Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wantonly
Boldog Születésnapot! <#taps>
Scooter
Esetleg ha valakinek van egy maradék Spec Ops: The Line-ja, engem érdekelne cserében.
grebber
Hátha valakit érdekel:

Holnaptól ingyenes a Life is Strange első epizódja.

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Köszi srácok! Bizony, most kezdődik életem hátralevő része... meg most. Meg most. Meg most...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Amiga
Boldog születésnapot! <#eljen>

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

wesker24
Happy Birthday Tinman még nagyon sokáig ! <#pias>
Tinman
<#worship>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Én sem ünneplem - nekem augusztus közepén van -, de engedd meg: Boldog születés- és hétköznapot Tinman! 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Scooter
Köszi a Duke Nukem Forever cserét MerlinW! <#eljen>
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.07.20. 14:04:57
lalakov
Ebből csak a The Pre-Sequel kellett, még szerencse hogy sokaknak már megvan. 2 kulcsot megért.
Tinman
Köszönöm és a cserét is :-)

MerlinW
Tényleg, Boldog szülinapot! 😊

[merlinw.org]

Scooter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én se szoktam, de az a legkevesebb ha mondják! Mondjuk attól még nem leszek én se boldogabb. <#alien>
Tinman

Scooter
Boldog születésnapot Tinman! <#eljen>
zorrobomber

MerlinW
Ha valaki csereberélne, van felesleges:

The Darkness II
Duke Nukem Forever

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.20. 11:15:57

[merlinw.org]

zorrobomber
Akkor, ott, nekem jó volt és nem hiányzott több. Mondjuk én az első részről lepattantam, de hozzá kell tenni hogy amikor kijött a gépem hozzá se tudott szagolni, szóval ez jóval később volt.

Amiga
Csak az a baj, hogy adnak egy nagy várost, aztán nincs benne mit csinálni (mint a Mafia első részénél). Az is üvöltött azután, hogy legyenek a térképen felvehető mellékküldetések, de ugye ott sem a játékba integrálva kaptunk ilyesmit. Mondjuk a mérleg másik serpenyőjében meg ott van a narratíva... mellékküldetésekkel ilyen tökéletes történetet nem kaphattunk volna.
Lineáris játék sandbox környezetben... aztán nehéz eldönteni, hogy ez így volt tökéletes, vagy lehett volna még jobb...

Dzsini
Akkor pedig nem regisztrálod be, és kiírod ide a kulcsot egy tetszés szerinti hozzászólásod végére.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mondhatjuk úgy is, én úgy mondanám, hogy marhára nem tud érdekelni... Pár centes noname címekkel szarakodjak...Kizárt dolog.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

grebber
"Bundle: Nekem erre se kedvem, se időm, hogy cserélgessek..."

Nem kötekedés.Se egy mondat kiirása se egy steamgifts-re feldobott game nem vesz el több időt mint amit most itt a kommentelésekre el"pazarolsz" szimplán lusta vagy<#eplus2>

Mondandód első részére...Nyilván ha jobban élvezted az Ubi címeket akkor teljesen meg tudom érteni az érvelésed.<#eljen>

Bundle: Nekem erre se kedvem, se időm, hogy cserélgessek...Megveszem inkább külön, úgyse sok minden hiányzik már a wishlistről.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

grebber
"És ez minket játékosokat hol kéne, hogy érdekeljen?" Szimplán volt egy téma amiről megy a "beszélgetés". Kinek mi tetszik egyéni izlés. Részemről a nagyobb kiadók jobban tetszenek. Mert amíg a Witcerből 10 év alatt volt 3 addig pl Ubi cimeből sok sok nagyon sok. És azzal a sokkal én jobban elvoltam mint a Witcherekkel. + Az Ubi is jobban megszedte magát mintha ő is csak 3 game-en ült volna 10 évig.

"Jó cucc mellé olyat csomagolnak ami nem érdekel, akkor inkább meg se veszem. +1 sor nem kell a fiókomra."

Elég rég láttam olyan bundle-t ahol minden szint 1 db serial.Mostanában külön vannak....stemgift/csere/senki nem tart a fejedhet fegyvert ,hogy ami nem kell aktiváld.

zorrobomber
A Mafia 2-nél én pont nem kivágott tartalomnak éreztem a DLC-ket, hanem hozzáerőszakoltnak. Az a játék pont így volt jó, hogy nem volt tele kamufeladatokkal, van elég abból a fajtából.

És ez minket játékosokat hol kéne, hogy érdekeljen?

Részemről a nagy kiadók éhen is halhatnak amíg nem tesznek jó játékokat le az asztalra...És nem még 5 euróért se kell szar....Épp ezért ritkán veszek már bundle-t is....Jó cucc mellé olyat csomagolnak ami nem érdekel, akkor inkább meg se veszem. +1 sor nem kell a fiókomra.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.07.20. 09:21:14

Totti5
Kis kiadónak is ez a célja, és az indinek is. Pénzből élnek, pénzért dolgoznak napi 8-12 órában, pénzért adják el a portékát. Ha nem így lenne nem készülne semmi.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

zorrobomber
Ki mondta hogy a nagy kiadók csinálnak csak minőségi játékokat?

Amiga
A DLC-politikának három, a kiadóra és fejlesztőre kedvező hatása van:

- Több pénzt lehet az adott címből kisajtolni.
- Több reklámot kap a cím, hiszen a DLC-k megjelenése előtt újra a híroldalakra kerül.
- Van idő elkészíteni még tartalmakat a játékhoz anélkül, hogy csúszna a megjelenés.

Igazából a játékosokra nézve is lehetnek pozitív hatások:
- Ha kedveli a játékot, örülhet, hogy továbbra is foglalkoznak vele.
- Mivel a játék újra a hírekbe kerül, foglalkozhat vele, vagy ha kimaradt, újabb esélyt kap, hogy beszerezze.
- Egy GOTY-kiadás megvétele esetén rengeteg extra juthat a kezünkbe, amik el sem készültek volna, ha csak az alapjáték jelenik meg.
- Autós játékokba idővel érkező új autóknak és pályáknak csak örülni lehet.

Amikor nagyon rosszul jön ki a DLC-politika:
- Ha nem érzed nélkülük a játékot teljesnek (Evolve, Battlefront, Street Fighter 5).
- Ha kivágott tartalom íze van a dolognak (Mafia 2).
- Ha túl drága (Batman: AK, CoD)
- Ha túl sokat csúszik, holott igény lenne rá (GTA 5).
- Ha totális lehúzás az egész (DoA 5: LR kosztüm-DLC-k).

A W3 utolsó két (fizetős) DLC-je valójában expansion, ilyesmit már elég kevés játékhoz csinálnak, régen elterjedtek voltak az expansion-ök és külön lemezen jelentek meg.

Személyes vélemény:
Nem szeretem a dlc-ket, mert sokat kell bíbelődni velük, és nem érzem nélkülük teljesnek a játékokat. A W3-at sem játszottam végig, mert vártam erre az utolsó kiegészítőre. Nem szívesen ölök száz órát egy játékba, hogy aztán kezdhessem előlről, vagy hónapoikkal később külön toljam az extra tartalmat, amikor már teljesen kizökkentem az eredeti hangulatából. Egy játék legyen teljesen kerek (Metro: Last Light, Uncharted 4), nem akarom azt érezni, hogy valami kimaradt, ami miatt később visszarángatnak. Mondjuk a Metro-nál épp vannak extrák, de más szemszöget mutatnak be, ill. egyéb érdekességek, az alapjátékot nem zavarják.
Ettől persze még üdvrivalgással fogadom a kedvenc játékaimba érkező tartalmakat (Bloodborne, Senran Kagura, stb). De egy eleve hosszú kalandjátéknál nincs igazán igényem rá.

grebber
Én nem szeretnék semmit. Mint írtam a nagy kiadókat kicsit se érdekli ,hogy dédelgessék a szarjaikat a cél minél több pénzt termeljen a minél több kiadott játékuk. Kisit se érdekli őket milyen minőségbe jön ki főleg az hogy mindez PC-n milyen.

#275333: Senki ,mivel ilyenről nem is volt szó.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.07.20. 09:20:02

Na most őszintén...Valahol el is vártad :-D.

Szeretnél te 10 év alatt 3 ilyen játékot letenni az asztalra..Többre tartom a 3 minőségit, mint a 30 iparosmunkát.

Totti5
Rossz a DLC, de azért itt sokan DLC nagyfogyasztók, akik anélkül el sem tudják képzelni a játékot, még ha csak 3 skin van is hozzá.

Van a jó és a rossz DLC. Jó DLC általában arányos az alapjáték hosszával, tehát a 10 órás akciójátékhoz nem lesz 10 órás DLC. Lesz 1-2 óra. Hogy megéri e? nyilván nem, kivéve ha az fejezi be a storyt, vagy töm be a lyukakat. Szerencsére ebből kevesebb van, mint a teljesen különálló akármikkel. Pl a Tomb Raider. Nem jó a DLCje, ráadásul nem is kötődik a játék storyjához világához. Aki ( az ördögtől való módon ) day1 játszotta tökéletes, 100%nyi, lezárt játékot kapta, akkor is és most is. Tehát a Tomb Raider Goty egy kicsit többet ad, de semmi olyat ami nélkül ne lehetne nyugodtan aludni, tipikus valamit csinálni kellett a season passért. Ami nyilván üzlet, de nem kell komolyan venni, elég egyet rottyantani rá és elmenni mellette és máris tettünk valami jót ezek ellen, de nem mindenki orrba szájba várja be és fogja berántani a gotyt és aktiválni a DLCket, a kiadó meg rettentően fog örülni miatta.

Witcher 3 pedig 100+ órás játék, amihez arányosak a DLCk. Drágábbak is és többek is. Nyilván jó dolog még több 10 óra W3at kapni, mert remek játék de a halálom amikor attól zeng a fórum, hogy más ennyiért miat ad. Más, más játékot csinál, egy 10 órás akció játéknál sosem lesz opció 10-20 órás openworld DLCt kiadni. S nem is kell hasonlítani hogy ez teljes árat érne, mert több mint más AAA játék. Nyilván több mint egy 10 órás játék ami eleve annyinak készült, de ez számít valamit is? nem, más műfajok, más játékok, más prioritások.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Scooter
Kösz! Azt pont most nem néztem. <#eljen>
Rapid81
Hát ez elég siralmas lett. Ennek 90%-a már mindenkinek megvan. 15$-os Tier meg nem éri meg.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Battleborn már bundle-ben. <#wow1>
+1. GOG-on megvan az alapjáték, meg a 2 kieg. Amint jön a GOTY verzió, az megy Steamre. CDPR-t nem sajnálom duplán támogatni.
MerlinW
Én nem neveznék két ~20 órás kiegészítőt DLC-nek. A DLC-k azok voltak, amiket ingyen adtak. Skinek, apró tartalmak, stb. A két kiegészítő egyenként tartalmasabb, fantáziadúsabb és igényesebb volt, mint bármelyik AAA játék az utóbbi ~10 évben.

[merlinw.org]

grebber

Scooter
Valaki nem tudja véletlenül, hogy honnan van ennyi Seven Kingdoms 2 HD a steamgifts-en?
Sőt még az ígért grafikát is lebutították, máglyára velük.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Fpocok
Mondom, hogy jön valaki 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Hangsúlyozom, hogy ezt most totál általánosságban mondom, a W3 szerintem is példaértékű produktum (mindkettő, a warcraft 3 és a witcher 3 is 😄 ), de azért a játékórák száma nem feltétlenül arányos azzal, hogy mennyi pénzt ér meg az adott produktum. Ha így lenne kizárólag a 4X, multiplayer és JRPG játékokra lenne kereslet. 😄
grebber
Persze, hogy szereti meg dédelgeti 10 év (vagy tököm tudja mikor már a Witcher 1) alatt 3-at kurva egyszerű.

Pedig nagyon egyszerű...Ők a lehető legjobbat akarták alkotni, meg akarták mutatni, hogy mit tudnak és szórakoztatni akarnak. Szívük-lelkük benne van a Witcher 3-ban ebben teljesen biztos vagyok. És ez az ami látszik a játékon....Ők elsősorban nem pénzt akartak keresni (vagy ha azt akartak akkor nagyon sokat tettek érte hogy meg is kapják), hanem élményt akartak nyújtani...Olyan élményt amiért a mai gémer örjöngve vágja hozzájuk a 10k-t vagy 60 eurót mindenféle gondolkodás nélkül.

És ami a félelmetes az egészben, hogy utólag bizony nem bánja meg a komolyabb pénzmag kiadását egy játékért!!! Ez a nem mindegy szerintem!

Nálad egy DLC nyújt 10+ óra játékidőt (Heart of Stone.... mindent végigtolva átlag 18 óra), illetve 20+ óra (Blood and Wine.... mindent végigtolva átlagban 37 óra)?

Mert én nemigen emlékszem még csak hasonlóra sem (Borderlands 2-nél voltak ilyen dlc-k, de azért tartalomban szerintem ne hasonlítsuk össze ezeket a Witcher féle kiegészítőkkel).

Ha meg elvárod, hogy ennyi tartalommal ellátott dlc/kiegészítő ingyen érkezzen akkor ott azért már vannak bajok.

Ui.: Minőségi tartalmat kapott aki ezeket megvette..Nevezheted dlc-nek, kiegészítőnek, kispistának....Tök mindegy. Legalább a CDPR-t ne basztassuk már aki még tartalmat ad a pénzünkért....

A DLC mizérián meg lehet lovagolni csak semmi értelme (kaptál ingyen dlc-t? Most hirtelen csak 16 db-ot számoltam össze....Ebben van a ruhától, questtől kezdve egy csomó minden. Ne legyünk már telhetetlenek azért!)

TBTPumpa
Ezen gondolkodtam. Witcher 3-at 2011-ben kezdték el fejleszteni és 2015-ben kiadták. Mirror's Edge-t 2012-ben kezdték el és 2016-ban adták ki, a végeredmény pedig ég és föld, szó szerint. Főleg, hogy a DICE és az EA egy nagy cég, hatalmas pénzmaggal, míg a CD Projekt szerényebb cég. Nem igazán értem, hogy sikerülhetett a lengyeleknek olyat alkotni, amiről a nagyok még csak álmodni sem mertek.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.19. 20:54:45

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

A top cégek nem egy kis 3. játékukat kiadó lengyel játékkészítő, aki ráadásul még tartalommal ruházza fel, szinte szeretettel dédelgeti az általa kiadott produktumot.

Neked amúgy mindegy, hogy 30 tucatszart játszol végig vagy 3 igazán jó játékot? Mert sokaknak nem az ám.