311802
-
#309753 A legutóbbi Dúm is jó áron van a CDKeys-en, ennyiért bűn otthagyni: 4,8 Eur -
#309752 Március 31-én PS4, Switch, GOG, Steam - minden platformon magyar felirattal is
plusz Hardmode és Permadeath azoknak, akiknek a normál mód kevés kihívás lenne
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.11. 18:45:56 -
#309751 De hát most mondtuk hogy ennyiért ingyen van. Vagy még dobjunk össze egy kis aprót hogy pluszba jöjj ki?
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.11. 13:06:24 -
#309750 Nekem az..Bundleba ingyen lenne szóval ez csak 4$-al több mint amiért szeretném.De bethesda nem igen szeret bundlezni -
#309749 Ennyiért már simán beránthatod, ez nem pénz érte. -
#309748 Ha elpusztulnak, utána ki fogja humblézni őket? Kontraproduktívnak tűnik a halálukat kívánni. -
#309747 Pusztulnának el hogy nem akarnak humblezni...Pedig lenne pár cucc ami érdekelne -
#309746 Annyit vastagon megér!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.11. 12:10:45 -
#309745 The Evil Within 2 3.59€-s brutáljó áron! -
Pio #309744 Cuki zene témához, ebbe belefutottál? :)
-
Evoluti0N #309743 Shadow of the Tomb Raider 100%-ra kimaxolva az összes DLC-vel együtt 42 óra.
Méltó zárása lett a trilógiának, annak ellenére, h a Crystal Dynamics csak segédkezett a játék fejlesztésében. A három játék közül ez hozta számomra legjobban az eredeti sorozat hangulatát. Itt is sokszor halomra lőjük az ellenségeket, de sokkal többet koncentrál a játék a fejtörőkre, a felfedezésre, a sírokra. Ami tetszett, h itt is külön lehet a felfedezés, harc és puzzle nehézséget állítani. Mindhárom opciót hardra állítva játszottam végig. Utólag azt látom, h a very hard (ami egyben a legnehezebb fokozat is) is talán belefért volna. Néhány puzzle részen kellett kicsit gondolkodni, de maga a harc nem volt túl nehéz, még akkor sem, amikor tucatnyi ellenséggel kellett szembenézni. Bla-bla. Nincs kedvem sokat írni :D
Szal összességében faszányos lett. Remélem, h pár éven belül kapunk majd még új részeket. Habár a régi típusú TR játékok már valszeg nem fognak visszatérni és hiányolni is fogom őket, ennek ellenére tetszett az az irány, amibe vitték a sorozatot ezzel az új trilógiával. -
Rony94 #309742 The Legend of Zelda - Link's Awakening (2019)
Életem első kijátszott Zelda játéka, 20 órámba telt az első nekifutás és IMÁDTAM. A doboza azt írja, hogy 6 éveseknek már ajánlott, de már a játék közepe felé is voltak olyan dungeon-ök, amiken el kellett gondolkodnom. Egyszer el is akadtam a játékban egy jó 2 órára, csak bolyongtam össze-vissza mint egy hülye, de mikor meg rájöttem a megoldásra, fogtam a fejemet hogy: "Na neeee, ekkora fasz nem lehetek"
Maga a harc technikája baromi egyszerű és könnyű, ez stimmel is a 6-os besorolással. Viszont egyes bossoknál szintén el kell gondolkodni, hogy mit hogyan. A grafikát is imádom, 100% gyerekes cukormáz. Sajnos teljesítményben még a mai napig gyengélkedik. Képes a framerate leugrani 15-20 fps-re is és ami a legbosszantóbb, hogy indokolatlanul csinálja. Ilyen grafikával nem így kéne futnia.
A zene is nagyon cuki és hangulatos volt.
Szóval én nagyon jól elvoltam vele. Most jöhet a Breath of the Wild. :) -
#309741 ;-)))) -
#309740 Frostpunk.
Első fél perc: "Elmenekültünk Londonból és átkeltünk a tengeren, hogy elérjük a fagyos északot."
A röhögéstől leestem az ágyról. :-DDDD -
#309739 Szarjon sünt az Ubisoft, most várhatok rá egy 50%-ot -.- -
Andule #309738 megneztem a jatekban es tevedtem, bocs. (nincs a megcsinalt kuldik kozott) a Pompeius Magnus main kuldivel keverhettem mert a Dzsini altal linkelt kuldi leirasat olvasva kisertetiesen hasonlo hozza. -
#309737 - This War of Mine - Season Pass 1.39€ - Humble Store (Steam-en 6.99€) historical low ár. Tartalma: Father's Promise (ep.1), The Last Broadcast (ep.2), Fading Embers (ep. 3).
- This War of Mine - The Little Ones - 0.99 € - Humble Store (Steam-en 4.99€) historical low ár.
Sajnos ha teljes élményt akarsz, nem elég a Season Pass, az ugyanis itt sem tartalmaz mindent, csak majdnem mindent... a The Little Ones DLC-t ugyanis külön kell megvenned.
Ergo, ha hozzám hasonlóan rendelkezel az alapjátékkal, 1.39 + 0.99 €-t itt a lehetőség, hogy végre teljes legyen a játék és leülhess elé játszani. Ennél olcsóbb nem mostanában lesz és a complete se mostanság lesz bundle része, ebben is biztos vagyok. Meg 2.38€-t bőven megér a full content. -
#309736 Hát remélem igazad lesz. Köszi!
Átnyergeltem Switch-re inkább, Captain Toad 1. fejezetét le is nyomta. Lepergett a credits. Na mondom baz, ezért adtam ki ennyi pénzt? Aztán szerencsére nyílt is a 2. fejezet... hát majdnem szívgörcsöt kaptam. Furák ezek ott a Nintendonál ^^
Ja és iszonyatosan baromira, őrületesen cuki a játék! Receptre írnám fel gyerekeknek... egy csomó mindent fejleszt szépen titokban és iszonyú nagy fun! -
Andule #309735 nem olvastam az osszes kommentet mert ...
de szal gondolom az Origins neked is a Humble havibol lett meg. en ehhez vettem meg anno detto ugyanott a SP-t es en letoltam azt a kuldit, ergo resze volt annak. (marhara semmit nem ad hozza a jatekhoz btw) -
ToxiMaxi #309734 Nálunk (egészségügy) hiába vannak fiatalok, őket a régi rendszer öregei nevelik fel így csak 1-2 marad a végére, aki "fiatalos" felfogással és nem a régi "éppen annyit teljesítek, amennyit kell" felfogással van felvértezve, azok se kerülnek persze döntéshozó szerepkörbe, így a végére mindenki kiég és teljesen negatív lesz. Sokszor elképedek, a pályázatokra kiszórt pénzeken és azon, hogy utána ott áll a gép a ponyva alatt és nincs használva egészen addig, amíg az állástól tönkre nem megy vagy el nem avul. Kiégést magamon is érzem, mert én maszek környezetből jöttem, ahol ha valami gond volt annak egyből nekiugrottunk, de itt teljesen más a helyzet vakaróznak, keseregnek, beszélnek róla még többet, aztán a végén jó sok várakozás után csak azt csinálják, amit én elsőre is javasoltam... Nehéz ilyen környezetben pozitívnak maradni és tolni a szekeret, aminek semmilyen jutalma nem lesz.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.02.08. 15:23:31 -
#309733 "Aki nem mindenben a rosszat keresi és hangoztatja elsőre, az nem "hurrápozitív"."
Igen, de nem is róluk beszéltem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Bármilvel kapcsolatban előrehaladni nem igazán lehet úgy, hogy ha az a feladat, hogy "akkor ez a helyzet, ebből hozzuk ki amit csak lehet""
A napi problémákat, gyorsan, hatásosan kell megoldani és nem a szőnyeg alá söpörni, ahogy azt néhányan megteszik a munkájuk során, ugyanis az a "szörny" amit az ágya alá tolnak, meg dobnak rá 4 lapát földet, az újra és újra visszajön és a végtelenségig képest problémát okozni, sőt újabbakat generál. A problémákat le kell vadászni, ki kell irtani. (Kevés annál szebb hang van, mint amikor egy gép, (pl. egy motor) a kókler keze után végre szakihoz kerül, aki a tapasztalatának köszönhetően hamar megtalálja és eliminálja a problémát és csak azt hallod, hogy duruzsol a masina szakadatlanul.)
Volt olyan kollégám, aki képes volt hetekig elszarakodni pár órás munkán és már az ügyfél jelezte a főnökömnek, hogy szép dolog az analitikus, bölcselkedő gondolkodás, de qrvára ne az ő kontójára tegye az úriember, mert hajlik rá lassan, hogy elföldeli a kert végében. Pár ilyen, pár másik helyen és reppent kifelé a tag... mára az emléke is kínos.
Gyakran az adott helyzetben, ki kell hozni a maximumot abból amid van. Ezer éve történt meg velem, hogy bő 50 km-re kellett kimennem egy helyre melózni és pont az a spec szerszám nem volt a vashoz, ami kellett volna. Se közel, se távol nem volt olyan bolt, ahol vehettem volna, így 20 perc alatt készítettem egyet abból amit találtam, kb. mint a MacGyver... nem is működött sokáig, de arra éppen jó volt, hogy ott és akkor a nagy problémát teljesen és véglegesen elhárítsa.
"csak nem írja le naponta százszor"
Az nagyon szép nagy szám. Biztos olyan tényeken alapul, mint a kormánypolitika :-D
"viszont ha sikerül valakit magával rántani a saját mocsarába, legalább kicsit örülhet, hogy végre nem csak ő ül benne"
A problémamegoldó Mr. Wolfok különös ismertetőjele, hogy megoldják a problémákat és nem csak pofáznak róla. Pl. megpróbálják maguk elhárítani, ha nem megy, akkor írnak az illetékeseknek, reklamálnak, másokat is biztatnak arra, hogy ők is jelentsék az illetékesének a gondot. Ez nem lehúzás, hanem összefogás!
Akkor most elmondom a 2 hete velem történteket, tanulhatsz belőle:
Elmentem futni egy relatív kevésbé gyakran járt részre. A vége felé nagyon furcsa szag ütötte meg az orrom. Lassítottam és láttam, hogy a közeli patakba egyértelműen káros anyag került... 2 perce se volt, hogy őzeket, nyulakat láttam, nyilván ez is az ivóvizük, de ha nem az, akkor is? Ki és milyen jogon? Miért? Iszonyúan felbaxott! Hazaértem. Elmondtam a családomnak.
Anyám pontosan úgy reagált mint te! "Nem a te dolgod, ne szólj bele, már megint más dolgával foglalkozol, csak a rosszat látod meg, arról bezzeg nem dumálsz, hogy előtte 10 km-en meg egy eldobott zsebkendőt se láttál. Nem hiszem el, hogy neked ez a mániád!"
Apám értelmesebb ember, így azt mondta, hogy ha úgy láttam, hogy ez valós probléma, akkor támogat, tegyek amit jónak látok. Másnap reggel apámmal együtt kimentünk autóval a helyszínre + sétáltunk annyit, hogy ő is lássa amiről beszéltem. Egyetértett velem, kétségek nélkül. 5 fotót készítettem, melyeket hazaérve azonnal elküldtem az egyik "kisfőnöknek", akit ismerek, és jeleztem neki, ha nem lépnek az ügyben feljelentem őket... névvel, lakcímmel, arccal.
Anyám nyilván erről is tudomást szerzett, kb. ordított már, hogy EMBEREKET bajba sodrok, hogy most majd ezért, lehet, hogy kirúgnak valakit, aki lehet, hogy ismerősünk, ne adja ég távoli rokon. Mit képzelek, meg a többi. Mondtam neki, hogy magasról leszarom azokat az embereket, akik a szőnyeg alá söprik a problémákat és képesek elmenni egy rothadó világ mellett vigyorogva, miközben ők maguk is annak részesei. Nyilván magára vette, mosolyszünet.
A "kisfőnök" hamar reagált, elismerte, hogy a probléma felvetés jogos lehet, és ha a "nagyfőnök" nem intézkedik, ő úgy gondolja, hogy akkor meg kell kerülni. Ütöttem a vasat tovább, felhívtam a "nagyfőnököt", aki éppen a millióit verte el a családjával egy rendezvényen, miközben valamelyik fullajtárja szétrohasztott egy kispatakot, meg a patak cirka 2 méteres sávját végig elég szép távon. Szó szerint ezt mondta: "Na ne bassz."
Lényeg, hogy ő jól érezte magát, de persze azt is elregéltem neki, hogy már nem egy ember tud róla és nyilván feljelentés is lesz, ha nem történik sürgős változás. Hagytam nekik több, mint 2 hetet. Tegnap előtt direkt arra futottam. Iszonyatos, irdatlan nagy munka nyomait láttam. A szennyezést eltávolították, semlegesítő vegyszert szórtak ki, volt ahol talajcserét(!) csináltak. Annyi eszük persze már nem volt, hogy az utat maguk után rendbe tegyék, no de az állatvilág és a növényzet a lényeg, nem ezek a férgek, akik arra járnak, szóval ez már nem érdekel.
Rendkívül nehezemre esett utána levakarni a képemről a vigyort. Az van, hogy az emberek nagy része eredendően egy rohadt nagy kretén sáska, aki mindent és mindenkit kihasznál és nem törődik a következményekkel. A lényeg, hogy neki caffe lattéval és meleg brióssal induljon a napja és ha valaki felmeri hívni a figyelmét arra, hogy rohad a szék amin ül, akkor azt személyes sértésnek érzi. Ennyi idősen már eljutottam oda, hogy hányok ezektől az emberektől és sokba nem nézem őket, mert ezek az emberek tették és teszik tönkre a világot. Ezek az emberek minden normális, jó érzésű ember ellensége. (A sunnyogó elmélkedők, de nem cselekvők se sokkal jobb kategória.)
"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak." -
#309732 OFF-os téma, így visszafogom magam: az izraeli polgármesterünk egy elképesztően okos, intelligens, több nyelven értő/beszélő - én eddig négyet hallottam tőle, a nem-mindig-szépen/helyes nyelvtannal-beszélt magyaron felül (bár ezt nem úgy kell képzelni, mint a "kici kínai, én nem lenni madzsar") -, hihetetlen emlékezettel rendelkező, egyszerre sok mindent csináló (praktizáló orvos, akinek a vidéki rendelései mellé magánrendelői is vannak a megyében; vendéglátás bizniszbe belevágó; autóbuzi) emberke, aki történetesen a szomszéd településen él, közel 20 éve, és úgy gondotla, hogy kipróbálja magát a polgármesterkedésben is.
A pozitív hozzáállású, energikus úriember nálam 3 évvel fiatalabb, 42 éves, és folyton értetlenkedik, hogy képesek körülötte az emberek ennyire savanyúak lenni - és célja, hogy mindenben helyt álljon.
Nyilván, el fog ő is fáradni...
De inkább egy ilyen emberke a székbe, mint egy a helyi indulók közül, akik pusztán csak a hatalom és pénz miatt akarták. -
#309731 Savanykodók, elégedtlenek mindenhol vannak / lesznek = Emberiség ilyen. -
MrAndree #309730 Miért ne lehetne főnök, ha mondjuk alkalmas rá? Vagy legyen esetleg főnök valaki aki alkalmatlan de nem baj mert ő legalább magyar? :D -
#309729 Aki nem mindenben a rosszat keresi és hangoztatja elsőre, az nem "hurrápozitív". De ha már binárist játszunk, akkor aki igen, az viszont megkeseredett és megsavanyodott - és a környezetére iszonyú káros. Bármilvel kapcsolatban előrehaladni nem igazán lehet úgy, hogy ha az a feladat, hogy "akkor ez a helyzet, ebből hozzuk ki amit csak lehet", akkor az energiáját arra pazarolja, hogy hosszasan azt magyarázza, hogy a mostani helyzet mennyire rossz (igen, más is látja, ezzel kezdődött az egész, hogy "ez a helyzet") és mekkora csalódás az egész világ, és előadja a nagyhalált, ha véletlenül tenni is kéne valamit. Ettől senki nem lesz előrébb (igen, más is tudatában van, hogy nem minden világok legjobbikában élünk, csak nem írja le naponta százszor), viszont ha sikerül valakit magával rántani a saját mocsarába, legalább kicsit örülhet, hogy végre nem csak ő ül benne.
Persze az is lehet, hogy nem csak ez a kétféle véglet létezik az emberek között, és a többség azért képes a feketén és a fehéren kívül megkülönböztetni árnyalatokat is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.02.08. 13:01:45 -
Xsillione #309728 Egészen addig rossz olvasni a "bezzeg másoknál nincs ilyen..." szövegeket, amíg nem olvasol elég idegen, netán nemzetközi forumot és miegyebet, utána már vicces, hogy érdemben mindenki megvan erről győződve (gyepek és zöldségek elv alapján), és mindenki saját környezetét tartja rossznak, persze azzal kiegészítve, hogy ők, személyesen nem ilyenek, ha őbelőlük állna az ország, város, cég, akármi, akkor minden fasza lenne. -
#309727 Én meg azon csodálkozok, hogy ilyenek mi a f*szt keresnek itt? Azon meg végképp, hogy egy idegen országban, hogy p*csába lehet ő főnök? Ezért furcsák a Magyarok, mert idegennek mindent lehet, ő meg sehol sincs a saját országában. Lassan már itt is több a külföldi patkány, mint a Magyar. Én pl. ezért vagyok negatív, na meg azért mert lassan ez lesz a második csájnízek lakta ország. Bárhova nézek, ezek mindehol ott vannak.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.02.08. 12:53:41 -
Xsillione #309726 Ellenben a szezon jegy, ami szintén egyenes fordítása a vonatköző szavaknak azóta van, amióta színház, és eléggé egyértelmű (is lehetne, hiszen már ott is megvoltak a trükkök: mindent tartalmaz, és mindenre beülhetsz, kivéve azt a két előadást, ami miatt az egésznek értelme lenne.) -
#309725 OFF-ba kívánkozóan hosszan lehetne elmélkedni a negatívkodás előnyeiről és hátrányairól, és vica versa a "hurráoptimizmust" illetően is.
Én alapvetően pesszimista hozzáállású ember vagyok, mióta az eszemet tudom, és szívesen "csalódok" pozitívan.
Azt ugyanakkor látom magam körül, hogy igenis a nagyon "alapos" --- magyarosan: mindennel túl óvatos, semmit sem kockáztató, ismeretlent meg nem ismerni akaró, savanyú, mindenkiben és mindenben a "világ ellenem van, és mindenki más nyerészkedik az én káromra" szálkát meglátó --- hozzáállás jellemző ránk, magyarokra. Ahogy a sok milliós, politikához és focihoz szagértősködősködés. -
#309724 A hurrápozitív szemlélet iszonyú káros. A jelenlevő hibákat, igazságtalanságokat, a fairplayt hírből sem ismerő jelenségeket elfedi, elkeni, nem tesz ellenük semmit, csak jó képet vág mindenhez és lő egy selfie-t az instára, sőt aki szóvá teszi azt viszont kritizálja. Ennek szurkolsz? Az emberiséget "a jó képet vágok ahhoz, ami rossz" soha nem vitte előbbre egyetlen lépéssel sem. A rend, az átláthatóság, a világos és mindenkire vonatkozó szabályok, törvények, a hibák felismerése és kijavítása, az igazságtalanságok helyrehozása az, ami az emberiség jövője és nem az önként fejre húzott szemellenző. -
#309723 Akkor - talán! - még van remény az Emberiség számára :) -
#309722 Saját munkahelyi tapasztalat alapján ez erősen generációs különbség szerencsére - a mi generációnk elég vegyes, de a frissen egyetemről érkezett kollégák nagyobb többsége már sokkal normálisabban működik, és nem azt keresi, hogy végre moroghasson valamivel kapcsolatban arra a napra is, mert anélkül nem teljes az élete. -
#309721 Idegenajkú (izraeli) főnököm van - ő folyton rácsodálkozik, hogy a magyarság milyen "furcsán működik"...
//szerk.: Leginkább azon akad ki, hogy a magyarok mennyire negatívak. Ha valamilyen lehetőség adódik, akkor állnak, vállakat vonogatnak, elkezdik firtatni a buktatóit, árát stb, és nem adnak bele mindent, hogy megvalósítsák. (ő nem ilyen szép magyarsággal)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.02.08. 12:12:07 -
#309720 ... és amögött az volt az eredeti szándék, hogy akkor legalább a telefonokhoz nem fognak csomagolni állandóan új töltőt, hiszen már úgyis van, és nem keletkezik csomó felesleges töltő egy háztartásban.
Kivéve, hogy még mindig gyakorlatilag csomagolják mindegyikhez, hiszen az mondjuk épp a saját szabványú gyorstöltőjük, ami véletlenül se lesz kompatibilis az előző telefonod gyorstöltőjével. Nem baj, de legalább kábelt nem adnak hozzá, mert az úgyis van.... ja, de.
A season pedig nem csak évszak, hiszen a sportban is szezonok vannak, a sorozatok (tévében) is szezonokban jelennek meg, stb. - a Season Pass pedig sokkal inkább az ilyen "egy sorozatban kiadott tartalmak" szezonját idézi meg.
-
#309719 Hát ja... nekem csalódás az egész élet, ilyen szempontból. Mindig ráfutok valami ragadós, grízes mocsokra. Elképesztő, hogy hány helyen vágnak át, vágtak át, próbáltak meg átvágni, miközben a legtöbb esetben fejétől bűzlött a hal. Ha meg folyamatosan gerincesen viselkedsz, akkor meg kihasználnak, vagy lenyomnak a víz alá. Mondjuk megnyugtat a tudat, hogy azért ez nem minden országra ennyire jellemző, de ránk iszonyatosan. -
#309718 Egyetértek... az ilyeneket nagyon elkerülöm, semmi értelme. -
#309717 Az, hogy USB alapú a töltő, már fejlődés, hiszen legalább azt nem kell eldobnod és venned egy újat, mint azelőtt és én ennek örülök. A mobiltelefon díjak normalizálása nem tudom milyen részben Bizottsági, magyar kormányzati vagy régiós erőfeszítések eredménye, de az egy vicc volt, hogy több, mint 10 éve nálunk volt a legdrágább a telekommunikáció az EU-ban... mert olyan baromi jól éltünk nyilván.
Aki kitalálta ezt a "season pass"-t, szívesen elküldeném egy nyelvi kurzusra, mert az "évszakos engedély" szerintem urdu nyelven sem bír kifejezetten sok értelemmel. -
#309716 Pont ezt mondom. Mutyizásra mindig lesz végtelen pénz , a munkás és annak ,hogy ők megfelelő körülmények között és megfelelően működő gépekkel dolgozzanak az a nem létező prioritás.. -
#309715 -
#309714 De feltételezem, hogy a bevizsgáló külsős munkatárs valamilyen (talán nem is olyan távoli) rokoni kapcsolatban áll az igazgató valakijével és akkor már rögtön érthető miért is nem vásárolnak saját eszközt
Az a gáz, amikor ugyanez az egészségügyben van, hogy egy német cég végez magyar állami tulajdonú kórháznak diagnosztikai vizsgálatot. A kórházakat nem tatarozni kéne, hanem mindenhová 1-1 MR-t, CT-t vásárolni és pillanatok alatt lehetne csökkenteni a költségeket. De a kedvencem a gépjárműbérlés...
Don't get me started...