Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történet is érdekesen indul eddig, és jó a hangulata. Kicsit hasonlít a Life is Strange-re, már az alaphangulata legalábbis.
Ajánlott nagyon, ennyi pénzért meg főleg.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Az Oblivion és a Morrowind igen, valamennyire ugyanaz pepitában. Az Oblivionban egy nagyon jól felépített, érdekesen berendezett homokozót kapsz, amiben ugyanúgy el lehet veszni hetekre-hónapokra, mint előtte a Morrowindben (számomra anno a Daggerfallban), vagy mint azóta a Skyrimben is. (vagy mint az újgenerációs Falloutokban - nem véletlenül "Oblivion with Guns" volt a beceneve az F3-nak 😊 )
A Baldur's Gate ilyen szempontból szerintem nem homokozó - egy bőséges döntési lehetőségeket adó játék, de nagyon más alapötletre épít. Ott ők írják neked a történetet, itt te írod magadnak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az Oblivionba belekukkantva rájöttem, hogy ugyanaz pepitában. Ha egyet végigjátszol, minddel játszottál.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Fizetős a Microsoft multiplayer? Most komolyan megint a legrosszabb példához hasonlítjuk az "elég rossz" kategóriát? A Microsoft mint etalon?
Jó, akkor itt van a Mechwarrior Online, egy kiváló multiplayer FPS/mech szimulátor. Ingyenes és saját szerverei vannak. A steam kb. annyira jó, hogy a rendszeren belül vehetsz extra cuccokat és hogy a steam felhasználóival is kibővül a potenciális játékosok köre. Vagyis a steam haszna ez esetben kb. zéró.
A reklámokra nem mondok példát, hiszen azt te magad is megválaszoltad: a steam store önmaga egy reklám, amellett, hogy online áruház 😊
A nyugat-európai fizetésekkel való összehasonlítást és példálózást kihagynám, mert nagyon messzire visz és átmennénk történelmi mélységekben (ezek említése nélkül pedig értelmetlen beszélni róla), de megint csak az orosz piacot említeném, ahol nevetséges összegekért vesztegetik a játékokat, ami meglehetősen furának tűnhet, ha jártál az elmúlt 10 évben Moszkvában (ezt a 2. pontodban érintőlegesen említed is, tehát ebben egyetértünk).
(szerencsére függetlenek egymástól a részek, én ma már a Morrowindnek nem állnék neki, és az Oblivionnak is nehezen - túl sok a mikromenedzsment bennük, én meg megöregedtem 😊 )
Amiket leírtál azt úgy írod, mintha a szél tartaná össze a rendszert és ingyen működhetne. Ez a komplex rendszer nem működik ingyen. Vannak ingyen potyázói, de őket a fizetős vendégek tartják el. Ennyi gamert kiszolgálni, ennyiféle szolgáltatással brutális költségekkel jár. Nehogy a FB-al gyere, mert azt meg a reklámokból él. Mutass egy borotvahab reklámot a Steam-ben. Nincs reklám... ja de, vannak kiemelt akciók, meg új megjelenések persze kizárólag játék témában.
Az Steam-es árak amúgy nevetségesek ám, csak mi keresünk szarul. Németben keresel havi 1 millát, asszony felet, mindjárt nem gond az 50 ojrós Doom és mindjárt gond annak, aki idehaza ennyit keres 1 év alatt... nem pedig 1 hónap alatt.
A Steam-el nekem 2 gondom van:
1. Rohadtul kéne neki egy tisztességes konkurencia, mert így kb. semmi nem motiválja őket a fejlődésre.
2. Ha már annyira régiómániában égnek ezer éve, le kéne ülni a kiadókkal és átértékelni többek között a magyarok hovatartozását is régiós témában, mert jelenleg annyiért kapom a Doom-ot amennyiért a német, de 10x kevesebbet keresek és ezen az sem segít, hogy itt arányaiban olcsóbb az élet... sovány vigasz, hogy 150 Ft-al olcsóbban veszem a kenyeret, mert arányaiban akkor is brutálisak a különbségek.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Na de mi is az a platform? Egy közösségi felület, ahol barátokkal kapcsolatban tudsz lenni és multiplayer játékra van lehetőség, mindez egybekötve egy online áruházzal. A közösségi felület a mai világban alap, a multiplayer játék magától a játéktól és a fejlesztőtől függ, hogy van-e, az online áruház pedig bár kényelmes, de eléggé öncélú. Tehát ez előbbi sem egy nagy érdem, maradt a steam guard, vagyis nem lophatják el a játékaidat. Ami ugye szintén nem volt probléma, amíg fizikai verziókkal játszottunk. Bumm.
A többi amit írsz, a futottak még kategória: a kártya egy poén (az achievementekkel együtt), bár tény, hogy gyakorlatilag visszakapod általuk a játék árának töredékét. De OK, ez még érdekes és a felhasználó szempontjából (is) jó dolog. A stream-re más lehetőség is van, a képernyőmentés = print screen, a javuló supporthoz pedig eddig még nem volt szerencsém.
Az ingyenes játékokról meg annyit, hogy általában külső regisztrációt igényelnek, tehát pont abba a 40%-os halmazba tartoznak, ahol megkerülhető a steam.
És ne, ne bagatellizáljuk el, hogy mi is ilyen meg olyan mocskok lennénk, mint a Valve. Nem mi vagyunk a mocskok, a "ha" és a "mi lenne", pedig nem csak a történelemben nem működik.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Te is vehetsz olcsóbban játékot, amiből a kártyák eladásával már többet keresel..."
Ez nem kiskapu, hanem szerencsejáték és a Valve abs. tudtával történik. Ha veszel egy játékot 0.5 euroért és vagy olyan szerencsés, hogy 2 db. foil esik ki belőle, akkor előfordulhat valóban, hogy akár 1 euro plusszal szállsz ki a dologból. Rohadt ritka. 1 évben 1x ha történik ilyen és az eredménye mindenképpen fillérek, aprópénz.
"És megveheted ezt a játékot akár 25 kamuaccra is. Ezen is keresel...20 ilyen játékból vehetsz a főaccodra akár egy giftet....Különbség a szenezéshez képest nulla."
Teljesen fals és életszerűtlen. Ha nem vetted volna észre, az olcsó és bundlis játékokból kipotyogó kártyák ára rémesen alacsony. Ha korábban relatív magas is volt (0.2-0.3 euro), szinte órákon belül leesik 0.05-0.08 euro közé, hogy aztán másnap már 0.05 euro legyen, harmadnap meg 0.03 és 0.04. Ez utóbbi árkategóriában szokott belőle nagyon sok elkelni és ezen keres a Valve ugyan úgy 0.02 eurot. Ez nem kiskapu, hanem nekik jó...
Ergo aki emiatt regel 25 accot, az jó nagy marha és bukott matekból. Egyszerűen többe fog neki fájni a 25 játék, mint amennyi kártyát ebből kinyer. A tetemes időről és némi áramról már nem is beszélve.
"Vagy vehetsz happy hour-ban olcsón kártyás játékokat, bundlikat és abból is gyűjtheted a steam walletet, amin megint csak simán keresel..."
Az ilyen bundlik szinte mindig alatta vannak annak az árnak, amit kifizettél vagy nagy szerencsével nullszaldósak. Az ilyen bundlikat rengetegen megveszik, már a megjelenésük napján padló kártya árak vannak.
"de baszogatni ezért bárkit (grebber stílusban: szar szemét szaralak szenezők"
Nem érted. Nagyon nem. A szenezés egy jópofa dolog volt, amit sok köcsög szétqrt. Ebből okult a Valve és már nem művel ilyet. A kártyázásból és a bundlikból ellenben a kiadó és a Valve is keres, és még te is visszakapsz egy kicsit walletre, amit hol fogsz elverni? Megint csak a Valve-nél. Nem egy liga a szenezéssel.
"minden kiadó szemét, mert pénzt akarnak vele keresni"
Sok kiadó nem ezért szemét, hanem azért, mert Day1 egy rakás szart adnak ki a kezeik közül drágán. Ez olyan, mintha te elkérnél 5k-t az okmányirodában egy olyan személyiért, amin kép még nincs, meg a név hibásan van rajta. Végül is személyi, csak éppen nem "működik" rendesen. De türelem, majd kijavítjuk a hibát... hetek vagy hónapok kérdése. Már ha kijavítjuk, mert lehet, hogy nem.
"és emellett nem tudok szemet hunyni"
Ebben egyetértünk. Emellett én sem tudok szemet hunyni, mert pontosan azok teszik tönkre a játékipart, akik hibás szemetekért fizetnek... lehetőleg előre. Lehetőleg már egy olyan Season Pass-ért is, amiről még azt sem tudja mit fog tartalmazni. Az ilyen viselkedés a melegágya a kiadók és fejlesztők elkanászkodásának. Rohadtul megengedő vagy, holott a játék nem egy misztikus túlvilági dolog, hanem egy termék. Pontosan olyan, mint egy darab csavar. Amikor bemész a csavarboltba a pénzedért normális csavart szeretnél venni. Különösen akkor igaz ez, amikor kifejezetten magas áron vásárolsz... akkor aztán meg főleg lehetnek elvárásaid.
"Ha mindenki úgy lenne gamer ahogy ő, akkor rövid úton kereshetnénk más hobbit, mert lehúzná az összes fejlesztő a rolót..."
Szeretnék egy olyan világot, ahol max 100 fejlesztő banda létezik csak... de azok olyan munkát adnak ki a kezeik közül, melyekért gondolkodás nélkül, akár előre is bármelyik gamer örömmel áldozna. A vicc az, hogy ha pl. megnézed a Nintendot a fenti számnál jóval kevesebb fejlesztő team-el működik együtt és bár technoban a hw mindig prevgen, de amilyen játékokat kitolnak az után nem sok gamernek szokott panasza lenni...
"Ezért nem támogatom a bundlimániátokat is....Mert árt az iparnak! Nagyon!"
Ezért nem támogatom a pre-order/day1/látatlanban történő vásárlás mániát... Mert árt az iparnak! Nagyon!
És igen vannak elveim, szeretném azt hinni, hogy tudatos fogyasztó vagyok.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.29. 17:50:33
A howlongtobeat-nek ettől függetlenül van némi értelme, mert ha tudod, hogy csak 1 hétvégéd van éppen tolni valamivel és megnézve látod, hogy a Skyrim 150 óra, akkor valószínűleg nem annak állsz neki, hanem inkább a CoJ-nek, mely 8 óra alatt lepereg.
Te is vehetsz olcsóbban játékot, amiből a kártyák eladásával már többet keresel... És megveheted ezt a játékot akár 25 kamuaccra is. Ezen is keresel...20 ilyen játékból vehetsz a főaccodra akár egy giftet....Különbség a szenezéshez képest nulla.
Vagy vehetsz happy hour-ban olcsón kártyás játékokat, bundlikat és abból is gyűjtheted a steam walletet, amin megint csak simán keresel...
Amit ebből ki akarok hozni, hogy mindenki úgy ügyeskedik, úgy gazdálkodik, úgy teszi olcsóbbá a hobbiját, ahogy akarja, de baszogatni ezért bárkit (grebber stílusban: szar szemét szaralak szenezők....Holott totál semmi baja nem lenne vele ha ő is tudott volna ebből profitálni....és mellesleg meggyőződésem, hogy azért zavarja, mert emiatt elzárták az ingyen játék csapot a Valvénél) főleg ha ugyanazt csináljuk pepitában nem valami gerinces dolog.
Én az állandó haterkedést utálom (mindenki szemét aki ingyen játékhoz jut....minden kiadó szemét, mert pénzt akarnak vele keresni) és emellett nem tudok szemet hunyni...Ezért szólok be mindig grebbernek. És megint megemlítem: Ha mindenki úgy lenne gamer ahogy ő, akkor rövid úton kereshetnénk más hobbit, mert lehúzná az összes fejlesztő a rolót...Ezért nem támogatom a bundlimániátokat sem...Mert árt az iparnak! Nagyon! Még ha az egyszerű gamer (én is) ezzel jó jár.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.29. 17:46:04
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nálamnál jobban szvsz senki nem szokta a Steam-et bírálni, de a 30%-ért azért nem keveset kapsz. Kezdjük azzal, hogy nem csak Steam-en vett játékot regelhetsz be náluk és itt máris bukik a 30%. Folytassuk azzal, hogy pár milla gamert kiszolgálni szerverrel rohadt sok költséget jelent és akkor jönnek az egyéb Steam szolgáltatások, mint a stream, a képernyő mentések, a cloud téma, achik, kártyák, mobilos guard, javuló support, free cuccok.
Utóbbi azért nagyon durva, mert nem egy olyan ifjú titánt ismerek, aki Steam-en eddig 0 eurot költött. Free cuccokkal tolja, vagy ha kap valamit beregeli és azzal van el.
Hogy ehhez kell-e a 30% sáp azt nem tisztem eldönteni, de nyilván keresni is illik a dolgon, nem csak nullszaldósan működtetni szeretetből.
Ha a szívünkre tesszük a kezünket és belegondolunk abba, hogy mennyire mocskosul jól tolja ez a pénz tonnaszám be a Valve-nak rádöbbenünk talán, hogy mi pontosan u.e. tennénk... biztonsági játék, semmi kockázat, nulla konkurencia (ami van az viccnek jó) és lassú, nagyon lassú, apró lépések, nehogy valaki azzal vádoljon bennünket, hogy minden olyan, mint 10 éve.
Why so serious?
*Igen, erre majd jön egy rakat válasz, hogy "de engem érdekel, mert excelt vezetek róla", de az van, hogy majd max beteszik a sírodba az excelt táblát, mert semmi, de semmi jelentősége nincsen...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.10.29. 17:35:24
Nem csoda, hogy a játékfejlesztéssel se foglalkoznak már. Minek? Csak elfáradnának benne.
Ha láttok valahol normális áron (max 2k) Darkest Dungeont pls. sikítsatok! Köszi.
"Kicsit visszás ez az ügyeskedő játékosok szidása részedről azért...Kártyázást használod, bundleből vásárolsz. Ugyanúgy ügyeskedsz, mint aki 10 fiókot reggelt, hogy begyűjtse a szenet. Ők kihasználták a rendszer kiskapuit, te is ezt teszed. A különbség nulla."
Ezt eléggé rosszul látod. A kártyázás és a bundli vásárlás teljesen tiszta egyenes dolog. Miért? Mert a kártyázást a Valve vezette be és minden egyes eladott filléres nulla kártyán is ott van a 0.02 euro hasznuk, ami mocskosul sok tekintve, hogy hány millióan adják veszik ezeket a szarokat. A bundlizás pedig a kiadók/fejlesztők tudtával történik. Eme 2 dolognak SEMMI köze nincs a kiskapukhoz, mert nem kiskapuk, hanem az egyik egy feature, a másik meg egy mezei termék amit árulnak. Köze nincs ahhoz, hogy valaki regel 10 db. kamu accot és szenet farmol. Nem egy univerzum.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.10.29. 17:26:42
Steam rendszere másképp működik, mint a Windows Store. kell neki külön adatlap.
"CALL OF DUTY®: MODERN WARFARE® REMASTERED IS AVAILABLE IN THE CALL OF DUTY®: INFINITE WARFARE DIGITAL LEGACY AND DIGITAL DELUXE EDITIONS."
Nyilván nem rakhatják egybe a játék adatlapját az IW-vel együtt, mert más a gépigényük, más a leírás meg minden. Plusz ha rákattintok az IW elindítására akkor ne induljon már el az MWR is. 😄 Attól, hogy van külön adatlapja, nem kell ilyeneket kikövetkeztetni, elég egyértelmű miért van külön neki. 😊
Semmivel nem lettél se te se a játék több/kevesebb a + tag-al.
Next PC upgrade: 2022
Ha büntetni akarják az oroszokat, tegyék, de engem hagyjanak ki belőle. Nem akarok járulékos veszteség lenni sem itt, sem máshol. És ne mondd nekem, hogy a steam nem tudja elszeparálni az orosz felhasználót, a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák felhasználótól. Ha ugyanis nem tudná, te és én is 10 rubelért vennénk játékokat.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.10.29. 16:18:14
Más lett a nevén kivül? Orosz nyelvű lett? Nem tudsz vele játszani? Nem értem a problémádat.
Egyrészt örülök, hogy jön külön, másrészt viszont windows store.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Fut a kliens, meg van steam guard, kb. ennyi.
Az, hogy magasról tesznek a problémámra, hogy nekem RU felségjelű Dishonored jutott (mert akkora csaló voltam, hogy a boltban vásároltam meg a GOTY verziót, teljes áron), közben mások simán vásárolnak pár EUR-ért nemzetközi verziót, elég kiábrándító, sőt ellenkező hatást ér el - legközelebb én is valahonnan máshonnan fogom beszerezni a játékaimat.
Aztán ott vannak a pokróc stílusú moderátorok, akik kritika megfogalmazásánál azonnal a banhammer-höz nyúlnak és akik még a híres angol tulajdonú bevásárlóközpont híresen rossz HR osztályáról is 1 nap múlva repülnének.
Nagyon sok az a 30% mindezért és az a legnagyobb baj, hogy már megkerülhetetlenek, mert a játékok kb. 60%-a steam-es.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2016.10.29. 16:02:34
Nem elég neked hogy 100+ eurokat lehet kiszedni az ezer éve megvett játékaidból? Ezt semelyik kulcsból nem übereli semmivel se.
Az időszámításunk előtt vett játékokkal ha játszok dobálja a kártyákat....igen használom.
Valakiért 3-4 napig kell könyörögni ,hogy egy kurva válaszra méltasson már steam-en online látom a 456. játék fut már nála (farmolja a program)
Remélem átérzed ,hogy a kettő nagyon nem ugyanaz. Van ben kb 400 kártyám. Mocskos mod jól jönne az azokból kieső 15 euro mert akkor megvenném végre walletből amire gyűjtök,de nekem annyit nem ér az egész hogy a fiokomon egy játékhoz kamu időadat tartozzon. Én real játék közbe szerzem a kártyáimat. Azért soha nem fogok venni egy játékot mert van benne (baromság ,meg nem is éri meg)
Kicsit visszás ez az ügyeskedő játékosok szidása részedről azért...Kártyázást használod, bundleből vásárolsz. Ugyanúgy ügyeskedsz, mint aki 10 fiókot reggelt, hogy begyűjtse a szenet. Ők kihasználták a rendszer kiskapuit, te is ezt teszed. A különbség nulla.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ez még mindig nettó baromság. Más régióban vett kulcsokat árulnak, vagy leárazáskor begyűjtött cuccokat azért olcsó... Mint ahogy mi is vettünk annó orosz és ukrán haveroktól bagóért játékot..Akkor mi is tolvajuk voltunk? Ugyan ne nevettess már.
De szerintem ez már fact of life, hogy a mindenféle hírhedt oldalakon olcsóbban hozzáférhetőek a játékok, mint steamen, ahogy ez az elmúlt években mindig is volt. Teljesen feleslegesnek érzem minden egye sale-nél újra meg újra leírni, hogy a g2a mekkora király egyesek szerint, mert megint visszamegyünk a sötét középkorba, amikor minden napra jutott 1 parttalan g2a vita a topikban. 😊
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ezer éve megcsinálták a "szenes" örületet imádtuk ,szerettük ,új volt, király volt. Mit eredményezett? A fikaputtony riherongy ótvar népek elbaszták nekünk. Mert a PÉNZÉHSÉG miatt 567billió accouttot regeltek és farmoltak.
Ezek után remélem is ,hogy soha többet ne legyen ilyen az ilyen férgeket jobb is ha nem segíti a Valve sehogyan.
Steam:
Oxenfree
Pathologic HD
Zombi
The Last Door season 1-2
Meg a GOG-ról
Sanitarium
Ez így kb 20 ajró...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Itt, a topikban (is) mindenki tudja, hogy nem Gaben firkantja az árakat az áruházában a játékokra.
A STEAM (Valve, Gaben, és a dolgozók) nem erőlködnek már SEMMIVEL, ami hangulatosabbá, szórakoztatóbbá tudná tenni <és tette régebben>és tette régebben> ezeket a vásárokat (remélem, még emlékszel a játékokra, flash sale-ekre és társaikra).
Így már érted?
Nyilván sokszor van jó ár nyilván sokszor nem. De alaphangon azt a 30%-ot is oda kell nézni amit a valve leszed magának a forgalmazásért.
G2A meg a nevesincs ótvar kulcsos csaló -lopo-tolvaj gyűjtőhelyeken ez a 30% nincs jelen mert nem a valve árulja hanem a világ végét lopott bankkátyával vett vér pista.
Steam-en csak a wishlist a jó dolog mert steamgiftsen lehet azokra jelentekzni. + láthatóm mik azok amiket majd bundleba megveszek. Most is vagy 100 wihsilistes cumom van 0.2-10 euro között. Mindegyik game olyan ,hogy bármelyik percben lehet akármelyik bundleba szóval nem éri meg megvenni.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.10.29. 11:23:29
És pont ezért lehetne bárkinek a saját rendszerűkbe a gamereket, mer kezd elkényelmesedni a Valve (igen Microsoft rád nézek....csak felejtenéd el ezt az elmeroggyant árazást).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.10.29. 11:12:39