Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
- Caesar 3 -4 (nem must-have)
- King's Quest Collection Includes 7 classic games
- King's Quest: The Complete Collection Includes 5 chapters + epilogue
Ha valakinek pont ezek nem kellenek, szóljon! Köszi!
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
//A bundlinak is: <#eljen>#eljen>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.30. 20:25:48
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
1$:
Space Quest Collection
Phantasmagoria 1-2
Police Quest Collection
Shiftlings
BTA:
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
TimeShift
Quest for Glory 1-5
Gabriel Knight 1-3
15$:
Caesar 3 -4
Geometry Wars 3: Dimensions Evolved
King's Quest Collection Includes 7 classic games
Velocity 2X
20$:
King's Quest: The Complete Collection Includes 5 chapters + epilogue
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.08.30. 19:30:51
Ez csak nekem új?
//Eddig mindössze 29 review van, szóval, akár "új" is lehet a rendszerben.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én 10€ körül találtam, de most megtakarítós időszakomban vagyok, úgyhogy még ennél is olcsóbban keresném...
Az. Minimum egyedülálló milliomosnak kéne lenni hozzá. Pl. Tony Stark-nak.
(és föl nem venném a Vasember ruhát, csak ha 0 day játékért kéne sorba állni)
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2016.08.29. 16:57:39
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Utoljára egyébként The Book of Unwritten Tales 2 -t toltam végig. Na azt azóta is emlegetem - zseniális játék volt!
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2016.08.28. 16:39:20
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Nah, akkor hány éves a kapitány?
Nem-nem-nem, tényleg nem függök tőle, csak már magammal is vitázom. <#zavart2>#zavart2>
Akkor érzem röhejesnek az értékeléseket, amikor csak az fps-ről szólnak: "Ez egy szar játék, mert nincs meg a fix 60.", 0 pont, thumbs down, mínuszos Metacritic. Jó-jó, de a játék amúgy milyen? Érdekes, leköt, jó a sztori, érdekesek a karakterek, van benne taktikázási lehetőség? "Nem tudom, nincs meg a fix 60, szar". Na innentől kezdve én is elkényelmesedésnek titulálom, ha csak erről van szó. Oké, értem, fontos paraméter, csökkenti az élvezetet, de ettől függetlenül is van még néhány tényező, ami befolyásolja hogy jó vagy sem.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: Troger911, 2016.08.28. 14:15:14
Régen amúgy ez nehezebb ügy volt, mert a régebbi játékokkal még több kínlódás kellett, mostanra pedig tényleg évtizedek halmozódtak fel, tehát technikailag is könnyebb a távolabbi vagy a közelebbi múltból meríteni. Amikor a DOS volt a menő, akkor a válasz javarészt inkább más platform lehetett, nem drágább VGA.
Viccet félretéve nyilván nem mondom, hogy diavetítés legyen minden játék, nyilván minél nagyobb az fps annál jobb, de azért ezt kórosan hajkurászni se kell...Ha egészségügyi oka van nyilván az más szituáció, akkor még meg is értem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az nem evolucio, hogy öregszel és egyre többet keresel, ezek nem olyan korszakok, hogy most hü de nagyon igénytelen vagyok utána meg megvilágosodsz és igényes leszel ezek olyan korszakok, hogy futja 100k-s vga-ra vagy nem futja.
Én is kurva igényes szeretnék lenni de egyelöre még nem futja rá.
Nekem is volt 20-30 fps-es korszakom, bár régen, és nem terjesztettem soha követendő normaként. Viszont azóta megtapasztalva a jobbat azt sokkal kellemesebbnek tartom, és a kellemesebbet választom. Nem kívánok tömegeket állítania hátam mögé, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy viszonylag általános játékosi evolúciót írtam le. Ezért mondom, hogy kár ezt túllihegésnek beállítani, mert tényleg nem egy szám egy szintetikus eredmény üldözéséről van szó. (Bár vannak kivételek is, akik úgymond ott tartanak.)
A gamerek nagy többsége azért nem emiatt fps mániás abban szerintem egyetérthetünk.
A játék közbeni közérzet nekem számít, jellemzően jó játékok közül választom ki azt, amelyik jól fut. Vannak kivételek, amikor nincs jó opció, mert nem létezik megfelelő verzióban az adott játék (pl. konzolexkluzív, rossz állapot leledző stratégia), de ritkán hozom meg ezeket a kompromisszumokat. Nemcsak rengeteg jó játék, de rengeteg jól futó játék közül is lehet választani. Legalábbis nekem.
Legutóbb a 3D-s Prince of Persiákkal agonizáltam, mert a widescreen modok nagyon megdobták a gépigényt e 11-13 éves játékoknál is. Vannak játékok, ahol mindez kevésbé számít, például az Uncharted 2 korrekt volt 30 fps-esnek vagy God of War III változónak, de ehhez sokat ügyeskedtek a fejlesztők más trükkökkel, a legtöbb játéknál hasonló számszaki eredmények kevésbé jobb végeredményt mutatnak. Stratégiáknál is más a jelentősége, illetve gyakran nincs jobb opció vagy csak nagyon drága.
Szóval vannak kompromisszumok, de elvétve kötöm meg őket, mostanában inkább félreteszem következő vashoz/patchhez/modhoz az adott játékot. Megjegyzem, GPU-limitet egyszerű megoldani fps szempontjából, ha nem rossz a port vagy nem nagyon gyenge a gépem hozzá, hiszen 720p-be levéve máris felére esik a terhelés, csak úgy egy nagy full HD kijelzőn nem lesz szép a kép, ez már nem CRT.
Most azonban már a VGA miatt nem kell aggódnom, a héten vettem egy GTX 1060-at (RX 470-et szerettem volna, de még tudományosan nem erősítették meg a létét), az i5 4590 az elavult hardver a gépemben, amit az elvisz jól, annál már nagy kompromisszumokat nem kell kötnöm. Főleg a Prince of Persiában 😊 A Deus Exben kell, és ez zavar is, de a játékosok 99%-a kiröhögne, hogy mi miatt nem vagyok elégedett. Engem meg sem a 99, sem az 1 százalék nem érdekel, a saját igényem viszont igen.
Az agy-szem kímélést meg arra értettem, hogy így is-úgy is monitort bámulsz...Az soha nem lesz neked egészséges dolog.
Százszor leírta már mindenki neked a maga válaszát, de te mindig ignorálod azt, mert nálad állításod szerint nem úgy van. Én is írtam példákat, hogy meg akarod-e őket érteni, az rajtad áll.
És ezzel nem azt mondom, hogy én értéksemlegesen közelítem meg a kérdést, de én jöttem most mások igénytelenségén lamentálni, mint teszed mindig az elkényelmesedés fölött.
//szerintem
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Nézd, nekem elfárad a szemem, megfájdul a fejem a rosszul futó játékoktól, és a teljesítményemet is hátráltatja. Ezt lehet bagatellizálni, de kb. olyan, mint a golyóálló mellényt fölöslegesnek tartani, mert abban is fáj, ha meglőnek. Igen, fáj, de nem ugyanaz. Ha már "elkerülhetetlen" a veszély, akkor ne legyen már baj, ha tesz ellene az ember a saját igényei szerint.
A világ legjobb filmje is ugyanolyan önmagában, ha teli hólyaggal ülve nézed végig egy hokedliről, miközben csörtögnek körülötted (de még hallod a filmet, tehát végül is nem maradsz le semmiről), de sokak személyes befogadói élményét mégis befolyásolják a körülmények. Persze lehet a "nem számít az fps!" jelszóval annyit pörögni más igényein, mint az teszi, akit veled szemben érint is a téma, de talán egyszerűbb lenne elfogadni mások elkényelmesedését. Én legalábbis nem értem, hogy miért lovagolsz mások preferenciáin ennyit, mert nem egyeznek a tiédéivel. Logikusan éppenséggel, hogy tenned kéne rájuk magasról, mint az fps-re.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.08.28. 11:09:25
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha már polkorrektek akarunk lenni követelem azokat a játékokat ahol a főhős egy turbános muszlim! Mert nem minden muszlim terrorista... hoppá :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.08.28. 10:49:17
A gamerek azért akadnak fent sok apróságon, mert a sok apróság, nem is annyira apróság! Hidd el, hogy van akinek egy ingadozó 22-39 FPS-es gaming az olyan, hogy sokszor azt kívánja inkább kint lenne a kertben és a paradicsomot simogatná. Szórakozni akkor tudunk jól nagyon sokan, ha nincsenek zavaró tényezők! Gondolj bele, hogy kint fekszel a strandon és tőled 4 méterre folyamatosan cigiznek. Szép a táj? Jó az idő? Jók a csajok? Élvezed a vizet? A kaját? Hát persze, minden faja, csak van 1-2 zavaró apróság, ami szépen lassan tönkreteszi az egészet.
"ez az fps mizéria megint kicsit az elkényelmesedés érzését kelti bennem"
Elverünk egy csomó pénzt az egyik legfontosabb hobbinkra. Ha a horgászás lenne az, akkor meg az zavarna, ha néha beeakad az orsó és verném a fejem a falba, hogy miért elégedtem meg az 5k-val olcsóbbal, amikor 5k-val többért ott lenne a zavartalan és teljes horgászás élménye. Ilyen egyszerű ez.
"de semmi gyakorlati haszna nincs"
Ha az nem gyakorlati haszon, hogy jól és felhőtlenül tudsz szórakozni, mert az egyik érzékszerved kényeztetve van, akkor jogos...
"A játszhatóság (nálam ez igazából nem fps függvénye"
Pedig nagyon is gyakran a játszhatóság függvénye a stabil, fix és "magas" FPS érték. Van milliónyi olyan játék, ahol kvázi framere kiszámolt reakciók szükségesek (Outland, Rayman-ek pl.).
"Agy, szem és egyéb kímélés: Így is úgyis egy monitort bámulsz szóval itt azért mindenről beszélhetünk csak ezen szervek kíméléséről nem."
Nekem az a fura az egészben, hogy mennyire nem tudod elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák. Ahogy írtam: Készséggel elhiszem, hogy neked ez elég, téged ez nem zavar, de neked pedig azt kellene megértened, hogy sokan vagyunk akiknél ez diszkomfort érzést vált ki és ehhez nem kell FPS counter a sarokba, mert érezzük!