Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A G3-mal szinte pont így állok én is, mint az köztudott. Azt javaslom, hogy olvass utána, hogy az alternative balancingot érdemes-e bekapcsolni, hogy élvezhetőbb legyen, illetve miylen enhézségi szintet hozzá. (Ez nem mod, hanem már az utolsó CP-ben benne van.) Nem tudom, hogy hogy játszottad, én ezeket azért nem próbáltam, mert újra kellett volna kezdenem az egyébként is problémás játékot, és mivel az új VGA-mon még rosszabbul futott, mint a régivel, repült a fenébe.

Utána viszont én nem az Arcaniát erőltetném, mert az nekem még közepesnek sem tűnt. A Risen pedig kifejezetten jó (de nem fog már akkorát szólni mint a G1-2, hiába jobb pár dologban), és az Arcania előtt jelent meg, és sztoriban is a G3 után játszódik (jogi okokból ez inkább utalásokból derül ki, hogy ugyanabban a világban játszódik, de később). Szoros összefüggés mondjuk szerintem ott sincs, hogy emiatt a G3 muszáj legyen, de úgysem állod meg 😊
zorrobomber
Középső hármat azért viszonylag gyorsan ki lehet pörgetni, a maradék időre viszont elég lesz a másik kettő.

Tinman
Skyim
Dishonored
Torchlight
Thief
Dragon Age.

Viszlát élet... 2016-nak ezennel számomra vége is :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ja igen bocsi, a Black Desert által feltüzelve keresem a párom :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ebből azért pár nincs még meg, de azt a rohadt G3-at kéne egyszer letudnom (főleg, hogy 60 óra lazán belement, csak nem tudom minek -.-), csak nincs hozzá gyomrom. Elhatároztam, hogy utána jönne az erősen medicore Arcana és utána örvendeztetném meg magam a jól sikerült Risen-el.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.03.23. 12:18:32

Tinman
Semmi... na de ha fantasy-RPG-re vágyik az ember inkább, akkor ezek kiesnek.

Atisz
A Dragon Age Origins-t meg nekem kéne beszerezni, kár hogy egy napig ingyenes volt és akkor nem csaptam le rá, mert akkor még nem volt origines acc-om és mire csináltam egyet, pont vége lett 😞

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
A Skyrim-ben is el lehet merülni rendesen, de ha játszottál a Morrowind-del vagy az Oblivion-nal, akkor kuka, mert dettó ugyanaz.
Én kb. fél évet nyüstöltem a Morrowind-et annak idején, tehát az Obliviont max. a grafikája miatt venném csak elő (bár akkoriban a Morrowind grafikája nagyobbat szólt, mint manapság a Skyrim-é). A Morrowind grafikáján egyébként még ma is elgyönyörködöm (az egyik első shaderes vízfelületet produkáló játék), csak a karakterek voltak már akkor is meglehetősen bénák és csúnyák (ez egyébként sajnos a Skyrim-re is igaz).

Másik gond, hogy a sztori, bár megpróbál monumentális lenni, lélek nélküli, amolyan bíbelődős, de ennek ellenére üres.

Tehát még1x: én is egyértelműen az új Thief és a Dishonored mellé tenném le a voksom.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

genndy
Skyrimben az dobott a nehézségen jócskán, hogy a legutolsó patchben behozták a skillresetet (opcionális). Mostani 120-as befejezett karakteremmel is voltak még necces helyzetek ha resetltem az armort alap 15-re.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Atisz
Úgy van, az új Thief szerintem is nagyon ott van (már az alapján amit eddig láttam belőle) és az a vicc, hogy éppen azok szólják le a legjobban, akik az eredetivel sosem játszottak, csak a 3. résszel kezdték (aminek egyébként pont az a hibája, ami az új résznek: apró terek), úgyhogy hajrá 😊

A Dishonored viszont még jobb, hasonló a régi Thief 1-2-höz, bár más is azoknál.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.03.23. 11:28:40

Húúú a Neverwinter 2-t tényleg elő kéne már venni újra, ahogy a Kotorokat is.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Annyit kiemelnék, hogy a Dishonored azért másabb kategória, mint az új Thief. Új Thief csak szeretne olyan kreatív és eredeti lenni, mint a Dishonored...Minden szempontból ezt kell hogy mondjam!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én az előző thiefekkel nem játszottam, aztán azon kaptam magam, hogy unom a játékot... Pedig eleinte jó volt a lopkodás, de unalomba fullad hamar.

Dishonored nagyon jó cucc (jah és dlc-stűl mindenestűl, mert annál a játéknál még a dlc-k is szuperek és ötletesek). Csak ajánlani tudom.

Two Worlds 2-t toltam az elég átlagos. Dragon Age origins nagyon ajánlott cucc az szuper, a 2. rész már kevésbé jó, de szerintem még mindig. Inquisitiont meg mindenki elunta eddig akivel beszéltem, tehát gameplay szempontjából nagyon nem viszont lore szempontjából nagyon must have.

Torchlight 1-2 kötelező..2. rész brutálisan jó cucc. Titan Quest szintén.

Skyrim...Hát azért néha csúnyán seggbe tudnak ám rúgni. Nyilván az eleje és közepe felé, aztán van egy pont amikor már godlike mode bekapcsol. Skyrimet látnod kell, mert vannak jó elemei és már kb. bagó kategória lehet az ára.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.03.23. 11:05:44

zorrobomber
Ja persze Dishonored nem agyatlan hackelés és slashelés, XCOM meg pláne nem 😊

wesker24
Azt elfelejtettem leírni hogy a Darksiders 2 akció kaland hack and slash kategóriában lett év játéka.

Amugy Dishonored alapból skip nem kell X-com meg pláne skip.
Scooter
"Persze a saját döntésed ha nekem nem tetszik" F*szán elírtam. "neked nem tetszik". <#hehe>
zorrobomber
Titan Quest-re +1, de azért a Darksiders 2 2012 év játékán jót derültem, Dishonored/XCOM lesz az inkább
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.03.23. 10:47:12

genndy
Csak az első hsz-ben nem írta még az rpg-t ("most valami fantasy témára vágyom"😉. Ezért írtam h&s-eket is.

Ha valaki RPG-re vagyok, akkor nem feltétlen Diablót, pláne nem DarkSiderst ért alatta. Más a máűfajok lényege, ha jellemzően mindegyikben van tápolás és szaftolás is.
wesker24
Mi bajod a Hack and Slash játékokkal ?

Titan Quest és az Immortal Throne minden idők legjobb játéka volt régen és még most is az, és ugye már hivatalosan is kijött a Grim Dawn full release ami kenterbe vágja az összes eddigi játékot játék élményben, nagyon addiktiv egy cucc nagyon rá lehet függni, a Diablo 3 elbújhat mellette sehol sincs hozzá képest, Grim Dawn-ban csak a Main story-t 150 óra alatt vittem végig és csak egy karakterrel és még van kb 23 másik variáció.

Ott van még a Darksiders I-II az is hack and slash kategória de a jobbik fajtából, igaz a Darksiders I-ben túl sok az akció de ott van a Darksiders II ami fényévekkel jobb mint az elsö rész és 2012-ben Év játéka is volt, de ott van még a Devil May Cry franchise az is hack and slash az összes részt végigvittem, DmC 1-2-öt Ps2-ön a DMC 3-4-et PC-n az új DMC meg még várat magára. Vagy ott van a Torchlight 2 azt is nagyon élveztem ki is maxoltam az egyik karakterem (lvl 100 Necro) az is nagyon jó játék volt régen föleg moddolva.
A Dragon Age: Origins jó, bátran bevállaható, gyári magyarítás is van hozzá, mely néhány hülyeséget ("fióksárkány"😉 leszámítva nem rossz, de az utolsó néhány DLC angol, meg tán a kieg is.

Pár nem annyira ezeréves javaslat:

Dragon's Dogma: Dark Arisen (nem kell már magyarázni)
Risen (több mint korrekt Gothic-utánérzés a PB-től)
Wizardry 8 (egyik legjobb RPG, de nem éppen filmszerű, és rengeteg a harc - szerencsére a harcrendszer jó)

Esetleg az Age of Decadence-re, Lords of Xulimára és Might and Magic X-re is érdemes lehet ránézni, jóknak tűnnek, de ezeket még nem próbáltam. Hátha valaki így említés után tud róluk mondani többet. Plusz az NWN2 is ott van, ami azért érdekes, mert a Mask of the Betrayer kiegészítő híres arról, hogy a Planescape: Torment nagy követője. Sokak szerint színvonalban is. (Stretch goal is volt, hogy George Ziets a Torment: Tides of Numenerában is közreműködjön.)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.23. 10:30:34
Tinman
Majd ha teljes lesz. Tudod ez az a patkány cég, amelyik elintézte, hogy idehaza hiába rendeltem elő a DaS 3 CE-t, nem olyan rég kiderült, hogy nekem az nem jár, mert magyar vagyok. De érted? Pontos száma lehetett a Bandia-nak arról, hogy mennyi pre-order van és mégis ezt lépték... Pontosan így viszonyulok innentől hozzájuk. Döglött lovak, halottak. 5 dollárért a full pakkot majd 2 év múlva.

Tinman
Van wallet pénzem pontosan fillére annyi, mint a Desert, abból kéne valahogy Deseret csinálni, de amíg ez nem jön össze, addig is feltétlenül el kellene merülnöm valamibe, mert iszonyat fantasy RPG éhség kínoz 3-4 napja. De komolyan. Egész nap ezen jár az agyam :-(

Voltan
na és a DS3? 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

kigyi
Ezek szerint a Desertről már le is tettél?

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Tinman
Köszi a tippeket, össze is állt egy 5-ös lista, idén kitart :-D

Voltan
Dragon Age Origins nagyon jó, vétek kihagyni.
A többi felejthető.

Dishonored - nagyon jó, de nem RPG, a Thief-hez hasonlítanám.

DAO jóféle. Másik kettő eh. A DA2-vel kezdte a mélyzuhanást, vagy inkább lassan ereszkedést a Bio, de az is inkább csak az ő régi szintükhöz nem méltó, amúgy egyáltalán nem rossz.
A Skyrim esetében van kismillió nehézségi szint, szóval sztem van ott olyan, ami már nem túl könnyű.
Dishonored pedig nagyon jóféle, de csak akkor ajánlom, ha lopakodós cuccra éhezel jelenleg.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2016.03.23. 10:11:44
Tinman
Akkor lehet beSkyrimelődöm, végül is megvan a teljes, még talán honosítás is van már hozzá. Pillars NAGYON tetszik, de valóban nem fullos még :-(

Tinman
Sajnos egy kimaxolós rohadék vagyok... ez a bajom a legtöbb single játékkal, hogy ha tisztességesen csinálom a küldiket, teszem benne a dolgok, akkor a játék felétől demi-god vagyok és onnantól az egész egy rakás szar. Mass Effect, Fallout 3 amik így hirtelen beugranak példaként :-(

zorrobomber
Szerintem a Thief a legszarabb az összes ajánlat közül...

Én is azt mondanám, hogy Skyrim, ha kimaradt. Okosan válogatva a modok között, a nehézséget is szépen be lehet lőni. Na és persze ha véletlen nem is lenne túl nagy a kihívás, a hangulat simán elviszi a hátán.

G2A-n van Pillars GOG kulcs ~ezerötér (persze ez nem teljes)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.03.23. 09:55:54

Dzsini
Skyrim olyan, amilyennek játszod - ha kimaxolósan állsz neki, akkor hamar félisten lehetsz, és főmágus és tolvajkirály és szent lovag egyszerre. Ha szerepjátszol, akkor akár nehéz is lehet (ha felpakolsz egy-két ajánlott modot, akkor még a fagyhalál és éhenhalás is bekerül a pakliba).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Fúúú, ha annyi pénzem lenne erre, akkor vennék rajta egy jachtot :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.03.23. 09:49:53

Tinman
Skyim - állítólag túl könnyű
Witcher 3 - drága
Torchlight 1-2. - hekkenszlesssss
Baldur's Gate 1-2 EE. - simákat letoltam, imádtam, EE = putri.
Blackguards 1-2 - Első részt tolnám, honosításra várok.
Etherlords 1-2 - ez azért nem egy open world RPG :-(
Heroes of Might and Magic 3-4-5-6-7 - nem akarok most TBS címet.
Dragon Age O, 2, I. - ezek nem túl jóak nem?
Fable amennyi csak van - amennyi csak van azt én mind letoltam.
Legend of Grimrock 1-2 - letoltam őket még tavaly
The Book of Unwritten Tales 1-2-CC - ez kaland game sajna
The Incredible Adventures of Van Helsing 1-2-3 - első kettő megvan, 3. még nincs, de ez is hekkenszlessss
Thief - majdnem mind letoltam, DE! Nagyon jó gondolat, hogy az új részt le kéne nyomni! Köszönöm az ötletet! :-)))
Dishonored - spoiler nélkül: Ez mennyire jó?
Titan Quest - hekken...
Two Worlds 1-2 - azt mondják ezek nagyon medicore cuccok :-(
Viking: Battle or Asgard - letoltam

Thief tippért már megérte :-)

zorrobomber
Pillars? Fallout 4 után nekem az lesz a soros elveszős...

genndy
Skyim. Witcher 3. Torchlight 1-2. Baldur's Gate 1-2 EE. Blackguards 1-2. Etherlords 1-2. Heroes of Might and Magic 3-4-5-6-7. Dragon Age O, 2, I. Fable amennyi csak van. Legend of Grimrock 1-2.The Book of Unwritten Tales 1-2-CC. The Incredible Adventures of Van Helsing 1-2-3. Thief. Dishonored. Titan Quest. Two Worlds 1-2. Viking: Battle for Asgard
biztos hogy mind megvan neked, direkt jórészt bundlisokat soroltam, és nem játszottál minddel.

Tinman
+ Ultimate se tartalmazza a 12. és 13. összesen 46 euronyi DLC-t. :-(

Voltan
Azzal nem volt bajom, az alapötlet pl sztem kurvajó volt.
Az lehet, hogy részleteiben tele volt kreténségekkel, de arra már nem emlékszem őszintén szólva 😊

zorrobomber
A középkori terminátor sztori is kreténség volt, de akkor, ott, élveztem 😄

Voltan
Én is így vagyok vele. Sőt, nálam a WH 40k nagy kedvenc, nagyon szeretem a világot, az orkok egyáltalán nem zavaróak benne számomra, az űr eléggé nagy, mi a fenéért ne lehetnének benne orkok? A világ pedig egészen zseniális.

A Shadowrunt viszont én se tudom megemészteni, valahogy nem áll nekem össze, a Jefrey Stone-féle éj ciklusban meg a tankok vs lovagok, hát bazmeg, vajon mi lenne a vége? 😄

A Káosz ciklus viszont üt 😊

Az első Shogun és Medieval még más alapon vitte a kampányt, a sallangmentességük előnyük is lehet. Van olyan, aki a Rome-mal szállt ki 😊

Szerintem más játékszériákhoz képest egyáltlaán nincs szégyellnivaló, ami a fejlődést és a különbségeket illeti, de a korok szeretete valóban fontos nszempont lehet. Ettől függetlenül a tengeri harc; a lőporos egységek hozta paradigmaváltás; a kampány lassú, de fokozatos elcivesedése; a multilehetőségek bővülése; az AI szintlépései; a karakterek fejleszthetősége mind-mind komoly változásokat hoznak, ha az ember ki is hagy pár részt, akkor pláne.

Nekem mondjuk bejön a stílus, és érdeklnek is a különböző történelmi korok, így pláne fogékonyabb vagyok rájuk, és mindenképpen Japán az egyik kedvenc. Ezt az is megtámogatta, hogy a Shogun 1 kezdte az egészet, mégpedig igen jól,a Shogun 2 pedig az egyik legcsiszoltabb rész. A Rome-ban szerintem a kémek és az orgyilkosok eléggé bénácskák, a Shogun 2-ben viszont nagyon frankó lehetőségeink vannak, és nem csak a nindzsákkal (nindzsklánnal nyomtam a co-op kampányt, használtam őket rendesen).

Az biztos, hogy ha csak egyetlen Total Wart kéne ajánlanom, akkor nem merném ma a Rome-ot mondani, hiába a széria történetének egyik meghatározó, annak idején nagyot szóló darabja, mely persze most is jó játék a hibáival együtt. (Megjegyzem, a Shogun 2 nálam ultrán majdnem mindig 60 fps, a Rome meg összevissza ugrál, mint az összes korábbi gépemen, bár a játszhatóság határain belül. Szóval gépigényben sem feltétlen a régebbiek a nyerők.)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.23. 09:03:44
Tinman
Igen, köszi, éppen ma reggel botlottam bele én is... elég elgondolkodtató. Egy nagy bajom van csak... most valami fantasy témára vágyom, amiben brutálisan el lehet veszni. :-(

dartonite
Detto.
Minden evben elolvasom Skandi es Leon Silver kalandjait minimum egyszer 😊
zorrobomber
Ez de beteg volt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Scooter
Kinek mitől van hányingere. A Warhammer 40000 világa írtó módon el van találva. Van benne valami, hogy nem az űrbe valók a fegyvereik miatt, viszont a brutalitást tökéletesen hozzák. Persze a saját döntésed ha nekem nem tetszik. Nálam a toppon a Warcraft sorozatban voltak.
Dzsini
20 évvel ezelőttről? Keress utána, az akkori Holdtölte (vagy Bíborhold, nem tudom akkor épp milyen néven futott) találkozón lehet, hogy lefotóztak 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.23. 08:51:13

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ugye tudod, hogy ehhez illett volna képet is mellékelni? 😉
Dzsini
A zagor.hu-n is van egy csomó.

Atisz
Ha már felhoztam a Kaland-Játék-Kockázat sorozatot és átmerészkedtem az offtopic mezejére, aki kíváncsi az igényesebbekre, az nézzen szét itt, ahol egy tökjó fej illető feltöltötte szinte az összes eredetit és böngészőben játszhatóak (magyarul - bár engem éppen az angol eredeti érdekelne).