Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Úr megteremté pedig nem ellenőrizhető, és nem ad olyan előjelzést, amivel utólag alátámasztható a dolog. Ez a hit dolga.
A különbség ott van, hogy az elsőt meg lehet ismerni és érteni (igaz erre energiát kell fordítani, nekem pár évtizede hobbim a kozmológia, így nagyjából egyenesben vagyok ebben a témában), az utóbbinál pedig erre nincs lehetőség, hiszen a hitre támaszkodik, nem a mérhető dolgokra. Ha számodra nincs különbség, az szerintem csupán annyit jelent, hogy nem fordítottál energiát arra, hogy az elsőt megismerd és megértsd, hanem innen-onnan összeszedett félinformációk alapján felépítesz magadban valamit, és így, a tények ismerete nélkül ítélkezel.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.23. 08:42:03
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De keverni összevissza ezeket értelmetlen, és annyit mutat, hogy aki hivatkozik rá, az valószínűleg nem ismeri és nem érti, hogy melyik mire való. És a megkérdőjelezés bennük arra való, hogy a határait pontosan meg lehessen határozni (lásd 1900-as évek, amikor Newton mozgásegyenleteinek határát meghatározták, és elkészültek a relativitáselméletek, az 1920-as évek, amikor a kvantumelméletek megjelentek, és pontosabban behatárolták a relativitáselméletek határvonalait, és így tovább...)
Még a cikk, amit belinkeltél is ezt hangsúlyozza, hogy ne használj egy elméletet vagy modellt azon a területen kívül, ahova való.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.23. 05:41:08
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
[merlinw.org]
Szerintem, nem fogod visszakérni a pénzed.
Amúgy meg: CDKeys - 24,69 euro - Most éppen nincs nekik.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Koránt sem olyan egyértelmű a kérdés.
A tudomány egy szórakoztató móka, főleg azért mert elég gyakran saját magát kérdőjelezi meg, amire az egész épül. Legalább annyira gyakran hit kérdés, mint a teremtés témája. Viszont a tudomány nevében is lehet majd jó kis vérengzéseket eszközölni.
Nem emlékszem már rá, hogy a topik mikor volt utoljára itt... Wesker infernója szépen felhozta :-D
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A mai ON téma lett volna kb. 4 hsz. Tőlem mehet továbbra is az ördögszekér gurgatás. Az legalább hótziher', hogy áttekinthető volt :-D
A tudomány pedig nem utasít el dolgokat csípőből, és nem is ezt írtam. Azt írtam, hogy jelenleg nincs köze hozzá a tudományosságnak, és odaírtam, hogy miért. Nem tudjuk mérni, nem tudjuk ismételni, stb. (lásd: tudományos módszer). Ez sehol nem zárja ki azt, hogy a jövőben, ha megfelelő eszközökkel és tudással rendelkezünk, akkor nem kerülhet tudományos vizsgálat alá, ahogy sok minden mással is megtörtént. De amíg ezek nincsenek meg, addig mindez hit és fantázia kérdése, ahogy a telepátia és a többi hasonló dolog. Lehet benne hinni, lehet vele foglalkozni, sokan meg is teszik, de ettől még nem lesz tudomány belőle. Tehát nem elutasításról van szó, hanem másik játszótérről.
----
A tágulás és a fénysebesség nem tudom hogy jön ide, ott az égvilágon semmi ellentmondás nincs, és nem kell semmit "vakarózni" rajta. Az infláció alatt az, hogy két pont között a távolság növekszik, az nem jelenti azt, hogy bármelyik egyáltalán halad, hanem azt, hogy közöttük a tér tágul. Ha egy lufira ráragasztasz két pöttyöt, és a lufit felfújod, akkor egyik pötty se mozdul el a helyéről, mégis távolodnak egymástól.
Egy elméletnek pedig az a dolga, hogy az ismert dolgokat a lehető legpontosabban magyarázza, és ellenőrizhető előjelzéseket, még nem ismert, de megismerhető dolgokat írjon le. A kozmikus infláció elmélete nagyon pontosan leírja világegyetem ma általunk ismert formáját, és olyan részletekre adott előjelzést, amit évtizedekkel később sikerült megmérni, és az elméletnek megfelelő eredményeket hoztak a mérések. Nem teljeskörű elmélet, de arra, amire kitalálták megfelelő és jelenleg a legpontosabb.
//ja, off-ba, mert ez még mindig a főtopik, én meg tudok kultúráltan fórumozni. Ez az egész téma is jobban elférne ott.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2017.01.22. 20:01:43
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A tudományunk még a felszínt se kapargatja. Az agyműködés komplexitásáról sok fogalmunk nincs, kb. lövöldöznek vaktában, mint a világtalan gamer a Space Invaders-ben. Nem vagyok gépromboló, de az elméletekkel csak óvatosan, mert az egyik a ősrobbanást hirdeti, "valami más" meg a teremtést, egy harmadik szerint meg talán egy teknős hátán imbolygunk :-D
A deja-vu tudományos háttere pedig teljesen komolytalan. Mérhetetlen, kimutathatatlan, mert rettentő ritka. Van akinek egész életében nem volt, van akinek havonta van.
A tudomány szerint nekem nincs füldobogásom (melynek semmi köze a tinnitushoz)... a medhelp fóruma az USA-ban meg tele van a hozzám hasonlókkal, a legváltozatosabb életet élő emberekkel. Az egyszerű melóstól a sok diplomás mérnökig van ott minden, csak megoldás nincs. U.e. a tudomány elterjesztette, hogy a táguló világegyetem egyértelmű bizonyíték az ősrobbanásra, melynek során az Univerzum a fénysebességnél gyorsabb tágulásba kezdett... majd a tudomány elkezdett vakaródzni azon, hogy a fénysebességnél elvileg semmi nem mozoghat gyorsabban. Elméletek, elméletek hátán. Csokorba szedve ezeket a kis történeteket el is nevezhetnénk Scibliának :-D
Dante pokla valóban mese és mindenről lehet beszélgetni, ez nem is kérdés :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.22. 19:44:10
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.22. 19:16:00
Divination is dismissed by the scientific community and skeptics as being superstition. - nem bizonyítható, nem ismételhető, anekdotikus forrásokra épít, így jelenleg semmi köze hozzá a tudománynak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.01.22. 18:45:08
Meg ahogy látom a Pokol legmélyebb bugyra (Lvl9) csak Judas, Brutus, és Cassius-nak van fenntartva 😄

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Persze ezek mindig a saját életemmel voltak kapcsolatosak, tehát nem olyan szintű, hogy na akkor megjósolok egy 9/11-et.
naivan azt hittem, hogy az én kis egyszerű, fapados életemmel kisangyal leszek... erre úgy bekúrt level 6-ra, mint a sicc (very high). <#wilting>#wilting>
Per Aspera Ad Inferi.
Ez a kor korlátoltságára azért elég ékes bizonyíték. Látja néha a jövőt? Boszorkány! Égessük meg. Lol. Mintha ez egy olyan képesség lenne, ami a 10 + 7 parancsolattal ellentétes... hát nem.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.01.22. 17:30:05