Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Összefoglalóan: jó volt ez, teljesen tisztességesen megcsinált tps-túlélő-horror, a hozzá szükséges, de elégséges sztorival. Örülök hogy nem maradt ki ez a sorozat sem. Aki ugorni akar, az megteheti, spoilerbe teszem a hosszú részt, de nem spoilerezek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az "alapjáték", az elhíresült USG Ishimura-n 😊 Egy egyszerű mérnököt alakítunk, akinek túl kell élnie a szellemhajón. A sztori ehhez mérten egyszerű, leginkább abból áll, hogy minden elromlik, és mindent nekünk kell megcsinálni, a többiek meg távolról, egy jó kis biztonságos helyről utasítgatnak. Ami kell, azt hozza, még csavar is van benne. A metrós-fejezetes megoldás jópofa, és vissza is térünk egy-egy helyszínre, ami egyrészt ismerős lesz, másrészt így nyílnak meg olyan ajtók, amik előszörre zárva voltak.
Grafika: még mai szemmel is jól néz ki, semmi szégyenkeznivalója nincs. A HUD ötletes, főleg hogy emberünk háta folyamatosan kitakarja a fél képernyőt, úgyhogy mindig látszik. Ez mondjuk engem zavart is, úgyhogy WidescreenFixerrel nyomtam végig, amiben be lehet állítani nagyobb FOV-ot. Meg ez azért is jó volt, mert nem ijedtem meg annyiszor, előbb láttam a lókörműeket 😄 Szerencsére ijesztgetésben a játék nem köcsög, egy-egy jumpscare van csak, az ellenfelek legtöbbször messziről jönnek és nem csapatostul hanem hullámokban, van idő felkészülni, inkább a hangulat és az atmoszféra erős a véres falakkal, maradványokkal, szétszórt cuccokkal.
Az ellenfelek ugye a nekromorfok. Itt tudtak újítani, se nem sima katonák, se nem zombik, tényleg genetikailag átalakított élőlények ellen küzdünk (akik azért leginkább emberek, a hajó legénysége ugye, de lesz azért meglepi is). Ahogy a játék is mondja a csonkolás a lényeg, úgyhogy folyamatosan a végtagokra kell célozni, a testlövés itt semmit, a fejlövés alig valamit ér. Az ellenfelek sokan vannak és változatosak, úgyhogy van mit irtani.
Amiben a fegyverek is segítenek, amik nem is puskák, hanem sima szerszámok (plazmavágó, daraboló, körfűrész, lángszóró, ilyesmi, talán az impulzusfegyver ami katonainak nevezhető). Érdemes egy tömegoszlatót és egy gyorstüzelőt is bekészítve tartani, de a négy fegyverhelyet használni szerintem felesleges, csak annyival több féle lőszert kell gyűjtögetni, ami eszi a helyet (nekem az impulzusfegyver tetszett nagyon, de a legelső plazmavágó is használható végig. A belező meg nagyon jó közelharcokra, főleg több ellenfél ellen <#vigyor1>#vigyor1>) A fegyverek és a ruhák is fejleszthetők, ami jó, de ehhez érdemes az eldugottabb helyekre is benézni, mert néha elrejtik a tervrajzokat.
A játékban vannak bossharcok (amiket amúgy utálok), szerencsére nem sok, mondjuk 2,5 (a fél amiatt, hogy abban ágyúval kell lövöldözni). A másik kettő rendes kikerülős-rohangálós-többfázisos-minionos bossharc. Az elsőbe bele is tört a bicskám, pedig tök egyszerű, YT segített - lőni kell arra amire éppen egyértelmű, slussz.
12 óra lett a vége, ami szerintem egyáltalán nem rossz (ugyanennyi fejezet is van egyébként), de az első végigjátszás után van NG+, meg megnyílik egy új kihívás is, úgyhogy aki szereti az ilyet az végignyomhatja még egyszer. Ja, a végigjátszás után megnyílik egy pár új naplóbejegyzés is a napló végén, azokat érdemes elolvasni, sok minden világosabb lesz az oszloppal meg az unitológusokkal kapcsolatban.
Dead Space 2 (2011)
Nagyjából ugyanazt tudnám írni mint az 1-re, mert kinézetre, motorra, játékmenetben nem sok változás történt. WSF ehhez is ajánlott szvsz. A helyszín most nem űrhajó, hanem egy űrbázis a Titán közelében, ezen kell végigküzdeni magunkat. Néha kívül mászkálunk, meg sok helyen vannak ablakok, érdemes nézelődni mert a külső látképeket odatették, nagyon jól néz ki a Szaturnusz a gyűrűivel. Nem sok újítás van, de még az elején van egy villamosos rész, na az nagyon intenzív, kár hogy több ilyet nem igazán tettek bele.
Ezt 10 óra alatt sikerült végigvinni. Van hozzá DLC (Sewered), de nem jött ki PC-re.
Dead Space 3 (2013)
Az (egyelőre) utolsó rész, bár én nem bánnám ha ezzel le is zárnák a történetet, mert elég szépen sikerült kikerekíteni. Itt már többet változtattak, újult a motor, kicsit a játékmenet is. Egy bolygó a cél, de előtte azért elég sokat kolbászolunk a fölötte lévő űrben félig-meddig roncsokban/között is (ami megszokott helyszín az első kettő után). Új dolog, hogy vannak opcionális küldetések, amiket nem kötelező megcsinálni, de érdemes, mert sok nyersanyagot és tervrajzot lehet megszerezni.
Szintén új, és nagyon ötletes a fegyver crafting (van egy érzésem, hogy ebből emeltek át ötleteket a Mass Effectbe is). Vannak megszerezhető tervrajzok/alkatrészek, meg gyűjtögethető alapanyagok (az ellenfelek is csomó ilyet dobnak), ezekből kb. az előző részek fegyvereit lehet összerakni, de kombinációs lehetőség is van, meg új elemek is (nekem pl. a kinetikus hátralökő nagyon bejött. Másodlagosnak rakétavetővel <#vigyor1>#vigyor1>)
Az ellenfeleket viszont elrontották. Az újak, a rendes ember katonákkal nincs baj, azok úgy viselkednek ahogy kell, de a nekromorfokat elcseszék, pedig azok a széria védjegyei. Az előző kettőben vékony karú-lábú, nyúlánk lények voltak, akiknek be lehetett célozni a testrészeiket és lehetett klasszul csonkolni, meg kellett is. Na, itt csináltak belőlük sima zombikat, akiknek a kinézete is az, lehet lőni karjukat-lábukat, de csak sokat nem ér, simán sebződnek. Tehát nem abba döglenek bele, hogy az ember élvezettel látványosan darabokra cincálja őket, hanem belehalnak a sebződésbe ha eleget lövünk beléjük. Csalódás. Ráadásul a spawnolás is átment köcsögbe, letesz egyet elénk, majd amíg azzal foglalkozunk, a semmiből letesz egyet mögénk is, majd amíg az megcsap, és tántorgunk, szépen megjelenik egy mellettünk is, hogy lehetőleg sehová ne lehessen még menekülni se (az előző kettőben, és ezt el is mondják, a szellőzőben közlekednek és MINDIG onnan jönnek, ha az ember kicsit körülnéz a helyszínen, tudja hogy kb. honnan számítson rájuk. Itt szartak ebbe bele, teleportálva spawnolnak mindig a legrosszabb helyekre.) Emiatt hatványozottan érdemes tömegoszlató cuccot tartani/craftolni.
Illetve van benne coop is, az egész sztorimódot végig lehet játszani ketten is - biztos jó, nem volt alkalmam kipróbálni. Achivadászoknak viszont emiatt rossz hír, hogy a játék coop nélkül NEM kimaxolható, mert csomó gyűjthető dolgot coopos mellékküldetésekhez raktak, és ezeket egyedül el sem lehet kezdeni.
A játék EA-hez illő módon csonka, a valódi vége állítólag az Awakened DLC-vel érhető el. Ez még kimaradt, mert nem volt akcióban, de majd beszerzem. Ezen kívül van még hozzá kozmetikai, meg könnyítő DLC is egy csomó, hát ezekkel kitörölhetik, mert nélkülük is megvagyok. Így most 17 óránál tartok, ami a szériában a leghosszabb, 16 fejezet van egyébként.
A játékokhoz készült magyarítás (az elsőhöz még hivatalos, csak a Steames változatra rá kell műteni az Originest, mert abban nincs benne alapból), a 2-höz és 3-hoz rajongói (<#worship>#worship> Evin). Mindegyik jó minőségű, örülök hogy magyarul játszhattam őket.
Készült még 2 animációs film is a szériához, ebből az egyik az 1 előtt (Downfall (2008)), a másik pedig közvetlenül utána (Aftermath (2011)) játszódik. Egyik sem nagy durranás mint film, de a világhoz és a megértéshez sokat hozzátesznek (az első egy előzmény, hogy a fertőzés a bolygóról hogy jutott az Ishimurára, a második pedig a 2. rész egyik szereplőjéhez ad infót). Szerintem érdemes ezeket is megnézni, az első játék után.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2016.08.22. 16:35:34
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Tyranny - Character creation at gamescom
Talán még idén meg is jelenik.
http://www.tyrannygame.com/
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Next PC upgrade: 2022
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Why so serious?
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Hát mit mondjak... Az egyik legintenzívebb játékélményem volt, amit valaha átéltem. Nagyon rég rántott már be ennyire játék, totál beszippantott. Folyamatosan ez járt a fejemben melóban is, tűkön ülve vártam, hogy hazaérjek és nyomhassam. Már 100%-osan megértem, hogy Tinman miért függött rá ennyire, legszívesebben azonnal újrakezdtem volna, ahogy a végére értem.
Mivel nyuszi voltam, ezért nem mertem melee karit kreálni, royalty-vel toltam, és varázsolgattam. Persze így kimaradtam a játék elég fontos szegmenséből a közelharcból meg a tárgyfejlesztésekből, de azt majd a második végijátszásra, nyami-nyami. :-)
Magyarul játszottam, ami természetesen azt jelenti, hogy "ingyenes" (gyk.:tört) verzión, de hogy helyreálljon a világunk tendenciája, ezért ma reggel hirtelen felindulásból megvettem a Dark Souls 3 Deluxe Edition a Steamen, 85 euróért (az 1-2 rész már megvan, de sosem toltam őket, na majd most..), hogy kárpótoljam szegény From Software-t, és hogy támogassam őket, mert nagyon megérdemlik.
Most pedig megyek tovább nézni Tinman szuper végigjátszás videóit. <#finom>#finom>
Steam verő áruházként harangozták be OFC 😄
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Volt egy kóstolónyi Dark Fear, hangulatos kis kaland-rpg light.
Rövid, de mókás és hangulatos: Deadman Diaries
Knights of Pen & Paper ötletes de valahogy nem motivált a küldetés rendszer, értem hogy a mesélő elvileg a plusz, de nekem kevés volt.
Ami viszont tökéletes volt az a Panzer Corps. Vaciláltam aztán kicsengettem érte a teljes (alap) árat, de így is megérte. Nem tökéletes Panzer élmény, de kis képernyőre pont passzol a szűkebb pályadesign. Imádom, csak kár hogy asszony rákapott a Downton Abbey-re így a tabletet csak akkor látom ha fel kell dugni töltőre 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.08.22. 08:23:36
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Vagy mihez képest húzták? Hogy Kiss József Alsóökörpatajbaszarintóról mikorra várta? Mer azt nemtudom. Hála a jóúristennek nem ismerem a Kiss Józsefeket. De ez talán már nincs is összefüggésben a játékkal, mehogy szerintem a készítők sem ismerik.
Adversus solem ne loquitor
Én többről tudtam eddig. 😄 Hogy sokáig készlt...mindig mondták hogy majd ekkor majd akkor lesz kész. 😄
Adversus solem ne loquitor
Mindegy, örülök hogy végre megjelent a sok halasztás után.
/// unokaöcsém nem enged géphez ha vele vagyok. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.08.21. 20:16:22
Csak télleg valahogy elsiklottam most ez mellett, hogy ez már megjelent. 😄
Fasza elmegyek nyaralni 2-3 hétig azt mik vannak.
Én még ott tartok hogy csak valami béta volt belőle...akkor respect. 61 óra az szép.
10 évvel ezelőtt még csúnyában játszottam, de soha nem értem a végére, mert egy bizonyos gombnyomkodós résznél (akkor még nem kapta meg a csodás QTE nevet ez a fajta dolog) soha nem jutottam tovább és a frusztrációból Shift + Delete lett. 😊
Most nem a QTE-kkel küzdöttem, hanem azzal, hogy egyáltalán elinduljon a játék. Folyamatosan hibát dobott, kilépett vagy csak nem tudtam profilt létrehozni. Hiába túrtam a fórumokat, nem volt tényleges megoldás, de mivel nagyon végig akartam tolni a játékot, megoldottam magam. 😊
Annyi a trükk, hogy még véletlenül se fusson az AMD Gaming Evolved, vagy más néven a Raptr program, mert akkor össze-vissza fossa magát a játék. Amint a programot bezártam, egyetlen hibával sem találkoztam a játékban.
Aki még nem játszotta, annak ajánlom. Egy igazi Remasteredben azért megnéztem volna Carla-t abban a fehérneműben, meg Tiffany-t és Carla-t is a szexjelenetek közben. <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2016.08.21. 19:58:49
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Milyen játék? 😄
Jó volt, megérte. Várjuk szeretettel a tartalmakat😊

[merlinw.org]
Az az érdekes hogy valamiért 1 magyar videóst sem látok youtube-on aki ilyet mutatna be!
Nem értem más nem vett ilyet én vagyok az egyetlen idióta? 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.08.21. 16:51:16
Kapcsolódás->
Huh de várom a postást 2-3 nap még. 😊
Lehet visszateszem azért az első rész remaster-t és nyomok vele, nem tudom soha megunni. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.08.21. 16:44:31
Szinte nem is lehet már öket kapni sehol se vagy ha mégis akkor horribilis áron adják öket 😄, Nekem ott pihen a polcon a Classic Resident Evil Trilogia a Resi 4-5-6 Resi Rev 1-2 már digitális formában van meg.
😄
Szerda magasságában majd lesni fogsz kicsit, hogy mit mutatok majd. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.08.21. 16:36:34
1. Resident Evil 0 HD Remaster (2016) (PC) (The Beginning, since the events take place before Resident Evil 1)
2. Original Resident Evil 1 (1997) (PC) or the Resident Evil HD Remaster (PC) (2015)
3. Resident Evil 2 (1999) (PC) One of the best Resident Evil series ever in the classic Resident Evil !
4. Resident Evil 3 (2000) PC) (Takes place about the same time of Resident Evil 2)
5. Resident Evil Code Veronica X (2001) (PS2) (Direct Sequel to Resident Evil 2)
6. Resident Evil 4 HD Ultimate Edition (2014) (PC) (First game in the Resident Evil Series without zombies)
7. Resident Evil 5 Gold Edition (2016) (PC) (Includes the two Exclusive DLC)
8. Resident Evil Revelations 1 (2013) (PC) (happens before RE5, but you need to play Resi 5 first to understand the story better)
9. Resident Evil Revelations 2 (2015) (PC) (Happens between Resi 5 and Resi 6 )
10. Resident Evil 6 (2013) (PC) (The Old survival horror style is back )
+1 Resident Evil 7 (2017.01.24) De ennek már semmi köze nincs a Resident Evil szériához, sajnos nem a Resident Evil 6 story-ját követi hanem inkább egy Silent Hill PT +Outlast klónnak tűnik, de azért várjuk szeretettel.