Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A sztori jó, a helyszín és kor még annál is jobb. Imádom az északi mitológiát. Ami Senua-t illeti, a játék nagyon jól érzékelteti egy hasadt elme világát és ami a legdurvább, hogy sok esetben túl jól. Volt olyan a játék során párszor, hogy nem igazán éreztem magam komfortosan. Ha ez volt a cél, akkor sikerült. Azt mindenki döntse el magának, hogy akar-e ilyet átélni. A játék világa borzasztóan nyomasztó, nagyon be tud szippantani és nagyon le is tud húzni magával az őrület sötét vermébe. Mindehhez olyan gyönyörű grafika társul - amit a készítők durván meg is lovagoltak a fotó móddal - hogy az valami elképesztő. Imádtam fotózni a durva helyszíneket. <#vigyor2>#vigyor2> Szóval ez a része a pro, ami miatt folytatni szeretném, mert érdekel a befejezés.
A kontra oldalon viszont olyan mennyiségű rossz élmény halmozódik, hogy néha kedvem támadt volna földhöz vágni a billentyűzetet, átütni a monitort és rituálisan elégetni a játék nemlétező lemezét, a Ninja Theory székhelyét pedig lerombolni és sóval behinteni.
Szerencsétlen Senua olyan lassan fut, hogy a nemlétező csípőprotézises 92 éves nagymamám is maratoni futó mellette és 110-et verne rá 100-on. A mentési pontok olyan borzasztóan vannak elhelyezve, hogy sok esetben percnyi alagutakban guggolva mászkálás kell ahhoz, hogy ismét elvérezhessünk egy harcban. Abban a harcban, ami játékba a csupán azért került be, hogy kitolják a játékidőt 2-3 óráról 6-ra. A mellé társuló pocsék harcrendszer pedig frusztrálóvá és idegesítővé teszi a játékot, aminek szórakoztatnia kellene. A szóközt ezer éve nem kalapáltam így, csak azért, hogy szerencsétlen csaj csináljon egy kitérő manővert. Teljesen fölöslegesen van benne az egész a játékban. Simán egy szerencsétlen QTE harccal le kellett volna rendezni az egészet, ha már nem voltak képesek jobb mechanikát összerakni. Idegtépő várni az ellenfél támadását feltartott karddal védekezve, amikoris még mozogni sem lehet, bakker! És semmi nem változik, csak ugyanazok az ellenfelek jönnek és jönnek folyamatosan, kevert váltásban, egyre többen és többen.
Szóval ez a játék egy 9.9/10-es csoda lenne, ha egy sima séta szimulátorként készült volna el. Így meg erősen gondolkodom, hogy megéri-e a harcrendszert eltűrni a játék vége miatt vagy megnézzem TY-on...
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.01.04. 10:26:39
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Next PC upgrade: 2022
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
- Two Point Hospital-t próbáltam egy free week alatt, azt hittem totál be fog találni, de NEM... élettelen, pakolgatod a hülyébbnél hülyébb betegségkhez való szobákat, egy darabig nincs pénz, aztán meg átszakad a gát és ömlik. Nehéz jó menedzsment játékot csinálni, itt nem sikerült. Nem mondom, 15-20 órát biztos el lehet nyomkodni és lehet biztos élvezni is, de még nem döntöttem el mi lesz a sorsa.
- Bad North-ot pont melóban teszteltem (Epicen free osztogatták), tényleg oda való, 2. pályán game over volt, így biztos van benne kihívás is 😊
- Shadow of War-ból meg bőven elég nekem az alap, úgyse fogok sose odáig jutni se.
- SF5 nem nekem való, túl nagy a skill gap szvsz, annyira meg nem akarok fightolni, hogy megtanuljam. Működik benne az a módszer hogy rátenyerelsz az össze gombra random és úgy nyersz (local coopban természetesen)? 😄
Összességében szódával elmegy...
szerk.: ez a Mages of Mystralia... szerintem se jól nem néz ki, túl kontrasztos, se nem érdekes... vótmá, Magicka-t "kell" tolni ha varázslat kreálós játékot akar az ember játszani, nem egy ilyen Zelda/Torchlight mutánst.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.03. 20:42:43
1. Folyamatos előfizetés ellenére (Classic plan) a 12 játékból 10-et választhatsz.
2. Fő címnek a Middle-earth: Shadow of War jó LENNE, de ez NEM a Defenitive Edition, amit amúgy nem 1x árultak már egy rakat helyen 10€ alatt! Látszik, hogy tök arra megy ki a játék, hogy a DLC-kre költs el egy rakás pénzt. Ugyanis van hozzá még sztori DLC, egészen pontosan 2 db., ill. 2 másik, ami dettó tartalmaz harcokat/területeket, de azok kevésbé érdekesek, 2x15€-t nyilván nem érnek.
3. Nagy mázli, hogy 2 említésre méltó fos is van a pakkban, így nem nehéz kiválasztani a 10 aktiválandó címet, amiből én a Shadow of War-t nem aktiválom. Minek??? A világ már elhaladt mellette, Defenitive Edition egyre olcsóbb és olcsóbb, majd hagy nagyon kell azt megveszem fillérekért.
- Middle-earth: Shadow of War - Ebben a formában a jó. k. anyád kategória.
- Graveyard Keeper - Zorro kapaszkodj: Fincsi! Nagyon jó cucc!
- Two Point Hospital - Zorro ismét kapaszkodik: Ez is nagyon frankó, Theme Hospital nyomdokain.
- DiRT Rally 2.0 + 3 DLC - Ótósoknak nyilván okés, nekem nem lesz rá időm.
- Street Fighter V - Teljesen jól ellehet szórakozni az alapjátékkal is. Persze aki komolyan gondolja, az vehet hozzá egy rakás DLC-t, több, mint 500 € értékben, amiből nagy része skin/costume.
- Bad North - Érdekes kis indie valós idejű stratégia. Nekem eléggé handheld-re vágyós feelingem van vele kapcsolatban. Nem az a kifejezett nagygépes cím... persze melóhelyen beleférhet, ha van szabad fél órád.
- Trailmakers - Jópofa építgetős, de biztosan nem lesz rá időm.
- Unrailed! - Skippelős multis fos, de single only is az lenne.
- Whispers of a Machine - Kellemes kaland cucc.
- Them's Fightin' Herds - Ostobaság... verekedős csillámpónik, meg lámák. Ott a Streetfighter V, azzal tessék tolni és boldognak lenni.
- Mages of Mystralia - Wishen volt! Így kell egy indie cuccnak kinézni, miközben a gameplay kaland/akció. Nagyon szimpi, 2 éves cucc pedig.
- GRIP: Combat Racing - Én az ilyeneket szeretem... árkád ótós' lövölde a Megarace/Forsaken nyomdokain haladva.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Mert igénytelen vagy...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.03. 12:55:36
Betekintési szög brutál.
Előtte LG TN paneles volt. Ha éppen 10 centivel lentebb volt a fejem már torzult a szín.
Soha többé TN.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Nekem egy elég drága Dell IPS monitorom van azt még akkor gyártották, amikor nem létezett 1 ms-ot tudó IPS. Nyár óta az is van már, de én nem hiszem, hogy NXS hajlandó kiadni az LG 27GL850-B-ért cirka 170.000 Ft-ot.
Ergo mondj egy olyat ami nem VA (sebesség mindenekfelett), de nem is TN, mert azt te nem választanád, viszont nem 170-es kategória. 50 akárhányezerért 1ms-os 144Hz-es shoot 'em up-ra perfekt monitornál kíváncsian várom mit ajánlasz jobbat.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.01.03. 08:20:06
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.01.02. 20:23:18
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.02. 12:26:58
Rohadtul remeg a kezem a vásárlás gombon még a Sale vége előtt a Special Edition-ön (ebben vannak a Story mode-hoz extrák, ami még megérné a pluszt). Az Ultimate Edition-t akartam én is megvenni, de nem látom értelmét, mert csakis online bónuszokat ad. Arra meg amúgy se nagyon mennék.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
AC: Syndicate. Vedd meg az alapjátékot. Vedd meg a Season Pass-t, vagy vedd meg a Gold Edition-t. Azt hiszed minden sztori tartalom a tiéd? Tévedés. Hiába van Season Pass-ed, akkor se! A Dreadful Crimes nyomozások hiányozni fognak (3-4 óra sztori content)! Alapára 5€, akcióban a legolcsóbb a Greenmangamingen lenne 1.8€-val, ahol ezt kapod a pofádba: "Game Unavailable in Your Region".
Közben az alapjátékot és a SP-t árulhatják, azt megengedte nekik az UBI, de a Dreadful Crimes DLC-t azt nem. Nyilván Uplay kliensből veheted, éppen leárazták 5€-ról, 2€-ra.
Miért van az, hogy még a SP se tartalmazza? Mert az UBI kitalálta, hogy ez egy időleges DLC volt PS4-re. De már RÉG lejárt. És ahelyett, hogy a SP része lett volna automatikusan, inkább úgy döntöttek, hogy aki tényleg a fullos játékra kíváncsi az fizessen MÉG. A lehúzás lehúzásának a lehúzása.
Az meg, hogy a GMG-n se engedik egy rakat régiónak jobb áron megvásárolni a DLC, már az igazi csúszómászó kategória.
Darksiders: Warmastered Edition
Darksiders II: Deathinitive Edition
Steep
plusz a 10 euros kuponok még hetedikéig
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.01.01. 17:32:07
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.01.01. 16:38:20
"Blu-rays and other 1080p content, including non-4k console games, are displayed well."
Ahogy a FHD filmek is nyilván stimmelnek.
"9/10 - 1080p Input - Samsung Q70/Q70R QLED 1080p Picture
1080p, like content from a Blu-ray player or a non-4k game console, looks good."
Tényleg így van, ez is szempont volt, amikor kiválasztottam a tv-t.
Szerk.: Az LG C9 is dettó 9/10-et kapott ezen a téren, pedig azt tartják jelenleg a legjobb vételnek gamingre, ráadásul az OLED.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.01.01. 15:41:00
Kulonosen fura olyasmit olvasni, amit irtal, egy olyan embertol, mint te, aki mar-mar legendasan maximalista es koltseghatekony...
Amúgy azt hittem RTX csak 4k felbontás mellett megy.... ez jó hír.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ergo ami nem megy 4k-ban, mert sok lenne a kompromisszum, azt szívfájdalom nélkül tolhatod FHD-ben u.a. a kijelzőn, de úgy, hogy ott már bekapcsolhatsz egy rakat extrát.