Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Elvégre fogyasztók vagyunk és mi a saját érdekeinket nézzük, nem a steam/valve arctalan, megfoghatatlan tulajdonosaiét.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Van pár játékom, mellyel szívtam eleget a steamesítése előtt (akár multival is). A Steam-kliens szolgáltatásait pedig mindenki ugyanolyan hitellel védheti, aki használja, mert ennek semmi köze a platformon való vásárláshoz (leszámítva azt, ha például az rosszul működne, vagy nem fogadna PayPalt stb.).
Mindenesetre én örülök a Galaxynak, mert sokkal jobb letöltőkliens, mint a régi volt. Végül is nekem éppen ez kellett a DRM-mentes, főként régi játékokat tartalmazó platformhoz, amelyen nyugodtabban tudok modokkal szórakozni. (Régi játékoknál nem is mindegy, hiszen néha a widescreenért is meg kell küzdeni.)
Az meg magától a klienstől független dolog, hogy a GOG-os verziók többnyire jobbak a steameseknél az ódonabb daraboknál (és gyakran több az extra), de vannak olyan zavaros esetek is, ahol nem egyértelmű, hogy melyik a jobb verzió.
Az eddigiek alapján számomra úgy tűnik, hogy a Steam simán el tudná intézni, hogy összevonja a 2 verziót, esetleg a Bethesda közreműködésével megszüntetik a RU verziót és az érintettek fiókján jóváírják a nemzetközi verziót. De persze itt jön a steam arc nélküli "közösségi" modellje, add a pénzed, de felelősségünk az nincs, nem a mi dolgunk. Az Originnél, ahol ugye az EA a kiadó ezt egész egyszerűen nem tehetik meg, mert a platform és a kiadó azonos tulajdonban van.
Számomra a steam semmivel nem nyújt többet, mint az origin vagy a uplay (ráadásul most e sokat szidott utóbbi is ingyen játékokkal kedveskedik a felhasználóknak), azon kívül, hogy - nyilvánvalóan - több játék igényli kizárólagosan a steam-et, mint platformot, alternatíva nélkül. Abba gondolj bele, hogy ezen okból kifolyólag elképzelhető, hogy akadnak olyanok, akik esetleg hasonló undorral indítják el a steam-et, mint ahogy te az általad kevésbé preferált platformokat, a tetszetős külső ellenére, viszont szem előtt tartva a szinte zéró támogatást, a felelősségáthárítást és a magasabb árakat.
Említetted a XXI. századot, valóban: hadd ne kelljen már hasra esnem a multiplayer játékmód platform általi kezelésétől és a beépített képlopó funkcióktól. A kártya, kitűző, a felhőmentés pedig olyan felszínes cuccok, amikre ezt a rendkívül magabiztos, már-már elfogultnak tűnő álláspontot, amit képviselsz, ennyire határozottan alapozni, finoman szólva is balgaságnak tűnik. Pláne mindez annak tükrében, hogy saját bevallásod szerint is 2 évente csupán 1x vásárolsz innen. Mégis mi predesztinál arra, hogy ennyire véded, te, mint fogyasztó, velem - szintén fogyasztóval - szemben?
Hogy én mit tartok alternatívának? A Tinmannal való vita éppen abból indult ki (amiben vicces módon éppen egyetértettünk), hogy szükség van egy alternatívára, ami megdöntheti a steam monopolisztikus uralmát.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
2. A Dishonored RU 100%-ig azonos a másik régióssal. Sőt, több, mert van benne magyar nyelv. Ezt benézted.
3. Egészségedre.
5. A Steam nem a Store-ból él, már régóta.
6. A DLC és a kiegészítők ma már 1 és ugyanaz. Nem, nem lópáncélra gondoltam már először sem.
7. Alap? Ubinál, Originnél, MS-nél hol is vannak ilyen ficsőrök? Ja, sehol.
8. Nem kell játékfejlesztőnek lenned, hogy használd a Workshopot. Tudod, onnan lehet pályákat, skineket, sőt, még honosításokat is letölteni, ahol az ilyet támogatja az adott játék.
9. De van köze a Steamnek, mint disztribúciós platform, mert egyetlen patch és benne van a játékban a fordítás. Hülyeség volt egyébként külön szednem a patch-elési rendszertől, szóval mea culpa.
11. Képzeld, van, aki leárazáskor többet vesz egy adott játékból, mert úgy jóval olcsóbb, és a fölös megy a raktárba, amit bármikor bármire cserélhetsz. Ilyen sincs máshol.
12. Nem. Te kevered a szezont a fazonnal. Én multiplayerről írtam, ami lehet LAN vagy Online is. Steam nélkül sok-sok játéknál nyögvenyelős volt és ma is az a multi. UT3 esetében például szinte megoldhatatlan a multi Steam nélküli verziónál. Sőt sok esetben külön szerverpark kell, hogy működjön, miközben a Steames matchmakingnél ilyenre nincs szükség. Egyébként meg hol van már a GameSpy? Rég eltűnt a süllyesztőben. Biztos nem véletlenül.
13. A Greenlight nem közösségi finanszírozás. Sosem volt az. Az egy szavazási rendszer, ahol a júzerek döntik el, mit szeretnének látni Steamen, a felkerülésért pedig a fejlesztő fizet. A Kickstarter meg egy totálisan más rendszer és szisztéma. Köze nincs egymáshoz a kettőnek.
14. Kösz, de sosem néztem, ahogy vérpistike szenved egy játékban. Valahogy az semmit nem ad vissza egy játék milyenségéből. Főleg, hogy ezeknek a jutúb gyökereknek 99%-a még játszani sem tud normálisan. Eddig egyetlen egyel találkoztam, akinek volt fogalma a kritikákról, ő pedig ToatlBiscuit. A review rendszer átdolgozása meg tökéletesen ésszerű volt. Amúgy ugye tudod, hogy 1 kattintás és látod a pozitív, negatív, kulcsos, Steames, új és régi értékeléseket is?
Az, hogy számos ficsőrt Te "természetesnek" tartasz, attól még nem az. A rivális platformoknak a 10%-át sem sikerült még kiviteleznie annak, amit a Steam nyújt. Mély undorral indítom el az UPlayt, Origint, BattleNet-et, Desurát vagy a GOG Galaxyt, mert azok tényleg semmit nem nyújtanak, azon kívül, hogy hozzájuk vannak kötve bizonyos játékok (Bocs, GOG-nál opcionális, a Desura meg közben megszűnt...). Magasról tojok rá, hogy mit és mit nem tehet meg a Steam a monopolhelyzete miatt, de igenis egy helyen legyen az összes játékom, ne 10 helyről kelljen összevadásznom és gondolkodnom, hogy XY játék éppen melyik platformon van. A Steamről vásárolni meg 2 évente 1x szoktam. Engem nem a bolt érdekel, hanem, hogy mindenem egy helyen legyen. Amúgy Te mit tartasz alternatívának? GOG? Ne nevettess. Semmit nem nyújt a platform, azon kívül, hogy le tudod tölteni a játékot, ahol egyébként semmivel sem kapod meg olcsóbban, mint Steamen.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az adfly-os linket nem én találtam ki, így van fent a weboldalukon...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.10.30. 10:27:57
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Igen, ez a probléma, ha nem így lenne, akkor a steam sem lenne monopolhelyzetben.
Az általad felsorolt "előnyök" amiket a steam védelmére felhoztál:
1. A letöltés megkerülhető volt a fizikai példányok esetében, ezért a mai megoldást természetesnek veszem. Originnél szintén baromi gyors a letöltés, ubi-nál néha akadnak gondok, de ott sem annyira gáz.
2. Bárhonnan vásárolt kódot tudsz aktiválni? Nos valóban, csak néha úgy jársz, hogy fapados verziót kapsz, lásd Dishonored RU, noha teljes áron vetted 😊
3. Kövezz meg, nekem tetszett a régi patchelési rendszer. Sosem okozott problémát "levadászni" a megfelelőt (verziószám + .txt leírás + EN/US), egyetlen AAA címet, a Chronicles of Riddick-et kivéve, aminél híresen rosszul volt ez megoldva (konkrétan maga a patchelés nem működik). És láss csodát, ezzel a hiperszuper steam sem tudott mit kezdeni, egész egyszerűen levette a store-ból. Mondanom sem kell, hogy a GOG-os verzió kiválóan működik 😊
4. A felhő mentést sosem használtam, egy játékot végigjátszom és kész. Ha meg annyira jó, akkor x idő múlva újra felinstallálom és az elejéről kezdem. De ettől még igazad van, biztos jó kis feature, ezt elismerem.
5. A Store maga az, amiből a steam él. Kényelmes, ellenben a bolti árnál jóval magasabb áron juthatsz hozzá az x címhez. Hasra lehet esni tőle, de bizony vásárokon és speciális évközi leárazásokon kívül ráfizetéses onnan vásárolni.
6. DLC-k? Akkoriban nem voltak DLC-k, csak ingyenes patchek és fél-/harmadáron kijövő, expansion settek, kiegészítők. Sokkal jobb volt, kevesebb lehúzással és tartalmasabb is.
7. A közösségi rendszert említettem korábban, de szerintem ma már ez is alap. Ha nem lenne az, 1-1 multis játék játék maga gondoskodik róla. A gamespy pl. nem volt rossz, tehát a steam előtt is volt élet.
8. OK, a workshopot sosem használtam, nem vagyok játékfejlesztő. Felhasználói szempontok alapján értékelem a steamet, de ettől még elsimerem, hogy ez a második pont, amiben igazad van.
9. Játékfordítás: eddig 3 játékot próbáltam magyarul, mind3 csapnivalóan gyenge nyelvezetű volt. Egész jól beszélek angolul és mindenkit arra bíztatnék, eredeti nyelven játsszon, hogy fejlődjön a nyelvtudása. Német nyelven próbáltam már játékot, de a német piac a legnagyobb Európában, szóval ott híres színészeket is alkalmaznak a szinkronmunkára és ehhez pl. köze nincs a steamnek, mert alapból belekerül az adott játékba.
10. A kártyákra gondolsz? Ezt elismertem korábban, hogy visszakapod a játék árának pár százalékát. Az ilyen DOTA-s cuccok és hasonlók farmolása annyira nem mozgat, számomra a játék szórakozás.
11. Csereberélni? Ha valamit aktiváltál, akkor az már fix, ha pedig ajándékot akarsz valakinek venni, akkor megveszed a játék még egyszer. Már megbocsáss, de ez nem feature.
12. Kevered a LAN és az internetes játék fogalmát. Ez játékfüggő. Még egyszer: a gamespy tökéletesen működött és amelyik játék támogatta, azzal nagyszerűen lehetett is online játszani. A steamen is csak akkor tudsz, ha az adott játék támogatja. A spanyolviaszt már feltalálták.
13. Screenshotra ott a print screen gomb, a green light ellenben tényleg jó lehet (noha, valóban, igazán jó játékot onnan még nem láttam 😊). A közösségi finanszírozásra inkább ott van a kickstarter ahol a komolyabb produkciókat lehet szponzorálni.
14. A review rendszert korábban én is említettem, de ma már tényleg mindenki youtube gameplay videókat néz és inkább abból dönti el, hogy érdemes-e az adott játék megvételre. Ráadásul nemrég újítottak, hogy az van kiemelve, amit olyan felhasználó tett közzé, aki a steamen keresztül vette a játékot. Ez sem túl felhasználóbarát.
A kb. 3, de legyen inkább 4 pont szemben a 10 alkalmatlan érvvel, igen, továbbra is fenntartom, hogy mindez szinte semmi azért a bizonyos 30%-ért. Tedd a szívedre a kezed, ha lenne komolyabb alternatívája a steamnek (végülis van) és nem lenne kötelező a játékok 60%-ánál, te továbbra is használnád. A jelenlegi helyzetben megéri ekkora elánnal védeni, neked, mint fogyasztónak?
Sajnos a GTA 4 a széria leggyengébb része, szerintem ezt ki lehet jelenteni. A város nagyon unalmas és nyomott, egyáltalán nem tetszik ez a szürke, ködös helyszín ahol semmi szín. És annyit kell autókázni, hogy az borzalom. Amivel amúgy nem lenne alapjáraton baj, de tényleg ebben a városban dögunalom bármit is csinálni, és tényleg elálmosodik az ember. Főleg később, amikor már meg van nyitva mind a 3 városrész, és akkor el kell menned azt egyik végéből a másikba, hogy elérd a küldetést, de aztán onnan vissza kell megint menni a másik végébe, mert a elintéznivaló ott van, aztán persze megint menjél vissza az illető házához a város másik felébe, hogy vége legyen a küldinek. És ez mondjuk egy San Andreas-ba meg GTA 5-be még nem is rossz, mert a helyszínek nagyon jók, és kedvvel autókázok mindig, de a 4-be nagyon unalmas. A történetszál amúgy nem rossz, vannak benne csavarok, érdekes részek, döntési lehetőségek (amiknek sok jelentősége nincs amúgy), csak sajnos a város számomra tönkre teszi az egészet. A játékmenet nagyon könnyű, meghalni nem nagyon lehet, de azért én élveztem a lövöldözéseket. 😊 Egyszer azért mindenképp vidd végig úgy, hogy csak a főtörténetre koncentrálsz, a történet miatt szerintem megéri.
Witcher helyzetjelentés: Elértem az 5. fejezetbe, most már nemsokára vége lesz az egésznek hál isten. Hát sajnos nem vagyok valami elégedett a játékkal. Tényleg csak azért játszom végig, mert a sztori jó, meg érdekel is, és nem árt, ha a következő részekbe úgy vágok bele, hogy tudom mi miért történik. 😄 Meg gondolom lesz jó pár visszatérő szereplő is. Remélem tényleg a második részben ezek a játékmeneti gyengeségek amik nem tetszenek javítva, fejlesztve lesznek.
Közbe most jut eszembe, hogy amikor új játékot kezdtem akkor két lehetőség közül lehetett választani. Nyilván az alap Witcher sztorit játszom, de a másik az mi? Az milyen hosszú?
Az országházunk előtt fegyverrel pózoló feka gangsta látványa az előbb már arra sarkalt, hogy eltávolítsam a honosítást. <#kocsog>#kocsog>
Szerk: Az injectort nem fogom használni, nem tetszik az összkép. Előtte jobb volt csak a bemásolós Ice-al.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.10.30. 09:36:38
Kurva játékok lassan az 500GB-os ssd-re is csak 2 db fér fel szánalom 😞
Next PC upgrade: 2022
Mert CryEnb-t használtam, de nem voltam vele elégedett... ebből amit linkeltél viszont van már 3.0 verzió is sokkal frankóbb. A leglényegesebb 2 dolog, hogy a színek végre jobban megjöttek és a vysnc on ellenére akkor is éreztem némi screen tearing + stuttering jelenséget, de ezzel megszűnt! A frame nyilván továbbra is 53, de sokkal fajább az egész. Kircsi!
Steames DRM free játék lista
Már amely kiadó hajlandó ilyetén módon odadobni a játékát az embereknek. Nézz szét, hogy mit találsz a GOG-on. Nekem csöppet sovánka az a felhozatal.
"Nono, a 27%-os ÁFA tényleg sok, no de az államkasszába ilyetén módon befolyó összeget ne hasonlítsuk már össze egy tényleg szinte semmi szolgáltatást nem nyújtó játékplatformmal."
Szóval akkor ezek neked semmik:
1. Bármekkora Internetnél full sávszéles letöltés, amit tudsz folytatni. (Valahogy az MS-nek utóbbit 2016-ban nem sikerült összehozni).
2. Bárhonnan vásárolt kulcsot tudsz rajta aktiválni, nem kérdezi honnan van és onnantól fogva bármikor, bárhol letöltheted az adott játékot.
3. Teljesen törődésmentes patch-elési rendszer. Nem tudom, hogy Te hány éves vagy, de én még emlékszem, amikor úgy kellett vadásznom a játékokhoz a legfrissebb javításokat. Nem épp ideális volt a helyzet.
4. Felhő mentés! Érted, tudod mit jelent? Bárhol rakod fel az ilyet támogató játékot, ott fogod folytatni, ahol abbahagytad. Nekem a mai napig van egy mappám, amiben a Steam korszak előtti mentéseim vannak letárolva. Bármikor előadom neked az AoE 1-2, Mafia, MOHAA vagy bármelyik játék mentését. Mindösszesen 3 GB-ot foglalnak 15 éve a gépemen. Csak rohadt kényelmetlen.
5. A Store-ról sokat nem írnék, mert lehet, hogy Neked semmi az, hogy 2 kattintás után bármivel, ismétlem, bármivel játszhatsz, de nekem ez szolgáltatás.
6. Teljesen törődésmentes DLC rendszer. Szintén kilyukadnék az életkorodnál, de nekem valahogy továbbra is baromi jó, hogy 2 katt és megvan egy kiegészítő, nem úgy, mint régen.
7. Közösségi rendszer! Én még emlékszem, amikor a DiRT toszott elindulni és 3 napig túrtam 150 fórumon keresztül, mire sikerült megtalálnom a megoldást. Ez most szintén 2 kattintás. Ja, és nem mellékesen 90%-ban eléred a játék KÉSZÍTŐIT is rajta keresztül! Nem mellesleg a Guide-okat is meg kéne itt említeni, mert baromi jó, hogy nem 100 oldalon kell átrágnom magam, hogy találjak egy walkthrough-t vagy acsi leírást.
8. Workshop. Ismerős vagy-e a ModDB mod adatbázist illetően? A Workshop valahogy 100x jobb alternatíva. Bárki feltöltheti bármijét, amit 2 perccel később bárki le is tölthet és használhat is. Pályák, fegyverek, skinek, hadd ne kelljen felsorolnom. Szerinted ez is nulla szolgáltatás?
9. Beszéljünk még mondjuk a játékfordításokról. Számos ember van itt, az SG fórumon, akiknek van a Steamen/Steames játékban hivatalos magyarítása, köztük én is. Ez Steam nélkül murvára kivitelezhetetlen lenne. Anno ilyen nem volt, hogy felkerested a készítőket, lefordítottad a játékaikat és a következő patch-ben már benne is volt a magyar nyelv. Annak idején voltak a hivatalos fordítások, amiktől 90%-ban hánynom kellett, mert a fordító még csak nem is látta a játékot.
10. Akkor még némi szolgáltatásnak lehetne tekinteni a Market-et is. Nem tudom, hogy Te hány olyan játékplatformmal találkoztál már életedben, ahol VALÓDI PÉNZT kapsz azért, mert játszol. Kíváncsi vagyok. Mondd nyugodtan. Hallgatlak.
11. Melyik játékplatformon keresztül tudsz játékot csereberélni, küldözgetni, tárolni egy tárolóban?
12. Melyik játékplatformon ilyen egyszerű a multiplayer? Összeszeded a haverokat, elindítjátok a játékot és játszotok. Ennél egyszerűbb már nagyon nem is lehetne, mindezt INGYEN! Harmadjára is felhozom a korodat, mert lehet, hogy Te nem emlékszel azokra az időkre, amikor nemhogy neten keresztül játszottunk egymással, hanem össze kellett csődülni, számítógépekkel együtt és még akkor is kihívás volt némely játéknak beállítani a multiját.
13. Meg még pár dolog, a teljesség igénye nélkül: Wishlist, Curators, News (nem kell túrni egy fejlesztő fórumát sem!), Broadcasts, Groups, Big Picture vagy Screenshots. A Greenlight-tal nem értek egyet, de van, akinek bejön.
14. Review rendszer sem piskóta szerintem. Nem 15 különálló oldal 15 különböző, egyenként több oldalas értékelését kell átnyálaznom (amiből 10 tuti fizetett), hogy megtudjam, hogy ér-e fabatkát a játék, hanem 2 kattintással ez is megvan.
Ha ez neked mind "szinte semmi szolgáltatás", akkor öreg, szerintem rossz bolygóra születtél...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azért az eredeti 2015-ös kiadással voltak komoly problémák még akkor is miután kijött early accesből (30FPS low grafikán GTX 970-el). Aztán a következő 1 évben kapott pár patchet ami ezt rendezte. De úgy néz ki most új néven kiadták a már optimalizált, immáron bugfixelt, picit kibővített verziót"
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.10.30. 00:33:03
A Microsoft nem etalon, operációs rendszer szinten sem. Monopolhelyzetben van, mint a steam. Ebben valóban össze lehet hasonlítani a kettőt.
Nono, a 27%-os ÁFA tényleg sok, no de az államkasszába ilyetén módon befolyó összeget ne hasonlítsuk már össze egy tényleg szinte semmi szolgáltatást nem nyújtó játékplatformmal. Bár valóban, mind a kettő eléggé megkerülhetetlen 😊
A "ha nem tetszik el lehet tolni a biciklit" típusú vitába éppen azért nem mennék bele, mert ha megnézed éppen annyi és olyan játékom van, ami más platformon elérhetetlen, ebben tehát következetes vagyok és éppen ezért szerintem jogos a kritikám is.
Az efféle kiszólások egyébként általában egy vita végét jelentik, hiszen azt jelentik, hogy a vitapartner kifogyott az érvekből 😉
1. Nyilván nagyon nagy naivitás lett volna azt képzelni, hogy simán elindul. Pure Steam letölt és telepítés után eljutott addig, hogy a 4. steam update a Live install lett volna, de elhasalt, megállt, feladta.
2. GFWL-ot feltettem manual, majd újra elindítottam. El is jutottunk R* social club bejelentkezésig. Hát legutóbb Red Dead Redemption-nél használtam szóval a mailben biztos voltam, egyéb másban nem. Kértem jelszó resetet, azonnal meg is jött. Beállítottam. Belépnék. Nem enged. 2x kipróbáltam még nem megy. Oké. Nézzük weben. Fura dolog, de 2x oda se engedett be, pedig nem gépeltem el, aztán 3.-ra jó lett és onnantól webre bármikor beengedett. Jó, lépjünk be most a játék által feldobott R* Social Club ablakban. Failed, szerinte rossz a jelszó/pass. Nettúrás. Hamar kiderül, hogy valami paul.dll kavar be, legyek már oly jó és nevezzem át valami olyanra, amit észre sem vehet. Ok.
3. Elindul. Live. Update-el. Ki kell lépni. Belépek. Kéri a Steam által rendre feldobott kódot. Bepötyögöm. 1 perc és elfogadja. Updatel. Ez min. 10 perc volt és belépett.
4. 800*600-ba és csutkára butítva jön be a játék menüje. A szemem kifolyik. Rémes. Át akarom állítani a felbontást FHD-ra, nem engedi. Próbálom controllerrel, billel, egérrel. Nem engedi. Egyik graf opciót sem engedi, sőt piros betűkkel közli, hogy nagyon gyenge a hardverem ezért vagyunk a minimumon. Hát igen gyenge a hardverem tudom én, de ennyire azért talán mégse, elvégre rongyos 8GB VRAM porosodik benne, pasziánszra csak elég. Netturkálás. Kiderül, hogy túl sok a VRAM a VGA-mon ez a gond. Kilép. Paraméterez Steam launchernél. Indít. Sikerül átállítani mindent.
5. Benchmark. 53 frame-nél megáll és onnan el sem mozdul, ellenben a motoros miután felbukik hamar ki is dob a desktopra azzal, hogy ismeretlen hiba miatt leállt a GTA4.exe. Oké, kit érdekel a benchmark, nézzük a játokot.
6. Feltolom a Hunosítók honosítását. Nagy hiba. Ezek a barmok ilyen Budapest háttereket tettek a betöltő képernyő jellegzetes karakterei mögé és a karakterek ruhájára ráírták, hogy Hunosítók team. Rettenetes. Annyira paraszt level, hogy érzem a krumpliföld szagát. Ez kérem a játékfordítás legalja, arról már nem is beszélve, hogy a GTA4 logot is piros, fehér, zöldre átpingálták... a sok fajmagyar fassssság helyett érdemes lett volna inkább utánanézni, hogy a "Screw you" kifejezés mit jelent, mert rögtön az elején elhangzik vagy 3x és 3x sikerül ordas nagy baromságot írni helyette. Az ilyen fordítók vannak sajnos azon a szinten, hogy New York-ot képesek Új York-nak fordítani, a Leslie Black-et, meg kényszeresen Fekete Lászlónak. Okádék szint.
7. Elindul a játék, mindent maxra toltam, nézzük mit bír. 53 frame. Hát ez fura. Miért pont 53? Miért nem 51 vagy 54? Miért 53? Mindent leveszek kivéve a Vsyncet... nem véletlenül pont azt nem. Sejtettem. Nem számít, hogy low textúra, hogy trilinear van a 16x anizó helyett. Ez kérem vsync on esetén 53-nál állapítja meg a frame maximumát. Ez majdnem parasztabb húzás, mint fajmagyarkodni egy GTA 4 honosításánál... de csak majdnem. Utána olvasok és kiderül, hogy tényleg ennyi a cap: 53. Hogy miért? Csak. R* agyrém, ennyi telt tőlük.
A játék maxon is kifejezetten szarul néz ki. És nem a textúrákkal vagy az effektek hiányával van a gond, hanem a színvilággal. Kopottas, fakó, ordít egy édesefixért. Megkapja. Egy fokkal jobb. Már csak az 53 frém zavar. Vysnc nélkül meg aztán van itt nekem 140-től a 76-ig minden. Ez nyilván nem lehet opció. Marad az ötvenhárom vsync on mellett :-/
8. R*=barmok gyülekezete. 2008-ban mikor megjelent a játék már bizony voltak többmagos procik... egészen pontosan Ci7-ből is akadt már, de pl. a 4 magos kedvenc a Q6600 ekkor már 1 éves volt. Na ezek erre szartak egy jó nagyot. 100%-ra leterheli az 1. magot, a többin meg tömöríthetek leszbi pornót.
A játékkal eztán toltam ~20 percet és megint elkapott az ásítás. Nehéz ezt a játékot szeretni, mert én elhiszem, hogy később beindul, de az eleje nem kicsit unalmas. Mondjuk nem tudom mit értünk az eleje alatt, mert anno elég messze eljutottam benne, de akkor is unalmas volt. Na talán majd most végig bírom tolni.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.10.29. 23:39:24
"How to Request a Refund
You can request a refund or get other assistance with your Steam purchases at help.steampowered.com."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hát srácok. Aki játszott már az előző Blackwellekkel, annak az Epiphany ennyiért kötelező! Aki nem, az játsza végig az előző részeket, mert ez a játék BRUTÁLISAN JÓ lett.
Mostanában a walkthrough-k hanyagolása mellett döntöttem a kalandjátékoknál és inkább szenvedek egy órát egy puzzle megoldásával mintsem meglesném a megoldásokat. Itt szerencsére szinte sosem volt ez frusztráló, mert a karakterek beszélgetésénél egy opciót kiválasztva mindig finoman célozgatnak arra, hogy mit kellene következőnek tenni (ez vagy segít, vagy nem ... néha ugyanis pont zsebre teheti az ember a tanácsot). Így kb. 5-6 óra alatt letolható, ami se nem sok, se nem kevés. Én pont ideálisnak mondanám. A sztori remek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Opcionális achievementek itt is ugyanúgy megtalálhatóak mint ahogy az előző részekben is, úgyhogy akár többször is neki lehet állni a játéknak (mondjuk úgy, hogy kommentárt is belövöd). Szerintem pár év múlva újra le fogom tolni a részeket, amikor már kicsit halványabbak lesznek az emlékek.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Akkor mi legyen? DRM Free? Az utópia. Az egy ideális világban működne, a miénkben meg megy fel a torrentre :-(
A MS fizetős MP-je viszont k. rendbe van ám csapva minden szempontból. Fizetsz és rendben is van... nem kicsit. A MS sok dologban etalon és amint látod valami lövésük van a gaminghez is... konkrétan ami a MS Studios műhelyből kerül ki az többnyire kiváló cím.
Alapvetően akkor az a gond, hogy 30% sáp van a feltett cuccokon? Vajon mennyi mehet el ebből a tényleges költségekre. Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy 15% és a többi a pure profit. Nem is vészes, állambácsink 27%-ot nyúl le szinte mindenből...
Amúgy ahogy szokták volt mondani, ha ennyire Steam ellenes vagy (nem gondoltam volna, de jobban mint én :-D), akkor tessék nélküli létezni. Elvileg a GOG-al erre módod is nyílik.
Ezeknek tökmindegy mi van alattuk a 22 fps stabilan megvan 😊 Ilyen szempontból nagyon szarok ezek.... Van raklap graf mod de azokkal görcsöljön akinek 6 anyja van.
Humble Day of the Devs 2016 Bundle
1 pénz:
Lumino City
Broken Age
Titan Souls
BTA
Massive Chalice
Oxenfree
Grim Fandango remastered
9 pénz
Day of the Tentacle remastered
Utoljára szerkesztette: Pio, 2016.10.29. 20:13:30