Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jarlaxxe
10 év után az első CoD amire áll a cerka...

Jim Morrison
nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha már mindenki 'visszamegy' az időben, egy faszán felújított partraszállást nagyon tudnék értékelni. Ma már simán csinálhatnának Ryen közlegény megmentése minőségben.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Most már hivatalos - 4 élet kellene, hogy minden nekem tetszővel játszhassak.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Bárcsak valamelyik szotyvadék cég megvenné a Vietcong jogokat és visszatérne az is. Mindig elképzelem milyen lenne egy fasza enginnel gyakni a dzsungelben áá de kár hogy már sosem lesz ilyen 😞

Next PC upgrade: 2022

Csak legyen jó, csak legyen jó, csak legyen jó kérlek Gaming God!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok
Dark Souls 3 complete:

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok

Tinman
Igen, nagyon jók azok is, főleg az Amnesia. Nekem valahogy ez a zártosztályos sunnyogás jobban fekszik egy picit és egyetlen egy percre sem untam, igaz a végén a tudodhol már kevéske volt az összhatás, de a sztori miatt szükségszerű volt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Seth
Hat ami hasonloan fegyver nelkuli, sunnyogasos,es meg indie is, a Penumbra szeria, illetve az Amnesia. Magasan jobb cimnek tartom oket

PSN ID.: Beegabor

Tinman
Fülessel jó ez napközben is :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Lassan ideje lenne kipróbálnom. De horror csak este jó és nem sok lehetőségem van este játszani.

Why so serious?

Tinman
Nem a jumpscare-től tartom zseniálisnak az 1. részt, hanem az összhatástól, a hangulattól, a pályatervezéstől és a küllem is nagyon rendben volt egy indie címhez képest. Nyilván aki nagyon edzett és belekkel alszik, meg levágott fej volt a jele az óvodában annak már rohadt nehéz meglepetést okozni, de az Outlast 1-nek sok helyen ez még később is sikerült. Nem mellesleg a küzdelem teljes hiánya, a gyakori sunnyogás, a kamerás megoldás kifogástalan alkalmazása szerintem abs. magasra repítette az 1. részt.

Tényleg komolyan érdekel: Milyen horror címet jelölnél meg ami ennél jóval borzongatóbb?

Seth
Hat remelem annal izgalmasabb lesz a folytatas. Fel ora alatt kiismerted mikor jon jumpscare( semmi massal nem tudnak ijesztgetni),utana eleg uncsi volt.
A 2. resz demoja eleg jo volt

PSN ID.: Beegabor

Tinman
Oh... ez fincsi, köszi!

Tinman
Outlast 2 szigorúan. Első részt újratoltam a DLC miatt :-D

Rohattjó' az első rész még mindig gyerekek! Tosszátok! (A 2. rész meg titok :-P)

zorrobomber
zorrobomber
Vagy kihagyod az egészet, mert nem akkora nagy etwas/van más... apropó, hétvégén ki mit fog tolni? Én ásózok szerintem <#nemtudom> <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.04.21. 17:08:10

Tinman
Nekem nem azzal volt bajom, hogy el se indult, hanem kb. minden mással. Elindult, de nem jól futott, bugos volt, optimalizálatlan volt, felbontás gondokkal küzdött. Az egész olyan volt, mint szecskavágóval borotválkozni. Az SR2 azon ritka kivételek egyike, amikor a konzolos verzióban csak örömöd leled a PC-sben meg sokat fogsz morogni...

Igen, az egér hatékonyabb, mert gyorsabb, de egyéni preferenciától függően elég hatékony a gamepad is arra, amire egy kalandjátékban kell. Nekem, aki mindkét beviteli eszközt rendszeresen használja játékokban és azon kívül is, elég hatékony, te meg látatlanban meg akarsz győzni... miről is?

Mondjuk eleve az volt az egyik kiindulópont, hogy a point 'n click is működőképes lehet konzolon, nem feltétlen kell elakciósítani az irányítást. Van is erre egy rakat példa.

A "felpontozott" review pedig általában megbízhatóbb, mint a tucatkomment. Szerintem ebben is egyetérthetnénk.

A negatív példák is jól felpontozottak. A legtöbb pontot kapónál pedig nem lehet elvonatkoztatni annál, amit írtam (ami egyébként gyakorlatilag a GOG-féle review system kritikája). A te megállapításod gyakorlatilag eldöntötte, hogy emiatt a túlnyomó többségnek jól megy az SR2, és nagyobb arányban, mint a Steamen, holott nyilvánvalóan más okokból is "hasznosnak" számíthat az a review. Meg sem próbáltad levezetni, hogy miből jutottál erre a következtetésre. Fenntartom a jogomat, hogy nem osztom a hitbéli meggyőződésedet. Neked sem kell az enyémet, de ha valamiről győzködni próbálsz, akkor én érveket várok.
kigyi
Gwent beta kulcs kell valakinek? Van itt olyan akit komolyan érdekel, de még nincs hozzáférése?
Nem másolom be, mert lenyúlja valami titokzatos idegen 😄 privátban lehet kérni, ha hazaérek küldöm.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

IMYke2.0.0.0
<#eljen><#worship>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
"Így van, az egér hatékonyabb, de éppen egy kalandjátékban ráér az ember."

Azt hittem, hogy ebben már sikerült egyezségre jutnunk.

A "felpontozott" review pedig általában megbízhatóbb, mint a tucatkomment. Szerintem ebben is egyetérthetnénk.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.04.21. 14:03:53

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Látatlanban nyilván meg vagy róla győződve, hogy bajlódok. Én meg úgy élem meg, hogy kényelmesen játszom, de biztos te tudod jobban, nem én.

A GOG-ot én is bírom, majdnem annyi játékom van náluk, mint Steamen, de én nem az ő logójuk alapján döntök a portjaik minőségéről, hanem tapasztalat és releváns vélemények alapján. Vagy egy felpontozott review, mely szerint az SR2-ből GOG-os verzió már rendben, de van alatta egy rakás szintén magasra értékelt, mely szerint nem. Egyszerűen vegyes a kép. Azt a review-t amúgy is azért pontozták fel, mert korábban csak bemásoltak a steames véleményüket a portról, ami félrevezető lehet, és sok játéknál idegesítő. Egyszerűen túl sok vélelmezés kell ahhoz, hogy mást vezess le belőle.
3Error
Valószínű... Kliensben és weben is 10-et ír. <#miaz>

A helyedben nem hagynám ki az SR2-t. Lehet, hogy gané a port, de én imádtam. Jobban, mint a GTA-kat... Sokkal...

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Odacsalni most is oda lehet őket többször

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ha nem rejtőzöl el. Ha elrejtőzöl, akkor szerintem régen is végleg elszálltak. Illetve később vissza kell csalni őket még egyszer.
Atisz
User reviews: Mixed (86 reviews)

Ha ráviszed a kurzort, ez 54% pozitív visszajelzést jelent.

A pontrendszer alapján történő értékelés mondjuk valóban szerencsésebb lenne.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Szinte minden játékot lassan játszom (szeretek mindent felfedezni), de a hosszú időt valóban a világ feltérképezésére, a titkok megismerésére szeretem eltölteni, nem irányításbeli nehézségekből fakadó bajlódásra. A kalandjátékoknál éppen az (is) pihentető, hogy egy kézzel is lehet játszani, kényelmesen.

Nekem a GOG-al eddig csak pozitív tapasztalataim voltak (nem lenne fair, hogy azért haragudjak rájuk, mert pár játékot még nem tettek elérhetővé) és ezek alapján egy régebbi játékot biztosan ott vásárolnék meg a steam-mel ellentétben.
Statisztikai kimutatás valóban nincs, de ne ködösítsünk: az adott felhasználói vélemény melletti "xy users found this helpful" azért elárul 1-2 dolgot az értékelés megbízhatóságáról.

Voltan
Full Throttle/ban lehet billentyűzettel is tolni a mini játékokat, egérrel valóban rémes.

Megvettem a remake-et, és végig is vittem, de volt benne valami fura.
A benzintoronynál úgy emlékszem, hogy imádtam trollkodni a zsarukkal - csomószor oda lehetett csalni őket, aztán elbújni, és egyre viccesebb szövegeket toltak. Meg lehetett csinálni jópárszor. De a remake-ben valahogy nem sikerült, csak egyszer jönnek.
Valamit lehet, hogy rosszul csinálok, van esetleg valakinek tippje?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Scooter
Hol látsz te a steam-en 53%-os értékelést? Én nem látom sehol. Valahogy éreztem, hogy ez a Syberia már nem az lesz mint a régiek. Kate érzéstelen arca valami félelmetes volt eddig is. Az arcmimika meg szörnyű.
Nem látok a részletes statisztikákat a releváns review-król. Ellenben azt látom, hogy szidják mindkettőt, és egy csomó GOG-os vélemény szerint ugyanolyan rossz, mint a steames. Ha csinálsz egy részletes és hiteles statisztikát, hiszen neked, de így olvasgatva én két rossz verziót látok, melyből komolyabb elemzés nélkül nem tudok kihozni vitathatatlan győztest.

Amúgy kipróbáltam, a GOG-os nálam fekete képernyőt produkál, a steames fut, csak sajnos rosszul. Hozzáteszem, hogy valószínűleg ez nem a GOG-os verziók sara, de a mostani gépemen egyszerűen a GOG-könyvtáram tekintélyes része ezt produkálja, szemben a steamessel. Pedig cseréltem VGA-t, oprendszert, rendszermeghajtót is. Third-party szofver sok esetben segít, de nem mindig. A BG és a Torment pedig ugye múltkor váratlanul megjavult. Nem tudom mi ez az új játékokat nem érintő megjelenítési probléma, senki nem tudta még megfejteni.
Így van, az egér hatékonyabb, de éppen egy kalandjátékban ráér az ember. Az a kérdés, hogy a játékos komfortérzetét zavarja-e ez a lassabb tempó (megjegyzem, az analóg karos megoldás mellett a DS4-emen van tapipad egér helyett, és a Steam Controller sem csak hagyományos gamepadként használható). Továbbá az, hogy amit ad cserébe, az kell a játékosnak. (Persze nyilván billentyű vagy egér is megoldható kényelmesebb körülmények közé, de egy kontroller kézenfekvőbb.) Annak pedig nincs értelme, hogy egymás komfortérzetét méregessük.

A minijátékokat azért írtam, mert borzasztóan rossz élményt jelentenek egérrel, mely frusztráció a játék gyűlöletébe tud átcsapni nálam. Örülök mindennek, ami egy hajszállal vállalhatóbbá teszi. Ezzel nem azt mondom, hogy ezért kontrollerrel muszáj játszani, csak mint érdekességet említettem meg.
Fpocok
Lefogadom a steames verzió is ilyen "játszhatatlanul" futna.

Atisz
Nekem nem jön be a Saint's Row egyik része sem, de mivel mind2 platformon ingyenesen hozzáférhető, ezért megjegyeztem, hogy a GOG-os, a tapasztalatok alapján jobb választás. Ez a kiindulópont.

A Riddick a személyes fájdalmam, amit azóta nem tudok működésre bírni, mióta kiadtam a régi ATI kártyám szűrét (ráadásul ott volt a "The Way It's Meant to be Played" felirat is). A Dark Athena nem elérhető steam-en (tudom, hogy szerepelt, de levették).

Atisz
Alapvetően azt kell lemérni, hogy egy pontra hány másodperc alatt tudod rávinni a kurzort egérrel és mennyi idő alatt a kontroller karjaival.
És ez nem is igazán gyakorlás/megszokás kérdése. Nincs több kérdésem.

(a minigame-ek, amik a játék elenyésző %-át teszi ki, pedig szerintem szintén nem indokolják a kontroller jelenlétét, de persze ez is csak feltételezés 😉)

zorrobomber

Így van, egyedül az Omikront tervezték folytatni, a többinél gyakorlatilag kapásból kizárták a lehetőségét is.

Egyébként is lezárták az összes filmjük sztoriját eddig (méghozzá többféleképpen, ugye), erőltetett lenne bármelyiket is folytatni.
Valóban nem olvastam el mindet, de jó párat átfutottam. Igenis sokan kritizálják magát a GOG-os verziót, és ahogy írtam, van, akinek a steames verzióval volt több szerencséje. Azt meg senki nem írja, hogy a stutter- és fps-problémákra varázsszere lenne a GOG-nak. Márpedig a kiindulópont az volt, hogy már nem szar a port, mert ott van a GOG-on a jó verzió.

Az általad írottak alapján is lehetetlen ezt tényként kezelni. Általában jobb a GOG-os verzió, ez igaz. Jobban bízol a GOG-os SR2-ben, elhiszem. De azért ez nem ugyanaz.

A Riddick nem tudom, hogy jön ide, GOG-on is csak a Dark Athena volt fenn (én megvettem), és nem látom az extrák között a DC-t.
Fahrenheit szerintem nem bukás miatt nem kapott folytatást. Ha megnézed a Quantic Dream többi játékát, egyiknek se lett folytatása. Mindegyik játékuk teljesen új IP.
Pedig tök jól irányíthatók kontrollerrel a point 'n click kalandjátékok. A napokban játszottam így végig kettőt 😊 A Full Throttle minijátékai mindig is borzasztóak voltak egérrel, kontrollerrel is bénák, de már jobban játszhatók. Az FPS azért más kategóriát képviselnek.

Szóval a kontroller miatt még csak át sem kellene szabni az irányítást, hiszen alapból megfelel a célra. Ellenben ha analóg karakterrel vagy WASD-vel terelgetheted a 3D-s karakter, az a műfajt kevésbé kultiválók számára immerzívebb irányítás lehet. (Ez nyilván összefügg a konzolok felé nyitással, de mondom, a gamepadből nem feltétlen következne.)
Atisz
Nem olvastál eleget, már megbocsáss: a legtöbben azokat szidják, akik 1 az 1-ben átmásolták a steam-es értékelést, anélkül, hogy a jól működő GOG-os verziót kipróbálták volna.

És igen, látatlanban dicsérem a GOG-ot ezen játék esetében, mivel más esetekben, régi játékoknál, sokkal megbízhatóbb (értsd: működőképes) ami ott van, a steam-mel ellentétben.

Egyébként a Riddick (a "sima" DC, nem a Dark Athena) sem egy olyan régi játék.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.04.21. 12:00:33

Atisz
Azért ez nehéz döntés lehetett: átnyergeljenek-e 3D-re egy alapvetően gyönyörűen kivitelezett 2D-s hátterekkel operáló kalandjátékban, vagy ne?

A kontrollerre mondjuk nincs mentség egy point and click kalandjáték esetében, ami majdnem akkora böszmeség, mint FPS-t nyomni konzolon, gamepaddel...

Ez a főszabály, de te látatlanban kijelentetted ezt tényként az SR2-re, holott a GOG-os review-k az ottani verziót sem dicsérik.

Nekem is vannak olyan játékaim, melyeknél legalábbis határeset, hogy jobb vagy rosszabb a GOG-os verzió.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.04.21. 11:56:38
grebber
Basszus mindig fel vannak emlegetve a régi címek most is rövid idön belül kapásból 2 jó cím.... Fahrenheit és Jade Empire amik nem kis megdöbbenésre "bukások" lettek se folytatás semmi 😞 Pedig egy Jade-ből azért UE4-el lehet kihozni mindenféle jóságot.

zorrobomber
Azért ízlés is legyen már a világon... nem kellett volna erőltetni a technológiát ha nem megy. Ránéztem gameplay-re és tényleg vicces mind a voice acting, mind az animációk. Kb. 10 év lemaradás. Csak nézz meg egy Fahrenheit videót mondjuk, 2005-ös játék. A gameplay más kérdés, meg egyáltalán a steam review rendszere is, szóval én se írom le a játékot, de a kritika jogos.

Videók:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Syberia 3:

Fahrenheit:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.04.21. 11:52:55

Atisz
A steam-en sokszor egész egyszerűen leveszik, ha valamivel sok a gond. De meg lehet nézni a Jade Empire-t például, ahol szintén a legrosszabb választás a steames verzió (ez egyébként nem is annyira régi játék).
Régi játékoknál egyértelmű, hogy a GOG a jobb választás.

Szerintem a Syberia 1-2 kimondottan álleejtősen nézett ki annak idején. Sőt most is. A szinkron mondjuk annak idején sem volt tökéletes, és az angol feliratban is voltak furcsa mondatok, de nem volt tragikus.

Trailerek alapján én sem hagynám ki a látvány vagy az (ajak)szinkron miatt. Az irányítás meg... hát annak idején a Grim Fandangóét is rühelltem vagy a Full Throttle minijátékait. Meglátjuk, majd. Gondolkoztam a játékon, de nekem már a második rész is csalódás volt.
Atisz
Miért kell erőltetni a kontrollert kalandjátéknál?

A legtöbben ahogyan elnézem, emiatt szidják.

IMYke2.0.0.0
Én meg mutattam videón, hogy nem kell a GOG-csodára várni - a STEAM-es verzió csodásan fut i5-ön.

//Mindenkinek: én mindenféle MOD nélkül készítettem a videót, és az nélkül futtatom a játékot is. Nem kell semmi buhera hozzá.
A lényeg, hogy a géped minél közelebb álljon technológiában az eredeti X360-hoz:
- minimum 3 mag
- minimum 3200 MHz órajellel
Ha így van, akkor a játék 1:1 sebességgel és szépen fut.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.21. 11:46:12

Jó. Értsd: fut újabb rendszereken. Azt, h hogyan, az más kérdés. Van valami mod hozzá. Gentlemen of the Row talán. Vagy valami hasonló. Azzal próbáld ki. Az eléggé kikalapálja elméletileg. Én azzal toltam.
grebber
Fut új rendszereken is ennyi a gog. Nem írják újra nem remasteredelik stb. Nem tesznek csodák.