Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Streamed live 13 hours ago
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Én csak azokat vittem végig.
Utoljára szerkesztette: wesker24, 2016.12.30. 10:32:38
A San Andreasnak sosem értem a végére - egy idő után megcsömörlöttem a niggabrada hangulattól.
Az 5. részben is ott van ez a niggabrada (zavar), igaz, nem is erőltetem túlságosan a játékot vele még.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.12.30. 10:09:26
Akkor a gond kérlek szépen nálad van. Nekem, amikor még nem volt kipecselve is futott 40 fölött, pedig nincs Paks az asztalomon.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
A GTA 4 az 5-höz képest olyan, mintha 2 külön cég készítette volna el. Mintha nem is egy univerzumban lennének. A GTA 4-et még nekem is butítgatnom kellett a stabilabb frame érdekében, holott a VGA memóriámból nevetséges mennyiséget lakott csak be (8GB-ból kb. 1.2 GB-ot). Ja és csak álmodoztam a stabil 60 frémről, főleg a patch után... maradt volna 53-on, akkor legalább stabil volt -.-
Ezzel szemben a GTA 5 esetében nem az volt a kérdés, hogy melyik csúszkát és kapcsolót húzigálom lefelé, hanem az, hogy melyiket ne toljam felfelé. Már alapból is majdnem a maxot lőtte be és ahogy aztán kinéz STABIL 60 FPS mellett az egyszerűen őrület. És akkor még graphics modot nem próbáltam, mert így is elvagyok tőle alélva.
És ez a játék is jó példája annak, hogy a tisztességes küllem és a jó techno mennyire képes az összhatásra jótékonyan hatni. Ki a tököm ér rá élvezni egy játékot, amikor folyamatosan technikai problémákkal szembesülsz? Flickerelnek a textúrák, eltűnnek, dolgok, belógnak tárgyak, az árnyékok elcsúsznak vagy nincsenek a frém 20 és 60 között mindent mutat, stutteringgel ott is, ahol 1x1m2-es üres helyiségben vagy, akadozik néha a hang, bebugzik egy npc vagy tárgy. Mert ezek kb. mind jellemzőek voltak a GTA 4-re és akkor még a sztoriról és a játékélményről szót sem ejtettünk, mert a GTA 4 ezen a téren is lábon lőtte saját magát... nem úgy az 5.
Bár az is tény, hogy elképzeljük ezt a sztorit a 4. technojával és máris nem esünk tőle annyira hasra, de így, hogy aranytálcán van kínálva (mert mögötte a techno nagyon okés), így mindjárt ízlik a hekk is...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 19:33:17
[merlinw.org]
Mondom ezt úgy, hogy mindkettőt végigjátszottam. JC3 nagy terület és agyatlan rombolásszimulátor (néha ez is jól tud esni, de pl. az idióta autóvezetési rendszere nem nagyon), GTA 5 meg egy komoly történet, 3 főszereplővel, hatalmas bejárható területtel és mindenféle jósággal, amin szinte nem találsz fogást annyira profi. Akár zongorázni is lehetne a kettő közt a különbséget.
A pénzkérdésre meg annyit, hogy szerintem a JC2 kevesebb pénzből készült mint a 3 és mégis jobb a szememben.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.12.29. 19:30:56
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Most, hogy lett volna rá időm tolni, kivették a Dying Light-ot...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
JC3 bűzlik a hozzá nem értéstől? Ismét WTF? Tized akkora büdzséből hoztak összes egy ilyen játékot, mint a R*, mégis sokkal nagyobb fun. Objektivitással vannak gondok keményen.
Outlast + Whistleblower DLC
Az elmegyógyintézet már megalapozza az alaphangulatot. Nem tudsz egy nyugodt helyen elbújni az őrület elől vagy levegőhöz jutni, a feszültség és a nyomasztó hangulat állandó. Ez a frusztráció talán sok is egyszerre és talán a legbetegebb dolgokat ebben a játékban láttam a horror játékok közül. A dlc talán még rá is tesz egy lapáttal. Negatívum, hogy nem változatos a környezet és a játékmenet is egysíkú. Jó érzés volt amikor vége lett. 😊
Among the Sleep
Levezetésnek jó volt. Nem horror a besorolásával ellentétben és nagyon rövid. Csak annyira félelmetes amennyire egy gyerek fél, hogy vajon szörnyek vannak-e az ágy alatt vagy a szekrényben. Az alapkoncepció nagyon egyedi és sztoriban erős, ami a legvégén tudatosul benned.
Rage
A szép grafika és a különleges karakterek teszik egyedivé ezt a Fallout utánérzésű világot. Van benne minden ami csak kellhet, nyitott világ érzés, autózás, mellékküldetések, sok akció. Aztán jön a feketeleves: egyáltalán nem nyitott világú, sőt nagyon korlátozottak a lehetőségeink, nagyrészt "cső-fps". Az autózás is túlzottan árkád/akció-orientált. A mászkálós-lövöldözős részek azonban nagyon jók! Vannak mellékküldetések, autós kihívások, egyéb időtöltési lehetőségek amikkel még el lehet szórakozni, de túlzottan nem érdemes. Van benne egy kártyajáték is, de sajnos közel sem olyan színvonalas, mint például egy Gwent. A játék tehát nem tört túl magasra, de amit nyújt azt korrekten teljesíti, egy végigjátszást mindenképpen megér. Negatívum: textúra problémák. Rövid. Számomra egy erős közepes.
Bioshock I, II Remastered
Azt is megértük, hogy végre komolyan elkezdtem a trilógiát és az első két részt ki is pipáltam. Már volt néhány próbálkozásom vele, de valahogy mindig félretettem, és mivel közben megjelent a 'javított' Remastered kiadás, így ezzel játszottam. Azon lehet vitatkozni, hogy a Remastered verzió valóban szebb-e mint az eredeti (szerintem igen), de igazak a híresztelések miszerint instabil a játék. A Bioshock 1 Remastered engem időnként - legalább 8-10 alkalommal - kidobott az asztalra. Persze ilyenkor utolsó mentésig minden kuka. A második rész egyszer dobott ki, de ott még az előző gyors mentésem is elszállt. Sajnos ez a javított kiadás fércmunka...
Imádom ezt az 50-es évek hangulattal átitatott steam-punk világot. A propaganda plakátokat a falakon, a recsegő zenét a gramofonból. A játék elképesztően hangulatos, nagyon el tudtam veszni benne, ráadásul rengeteg háttér-információt, beszélgetést, jegyzetet találhatunk a játékban ami segít eligazodni ebben az elképesztő víz-alatti világban. Azt sajnálom csak, hogy túlságosan akció orientált lett. Van vagy 8 féle fegyverünk, mindegyikhez tartozik 3 tölténytípus, plusz a plazmidok. Néha már Painkiller szerűen jönnek az ellenfelek és irtani kell folyamatosan. Ráadásul a hordozható töltények száma korlátozott - RPG az elfér - de némi plusz töltény már nem... Ami tényleg nem kellett volna, az az akciókamera. Nem elég, hogy azt se tudom hirtelen melyik ellenfelet melyik fegyverrel, plazmiddal és tölténnyel lőjem hirtelen, még le is kell ellenfelenként kamerázni az akciót. Ezt a hülyeséget egyébként átvitték a második részbe is, amit nem értek, hogy ez kinek hiányzott. Egyszóval komplexitásban nincs hiány. A második rész sajnos komoly változást nem hozott a játékban, de szebb grafikával és kicsit könnyebb kezelhetőséggel támad, és hozza az előző rész színvonalát szerintem. Nekem a két rész egymás utáni végigjátszása már a vége felé egy kicsit sok volt, ahhoz nem volt elég változatos. Összességében azonban egy kihagyhatatlan klasszikus, mindenkinek ajánlom!
[merlinw.org]
Ezzel csak azt szerettem volna kiemelni, hogy sokkal több változó van az időnél és a pénznél.
[merlinw.org]
Nagyon-nagyon kevés végtermékben látszik igazán - azokba is "belelátni véli" a hétköznapi gémer, meg az is, aki azt hiszi magáról, hogy ért hozzá...
A leggagyorabb indie-be is bele kell ölni a minden-másra-értelmesebben-is-akár.elkölthető tőkét, és akkor sem biztos, hogy a hálás-hálátlan Játékos meglátja benne az anyagi-, emberi áldozatot.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.12.29. 13:28:38
5 game-et kell berakni a kosárba majd tolni egy játékot és ameddig jutsz annak fényében kapsz -%-ot. Nem tudom el lehet-e menni 100%-ig mert kurva nehéz de aki türelmes és gyors tegyen egy próbát. (Többször is neki lehet futni)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.29. 13:24:58
Next PC upgrade: 2022
A The Last Guardian hány évig, hány tucat millióból készült?
A Gran Turismo 5 és a 6 sem 5 Ft-ból készült, 1 év alatt...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.12.29. 13:14:44
Lassan éjfél én meg vigyorogva játszok... ezt az érzést már jó régen sikerült átélnem. Mondjuk Trevor esetében nincs vigyor. Gyűlölöm.
Na, mindenesetre örülök, hogy akkor egy véleményen vagyunk 😊
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Van erre valami kiterjedtebb megfigyelés vagy csak érzésre mondod?
Mindenhez pénz kell. Nem csak a grafóhoz.
GTAV témához, kivételesen egyetértek Grebber-el. Ok, sok pénze van a srácoknak, de a hajukra kenhették volna, ha kreativitásuk nem társulna hozzá. Egyszerűen jól csinálják kár ezen tépni a szánkat. Jó a történet, a megvalósítás és amihez nem árt a pénz az pedig, hogy mindez jól néz ki és szépen van tálalva. (ehhez kell pénz, mert aprólékos, lassú munka)
Egyszerűen össze van rakva.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2016.12.29. 11:03:16
A lényeg nem kell csilliárd dollár ,hogy jót alkoss. És úgy is lehet valami jó ,hogy nem nyeri el az év játéka szavazás díját.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.29. 10:43:36
Ellentmondást érzek...
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Azt nem hiszem és nem tudom elfogadni hogy pl a Mafia 3ban a pénz hiánya okozta volna az ordenáré időjárási fényeket, égboltot ( többek közt ).
De a kedvencem a Withcer, akik mit össze szenvedtek a peccsekkel is... ez sem pénz kérdése volt.
Ja, végül is indiekről beszélgetünk... NEM.
Ott a Limbo meg az Inside. Olyan picsa stúdió nem is tudom a nevüket net nélkül + azt se hogy létezik -e más játékuk meg ezt a kettőt is kb 6-8 év alatt hozták össze mégis mindkettő mestermű kb "fillérekből".
Nos ez a nagybetűs szánalom... Ezekszerint neked minden más szar csak a GOTY a király???? LOL. Nem mellesleg a GOTY csak egy kiadási forma legtöbbször... mint a collectors vagy limited editin szaros megnevezés. Hány olyan gameből van amit a földig gyaláztak hajaj.... Hülyeség amit mondasz. Egy game király tud lenni akkor is ha nem aggatnak rá különféle címeket.
"Ja, végül is indiekről beszélgetünk... NEM. " Vedd be a gyógyszert... Általánosságról beszélünk....
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.29. 10:24:57
Tehát, a végső tanulság: pénz nélkül nem tudsz VÁSÁROLNI tehetségeket az AAA kategóriában = nem tudsz olyat terméket letenni az asztalra ami MINDENKI GOTY a kategóriájában.
//Megint jönni / betámadni az indie-kkel paradoxon lenne.
...s írod mindazt, amit írtál úgy, hogy ócsárolod a nem CryEngine-like grafikájú játékokat évek óta...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.12.29. 09:58:18
Várjunk csak, a Rockstar fejlesztési budget-je verhetetlen... ezt te is tudod. Nem kicsit igazságtalan az összevetés.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.