S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
"with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled"
Én meg az MSAA-t OFF-on hagytam. 😞
Na, már mind1.
btw:
Cata 10.8 1920x1080 Extreme; NO MSAA
Cata 10.9 1920x1080 Extreme; NO MSAA
Hát nem sok különbséget látok, max. annyit, hogy talán a min. fps annyira nem zuhant. Nahhh, majd megnézem 2x és 4x MSAA-val, ha újra lesz hozzá affinitásom.
A gond csupán annyi, hogy hiába javul az FPS; ha a szaggatások; a fû butyuta kirajzolása; stb... nem változik semmit. 😞
Szóval ezek után az Ukránok igazán dobhatnának vmi patch-et is.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
AMD Releases ATI Catalyst 10.9 WHQL Driver Suite
"
Performance Improvements
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™ 10.9:
STALKER: Call of Pripyat Benchmark
o Performance increases up to 20% on ATI Radeon HD 5800 Series single and CrossFire configurations with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled
o Performance increases up to 12% on ATI Radeon HD 5700 Series single and CrossFire configurations with Enhanced full dynamic lighting (DX11) and anti-aliasing enabled
"
ATI Catalyst 10.9 Software Suite Vista/7 64-bit
Még fent van a Benchmark. 😊
Megnézem elõször a Cata 10.8-al, aztán nézzük mit hoz ki belõle a 10.9. 😊
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
én csak 1x féltem, hogy elfogy a lõszer és az akkor volt amikor pripyat-ba mentem át. amúgy mindig volt bõven töltényem. nem kell minden mutánst lelõni és bõven elég.<#vigyor3>#vigyor3>
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Kutyára vagy bármilyen más mutánsra shotgunnal kell lõni, közelrõl, ez nagyon alap dolog.
Szoval ha jol beosztom nekem eleg a skulo.
Van nV-s driver-ük is!
link...
Dettó ugyanilyen game az ARMA 2 single misszió, aminek ha nincs alatt min. 4 mag, akkor nevetséges, hogy milyen FPS-t produkál.
Szar a motor, ennyi a történet. Ezt nem kell tovább ragozni.
Szerintem sok ember mostanság jut olyan vashoz, hogy a STALKER elsõ részét tudja DX9-ben full grafon játszani.
Itt azért felsõ kategóriás és közép kategória feletti gépekrõl írtak(írok); amin más, nagyobb játékgyártó múltra visszatekintõ game fejlesztõ játéka vígan fut minden probléma nélkül.
De STALKER-eket így is szeretjük, csak bosszantó, hogy nem képesek pl. kiadni vmi újabb javítást a COP-hoz.
STALKER CS-al is simán meg lehet izzasztani egy mai közép; vagy közép kategória feletti gépet. Sajnos ilyen az X-Ray motor. 😞
Én a laggolás (szaggatás) alatt azt értem, hogy amikor mész, fõleg ha futsz elkezd meg-megakadni a game. Hangsúlyozom: Most még nem játszom vele, csak kíváncsiságból feltettem a kijött MS-os DX11-es patch miatt.
Ha FPS nagyjából okés, akkor Nálam minden más a laggolás-szaggatás kategóriába tartozik. btw: Próbáld meg azt, bármennyire is legyen bika géped, hogy:
- nap minõség: low;
- nap árnyék minõség: low;
- SSAO-HDAO: medium;
Ja, és az MSAA😮FF.
Ezekkel nagy látványbeli visszaesést nem lehet elérni, viszont teljesítmény szempontjából a legfontosabb elemek.
Én tegnap töltöttem le a Clear Sky Complete MOD-ot. Abban van egy PDF és ezek szerepelnek benne, hogy ezeket érdemes így beállítani. Szerintem van is benne vmi. Qrva nagy különbség nem lesz, de az biztos, hogy komfortosabban kellene futnia a game-nek.
Ill. hiába minden állítgatás, próbálkozás stb... a STALKER játékok nem arról lettek híresek, mert jól vannak optimalizálva. 😄
i920 D0 @ 4 GHZ , 5870 VGA, 4 gb ram ezzel tolom, 1920-ba.
Kiprobalom ezt a patchet lehet este! Thx
AK skuló csak ruszki fegyóba megy, ebbõl a csúcs a Storm. NATO-ból meg a GP37.
Vagy az F2000 amit rendelni lehet? És azt tudja e vki átlehet e építeni ruszki lõszerre, mert abból sok van, eu-s bõl meg nem is találok.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Annyit biztos, hogy dobott rajta, hogy amikor utoljára játszottam a COP-al, akkor pl. Skvadosk-ba érve a fedélzeten 20 alatti FPS-em volt többször is fõleg ha kitörés volt és többen bemenekültek a fedélzetre. Ez most érezhetõen javult szerintem, de csekkoljátok le mert mondom Én már rég játszottam vele, de erre határozottan emléxem. És most csak ennyit game-eltem vele egyelõre, de az átlag 25FPS megvolt ugyanott, ráadásul Ultra vagy milyen minõségû SSAO-HDAO mellett.
btw: Milyen vason tolod DX11-ben fullon?!
A néha szaggat az 1értelmû, hogy engine hiba. Futás közben dettó ugyanúgy be-belaggol mintha egy raklapnyi adatot töltene be pl. a vinyó. 😞
1xerûen nem értem, hogy miért nem tudnak kiadni vmi tapaszt hozzá, ami ha nem is szünteti meg az ilyen jelenségeket, de legalább redukálja. 😞
Ugyanígy Nálam beszaggat akkor amit írtam, hogy pl. kitörések végén. Akkor is leesik az FPS. Aztán emléxem, hogy még pl. a bojler anomáliánál produkált ilyet a game, meg azért még pár helyen, de ezeket nem csekkoltam mert több mint vszínû, hogy most nem a COP-al fogok kezdeni, de erre a DX11 javításra kíváncsi voltam.
Azért kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.
1ébként furcsállom, hogy a COP még "csak" ennyire kevés MOD készült. Ill. ami Számomra nem mind1, hogy fagyás, sötöbö nélkül mûködjön DX11 alatt is.
Sok textúra mod-nál láttam régebben, hogy tesztelve pl. DX9 módban és DX10; 10.1-es módért már nem vállal "garanciát" a készítõ. Pl. Clear Sky-ban megjelent DX10 és 10.1
Mert az egyes DX API-kban különbözõ textúrákat használ már a CS és a COP is. Legalábbis amennyire Én tudom nem 180 fokban különbözõt, hanem plusz; eltérõ textúra elemeket.
Ezért akarom majd kipróbálni a Clear Sky Complete mod-ot is; hogy DX10-ben is okés-e, ill. 1általán milyen is lett. A STALKER Complete MOD Nekem nagyon bejött, csak sajnos a magyarítással voltak problémáim...
Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX
Látom még mindig csak az 1.6.02-es a legfrissebb javítás a játékhoz?! Feltettem újra, ill. tervezem feltenni újra mind3 STALKER-t. A Call Of Pripyat-ot egyelõre azért tettem fel, mert nemrég MS kiadott egy DX11 Performance javítást és kíváncsi voltam, hogy tényleg javul-e vmit tõle pl. ez a game. Kellemes meglepetés, hogy ige. Persze a X-Ray motor "hibáit" nem lehet így orvosolni, de valóban javított teljesítményben ez a DX11-es patch.
Ugyanakkor pl. az elsõ kitörés alkalmával jelentkezõ belassulás, kitörés végén tapasztalható, szinte beszaggatás ugyanúgy megvan. 😞 Bíztam benne, hogy adtak ki újabb javítást, de nem. Látom MOD-ok sem születnek úgy, mint az elõzõ verziókhoz. Pedig nem lenne az annyira szar. 😄
MOD-okat sem néztem még tüzetesebben át, de fegyver textúra mod-ot sem találtam. 😞 Én vagyok a béna, vagy valóban nincs még hozzá vmi jobb fegyver textúra MOD?!
Sorry, de olyan érdekelne, ami tört verzióhoz is jó. 😊
Viszont látom, hogy a CS-hez már készült Clear Sky Complete MOD is, ebbõl gondoltam, hogy talán COP-hoz is alkottam már vmi jót.
Nyomjátok még?! Én megjelenés után asszem már 3x game-eltem végig és elég aprólékosan 😊 de most újra elkapott a STALKER láz. 😊
Ez van. 😊
Felmentem az emeletre a lépcsõn, 2 szárnyas ajtón be, jobbra van ugye az ezredes 'irodáj'. Azzal szembe fordultam, benyitottam, léptem kb: 1-et elõre (a muki ugye balra beljebb van 3-4 lépésnyire), szóval ,amint beléptem, a kép hirtelen odaugrott az ezredes elé (másképp nem tudom ezt leírni), mert ugye õ szólít meg. KAttintgattam a lehetséges párbeszéd sorokra, majd mikor eltünt az ablak, továbbra is az ezredest láttam magam elõtt...és nekem nem vette elõ a rádióját,h hívja a segédjét, csak ott állt és nézett bambán...én meg vissza rá, majd alt+tab és újraindít játék, mert az ESC-el sem tudtam bemenni a menübe,h visszatöltsem.
A kimentést hlásan fogadom, mert a laboratóriumot kipucoltam, de az ajtó ott van zárva...én meg kíváncsi vagyok.
Email: [email protected]
Remélem azzal jó lesz, köszi.
Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX
Végigtoltam, 1 durva hibával találkoztam Pripyat-ban.
Érdeklõdnék,h másnak volt-e ezzel gondja.
Amikor az ezredes adná azt a küldetést,h nyírjk ki a mercenary kereskedõt, meg az ügyfelet, és ahol megszerezhetném a piros kulcskártyát a hulláktól, na ott az ezredessel folytatott párbeszéd után, nem kaptam vissza az irányítást, így nem kezdõdött el az a küldetés...alul a választható párbeszédek ablak eltünt, ugyanakkor nem jött vissza a saját kezelõ felület.
Többször is próbálkoztam (újratöltés), végül hagytam a fenébe, és folytattam a fõszálat a végéig.
Kár érte, mert kíváncsi voltam,h konkrétan mi van a piros kártyás ajtó mögött. Van-e vmi jó csúzli is ott...
Lenne egy ******* idegesítõ kérdésem. Mégpedig: Miért nem tudok eredeti játékkal online játszani???
Teljesen eredeti a játék, eredeti széria számmal, mégis mikor csatlakozni akarok, ledob "Hibás szériaszám!" üzenettel.
Remélem tudtok segíteni, mert rágyújtom a házat a fejlesztõkre.
A GTA4-el is hetekig szívtam mire tudtam vele legálisan játszani. Azért már ez röhej, hogy velem ******* ki aki eredetibe megveszi....
na mind11. inkább nem folytatom; mert banolnak a netrõl a sok káromkodás miatt.
Elõre is köszi
/ha minden igaz, egy torrent volt/
¥ xfire: kistekila
GameCopyWorld.com
Far Cry Primal - www.FarCryHC.hu Far Cry Hungarian Community
¥ xfire: kistekila