Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Melyik részében kételkedsz?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fpocok
Kétlem hogy így lenne. Este kiderül.

Parasite Eve 2, best game EVER!

IMYke2.0.0.0
Akkor még jó, hogy tegnap nem okéztam le a vásárlását.
Ilyenem van: R7790-1GD5/OC

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.13. 08:48:36

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Nem, ez egy új, 2016-os highend igényű játék. Ugyanazokat újra lehet olvasni ezzel kapcsolatban, ami a Doom3 és a Rage környékén már lefutott, akkor is mindenki jól kiakadt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darkSectorxxx
Ez most valami vicc nem?

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Dzsini
Tegnap este néztem egy Doom streamet, beleraktak játszhatóan (a pályákon meg kell találni, és akkor a főmenüből megnyílik) egy csomó régi Doom 1-2 pályát 😊 eredeti textúrákkal, majdnem-eredeti zenével, modern ellenfelekkel.

Egyébként érdekes egy dolog lett - különleges képességek, fejlesztgetés (játékos és fegyver), nagy, elágazó térképek... látványos móka.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.13. 07:37:21

benőmenő
Akinek csak 2GB Vramja van az nyugodtan lemondhat a csutkalownál magasabb beállításokról és a fix 60 fps-ről. 😞
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2016.05.13. 07:07:30
Fpocok
Baszki. 52GB a DOOM!

Parasite Eve 2, best game EVER!

A Blizzard tulajdonképpen mindig az aktuális népszerű műfajokba állt bele, nem volt akkora innovátor, mint mondjuk a Westwood. Viszont ezt mindig még akkor tették, amikor az adott műfaj gyerekcipőben járt. Az RTS műfajért rengeteget tettek, már a WC1-től fogva nagy szerepük volt. A Lost Vikigns is ütött, de ugye volt akkoriban Lemmings vagy a kalandjátékok között egy Gobliiins, ami a különböző képességekkel megáldott karakterekkel való feladatmegoldásokra összpontosított.

A MOBA-hullámot szinte érthetetlenül lassan lovagolták meg, de szerintem érdekes, hogy FPS-be vált a formula, és a képességes szórakozást teljesen kiveszik belőle. Én már annak idején is utáltam, amikor behozták az FPS-ekben a szintlépést, kiváltságokat multiban.

Az SC2 esetében azért elég kiadósak a kampányok, még azzal együtt is, hogy a sok időre menő pálya miatt nem opció a nagypapis tempó, mint régen. Sajnos hosszú évek óta nem meglepő egy RTS-nél, hogy csak az egyik fél kap egy rövid kampányt (Dawn of War 1-2, Company of Heroes), vagy kap a három fél együtt 15 pályát (Grey Goo), és ezzel elintézik. De a régi RTS-ek is rövidek tudnak lenni mai szemmel, ismerve az egyszerű mechanikájukat, ami csak újszülöttként tolta ki az időt. Szóval tartalmilag nem kevesek a kampányok, de sokat kellett várni a különböző fajok között. És persze zsebbe is kell nyúlni érte.

Egyébként én egy sportolónál jobban értékelem, ha a csúcs után, akár 40 éves koráig is helytáll, de Molyneux tőlem a Dungeon Keeper után tényleg is visszavonulhatott volna <#vigyor5>

Tényleg minden hátsó szándék nélkül mondom, hogy ezt a mondatodat egyszerűen nem tudom értelmezni 😊

A jelentését leírtam korábban, a megfogalmazással csak a helyzet és a szövegkörnyezet fonákságán kívántam ironizálni.
genndy
Sikeres volt a Humble Bundle <#nyes>
Meg ahhoz jött ki a Knights of the Force mod, tele multiplayer pályákkal, szerintem az is népszerű még ma is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Hát, ezen most meglepődtem. A Jedi Academy még mindig igen népszerű, annak ellenére, h 2003-ban jelent meg. Steamspy szerint az utóbbi 2 hétben több mint 30000 ember játszotta és még mindig vannak multis szerverek, relatív sok játékossal.
darkSectorxxx
Nekem aztán semmi. 😄
Közben rájöttem hogy a filmre írtad. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Atisz
Overwatch effekt <#vigyor3>, számomra is feledhető kategória, az operatőri munka volt egyedül kiemelkedő

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

darkSectorxxx
Basszameg az OW-t leírva nekem mindig az Otherworld csapat jut eszembe! 😄

darkSectorxxx
Mert igazam van!? 😄

Atisz
Nem mondtam, hogy te állítottad az OW-ról, hogy az jelképezi a spanyolviaszt, csupán azt, hogy a nagyközönség (részben az újságírók hatására) elé így van tálalva. Csapatalapú FPS-ek között azért olyan nagy különbség nincs, ha objektíven nézzük. Engem éppen azért ragadott meg az UT, mert remek, jól működő játékmódok voltak, sokoldalú ötletes fegyverekkel, gyors mozgású karakterekkel. Nem azt mondom, hogy na akkor itt be is lehet fejezni a csapatalapú FPS-ek gyártását, mert ez a non-plus-ultra, hiszen más-más szempontok alapján választanak játékokat, nem mindenki olyan attribútumok alapján dönt, mint én. Van akinek fontos pl. a II. világháborús környezet, van akinek a rangbesorolási rendszer, van aki skin mániás, stb-stb.
Nekem pedig éppen attól vész el az átlagban az OW, mert trendet lovagol, ráadásul nem kiemelkedően.

(zárójelben: Batman még az elviselhetőbb szuperhősök egyike, nagy hagyományokkal, de sajnos ma a mozikat döbbenetes mértékben árasztják el a 12-16 éves célcsoportnak gyártott, egyébként nagy költségvetésű szuperhősös hulladékok)

"a te kedvenceid állítólag csiszoltak, nem következik az, hogy a csiszoltság nem pozitívum"
Tényleg minden hátsó szándék nélkül mondom, hogy ezt a mondatodat egyszerűen nem tudom értelmezni 😊

A kész termék letétele az asztalra kategóriában maradva valóban, a Starcraft 2 pl. kis részben azért maradt ki (nagyrészt érdeklődés hiánya miatt), mert a 3 oldalt 3 teljes árú játékra osztották.

Ha valami ugyanazt nyújtja ingyen, miért fizetnék érte?
Persze, ha valaki Diablo mániás akkor elküld a fenébe, amikor a Path of Exile-t ajánlom neki, győzködhetem én őt a jobb képességfáról, meg szebb grafikával. Világos, nem is erről van szó. Én az ingyenességet annak kapcsán említettem (ha még emlékszel), hogy a TF 2 éppenséggel ingyenes és ez egy előny az Overwatch-csal szemben. Ez nem ősbűn, csupán vannak olyan emberek akik számára közel azonos termékek esetében sarkalatos pont az ár.

Amit ezután írsz azzal nagyjából egyetértek, kivéve még mindig a sporttal kapcsolatos részt. Én arra gondoltam, hogy egy bajnok, miután elérte a célját és abbahagyja (tehát már senki nincs abban a helyzetben, hogy kivételezzenek vele) örökre kiérdemelte a tiszteletet, míg egy versenyszférában működő játékfejlesztőnek/kiadónak ehhez kell tartania egy színvonalat. Nem azt mondom, hogy ez amolyan a "csúcson kell abbahagyni" alapon működik, csupán annyit, hogy a kommersz tömegtermékkel el lehet halványítani a jó hírnevet, brandet. Persze vannak akik csak a szépre emlékeznek, ez is ok, de ugye ha valaki továbbra is ilyen szempontok szerint választ, akkor könnyen belefuthat a tucatgagyiba. Ez lett volna a mondanivalóm lényege és nem az arctalan tömeg kritizálása.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Tinman
Nice try, ebbe nem megyek bele :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
"először ne a csúccsal kezdj"

Nem a X.részt szeretné megvenni? 😄

Tinman
Ez önmagában 1.5 év gametime. Sok szerencsét :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Revenant nekem is kevés volt, de erről a másikban értekezzünk, ha gondolod...

Tinman
Már csak ki kell keresni, hol írtam olyat, hogy az, és minden rendben is lesz :-D

Én nem azt állítottam, hogy az Overwatch a spanyolviasz, csak azt, hogy tucatnyi ugyanolyan alternatívája, mivel más oldaláról fogja meg a dolgokat. Lehet jönni UT-vel, FPS-MOBA-kkal, a közös pontjaik ellenére más élményt nyújt. Ez tény. És én játékmenetről beszélek, nem arra, hogy sokat szerepel Batman a mozikban, tehát a hősök téma már lejárt csont. Ja, a játékokban vannak egy ideje, valóban. Meg kasztok is. Én azt gondolom, hogy ezeknek valóban eltérő megközelítéseknek ott a helye a piacon, nálad viszont összemosódnak. (Értsd: van aki sírhat egy ArmA láttán, hogy minek még egy háborús FPS a piacra, ha ott a CoD, de valójában tök más a két játék, de legalább tényleg mindkettő FPS, egyik sem MOBA). Megértem, hogy számodra ennyit jelentenek, de ezért kár csapkodni az asztalt, hogy márpedig mekkora tucat az Overwatch. Másnak attól nem lesz az, mert tényszerűen nem klón, csak azért, mert illik egy tágabb trendbe.

egyébként a mondatodat "a te kedvenceid állítólag csiszoltak, nem következik az, hogy a csiszoltság nem pozitívum" nem is tudom hová tenni...

Arra gondoltam, hogy elismerted ezt az erényét a Blizzardnak, de egyből próbáltad az élét elvenni azzal, hogy nagy nevekre ez mind igaz. Erre kiderült, hogy a válogatott kedvenceidről van szó. Tehát egy kicsit csavarosan hangzik, hogy véletlenül az igényesre csiszolt játékokat szereted, de ennek ellenére ez nagy plusz pont Blizzard mellett, mert úgyis azokkal játszol. (Kivéve, ha játszol másokkal is, csak azokat felhozni nem segített volna a vitában.)

Nekem sok kedvencem nyers és műfaji csúcs egyszerre. A nyerseségükért pedig kár. Nyilván ezért is értékeljük másként, ha valaki kész terméket tesz az asztalra. (Ami a Blizzard esetében sem volt mindig teljesen igaz.)

Ha valami ugyanazt nyújtja ingyen, miért fizetnék érte?

Semmiért. De attól, hogy szerinted ugyanazt nyújtja a két termék, ez nem biztos, hogy más is így éli meg. Innentől kezdve pedig elkezdhet mérlegelni, hogy a pénzéért többet kap-e (ileltve kevesebbet, ha cheaterről, trollról van szó). Csak ennyiről volt szó, nem arról, hogy valaki rád akar tukmálni bármit is. Ebben a topikban ne legyen már ősbűn, ha fizetős egy olyan műfaj képviselője, ami jellemzően eddig is az volt!

Gondolj bele, ha kijön egy játék a műfajban, ami neked tényleg tetszik, sőt tele van Blizzard-ellenes propagandával, a szokásos fizetési modellnek megfelelő árszabással, akkor nem biztos, hogy szidni fogod azért, mert addigra a Blizzard hasonszőrű játéka addigra olcsóbb lett nála.

Nem, nem igazán ugyanarra gondolunk az összehasonlításnál, mivel te azt sugalltad, hogy xy felé azért részrehajló a bíró, mert már van aranyérme.

Úgy értettem, hogy az előélet számíthat. Kedveznem az erősebbnek, jobb lobbijúnaka szabályalkotással, és a játékvezetők küldésében is. A nagy fejlesztőcégek játékaival meg csínján bánnak a nagy reklámokkal teletűzdelt oldalak, a reklám és a brand miatt pedig milliók rendelik elő. Ez mindkét esetben múltból építkezés, és mindkét esetben rossz.

A másik oldalról nézve viszont egy legendás játék miatt is lehet tisztelni egy fejlesztőt, ahogy az olimpiai arany miatt is, és mindkettő okozhatott sok élményt. Ebből viszont nem következik, hogy ugyanaz a cég - vagy akár az emberek - minden játéka csoda lesz továbbra is, és a a bajnok sem biztos, hogy jó ember, vagy ne hagyja el magát akár 25 évesen, mert fejébe szállt a dicsőség.

Ha viszont valaki folyamatosan jó játékokat tesz le az asztalra vagy hetente világcsúcsot ugrik, az azért jelent valamit nagy számok törvénye és a fogadóirodák szerint. Tehát érthető lehet a bizalom is. Nyilván van, akinél leszerepelt Blizzard, másnál ők az etalon, ennek megfelelő is lehet az egyéni hozzáállás (kevésbé tényszerűen mérhető a sportág). Persze mindig lesznek, akiket a hype kap el vagy rajongók (mondjuk ilyenek léteznek a sportban is, sőt aktuális divatcsapatok, divatdrukkerek is).

Ezért írtam azt, amit. A példád eredeti mivoltában viszont kihagyta a lényeget képletből. Azóta viszont tulajdonképpen te sem írsz mást a sportos vonalon, mint én. Pedig egyszerűen elintézhetjük, hogy működjön az analógia: szerinted egy divatcsapat a Blizzard, melynek régen voltak tiszteletreméltó nagy dobásai, de azokból már nem kéne megélnie.

Szerintem ez ott hibádzik, hogy a jelenlegi táboruk többsége vélhetően már eleve a szerinted lejtmenet WoW-on kezdte (ha jól rémlik a véleményed róla), egy törpe kisebbség lehet, akinek csak azért tetszik a Diablo III, mert az első részt szerette 1996-ban, vagy az elveszett vikingekért gyűri a Heroes of the Stormot. A hype és a renomé jó helyzeti előny, de ez nem jelenti azt, hogy a játékosaik nem szórakoznak jól, csak azt hiszik, mert átverte őket a logó. (Feltételezem, erről szemtől szemben nem is próbálnád itt győzködni az OW-t kedvelőket, könnyebb az arctalan tömeget kritizálni.)
IMYke2.0.0.0
Ezeket tervezem megvenni (tudom, már 9 élet kellene, de hát, na):

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

//Ja igen, ebben a táblában követem az aktuális STEAM vásárokat, szóval, ezért vannak a százalékos cuccok a jobb oldalon - ezek most ugye (még) nem aktuális árak, de a korábbi szél alatt azok voltak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.12. 19:39:57

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Nem a X. a csúcs, hanem a 7+8....😊

darkSectorxxx
<#integet2>

Dark Aeon-okkal vigyázz, From Software-től szöktek. 😄

//Most pörög a stáblista, a visszatérő filmben.....
ATYA ÚR ISTEN, ekkora egy szenny filmet még nem láttam, unalmas fos....én meg bedőltem a nagy hype-nak....fúj elment 2.5 óra az életemből!

Tinman
:-)

Viszont ha FF szűz vagy szerintem először ne a csúccsal kezdj, hanem a III-al... nagyon cuki, teljesen kellemes kis játék lett, abs. szerethető.

IMYke2.0.0.0
Köszi, akkor frissítettem az Excel-táblámat 😊

darkSectorxxx
XI és XIV online, hogy a fizetés havi vagy mikro azt nem tudom.
XII meg egy rűhes ostoba próbálkozás lett....egy single, csak nekem gyomorforgató harcrendszerrel.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.05.12. 19:25:16

IMYke2.0.0.0
Tinman, Isti: köszi.

S akkor már csak egy utolsó kérdésem van: mely Final Fantasy-k azok, amik havidíjasak, és ne csorgassam majd a nyálam értük?

Atisz
1.) Nem mobáztam le, max. FPS/moba keveréket említettem. Azt is mondtam, hogy műfaji/kategorizálós vitába nem megyek bele 😊
2.) Mi van ha kipróbáltam? Ha úgy sem tetszik, az bocsánatos bűn, vagy örök harag?
3.) Igen, vannak fenntartásaim a Blizzarddal kapcsolatban és igen, elfogult vagyok, mivel jó ideje nem adtak ki olyan játékot, ami elnyerte volna a tetszésem. De azt hiszem ezt is említettem már korábban.

Az objektíves bekezdéseddel nagyjából egyetértek, bár a pvp only játékok nem arról híresek, hogy olyan maradandóak lennének (no story, no end ugyebár).

A 2008-as hitelválságot követően úgy tűnik elég sokan megbánták, de nem ez volt a lényegi pont. Azzal hogy Pista bácsi az arcát adta a relámspothoz, azt a (hamis) látszatot keltette, hogy ő kvízmesterként, szintén az említett cég közreműködésével jut hitelhez és ezáltal olyan embereket is a hitelcsapdába kényszerített, akik nem biztos, hogy egyébként éltek volna a lehetőséggel. Vagyis az ő (hiteles) személye nagyobb sikerrel adott el egy olyan terméket, ami máskülönben egy lenne a tucatnyi közül. És vissza is értünk a mondanivalóm alaptéziséhez.

darkSectorxxx
Én sem tóltam le, mert completed mission felirat nekem FF-ban undormány.

darkSectorxxx
Mindenképpen érdemes megvenni.
2 külön akár 100-200 órányi játék!
Nagyon besztbáj pakk.

De a X messze jobb, a X-2 egy amolyan mellékág, egy másik csapatra fókuszál a X-ből, kicsit másabb, nem is annyira story orientált, más a játékmenet, pontoz, misdsionok vannak, de így a X mellé fazsa, csak külön nem ajánlott.

De a X az igazi érték a csomagban, pláne HD-ba!

Tinman
Abs. örülhetsz, mert a FF-X baromi jó lett... az a X-2 meg sajna nagy csalódás. Pre-order volt végül soha nem toltam le :-(

Leretkezni a IV-V-VI. részt meg max arra utal, hogy valakinek a gyomra nem füllik a retrohoz... ettől azok még jók. Egyébként nekem a III. rész remasterje is tetszett el is vittem jó sokáig NDS-en, de jött valami PC-s téma és elhagytam.

IMYke2.0.0.0
Szóval, akkor a X(-1?)/X-2 akkor jó játék? S valóban 2 rész egyben?

Akkor tehát érdemes a megjelenési sorrendre szavazni.

darkSectorxxx
Érteni ezt úgy hogy a FFX az uccsó gyöngyszem a sorozatban!

darkSectorxxx
Nincs sorrend. Ezeknek kuvára kell örülni:

7-8-9-10.
Kész ennyi, 13-15 még zsiroskenyér, de ez a 2 rész a másik 4-hez képest félúton ját.

A többi egy kibaszott retek.

7 alatt meg nem tudom....azok 2d-sek.

IMYke2.0.0.0
Final Fantasy-szűz vagyok.
Örülnöm kéne a FINAL FANTASY X/X-2 HD Remasternek (és tényleg 2 játék egyben)?

Illetve: Milyen sorrendben kellene megvennem és játszanom a Final Fantasykkel? Van egyáltalán sorrend?

IMYke2.0.0.0
Nekem is.

3Error
+1
(Nekem főleg a csajok hiányoznak <#idiota> )
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2016.05.12. 18:57:33

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Jim Morrison
<#eljen>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Maala
Amit csinálsz, az olyan, mintha lenne egy képzeletbeli játék, amiben a Doom, a Quake, a Duke Nukem, a Shadow Warrior, a Dark Forces, stb. főszereplőit összeengednék pár pályán (mondjuk az UT játékmódjaiban), majd ezt te leMOBA-zod. Pedig mindegyik főszereplő gyakorlatilag ugyanaz az átskinezett figura, a fegyvereiket (és a HP-jukat balansz okokból) leszámítva. Ez egy multiplayer FPS, nem MOBA. Nagyon sok, a MOBAkban meglévő játékelem hiányzik, de ezt már írták páran.

Egyébként tök jó lenne egy ilyen játék, csak hát a jogdíjak. Majd egyszer talán lesz egy mamutkiadó, amely az összes jogot uralja, és akkor! :-P

"Ha valami ugyanazt nyújtja ingyen, miért fizetnék érte?"

Amíg valamit nem próbálsz ki, nem tudod, hogy mit nyújt. Most itt volt az alkalom, hogy kipróbáld ingyen, nem tetted, de úgy beszélsz róla, mintha próbáltad volna. Ez nagyon nem elegáns dolog.

A sportolós hasonlatodnál maradva, te úgy kezeled a Blizzardot, mint egy kiöregedő focistát, aki elment az arab országokba, vagy ázsiába pénzt keresni. Ahhoz, hogy kiderüljön, ez tényleg így van-e ebben az esetben (is?), kell még pár hónap.

Részemről megvan benne az a plusz, ami pl. Dirty Bombból és a többi valóban tucatjátékból is hiányzott, de ez szubjektív vélemény. (definíciót lásd következő bekezdésben)

Objektíven nézve meg egy dolog a marketinges hype, a húzónév, a "Blizzard", és egy másik dolog a játékosok megtartása. A tucatjátékot a mesterműtől (és ebből a szempontból a pl. WoT is mestermű, mert évekig meg tudta tartani a közösségét, mielőtt elkopott volna - még ha ezt egy piaci rés betömésével érte is el) az különbözteti meg, hogy mennyien fognak a megjelenése után huzamosabb ideig benne maradni. Így egyelőre nem lehet eldönteni még azt, hogy az OW tucatjáték-e, vagy sem. Pont a multi FPS piac zsúfoltsága miatt, hogy nehéz dolga lesz az OW-nak, és elég hamar elmerül majd a süllyesztőben, ha neked van igazad.

A hitelközvetítős példád úgy lenne teljes, ha lenne egy felmérés, hogy a hitel felvétele után hányan bánták meg, hogy azt a hitelező céget választották, és az eredmények alapján a többség megbánta volna. Mert ha nem bánták meg az emberek, akkor mégis mi a gond az egész reklámmal? (a példánál maradva) Attól, hogy te egyszer egy rossz cégnél vettél fel hitelt, még nem lesz minden hitelező sz@rházi. (Bár itt inkább Vágó István egyik más, rosszul végződött próbálkozását kellene talán példának hozni, az úgy helyesebb lenne)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.12. 17:41:22

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Atisz
Másképp látjuk, ezt elfogadom. Szerinted jó a játék, szerintem meg Blizzard 😊

A Paragonnal való példálózással viszont vigyáznék, hiszen még a már megjelent játékokat is nehéz olykor beskatulyázni.

Atisz
Nem játszottam vele, de ez a hsz gondolom Zóanagyvarázsló kommentjére ment.

Atisz
Mondtam, hogy szubjektív, ki milyen zsákot húz a 2 játékra (szerintem mind a 2 fps/moba keverék, de ezen senkivel nem fogok összeveszni, akármennyire próbálkozik is), a jellegükből adódóan pontosan, hogy összehasonlíthatóak. A Walking Dead - Baldur's Gate összehasonlításod bátor, de bizonyos szempontból igazat adok neked, hiszen mind a 2 erősen párbeszéd-centrikus, így némileg jogos az összevetés (ahelyett, hogy pattognék, mivel az egyik ugyebár egy kalandjáték, míg a másik egy hardcore RPG).

Ha már van TF2, Battleborn, ott a Dirty Bomb és más hasonló címek, vagy az Unreal Tournament egyes részei, akkor már mégis miért ne lenne az OW tucat? Szuperhősök szerepelnek benne? Ma, amikor a csapból is szuperhősök folynak ez különleges? Emlékszem, hogy Assault mód először az Unreal Tournament első részében volt és csodálkoztam is, hogy mások miért nem próbálkoznak ezzel, hiszen élvezetesebb volt bármelyik CTF vagy team deathmatch játéknál. A Blizzard 17 évvel felfedezi a spanyolviaszt? Skyrim effekt: már megvolt.

Az ezután következő okfejtésedbe és találgatásaidba nem óhajtanék mélyen belemenni, de annyit azért elmondanék (mint ahogy már korábban jeleztem), hogy igen, árérzékeny vagyok. Ha valami ugyanazt nyújtja ingyen, miért fizetnék érte? Miért venném meg a Diablo 3-at (csak hogy az ismerős Blizzard mezsgyéjén maradjunk), amikor egy jobb játék, a Path of Exlie ingyenes?
Hogy a stílus mennyire érdekel, arra ott a válaszom az első bekezdésben: 2 db Unreal Tournament rész is megvan és mind a kettővel remekül szórakoztam (egyébként pénzbe kerültek és fizettem is értük 😊)

A kedvenceim nem állítólag csiszoltak, hanem baromira igényes játékok. És ettől nem tartom magam a legmagasabb szinten állónak, csupán olyannak, aki olyan játékokat szeret, amik tényleg az egyes (de nem mmindegyik) műfajok csúcsát jelentik. A csiszoltság nem feltétlenül bugmenetsséget jelent, attól még lehet egy játék zseniális, hogy patchelgetni kell (Igaz ennek ellenkezőjét nem is állítottam, szerintem most arra reflektálhattál, hogy a Blizzard egyetlen pozitívumként a bugmentes játékok kiadását említettem - egyébként a mondatodat "a te kedvenceid állítólag csiszoltak, nem következik az, hogy a csiszoltság nem pozitívum" nem is tudom hová tenni...)

Nem, nem igazán ugyanarra gondolunk az összehasonlításnál, mivel te azt sugalltad, hogy xy felé azért részrehajló a bíró, mert már van aranyérme. Én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy az illető neve örökre bevésődött mindenki (legalábbis a sportszerető közönség) memóriájába. A Starcraft lehet, hogy jó játék és emlékezetes is, de amikor a fogyasztó ezt az emléket a márkapreferenciájának kialakításához használja, az már hibás. És ezért mondtam, hogy nem ugyanaz a 2. Erre persze lehet mondani, hogy ez nem a Blizzard hibája, hogy mások miként asszociálnak a logó alapján a következő játékukra. Ilyet azonban nem is állítottam, csupán azt (immár sokadjára), hogy ha nem a Blizzard neve lenne ott az Overwatch neve mellett, a kutya nem (költői túlzás, néhány ezren pár hónapig biztosan) játszana vele.
Ott volt pl. mindeki kedvenc Vágópistája, amikor is egy hitelközvetítő cég reklámjaiban bukkant fel, felspannolva a prolit, hogy ha a "kvízguru" ajánlja, akkor az biztosan jó és úgy már nyugodtan el lehet adósodni. Azzal sem értettem egyet, hogy finoman fejezzem ki magam.

Igen, emlékszem Farkas Péterre és a marihuánás ügye ellenére kijár neki a tisztelet az olimpiai aranyérméből kifolyóan. A nevezett szennylaptól pedig nem hinném, hogy kapott volna akármekkora összeget is, mivel nem ő döntötte el, hogy cikkezzenek róla, amikor pl. a tárgyalásáról tudósítottak. Egyébként ha jól tudom az olimpiai életjáradéka ugrott is a kábszi miatt.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.05.12. 16:48:39

Megérdemelten, egy jó ötlet volt félkész állapotban, nem tudtam szórakoztatónak találni. És most nem arra gondolok, hogy bugos volt, hanem játékmenetileg is úgy éreztem, valami alfáról van szó. A Borderlands óta a stílus él és virágzik, kár, hogy Londont ellepő démonhordák nincsenek egyben se.
IMYke2.0.0.0
STEAM-en íródó vélemények megoszlóak, de:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

IMYke2.0.0.0
Csak tudnám, hogy mi a csöcsnek nem az 1. részt folytatják... ha folytatnak egyáltalán valamit.

grebber
E3 2016: A Prey 2 lehet a Bethesda meglepetése

Legyen igaz , legyen igaz.......<#eljen>

Next PC upgrade: 2022