S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Strelok Pripyjatban sétál be a bázisra és nem egy egyszerû stalker 😊

JethroHUN
a Strelok (Lövész) nevû csávót hol találom? Megvannak a papírjai de nincs küldetés hozzá.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Eladod a skulót "zöld" haveroknak jópénzért.
KranaZoli
Hát ezt lehet, hogy elbasztam, mert csak most olvasom, hogy:

"with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled"

Én meg az MSAA-t OFF-on hagytam. 😞

Na, már mind1.

btw:

Cata 10.8 1920x1080 Extreme; NO MSAA

Cata 10.9 1920x1080 Extreme; NO MSAA

Hát nem sok különbséget látok, max. annyit, hogy talán a min. fps annyira nem zuhant. Nahhh, majd megnézem 2x és 4x MSAA-val, ha újra lesz hozzá affinitásom.

A gond csupán annyi, hogy hiába javul az FPS; ha a szaggatások; a fû butyuta kirajzolása; stb... nem változik semmit. 😞

Szóval ezek után az Ukránok igazán dobhatnának vmi patch-et is.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Nahhh, erre kíváncsi leszek. 😄

AMD Releases ATI Catalyst 10.9 WHQL Driver Suite

"
Performance Improvements

The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™ 10.9:

STALKER: Call of Pripyat Benchmark

o Performance increases up to 20% on ATI Radeon HD 5800 Series single and CrossFire configurations with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled

o Performance increases up to 12% on ATI Radeon HD 5700 Series single and CrossFire configurations with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled
"

ATI Catalyst 10.9 Software Suite Vista/7 64-bit

Még fent van a Benchmark. 😊
Megnézem elõször a Cata 10.8-al, aztán nézzük mit hoz ki belõle a 10.9. 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Yan
már nincs sajnos 😞

¥ xfire: kistekila

Yan
köszi 😊

¥ xfire: kistekila

fõleg, hogy kapunk egy jó kis sotit, ami 1 lövésre öli majdnem az összes mutánst. 😊

én csak 1x féltem, hogy elfogy a lõszer és az akkor volt amikor pripyat-ba mentem át. amúgy mindig volt bõven töltényem. nem kell minden mutánst lelõni és bõven elég.<#vigyor3>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Törölt felhasználó
Én pisztollyal lövöm õket, végülis mire másra használhatnám???!!!
Tib
A "v1.6.02 HUN-ENG-RUS" szerintem a majmok által irányított adatforgalmi szobában keresendõ... régebben ott volt <#vigyor5>

Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community

mcmoha
Az OK, de mondom, hogy felek tolluk.😄

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

?
Kutyára vagy bármilyen más mutánsra shotgunnal kell lõni, közelrõl, ez nagyon alap dolog.

mcmoha
Ha tehetem inkabb nem sorozatot lovok, vagy a 3-as sorozatot hasznalom (amelyik fegyveren van ilyen). A rohadt kutyakat messze elkerulom mert a valosagban is felek tolluk.😄 (Rengeteg loszert el lehet rajuk pazarolni.)
Szoval ha jol beosztom nekem eleg a skulo.

Van a játéknak is saját akadása, amit lejjebb írtam. Ha sok a hulla, hiába nem látod, a prg nyilvántartja, és annál hosszabb ideig akad meg a kép. Ez mindig adott helyeken, résztérkép határokon van. A játék elején szinte csak megakad a kép, késõbb már fél percet is simán "kifagy". ATI/Nvidia kártyával, Intel/AMD procival, mindennel. Mind a 3 résznél jelen van ez a hiba.
Legalábbis ha alig lövöldözöl.
KranaZoli
ATI-sok esetleg még kiprószálhatják ezt a driver-t. Most nincs fent. Volt már fönt, gondom nem volt vele, de javulást sem nagyon éreztem. Hátha másnak bejön.

Van nV-s driver-ük is!

link...

KranaZoli
Jahhh, bizonyos hardver szinten igen. De az X-Ray Engine-nél qrvára nem errõl van szó. Tök mind1 milyen vasat raksz alá, és tök mind1 mennyire butítod le a grafikát a tünetek ugyanazok maradnak. És akik itt írtak, azért nézd már meg, hogy milyen vasakat említenek meg!

Dettó ugyanilyen game az ARMA 2 single misszió, aminek ha nincs alatt min. 4 mag, akkor nevetséges, hogy milyen FPS-t produkál.

Szar a motor, ennyi a történet. Ezt nem kell tovább ragozni.

Szerintem sok ember mostanság jut olyan vashoz, hogy a STALKER elsõ részét tudja DX9-ben full grafon játszani.

Itt azért felsõ kategóriás és közép kategória feletti gépekrõl írtak(írok); amin más, nagyobb játékgyártó múltra visszatekintõ game fejlesztõ játéka vígan fut minden probléma nélkül.

De STALKER-eket így is szeretjük, csak bosszantó, hogy nem képesek pl. kiadni vmi újabb javítást a COP-hoz.

STALKER CS-al is simán meg lehet izzasztani egy mai közép; vagy közép kategória feletti gépet. Sajnos ilyen az X-Ray motor. 😞

Törölt felhasználó
Az akadások, szaggatások, laggolásokat okozhatja videókártya vagy proci "probléma" is. Haver magyarázta, hogy ezek a dolgok attól függnek hogy ez az effect milyen hatást kelt, pld belassul a kép mintha lassítanál vagy pld darabosan jönnek a képek át.
KranaZoli
Szaggat?!?! Ezt nem értem, az Nálam a "laggol". Az FPS az gondolom okés. Bár ennyire hektikusan változó FPS-û játékkel Én még nem találkoztam. 😊

Én a laggolás (szaggatás) alatt azt értem, hogy amikor mész, fõleg ha futsz elkezd meg-megakadni a game. Hangsúlyozom: Most még nem játszom vele, csak kíváncsiságból feltettem a kijött MS-os DX11-es patch miatt.

Ha FPS nagyjából okés, akkor Nálam minden más a laggolás-szaggatás kategóriába tartozik. btw: Próbáld meg azt, bármennyire is legyen bika géped, hogy:

- nap minõség: low;
- nap árnyék minõség: low;
- SSAO-HDAO: medium;

Ja, és az MSAA😮FF.

Ezekkel nagy látványbeli visszaesést nem lehet elérni, viszont teljesítmény szempontjából a legfontosabb elemek.

Én tegnap töltöttem le a Clear Sky Complete MOD-ot. Abban van egy PDF és ezek szerepelnek benne, hogy ezeket érdemes így beállítani. Szerintem van is benne vmi. Qrva nagy különbség nem lesz, de az biztos, hogy komfortosabban kellene futnia a game-nek.

Ill. hiába minden állítgatás, próbálkozás stb... a STALKER játékok nem arról lettek híresek, mert jól vannak optimalizálva. 😄

Ombika
Nem belaggol ,hanem szaggat, tehat nem a vinyo tolt mivel Raptor 10000rpm-es vinyo szep is lenne, ha feszt toltene! 😊

i920 D0 @ 4 GHZ , 5870 VGA, 4 gb ram ezzel tolom, 1920-ba.

Kiprobalom ezt a patchet lehet este! Thx

mcmoha
Ha megkapod a "mutansvadasz" achievement-et a stalkerek halabol minden nap ingyen loszert (AK, NATO, soretes) raknak a Janovban levo ladadba. Attol kezdve nincs loszergondod.

Storm, GP37, SVU-A.

AK skuló csak ruszki fegyóba megy, ebbõl a csúcs a Storm. NATO-ból meg a GP37.
JethroHUN
Milyen fegyverrel érdemes menni? Clear Skyba, az AK74U volt ami kibírta a használatot, az összes többi gépkarabély pár tár után már kezdte felmondani a szolgálatot, CoP mi a helyzet? mert találtam egy G3 vagy mihez hasonlító fegyót, csak nem tudom van e értelme azzal tolni.
Vagy az F2000 amit rendelni lehet? És azt tudja e vki átlehet e építeni ruszki lõszerre, mert abból sok van, eu-s bõl meg nem is találok.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nameg az is stalkeros hagyomány hogy minél több hulla van egy adott területen, annál tovább megáll a kép adott helyeken. A térkép gondolom kisebb területekre van osztva, és ezek határán jól "lefagy" egy idõre (kb fél perc), majd megy tovább. Ez mindhárom részben így volt.
KranaZoli
Aztaqrva! <#wow1><#merges2><#guluszem1><#wow2><#eljen>

Nekem is néha szaggat ha sokan vannak (30+) egy helyen. Core i7-965EE, 12 GB, Radeon 5970, Intel SSD. Természetesen 1920x1200, minden maxon.
KranaZoli
Ezért furcsállottam, hogy még nincs több javítás Magához a játékhoz. Az az a patch, amit "lolSL" is link-elt. DX11 Performance álnév alatt fut. 😊 Gúgli már így kiadja.

Annyit biztos, hogy dobott rajta, hogy amikor utoljára játszottam a COP-al, akkor pl. Skvadosk-ba érve a fedélzeten 20 alatti FPS-em volt többször is fõleg ha kitörés volt és többen bemenekültek a fedélzetre. Ez most érezhetõen javult szerintem, de csekkoljátok le mert mondom Én már rég játszottam vele, de erre határozottan emléxem. És most csak ennyit game-eltem vele egyelõre, de az átlag 25FPS megvolt ugyanott, ráadásul Ultra vagy milyen minõségû SSAO-HDAO mellett.

btw: Milyen vason tolod DX11-ben fullon?!

A néha szaggat az 1értelmû, hogy engine hiba. Futás közben dettó ugyanúgy be-belaggol mintha egy raklapnyi adatot töltene be pl. a vinyó. 😞

1xerûen nem értem, hogy miért nem tudnak kiadni vmi tapaszt hozzá, ami ha nem is szünteti meg az ilyen jelenségeket, de legalább redukálja. 😞

Ugyanígy Nálam beszaggat akkor amit írtam, hogy pl. kitörések végén. Akkor is leesik az FPS. Aztán emléxem, hogy még pl. a bojler anomáliánál produkált ilyet a game, meg azért még pár helyen, de ezeket nem csekkoltam mert több mint vszínû, hogy most nem a COP-al fogok kezdeni, de erre a DX11 javításra kíváncsi voltam.

Azért kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.

lolSL
http://support.microsoft.com/kb/2028560

holnaptól windows updaten is lesz elvileg

Ombika
Mi ennek a patchnek a neve? En dx11-ben tolom fullba, de neha szaggat. Sokmindent nemtudtam vele kezdeni!

KranaZoli
Tudnál írni konkrét MOD példákat, esetleg link-elni?!

1ébként furcsállom, hogy a COP még "csak" ennyire kevés MOD készült. Ill. ami Számomra nem mind1, hogy fagyás, sötöbö nélkül mûködjön DX11 alatt is.

Sok textúra mod-nál láttam régebben, hogy tesztelve pl. DX9 módban és DX10; 10.1-es módért már nem vállal "garanciát" a készítõ. Pl. Clear Sky-ban megjelent DX10 és 10.1

Mert az egyes DX API-kban különbözõ textúrákat használ már a CS és a COP is. Legalábbis amennyire Én tudom nem 180 fokban különbözõt, hanem plusz; eltérõ textúra elemeket.

Ezért akarom majd kipróbálni a Clear Sky Complete mod-ot is; hogy DX10-ben is okés-e, ill. 1általán milyen is lett. A STALKER Complete MOD Nekem nagyon bejött, csak sajnos a magyarítással voltak problémáim...

A Clear Sky-hoz készült fegyver skineket a Call of Pripyatban is lehet használni. Sõt sok minden más skint is.

Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX

KranaZoli
Sziasztok!

Látom még mindig csak az 1.6.02-es a legfrissebb javítás a játékhoz?! Feltettem újra, ill. tervezem feltenni újra mind3 STALKER-t. A Call Of Pripyat-ot egyelõre azért tettem fel, mert nemrég MS kiadott egy DX11 Performance javítást és kíváncsi voltam, hogy tényleg javul-e vmit tõle pl. ez a game. Kellemes meglepetés, hogy ige. Persze a X-Ray motor "hibáit" nem lehet így orvosolni, de valóban javított teljesítményben ez a DX11-es patch.

Ugyanakkor pl. az elsõ kitörés alkalmával jelentkezõ belassulás, kitörés végén tapasztalható, szinte beszaggatás ugyanúgy megvan. 😞 Bíztam benne, hogy adtak ki újabb javítást, de nem. Látom MOD-ok sem születnek úgy, mint az elõzõ verziókhoz. Pedig nem lenne az annyira szar. 😄

MOD-okat sem néztem még tüzetesebben át, de fegyver textúra mod-ot sem találtam. 😞 Én vagyok a béna, vagy valóban nincs még hozzá vmi jobb fegyver textúra MOD?!

Sorry, de olyan érdekelne, ami tört verzióhoz is jó. 😊

Viszont látom, hogy a CS-hez már készült Clear Sky Complete MOD is, ebbõl gondoltam, hogy talán COP-hoz is alkottam már vmi jót.

Nyomjátok még?! Én megjelenés után asszem már 3x game-eltem végig és elég aprólékosan 😊 de most újra elkapott a STALKER láz. 😊

Ez van. 😊

TSL16b
Patch-ben javítottak egy ilyen „Kovalszkinál megáll” jellegû hibát, talán ez pont az.

Megnéztem a videót, mondom,h nálam hogyan is nézett ez ki...mert nem így.
Felmentem az emeletre a lépcsõn, 2 szárnyas ajtón be, jobbra van ugye az ezredes 'irodáj'. Azzal szembe fordultam, benyitottam, léptem kb: 1-et elõre (a muki ugye balra beljebb van 3-4 lépésnyire), szóval ,amint beléptem, a kép hirtelen odaugrott az ezredes elé (másképp nem tudom ezt leírni), mert ugye õ szólít meg. KAttintgattam a lehetséges párbeszéd sorokra, majd mikor eltünt az ablak, továbbra is az ezredest láttam magam elõtt...és nekem nem vette elõ a rádióját,h hívja a segédjét, csak ott állt és nézett bambán...én meg vissza rá, majd alt+tab és újraindít játék, mert az ESC-el sem tudtam bemenni a menübe,h visszatöltsem.

A kimentést hlásan fogadom, mert a laboratóriumot kipucoltam, de az ajtó ott van zárva...én meg kíváncsi vagyok.

Email: [email protected]

Remélem azzal jó lesz, köszi.
mcmoha
Igen, ott ennek kene tortennie:

Hmmm... Érdekes. Ott mondjuk nem is kell visszakapnod az irányítást, mert ha jól emlékszem egy videó után egybõl a küldetés helyén találod magad. Esetleg küldhetek neked egy mentést onnan...

Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX

Sziasztok!

Végigtoltam, 1 durva hibával találkoztam Pripyat-ban.
Érdeklõdnék,h másnak volt-e ezzel gondja.

Amikor az ezredes adná azt a küldetést,h nyírjk ki a mercenary kereskedõt, meg az ügyfelet, és ahol megszerezhetném a piros kulcskártyát a hulláktól, na ott az ezredessel folytatott párbeszéd után, nem kaptam vissza az irányítást, így nem kezdõdött el az a küldetés...alul a választható párbeszédek ablak eltünt, ugyanakkor nem jött vissza a saját kezelõ felület.
Többször is próbálkoztam (újratöltés), végül hagytam a fenébe, és folytattam a fõszálat a végéig.
Kár érte, mert kíváncsi voltam,h konkrétan mi van a piros kártyás ajtó mögött. Van-e vmi jó csúzli is ott...
Ombika
TEhat akkor ott ahol van a komvoj... Oksa ,thx.

Törölt felhasználó
Az egyik kulcs a szakadékban van, a másik meg egészen elõl még majdnem a híd elejei roncsban.
Ombika
Mikor mentem verszopoknak gazert a hidra es vmi dokumentumnak is kell lennie ott, de a lada zarva es 2 kulcs kellene hozza. Azt merre talalom?

Törölt felhasználó
Pedig az a jó. Esetleg raktál fel szinglihez gamedata könyvtárat, azaz valamilyen modot? Mert akkor is ugyanezt csinálja ha igen, akkor az ITx fájlban vissza a true-t false ra és a komplett gamedatát rakd ki online játékkor valahova ideiglenesen. Ha ez se megy így akkor passzolom<#fejvakaras>
1.6.02-es verzió van fent. Patch-et a hivatalos oldalon nem találtam, csak a google-ba, orosz és német nyelvût.
Felraktad a legújabb Patch(eket)?

Helló
Lenne egy ******* idegesítõ kérdésem. Mégpedig: Miért nem tudok eredeti játékkal online játszani???
Teljesen eredeti a játék, eredeti széria számmal, mégis mikor csatlakozni akarok, ledob "Hibás szériaszám!" üzenettel.
Remélem tudtok segíteni, mert rágyújtom a házat a fejlesztõkre.
A GTA4-el is hetekig szívtam mire tudtam vele legálisan játszani. Azért már ez röhej, hogy velem ******* ki aki eredetibe megveszi....
na mind11. inkább nem folytatom; mert banolnak a netrõl a sok káromkodás miatt.
Elõre is köszi
Yan
nem a gcw-re gondoltam, hanem a letöltõs cop-ra ami magyarosított 😊

/ha minden igaz, egy torrent volt/

&#165; xfire: kistekila

Tib
Ugyan az a link az oldalamon is, mint ami itt az #5302-ben le lett írva 😊
GameCopyWorld.com

Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community

Yan
belinkelnéd újra, mert ami a faq-ban van az támadó weboldalnak van minõsítve 😞

&#165; xfire: kistekila

Akkor lehet a géppel van baj vagy nem tudom lehet windows is mindegy úgyis újra akartam rakni a windowst. A gépem amúgy egy Athlon X2 7750BE,gigabyte 790x-Ud3p, Corsair Dominator 8500C5D(2*1gb),Sapphire Radeon HD5770,WD 250GB Sata2.Szóval szerintem elég kell legyen.

mcmoha
Azt irja az 1.01 nem kell. Alltalaban a magasabb verzioszamu patch-ek mindig tartalmazzak az elozot is.

Igen de csak az 1.02-t lehet az a baj?Nem tudom hogy kell-e az 1.01 is.