Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄 Nem játszottam egy FF-et se (ne üssetek).
robotnyk
0 és final fantasy közötti skálán mennyire weeaboo?
A Black Desert Online lesz az új MMO-m. Annyi mindent lehet csinálni benne, hogy hihetetlen. Nagyon elvoltam vele a napokban. Szinte megállás nélkül játszottam. Aludni is alig aludtam. 😄
darkSectorxxx
Már mióta hallom ezt.
Mármint hogy majd lesz megoldás rá.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.02.21. 13:39:48

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

MerlinW
Ugyanígy vagyok ezzel én is, nem tudom eldönteni akarok-e vele játszani vagy sem 😊

[merlinw.org]

Fpocok
Kössz.

Párszor már gondolkodtam rajta, hogy megvegyem... de aztán belenézek a játékmenetbe és rájövök, hogy nem kell 😊

kigyi
Valóban csak 3-as szintű vagyok 2 éve, de ez akkor is durva már 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Scooter
A kitartó pakolás meghozza a sikert. Persze mák is kell hozzá, no meg LVL szint se árt, ha minél nagyobb. Azért látszik, hogy azok többet nyernek akiknek nagyobb a szintjük. Nekem 2 éves tagsággal, 25784-ből, 124 nyeremény volt eddig.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.02.21. 11:46:58
IMYke2.0.0.0
Szép gyűjtemény! <#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

lostprophet
Mivel tegnap kissé unatkoztam, összedobtam egy egyszerű képet a jelenleg birtokolt eredeti játékaimról (a rengeteg DLC-t nem tartalmazza a kép):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

IMYke2.0.0.0
Igen, de akkor sem a "teljes" Steamgifts-es tagsági időszakra jelenthető ki az egész, hisz - például az én esetemben - az adatbázis vesztés előtti 1 évnyi tagság és a jelentkezések, nyerések száma ment a levesbe.

//Igen, azt magyaráztam, hogy minden eltűnt.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.02.21. 10:49:17

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kigyi
A nyertes oldalon is meg lehet nézni mennyi az amit ezen dátum után nyert az ember, szóval azért mégis csak jó valamire. Viszont nekem sántít a dátum vagy pedig valami más nem jó, mert az első nyert játékom 3 nappal későbbi akkor lehet anyert játékok sem jelennek meg amit előtte nyertem?
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.02.21. 10:46:36

IMYke2.0.0.0
Nyilván - de így nem ér semmit a "x-ből csak Y-t nyertem" dolgok.

grebber
Megvan: 35,439 ....akkor kicsit meghúztam<#eplus2> Kevésnek érzem ezt a 300pontot
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.02.21. 10:11:22

Next PC upgrade: 2022

kigyi
Most nézem amúgy már 2 és fél éve volt az az adatbázisvesztés 😄 Na nem baj gyorsan repül az idő 😊

Grebber a jelentkezéseket tudod hol kell megnézni na annak a lapnak az alján találod meg. 2013 szeptember közepétől szerepelnek ott az adatok ami előtte volt az elveszett.

Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én nem nyerek.. Azért lehetne, hogy minden 1000 után az ember nyerjen. Tudom ne álmodozzak. 😄
kigyi
Igen csak nagyjából az elmúlt 1 év van meg. De csak az érdektelen adatok, pl. jelentkezések száma stb. vesztek el. Pl. a nyert és felajánlott játékok hiánytalanok.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.02.21. 09:53:35

IMYke2.0.0.0
Steamgiftsen volt egyszer egy teljes adatbázis-vesztés, így nullázták a júzerek adatait...

IMYke2.0.0.0
"Metal Gear Solid V: The Phantom Pain" - fr.gamesplanet.com - STEAM - 58% OFF - 24,99 euro (hétvégén: 308,5 Ft) (és itt van fontban is Petinek) (398 Ft)
Euróból: ~7710 Ft
Fontból: ~8355 Ft

grebber
Én nem tudom hol kell megnézni hány db nál járok de 20k felett biztosan 143 nyeremény.
Lehetne több is de ez van<#banplz>

Next PC upgrade: 2022

kigyi
Én 11857-nél tartok ami jelentkezések számát illeti, de lassan 5 hónapja nem nyertem szóval szerintem te vagy a szerencsésebb 😄 😄 😄

Csak én vagyon ilyen balszerencsés Sgif-sen?
6,096 Entry-ből 10.szer nyertem.

MerlinW: Boldog születésnapot!
darkSectorxxx
Én is láttam már az utcán garázdálkodni egy konzolt, de mire kimentem volna elfutott. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Fpocok

MarkBlade
Boldogot! 😄
MerlinW
Itt is nagyon szépen köszönöm a szülinapi ajándékot <#worship>. Meglepődtem, örülök és respect a gesztusért😊

[merlinw.org]

darkSectorxxx
Az irónia az hogy "szenvedést" kaptál ajándékba. 😄DDDDD

Moby
>rövidke sztori DLC-ket

Mert ezek nem is sztoridlc-k, csak sidequestek a mainstoryban. Ráadásul nem is jók. Ez nem olyan, mint a jacktheripper. Nekem speced van, de egy fillért nem ér (ellentétben a keciejó jacktheripperrel).

Adversus solem ne loquitor

MerlinW
Köszi, és mindenkinek a köszöntéseket😊

Láttam, elfogadtam.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.20. 17:33:36

[merlinw.org]

Fpocok
Mindegy, csak csekkold PÜdet.

Fpocok
Boldogat! Csekkold steam friendset pls.

Végigjátszottam a Blackwell sorozatot (5 rész). Ez milyen jó volt. Az első rész még csak szárnybontogatás, de aztán részről részre fejlődik és a lezáró valami fenomenális. Klasszikus stílusú point and click játékról van szó, ahol egy Rosangela Blackwell nevű fiatal újságírót irányítunk. Rosangelának megvan az a képessége, hogy látja a szellemeket. Egy Joey nevű segéddel, aki mellesleg szintén egy szellem, segít más szellemeknek átjutni a túlvilágra. Szóval ez adja meg a játék sztorijának keretét, amire a többi épít. A játékmenet a szokásos kalandjáték formulát követi, habár tárgyakat nem fogunk kombinálni és azt, hogy esetleg egy tárgyat mivel kell használni, az is általában magától értetődő. Nincsenek extrém esetek. A játékmenet inkább a nyomozásra épít, a főszereplő noteszában (későbbi részekben a mobiltelefonjában) levő nyomok megfelelő kombinálásában és élő vagy halott emberek kikérdezésében. A második résztől Joey-t is tudjuk irányítani és mivel szellemként bárhova be tud jutni, sokszor az ő segítségére is szükségünk van. Ahogy írtam, a játék részről részre fejlődik, a játékmenet is egyre jobb, a helyszínek is megszaporodnak (különösen az utolsó részben) és a részek hossza is növekszik. Az első 3 csupán 3-4 órás, az utolsó kettő azonban már 6-8 órához közelít. A sztori nagyszerű, a karakterek szerethetőek és jól megírtak, a színészek is többnyire rendben vannak. A főszereplők legalábbis nagyon jók, de volt pár gyengébb eset (pl. amikor hallatszott, hogy egy öregasszonynak egy fiatal nő adja hangját és próbál közben öregasszonyos hangot imitálni). Azonban ezt leszámítva nagyon jó. Hangulat tetőfokon. Szerintem az egyik legjobb kalandjáték sorozat, amit játszottam.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2016.02.20. 15:14:35
ffxi
HBD! <#eljen>

#268001: Mi lett helyette 😊
Utoljára szerkesztette: ffxi, 2016.02.20. 13:39:37

Fákjúal!

wesker24
Happy Birthday BOSS ! <#pias>
darkSectorxxx
Isten éltesse sokáig a főnök urat! 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.02.20. 13:31:22

MerlinW
Köszönöm😊

[merlinw.org]

Pedig az első rész eredeti magyar szinkronjában Vass Gábor adta Bruce Willis hangját, én még VHS-en úgy láttam kölyökként. Dörner az RTL Klub-féle új szinkronban szerepel csak. A második részből pedig egyáltalán nincs is dörneres verzió, ott Szakácsi Sándor szinkronszínész (aki a harmadik rész első szinkronjában már a boss volt). Mondjuk én mindegyik részt láttam (hallottam) angolul, a második részt pedig a PRO7 jóvoltából németül is 😊
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.02.20. 13:01:37
IMYke2.0.0.0
/////Nézd meg eredeti szinkronnal mondjuk a Star Trek Enterprise sorozat egyetlen epizódját, és utána <#worship> (isteníteni) fogod a tökéletesen artikulált, érzelem dús (nem csak T'Polnál!) magyar szinkront.
A főszereplő (Scott Bakula) hangja egyszerűen kiábrándító. De a többiek is foguk közül beszélnek. Egyedül a koreai Linda Park beszél tökéletesen artikulálva.

Atisz
Na igen, ez igaz: a Die Hard is csak Dörner Györggyel nézhető 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Igen, a Witcher esetében egész jó volt az eredmény, a szörnyek elnevezései is találók voltak. Mondjuk én ott előrendelővoltam, és a lemezen csak magyar szinkron volt, illetve az angol felirat is regeditben turkálva volt megidézhető. A bővebb is, melyhez akkor még angol szinkron sem létezet, mert az csak az Enhanced Editionhöz jött ki, amely elhozta a nyelvi Kánaánt. (Viszont a sima verziókhoz is le lehetett az akkor érkező nagy patchtől tölteni a tetszőleges nyelveket, csak a felület lengyel nyelvű volt hozzá, emlékszem, mit lekínlódtam vele 😊 A magyar fordításnak ez is a hátránya, hogy az alapjai jók, de hiányos, így sok esetben egyszerűen csonkák a mondatok a teljes verzióhoz képest.

Egyébként a hivatalos fórumon már korábban megosztotta valaki a lengyel szinkront is (a rajongók egy része elkezdte eredeti hangsávval és angol felirattal játszani), és a CD Projekt nem is lépett fel ez ellen.

mert vallom, hogy egy alakításhoz a szereplő hangja is hozzátartozik.

Ez így van, de nyilván léteznek olyan szinkronok is, amelyek bírnak bizonyos hozzáadott értékkel. Hogy direkt ne klasszikusokkal példálózzak, a Johnny Mnemonic című sci-fiben Keanu Reeves annyira borzasztóan alakít a hangjával is, hogy a szinkron csak javítani tud rajta 😊
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.02.20. 12:04:06
Atisz
A Witcher 1 része korrekt ebből a szempontból, ráadásul ugye opcionális. A Fear pl. már zavaró volt (szerencsére ott csak a felirat volt hardcoded magyar), a legrosszabb példa pedig egykor a Warlords 3 volt, ahol konkrétan a patch-elést is megakadályozta a magyar nyelv, mert a patch egyes feliratokat is módosított, így csinos kis téglalapok jelentek meg a karakterek helyén...

Én egyébként a filmes szinkronnak is ellene vagyok (akármennyire is magas színvonalú a magyar szinkron), mert vallom, hogy egy alakításhoz a szereplő hangja is hozzátartozik. Arról nem is beszélve, hogy több angol-német nyelvű eredeti hanggal nem itt tartanánk nyelvtudást illetően.
Szerencsére a tv-ben ma már elég sok filmnél vissza lehet állni eredeti hangsávra.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Igen a BE állítólag tényleg csak a kiegészítővel játszható problémamentesen (aminek jelenleg az ára szintén nem túl baráti).

Igen, én mindig azt mondom, hogy mivel magyar az anyanyelvem, nem szeretem az olyan honosításokat, melyekben meggyalázzák. Nem mondom, hogy a Lolitáéhoz hasonló szintű, zseniális műfordítást várok játékoktól, de többször ért kellemetlen csalódás, mint kellemes.
Éppen mostanában volt ezek bundle-ben, bár a Beyond Earth még drágábban (mellesleg a hozzáértők szerint a kiegészítő erősen ajánlott hozzá). Far Cry 3-at és az utólag érkező Blood Dragont én még úgy kaptam 5 dollárért, hogy nagyvonalúan túlugrottam a BTA-t, később mondjuk felszaladt az átlag. Persze ajándéklónak ne nézd a fogát, ha jól értem, ezeket nem csak 110k-s kártyák mellé adják, a színvonal meg nem rossz.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.02.20. 11:09:08
Atisz
Borzalmas, amikor erőszakos magyar fordítás szerepel egy játékban és szenvedni kell a rossz, amatőr, hozzá nem értő megfogalmazásoktól, félrefordításoktól.

Akkoriban volt rá péda, hogy nálunk olcsóbbak voltak a csak magyar nyelvet tartalmazó játékok, ez is egyfajta régiókód volt. A Mass Effectet én is kintről rendeltem, éppen az oktrojált honosítás miatt, mely képeken nem tetszett.

A Dragon Age: Originst viszont magyarul játszottam végig (szürke volt az angol, mint opció...), nem volt rossz, de voltak vicces dolgok (fióksárkány!), a földrajzi nevek, országok magyarítását én üdvözöltem, középkoribb hangulatot adott neki a magyar nyelvi környezetben. Aztán jöttek az utolsó néhány DLC már csak magyarul jött, és megkavarta a dolgokat.
Atisz
A Far Cry 3 és a Beyond Earth azért nem rossz.

(a Blood Dragon is, de az tartósan 1.5 ropi körül mozog)

Atisz
Igen, ritka az ilyen csomag, amiben az összes cím megüt egy bizonyos elvárható szintet.

(kicsit zavaró, hogy a Streets of Rage 2 "Sega Classics"-ként van feltüntetve, bár a kliensben már normálisan szerepel)

Sose értetettem miért okoz gondot annyira a többi nyelv egy magyar kiadásnál, hogy ne kaphasson helyet akár a játék dvd-jén vagy ne legyen választható telepítés után. Annó még a magyar nyelvű dobozos Mass Effectnél jártam így....Csak ügyeskedéssel tudtam angolra állítani. Meg is váltam ettől a verziótól.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.