Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Nem zavar, hiszen agyatlan gombpüföléssel a Castlevania LoS-ban nem sokáig élsz, de, hogy végig nem viszed az biztos. Nyilván nem egy DaS, de nagyon is tudatosan kell benne harcolni, abs. észnél kell lenni és nem mondanám, hogy egy rettenetesen könnyű játék. 1-2 boss még engem is megfogott egy kis időre, de az biztos, hogy a műfaján belül egy kifejezetten jó játék.

Írtad, hogy fospermet. Vonatkoztassunk el attól, hogy kinek mi tetszik és csak objektíven nézzük és egyszerűen kijön az, hogy nem az. Fospermet pl. a Cursed Crusade vagy a First Templar ebben a csapdosós kategóriában.

Dark Souls nyilván szerelem... alig bírom abbahagyni, amikor meg abbahagyom félek belekezdeni. A Castlevania LoS meg egy kellemes kalandozás volt, és pozitív élmény volt...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.04.27. 18:12:23

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Totti5
Kell neki a játék, megvan csak nem PC. <#rinya>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Hát, lehet, hogy elhamarkodtam 😞((

"This content requires the base game Ori and the Blind Forest: Definitive Edition on Steam in order to play."

Ezt most nem értem... <#vigyor1>

//Ori and the Blind Forest (Additional Soundtrack) - innen biztosan beszerezhető - igaz nem teljesen ingyen
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.27. 18:05:25

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Totti5
Csodás!<#worship>

IMYke2.0.0.0
Azok is magukévá tehetik, akiknek nincs meg sem az eredeti, sem a "Definitive Edition" az Oriból = "Ori and the Blind Forest (Additional Soundtrack)"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
IP alapon működik, nincs hozzá "előszoba"... így azért egy kicsit gáz.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Most látom, hogy a steam-es System Shock 2-ben van co-op mód. Nem akarja valaki kipróbálni? (Már akinek megvan, mert különben elég nehéz, bár most le is van ócsítva)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
"BG1 + ToTSC combo kiadvány"

Nos az van meg nekem, azt neveztem (lehet kissé nagyvonalúan) CE-nek. Díszesnek mindenesetre díszes.

Nyilván a lentebb leírt "nehézségek" az általad leírt elemmel kompenzálható, illetve szórakoztatóvá alakítható.

Az egésznek a lényege az ellenfelek kiismerése, ebben teljesen igazad van (meg pár fontosabb játékmenetbeli finomságok ismerete).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

darkSectorxxx
A das nehézsége maga a játékos tudása. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Hát azért a Darksoulsnak sincs valami hű de bonyolult harcrendszere....3 gombbal + iránygombokkal azt is meg lehet csinálni és még kombózni se kell megtanulnod (mondom ezt a DaS-ba 100 óra beletétele és a DaS 3-ban 50 óra beletétele után).

DaS nehézségét inkább az adja, hogy baromi nagyokat tudnak sebezni az ellenfelek, nem tudsz minden sarkon menteni, alig van gyógyítási lehetőség, újraélednek az ellenfelek és olyan kombókat tudnak, amikkel akár 1 mozdulatsorból is a padlóra tudnak küldeni. A harcrendszere meg viszonylag azért egyszerűcske akárhogy is nézzük (maga az ütés, kivédés, elugrás részre gondolok és nem a játékmeneti apró finomságokra).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ebben biztos voltam, csak kihasználtam a szövegkörnyezet kínálta magas labdát egy kis múltidézésre, hiszen regenteg Castlevania van. Több meg ki tudja lesz-e, a Konami lemondott a játékosokról.
IMYke2.0.0.0
Játékismereti hiányosságom mutatja, hogy én nem az első - klasszikus - részre, hanem a STEAM-en jelenleg is akciós példányra gondoltam a "Castlevania (1)" alatt: bolti lapja

Én a DarkSidersben túl soknak találtam a fölösleges kombót. Az egyszerűbb dolgok jobban működtek náluk. A GoW-okban is el lehet lenni alapabb dolgokkal, de nem éreztem azt a kombók többségénél, hogy inkább hanyagolnám őket, mert jobban működtek.

A DarkSiderst amúgy nem találtam túl nehéznek apocalypticen sem, a GoW1-ben meg normálon lepattantam hónapokra a végső bossról (easyn ujjgyakorlat volt). Három további rész végigjátszása után sikerült óriási mázlival lenyomnom. Mondjuk ez szerintem nem csak engem nem dicsér 😊

De a GoW és DarkSiders is az akció-kalandosabb vonalat képvseli, bár az utóbbináll még több a zeldázás, és több a nagyobb szabadságot kínáló terület.

Castlevania (1)

Ezzel játszottam ám!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.04.27. 10:55:46
Voltan
Próbáltam GoW-t, próbáltam Darksiderst, próbáltam Devil May Cry-t, próbáltam Dante´s Infernot is.
Minden rövid úton dobtam a fenébe, nagyon-nagyon nem jön be ez a gombpüfölős harc.

Egyedül az Onimusha mittoménhányat (ami volt PC-re) bírtam elviselni valamiért.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
Konzolra rálátás nélkül írok:
A Darksiders 1-2 és a Castlevania (1) nagyjából azonos szinten áll - játékmechanikát tekintve.
"Összetettséget" nézvést pedig a Castlevania jobb.
A vidijók alapján meg azt mondom - üssetek -, hogy a Háború Istene nem több a Kastélyvániánál.

zorrobomber ráállt arra, hogy "egygombos" (talán amiatt, amit írtam a kombókat illetően - az egész játékod végigküzdheted akár egyetlen kombóval is, csak baromi nehéz lesz úgy. -, talán pejoratív értelemben, a játékstílus miatt) jelzőre.

grebber
Meridian New World után készül a Meridian: Squad 22<#eljen> Jó lenne ha a magyar fejlesztő magyar nyelvet is tekerne bele..

Next PC upgrade: 2022

Nem inkább a God of War, DarkSiders, Dante's Inferno vonalát képviseli? Mert azok azért sekélyesebbek a harcot nézve az említetteknél, főleg az utóbbi kettő. A GoW-ra sem feltétlen dedikált, mély gyakós játékként gondolok, hanem egy akció-kalandra, melyben elég nagy hangsúly van az amúgy jól megvalósított püföldén is. Nem tudom, hogy a LoS hol áll ezen a képzeletbeli skálán.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.04.27. 10:16:30
Totti5
H&S nem agyatlan ( csak a zsé kategóriás utánzatok ). Nagyon mély, átgondolt, hardkór mechanikákkal rendelkezek bizonyos sorozatok. pl DMC, Bayonetta, Ninja Gaiden. Castlevania Lots is hasonló.

kigyi
Megnéztem jó lett a videó a tartalom elég érdekes, bár ezt már tudtuk 😊

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Moby
+1

Szerettem, letoltam vagy 3x(pedig nehezen indultunk). A második viszont valahogy kimaradt.

Adversus solem ne loquitor

zorrobomber
Téged aki a Dark Souls tényleg, igazán értelmes harcához szokott, nem zavar az agyatlan gombpüfölés? Vagy a Dark Souls a szerelem, ez meg a kikapcsolódás? Hogy működik ez?

Tinman
+1

K. jó kis cím volt... a 2. már kevésbé sikerült jóra.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Voltan
Jaja, ez nagyon nagyon király, megvan nekem is.
Meg még pofás darabja a gyűjteményemnek a LoTR trilógia díszdobozban, full extrákkal. Jól mutatnak egymás mellett

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

zorrobomber
Az a szomorú hogy egy ilyen kopipészt fospermetet bezzeg végigtoltál <#zavart1> <#hehe>, de az ingyen jó játék elvből nem kell.

(Nem, igazából nem ez, hanem az hogy nem látod a fától az erdőt - élményben egy sportjáték ezekre sokszor köröket ver (gondolom csapatsportokra gondoltál, mert hogy pl. a grid 2 is "sport"😉 - na de szíved joga azzal játszani amivel akarsz, nem szólok bele. A csúnyább szavakat meg nem magadra venni, csak a játék kritikája. Ami amúgy az engem mindig ásításra késztető, vonalban egyenesen megyünk előre, random csapkodjuk a gombokat, majd a játék odaszív a platform-hoz vonalat követi; ezeknél hiába tudnám amúgy értékelni az art-ot meg a sztorit (a'la Darksiders), ha a játék maga n+1 nézdahátam unalomtenger. Számomra.)

Amúgy ha csinálsz egy olyan gameplayt, amiben csak egy kombót használva tolod végig a játékot, azt tuti nézném <#taps>, és ráadásul még biztos jó móka is lenne 😊

IMYke2.0.0.0
"Castlevania: Lords of Shadow – Ultimate Edition"

Tökéletesen irányítható: egérrel és billentyűzettel.
Tökéletesen irányítható: kontrollerrel (X360: tuti, többiről nem tudok).
Ráadásul, "on the fly" képes kezelni a váltást - azaz, húzósabb jelenetnél átválthatsz kontrollerre, amúgy meg félreteheted, és válthatsz bill+máuzra. Ahogy a szíved diktálja.

A játék akció-platformer, erősen harcra építve, a kombók pedig nem kötelezők - az egész játékod végigküzdheted akár egyetlen kombóval is, csak baromi nehéz lesz úgy.
A platformerből adódó mérgelődés garantált.
Továbbá, vannak benne QTE (quick time event)-k is, amik speciális módon vannak megjelenítve és néha tudnak bosszúságot okozni .

Sztori jó (főképp visszatekintve a végétől), szinkronok is, zene kiváló.

IMYke2.0.0.0
Első részből - tudomásom szerint nincs Collector's Edition.
Csak olyan dobozos verziót adtak ki - később -, amiben már ott van a hivatalos kiegészítő is, 6. lemezként: a Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast.

A tévedés jogát fenntartom 😊

BG2-ből volt szerintem csak CE, de úgy az elmúlt 10 évben abból sem került fel teljes példány az eBayre StarCraftból is kb. 1 😊

Szóval a From manapság tömeggyártja a legritkább cuccait is.
Pöpec RTS, már sok éve freeware. Nagy szám volt, hogy saját egységeket lehetett összelegózni az alkatrészekből. Viszont az összes pálya az alapértelmezett a barna, sivár, hepehupás bolygófelszín volt.
Tinman
Öööö van ebből CE is? Hát pont ezt kérdeztem Atisztól... oszlassátok el a ködöt pls.

Bizony nincs meg. Egy Tales of The Sword Coast dobozos kiegészítőm volt, aztán egy BG1 + ToTSC combo kiadvány, de már nagyon régen eltávoztak tőlem, ha jól rémlik Final Fantasy VIII-ba fektettem be az árukat.

Tinman
Ezt nem ismerem :-D

Első dobozos eredeti játékom az R-Type volt C64-re attól a cégtől vettem gyerekként, ahol most dolgozom. Első konzolos a Super Mario Brothers, első PC-s meg a Crusader: No Remorse.

Pont ilyenem volt, de eladtam a 3-4-gyel együtt. Nem sok PC-s játékom mondhatja el ezt magáról. (És ez nem minősítés, csak így alakult.)
De ez nem a CE, ez a sima. Neked nincs meg? <#ijedt> Nekem pont ilyen van, csak képregényt is kaptam hozzá. A játék meg olyan, amilyen <#kuss>
Scooter
Castlevania: Lords of Shadow – Ultimate Edition 6.25€ steam-en. Erősen csábító. Valaki tudna mondani valamit, hogy tényleg kell kontroller? Írnak összevissza mindent róla, hogy csak billentyűzettel megy és sokféle kombinációt kell memorizálni, meg, hogy egér nem igazán használható. Valaki viszont írta, hogy simán hozzá lehet rendelni kombinációkat pl. 5 gombos egérhez és a kamera se fix az egér által, ha mozgatod.
Tinman
Szép, szép, de valami elromlott. Tudom modern, meg minden, de valahogy abban a másik kettőben ott a lélek :-/
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.04.26. 21:34:21

Tinman
Üt! Nagyon kellemes emlékek jönnek arról a korról, noha nekem TR2 nem volt kifejezetten a szívem csücske.

Tinman
Ó igen, így már rémlik! Lett volna lehetőségem anno ilyet venni egész jó áron, de kihagytam. Alapmű, nem kérdés és egy gyűjtemény ékes dísze, hiszen maga a játék felélesztette a kissé döglődő RPG vonalat, meg úgy kb. stílust is teremtett, de úgy, hogy rögtön egy azonnali klasszikus született. Történelem. Gratula, komolyan!

A szereplőgárda rendben volt, de a film tényleg nudli. Azért megvan a Prometheus to Alien itt is éves újranézésre (BD), de póló és sallangok nélkül.
Scooter
Nagyon szép, bár nekem annyira nem tetszett a Prometheus. A szereplőgárda elég nudli volt.
IMYke2.0.0.0
A tojásos nekem is bejön(tt).

Ha valaki nem tudná, miről van szó:

//Prometheust majd akarom én is. De bevárom a 2.-at.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.26. 20:54:07

Totti5
Nekem ez van

Ha nem lenne akkor biztos szerváltam volna egy tojásos Alien kiadást, az<#finom>

IMYke2.0.0.0
Én az Alien: Quadrology-ra vagyok büszke - igaz, az még DVD-s volt. Ma már kapható mér kékfényesben is.

//Totti5 annak idején mutatta is a sajátját.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.04.26. 20:39:07

genndy
Humble Friends of Nintendo Bundle
3DS és Wii U játékok.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Scooter
<#eljen>
A Remény rabjai örök darab. Nekem a 3 lemezes digipack van meg. Kihajtható papírtok.
kigyi
Ugyan nem collectors meg nem is game, de azért erre büszke vagyok 😊

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Scooter
Conflict Zone, Dogs of War. 2 külön játék csak szerkesztettem és későn vettem észre. Módosítani már nem tudtam.
Scooter
Sajnos nekem sincs olyan sok, de amik megvannak, azokat a mai napig féltve őrzöm. Olyan állapotban van mind, mint amikor vettem.
Ez a szerény gyűjtemény: Imperium Galactica 2, Haegemonia: Collector's Edition, Settlers 3, Battle Isle: The Andosia War, Sega Rally 2, Warcraft 3: Reign of Chaos, Starcraft, Diablo, NASCAR Racing 3, Quake II: Ground Zero, Conflict Zone Dogs of War, no meg persze a Warzone 2100.
A többi már DVD tokos. Szóval nem mondható dobozosnak.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.04.26. 19:39:40
Atisz
Nem collector's edition, hanem simán collection. Az a verzió (Tales of the Sword Coast-tal kiegészítve), amit Imy beposztolt, papírtokkal, térképpel.

Nekem a Knights & Mechants volt az első nem újsághoz járó, PCs eredeti dobozos játékom, nem tudom emlékszik-e rá bárki.
Magyarítás is volt rajta, elég "érdekes" egységszövegekkel... 😊
Aztán még ugyan abban az évben (98) megvettem eredetiben a starcraftot és a half life-ot is, ezzel betelt a dobogó. 😊
Viszont egyik doboz sincs már meg, én valahogy nem őriztem meg ezeket... 😞
Scooter
Nekem a Warzone 2100 volt az első dobozos játékom. 1999-es megjelenés és 7000 Ft-ért vettem használtan az Automex-nél másodkézből. Amúgy új megjelenésként valahol 10E fölött mozgott az ára. Az ég világon semmi baja nem volt, csak persze nem fóliázott. Most nem volt kedvem elővenni és lefényképezni ezért a netről kerestem róla képet, de teljesen így néz ki. Ugyanolyan állapotban van, ahogy annó megvettem. Féltve őrzött kincs. Nagyszerű RTS és mocsok nehéz!

Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.04.26. 18:37:18