Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah, ez az a bug, amit beírt poénból a Division subredditbe valaki. Aztán persze vmi "újságíró" beszopta és sorra vette át mindenki a hírt. Gejm dzsörnelizm.
IMYke2.0.0.0
Mi is a szomorú? Folyton nem értelek.

Számomra semmi szomorú nincs abban, hogy engem nem érdekelnek a sportjátékok. Az meg különösen nem izgat, hogy 0-99 éves nulla perces emberke ráérez-e vagy sem. Más világ, nem izgat.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Scooter
Milyen jók is az ilyen, valóban dobozos játékok!
MarkBlade
Ez a hír fake..Nincs ilyen glich.. van sok más de ilyen nincs a Divisionban. 😊
zorrobomber
"easy to learn, hard to master"
11 éves unokaöcsém 2 perc alatt ráérzett. Aztán persze a végtelenségig tudod a skilled csiszolni.

Szomorú.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.04.26. 16:41:34

Ha már Ubisoft és csíterek... Mi értelme van egy játékba multis elemnek, amikor nincs megfelelő védelem a csalók ellen? A Rayman Legendset játszom jelenleg és vannak ilyen daily, weekly challengek, ahol más játékosok ellen kell teljesíteni. Vannak olyanok, ahol bizonyos idő alatt kell végigjutni egy pályán. Na most az első három 0 másodperc alatt teljesítette. Persze... <#zavart2>
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2016.04.26. 16:16:29
IMYke2.0.0.0
"Úgy értem miért nem a Rocket League-re reagálsz?"

Mert mondjuk engem nem mozgat meg az a játék?
De tényleg nem izgat fel.
Nincs nekem időm olyan tanulási görbére, mint ami ahhoz kell, hogy a szerencse faktorról már ne is beszéljek.

Sosem vonzottak a sportjátékok - és talán nem lövök bakot vele, ha ezt is oda sorolom...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
S ezt mert már megígértem - ez is volt már, de betartom a szavam, ha már egyszer hazaugrottam a BG-ért... ebben nincs fémdoboz, saját Survival Edition:

IMYke2.0.0.0
A játék, ami végül is tényleg elindította a PC-játékos "karrierem" (első PC-játékos élményem az Age of Empires 1, és a Diablo 1 shareware volt) - kollégiumi szobám lakói önállóan, és velem együtt küzdött meg vele, és közösen izgultunk, kerestük a feladványok megoldásait:

IMYke2.0.0.0
Ha már "Baldur's Gate" - mutattam már, de csak úgy a saját példányom, aminek dobozát megviselte már pár költözés, de a tartalmát nem:

zorrobomber
Úgy értem miért nem a Rocket League-re reagálsz? Meg úgy egyáltalán miért van itt mindenki a siránkozással meg a szar shooterekkel elfoglalva mikor vannak játékok is. /rant #kitérdekelaszardivision #pusztuljonauplay #kivévehaegyszervéletlenüljóleszakkormajdérdekelengemisdemégnemaz
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.04.26. 15:34:36

zorrobomber
Sztakkor mi van?

IMYke2.0.0.0
Én elhiszem - de ezt az eFPéEsM&Mo-t már az ág is húzza.

Tinman
BG1 CE képe nem rémlik. Van róla képed?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.04.26. 15:09:44

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atisz
Persze. Belenéztem a Let's play Dark Souls videó(i)dba és nyilvánvaló, hogy (szinte) fenntartások nélkül rajongsz a sorozatért. Ez így érthető. Én ugyanígy vagyok kb. a Baldur's Gate-tel, szerencsére abból annak idején egy elég visszafogott gyűjtői kiadás jelent meg, amiért kb. $ 39.99-t kellett kiadni (jó, nyilván megjelent a fejlesztők aláírásával ellátott és beteg gyerekek szájjal rajzolt piktogramjaival díszített limited edition is, de az ilyesmit szerencsére hamar elkapkodják, tehát nem kell rá pénzt kiadni).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

zorrobomber
Nem a mondanivaló volt a kommentemben a lényeg, hanem a példa, a Rocket League:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tinman
Ezért írtam: "szinte".

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Tudom hogy kivétel erősíti a szabályt, de én emlékszem a közelmúltban olyan multis játékra ahol tényleg minden pöpecül ment már launch-kor is, és most is: Rocket League

Tinman
Szinte minden multis játék kezdete nyögvenyelős...

IMYke2.0.0.0
"The Division - valamit javított a Ubisoft, de közben valami más elromlott

A napokban sokat beszéltünk a The Division hibáiról, nem is véletlenül. A Ubisoft Massive ugyan egy gyors javítással megoldotta, hogy a játék raidjének főellenségét ne lehessen egyszerűen leszólózni, majd azt is kijavította a csapat, hogy ne lehessen a talentek kihasználásával extra DPS-t szerezni, azonban a játékosok máris találtak egy új lehetőséget.

Az új metódus lényege, hogy a raid egyik NPC-jét lehet betrükközni úgy, hogy az ölje meg nekünk a főellenséget, így nekünk meg sem kell mozdulnunk. Ezzel tehát beigazolódott a játékosok azon állítása, hogy a Ubisoft egyszerűen nem tud úrrá lenni a The Division jelenlegi helyzetén, mert amíg érkezik egy javítás, addig több másik hibát fedeznek fel a felhasználók."

Én ráadásul azért pusztultam az egészen, mert az elején a fóliát még a saját "handy-dandy longsword"-jával vágja fel, majd alig egy perc múlva meg kettépattintja a levélnyitó kardot a guide-packból. Gyakorlatilag az egyetlen jó dolgot az egész packból (a guide-ot kivéve persze, azt én is megvettem 😊 ).
Ja és aztán Tinman-nek így már rögtön értékesebb az egész cucca, mert neki egyben van még.
zorrobomber
IMYke2.0.0.0
Elsősorban Tirexire gondoltam - akinél direktbe látszik is, hogy ágyon nyomja, és bár van mindene ahhoz, hogy "profi" legyen az ánboxing, xarik lá.

Én is ágyon nyomnám, mert az a legnagyobb felület, amire mindent ki tudok/nék teríteni. Ez van <#nyes>

Tinman
Ja-ja a Porsche ülés éppen disznyószaros :-D

IMYke2.0.0.0
Mindenki ágyon ánbokszingol? <#vigyor>

Tinman
Hogy minek vettem a soron következő Souls relikviát, amikor kb. mind megvan eddig... hát a rosseb se tudja :-D

A játék számomra még nincs kész, patchekre vár és persze a 2 DLC is jön majd még. (Végigjátszáshoz figyelembe kell venni, hogy mi jöhet még hozzá, ez a 2. rész nagy tanulsága.)

Voltan
A CE-t még csak értem, az rendben van. De ez egy rakás szar, minek vetted meg, pláne úgy, hogy pontosan tudtad, hogy egy rakás fosch?

A játékot legalább elkezdted már tolni? 😊

A videó viszont jó és vicces 😊
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2016.04.26. 12:04:42

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Ez is egy olyan pont, amiben szerencsére különbség van az emberek között. Engem ebben egyedül az estus replica késztet okádásra, a többi teljesen rendben van, a DaS 3 fémdoboz a steelbookjaim között simán a legnívósabb, mert a többi csak egyszerű sima, max. a festést érzed.

Moby
Nem hála istennek, de kedvelek minden géminggel kapcsolatos dolgot ha az igényes, de hát ezek nem azok. És akkor nagyon-nagyon voltam finom. De egyébként ez jellemző szinte minden videojátékkal kapcsolatos dologra. Ennyi ótvaszarfost amit eladnak a rajongóknak, ez valami döbbenet. Megvettem a fémdobozost a das3-ból hátha valamivel jobb, mint a műa...hát, pályafutásom legrandább, legótvarabb fémdoboza sikerült. El is dugtam fiókba, nekem ilyen ne csúfoskodjon szem előtt. Megérte az is nagyon.

Adversus solem ne loquitor

Tinman
@Imi: Valójában már 3 unboxing hátravan, azok jóval inkább ON témák mint ez :-)

@Was: Hát én nem tudom, hogy törte el az a szerencsétlen, mert súlya van, van benne anyag, valamiféle acél ötvözet, nem is értem neki, hogy lehetett gyárilag görbe.

@ZsZso: Részemről a köszi :-)

@Moby: Nem vagy játékgyűjtő semmilyen szinten én ezt abs. elfogadom és megértem.

@Atisz: Szabad ilyesmikre pénzt adni, ha nagy kedvelője vagy valaminek. Nálam ez kizárólag a From cuccaira érvényes, pedig már nem 1x csalódtam bennük, de még kitartok. Súlya van, de ezt el is mondom a videóban, hogy az egész pakk alsó hangon 3kg, a kard nem műanyag, így annak is van súlya, a guide nehéz, az estus egy műanyag fos, annak alig van súlya... valamiféle bakelit anyag lehet, szag és súly alapján.
Ez elvileg nem kerülhet gyerek kezébe, hiszen 16+-os az egész.

Atisz
Valóban vicc az egész, én is "imádom" ezeket a fiktív akciókat. Az angol amazonról baromi olcsón be lehet szerezni, igaz ott GFWL verziók futnak.
Majd ha 90%-os lesz, jöhet.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Buttplug of Neon Power FTW... egyébként szép dolog, hogy bemutatod, mennyire nem szabad ilyesmikre pénzt kiadni, így a helyedben az "unboxing" helyett az "education" szót használtam volna fel a címben 😊

(legalább van súlya?)

Egyébként ha tényleg olyan rossz a szaga, érdemes lenne bevizsgáltatni (mondjuk az tényleg sok pénzbe kerülne), mert az ilyenekben szoktak az Európai Unióban betiltott, gyermekekre veszélyes és rákkeltő anyagokat találni...
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.04.26. 10:36:39

Moby
Ezt a sok pudvás filléres bazári fost, ez kész... 😄

Adversus solem ne loquitor

ZsZso
Jókat kacarásztam, köszi a videót.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

IMYke2.0.0.0
<#eljen>
A másik videóbejelentéssel sikerült felcsigáznod 😊

Tinman
Remélem nem túl nagy off, egy eredeti játékhoz tartozó guide gyűjtői kibontása:

Dark Souls 3 Estus Flask Guide unboxing

Dzsini
Viszont 2012 óta létezik a "playlock" is (kép a linken), tehát ha egy régióban arra a régióra zárt játékot veszel, ami ilyen módon korlátozott, akkor azzal hazatérve nem játszhatsz. Ez a játékok többségénél nincs így, de létező dolog, és a kiadók lehetősége beállítani. A steamdb-n előre lehet látni, ha létezik a játékból ilyen régiózár a változatokon.
régiózás steam tájékoztató

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

genndy
Hogyne, persze. Szólsz előre a supportnak, és beállítják azt a régiót.

@Felajánlásokra: <#eljen><#eljen>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

mooo
lostprophet
Ajándék a fejlesztőktől (most épp valami egyszerűbb):

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

grebber
zorrobomber
Lehet hülye kérdés, de arra van megoldás, ha pl. kiutazok brazilba, és ott veszek valami region lockolt játékot (tegyük fel hogy véletlenül)?

Éppen az ex-westwoodosokból álló Petroglyph a fejlesztő. Látszik, hogy a Grey Goo nem lett sikeres (a hagyományos RTS-eknek manapság nem szokása), lejjebb kellett adni a grafikából, cserébe olcsóbb árcédulát kapott a játék. Ettől még simán lehet jó, de én is szívesebben próbálkoznék vele más látvánnyal.
Tinman
"hogy VPN-en keresztül vásárolni jegyet jelent a Banamákra, amit tény, hogy eddig nem igazán vett komolyan a Valve (értsd: lesz*rta)."

Hogy ez melyik univerzumban tény azt nem tudom. VPN vásárlás Steam-en, az borítékolható ban. Nem, hogy leszarják, hanem mocskosul keményen szankcionálják, és kiteszik azt az accot is ilyenért, amelyik 10 éve regelt és 3k játéka van és SEMMIT nem tud ellene tenni, nem tud büntetést fizetni, nem tud kérni, semmilyen joga nincs, hiába hagyott ott 2 milliót játékokra. Ez a Steam...

"Az is tény, hogy technikailag nem Te veszel VPN-en keresztül, más vállalja be a steam szabályzatának megsértését"

Több éves lejárt dolog. Manapság nem az a jellemző, hogy VPN-en keresztül megveszi Steam-en a játékot és eladja/gifteli, hanem egyszerűen megveszi egy másik digitális terjesztéssel foglalkozó webshopban és azt adja el, vagy aktiválja be magának. Ezt lehet azzal fokozni, hogy abban a másik webshopban, másik régióból származónak adja ki magát VPN-el és veszi meg a Steam-re aktiválható GLOBAL kulcsot. Már pedig global kulcsot ott aktiválsz, ahol csak szeretnél, ezért global és kutya se ellenőrzi, hogy az honnan is van. Amíg nem lopott és ki van egyenlítve az ára, addig semmi gond nincs.

XY digitális terjesztő pedig bármikor adhatja a Steam-es ár töredékéért is a terméket, ha megegyeztek a kiadóval. Ehhez az egyedi árazáshoz aztán a Steam-nek semmi köze, max alkalmazkodik és persze oda aktiválod be a global kulcsot...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.04.25. 20:58:01

Scooter
Mondjuk szerencsére annyira engem ez nem érint, mert már csak a F.E.A.R. 2: Reborn (DLC) hiányzik.
Azért nem jó csak egy helyre koncentrálni és lóellenzővel járni. Bár az SG tagokra szerencsére ez nem jellemző. Mindig, mindenki magtalálja az olcsóbbat. <#nyes>
Úgy rémlik valamikor a 2010-es évek elején vezette be a steam a bant VPN-ért és nehezítette meg a trükközést, emlékeim szerint előtte még browser addon is volt rá, hogy automatikusan a legolcsóbb regional price-on vegye a játékot. 😊
IMYke2.0.0.0
Én is rühellem a vaskerítést az internetben.

A régió az oka, indiai rúpiában például 4.05$ steamen. Valószínűleg ezért is olcsó azon az oldalon, mert megveszik VPN-el a 4.05$-os verziót és eladják 5.63$-ért.
Nem a steam találmánya ez, hanem a kiadó találmánya. Igazából senki se tudja, hogy mi a fenéért erőltetnek egy úgynevezett internet nevű helyen ilyen regional pricinget, hisz kijátszható és így más zsebeli be a kijátszáson keletkező hasznot.
Namost ha elolvasod a Steam szabályait akkor láthatod, hogy VPN-en keresztül vásárolni jegyet jelent a Banamákra, amit tény, hogy eddig nem igazán vett komolyan a Valve (értsd: lesz*rta). Az is tény, hogy technikailag nem Te veszel VPN-en keresztül, más vállalja be a steam szabályzatának megsértését Te pedig fizetsz neki cserébe egy 40%-os haszonkulcsot. Innentől kezdve ez elsősorban elvi kérdés és persze mindig ott van a minimális kockázata annak, hogy a Valve egyszer csak úgy dönt, hogy átmegy berzerkerbe és bedarál minden olyan kódot/accot, amit nem a saját régiójában használnak, esetleg nem engedik más régióból használni, vagyis rákényszerülsz a VPN-re, de ezek igen valószínűtlen dolgok, hisz a Valve szemszögéből ez is egy eladott példány, még ha igen vicces is lehet odabent nézni, hogy hirtelen több indiai veszi meg a FEAR-t, mint ahány annak futtatására alkalmas számítógép van az egész országban 😊 (najó, ez bunkó rasszista duma volt, enézését).
Amit néhány kiadó erőltet az a regionalizált kiadás, ami azt jelenti, hogy az adott országban csak az ottani anyanyelven érhető el a játék, viszont tekintve, hogy Indiában hivatalos nyelv az angol egy ilyen helyzetben ez se hatásos.

szerk.: bocsi, nem figyeltem, hogy bundle stars, a fenti leírás más esetekre vonatkozhat, ők viszont tényleg egész egyszerűen jóval olcsóbbak ebben az esetben, mint a steam, nem trükköznek a kulcsokkal. Ez viszont mindig így van, a bundle oldalak (bundle stars, humble bundle) bundle-kben mindig jóval steam ár alatt vannak, gondolom ezzel akarják magukhoz csábítani a vevőket. Tartsák meg ezt a jó szokásukat. 😊
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.04.25. 20:03:39
Fpocok
Nem a Fear3 volt az utsó játék.

Parasite Eve 2, best game EVER!