S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát belekukkantottam, fõleg az augusztusi hozzászólásokba, de egyelõre nagyon félkésznek értékelik ezt a modot, pl davideverett irt ilyesmit. Õ az aki fõleg az SGM-et teszi elérhetõvé a nem orosz népek számára, tehát a véleménye nem hülyeség.

TOMSILENT
Ajánlom a figyelmetekbe ezt az igazán "retro" atmoszférát idézõ módot!
Degtratyev Story
) new location:
Marshes (CHN)
Cordon (CHN)
Landfill (CHN)
Agroprom (CHN)
Dungeons agricultural industry (ERs)
Dark Valley (CHN)
Bar (PM)
Amber (CHN)
Military Warehouses (CHN)
Ryzhy Forest (CHN)
Limansk (CHN)
Hospital (CHN)
Radar (PM)
Chernobyl (CHN)
Dead City (build 1935)
Generators (build 1935)
+ Call of Pripyat location
It is planned to add the "Wild territory"
Populated with all locations except Limansky, Rufus Woods, Radar.

2) The new story tells about the events before Degtyarev entered Call of Pripyat
Currently in vogue is present about 10 story quests (in beta 4) and 5 side. In the story of how describes Degtyarev looking for strange reasons survivor mercenary named Scar.

3) a new weapon:
Saiga 12 shotgun
ak47
fn_scar

4) The new side quests

5) The news of the death of stalkers

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

De akinek nincs kedve 800 oldalt végigolvasni, azok kedvéért a fájl neve.. 😊
Ok, meg van oldva!Szóval az a kínja hogy a magyarítás felülír egy fájlt, ami kell a modnak.Tehát a mod, majd a magyarítás telepítése után a mod mappájából külön újra be kell másolni a kérdéses fájlt a megfelelõ helyre.Ezután hibátlanul mûködik, magyarítással együtt

(A belinkelt fórumon leírják hogy pontosan melyik az a fájl)
Pontosabban nem a magyarítással van gond, hanem hogy a modhoz magyarítást használtál, pedig az csak az alapjátékhoz készült. Szerinted van ahhoz a modhoz magyarítás?
Na megvan mi a baj.Nem az átírt értékekkel van baja hanem a magyarítással.Leteszteltem a játékot anélkül, és nem fagyott ki.tehát akkor meg kell találnom ezt a magyarítás javítást, de hol?
Na találtam itt valamit.Úgy tûnik nem csak én tapasztaltam ilyet:

http://prohardver.hu/tema/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat/keres.php?stext=smrter&submit=

Eastwood lentebb leírja hogyan kell telepíteni, de azt a magyarítás javítást nem értem
Meg kéne nézni hogy a mod tisztán, anélkül hogy átirkálnád okoz-e elszállást. Ha érintetlenül nem száll el, akkor nem tetszik neki valamelyik új érték.
Értem.És ezen nem lehet segíteni valahogy?Mert más meg azt írta hogy mekkora király mod!
nem tetszik az enginenek a modolás

Köszönöm, ezt már megoldottam.A S.M.R.T.E.R modot töltöttem le, és a kialakult Gamedata/config/weapons-ban húztam fel a fegyverek sebzését.A játékban is mûködik, a probléma az hogy néha kidob a játék és valami X-Rayel van a gond.Egyébként érdekesség hogy mindig a tûzharcoknál dob ki, legalábbis eddig úgy volt.
Van igen, adj linket valamelyik modra ami nagyobb sebzést garantál, meg egy mentésedet, ha úgy alakul kipróbálok egyet...
Köszönöm a választ Totya!

Na de ennyire nem vagyok ám hülye!Természetesen elolvastam mindegyik mod leírását, ahol jóval nagyobb sebzést garantált a 20%-nál.A másik az hogy mindegyiknél a gamedata mappát kell csak a játék könyvtárába menteni, ezen pedig egyszerûen nincs mit nem érteni.Az fsgame.ltx-et módosítottam, ez volt az elsõ.Az említett instrukciókat szintén kipróbáltam, kb 10 m-rõl, és hála a nyomjelzõs lövedéknek, és a kifröccsenõ vérnek, szinte biztos hogy a rövid sorozat mindegyik lövedéke talált.😊

Egyébként ezeket mind módosítatlan játékhoz töltöttem le, egyenként és nem egyszerre próbáltam ki õket.1.6.02-es patch van fent, de egyik modhoz sem írták hányas verzióhoz készült.

Esetleg van más ötlet?
Ha egyik sem hoz javulást akkor valószínû csak te bénázol el valamit.

De a stalker játékokban pont az a jó hogy kicsit realisztikus. Látványban is. Szimpla fps-nél lõsz valamerre amerre kb. az ellenfél van és az már halott is. Itt kicsit célozni is kell, nincs mese 😊 Megfelelõ fegyvert választani, lõszer típust változtatni (páncéltörõ!). Állatokhoz nem ember ellen kifejlesztett fegyver kell, hanem pl sörétes.

Egy modnál el kell olvasni mihez is van. Lehet olyat töltöttél le amit pont nehezíti a játékot 😊 Fontos a pontos verzió egyezés, tehát pontosan azzal a verzióval garantált a játék futása amire a modot készítették. Nagyobb modokkal (Sigerous Mod stb) és kisebbekkel is összeakadhat. Továbbá az sem mindegy mikor lép életbe a mod, lehet új játékot kell hozzá indítani, az is lehet, hogy csak új fegyver felvétele esetén sebez csak nagyobbat, esetleg újonnan felvett töltény esetén... stb, tehát el kell olvasni szépen az adott mod infóit, ha nem segít akkor hozzászólásait és ha van fórumát.
Az is lehet hogy mondjuk leszedtél egy modot ami mondjuk +20% sebzést ad, ami mûködik is, csak épp észre sem veszed, mert te +200% sebzést szeretnél. Ha olyan fegyvert használsz aminek nagy a szórása, azaz kevésbé pontos, akkor hiába a megnövelt sebzés ha nem találod el az ellenfelet.

Ha anélkül telepítgetted a modokat hogy a felrakottakat elõbb leszedted volna, akkor a jóisten sem rak már ott rendet, célszerûbb egy tiszta könyvtárú reinstall...

Írják minden modnál, de hogy bármi mod mûködjön az összes stalkerben át kell írni ezt:

Change the $game_data$ line in fsgame.ltx to look like below:
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Kár hogy a Pripyat-hoz már elvileg nem jó a Smart Mod Manager, azzal egész egyszerûen lehet modokat telepíteni.

Emlékeim szerint a CoP (alap) valami egészen bûnronda, a Clear Sky nagyon szép volt, most az eredeti SoC-al nyomulok és az is nagyon szép, bármilyen nyomorult 2D-ben szépnek látszó de 3D-ben ocsmány textúra pakk nélkül. Ráadásul deferred túró motor ide vagy oda, SMAA-val még élsimításom is van full dynamic lighting-nál...
Üdv!Köszönöm a választ.Nos megpróbáltam letölteni több modot is ami javítja a fegyverek sebzését és miegyebet, de sajnos vagy nem hoz semmi javulást vagy kidob miatta a játék.Esetleg tipp?
kösz sikerült
Marfy
A csomagolt fájlban lévõ gamedata-t csak be kell másolni a játék fõ könyvtárába.

találtam magyarosítást de hiába írják le ,hogy mit kell tenni ,hogy feltelepítsem de nekem ez kínaiul van nem értem egyszerûen nem tudják részletesen elmondani ,hogy erre katincsak mert hiába mondja ,hogy csináld ezt ha nem is csináltál ilyet vagy nem is tudod ,hogy kell tehát valaki segítsen nekem ha kérhetem
tud valaki 1.6.02 verzióhoz magyarosítás-t küldeni ?
Törölt felhasználó
Gamedata mappa akkor "születik" ha valami modot raksz fel az alap játékra. Valószínüleg nem a sima gyári játékot írtad át anno, hanem valami módosítottat. Ez lehet az oka annak is hogy a fegyverek gyengébbek voltak (sose tapasztaltam, hogy gyengék lennének a fegyverek). Biztos valami nehezítõ modot raktál fel. Az alapjátékban nem tudom hol tudod módosítani a fegyvereket, de majd egy hozzá jobban értõ ember itt biztos leírja.
Sziasztok!Most kezdtem el a játékot és azt kell mondjam, nagyon tetszik!A játék azonban tartalmazza az elõzõ két rész hibáját is vagyis hogy túl kicsi a fegyverek sebzése.Az elõzõ két résznél a gamedata/config/weapons fájlban írtam át minden fegyver sebzését, azonbqan a Call of Pripyat-ban nincs ilyen mappa.valaki tudna segíteni hogyan tehetném realisztikusabbá a játékot?
Akkor nincs mese, telepítem az egészet.
Látom, hogy Te csináltad a "magyarítást", köszönet érte!<#worship>

D9

Sajnos nem, alapból hozzá készült.
*modot 😊

D9

Sziasztok!
SGM2.2 mod-ból külön csak a "guns" modoz tudnám használni?

D9

Törölt felhasználó
Akkor ez csak bemelegítés volt 😊 Nem baj, most fegyókból legalább fel lettem nyomva kicsit 😊
ozimak
Én már a tizenvalahanyadik alpha csapattal végeztem 😄 Mindig ilyen cuccok vannak náluk,vagy még jobbak is! Pl. ilyen:

Nem tudom mikor van vége de ha jól emlékszem a 2.1-ben volt egy limit,amit ha elértem(vezetõk PDA-ja), akkor nem jött több. De itt úgy látom jönnek folyamatosan 😊 Ráadásul van egy mission amikor kimondottan az a feladat,hogy végezz velük. Na utána már speciális alpha csapat jön,azok vannak vagy 12-en 😊 RPG-vel szoktam megküldeni õket messzirõl,utána jöhet közelrõl az RPK 😉
Törölt felhasználó
Lenne olyan kérdésem SGM 2.2-vel kapcsolatban, hogy ha el tettem láb alól az alpha squadot, akkor õket helyettesíti valaki? Respawnolnak?
Csak mert éppen a Skvadoskról mentem volna a vérszopókat elgázosítani, amikor azt vettem észre, hogy a csõ baloldalán lévõ síkon a nagy szikla mellett, ami a fensík közepén van egy viszonylag nyílt terepen, ott várakozik guggolásban 6-8 stalker.Elfogott egy rossz érzés, hogy ekkora csoportban nem szoktak guggoló harci pózban mászkálni se banditák, se stalkerek. Be is bújtam a csõ kezdeténél lévõ betonpillér mögé, elõvettem az SVD-t és megnéztem magamnak ezeket közelebbrõl is. Mikor láttam, hogy igen durván kommandós cuccban vannak és igen komoly fegyvereik vannak, amiket azelõtt nem is láttam, mentettem egyet és megelõzõ csapást mértem rájuk. Fejlövés mind1iknek, mikor láttam az üzenetet, hogy alpha squad members wounded, akkor már tudtam, hogy õk, azok. Módszeresen, egyenként leszedegettem õket, fejes, fejes után. Kb 10-12 lövés után már halottak voltak. Meglepõen könnyen is végeztem a bandával, ezért is kérdezem, hogy õk mindig meg fognak találni váratlanul?
Am hogy milyen csemegék voltak náluk, egy kép:
Hát ez marhajó 😄

Maxtreme
Biztos hogy az a golyó volt, és nem a madarak "bombáznak"? Chernobylba a sugárfertõzés miatt attól is meg lehet halni. <#vigyor3><#idiota>

Én meg unatkoztam 😊

A Metro 2033-ból a könyvtáros(librarian). Szívós egy jószág a Metroban. SGM-ben még nem találkoztam vele.

X570 Aorus Master | 5800X3D Kraken X62 | 32GB 4000CL18 Trident Z Neo | RTX3080 10GB STRIX White | 970 Evo Plus 500GB | 960 Evo 1TB | 2x WD10EZEX | Dark Power Pro 11 750W | Define R6 USB-C BO TG

Törölt felhasználó
Ne elmegy ez a szar a k**** a****. Még az eredeti képet is letiltotta...
Törölt felhasználó
Na még1x
Törölt felhasználó
És nem talált! De sikerült neten találni róla képet. Na ez mi az isten?????
ozimak
A lángszórót hol találom sgm 2.2-ben? Olvastam olyat a neten,hogy a yanov állomástól délre,egy sátorban. Az a sátrat meg is találtam,de abban nem volt 😞 hawai-nál és bagoly-nál is van hozzá nafta,de a fegyvert még csak nem is láttam sehol,a neten sem találok róla különösebb infót.
vagy pár darab F1 gránáttal
shotgunnal próbáld legközelebb

Pseudogiant... 😄
Törölt felhasználó
Höhh, összefutottam egy akkora debella vadállat szörnyel, mint egy ork. Le se szart, mikor lõttem rá, de mikor észre vett, akkor négykézláb szaladgált úgy hogy a lába nem mozgott. Beleküldtem 26 golyót SVD-bõl, aztán még 5-600 at Cyclone-ból. Utána murdelt meg, de nem az volt a legdurvább szörny szal nem tudtam meg róla semmit. Mi akar lenni az a szörny???
Törölt felhasználó
Hát idõjárást módosító mod csak a MYSTERY mod volt fent, de azt egy egyben letöröltem. Mármint a Gamedata mappát és úgy raktam újra a SGM 2.2. Lehet hogy ez okozza a problémát?
ozimak
Közben rájöttem,hogy a statikus megvilágítást bírja csak! Semmilyen dinamikusat nem.
ozimak
Nnna valamit elrontok a grafikai beállításnál,mert vagy el se indul(feladatkezelõben kell leállítani a folyamatot),vagy kifagy 😞
Mi a max. beállítás 1920x1080-nál? Mert a sima DX9-es javított is kifagy 😞
Atmosfear-t normálban tettem föl!
ozimak
<#worship> Tegnap este letöltögettem,és most tettem föl az egészet! Köszönöm a segítséget! Megyek kipróbálom! 😊
A magyarítás readmejében találsz egy megfelelõ sorrendet linkekkel, az biztos mûködik. Legfrissebb magyarítás az aláírásomban.
ozimak
Na úgy döntöttem felrakom megint a COP-ot! Felteszem hozzá a magyarítást,kipróbálom így is! 😊
A #7193-as hsz-ben lévõ lista és sorrend még mindig jó?
nem fogja megtalálni attól tartok mert az az engine belsõ elérési útvonala amire hivatkozik, max úgy tudná ha kibontaná a teljes játék adatfájljait egy extractorral. Én arra lennék kíváncsi hogy nem használtál AtmosFeart ezelõtt véletlen vagy olyan modot ami módosította az idõjárást?
ozimak
Az idõjárással van valami baja,de közelebbit így hibajelentésbõl nem tudok mondani<#nemtudom> Vagyis hát,az utolsó sor szerint az egyik(éppen betöltendõ) idõjárási effektnek nincs neve <#confused>
Ha megkeresed a fájlt(D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp) és megnyitod notepad++-al,utána letekersz a 357. sorig,akkor ott megnézheted mivel is van pontosan baja.
Törölt felhasználó
Szasztok! SGM 2.2-ben folyamatosan mentés utáni problémáim vannak. Mentek, újratölteném és kidob xrengine hibával. Üzi a következõ:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Expression : fatal error
Function : CEnvironment::SetWeatherFX
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp
Line : 357
Description : <no expression>
Arguments : ! Empty weather effect name
Marfy
Köszi!

Más, ezt a fejmozgást hogy tudom kikapcsolni, hogy járás vagy futás közben ne billegjen a kép?