Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Moby
A kettőből csak az overwatchot próbáltam ki, az rohadtul szórakoztató. Nem tudom megmondani meddig képes fenntartani, de alig bírtam letenni.

Adversus solem ne loquitor

IMYke2.0.0.0
//Meg kell valljam: elfogult vagyok a Gearbox irányába.
//Ha kevésbé "karikatúrás", elnagyolt karakterek lennének a Hősök a Battlebornban , akkor még fincsibb lenne.
//A Battleborn nálam azért nyerő helyből, mert van Single Player.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Battleborn ezerszer jobbnak tűnik.

[merlinw.org]

wesker24
Happy Birthday Dzsini ! <#worship><#pias>
Moby
Boldog szülinapot!

Adversus solem ne loquitor

zorrobomber
Csak kiemelek egy állítást a hsz-edből, nem a diskurzusba akarok kifejezetten belefolyni, de erősen megmaradt bennem, hogy a Hellgate London egy nekem baromi tetszetős, és egyedi FPS/RPG ("lövölde-Diablo"😉 hibrid volt, mégis oltári nagyot bukott. 😞
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.05.12. 12:31:09

IMYke2.0.0.0
Battleborn vs. Overwatch For Dummies
TotalBiscuit, The Cynical Brit

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Az OW és a Battleborn mind2 fps-moba keverék,

Más-más szinten, eltérő mechanikával, és ez az FPS-hősös vonal nem éppen egy túltelített piac - ahogy a Borderlands idején sem volt sok lövölde-Diablo, de voltak már koábban rokonok (pl. Hellgate: London) és a lootolás-tápolás nem volt újdonság. Például az OW-ben nincs karakterfejlesztés (MOBA-ban alap lenne). Egy Walking Deadet sem teszünk a Baldur's Gate mellé a párbeszédopciók miatt, vagy egy Diablót a fantasy környezetben folyó harc miatt. Illetve összevethetjük, vannak hasonlóságok, de fontos különbségek is, más élményt nyújtanak. (Itt olvashatsz egy összehasonlítást a két játékról.)

Tehát tucatozást én nem tudom osztani, a fizetősség kapcsán pedig legjobb esetben is megoszlanak a vélemények, hogy az ingyenesség jó-e. (Neked, akit látszólag nem is érdekel a stílus és a konkrét játék, valamiért fontos az ingyenesség, aki meg szeretne szűrtebb játékosanyaggal közösködni, azok egy része még örül is a fizetősségnek. Mellesleg a Battleborn is pénzbe kerül, de bárki mehet az ingyenes TF2 felvizezett játékosanyagával bohóckodni 2016-ban. És lehet multizni is menni az OpenRA-val, ha RTS-re vágysz, elvégre minek fizetne játékért az ember?)

De nem azt értek ezalatt, amit akarok, hanem azt, hogy egy játék kiemelkedően jó-e és emlékezetes-e, avagy sem.

Jó,de attól, hogy a te kedvenceid állítólag csiszoltak, nem következik az, hogy a csiszoltság nem pozitívum. Másra használtad a példát, mint amiről a beszélgetés szólt. Én sajnos tudok mondani egy rakat legendás játékot, mely borzalmas állapotban jelent meg (Fallout 2, X-COM, Jagged Alliance 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines). De én inkább ezeket választom, mint a Blizzard egy-egy csiszoltabb, de számomra felszínesebb vagy érdektelenebb játékát. (Nem mintha a Blizzard szerintem kizárólag a casualokat célozná, az nagyon nem igaz, de vannak elhajlásaik, vagy nem engem célzó próbálkozásaik.)

A sportolós példámat félreérted, nem azt tartom jogosnak, ha legközelebb megnyeretik az illetővel a versenyt, hanem ha maradandót alkot. Ha valaki egyszer ott áll a dobogó tetején és neki szól a Himnusz, akkor arra örökre emlékezni fognak.

Tehát mégiscsak egyről beszélünk. A StarCraftra is emlékezik mindenki, de egyikünk szerint sem következik ettől a Blizzard-logóból, hogy jó a játék. Viszont akár sportolóról, akár sportegyesületről, akár fejlesztőcsapatról van szó, az eredményeivel felépítheti magát, mint brandet. A nagy teljesítmények a szép emlékek maradnak meg, ami egy azt számszerűsítő időeredmény mögött is húzódik.

Farkas Péterre amúgy emlékszel? Tudod, az egykori birkózó olimpiai bajnok, aki sok éve már csak a bűnügyi hírekbe képes bekerülni, de a korábbi eredményére hivatkozás a Blikk eladásaiban sokat segít.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.05.12. 12:15:06
Panzeradler
Nem, az OW FPS, Battleborn pedig MOBA nem pedig keverék, ez tény.. És itt még mindig azzal van gond, szerintem Zó-nak is, hogy Te kijelented, hogy azért jobb a OW mert Blizzard.

Nem, nem azért jobb hanem mert, más stílus teljesen=más célközösség.
Battleborn a Smite és Paragonhoz lehet hasonlitani, azt a stílust képviseli. Ahol hasonlíthatod a Hi-rez-t a Gearboxhoz.
És ha már kiadó, én óriásit csalódtam a Gearbox-ban, hogy egy 40-50euros játékuknál open betában még a menü is bugos...

Overwatch sem azért kap figyelmet, mert Blizzard, hanem mert egy teljesen új világot alkotott, szerethető hősökkel, pörgős változatos játék menettel.
És ha már TF 2, lehet, hogy neked átlagos, nekem pedig kényelmesebb és sokkal FAIR-ebb mint a TF2, nem kell azt nézzem, hogy ezen a gyereken éppen milyen fejes/fegyver gatya van és miért működik máshogy mint az alap karakter. És változatosabb az egyedi képességeknek hála.
Atisz
Úgy gondolom itt megint a ismétlés mezejére kerültünk: azzal kezdtem, hogy leírtam, a Team Fortress 2-höz képest milyen átlagos az Overwatch, amit te félig-meddig megcáfoltál. Most megint leírhatom azt, amit akkor és te megint leírhatod, hogy de a TF 2 milyen régi (ami mondjuk még inkább rámutat, hogy mennyire nem nagy szám az OW), meg hogy a TF 2 annak idején fizetős volt (de ma nem az és ez érvként akkor lesz érvényes ha idővel az OW is ingyenessé válik).

Az OW és a Battleborn mind2 fps-moba keverék, ezen persze megint elvitatkozhatunk, mint az internetes emberek a legnépszerűbb fórumokon. Nekem tökmindegy hová soroljuk, tény, hogy mind a kettőből elég nagy a kínálat és éppen ez volt az alapvetésem, hogy az OW által kapott figyelem nem indokolt és csak azzal emelkedik a Battleborn fölé, hogy "made by Blizzard". A Borderlands eléggé egyedi FPS volt, ami indokolta a figyelmet (erre persze mondhatod, hogy ez szubjektív, amire én azzal válaszolok, hogy nekem pont nem tetszett, de elismerem a létjogosultságát, ha történetesen a Blizzard gyártotta volna, akkor is elismerném, na de ugye nem ők készítették 😊).

Önkényes kategória. Az. De nem azt értek ezalatt, amit akarok, hanem azt, hogy egy játék kiemelkedően jó-e és emlékezetes-e, avagy sem. A Skyrim egy Morrowind remake, új játékosoknak. Imádtam a Morrowindet, de még1x nem játszanám végig, akkor sem ha jobban néz ki. A Dishonored értékelését akár a Steam-en akár máshol végigolvasva láthatod, hogy egy olyan egyedi játék, ami 5 évente ha 1 megjelenik és minden elismerést megérdemel. Ez nem csupán egyedi vélemény és ismét elmondom, hogy nem arról szól, mennyit kaszáltak a játékkal.

A megélést természetesen anyagi sikerre értem. Itt jön, amit az előbb írtam: nagy név = szakmai siker, mennyire maradandó és instant classic valami. Egy igazán jó játékra évtizedek múlva is emlékeznek, míg egy felfújt lufi csak néhány hónapig szól. Ott van pl. a System Shock 2 ami egy gigabukta volt, de a mai napig az egyik legjobb sci-fi FPS a Deus Ex-szel együtt. Miért? Mert emlékezetes és mert zseniális. Szubjektív? Lehet, sok milliónyi ember szubjektív véleménye szerint.

A sportolós példámat félreérted, nem azt tartom jogosnak, ha legközelebb megnyeretik az illetővel a versenyt, hanem ha maradandót alkot. Ha valaki egyszer ott áll a dobogó tetején és neki szól a Himnusz, akkor arra örökre emlékezni fognak.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Mégis mit írjak az Overwatchról? Hogy lerágott csont csapatalapú játék? Hogy nem tetszenek a Blizzard által létrehozott hősök? Hogy minden eleme taszít?

Ezeket oda lehet vetni foghegyről,a játék ismerete nélkül is. De a műfaj messze nem annyira tucat, ahogy beállítod (a StarCraft idején RTS több volt, és jobban hasonlítottak egymásra; az Overwatch viszont nem MOBA, ami most megy), másrészt nem írtál semmit, hogy mi miáért nem klappol benne,. Csak annyit, hogy nem a stílusod, nem tetszik a kinézete és Blizzard. Jogos, ha ezek miatt nem érdekel, de értékítélethez kevés.

A Battlebornnal meg az eddigi vélemények szerint az a baj, hogy más is (MOBA, amiből tényleg több van), sokak szerint sokkal inkább béta, és nem tetszik a játékosoknak, a sajtónak se eddig. Kisebb volt körülötte a hype is, és rosszkor álltak elő vele, de attól automatikusan nem lesz jobb játék. A Gearboxról nekem amúgy Randy Pitchford hazug képe ugrik be, rosszul vagyok attól az embertől. Kompetititív szinten pedig nem sok mindent tettek le az asztalra. Jó volt az Opposing Force, szórakoztató móka co-opban a Borderlands (egyedül bottal se), de ennyi. Aztán persze lehet, hogy végül az lesz a jobb, és az is lehet, hogy valakinek egyénileg az jön be jobban. De nem tűnik véletlennek, hogy nem tarol a Battlerborn. Érdekes, a Borderlands tudott, amikor a Gearbox neve jóval kevésbé volt ismert.

Egy percig nem állítottam, hogy nálam ez az anyagilag legsikeresebb neveket jelenti.

Csak innentől kezdve önkényes a kategória. Azt mondod, hogy a nagyobb nevek úgyis mind csiszoltak, erre kiderül, hogy azt érted alattuk, amit akarsz. Elfogadom a terminológiádat, csak így ez a megjegyzésed kevésbé releváns a diskurzus kapcsán, mert az a lényeg, sok játék a kellő polír nélkül jelenik meg, tehát számít, ha valakié meg igen. De nem ettől lesz jó egy játék szerintem sem, csak általánosnak ne állítsuk be.

egyébként szeretném jelezni, a Morrowindben sem álltak egy helyben a karakterek, éjjelre pl. visszavonultak a kunyhójukba, egyes küldetések esetében pedig eredeti tartózkodási helyüktől jóval távolabb voltak megtalálhatóak

De akkor az már kevés volt, nem hiába nyomatták az Oblviont a Radiant AI-jal.

abból nem lehet megélni.

Itt már megint nem tudom, hogy rendhagyó-e a terminológiád. Megélés alatt az anyagiakra gondolsz? Szakmai sikerre? Nem ugyanaz a kettő, és mindenre rá lehet fogni, hogy relatív. Gyakran építenek fel közepes tehetségű senkiket sztárokká, akikkel tele van a média. Ők jól megélnek, ha eléneklik kiforgatva 200-szor ugyanazt, ami először még majdnem nemszar volt. Focisták dettó.

Sok sportoló és zenész él meg érdemtelenül öt perc hírnévből, sokan pedig nem kapják meg az őket illető elismerést (hány művész is nyomorgott a történelem során?). Ez általánosságban igaz az egész életre.

Csak a logója vagy a korábbi eredményei miatt ne legyen senki se sikeres, ha már nem nyújt jó teljesítményt. De egy sportolót se segítsen ki a játékvezető, ha már túljutott pályafutása zenitjén. A múlt sikereit el kell ismerni, a jelenben pedig a jelen sikerei számítanak. Mindegy, hogy egyénről, csapatról, fejlesztőcégről van szó. A múlt miatt mindenki megkapja a referenciáit (egy jó programozóra vagy designerre is lecsapnak a fejvadászok, ahogy az élsportolókat is keresik, amíg fut a szekér, addig a cég logója is hasznos cégér), ha jól menedzseli magát branddé válik (lásd Iron Lady, pályafutás utáni reklámok) vagy életjáradék jár neki (nyugdíj, jogdíjak, edzői lehetőségek). Az elnyert kupák, érmek, GotY-t meg mehetnek a kézzelfogható vagy virtuális vitrinbe.

Megjegyzés: nagy sportrajongó vagyok, többször jártam szurkolóként külföldön, nagy élményeket éltem át, de számomra úgy tűnik, hogy a jéghegy csúcsára hivatkozol a példádban. A valóságban egy nemzetközikupa-döntőben teljesítő játékos rekordgyorsasággal válhat amatőrré, akire kevesen emlékeznek, a klub sikere pedig szép statisztikává, történelemmé, amellett persze, hogy a résztvevőknek értékes élmény és tapasztalat marad.
MerlinW
Boldog szülinapot!

[merlinw.org]

darkSectorxxx
+1+1

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Atisz
Kösz, a vérszomj alap, csak a sárkánnyal való kombinálását, mint stílust nem ismertem.

Mégis mit írjak az Overwatchról? Hogy lerágott csont csapatalapú játék? Hogy nem tetszenek a Blizzard által létrehozott hősök? Hogy minden eleme taszít? Senkit nem oltottam le amiatt, hogy játszik vele (volt egy hasonló vita a Dark Souls kapcsán is, ahol szintén "csupán" azt az körülölelő rajongás túlzott mértékét kifogásoltam), csupán kijelentettem, hogy tucatjáték és többnyire a Blizzard neve adja el olyan mennyiségben, mint amennyiben. Ez nem logózás, hanem egy ténymegállapítás, amit az előző hozzászólásaimban sikerült alátámasztanom (azt nyilván nem tudom bebizonyítani, hogy "csak" a Blizzard logó miatt veszik az emberek, hiszen ehhez kéne legalább 1 hasonló játék, amit noname csapat gyártott, egy méretes buktával, de pl. a Battleborn már rengetegen leírják, mert inkább a Blizzard fagyit választják, nem a Gearbox-ot, mivel nekik csak 2 sikeres Half-Life kieg. és a Borderlands széria fűződik a nevükhöz).

A nagy név alatt azt értem, ami emlékezetes, számomra és egy totál ismeretlen ember számára is. Egy percig nem állítottam, hogy nálam ez az anyagilag legsikeresebb neveket jelenti. Ha megnézed a Dishonored-öt, ami egy csupa lélekkel teli aprólékosan megcsinált játék, nagyon kevés olyan embert fogsz találni, aki negatívan nyilatkozna róla. A Skyrim ellentétben, mint ahogy korábban is írtam egy 2. rókabőr a Morrowind után (egyébként szeretném jelezni, a Morrowindben sem álltak egy helyben a karakterek, éjjelre pl. visszavonultak a kunyhójukba, egyes küldetések esetében pedig eredeti tartózkodási helyüktől jóval távolabb voltak megtalálhatóak).

A zenészekről a régi idők teljesítménye kapcsán ugyanazt gondolom: abból nem lehet megélni. Ha valakinek van egy csodálatos, egyedi hangja, akkor azt megértem, de az egy adottság és akkor már nem érvényesül a felállás, hiszen újabb és újabb teljesítményeket ér el az illető és bárki bármikor beleszerethet a hangjába. A sportolók esetét szerintem rosszul látod, mert örökre bevésődik az emberek emlékezetébe, hogy az adott személy az adott olimpián/világbajnokságon milyen időeredményt ért el, attól függetlenül, hogy azt megdöntik-e majd, avagy sem. Össze nem hasonlítható egy a logójából megélni próbáló játékfejlesztővel/kiadóval.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.05.12. 09:04:32

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Scooter
Hopsz, te is 37 vagy, mint én?! Akkor már csak azért is Boldog születésnapot és sok gamet! <#eljen> <#law>
Isten éltessen!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
Nagyon köszönöm mindenki köszöntését, akár privátban, akár publikusan!
Komolyan, nagyon jólesik <#worship>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
Boldog születésnapot Efreet; Dzsini!

(mert hogy mindkettő egy és ugyanazt a személyt takarja)

IMYke2.0.0.0
Rossz topik! Ráadásul: bannerben mit hogyan!

zorrobomber
fós/10 <#nevetes1>

Komolyra fordítva a szót, biztos jó ez, de nem nekem való lesz itt dádázás a beszúrt videó miatt 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

HeadHunter86
Biztató. Szerencsére sok elem megvan a játékokból. Bár Fassbender nekem furcsa ebben a szerepben.
Ha lesz valami épkézláb sztori alatta akkor nem lesz ez olyan rossz.

darkSectorxxx
+1

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Sheltem
Ennyire jó játék lett az overwatch? Rá ne nézzek hétvégén...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

3Error
+1

Boldog szülinapot Dzsini !

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Fpocok
Úgy hívják, időzóna. Reggel felkelsz, ott lesz.

Parasite Eve 2, best game EVER!

HeadHunter86
Assassin's Creed trailernek nem ma kellett volna jönnie? Hol késik?

Sanszos, hogy igazad van, de egy kicsit azért csak kíváncsi vagyok.
HeadHunter86
Hát elég nagy baj, ha azon múlik a sikere, hogy mikor jelenik meg. Ha nincs önmagában olyan jó játék hogy ezt vegyék/játsszák az emberek más játék helyett amivel egy időben megjelenik (jelen esetben Overwatch mellett), akkor nem lesz hosszú életű.

MerlinW
Tudom, tudom... nem is nagyon nézek filmeket már egy ideje😊 - Mármint mainstream filmeket -
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.11. 22:36:35

[merlinw.org]

Voltan
Hát akkor ajjaj.. Nézd csak meg a filmipart 😞

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Fpocok
Plusz szerintem már sokaknak tele van a töke a mobákkal.

IMYke2.0.0.0
Az a szomorú helyzet, hogy bár a listámon van a Battleborn, szerintem is rosszul pozicionálták.
Rosszkor jelent meg.

Fpocok
Nem.

Tinman
Személy szerint én már nem merném mondani azt sem... eltelt sok év, jött ki ezernyi jobb, szebb, okosabb, ügyesebb, értelmesebb cím. Ha már eddig kimaradt, eztán már nem is érdemes pótolni.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Kvázi az Overvacsival együtt kijőve, ennek szerintem annyi esélye van, mint a 3 lábú trafinak az autópálya közepén...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Prince23
Szerintetek a Battleborn-ra érdemes beruházni? vagy az is az Evolve sorsára fog jutni pár hónap múlva?

Az első részből? Nálam az is csak erős közepes volt, de sokan győzködnek, hogy a második rész a legjobb.
A sárkányok inkább zargatásra jók vagy vizes pályán kihasználni őket, mert 2500 aranyért drágák, és ahogy mondtam, a polymorph jó ellenük, de ez egy jól ismert takeika. Én használtam a taktikát, akkor hatékony volt 😊

Az ogrék vérszomjazása viszont alapvetés (ugye a spell lett volna a lényeg), ha YouTube-on keresel rá meccsekre, láthatsz rá bőven példát, de szerintme guide semlétezik, ahol ne említenék fontos elemként. Persze ki kivel találkozott, nyilván a Battle.net a komolyabb szint, de nekem a haverom is sulibajnok volt. Ellene mondjuk esélyem sem volt (a mi oskolánkban nem volt lehetőség gyakorolni), más haverokat később az egyetemi koleszban azért el tudtam verni, de StarCraftban jobb voltam.

Abszolút nem így van, éppen az ellenkezője:

Nyilván valami tapasztalatra alapozod a véleményedet, de most jelen esetben is alig írtál a játékról, csak a logózás ment. Azért beláthatod, hogy többet érnek azok a érvek, amikor a játék kapcsán fejted ki, hogy mi vele a probléma, és nem a Blizzardon lovagolsz.

az igazán nagy neveknél (Dishonored vagy pl. Rage) csak kiadóként szerepelnek.

Látom, te nagy név alatt azt érted, ami tetszik. A TES-hez képest ezek viszont jelentéktelenek, annyival több bevételt hoz a saját szériájuk nekik. De az Oblivion óta én is gyanakodva nézek mindenre, ami Bethesda-logós, főleg ha ők is gyártották 😉 (Mondjuk engem a Morrowindben is zavartak lecövekelt karakterek, a Gothic után fura volt. És talán ez az, amiben tényleg sikerült előrelépniük azóta.)

Az ilyen "majd megélünk a régi sikerekből" viszont sehol nem működik, kivéve olimpikonok/világ- és európabajnokok esetében (ott viszont teljes joggal, hiszen a világon elsőnek lenni valamiben tényleg nem akármi).

Szerintem sokan megélnek régi sikereikből. Lásd a zenevilágot, a rókabőrök sorozatát. Abban az értelemben meg a sportolók sem, hogy a korábbi elsőségük semmit sem ér a következő versenyen, ha arra nem készülnek fel rendesen. Az életjáradék egy dolog, az olyan, mint az egyslágeres popzenész jogdíja. És most nem a sportolókat akarom ezzel bántani.
MerlinW
Szerintem az első részből kihozták a címből amit lehetett. Nekem speciel nem kell több Fable. A másik két rész alapján tuti. Különben is kezdek besokalni a sorozatokkal, új címeket akarok! 😊

[merlinw.org]

MerlinW
Áh, köszi, elő is rendeltem😊

[merlinw.org]

MerlinW
Van egy 33%-os DoTT Remastered kuponom, ha érdekel valakit.

[merlinw.org]

Atisz
Tényleg. De gáz...

(gondolom sok tanulmány készült már arról, hogy mennyien álltak meg a fejlődésben gyönyörű, kerek, női mellek láttán)

Atisz
Warcraft 2-ben a legtöbbször, magas szinten mage+blizzard spammel jöttek, aminek tökéletes megfelelője volt a death knight a maga bugyogós területre ható akármijével. A sárkány+bloodlust kombó nekem multiban kimaradt (ami nem csak azt jelenti, hogy nem használtam, hanem azt, hogy más sikeres játékosokat sem láttam volna ezzel próbálkozni - és ez nem oltás, csupán gondolom, hogy annyira nem lehetett hatékony, ha sohasem találkoztam vele)

A Skyrim annak, aki igazán a-tól z-ig végignyomta a Morrowindet, vagy mondjuk az Obliviont, semmi egyebet nem tartalmazott, csak a csodaszép grafikát (ez a Morrowindben és Oblivionban is megvolt - kivéve a karakterek küllemét, ami a Skyrimben még mindig röhejes). A Skyrim amolyan (itt most nem leszólva senkit) újszülöttnek minden vicc új szinten ért el sikert, mert tényleg jó, de az előző 2. rész pepitában.

"ha a logó alapján értékelsz játékokat, miközben a vásárlóikat kritizálod, hogy csak a logóra mennek, az az azért érdekes"
Abszolút nem így van, éppen az ellenkezője: véleményem szerint a jól csengő Blizzard név szükséges ahhoz, hogy eladjanak közepes játékokat, miközben már nem sok dolog indokolja azt a jó hírnevet, amit kiharcoltak maguknak a Warcraft és a Diablo első részeivel.
A Bethesda más tészta, szó szerint elkurvultak: a Skyrim még ok (az előzőekben leírtak szerint), de a Fallout 3 totál gáz, az igazán nagy neveknél (Dishonored vagy pl. Rage) csak kiadóként szerepelnek.

Engem abszolút nem érdekel a fejlesztő, csak a játékot nézem. Persze ha egy fejlesztő/kiadó több jó játékot is produkál sorozatban, akkor természetes, hogy jobban figyelemmel kísérem azt a játékot, amit legközelebb kiadnak/készítenek. Az ilyen "majd megélünk a régi sikerekből" viszont sehol nem működik, kivéve olimpikonok/világ- és európabajnokok esetében (ott viszont teljes joggal, hiszen a világon elsőnek lenni valamiben tényleg nem akármi).

MarkBlade
A stílusa pedig az. 3 gombos idiótaság.. A d&d nem kicsit összetettebb ennél.. Csinálhatnának végre rpgt nem pedig akciójátékokat belőle. Mondjuk egy Vampire is jöhetne.. 😞
Tudod ezek a szerepjátékok.. 😊
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2016.05.11. 19:38:27
Hát üsse kavics az is jöhet.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Atisz
Tudom, hogy ilyen játékoknál nem számít a grafika, de az 5. rész mintha jobban nézett volna ki 😊

(amúgy az Alpha Centauri az eddigi legjobb "civ" 😉)

zorrobomber
Hol?

grebber
Kinek retro? Neked max mer toltad konzolon. PC-seknek full új lenne. Meg amúgy is mi van akkor ha kiadnák most. csak egyet mondok Resident Evil a már elfeledett részek döntögetik a digitális rekordokat cégen belül vagy kívül is nem figyelem nem érdekel.
Szóval igen is lenne értelme kiadni pc-re főleg ,hogy ma már egy port semmibe kerül.

Next PC upgrade: 2022

Totti5
F2P MMO? az aztán rettetnő konzol kompatibilis.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Szerintem kevered, az az 53-as keletnémet felkelés lesz.

Már ha ERRE a képkockára gondolsz.