Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a baj, hogy a nagy ellentmondási lázban a mondandóm lényege felett siklottál el, miszerint minden rating rendszer felfele torzít és pont.
Én értem, hogy értetlenkedsz, hogy miért van ez így, de attól még ez afféle fact of life.
Azt mondod, hogy a very positive (80%+os) játékok tuti jó vételek, ami igaz is, azok LENNÉNEK, ha nem így nézne ki a steamen az eloszlás:

Jól láthatóan a medián a "very positive"-ba esik, vagyis a steam levő játékok több, mint fele very vagy overwhelmingly positive.

(tudom, nem mai statisztika, de a bármikori gaming piacra érvényesítve egyértelműen látszik rajta, hogy totálisan torz felfelé)
kigyi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Te szerencsétlen 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Atisz
Tudtátok? Steamgifts-en meg lehet nézni a pontot és szintet jelző gomb melletti lefelé mutató nyílra kattintva többek között a szerencsénket, vagyis a jelentkezéseinkhez viszonyított nyeréseinket. Én pl. szerencsétlen vagyok, bár nem annyira, mint amennyire elsőnek tűnik 😊

Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.01.10. 17:25:26

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Az mondjuk kalsszikus FPS volt az Outlast-tal és az Alien Isolation-nel szemben 😊
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.01.10. 17:19:24

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ne csináld pls. 😞 Csak újabb grebber hozzászólásokat generálsz a topicban.
grebber
Izolációs élient ne is mond 20 óra tömény bujocska. Nagyon gyenge probálkozás. Annál még a failens coloniel fosomle marines is jobb volt.

Next PC upgrade: 2022

Atisz
Anélkül hogy leszólnám az Outlast-ot, az inkább a meghökkentésre és a folyamatos terrorkeltésre megy rá, a kalandelem meg kimerül az elemkeresgélésben (bár még az sem annyira szükséges, én pl. az Amnesiában is elboldogultam minimális olaj- és tűzszerszámmennyiséggel). Ebből a szempontból (is) több a RE 0-3 mivel meglehetősen sok feladvány és kalandelem van benne (abba most ne menjünk bele, hogy ebből mennyi a logikátlan/gyermeki szintű).

A kiváló 4-5 pedig inkább akció, mintsem kaland/horror, amivel az Outlast szintén nem nagyon tudja felvenni a versenyt. Ajánlanám az Alien Isolation-t (ha még nem próbáltad), amit jobban az Outlast-hoz lehet hasonlítani, de oda-vissza veri azt és még temérdek akció is van benne. Persze ha nem jön be az Alien világa, akkor nullázd amit írtam (bár ha úgy vesszük, az Outlast is sci-fi).

wesker24
Elmondom neked én mindent megtaláltam abban a kis házban láttam is mind a 4 endinget !
wesker24
Na látod itt van a legnagyobb gond hogy fogalmad sincs mit kell csinálni, abban a kis házban igen is elég sok teendő van és elég sok rejtekhely van benne csak ugye itt már gondolkodni kéne, és nem az akció lövöldén van a hangsúly ennek a Silent Hill -Outlast klónnak nevezett Resident Evil 7-ben !
grebber
Pedig állítólag (én nem tudom én a Resi 4-el kezdtem meg az isten 5-el folytattam) ez az igazi Resident Evil ahol a keresgélésen van a hangsúly... biztos így van .... De akkor letolom inkább megint az Outlastat abban legalább volt az elején 2 db jumpscare.
Abban a kis szar házban azért elég sokminden el volt rejtve. Majd kiderül a teljes mit mutat... várom már bundleba ezerrel.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.01.10. 12:20:29

Fpocok
Mentem három kört a házban, aztán meg nem igazán tudtam mit kell csinálni.
Még csak játéknak sem nevezném. Az nem kifejezés, ha azt mondom, hogy szar. <#levele>

Parasite Eve 2, best game EVER!

Voltan
Remélem, nem a jumpscare-rel fog operálni elsősorban. Az a legolcsóbb, legszánalmasabb műfaji eszköz ami létezik.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Egy rohadt db se szóval horrort max a teljes tartalmazhat majd nyomokban feltéve ha teletömködik jumpscare-el.

Fpocok
Aki tolta a Forza Horizon4 demóját... sok benne a jumpscare? Egyesek úgy ismerhetik, hogy RE7.

Azért mert Xbox "exkluzív" lett volna, meg Pocoknak nem tetszett videók alapján. Szal, jej, nem jelenik meg, hue hue hue. (5 évesek vagyunk) <#wow3>
Voltan
"De mivel okosok ülnek ott meg szarásig vannak pénzzel nem sok vízet zavar ,hogy van vagy nincs."

Na, ez az, ami rohadtul nem így megy ám a biznicvilágban. Üzletben olyan nem létezik, hogy "szarásig van pénzzel".

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Ezt mondjuk én sem értem. Hogy miért jó az egy gamernek, hogy egy játékot elkaszálnak? Passz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Más oldalakon olvasva mindenki hogy meg van lepődve ezen. Nem ez az első ilyen húzása a MS-nak gondljunk csak a Fable-ra. Pedig az multis szar lett volna amivel jobban le lehet húzni a népet... De mivel okosok ülnek ott meg szarásig vannak pénzzel nem sok vízet zavar ,hogy van vagy nincs.

Meglehetősen perverz, ahogy tudsz az ilyen híreknek örömködni. Mintha neked ettől jobb lenne a 2017-ed....

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TBTPumpa
Nem, Play Anywhere cím volt. Jött volna Windows 10 Store-ba is. Ám nem lehet, hogy csupán átcímkézték a projektet és már Project Scorpio-ra fejlesztenek? Mert hiába adják ki a konzolt, kell oda játék is. 😊
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.01.10. 08:23:05

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

IMYke2.0.0.0
Hepi?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Fpocok
Amúgy nézem... nem is volt Xbox One exkluzív. 😊)))

Fpocok
Microsoft confirms: Xbox One exclusive Scalebound has been canceled

After careful deliberation, Microsoft Studios has come to the decision to end production for "Scalebound." We're working hard to deliver an amazing lineup of games to our fans this year, including "Halo Wars 2," "Crackdown 3," "State of Decay 2," "Sea of Thieves" and other great experiences. For more information on our 2017 plans, please visit: https://news.xbox.com/2017/01/05/xbox-closes-milestone-year-in-2016/.
Hepi?
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.01.10. 05:26:40

Fpocok
Mondtam én.

Plusz szerintem a játék is gay, azzal a trendi fejhallgató reklámozással. Hányásul nézett ki.

Ainz
Buta kérdés meg nem itt kéne de, nincs valakinek egy ps3 controllere elfekvőben ? amitől megválna (persze nem ingyen 😄)
Tipphopp, mert Microsoft store-os lenne ha jönne pc-re valószínűleg.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Jah. Akkor. Értem. Pocok abszolút nem infantilis konzolutálata és kárörvendése. Így már vili.
IMYke2.0.0.0
"Scalebound

Pár éve a Microsoft úgy döntött, hogy exkluzív játékot vásárol a Platinum Gamestől. A végeredmény a Scalebound lesz valamikor idén, amiről a stúdiót vezető legendás Hideki Kamiya azt állítja, hogy mindig is ez volt álmai játékai, csak a megfelelő költségvetés és technológia hiányában eddig még nem tudta elkészíteni. A Scaleboundon mindenesetre érződnek hatások Kamiya korábbi munkáiból, főleg a Devil May Cryból, de alaposan megkavarja a dolgokat, hogy itt állandóan mellettünk lesz a Thuban néven futó, két emelet magas sárkány haverunk is. Őt alapvetően a mesterséges intelligencia vezérli, de adhatunk neki utasításokat, és rövid időre közvetlenül is átvehetjük felette az irányítást. A lényeg a kettőnk közötti együttműködés lesz, ugyanis össze vagyunk kötve: ha Thuban meghal, mi is a fűbe harapunk.

Megjelenés: 2017 | Platformok: Xbox One, PC"

Forrás: Játékok, amiket ki kell próbálni 2017-ben!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Elvileg Microsoft exclusive, később talán PC/PS4-es akció/rpg játék....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Fogalmam sincs. Most hallottam először a játékról.
Fpocok
szerintem tudod te miért 😄

A félkövér betűk és a végén levő "muhaha" miatt arra következtetek, hogy te ennek most valamiért örülsz. A kérdésem az lenne, h miért.
darkSectorxxx
Mondjuk megmagyarázná hogy kb fél-1 éve miért van körülötte csend.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Én nem károgok előre.

darkSectorxxx
Ezek sem sokáig lesznek már...majd meglátod, sajnos.

IMYke2.0.0.0

darkSectorxxx
Pedig másoktól is ezt hallottam. Nem kamu.

IMYke2.0.0.0
Nehogy már készpénznek vedd ez ta hatásvadász cikkecskét...!

darkSectorxxx
Retek parasztok, bezzeg a sok szar félkészen trágya állapotba is megjelenik!

Kurvajó.... :/

Fpocok

IMYke2.0.0.0
"Scalebound in trouble and may be cancelled" - linkecske (csak egy fórum - leginkább spekuláció)

Esetleg egy link hozzá vagy valami? (imádom az ilyen idehányt félmondataidat...jah mégse...)

Fpocok
SCALEBOUND ELKASZÁLVA! MUHAHA
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.01.09. 20:43:16

Tinman
"2. mixed, mostly positive, positive, very posivite - ez teljesen kétesélyes"

Hát azért a very positive esetén nem. Az eléggé borítékolható, hogy jó játék.

"review-t kell olvasni/nézni vagy metacriticet csekkolni"

Aztán az egyik rivjú 9-et ad rá, a másik 5-öt. Milliószor megtörtént. Meta dettó. Rohadt nagy szórások tudnak lenni azoknál a címeknél, melyek tényleg nem a csúcsok.

"akkor kapásból ~2 kategóriával lejjebb kerül, mint ahová valóban való lenne a játék maga"

Nem értek egyet. A kiadói balhék többnyire akkor gondok, ha az UBI vagy a R* pl. nem teszi rendbe a szarját. GTA 4-nél ugye a Live-on kívül a Rockstar Social klub is okozott hajmeresztő dolgokat és érhető módon kapott is érte elég savat Steam-en is. UBI-s példára a HawX 2-öt tudom felhozni. Az feltörve tök jó, kliensből meg egy trágya. Nem is csoda, hogy kapta durván a negatívokat Steam-en. Igen is kerüljön lejjebb 2 kategóriával az a játék, amelyik ott és akkor neked rossz és gondod van vele. Javítsák ki, oldják meg. A GTA 4-hez pl. 8 év után jött a patch... sokaknak segített, másoknak nem. 8 év. Miközben minden évben százak siránkoztak. Steam helyébe az ilyen játékokat ki is tiltanám a marketről. Majd visszatenném, ha képesek rendberakni.

"Az egész rendszerrel az a baj, hogy egy bináris döntést kell hozni a játékról"

De ez miért nehéz? Csak képes vagyok eldönteni, hogy tetszik vagy sem az összkép amit kapok? Előző példánál maradva, ide pont nagyon jó, mert fel is old egy látszólag ellentmondásos problémát: A Hawx 2 egy jó játék lenne, de egy trágya ahogy jelenleg PC-n létezik. Mit adjak rá? Pozitívot? Dehogy! Negatívot? Naná! Hiszen az összkép amit kaptam rémes.
Egyébként ott a lehetőség, hogy ha valamit rendbe tesznek és jobbak a tapasztalataid, akkor tetszőlegesen átírhatod a rivjút és az értékelést is megváltoztathatod.

"Konkrétan a 80%-95%-os játékok mind "very positive"-ok"

Azért egy 80%-os címmel sok baj nincs. Idevele :-D

"hogy a 8 és 9,5 pontos játékok közthatalmas a különbség."

Az egyik egy jó játék, ajánlott. A másik meg alapmű, megy a hall of fame-be. Egyszerű.

"A mixed meg konkrétan 40-70%, ennek az alja már a minősíthetetlen kategória, a teteje meg még a műfaj kedvelőinek tetszhet típusú játék."

Mixed valamiért. A mixed egy jó játék lenne, de többnyire technikai problémák árnyalják. Szvsz jó figyelmeztetés a fejlesztőnek, hogy kapja össze magát. És összekapja? Jó ritkán :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Na Vincent, ezt nehéz lesz kimosni az üléshuzatból :-D

Tinman
A legrosszabb ami a nettel történhetett, hogy olyanok is részt vesznek már a nagy közösségi kommunikációban, akik jórészt félelmetes szinten agyhalottak. Ha belegondoltok a modemes, telnetes, betárcsázós korba ott azért a geekek voltak keményen többségben és a megszólalók átlagos intelligenciája vitathatatlanul magasabb volt. Viszont a szélessáv terjedésével tele lett a net milliónyi borzalmas emberrel. Pl.: Amikor az unokáját a térdén tartó, mosolygós idős bácsi, névvel együtt bekommentel egy Tóth Gabi cikk alá egy ilyet: "Te retked kruva mentél volna azanyádnak a picsajaba! !! De azért megbasznám a seggednek jukát." Igen, pont így.

A Steam-re dettó rászabadult rengeteg retardált, akik azt hiszik, hogy az egész egy "játék facebook". Hát nem.

Tinman
Az értékelések hasznosak. Pontosabban: A jól megírt, átgondolt értékelések azok. Ezek segítenek a döntésben, főleg ha látod, hogy az illető sok sok órát beletett.

Érdek ugyan nincs mögötte, de sokan kényszeres önigazolók. "Megvettem xy-t, és mivel a munkám egy részét kvázi erre cseréltem, ezért nem is vagyok már annyira szigorú... no meg mégiscsak az ÉN döntésem."

Sokan nem jutnak el oda, hogy önmaguknak, beismerjék, hogy hibásan döntöttek, aztán egy részek szépen csendben hallgat erről, a másik részük viszont elkezd bizonygatni és másokkal is el akarja hitetni, hogy nem is annyira rossz az a termék, sőt...

Tinman
+1

MerlinW
😊

[merlinw.org]

wantonly
A Nuuvem régió megjelölése fenomenális:

Available regions for activation :
Across the globe... except South America, Europe and United Kingdom and Asia.