311802
  • Rony94
    Én úgy hallottam, hogy egész tisztességes looter-shooter-MMO. Legalább is az Anthem-et a földbe döngölte anno. (bár ez valószínűleg nem volt nehéz feladat)
  • zorrobomber
    Tudnék én is mesélni a kisbaba melletti kevés kex mennyiségről, de szerintem nem ide való téma. Van rá megoldás, ne csüggedj.
  • Anonymusxx
    A legnagyobb szemétség hogy az első rész már vagy egy éve nem akciós... Lehet már nem is lesz többet, és a szerverek se a sokáig lesznek meg, így meg nincs kedvem belevágni a 2 részbe...
  • MarkBlade
    Nincs meg de sok jót nem hallottam róla.. a dlck drágák hozzá ahogy néztem. Területeket nyit ki sajnos így ajánlott hozzá. De szerintem lassan ingyen adják hátha megveszik hozzá a dlct és mégis lesz kis bevételük.. ugyanez az új ghost recon.. a régi drágább mint ami most jött ki nemrég.
  • Tinman #309829
    De nem.

Akinek megvan az alapjáték, az nem kattint, nem keres. Az felmegy a játék oldalára, megnézi milyen lehetőségei vannak és beteszi a kosárba a Royal Edition-t, ahol látni fogja, hogy hiába vette meg az alapjátékot, ne adja ég valamelyik DLC-t, akkor se számít... akkor is fizeti a pakk teljes árát. Ez még elmegy, de a DLC bundle elrejtése az nem, de csak ismétlem újra és újra magam.

SOHA nem meggyőzni akarlak, meg igazából soha nem érdekel, hogy a másik félt végül sikerül-e meggyőzni vagy sem! Az érdekel, hogy más is tudjon róla és ami rossz az változzon meg + ismerje és értse meg az én szemszögem! NEM kell elfogadnia, elég ha megérti. Bármily meglepő KÖZÖS érdekünk, hogy az ilyen aljas kiadói húzások eltűnjenek!

"hogy miért kellett ennyire kiakadni most"

Mert rohadtul unom már, hogy minden napra jut egy ilyen ügy, hol a neten, hol IRL, ahol át akarnak vágni. Most már egyre durvábban ütök vissza és tudom, hogy nem hiszed el, de az esetek bőven 90%-ban a kritikám eljut az illetékeshez és változtatnak a dolgon. Nekem továbbra is mély fájdalmam, hogy szétrohadó, átvágós, alja dolgok az emberek 99%-át nem zavarják. Magyarországon divat lett bekussolni és jó képet vágni, nehogy valakinek ettől szar napja legyen... hát pedig legyen. Aki tróger, arra szar napok várnak. Blogot tudnék írni már róla, hogy mennyi ilyen kis "mein kampf"-om van. Mert ráébredtem, hogyha én elmegyek mellette, akkor úgy marad... senki nem tesz semmit, mindenki bebújik 18:00 után a házába és, hogy odakint éppen védett erdőt irtanak és fát lopnak, az nem számít nekik, ahogy az sem, hogy orrba-szájba eltüzelnek mindent. Félelmetes, hogy egyetlen egy szennyező, mit tud művelni pl. egy 2000 lakossal rendelkező faluval (szomszéd község). Döbbenet.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.02.14. 18:12:14
  • Tinman #309828
    Erről meséljen már valaki pls.!

Single content? DLC téma?
  • lalakov
    A The Division 2 annyira rossz lett, hogy már 3 euróért vesztegetik? Mondjuk ebből kiindulva felmerült bennem, vajon bekerül-e a következő havi Bundle-ba?
  • Atisz #309826
    Ja, látom, azt hittem csak a vita megy és maga a bejelentés még nem történt meg :D
  • Atisz #309825
    A nemzeti konzultációban mi volt összemosva?
  • MarkBlade
    Ne robbants megint atomot.. :)
  • Atisz #309823
    Ne haragudj, ezt én sem értem. A látottak alapján neked a Deep Silverrel kéne, hogy gondod legyen, akik elcsábultak és nem az Epic-kel.
    Persze OK, ők is disznók, mint ajánlattevők, de a ludasnak itt azért mégis inkább azt érzem, aki rábólintott erre a nem éppen korrekt eljárásra.
  • Atisz #309822
    Az Epic-en mától ingyenesen beszerezhető (1 héten át) a Kingdom Come.
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, arra gondoltam, hogy ebből a szempontból lehetett volna informatívabb.
  • Xsillione #309820
    Annyiban van több köze a másiknak, hogy a support a vevőkkel foglalkozik, a másik meg a nagykereskedőkkel (kiadó), és ők egyáltalán tudnak érdemben szólni a kiadónak, hogy ez most mi is valójában, elbénáztátok vagy szándékos, vagy akármi. (és persze egy másik részleg, akár marketing akár jogi meg azt nézheti meg, hogy ez rendben van-e, vagy éppen kívánatos vagy sem a steam részéről, és ezek alapján léphetnek)
  • Zóanagyvarázsló
    Egészen gyorsan válaszoltak. Mondjuk nem tudom, mennyire appropiate az a department, ha utána azt fejtegetni, hogy ők nem tudnak ezzel kezdeni semmit (ahogy azt tudjuk, hogy kiadó kompetencia), és írd meg a fórumra is... A továbbításhoz ez alapján nem fűznék nagy folyományokat, de ki tudja.
  • Zóanagyvarázsló
    Itt senki nem ver át érdeklődésre, ha bármelyik érintett DLC-re rákattintasz (ugye, ha megveszed, jó eséllyel megnézed előbb, hogy mi az), akkor fel is dobja a csomagot. Nem ellened kötözködöm, engem is zavar így az adatlap, csak azt mondom, hogy jogilag elbukna ez a harcod. Muszáj azt hinnem, hogy ha perelnél, akkor nyernél?

Szó sincs erről. Van belőle bundle, eldugva, a drágább pakk viszont az arcodba tolva.

Itt a bundle bundle-re gondoltam, amilyen a sok sallanggal megdobott Collection is a játékból. Legalábbis hiányoltad (én is), hogy nincs olyan konstrukció, melybe beszámítják a meglévő DLC-ket is.

Erre kiderül, hogy mégiscsak ismered, a hátteret, csak inkább játszod az értetlent.

Nem azt nem értettem, hogy mi a baj az Epickel, hanem hogy miért kellett ennyire kiakadni most, egy ennek a mértékénél számomra kisebbnek tűnő probléma miatt. Kíváncsi voltam, hogy van-e más is a háttérben. Azt a választ kaptam, amire számítottam, de azért kíváncsi voltam, hátha lemaradtam valamiről (az utóbbi hetekben sem voltam túl aktív itt), nem látatlanban akartam értelmezni a motivációidat, hanem a saját előadásod alapján. Ezt nem tartom inkorrekt eljárásnak, de ha te úgy szeretnéd, legközelebb eldönthetem inkább magamban, hogy mire gondoltál.

Feltétlenül azt kívánom, hogy eztán az összes IRL vásárlásodkor szívassanak meg így és vetessék meg veled ugyan abból a 2x annyiba kerülőt, miközben a polc másik felén ott van u.a. feléért. ;-)

Hát igen, akinek jogilag más az álláspontja (a nem általa hozott jogszabály alapján), és még más stílusban fogalmazza meg az egyébként a tiédéhez hasonló véleményt, az ezt érdemli szerintem is. Ezen nincs mit vitatkozni ;)
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.02.14. 11:40:35
  • Tinman #309817
    Hello,

Thank you for bringing this problem to our attention and for your comments - we value feedback.

I'm forwarding your comments on to the appropriate department.

Unfortunately, Steam Support is unable to make this changes as this information is handled and set directly by each games Publisher - Developer Teams who control their Store listing.

Additionally, if you wish to share an opinion, suggestion, or idea with the community as well, please visit the Steam Discussion forums.

This forum is regularly read by Valve's development team.

If you have any further issues/questions or concerns, please let us know - we'll be happy to take a second look for you.

Steam Support
    Marco

Magyarul a felvetés jogos... ha nem lenne az nem továbbítaná sehová, plusz ahogy megmondtam: ezt a kiadó maszatolta el így és nem a Steam!
  • Tinman #309816
    A nyilvánvalón nincs mit levezetni. Jöhetnek a béna autós példák: Bemész a Merci szalonba. Vennél egy autót. Meglátod a kirakatban 14 millióért a verdát... alap modell, a kötelezőt hozza, de semmi extra. Érdeklődsz. Erre az eladó elmondja neked, hogy kérhetsz bele extrákat, összesen 5 millió forint értékben, ill. van egy fullos kiadás, gyárilag mindennel 21 millióért. Vakarod a fejed, neked nem kell bele hátsó ülésfűtés, se a fejtámlákba épített LCD kijelző. Erre az eladó széttárja a kezét, hogy ezek vannak. Másnap visszamész megveszed a legdrágább fullos modellt.

A dolog persze nem hagy nyugodni... hazamész, rákeresel a neten, hogy van-e olyan kiadás belőle, amiből pont az a 2 tétel ki van véve és 3 mp alatt megtalálod, hogy az összes Merci szalonban van ilyenre lehetőség, utólag is kérhetők bele az extrák egy spec csomagban, mindössze 2.5 millióért és ami neked pont nem kellett volna, azok nincsenek benne. Átverve érzed magad! Miért nem szólt neked erről a kereskedő? Miért neked kell utána keresned? Elbuktál 4.5 milliót.

Amit te csinálsz a Btk kapcsán, az tipikus példája annak, amikor egy csaló az ügyvédjével próbálja kimagyarázni az adott elkövetett csalásra, hogy de hát én nem is pont úgy követtem el a csalást, hanem máshogy, arról meg 100% pontossággal pont nem ír a Btk, így nem vagyok csaló. Nem 100%-ban így, de apám Toyotájával kapcsolatban hasonlóan vertek át minket... elhallgattak nem egy dolgot a vevő elől. Perelni akartunk, peren kívüli közös megegyezés lett a vége.

"a bundlizást nem írja elő jogszabály,"

Szó sincs erről. Van belőle bundle, eldugva, a drágább pakk viszont az arcodba tolva.

"A fülbefogást és társait nem tudom, honnan veszed"

Innen: "Azt kérdeztem, hogy honnan a gyűlölet."

Erre leírtam neked száraz tényeket, amiket pusztán 1 év alatt léptek meg. Erre kiderül, hogy mégiscsak ismered, a hátteret, csak inkább játszod az értetlent. Az aktuális probléma meg elég részletesen le lett írva, tök felesleges úgy kommunikálni, mintha semmiről nem tudnál semmit.

Feltétlenül azt kívánom, hogy eztán az összes IRL vásárlásodkor szívassanak meg így és vetessék meg veled ugyan abból a 2x annyiba kerülőt, miközben a polc másik felén ott van u.a. feléért. ;-)
  • Evoluti0N
    Alyx*
  • Evoluti0N
    Half Life: Alix pontos megjelenési dátumot kapott. Március 23.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez egy fogyasztói álláspont, mellyel egyetértek, de meg sem próbáltad levezetni a jogszabályból. Így a bűncselekményes vonalat ejtettnek tekintem.

Az eleve nyilvánvaló, hogy a bundlizást nem írja elő jogszabály, hiába az a legjobb nekünk. Ja, bosszant, amikor a kiadók kerülik ezt az eszközt, nagyon örültem, amikor a Steam lehetővé tette technikailag. De nem jogi kérdés ez sem, pláne nem büntetőjogi.

A fülbefogást és társait nem tudom, honnan veszed, leírtam, én sem szeretem az Epicet. Muszáj hozzá fröcsögni, hogy elhidd? Vagy egyetérteni kell veled "jogi" kérdésekben? Vagy a Kingdome Come adatlapját tekintve elfogadni tényként a kinyilatkoztatásodat? Attól, hogy valakinek eltér tőled a véleménye bizonyos kérdésekben, még nem lesz Epic-rajongó. Ezek összemosása nemzeti konzultációs szint, javaslom a hanyagolását.
  • Tinman #309812
    Kezded lassan érteni, hogy én mit érzek, amikor ez egy játékost nem zavar, sőt még jó képet is vág hozzá. Pont ugyan azt érzem vica versa, amit most te.
  • Tinman #309811
    Tisztességtelen eszköz jelen esetben a termék főoldala, melyen egyértelműen, szándékosan nincs feltüntetve az olcsóbb, gazdaságosabb csomag, így a vásárló előnytelen vásárlást hajt végre. Az már csak hab a tortán, hogy az előnytelen vásárlás során a már meglévő termékedet semmilyen szinten nem veszik figyelembe, annak értékét semmilyen arányban nem számítják le a végösszegből, és a plusz példányt nem ajándékozhatod/adhatod el senki másnak. Ez dettó kiadói döntés, ugyanis vannak olyan kiadók, ahol ez lehetséges, sőt alap, vannak olyan retkek, mint az Epic seggnyaló Deep Silver, ahol meg nem.

A realitásérzékeddel neked lehet probléma, ugyanis rogyásig van a net az Epic gerinctelenségével, még akkor is, ha te fogod és befogod a füled. A hazai fogyasztóvédelem le se szarja a digitális játékok piacát, teljesen értelmetlen az ügyben kommunikálni velük. Az már éppen elég elégtétel lesz, ha az átverés helyett kiteszik a termék főoldalára a DLC bundle-t is.
  • Zóanagyvarázsló
    Az aktuális kiakadás hátterére voltam kíváncsi, de látom, csak az Epic-múlt miatt, az megvan. Joggal lehet miatta fújni rájuk, de ha véleményből tényeket szülsz (nem, nem bizonyítottad a szándékosságot, van rá sansz, de marha kevés amit írsz hozzá), akkor abból az jön le ezzel a keresztes hadjárattal együtt, hogy az a realitásérzékedet megzavarta.

A Btk. vonatkozó részét pedig beidézem helyetted én:

417. § (1) Aki szervezett termékbemutatón különleges árkedvezmény vagy árelőny meglétéről, vagy nyerési esélyről megtévesztésre alkalmas tájékoztatást ad, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az áru értékesítése érdekében nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős mennyiségű, illetve értékű áru lényeges tulajdonsága tekintetében valótlan tényt vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állít, megtévesztésre alkalmas tájékoztatást ad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményt az áru egészségre vagy környezetre gyakorolt hatásával, veszélyességével, kockázataival vagy biztonságosságával kapcsolatos jellemzőivel összefüggésben követik el.

(4) E § alkalmazásában

a) az áru lényeges tulajdonsága:

aa) az áru összetétele, műszaki jellemzői és az árunak az adott célra való alkalmassága,

ab) * az áru eredete, származási helye és előállításának módja,

ac) az áru tesztelése, ellenőrzöttsége vagy annak eredménye;

b) szervezett termékbemutató: termék forgalmazása céljából szervezett utazás vagy rendezvény alkalmával folytatott kiskereskedelmi tevékenység.

Szerintem ezzel bíróságra nem lehet menni. Az előnytelen vásárlás nem a Btk.-ban szereplő fogalom, de ja, azt a termékbemutatós átverésekre szokták érteni. Csak abba a jogszabályi definíció alapján egyáltalán nem fér bele a Steam. De mondom, ha hiszel az igazadban, akkor a te kitartásoddal és világmegváltásoddal javaslom a fogyasztóvédelemhez fordulást.
  • MarkBlade
    Lol.. megmondták a steam nek hogy dugják el jól a dlcjüket mert most epic pártiak.. hihihi.. ez így azért viccesen hangzik.
  • zorrobomber
    A gyűlöletre ez közel sem indok. Az exkluzivitáson kívül (az is erősen idézőjeles, nem tudok róla hogy olyan baromi nagy Metro fan lennél) milyen kárt okoztak neked személyesen? Ja, hogy te vagy a gaming megmentője, meg a földé (a 400k-s tévével), meg a kiskutyáké. Az Epic még mindig nagyrészt opcionális. Meg a vakon vásárlás is. A boltokban még mindig apróbetűs a kilónkénti ár, ami nekem személy szerint baromi nagy mankó, mégsem látok TEK-eseket rohangálni a Spar-ban. Vicc amit művelsz, és ez úgy, hogy az indíték nagyjából elfogadható, de a kirohanás mértéke komikusan aránytalan.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.13. 21:56:02
  • Tinman #309807
    Honnan a gyűlölet az Epic iránt? Ez most komoly? Eddig nem olvastál semmilyen gamer fórumot?

- Felkerül a Steam-re pár cím. Ezek közül még olyan is akad, amit aztán a Steam-es játékosokkal bétáztatnak le, majd a megjelenés előtt pár héttel leveszik a játékot, mondván vedd meg az Epic store-on, vagy várj egy évet, mert eladtuk magunkat a kínai lének. Ez úgy lett volna fair, hogy ott is megjelenik és Steam-en is a rendes menetrend szerint. (Lásd GoG és Witcher!)
    - Az előbbihez kötődik szorosan a Deep Silveres arc reakciója, hogy ha a játékosoknak nem tetszik a Deep Silver lépése, akkor majd nem kapnak Metrót. Kvázi zsarolás.
    - Platformon belül úgy teremtenek exkluzivitást, hogy nem a saját játékukat teszik kliens exkluvá, amit a PC gaming scene elfogadhatónak tart, hanem 3rd party címekkel teszik ezt, néha egyszerűen pénzzel, erőből, felvásárlásokkal. Ahelyett, hogy egyesítenék a PC gaminget inkább csak tovább tördelik, kényelmetlenebbé teszik az n+1. fos klienssel a platformot.
    - Még mindig senki nem biztos abban, hogy az Epic teljesen makulátlan, miközben a kliensét használod és nem megy Kínának némi nem éppen rájuk tartozó adat. Olvasnivaló.
    - Ide kapcsolódik, a Steam adatok felhasználása is! Olvasnivaló 2.
    - Asszem' tavaly valami 80 milla körüli user adat kikerüléséről olvasgathattunk...
    - Bevallom én is szívesebben látnék az Epic-től egy Unreal témát, mint a Fortnite erőltetését... tele vannak lével, de az Unreal IP-re már nem marad erőforrás? WTF?
    - Eltelt több, mint egy év (valójában az első Epic kliens megjelenése óta inkább NÉGY) és még mindig egy vállalhatatlan fapad a kliensük. Se kosár, se rivjúk, se cloud, se achik, se community oldalak, etc... izé... offline lehet már tolni a szarjaikat?

A tisztességtelen eszközökkel előnytelen vásárlás fogalmát simán ismeri a Btk. Jelen esetben konkrétan 2x-es áron kínálják a termék főoldalon azt, amit a szem elől jobban elrejtve feléért is odaadnak. Hogy ezt nem a Steam szülte oda, az a is biztos. Miért? Mert a Deep Silver-ről van szó, pontosan azokról, akik elkezdtek a farpofa széthúzását a Metro-val.

A Steam supportnak már írtam, várom a válaszukat.
  • Zóanagyvarázsló
    Azt kérdeztem, hogy honnan a gyűlölet. A metrós vonal alapján még inkább értem is, de ez a mostani inkább csak gyanúsítgatás, hiszen csak onnan tudjuk, hogy szándékos, hogy te ezt kinyilatkoztattad. (Nem mondom, hogy biztosan nem az, de azért egyértelműen nem bizonyítható.)

Arról meg konkrét jogszabályi passzusokat várnék, hogy mi a bűncselekmény. (Olvastam a vonatkozó részt a Btk.-ban, számomra nem egyértelmű, hogy van miért feljelentést tenni, de kívánom, hogy tedd meg! Tényleg érdekelne az utóélete. Vagy legalább a fogyasztóvédelem álláspontját megkérdezhetnéd.)

Mindettől függetlenül még lehetne írni a Deep Silvernek, akkor nem az jön le, hogy itt a legfontosabb folyamatosan verni az asztalt. Hátha még kiderülne, hogy tényleg nem szándékos. Vagy valami bullshit, hogy miért jó ez nekik.
  • Tinman #309805
    Ahol a Deep Silver mondja meg a saját kiadású játékánál, hogy mi és hová kerüljön. Epic-en rányomsz a verziókra és máris hozzá. Azt gondolom nem kell elregélnem, hogy a Deep Silver az első között volt az, aki lefeküdt az Epic-nek és csináltak egy jó kis botrányt Metro ügyben (is).
  • MarkBlade
    De ezt a steamen volt ha jól értettem.. :)
  • Tinman #309803
    Béna? Ez szándékos. Semmiféle bénaság nincs ebben az is biztos. Ez iskolapéldája a vásárló megtévesztésének.
  • Tinman #309802
    Kit érdekel, hogy ingyenes, honnan szeded ezt? Idézd már hol írtam, hogy az zavar, hogy ingyenes? Főleg, hogy 1x már tényleg volt ingyenes, ha 3 hónapig előfizettél a humble-nál, ráadásul később monthly része is lett kemény 11$-ért.

Egy egészen picit, nem látod, hogy hülyére vesz egy kiadó és az olcsóbb DLC pakk direkt el van dugva? Vaján hányan vették a Royal Edition-t csak azért, mert nem vették észre, nem találták meg a Royal Edition DLC bundle-t?
  • Zóanagyvarázsló
    Most azért, mert egy 2 éves játékuk ingyenes egy kis ideig Epicen? Vagy mert már régóta eldugottabb egy fokkal a kelleténél a DLC-csomag? Nem tolod túl egy egészen picit a rosszindulatot?

Egyébként ja, jó lenne, ha a Royal-csomag is bundle lenne, de mivel eszembe sem jutott egyesével venni DLC-ket, nem igazán érintett, másokat, főleg erarly adoptereket inkább. Más játékoknál fájóbb a hiánya az elcseszettebb modellben vagy nagyobb mennyiségben érkező DLC-k miatt. Ez nem Deep Silver-specialitás.
  • Zóanagyvarázsló
    Én konkrétan minden játékhoz így szoktam DLC-pakkot keresni Steamen, de a jobbak nem dugják így el, csak a bénábbak. Nem tűnik üzletpolitikának.
  • IMYke2.0.0.0
    juuuj.... erről grebber Peti akciója** jut eszembe :)

//** = úgy rémlik, hogy itt is írt róla, de a PH-n biztosan, hogy valamelyik cég/bolt "elárazta" a termékét, és utána azt vissza is árazták...
  • Tinman #309798
    Ahogy korábban írtam, a Steam supportnak írok először. A Deep Silver olyan, mintha egy olcsó szétkefélt lotyónak írnék... mit írjak nekik, hogy mennyi a szaxi?
  • Tinman #309797
    Pont ez a paradoxon benne! Gondolj bele: Hogy fogy el globálisan több DLC a Kingdom Come-hoz? Úgy, hogy Steam-en direkt elrejtem a DLC pakkot? Eleve a Royal Edition árazása is bőven a "szokások" ellen megy, hiszen ha fele megvan, akkor is a teljes árat fizettetik ki veled, semmit nem számít mit vettél meg eddig belőle.
  • zorrobomber
    Full összeesküvés elmélet (szerintem lassan kezelni is kéne már), hisz akkor Epic-en miért van listázva a játék oldalán? Egyszerűen valami balfék Jóska úgy konfigolta be a Steam oldalt, hogy nem linkelte a DLC pakkot, mert... csak. Van benne logika, hisz a csomag az alapjátékot nem tartalmazza, de tény hogy abban még több van ha minden vásárlási opció eleve ott van a base game oldalán is. Ha rákattintasz akármelyik DLC-re ott már van pakk, tehát NEM csak a keresőn keresztül lehet megtalálni.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem írsz a Deep Silvernek, hogy ez így nem oké?
  • Tinman #309794
    A fő szemét a Deep Silver, akik csatakosra... az Epicet. Az, hogy eldugják a DLC pakkot, kvázi a jobb áras "Season Pass-t", az abszolút gerinctelenség.

Ha az Epicen bekattintom a játékot és megveszem hozzá a DLC-ket, akkor ezek a pénzemből vehetnek maguknak rákgyógyszert, azt meg nem szeretném.