52
  • moikboy
    #52
    Aham. És?
  • plamex
    #51
    (Gilgames 39, VI. tábla).

    Az Igigik, a nagy istenek akkor szóval mondják, fölfelelik az istenek, menny és föld királyának istenek tanácsadójának, nagy Uruknak:

    "Kingu volt az, aki szított viszályt s fölkelésre bújtatta Tiamatot, harcot kevert!"

    Megkötözve vitték Ea elé büntetésből fölvágták ereit véréből gyúrtak embert. Istenek szolgálatát bízva erre - elbocsátották az angyalokat. Ekként, embert teremtvén, az angyalokat Éa megmenté. Ember tiszte s kötelessége lett az istenek szolgálata Elgondolhatatlan mű született Marduk s Ea törvényei szerint. Angyalok csapatát Marduk ketté osztá: ők vigyázták az országot fönn és lenn. Megbízta Anut, őrizze parancsát, ég-tetőre állítván őrszemül ... (Marduk)
  • halgatyó
    #50
    Kösz, ezt igen érdemes elolvasni.
  • NEXUS6
    #49
    Én ezért imádom az északamaerikai krízisfilmeket is!

    A múltkor is volt valami Viharosföld, vagy mi a lófax. Arról szólt, hogy a Hold setét oldalába becsapódott valami iszonyat, és ezért ez elkezdett széthasadni. De ez nem állt meg a becsapódás után, hanem tovább repedt varrás mentén.

    Na de ezértaztán jött Sztivi Baldwin, aki mivel már olajfúrósok voltak az űrben világmegmenteni, ezért őt vitték mint házak felrobbantásával foglalkozó szakembert, aki nagyon jól ért természetesen a Hold robbantással történő befoltozásához is. Manővereztek a röpködő aszteroidák közt, mint Hang Szóró, aztán a hasadékban, min a Szkájwaklker a végén meg isteni sugallatra megoldotta, hogyan robbancsák azta kiba atomot, ami összehgeszti a Holdat. Hepiend csók, jöhet a köv Z kategóriás film.
  • Sanyix
    #48
    jujj ez a xxi százados izé olt. Már a képeken is látszik, hogy mekkora fos minőségű photoshop.

    Mellesleg a vandenbergről azért se volt túl valószínű hold felé indítani egy rakétát, mert mivel az usa nyugati partján van, ezért csak poláris pálya(90-fokos dőlésszög, meglepő módon), vagy retrográd pályára (90 fok<) engedélyezett egy indítás, mivel eléggé gáz dolog lenne, ha usa középső részére hullanának az első fokozatok... ehhez képest, a holdhoz az ideális pályadőlésszög, 3 fok, tehát majdnem egyenlítői, a föld forgásával párhuzamosan.

    Nem is kellett volna ilyen riportba belekezdeni, mert tömény faszságra alapul.
  • Epikurosz
    #47
    Aki egy lelket is megment, az egész világot menti meg.
    :-)
  • moikboy
    #46
    "Az L1, L2, L3 pontok nem stabilak (csak átmenetileg, kb. 1 hónapig, a körülöttük kis ellipszisen, retrográd keringõ testek számára), az L4, L5 pontok is csak akkor stabilak, ha az m2/m1 tömegarány kisebb mint 0,04."

    http://astro.u-szeged.hu/ismeret/lagrange.html
  • mrzool
    #45
    Ezek szakemberek...

    Nem, nem szakemberek, hanem sarlatánok és csalók. Most mondahatnám azt, hogy bezzeg én / mi már évek óta ismételjük ezt neked, de azt hiszem most az a fontosabb, hogy végre kezded magad is belátni.:)
  • NEXUS6
    #44
    Hát elolvasva a levelet szinte magam előtt láttam az emberkéket!:DDD
    Viszont azt kell mondani, hogy sajna 10-15 év alatt szinte semmi nem változott!:(

    Az az érdekes, hogy azért volt 1-2 elég érdekes kutatás (civil), és elég érdekes eredmény. Itt van az a fazon is, aki elvileg az angol hadsereg UFO kutatását vezette régebben.
    Persze akár lehetne azt is figyelni, ahogy ezek az emberek hülyítik egymást, meg a jónépet.
  • eto demerzel
    #43
    megneztem a filmet a youtube-on. nem tudom mas hogy van vele de nekem a "gep" orrat nezve az X-szarnyu vadasz ugrott be a SW-bol. kulomben szerintem hoax az egesz.
  • toto66
    #42
    "A két égitest gravitációs hatása ezeknél a pontoknál szinte úgy összegződik, olyan járulékos erőt hoz létre, mintha ott is egy gravitációs hatást kifejtő test lenne"

    Hehe...
    Térgörbületes marhaság cáfolva...
  • Chocho
    #41
    A butaság, nem igaz? :) Tudod nem azt írtam, hogy az UFO jelenségek mögött 100%-ig nincs semmi idegen, és azt sem, hogy nincs máshol élet. Én megrögzötten hiszem, hogy van, mi több, biztos vagyok benne. Ja és igen, az ufós téma is örök kedvencem, sokat foglalkozom vele, ha tehetem. A baj csak az, hogy sok az ilyen hülyeség, mint ez a holdasdi is, és az olyan marhaságokat irkafirkáló figurák, mint a Szűcs-Kriston duó, lejáratják a valódi ufókutató tudósokat. Mert ugye ha kevesen is, de vannak ilyenek, mint ahogy nehezen cáfolható bizonyíték is akad. De ez a videó, és a hozzá firkantott összeesküvés-elmélet nem ilyenek.
  • roliika
    #40
    http://www.rtlhirek.hu/video/51320

    RTL klubos tegnapi videó! :)
  • Th0m
    #39
    Csak sajnálom a mai világot, rengeteg hazugság, kitaláció, nem tudom mit élveznek ezekben.
  • Th0m
    #38
    Érdekes, te is itt vagy, meg mindannyian, miért ne lehetne máshol is valami? mekkora ez az egész? gondolkozz egy kicsit.
  • roliika
    #37
    De. Valami német bázisról, a bökkenő csak az, hogy nincs ilyen bázis.

    Csefkó nem adott elő most semmit, csak beszélgetni lehetett vele. Elég közvetlen fickó, meg nagy beleéléssel mesél mindenről. :) Van egy videóm amin egy olyan cucca van amit végülis rosszul rakott össze és onnét jöttek az érdekes események, pl tekercset rárakta (nagy menetszámú toroid)majd levette, és jól megcsapta a tekercs, de miután már vagy fél órát pihent az asztalon. Aztán a szikraközben gömb alakú a szikra...tényleg érdekes.

    Küldök egy privit benne egy linkelt doksi..olvasd el...ufo magazinnak küldtem.
  • NEXUS6
    #36
    Jééé, a Csefkó Pali megint előkerült?:)
    A hablatyot félretéve, elég jó kis dolgokat tudott ő összehozni. Kérdés persze, hogy mennyi a látványos hókuszpókusz mögött levő használható effektus.
    Monnyuk, hogy ha egy ilyen fázisleválasztót vagy mit ő valami semleges áramos hiperkütyünek akar eladni, akkor ott valami nem stimmel.

    Általában ezeknek az embereknek valami nincs renben a kritikai érzékével. A lehetséges dolgokat összetévesztik a valóságossal. Persze ez rajtuk kívül majdnem mindenki másra is igaz (lásd politikusok ugye) csak ők eléggé egzotikus területet választottak maguknak.

    Na kicsit utánanézek ennek az új ufónak. Ezt nem a németek lőtték fel véletlenül?
  • Chocho
    #35
    Ja! És a jeti meg a nagylábú is létezik! Sőt!! Teherbe ejtették a szomszédom! Mi több, a jeti a szomszédom!! És holnap hívom a nagy szakértő Kriston Endre és Szűcs Róbert urakat!

    Ugyan már... Hoaxok azért vannak, mert a hiszékeny embereken jó nevetni. Ilyen egyszerű. A holdra szállás meg félig kamu mi, de bezzeg élijenekkel tele a planéta... najóóóva...
  • NEXUS6
    #34
    Azért ez a dolog nem csak elmélet. Pl. A Jupiter pályáján levő Trójai aszteroidák. De van 1-2 műhold is, amelyek ilyen pontok körül keringenek.

    Bizonyos pontok stabilabbak, mások kevésbé. A két égitest gravitációs hatása ezeknél a pontoknál szinte úgy összegződik, olyan járulékos erőt hoz létre, mintha ott is egy gravitációs hatást kifejtő test lenne. A cikkben szereplő L4 L5 pontok viszonylag stabilak, valami biztos hogy van ott.
  • roliika
    #33
    Öhh..hát durván felhúztam magam..ondom először szintén mosolygás meg nevetés volt, aztán morcosabb lettem, és ha nem megyek ki, akkor a "fény öves" előadóhoz a székem tuti hozzávágom. Aszonta tecciktudni, hogy több milliárd fényévre intelligens lények kiküldtek egy fény övet, ami majd jól ideér nemsokára (fény átlépi a fénysebességet vagy nemtom..de sebaj), és megváltoztatja az emberiség génállományát...azon filóztam, hogy ezt honnét a rákból szedte ő.
    Mert a maja naptár tényleg 2012-ig számol csak..de nem azért mert mindmeghalunk, hanem mert egyszerűen nem volt értelme tovább számolgatni. Ha egy pontból kiindul valami ami piszokmessze van és tágul..mert gyűrű vagy öv vagy akármi, akkor elég durván több csillagrendszert is érintene...de neeem ez csak a Földre fog hatni...nem is mondom tovább mert semmi értelme. Néha kicsit bolondokháza feeling volt az egész.

    Aztán ott volt Csefkó Pál aki feltalálta a semleges áramot ami mikroszkopikus makro kvantum akármi generátort használ hozzá (de valójában fázis leválasztó). Mondta hogy van a földáram, éshogy húabbólaztán mennyi energiát lehet kivenni...faszéé nemveszi ki...vegye ki a vízbű a zoxigént és qwa gazdag lesz.

    Egyébként érdekes, hogy a Ufo magazin és Szines UFO..immáron Hihetetlen magazin szerkesztői mennyire nem csípik egymást. És az is érdekes, hogy míg a Hihetetlen magazin szerkesztőjében van némi szkepticizmus, az ufo magazin szerkesztőjében..hát a csíráját sem nagyon lehet megtalálni.

    Hihetetlen Magazin szerkesztője ugye tegnap nyilatkozott a Holdi ufót illetően, hogy melyik az a marha idegen aki meztelenül vág neki az útnak (merthogy csókán nem volt ruha), meg gyanús, hogy az űrhajó elsejében egy nyomorult kis lámpácska sem világított a műszerfalon...nameg hulláknak a legénységen kívül abban a pici űrhajóban ritkán van elég hely. Szóval benne azért van valami józan ész féleség is.
  • NEXUS6
    #32
    Mai napig nekem a Hargitai Károly a kedvencem. Az első könyve még elég konszolidált volt, talán még a második is, de aztán elszabadult a pokol!
    Először is minmeghalunk!!!!!
    Aztán majd a zufók megmentik jól az emberekeket, már akik erre érdemes ugye, gondolom pl. őt.
    Aztán a zufók mindenkit elpusztítanak. És így tovább.

    De azért kellettek az előadásai is, mert az alatt mentünk inkább kajálni.
  • NEXUS6
    #31
    Anno mi is járogattunk haverral ilyen helyekre, nekem az teccett amikor a Zufómagazin főszerkesztőjétől, meg más okoskáktól lehetett kérdezgetni, ere egy csajszi megkérdi a közönségből: Mit tenne ha értelmes lény lenne?
    Ő meg válaszolt: Izé, ha értelmes lény lennék, akkor ...
    A haverral a hasunkat fogtuk a röhögéstől, csak az volt a gond, hogy a teremben levő néhány száz emberből csak mi ketten. Inkább ki is mentünk gyorsan egy kicsit.
  • roliika
    #30
    Ha tudtam volna, hogy akik beadják a sok gyökérséget, ennyire "szakemberek" akkor előbb is "felnőttem" volna.
  • kutyak
    #29
    Rolika, felnőttél.
  • teddybear
    #28
    Pont ezekért a blődségekért, és a szimpla hazugságokért nem hittem soha az általad rajongott elméletekben. Csak nem kezdesz felébredni?
  • roliika
    #27
    Kisfaludy György érdekes emberke amúgy, mert jó a humora, meg mindenben a magyarságot látja...pl hogy az őseink tudták, hogy mikor mi fog bekövetkezni, meg...áhh nemis mondom...de egyre durvább dolgokat állít...ez az időben előre küldős dolog elég vad volt..és tök komolyan mondta....először mosolyogtam aztán már a fejemet fogtam.
  • ziipp
    #26
    Szerintem még mindig van presztízs értéke a Hold sétának. Többek között az ilyenek jelzik a nagyhatalmi pólusváltásokat.
  • roliika
    #25
    Meglep néha, hogy az ember képes olyan példányokat (politikusok) jelölni, akik teljesen a logikával szembe mennek. És a szép hogy felnéznek rájuk.

    Ezen az ominózus űrkutatási valamin ahol voltam, 400 ember mosolyogva tapsolt a faszságokra. Pl. hogy 2012-ben fénnyel fogunk táplálkozni. Vagy hogy 2012-ben minden protonnal fog működni. Vagy hogy belépünk a 4D-be.noha a 4.D az idő de sebaj...mi belelépünk...meghogy az atomreaktorok felfognak robbanni, mert a foton átmegy rajtuk és mindmeghalunk, meghogy Kifaludy György embereket tud az időben előre küldeni és látta, hogy elfog minket árasztani a tenger a Budai hegyek felől...stb...kimentem fél órára az előadásokról mert sokkk volt. És ezek szakembereknek nevezik magukat..ezek könyveket adnak ki...tapsolnak nekik....agyam eldobom.
  • Molnibalage
    #24
    Ammennyire vágom a matekot itt szimplán az ő diffegyenletai által felrajzolt erővonalakra alapozódik az elmélet. Mitha a diffegyenlet(ek?) szingulatritásai lennének a fontosak. Rég volt matekom, nem emlékszem tisztán. Majdnem biztos, hogy valami hülyeséget írtam most. :)
  • Molnibalage
    #23
    Miért? A kommunista országoban kell a propaganda. Meg az ipart is húzza magával ez.

    A pekingi olimpia 40 milliárd dollárba fájt. Gondolod, hogy nyereséges volt? A sydney-i asszem 2,5-be és éppenhogy sikerült annak lenni...

    Észak-Koreának mi haszna van az elbaszott rakétiból? Semmi.

    Elvtársi fejekben nem mindig kell értelmet és rációt találni.
  • roliika
    #22
    A csúcs az, hogy Egely Györgynek van egy vitalitásmérője..küldtem nekik egy videót, hogy én megcsináltam 20 000ft helyett 10ft-ból...merthogy minden tud forogni, ha jó a csapágyazás (tűcsapágy)..hát erre Egely kiszedte a cuccból a forgó kereket rátette egy tűcsapágyra ami egy falapon van, ésmost árulja 3500Ft-ért.. :DDD Milyen kreatív. Most küldtem nekik egy linket, hogy nekínlódjanak a vízautóval, methogy Egely akar csinálni egy részben vízzel működő tragacsot...fasza dolog, demár itthon páran megcsinálták. Kompressziót víz befecskendezéssel lehet növelni..stb...erre megjelent a cikk hogy nem építi meg az autót, mert visszalépett a Tényeket Tisztelők Társasága aki szerinte fikázta őt...nem ő lépett vissza mert látta hogy szélmalom harc..ááá...faszom az egészbe de komolyan. Ezek szakemberek...
  • roliika
    #21
    Mondhatnám, hogy Mulder ügynök hitét vesztette az FBI-ban. :D
  • roliika
    #20
    Nnno megvolt. Okosabb nem lettem, neten több anyag van róla mint amit ott bemutattak. Lassan kezdem belátni, hogy kár volt rengeteg időt pazarolni, pénzt, energiát egy olyan valami kutatására ami biztosan létezik, de sajnos akik szakembereknek vallják magukat, finomanszólva sincsenek a topon, díjakat kapnak amelynek alapjai maguk hozták létre, nincs semmi ésszerű abban sokszor abban amiről beszélnek.
    Most tvben is mondta a Hihetetlen magazin szerkesztője, hogy az űrhajó..figyeljetek.... akár másfél MILLIÁRD éves is lehet. Belese gondolnak csak nyomják a hülyeséget, és ha szól nekik az ember, hogy számolják már ki, hogy mennyi a bomlása egy anyagnak akkor vérig vannak sértve...múltkor voltam egy előadásukon, aztán laza 6 oldalban részleteztem, hogy mennyi marhaságot beszéltek, és mi rá a reális válasz...erre egy betüt sem írtak vissza gondolom már én is így ellenség lettem...kár..kár hogy nincs egy csoport aki keresi az idegeneket, "paranormális" eseményeket, rendesen dokumentálja, mérnek, reprodukálnak...e helyett van fasszágok beszélése immár 20 éve. Más ami az Ufo magazint illeti....Szines UFO megszűt, nem csoda.

    Na nemgondoltam volna hogy egyszer én ilyet írok...de nem érzem hitelesnek a "szakembereket" a múltkori előadás után. Inkább tűnt egy..miajóisten.."meg fogsz gyógyulni, higyj benne Jézus szeret" istentiszteletnek.
  • Epikurosz
    #19
    Pocsék színészek, pocsék díszlet.
  • Epikurosz
    #18
    Gagyi volt. RetekKlub.
  • halgatyó
    #17
    Szép dolog a lelkesedés, meg az érdeklődés.
    Sok esetben vitték már előbbre az emberiséget.
    De egy csöpp óvatosság és kritikai érzék sem árt meg...
  • halgatyó
    #16
    új billentyűzetet veszek
  • halgatyó
    #15
    Bcs! bagyobb=nagyobb, távcövek=távcsövek ... stb.
  • halgatyó
    #14
    Hát nem tudom... ez az egész Lagrange-pont elmélet eléggé zavarosnak tűnik.
    Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak ott találni, de szerintem semmit.
    Ha egy méteresnél bagyobb tárgy lenne ott, a róla visszevert napfényt már rég észlelték volna a földi nagy távcövek.

    Itt két, erősen különböző állítás mosódik egybe.
    Egyik, hogy egy porfelhő össze tud csomósodni a saját gravitációja segítségével ezekben a Lagrange pontokban. Ez ELVILEG érthető.
    Másik állítás, hogy egy tömegpont tartósan meg is marad ezekben a pontokban. Ehhez az kell, hogy legyen egy erő, amely visszahúzza a tömegpontot, ha kezd eltávolodni a Lagrange ponttól.
    Na, ez a második állítás szerintem nem igaz. Úgyanúgy, ahogyan egy hegyére állított ceruza is ELVILEG nagyon sokáig megállhatna, de a gyakorlatban nekem még nem sikerült
  • Epikurosz
    #13
    23:20-kor kezdik, de biztos lesz még negyedóra reklám előtte.