Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Ne felejtsétek, kicsit csúszik, de jön a Bioshock Collection! 3PM ottani idő szerint, az nálunk pont ma éjfél.
Akinek ami megvan, megkapja a remastered verziót belőle. Ingyen Minerva's Den nincs. Ha már megvan, akkor megkapod belőle a remasteredet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Maximálisan megértem azt aki többet várt és csalódott.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nyilván nem azt mondom, hogy a No Man's Sky feltalálta a spanyolviaszt, hanem csak szépen összerakták amit eddig több játékban láttak.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Jó, de ebből a szempontból ez "remake", grafikai tuning, nem új találmány. Csak mert számomra bicskanyitogató volt, hogy spanyolviaszként tálalták. Mondjuk az is, hogy játékként 😊

Amúgy valóban nem procedurált a Spore sem, de a No Man's Sky-ban is vészesen hasonló élőlény típusok ismétlődnek, legalábbis aki valódi változatosságot várt a marketing nyomán, az pofára esett.
Dzsini
Igen, az Elite Dangerousban jelenleg a légkör nélküli bolygók-holdak látogathatók. A motor kezel már légkört és légköri effekteket (a Planet Coaster mögött ugyanaz a motor fut, mint az ED-ben).

A Spore ilyen szempontból nem stimmel, ott a bolygók felszínét - a kontinensek partvonalait - alakították procedurálisan, a lényeket, épületeket, növényeket nem. Ott közösségi generálás működött, volt egy nagy alap készlet, és ahhoz online húzott le újabb és újabb dolgokat, és töltötte fel az összes alkotásodat, majd tették azokat publikussá (máig ott van a szerverükön pár tucat lényem 😊 ). Azt nem bízták semmilyen algoritmusra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Scooter
Mi az istent csinál ez a The Crew? Telepítés 1/2. Tegnap se indult el és most is már szenved vagy fél órája. Már lejött a 21GB.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.09.15. 18:31:41
Persze! Innovatív volt...akkor amikor kijött, de azért azóta eltelt néhány év.

Nem leszólni akarom a régi játékokat, de azért néhány pontot egymást mellé rakva azt mondani, hogy na ez a világűr és egy kör meg néhány háromszög a bolygó és a hegyek, azért nem az, amire én gondolok világűr és bolygóraszállás címén (2016-ban legalábbis).

Ha elite-ben (nem játszottam vele) csak ilyen holdszerű bolygókra lehet leszállni vegetáció nélkül akkor az azért nem az a kategória amire én gondoltam (bolygóra leszállsz különböző vegetáció, élővilág mindenfelé).

Spore: Az azért egy picivel komolytalanabb, de a változatosság tényleg jelen van.

Precursors: Nem próbáltam, de videót se túl sokat dob be a youtube, hogy annyira meg tudnék róla győzödni az milyen.

A No Man's Sky azzal az egyveleggel amivel kijött (még ha hiányzik is néhány összetevő), de azért elég egyedi valami szerintem ezt azért te sem vitatod.

Már most lehet szavazni legjobb PlayStation-játékként a The Last Guardianre, PC-sként meg a Civ VI-ra <#eljen>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#wilting>

Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.09.15. 18:14:15
Na igen, a Quake 1 grafikáját is könnyebb előállítani ma, mint bármely közepes FPS-ért, mégis az volt az innovatív. Ki érti ezt? Én az NMS-ben kezdettől fogva marketinget láttam, nem zseniális újdonságot vagy játékot.

Egyébként a közelmúltban is voltak a példák hasonlókra: Precursors, Spore. Ha az Elite: Dangeroust nem is akarod elfogadni, a régiek meg kiesnek a grafika miatt.
Dzsini
A külön kategóriával egyetértek, azokat akkor dobjuk ki.
Guitar Hero Live - nem tudom mit változtattak benne, az előzőket se követtem. Aki ismeri - hozott valami különlegeset?
A Pokemon Go tulajdonképpen az Ingress 2.0, forradalmit nem hozott, viszont egy világ bekajálta pár hónapra.
A Quantum Break - nem tudom nem követtem - ez az időmanipulálós móka, ugye? Aki ismeri - hozott valami különlegeset?

Fura dolog ez a Golden Joystick.
itt vannak a kategóriák és jelöltek
Itt lehet szavazni

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
Guitar Hero Live --- sorozat x.ik része
HTC Vive --- nem játék
No Man's Sky
Oculus Rift --- nem játék
Playstation VR --- nem játék
Pokémon Go
Quantum Break

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Ez egy 7.14megahertzes proci + 512 kilobyte memóriás Amigán így nézett ki és futott, akkor ez is komoly volt 😊 Ha a felszínen repültél, jelentek meg hegyek, folyók, hidak, városok, csak a látótávolság volt kicsi.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.15. 17:45:20

Nem ledegradálni akarom, de így azért lényegesen könnyebb, mint a szemünk elé tárni az egész dolgot.

Dzsini
Volt, már 1993-ban - persze az akkori technikai színvonalon (a város nem előre letárolt ott se). Az Elite Dangerousban pedig a légkör nélküli bolygókra le lehet szállni, de ott nem seamless az átmenet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.15. 17:44:16

Dzsini
Innovation of the Year

Guitar Hero Live
HTC Vive
No Man's Sky
Oculus Rift
Playstation VR
Pokémon Go
Quantum Break

Ezek a jelöltek - hát, akár a Viveot, akár a Riftet innovatívabbnak tartom, mert bár ők is meglevő technológiát használtak fel, mégis felmutattak valami olyasmit, amit más még nem tett meg. Az NMS-nél ezt nem látom, a reklámszövegeken kívül - az, hogy 18,446,744,073,709,551,616 különféle bolygó lehet, az "csak" azon múlik, hogy mekkora az alap seed. Ha még 1 bitet hozzácsapnak, máris duplaennyi.

Volt már bolygóraszállás ilyen formában korábban is? Én azért ilyenre nemigen emlékszem.

Totti5
De erőltetni kell, hisz ez a kijelzők új generációja, ami egyre elterjedtebb lesz.Új konzol pedig nem a múltban épül, szóval használnia kell tudni a jelen perifériáit is. De neked ez tük mindegy ha 1080p a kijelződ.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.09.15. 17:39:33

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Hol állítottam, hogy ők kezdték?
Viszont, adott intervallumban nem tudsz sem relatíve, sem szubjektíve hitelesebben jobb innovációt mutatni misztermegmagyarázó Dzsini.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Én azért egy kicsit vitatnám - a procedurális generálást nem ők kezdték a játékiparban. A pár évvel ezelőtt megjelent Elite Dangeroust említeném a 400 milliárd newtoni fizikát követő generált rendszerével - az NMS-ben több rendszer van, de egy rendszerben van egy háttér"csillag" és 1-6 véletlenszerűen lebegő égitest - amik nem keringenek, nincs pályájuk, és a felszínük ad-hoc tulajdonságokkal rendelkezik. De már az 1993-ban az előd Frontier is több, mint 500 millió procedurálisan generált rendszert tartalmazott, rendszerenként 1-63 égitesttel, amik közül a bolygókra mind le lehetett szállni, felszínük volt, akár vízzel és felhőkkel).
És nem is vitték igazán mesterfokra, játszottam vele már annyit, hogy látszik bőven a modulrendszer, amire épít, nagyon szűk keretek között engedik "szabadjára" a generátort - valószínűleg nagyon kevés idejük volt tesztelni, így nem merték a határokat tágabbra nyitni - így sajnos a lények, a növények, a felszín motívumai (barlangok, szakadékok, stb.) elég hamar nagyon egyformák lesznek. Elő-előszedem, repkedek benne egy kicsit, de nagyon hamar elfog az "ezt már láttam" érzés benne. Az Elite-ben több, mint 8000 rendszer után, sok sok száz órányi játékkal a hátam mögött még mindig megakad a szemem valami új dolgon, amit még nem láttam.

Sajnos "csak" ők csapták a legnagyobb reklámot a proc.generálásnak, de semmi igazán maradandót vagy korszakalkotót nem műveltek vele. Bár így lett volna.

Persze az is igaz, hogy az "Innovation of the Year" kategóriában az Elite Dangerous mellett anno a Grand Theft Auto V FPS módja nyert, úgyhogy ezt ennyire kell a helyén kezelni, akár meg is nyerhetik 😊

Próbáltam..Tényleg...Nekem már az Uncharted 1-2-3-nál elég volt...RDR-t azóta képtelen vagyok elindítani, pedig szuper játék, csak hát az az irányítás (a célzással van bajom konkrétan.. Csak hogy értsd autoaim nélkül megaláz az AI annyira bénán lövök kontrollerrel.én meg autoaimezni nem fogok!)

Ezek után FPS-t már nem is próbálok ,mert az még csak rosszabb lehet.

grebber
Én is ezt hittem és hírdettem a bullshitet látatlanba hogy fps-t konzolon lol stb. Aztán haver 3 hónapra kölcsönadta az xbox 360at . Első játékok Far Cry Instinct Predator volt. Kellett kemény 10 perc mire megszoktam a célzást.
Sőt warez boksz lévén még multiztam is Codokkal és ami pc-n sosem sikerült egérrel első is voltam a listákon....kontrollerrel.

Next PC upgrade: 2022

Nem tudnék tps-t, fps-t játszani konzolon...Egyszerűen nem...Így én sose tudnék csak konzolozni.

Az alapötlet szerintem jó volt, csak a kivitelezés elmaradt a várttól....

Azért a nagykerekűzésnek is van egy hangulata, de megértem ha neked nem jön be.

CDG-n akarok megkaparintani egy gyűjtőit,de ha nem megy 0 day veszem. Engem meggyőztek a videók.

Kontroller kihúz..problem solved (én is billel tolom az ótókákat is).

kigyi
Igen tudom, pont ezért írtam, de én azért többnyire látok különbséget is a kettő között. A látványosabb játékokban amúgy is órákat töltök el csak nézelődéssel.

Ne tudd meg milyen arcot vágnak a népek (heti 1 alkalommal bejön egy ilyen) amikor közlöm, hogy nincs okosítás a PS4-hez meg a Bone-hoz 😄 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Tinman
Semmi bajom a szemüvegesekkel...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Az innováció vitathatatlan.
A "játék" játék mivolta már egyéni megítélés és elfogadóképesség kérdése.

grebber
Már mondtam nem egyszer nem kétszer. Ha konzolon is úgy értéktelenedne el minden mint pc-n nem lenne pc-m. Egy telefon vagy tablet elég lenne netezni és csak konzolon csapatnám. De mivel ott nincs az mint pc-n sosem lesz új konzolom ,maximum ...HA.... Elég a ps3 és az xbox 360 ezeket sikerült okosítani<#eplus2>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.09.15. 15:53:56

A Golden Joystick Awardsnál az Innovation of Year kategóriában jelölve van a No Man's Sky. Hangosan felröhögtem. 😄
kigyi
Tehát akkor teljesen feleslegesen játszol mindent maxra húzva a játékokkal elég lenne a medium konzolos beállítás hiszen nincs különbség mozgásban a kettő között.

grebber
Ha 2 centiről nézni az 5k ember akkor is ez lenne az eredmény nem egyszer csináltak már ilyet. Pont az ilyen megmondó emberkék miatt. Sokszor volt epic fail az eredmény.

Tinman
Igen, hiszen az emberek teremben szoktak játszani és véletlenül sem a monitortól 1.5 méterre vagy a tv-től 3-ra...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Muhaha.... Az életem során összesporolt összes pénzem felteszem ha ezt a Tomb Raidert egy terembe vetited 5000 ezer embernek úgy hogy nem tudni melyik melyik. GARANTÁLTAN több mint a fele nem mondananá meg melyik fut pc-n....
Ebben a videóban is csak kimerevitve közeleitve nagyítva látod a különbséget..

Tinman
Éppen ezért nem kéne erőltetni konzolon a 4k-t. Mert 4k-ban látjuk. És?

Fontosabb kérdés, hogy MI az amit 4k-ban látunk? A mid-res textúrák? A kevesebb anizó és aa? Röhejes.

Totti5
Az lesz ( most is az van ) de nyilván a 130 ezres konzol sem fog versenyre kelni a 300 ezres PCvel.

PC-hez közelítő grafika és/vagy 60 FPS 1080p-ben. Ezzel.
Shep
Nem kell nekem ettől több, a motorozás meg szerintem pocsék itt, ahogy a drag, drift és a nagykerekűzés is, tehát nincs semmi amiért nekem megérné a WR.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Moby
Okkal pöccintettem éppen ott 😊

Adversus solem ne loquitor

Troger911
Most nézem, hogy ott a legolcsóbb, 10k.
Moby
Néztem kb 1 órányi livestreamet belőle, aztán megpöccintettem a buy gombot a GMG-n 😄 Pedig jóformán nem is érdekelt különösebben ezidáig a játék.

Troger911
<#eljen> Én is nagyon gondolkodom rajta!
Moby
Ja.

Troger911
Mafia III-at valaki preorderelte?
Totti5
Olyan jó lesz ( már nincs arról szó hogy lesz, hanem az lett, vagyis még tekertek rajta még több, szebb, jobb ) mint a Horizon 2, hisz azt viszi tovább és nem a Horizon 1et.

Totti5
Mivel kellene foglalkozni? 4K -ban 130 ezerért ezt kapod. Nagyobb a felbontás? igen. Ki tudod használni a 4K TVt konzollal? igen. Ha meg nincs TVd teljesen tök mindegy nem?

kigyi
Megnéztem én is ezt a Crew-t bedugva volt a kontroller vacka, de a kontroller nem volt bekapcsolva még sem tudtam billentyűzettel irányítani, de még az elején az Any Key-t sem találtam meg <#banplz>
Kénytelen voltam kontrollerrel játszani, hát autós játékot azzal sem nagyon toltam még úgy, hogy ne menjek neki mindennek. Úgy emlékszem anno a Beta-ban billel toltam. (főleg, mert kontrollerem nem volt akkor még)

Dzsini
Nekem nem kell, pont jól megleszek ezzel (nem szándékozom végigjátszani/kimaxolni/akármi, néha autókázni meg versenyezni egy kicsit pont jónak tűnik) - csak itt sorolgattátok, hogy mi nincs benne, és ahhoz kapcsolódva írtam be, hogy az sincs.

Ajándék csónak ne nézd a lapát.

MarkBlade
Azt kellet volna hogy akinek megvan az alap megkapná a kieget.😊