Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abszolút erről beszéltem a kolumbiai út és a kirándulás a Gellért-hegyre összehasonlításával: a második is lehet élvezetes, de azért ne hülyítsük egymást és ehhez még csak rögtönzött közvéleménykutatást sem kell rendezni.
Taktikai rész a BG-ben is kellően jó és éppen az AD&D szabályrendszer az, ahol nem kapod zsákban a tulajdonság pontokat, a játék végén is olyan alaptulajdonságokkal rendelkezel, mint az elején (na jó 1-2 kivételtől eltekintve).
A Planescape Torment nekem is nagyon tetszett eleinte, de a vége, azzal, hogy a hősünk beordítja az elején felmerült kérdést (what can change the nature of a man) majd berohan az örök csatamezőkre, ahol a démonok vívják egymással véget nem érő örök harcukat, nem igazán nyerte el a tetszésemet. A karakterek és a mellékküldetések viszont kiválóak volt, lehet, hogy megérné azokért még1x végigjátszani valamikor (talán GOG-on).
A Torment bizonyos szempontból pont ellentéte a Baldur's Gate-nek: annyira elvont és nem szokványos(/divatos), hogy instant kult lett, míg a BG-t sokan éppen a (vélt) "tucat" jellege miatt ekézik.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
2. Tucat a Witcher?
Akkor megkérnélek, hogy sorolj már fel pár hasonló komplexitású tucatot (amiket egyébként azonnal meg is fogok vásárolni) az utóbbi időkből. Mert ha tucat a BG, meg tucat a Witcher is, akkor nyilván van még legalább 11 hasonló mélységű játék, nem? 😊
És igen, nekem "nem jött át" a Dark Souls, mert elmarad attól a szinttől, ahol nálam a "tucat RPG-k" kezdődnek.
Lehet, hogy korrekt akciójáték, de mint story driven RPG sehol nincs. És azért tartottam fontosnak ezt megjegyezni ezt, mert egyre több helyen áradoznak róla, mint RPG-ről. Tegyük helyre a dolgokat.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Porsche, Lambo, Ferrari. Ezekről beszélgetünk. Erről a ligáról.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A Forgotten Realms-t ért kritikádat megértem, hiszen aki x+1 RPG-t játszott már le ebben a környezetben és már unja, az rendben van (mondjuk szerintem éppen azért jó, mert nagyon összetett és roppant hangulatos).
A "nem tálcán kínált sztorival" az a gondom, hogy sokszor a koncepció hiánya miatt alkalmazzák ezt az elgondolást. Remélem abban nincs vita köztünk, hogy nehezebb egy ütős, komplex sztorit összerakni, mint benyomni a "mindenki azt gondol és azt hoz ki ebből, amit akar" megoldást.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerencsére ez nem így van. Van aki az Ikaruga-ba ölt bele 2 évet, mert elélvezett a gameplaytől és olyan is van, aki felállt a Baldur's Gate mellől, mert nem elégítette ki az igényeit. A gameplay, az az élmény, amit játék közben érzel. Az érzés, amikor jó szívvel, várakozva, izgalommal telve játszol. Ilyen játék a Souls és számomra ilyen volt a Baldur's Gate is. Mind a kettőben nagyon erős a gameplay rész, de a közvetlen, skillre, ügyességre, taktikára építkező magasabb szintű gameplay az a Soulsban van jelen rettentő töményen. Sokszor leírtam már, hogy a Souls játékokban a karaktered szintlépése szinte lényegtelen, mert TE magad lépsz szintet minél többet játszol vele. TE magad vagy az, aki fejlődik játék közben és ezt az élményt sajnos a BG sem tudja megadni, de ad helyette egy sokkal zseniálisabb történetet.
Miben bukik el a DaS?
Mind a BG, mind pedig a DaS egy iszonyú különleges utazás, de 2 teljesen eltérő kontinensre, de ettől még first class, all inclusive.
"Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha poénnak szántad akkor ok, de úgy sem értem."
A Planescape Torment története, hangulata, egyedisége, különlegessé szétcsap mindent, amit valaha láttam. A BG története hozzá képest n+1 tucat fantasy, a DaS története egy csendes szellentés valahol egy sötét pince mélyén. Sajnos a Planescape legnagyobb hibája a közepes gameplay és harcrendszer.
2. A Witcher játékok egy tucat rpg rendszerben feltálalt 3 részes fanfic egy 7 részes ponyvaregény sorozathoz. Hangulatos, kidolgozott, imádom, de nem kell olyan érdemekért magasztalni, ami nem sajátja.
Továbbra is arról van szó. A DaS mint akció játék vitathatatlanul ott van a szeren. Real time harcrendszer, a parry, a fegyverenként eltérő mozdulatok, stb.
Az ürességet nem tudom mire érted, hiszen ellenfél és content van bőven. Vannak quest szálak, van lore és végjáték. NPC-ből azért van kevés, mert aki nem undead, az simán dead. Ez adná a hangulatot, ami neked nem jött át. Ez van.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.03.18. 12:08:07
A 3D platformerek között vannak igen jók. Mivel látom, a történet nagy hivatkozási alap számodra, így az egyik nagy kedvencemet, a Psychonautsot mondom, mert a humoros-sztoris körítés ott kulminált.
2D-sből a Braid volt nagy kedvenc, a finom, több síkon értelmezhető sztorijával. És még a Soulsokban is vannak - előttem is elásva - sztorimorzsák, nem tálcán kínálva.
A Baldur's Gate ellenben két kézzel tömi le az ember száján a fantasyközhelyeket, így biztos lehet benne az ember, hogy van benne sztori. Nem mindenki számára ez a jó történet, 2016-ból visszanézve pláne nem. (Máig nem játszottam végig, én mindig sekélyesnek éreztem az általad méltatott szempontból. Látom erényeit, fontos játék, szórakozni is lehet vele, de nálam nagyon messze van a Szent Gráltól. Nálam az RTwP és a Forgotten Realms eleve mínusz pont, mások pedig ezért lelkendeznek.)
Nyilván vannak új belépők is, de tipikusan nem az a játék, mely a friss húsokat vonzotta be. Konzolon volt egy ilyen hatása a kevésbé RPG-s platform és a nagy számmá váló Demon's Souls miatt, de azt se túloznám el.
A Baldur's Gate pedig nagy blockbuster volt a maga idejében, rengeteg új RPG-st hozott be, akiket lenézhettek a Pool of Radiance-en, Wizardyn felnövők, hogy mit képzelnek megállíthatós valós idejű harccal 😉
Nyitott vagyok, ha említesz egy olyan komplex platformert, ami egy olyan zseniális és összetett RPG-vel, mint pl. a Witcher azonos magasságokban van, akkor kiegyezhetünk egy talánban.
"az utóbbi idők egyik legkiemelkedőbb alkotását"
Elvesztettem a fonalat, én a Dark Souls-ról és a Baldur's Gate-ről beszéltem az alapkommentemben.
Az viszont eszembe sem jut, hogy felvágjak azzal, hogy végigvittem? Kit érdekelne? 😊 Játszunk, szórakozunk, ez a lényeg.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Mellesleg mind a BG mind a DaS játékokba min 10-15 órát bele kell tenni, hogy érdemi megalapozott véleményt alkothas róluk, és még akkor is csak a felszint karcolgatad.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
"egy platformernek esélye sincs Witcher kaliberű mélységekbe lemennie" WUUUUT? Miről beszélsz ember? <#idiota>#idiota>
Értem én, hogy neked is megvan A kedvenc, de miért kell az utóbbi idők egyik legkiemelkedőbb alkotását fing nélkül gagyizni? Attól mégjóabb lesz a BG, vagy mi?
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.03.18. 11:22:51
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Ha a Triple packkal olcsón megveszi valaki, + hozzá a bundle csak a season passért, akkor lehet megvan a kínált 20 euró alatt.
Komolyra fordítva a szót, a jellegből adódik, hogy egy játék mekkora élményt nyújthat, egy platformernek esélye sincs Witcher kaliberű mélységekbe lemennie. Egy Darks Souls-nál nincs megtiltva, hogy ne hozzon össze egy BG szintű kalandot és hiába élvezetes a vívás, ha üres a világ, egysíkú és sekély a sztori, akkor nálam nem rúghat labdába.
Tehát ez amolyan jó játék - rossz játék féle összehasonlítás.
Jól sejtem, hogy annyit játszottál vele, mint én Baldurs Gate-et (0h 0m 0s)? <#whatever>#whatever>
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Nos, szerintem a "gameplay" kiváló egy egyszerű platformerben is, mégsem tenném oda egy GTA vagy egy Witcher mellé, egész egyszerűen azért mert esélye sincs versenyeznie olyan játékokkal, amik minden szinten magasabb színvonalon állnak (grafika leszámítva).
Egy Dark Souls számomra totál bukás, mint RPG (persze, mivel nem az), akciójátékként szintén nem állja meg a helyét, a dark fantasy világ mesterkélt, a sztori az meg ugye, mint olyan nem igazán létezik. Számomra tehát nem valami vonzó (finoman fogalmazva).
Így a Kolumbia - Gellért-hegy féle összehasonlítást fenntartom.
"Amúgy meg szar az összes... a Planescape az alfahím, csak ott meg a harcrendszer kevéske."
Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha poénnak szántad akkor ok, de úgy sem értem.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.03.18. 10:21:38
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Viszont az, hogy az Dark Souls üres, vagy jellegtelen lenne, szimplán nem igaz.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2016.03.18. 10:11:34
Why so serious?
Letolva:
BG1 + Totsc
BG2 + ToB
Demon's Souls - cirka 10x
Dark Souls + AotA - cirka 8x
Dark Souls 2 - cirka 7x (DLC 3 nem)
Tehát, a véleményem egyik szempontból a tiéddel egyező: Két külön világ, összehasonlítani semmilyen szinten nem szabad őket. DE! Nem Gellért-hegy vs. Kolumbia hanem Kolumbia vs. Olaszország. A Souls-okban nem a sztori a lényeg, hanem a pure gameplay és a vele érkező hangulat, ami iszonyat magas szinten van. Egy BG 3 egy Souls-szerű harcrendszerrel olyan lenne, hogy beleőrülnénk, megnyílna egy féreglyuk és elnyelné az egész Univerzumot.
Amúgy meg szar az összes... a Planescape az alfahím, csak ott meg a harcrendszer kevéske.<#zavart2>#zavart2>
Sok más külföldi fórumot is látogatok, leginkább az jött le, hogy nagyon sokan a "cinematikus RPG" korszakában kezdtek el játszani, akiknél a TES az Oblivion/Skyrimtól, a Fallout meg a 3-nál kezdődik. A mai játékpiaci normákhoz képest kijött egy nem kézenfogós franchise, aztán mindenki becsületrendként viseli a plecsnit, hogy ő bizony kijátszotta. Te meg semmit se tudsz az igazi kihívásokról, mert nem Dark Soulsozol.
Ezzel nem a "ki a keményebb arc" versenybe akartam beszállni (tényleg összehasonlíthatatlanok az izometrikus cRPGk a mai fősodorral), csak viccesnek találom őket, mert sok viszonyítási alapjuk nincs, azért hoztam fel a D&D alapú játékokat. 😊
Illetve sok esetben konkrét hazugság.
Controller? Meg pécén csak olcsó szar kontroller van? Baszki, rádugsz egy XBox kontrollert, és kész.
Jobb grafika? WAAAAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHA 😄😄😄
Nekem is megjött a Sajnáljuk... DS-es levél, pedig én is még időben regeltem pedig. Mindegy, nem fogok emiatt ragequittal kiszaladni a világból, ez legyen a legnagyobb bajom az életben hogy nem jött meg egy ingyenes játékkód.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
(igazság szerint nem érdemes a kettőt összehasonlítani, hiszen az egyik egy zseniális sztorival rendelkező RPG, az egyik legdivatosabb, de egyben leghangulatosabb fantasy világba helyezve, míg a másik egy akció hack & slash, némi fejlődésmechanikával). Olyan, mint amikor valaki egy kolumbiai utazáshoz hasonlít egy túrát a Gellért-hegyre 😊
Erre tessék