Szekeres Viktor

Magyarországon is Halálos iram-hiszti

Amerikában általános elképedést okozott a Halálos iram sikere. Nem is annyira a siker, hanem annak mértéke - bár várni lehetett a halódó franchise felélesztését, de azt már nem, hogy minden idők egyik legjobb akciófilm-kezdését mondhatja magáénak.

Tehát arra továbbra sincs magyarázat, hogy olyan filmeket, mint a Transformers vagy a Bourne-ultimátum, hogy tudott lenyomni Vin Diesel és díszes kompániája az első hétvégén, de itthon nem fenyegette a régi nagyokat a trónfosztás veszélye, hiszen az első hétvégén 19978, a teljes héten pedig 30235 néző látta a Halálos iramot.


Persze a film teljesítménye is nagyon jó, nagyjából a tavaly nyári nagy durranások, a Hancock és a Wanted szintjén mozog, idén pedig premierfilm még nem érdekelt ennyi embert, mindössze a Volt volt (khm, khm) képes hasonló mutatványra. A fenti számokkal a Halálos iram az első lett a jegyeladások alapján, s a negyedik Dragonball: Evolúció mellett (lásd előző hírünk) a hét harmadik nagy premierje, az Egy boltkóros naplója, a heti 15359 nézővel a harmadik helyen végzett. (A magyar Papírrepülők az alig 1500-as kezdőnézettségével biztos sorolható a bukások közé.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Nazir #21
  Anyámmal élek, Babettával járok, Vin Dieselt nézek.
  Minek gondolkodjak?
 • yossarian76 #20
  Olvasgattam a hozzászólásokat és ugy gondoltam hogy én is leirnám a véleményem.Abban nem értek egyet "hajnaltores" -el hogy miért kell leszólni a Halálos Iramban és hasonló társait.Ezek a filmek nem azért készültek hogy még másnap is a mondanivalóján gondolkozzunk,ezek a filmek azoknak készültek akik bemennek a moziba és egy könnyed másfélórát töltsenek el ott.Azért mennek be rá mert látni akarnak jó kocsikat,jó csajokat és mindent ami ezzel jár.Én magam is láttam a széria összes részét eddig amik közül egyedül az első rész tetszett.De én meg néztem a Sátántangó-t is annak idején pedig az hét órás film volt.Ezzel arra szeretnék kilyukadni hogy a műfajokat tudni kell külön kezelni.A Halálos Iramtól éppen annyit kaptam mit vártam (elöször) utána már nem....Ennyi.Abban viszont igaza van hogy sokan nem ismerik a legnagyobb rendezők neveit és annak filmjeit sem,de ez egy ilyen világ.A 90-es években sokat jártam moziba haverokkal és megnéztünk minden olyan filmet ami picit érdekelt minket.Igy lett egyik kedvenc rendezőm Hal Hartley akit gondolom nem kell bemutatni annak aki ezzel foglalkozik.Tehát ha Hal Hartley ,Fellini,Kubrick és társai neveit halljuk akkor adjunk nekik egy esélyt mert megéri,ám hanem hát keressen rá neten hogy ők kik is valójában és mit követtek el a múltban és a jelenben.Mozi egy nagyszerű dolog mindegy milyen filmet is nézz az ember.Ja,és filmkritikusnak lenni klassz dolog lehet,az egyik legjobb "munka" amit eltudok képzelni.
 • smaszi #19
  Látom winnie, emberedre akadtál...
  Látod, egyébként te is jöttél nekem a felméréseddel(itekel) valamelyik hozzászólásomnál, ahol a letöltésről írtam, itt meg lenézed azt, aki azokat hozza fel példának...hogy is van ez???

  De mindegy. "Okos enged...."
 • hajnaltores #18
  :):):) Kénytelen vagyok elhinni, mert a kutatásokat mi végezzük neves piackutató cégekkel:):):) Felvágások?? Hol??? Ne viccelj velem:):):):)
 • winnie #17
  az nem "tettszik", hanem csak "tetszik". aki ír, az tudná.

  de egyébként mulatságos, amit leírtál (a felvágásokkal együtt) és persze rémisztő is valahol, hogy te komolyan elhiszed ezeket a butaságokat:)
 • hajnaltores #16
  a 70%- ot úgy értem, hogy Más Országokban kb a lakosság 70 százaláka ismeri a filmek hétterét, miről szól, ki rendezte, stb...
  (A helyzet az, hogy a társadalmi elbutulással együtt romlanak az arányok, így Nem arról van szó, hogy Bármi is Magyar Specifikus) De Pl a magyar tinik (12-17 korosztály) 85%-a jobban ismeri Győzikét és Zimány Lindát, mint Stanley Kubrick-ot, vagy Oliver Stone-t (Nem mondtam, hogy ez nem természetes, Ez csak egy Adat...Kezdthetünk vele bármit...mondjuk elgondolkodhatunk rajta....
 • hajnaltores #15
  Igen, köszönjük az ajánlást..."ha nem tettszik nem kell megnézni" Ezt hogy érted??? Előbb nézzem meg, és ha nem tettszik, nem kell megnézni??
  Winnike! Nem szeretnélek megsérteni, de Filmkritikus vagyok 25 esztendeje, lehet, hogy akkor még nem is éltél, de ez egy más kérdés:) Számos Kutatás Igazolta, hogy a Magyar közönség 80%-a (akik megveszik a mozijegyet) Az elmúlt 20 (rendszerváltás óta) évben Csak és kizárólag olyan filmeket hajlandóak végignézni, melyeknél nem kell mélyebbre ásni agyacskájukban pl: halálos iramban 23, Vas, (ebbe még természetesen beletartoznak az agyonreklámozott, Nagy stúdiók által gyártott filmek, pl: The Dark Knight...Az esetek többségében a Magyar Nézők 50%-a, Teheát a fele, azt sem tudja, mire ül be, illetve halvány lila fogalma nincs a film egyéb hátteréről...(más országokban ez meghaladja a 70%-ot)
  Az Amerikaiak Valóban nagyon Buták, és befolyásolhatóak, azonban arányaiban, ez jócskán alulmarad a Magyar közönségnek...Kérlek Kapcsold be a televíziót és nézd meg mi megy este, persze, ennek semmi köze a "magyar közönséghez"...(vagy mégis?) A Legjobban Formálható népcsoport vagyunk, és a legnagyobb baromságokat is elhisszük...Lehet, hogy te nem, mert te egy okos ember vagy:) De a Statisztikák az mutatják, hogy ez így van...Most persze jöhetsz azzal, hogy ez nincs így, De a Világon Egyedül álló pozíciónk van...Nem akartalak kiábrándítani, és biztos igazad van mindenben, de én ezzel foglalkozom...
  Nem szerettem volna ennyit írni, de némi felháborodást éreztem a kommentedben...

  Szép Napot

  Egri Viktor
 • Barakukk #14
  A mozi elsősorban az egyén szórakoztatását szolgálja, ezért nagy a vászon, ezért van speciális hangrendszer, ezért van popcorn az emberek kezében. Teljesen normális, ha valaki egy kis agyatlan akcióra vágyik. Aki azonban mélyebb filozofikus gondolatok ébresztére vágyik, meg tartalmasabb mondanivalóra, annak a könyvtár intézményét ajánlom.
 • bmw #13
  Ha nem tetszik nem kell megnezni. Mindenkinek mas az izlese. Meg jo, hogy nem vagyunk egyformak...
 • kukacS3K #12
  az is csoda hogy kijött a papírrepülők multiplexben, nem kell a számokat nézni, ez nem popcornmovie