Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Imádtam azt a karaktert (Skandar Graun....Van is néhány könyv itt a polcomon a karakter kalandjairól).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Atisz
Igen, még a múlt évezredben volt szerencsém a Harc az Éj Kövéért című Kaland-Játék-Kockázat koppintáshoz és hát igen... a sárkányok helikopterek ellen koncepció már akkor sem jött be 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Valóban, elnézést, hiszen a Shogun az "eredeti". Nálam a Rome Total War volt az első, mivel bővebb, grafikailag alaposan rávert az Shogunra, no meg a Római Birodalom azért mégiscsak Római Birodalom.
Egyébként egyik játék sem rossz, sőt, csak aki már 1-2-t végignyomott, annak sok újat már nem nyújt a többi (kivéve persze ha valaki kifejezetten rajong 1-1 témáért, mint pl. Észak-Amerika gyarmatosítása vagy pl. napóleoni háborúk).

Na persze a botrányos tengeri harc bűne alól semmi nem menti fel a Rome-ot, de ettől még nem fogok játszani a 2. résszel.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.03.23. 08:33:40

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Dzsini
Az elmúlt pár évben megjelent játékokról szinte csak jót hallani, és a világ amúgy is jól felépített, karbantartott, részletes.
Az 1996-ban megjelent Shadowrun Magyarország világkönyv promózásában még részt is vettem, (kifestve és maszkírozva) ork bajkeverőként 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A Shadowrun nekem teljesen kimaradt, így semleges, de bizakodó vagyok.
Nemes István (James Caldwell) pedig lapozgatós könyvekbe is átdolgozta az Éj trilógiáját.

Közben rájöttem, hogy James Cladwellként a Skandar Graun-könyveket (tehát egy félork a hős), amit említettem, az Jeffrey Stone néven futott tőle.
Dzsini
Nálam a WH40k (és a Might and Magic világ is) belefér, szórakoztató világ, de a Shadowrunnal (ha már említettem) nem tudtam kibékülni, a cyberpunk+sárkányok valahogy sose kattant össze nekem. A regények közül párat elolvastam, de játszani (papíron, kockákkal) sose esett jól.

Fantasy+scifi világból a Spelljammer volt, amivel sokat játszottunk, az egy érdekes keverék.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.23. 08:16:51

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pedig azért nem ritka, hogy - orkokkal vagy nélkülük - keveredik a sci-fi és a fantasy. Lásd Wizardry és Might and Magic széria. Irodalomban is létezik science-fantasy. Nemes István (James Caldwell) pedig lapozgatós könyvekbe is átdolgozta az Éj trilógiáját. Persze az aztán tényleg ponyva keményen, de a fantasyre ez általában is jellemző.

Mindenesetre nekem furcsa, hogy ez zavar valakit, én kifejezetten bírom az orkokat a WH40k-ban. Vannak egyébként nélkülük is játékok (Chaos Gate, Rites War) és könyvek (Ian Watson mindjárt) is a világban.
Nekem aktuálisan telepítve van a Rome és a Shogun 2 is (és már az első Shogunnal is játszottam relatíve frissiben), nem értek egyet azzal, hogy az utóbbi rókabőr lenne. Sok mindenben más már a stratégiai rész (fejlettebb diplomácia, van már tech tree). A Rome ostromai és AI-ja még akkor is vállalhatatlan mai szemmel, ha máig illik kritizálni az AI-t. A Fall of the Samurai-ban pedig már eleve modern seregekkel csapnak össze a szamurájok, szóval az Empire és a Napoleon vonalából is merített.

Maga a Shogun 2 nem forradalmár, de a korábbi részek szintézise a frankó japán környezetben (kissé homogénebb frakciókkal), de hogy Rome-mal vagy Medieval 2-vel előtte mindenet látott volna a játékos, az messze van az igazságtól. Eleve lehet már benne multiban - akár co-copban - is játszani a kampányt, és ezt nagyon oldották meg. Azt hiszem, ez a Napoleon új feature-e volt.
benőmenő
A Sony bezárta az Evolution Studios-t (Motorstorm, Driveclub).
Cikk, illetve fórumon is megerősítette az illetékes.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.03.23. 07:58:45
Atisz
Sehol. Ebben a kérdésben ennyire keményvonalas vagyok, túl sok fantasy irodalommal kerültem már kapcsolatba. Nem a játékokat szidom, csupán a világot, ahol páncélba bújt láncfűrészes orkok rohangálnak.

A Shadow of the Horned Rat viszont az egyik kedvenc stratégiai (tehát tényleg stratégiáról szól) játékom. A Dark Omen is tetszett, de néhány újítás rossz irányba vitte el a játékot.

Egyébként imádom a sci-fit is, csak orkok nélkül 😛

Dzsini
A Shadowrun nálad az "orkok fantasy-be valóak" skálán hol helyezkedik el? Ez amúgy tényleg egy érdekes kérdés, hogy kinek mi fér bele az ilyen világépítésben.

Atisz
A Total War-okból szerintem a Rome és a Medieval 2 amik tényleg zseniálisak (a többi már rókabőrnek hat, bár ha nem játszottál korábbiakkal, akkor azok is jók)

A Warhammer 40000-től sajnos a hányinger kerülget (ettől persze még lehetnek jók a játékok, ha valaki kedveli a világot), mivel az orkok fantasy-be valóak, nem az űrbe 😊

MerlinW

[merlinw.org]

Kongy
Még mindig van Final Fantasy VIII kódom, óccóé, meg egy Sleeping Dogs Definitve Edition kód.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Fpocok
16/03/22
Never forget!

Parasite Eve 2, best game EVER!

MarkBlade
A warhammerek nagyon jók!
grebber
Nálam jó az 3-4 évnek is.

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
"Nem kell válaszolni tudom, hogy nincs"

Mindenki tudja ezt. Azok biztosan, akik ebbe a toptyikba be-benézegetnek.
- Más kérdés, hogy egyúttal gyűjtők/játékosok/függők is vagyunk, akik néha rákattannak egy-egy alaptémára - mondjuk ősemberes bunkolda, vagy csuklyás lopakodós mészárolda - és nem restek megjelenés közelében rögvest belevetni magukat a kalandokba.
- S vannak a többé-kevésbé türelmesebb gyűjtők/játékosok/függők, akik akár fél-1 évet is várnak a digitális tulajdonra, amolyan Pató Pál uraságosan.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
" Milyen jogon vonatja vissza"

Halkan súgom meg a digitális világban SEMMIFÉLE JOGOD NINCS!!!! Ezt így hidd el így nagybetűvel. Neked kéne örülnöd, hogy egyáltalán valamivel játszhatsz.

IMYke2.0.0.0 #269749 Erről beszélek. Van értelme teljes áron bármit is venni? Nem kell válaszolni tudom, hogy nincs<#eljen>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.22. 20:41:21

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Nálam ez a helyzet a 2 bundlit érintően:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szerintem, holnap rá is okézok a vásárlásra. Értelemszerűen a képen jobb aránnyal bíróra. Még úgy is, hogy fejezetenként 1 kóddal aktiválódnak.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

genndy
Akkor viszont kapod mellé a CoH2:MC-t is, mert tierenként ad kulcsot.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Ha valakinek esetleg az Attila nem kéne nyitott vagyok az üzletelésre...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wantonly
Nem lenne rossz, csak engem a Total War játékok eddig még nem fogtak meg, szóval + sornak inkább nem kell.

Amúgy tök jó Humble-s bundle-k vannak mostanában, az utolsó 2-3-t megvettem.

Az Indiegala-s bundle viszont jóság, a King's Bounty Dark Side miatt elsősorban.
Totti5
Sajnos a 2. DLCben sincs semmi extra, gondolom 1.5 óra akármi mint az előző. Bár ne így lenne, viszont jó is, hisz az alap játék 100% komplett, DLCnek ahhoz semmi köze.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

TBTPumpa
Jövő héten teljessé válik a Rise of the Tomb Raider Season Pass tartalma, ezek után több DLC már nem érkezik a játékhoz.

Fél év múlva pont jöhet a PS4-es verzió és a Complete/Definitive Edition a 20. születésnapra!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.03.22. 20:08:21

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Fpocok
JÓvanna,... nem vettem. Két napja halálra dolgozom magam és gecifáradtan esek haza 😄
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.03.22. 19:53:18

OK, vettem, a konzolos témával inkább nem viccelek, túl komoly az ehhez.
Fpocok
Nyilván hallottam már a nevüket, de nem tudom, hogy eszik e vagy isszák.
Amúgy itt egy titok, amit eddig sosem mondtam el, senki nem tud róla.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem érdekelnek a stratégiai játékok. Nem játszom velük.

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.03.22. 19:41:31

Csak ironizáltam rajta, hogy itt egy rakat nagy hírű és komoly színvonalú PC-exkluzív stratégia (plusz néhány multiplatform), és te egyet sem ismersz közülük. Ha ennyire nem ismered őket, akkor megkérdőjelezhető, hogy mennyire vagy otthona műfajban. Ami nem szégyen, csak ugratás tárgya volt most 😉
Fpocok
wat? És mi a logikai összefüggés? Mert nem ismerem őket? Vagy mert nem veszem meg a bundle-t? Azért nem veszek játékot, mert hogy olcsó.

Hányszor mondjuk még, hogy neked a konzol való! 😉

A bundle jó nagyon, de jó része már volt bundle-ben, akár többször is, és egy tier egy kulcs. Kár mert nekem az Attila kéne (ami még nem komplett, majd pár hónap múlva a következő Sega-bundliban), illetve DLC-k. Akinek sok hiányzik, és szereti a stratégiákat, annak ez nagyon finom vétel.
Fpocok
Szinte egyik játékot sem ismerem.

MarkBlade
WTF <#csodalk>
Tinman
Ez most úgy nekem se annyira adja, mert nagyon sok megvan már belőle :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Tomsolonak köszönhetően:

"We apologize for this issue. It results from a miscommunication with our contact at Valve. All keys were not supposed to be revoked, just extra keys that were not previously distributed in bundles. As some of you may know, there is a big issue with 3rd party sites selling Steam keys. It is causing lots of issues and was one of the major topics of conversation at GDC this year. We were simply trying to ensure that extra keys were not going to make their way to these third party sites. We are working with Steam to correct the mistake and will ensure that folks who purchased the key via Indie Gala or DIG will have their game restored."
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.03.22. 19:14:01

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Én csak érdeklődtem, hogy miért kéne ettől lehidalni? Speciel engem egy darab játék sem érdekel a legkisebb mértékben sem ezek közül.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

IMYke2.0.0.0
Lehet így is reagálni, persze...

Rapid81
Miért is?

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

IMYke2.0.0.0
LEHIDALTOK!

https://www.humblebundle.com: "Humble SEGA Strategy Bundle"

Pay $1 or more to unlock!
* Company of Heroes Complete Edition
* Warhammer 40,000: Dawn of War - Master Collection
* Medieval II: Total War Collection
* Rome: Total War - Collection
* SEGA Genesis/Megadrive Strategy Pack

10% off Humble Monthly for New Subscribers

Pay more than the average of $4.61 to also unlock!
* Valkyria Chronicles
* Warhammer 40000: Dawn of War II - Grand Master Collection
* Eastside Hockey Manager
* Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai Collection

66% off Football Manager 2016

Pay $12 or more to also unlock!
* Total War: ATTILA
* Company of Heroes 2: Master Collection

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.22. 19:09:09

MoRT2195
Nekem is ugyanez. És a játék steam-es adatlapja szerint sok mindenki más is így járt. Szerintem mindenki, aki bundle-ben vette. De nem értem miért.
IMYke2.0.0.0
Morbid lesz, bocs - de még mindig jobb, hogy egy matektícsör, vagy egy vicces buszsofőr mondja, mint egy sírásó <#vigyor5>

IMYke2.0.0.0
BATMAN v SUPERMAN SALE - 40-75% OFF-ok.

kigyi
Nálunk ezt a buszsofőr mondja 😄

FC4-nél jártam így még anno Uplay-en, de Steam-en nem tudtam miként megy ez.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

IMYke2.0.0.0
Matematika tanárnőm szokta volt mondani: "Ami késik, az jön."

Senkinek sem kívánom, hogy felugorjon ilyen ablak. Természetesen magamnak sem .

//*** = minden játékom a helyén.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.03.22. 18:45:19

kigyi
Megnyugtató, hogy ezek szerint még nem futottam bele ilyenbe.

Tinman
Steam ablak jön be, elég ijesztő:

"Days Under Custody

Your recent Product code activation has been revoked due to a problem processing payment for this item. The games associated with this product code can no longer be played as a result. This could be due a problem with the payment methods you used to acquire this item from a third-party seller; or a problem with how the third-party seller acquired the Product code. Please contact the seller you acquired the Product code from for assistance."

Tinman
Minden mondattal egyetértek.

kigyi
Ilyenkor kap a user valami értesítést vagy csak az van, hogy látja eltűnt a könyvtárából a játék?
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.03.22. 18:25:40

Tinman
Köszi!