Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és persze mivel Dzsini még nem linkelte a releváns XKCD-t:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hookot még mobilon játszottam végig, egész biztos, hogy nem fogsz benne csalódni! 😊
Steam review témához annyit, hogy csak akkor van értelme, ha darabra sok a review és akkor is nagyjából így:
1. overwhelmingly positive - ez tényleg jó játékra utal, szóval az, ha tetszik a játék képek, videók, műfaj alapján simán azt jelenti, hogy jöhet kis túlzással mérlegelés nélkül
2. mixed, mostly positive, positive, very posivite - ez teljesen kétesélyes, semmi értelme adni a steam pontszámra, review-t kell olvasni/nézni vagy metacriticet csekkolni (ez utóbbi sajnos noname játéknál nem működik), esetleg ha látjuk, hogy ismerős már tolta őt megkérdezni
3. mostly negative, negative, very negative, overwhelmingly negative - egyértelműen kártyafarmra teremtett játékok, a megszületésükhöz az vezetett el, hogy a fejlesztők tudták, hogy akármilyen szart adnak el, ha kártya van benne, akkor ha más nem bundliban vinni fogják

Ezt az egészet megfűszerezi az, hogy ha van valami kiadói balhé vagy uplay-es a játék akkor kapásból ~2 kategóriával lejjebb kerül, mint ahová valóban való lenne a játék maga, ésatöbbi, szóval a 3. kategória tartalmaz 2. kategóriás címeket is jó számmal főleg a mixed résznél.

Az egész rendszerrel az a baj, hogy egy bináris döntést kell hozni a játékról és egy ilyen helyzetben az ember általában ha a játék nem teljesen használhatatlan nyomja az OKÉ-t, egyszerűen ilyen az emberi természet, pláne, ha mellévesszük, hogy túl nagy hangsúlyt nem fektetnek a döntésre.
Elég csak arra gondolni, hogy a 10-es skála is mennyire nincs kihasználva, lássuk be, egy 5/10-es játék már általában azt jelenti, hogy a műfajért nem megszállottan rajongók nagyon messzire kerüljék el (nyilván vannak kivételek).
Ezzel szemben a steam egy bináris skálát - ami szerintem még jobban torzít - vetít át egy százalékos skálára. Konkrétan a 80%-95%-os játékok mind "very positive"-ok, pedig még 10-es skálánál is azt mondom, hogy a 8 és 9,5 pontos játékok közt hatalmas a különbség. A mixed meg konkrétan 40-70%, ennek az alja már a minősíthetetlen kategória, a teteje meg még a műfaj kedvelőinek tetszhet típusú játék.

Konkrétan beleolvasni a review-kba amúgy szerintem simán érdemes, ha nem tud dönteni az ember, mert elég hamar le lehet vágni, hogy melyik a hasznos, informatív leírás és azért elég sokan komolyan veszik a review-zást. Mondjuk magyar review-kat még sose néztem, lehet, hogy ott kevésbé jó a helyzet, angol review-k esetén épp az ellenkezőjét tapasztalom az itt leírtaknak, a felpontozott, elől levő review-k általában nagyon hasznosak és alaposak (és persze néha beékelődik 1-1 vicces, ha jól sikerül).
Én most a Hookot vettem meg tegnap és kezdtem el ma. Ez is a klocki fejlesztőjétől van. Kicsit szerintem nehezebb is.

Snakebird meg felkerült a kívánságlistára. 😊
klocki nekem is megvolt, én imádok minden letisztult logikai játékot és 2016-ban az egyik kedvencem volt, szóval én is ajánlom annak, aki szereti a műfajt!

Illetve akkor én is bedobnék egy hasonlóan jó letisztult logikai játékot, a snakebirdöt, bár ez azért kicsit drágább darab, de mintha lett volna már bundliban is.

Nagyon egyszerű a mechanika, négyzetekből álló madárkukacokat mozgathatunk, akik bármilyen nyakatekert alakot fel tudnak venni egészen addig, amíg az az egyetlen szabály nem sérül, hogy nincs alattuk semmi, ekkor ugyanis leesnek. Amíg az nem sérül, addig bármit csinálhatnak és ráadásul bármit (akár egymást is) fel tudnak emelni. Így kell gyümölcsöket gyűjteni és célt elérni. Ez még volt fűszerezve pár dologgal, térkapuk biztosan rémlenek, de mindenre már nem emlékszem, mert rég játszottam végig. Könnyen indul, de ne tévesszen meg senkit a cuki grafika, rettentő durva anymunkát igényel. Viszont ami nagyon tetszett benne, hogy 1-2 pályánál éreztem csak úgy, hogy retard módban próbálkozok, az összes többinél éreztem, hogy a nyugodt, logikus gondolkodásnak több értelme van és fejben oldottam meg a pályákat (aztán persze kipróbálásnál kiderült, mire nem gondoltam, hát újragondoltam és így tovább).
grebber
DiRT Rally már 15$ akciósan. lassan Humble Monthlyba beszivárog úgy érzem...<#eljen>

Next PC upgrade: 2022

3Error

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

5 perc az. Witcher 3 megvan GOG-on és Steamen is. Amikor megvettem a Steames verziót, gondoltam, h értékelem mielőtt elkezdeném játszani, mivel előtte a GOG verziót már kétszer végigvittem. Kiírta, h legalább 5 percet kell játszani vele.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.01.09. 15:19:59
Rapid81
Van minimális gametime. Asszem 20 v. 30 perc. Vagy legalábbis nemrég még volt.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Dzsini
Ajánlhatom mellé bármelyik híroldal cikkeinél a hozzászólás lehetőségét, legalább ennyire szórakoztató tud lenni 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Mi lenne ha a play storeos értékeléseket olvasnátok... az a kryptonitom..

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Egymillió légy esete szerintem. Felesleges és értelmetlen funkció számunkra, így kár vele egy pillantásnál több időt és energiát pazarolni. Ha mások jól érzik magukat rajta tegyék, de ettől még nekem nem kell háborognom miatta.

Lehetne számomra jobb és hasznosabb? Hogyne. Lesz belőle? Nem, mert nincs mögötte érdek.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.09. 12:58:58

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szerintem 3 dolog kéne:

1. Minimális gametime
2. Minimális karakter, amennyit legalább írni kell a játékról
3. Lehessen értékelni játékot anélkül, h írni kelljen róla. Sokan szeretnének értékelni egy játékot, de nincs kedvük írni róla részletesen, vagy fogalmazásgátlójuk van. GOG-os megoldás nekem szimpatikusabb, ahol ha nincs kedvem írni, akkor elég ha csak csillagozom a játékot.
IMYke2.0.0.0
Pedig Tinmannel értünk többen egyet.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Éppen ráérek még ~1 órát.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Voltan
Igen, ugyanez a szitu azokkal, akiknek nem indul a játék ( mert mondjuk a 2016-os Doom-ot nem kéne megvenni egy 2001-es Celeronra,) vagy valami egyéb technikai baja van, aminek egy bizonyos százaléka nyilván valid point, de a nagy része valószínűleg nem.
De persze már repül is a mínusz a játékra.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
Ha a Notepad++ jól számol közel 1300 leütéssel többet foglalkoztál az egész témával, mint amennyit érdemel 😊

Tinman
Ez u.a., mint a szavazati jog. 18 éves kortól jár. Nem érdekes, hogy összekevered a jobb és bal kezed, hogy a cipőfűződ se tudod bekötni, vagy 2 egész számot összeadni... nem számít. Jogod van hozzá és kész, aztán az értelmesebbje meg csodálkozik, hogy jönnek ki olyan eredmények amilyenek -.-

A megoldás itt a Steam-en az lenne, hogy véleményezéshez kellene egy minimális gametime! Mert tízezrével vannak vegyesen ilyen marhák. Oké ott a farmoló progi az pont betudna zavarni, de még mindig hitelesebb eredmények születnének mint így.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
A te felháborodásodat 😊

Tinman
Steam értékelés: Pozitív.

"Most vettem remélem nem fogok csalódni. :3"

Ennyi, nem több. Beqrja a barma a pluszt, de a leghalványabb fogalma sincs róla, hogy milyen a játék. Nekem azzal sok bajom nincs, ha valaki egy eldugott fórumon azt mondja, hogy még nem tolta Batmant, de szerinte szar, mert rossszakat olvasott róla, írja, ájdontker. De Steam értékelésnél? Agyon kéne verni az ilyen kényszeresen felplusszolós barmát. De ilyenkor mit plusszol fel? A vásárlás élményét, azt a 4 kattintást? Vagy a szülői pénzek elherdálását? A saját szánalmas életét? Mit?

Most nézem 3 emberből KETTŐ hasznosnak találta ezt a fing véleményt! ŐRÜLET!

Van ez negatívban is semmi pánik! Mínuszt dob rá és beírja: Szar. Játszott idő: 0.1h. Seems valid.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.09. 11:15:18

kigyi
Annyi amennyiért ki van írva, ha kártyával fizeted, mert Paypal-ra számolnak fel, ha jól tudom.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Dzsini
GOG-on most is van rajta aGció.

Tinman
Vót' 1 dolláros bundliba 2 hónapja. Voldemort meg 1 ojróért adja...

Voltan
Kösz a tippet, ez a Technobabylon ígéretesnek néz ki. Pöppet drága.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Két game pipa. Klocki és Technobabylon.

klocki
: Kicsit több, mint 1 órás logikai játék, mindenféle sallang nélkül. Nincs sztori, nincs acsi, még stáblista, vagy menü sincs. Belépsz, elkezdődik a játék, amikor végigjátszod az utolsó pályát, elkezdődik elejétől. Egyedül az ami van az a játék és a zene. A játék lényege kb. annyi, h vannak kis négyzetek, mindegyiken különböző csíkok és úgy kell elhelyezni a négyzeteket, h a csíkok egy összefüggő vonalat alkossanak. Folyamatosan nehezednek a pályák, újabb és újabb módszerek kerülnek elő, hogyan mozgathatjuk a négyzeteket, egy idő után már 3D-ben kell gondolkodnunk. Nem frusztrálóan nehéz, de azért megmozgatja az agytekervényeket. A zene, a letisztult egyszerű grafika és a nem túl nehéz játékmenet miatt tökéletes kikapcsolódó játék. Rövidsége miatt is csak 1 font. Én 60 pennyért vettem leárazáson.

Technobabylon
: Ez a játék azért keltette fel a figyelmemet, mert egyrészt klasszikus point and click kalandjáték, másrészt, mert sci-fi, harmadrészt pedig, mert a kiadó a Wadjet Eye Games, akiknek a Blackwell kvadrológiát köszönhetjük, ami egyik kedvenc kalandjáték-sorozatom. A játék 2087-ben játszódik. 3 karaktert irányítunk. Egy CEL (rendőrségszerű) szervezetnek dolgozó fickót, a társát, valamint egy csajt, aki munkanélküli és trancefüggő (virtuális valóságszerű valami, ami egyben olyasmi is, mint az internet). A játék igazából minden ponton erős. A megalkotott világ érdekes és részletes és nagyon kidolgozott mind technológia, mind a társadalom szempontjából. A karakterek érdekesek, sztori jó (néha vicces, sokszor komor) néhány meglepő fordulattal, hangulat jön ezerrel. Játékmenetben hozza a hagyományos point and click receptet, szal dumák, tárgyak összeszedése, használata, kombinálása. Van pár nehezebb rész, de mindenhol sikerült magamtól rájönnöm a megoldásra. Ami a játékmenetben érdekes, h sokszor a virtuális valóságban kell valamit megtennünk, előtte rákapcsolódva különböző gépekre, tárgyakra, amiket MI vezérel. Ami még tetszett, h vannak benne döntési lehetőségek és több befejezés közül választhatunk. Grafikára nem sokat lehet mondani, oldschool pixelgrafika, jól megrajzolt hátterekkel, karakterportrékkal és meglepően jó animációkkal. 16 óra volt végigjátszani.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.01.09. 00:47:25
TBTPumpa
Instant Gaming-en van valami adó féleség, vagy annyi a végösszeg, amennyi egy játéknál ki van írva?

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Scooter
Köszi megpróbálom.
Most nézem, hogy mit is tud ez a cucc...Nekem kapcsolódik.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
Állítsd át angolra a webes felületet (a weboldalon bejelentkezve jobb felül klikk a felhasználónevedre és nyelvváltás), és máris működni fog (írják is az oldalon, mint leggyakrabban előforduló hibaforrás).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.08. 18:46:57

Scooter
...csak működne. Nekem már régóta nem akar kapcsolódni. Azóta nem is foglalkoztam vele.
Őszintén? Halvány lila fogalmam sincs miért nem eresztem rá...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
kezdődik a 2017-es AGDQ, egy héten át, napi 24 órában ismét rengeteg játékot fognak gyorsan "végigjátszani" (értsd: eljutni a kezdőképernyőtől a záróképernyőig - nem feltétlenül a történet teljes befogadásával)

MerlinW
DA:I-val nekem ott kezdett gondom lenni - és hagytam is abba - mikor a játék nem engedett haladni a főszálon, azzal az indokkal, hogy grindeljek mittomén-már-milyen pontokat hozzá, ami órákat vett el értelmetlenül az életemből. Aztán hagytam a francba, mert alapvetően a harcrendszer sem élvezetes annyira hogy belemenjek ebbe a - máig sem értem hogy találhattak ki ilyet - farmolós baromságba.

[merlinw.org]

3Error
<#eljen>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Prince23
Az a gond, hogy a DA 2-t másképpen kell szeretni, meg kissé inkább kulturális, urban és lazább RPG-nek tűnik az előzőhöz képest. meg nem is annyira koncentrál az éjfattyakra. Más a téma is, a története is eltérő sajnos. De a maga nemében jó cucc, még így is. Elsőre nekem sem tetszett, de vannak értékei azért...

A Dragon Age 3 meg... eddig nem rossz. Valahogy ez az új grafikus motor nem adja át a DA univerzum hangulatát, hiába a leglátványosabb.

Szal mindent egybevetve nálam a DAO az alap, az amúgy is még a régi keményvonalas RPG időszakban készült el. A Dragon Age 2 Hardon olyan mintha Easyben vagy Normalban nyomnád.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.08. 16:55:02

3Error
Fóliás kártyák, ritka kártyák megbolondították az add-ont. <#vigyor>

Totyak, lásd milyen jó fejek vagyunk : Idle Master <#vigyor>

totyak
Ez is megteszi, köszönöm.

Dzsini
Idlemaster - linket nem kapsz 😊

totyak
Régen egyszer használtam valami programot, ami, ha jól rémlik úgy kiszedte a kártyákat a játékokból, hogy a játékot telepítenem sem kellett. Tudnátok adni ehhez egy letöltési linket? Köszönöm

MerlinW
1120€? Az kártyánként átlagosan 2.8€ lenne. Azt hogy? 400 kártya 0.05€-s átlag áron 20€-ra jön ki.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.08. 16:18:53

[merlinw.org]

3Error
AAA játékoknál kb. 0.06-0.20-al számolhatsz, indie cuccoknál jó a 0.01-0.05-ös átlag. Persze vannak 5-10 eurós kártyák is, csak éppen ott senki nem veszi meg őket. Hamarabb kapsz bónuszcsomag készítésből.
Múltkor ~400 indie kártyát farmoltam, eladásnál 1120 eurót számolt az automata, valósan pedig lett kb. 20-25 euro. (vagy kevesebb) Figyelni kell sok felé farmolásnál is, hogy drágakővé érdemesebb-e alakítani, mint eladni, érdemes-e kitűzőt csinálni és annak a sz*rjait eladni/alakítani, etc.
Mindig azt hiszem, hogy jól jövök ki, de sokszor nem. <#idiota>

3Error
Miért? Nem ront a statisztikádon, csak kivési a kártyákat.

Korrekt összefoglalás!<#eljen>

Nekem is 300+ kártyám van a rendszerben...rá kéne engedni a farm cuccot, de nem nagyon füllik hozzá a fogam.

Jah. Mondjuk nem nehéz korrekt befejezést írni egy olyan játék sztorijának, aminek nem is nagyon van sztorija. 😄
Dzsini
Ilyen szempontból a Mad Max korrekt lesz.

Rapid81
A xart úgy értem, hogy nincs értelme. A sztori fejlődik, haladunk egy irányba, majd várnám, hogy a szereplők által is kimondottan csupán ideiglenes célt elérjük és onnan folytatódjon a történet, erre történik egy tök értelmetlen dolog és vége.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Új karakterek némelyike tetszett, többi az valóban érdektelen volt. Bár ezt az első résszel kapcsolatban is így érzem, számomra ott is kevesen voltak szimpatikusak. Ebből a szempontból szerintem a DA 2 a legjobb, ott valahogy nagyon betalált szinte az egész gárda.

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Ha a "xar" alatt azt érted, hogy cliffhanger vagy direkt úgy, hogy folytathassák, akkor kemény évek állnak előtted: mindegyik játékot úgy készítik, hogy siker esetén folytatható lehessen 😊

A Mad Max meg olyan, mint a film - ha láttad a modernkori új részt, akkor sejtheted, mire számíts.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
Én 131-el sem 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.