Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Bocs, de én például erősen vizuális és beleélős típus vagyok.
El se tudom képzelni, hogy lehet nem így élni --- könyvet, verset olvasni, festményt, állóképet, szoborkompozíciót etc., filmet, színházi előadást nézni, vagy szórakoztató médiummal játszani...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
"* legendásan ijedős lett az ismerősök, szülők, barátok meséi által, és a sors úgy hozza, hogy késő este kell elhaladjon a város/falu szélén lévő, amúgy kivilágítatlan útszakaszon lévő temető mellett... és a csillagfényes csendben még a fűnek is nem természetes a suhogása... és akkor hirtelen egy vad a közelben rálép egy száraz ágra..." és akkor...... = jump scare a semmiből jővő hangeffekt stb... ugye..

Futottam én már full vak sötétben ahol kb a talpam alatti/előtti 1-2 métert láttam és sasoltam a semmit mikor mi következhet be HIRTELEN = nem vagy felkészülve rá = váratlanul fog érni valami = jump scare.... Nos a szaros Alienbe ha már ez a menő "horror" nektek VÉGIG tudod hogy márpedig ott az lesz hogy jön akkor mi a szartól féljek?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.22. 11:53:35

Next PC upgrade: 2022

jarlaxxe
Nincs olyan sok horror játék söt alig van és ez csak azokra vonatkozik.

Moby
Jó szar lehet az immerzió szikrája nélkül videójátékokkal játszani. Valszeg már abbahagytam volna.

Adversus solem ne loquitor

jarlaxxe
Remélem te nem ilyen ember vagy mert nem szabad összekeverni a valóságot a fikcióval.
Én ha leülök egy játék elé az első pillanattól tisztába vagyok vele, hogy az nem valódi esemény ezért nem is vetitek bele valós élményeket.

IMYke2.0.0.0
Én meg azt gondolom, hogy aki él szociális életet --- értsd jól: emberek közt él gyermekkora óta, azaz nem a 4 fal között ---, az biztosan került már olyan félelmetes helyzetbe, amit csak az Élet tud produkálni... és aminek hatására át tud élni filmen, és játékban hasonlóan, vagy annál és "életszerűbb", vagy nyomasztóbb, ijesztőbb helyzeteket anélkül, hogy egy rothadó arcú zombinak a képernyőbe kellene ordibálnia...

Ilyen helyzetekre gondolok, mint:
* a faluban/városban élő vérengző / híresen mérges házőrző kiszabadult (direkt el lett engedve), amikor ő épp arra sétált / futott / kerékpározott / családjával bandukolt / lerobbant az autója etc., és az eb úgy rontott rá(juk), hogy egyértelmű volt: ha nem fut(nak) az életé(ük)ért, akkor szétmarcangolja (őket)... mert a gazdinak se híre, se hamva
* a falu/város olyan szegletébe sodorta a sors, ahol hírhedten dühös, szemétláda cigányok élnek, és nem restellnek senkit sem bántalmazni egy 20 Ft-osért sem... és mit ád isten: épp arra sétált / futott / kerékpározott / családjával bandukolt / lerobbant az autója etc. --- futsz, vagy kapsz, és nincs Superman a közelben
* legendásan ijedős lett az ismerősök, szülők, barátok meséi által, és a sors úgy hozza, hogy késő este kell elhaladjon a város/falu szélén lévő, amúgy kivilágítatlan útszakaszon lévő temető mellett... és a csillagfényes csendben még a fűnek is nem természetes a suhogása... és akkor hirtelen egy vad a közelben rálép egy száraz ágra...
estébé...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

jarlaxxe
Ja, én is már immunis vagyok a horror elemek nagy részére, valszeg túl sok ilyen filmet és játékot láttam már.

grebber
Éppen ezt mondom...mások az emberek... Lehet hangulatos, jó az atmoszféra mert erre épül minden game, de egy horror nekem az hogy fosasson meg szarjam össze magam baszom meg a szívroham közeli állapot. Nos ilyet jump scare nélkül nem fognak csinálni kb soha a büdös életbe sajnos.Az engem nem tud meghatni hogy xy-nak félelmetes a JÓL TUDOTTAM OTT LIHEGŐ alien pl... féljen ettől aki akar és 3 éves...ez a horrorhoz nagyon kevés....

Voltan
A jumpscare működik, persze, mert az ösztönökkel operál, a tudatosságnak semmi köze hozzá. Emellett a legolcsóbb, legbazáribb trükk, amit csak alkalmazni lehet, ráadásul elég hamar immunissá válik rá az ember. Filmekben inkább, játékokban kicsit kevésbé, ez nyilván abból adódik, hogy te magad irányítod a történéseket.
De kb. olyan, mint a csöcs. Az is működik, bármit el lehet adni vele, és nem kerül semmi erőfeszítésbe. Olcsó, primitív.

Egy nyomasztó hangulatot, torokszorító feelinget kialakítani már sokkal nehezebb. Ezért zseniális egy Silent Hill, vagy egy Amnesia.

A jumpscare a legtöbb horror jellegű alkotásban jelen van, stíluselem, és ha jól bánnak vele, akkor nincs is semmi gond. A gond ott van, ha kizárólag azzal operálnak, mert az egy végtelenül hitvány, lusta, trehány, bazári megoldás.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

3Error
Yep. Dead Space, FEAR sorozat sem jumpscare-ekből állt. (bár a FEAR-ekeben pont a közelgő JS miatt "is" lehetett rinyálni) <#vigyor3>
Ja és ezek ugye nem is horror játékok...

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Atisz
A "procedurálisan generálódás"-ról nem lehet beszélni változatosság nélkül. Te magad mondtad, hogy "lehetett tudni, hogy végig ez lesz". Éppen nem ez volt a helyzet, az AI ezen a téren is baromi erős.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

jarlaxxe
Az a helyzet, hogy kénytelenek jumpscare tolni az arcodba mert mással már nem tudnak semmi érzelmet elöcsalni belöled.
Jó példa erre, hogy múlt hónapban pont a evil withint toltam mikor bejött a muter a szobába és kb öt percig szörnyülködött, hogy minek játszok ilyen brutál játékkal...belölem meg már semmi félelmet nem vált ki az ilyen hangulat.
A jumpscare viszont az ösztöneid miatt reflexböl megijeszt.

Voltan
"Nekem a horror = ijedés/félelem ezt pedig jump scare-el lehet a legjobban elérni"

Nem. Naaaagyon nem. A jumpscare a legalja. Jó horror nem is operál vele, vagy csak minimálisan. De minek is álljak le magyarázni valakinek, aki nem tudja mi a különbség a félelem, a szorongás és az ijedtség között... <#rolleyes>

Voltan
Alig várom! Azonnal veszem amint lehet.
Érdekes, mostanában teljesen rá vagyok kattanva az ilyen sidescroller játékokra. Inside, Shantae, Hollow Knight, most a Little Nightmares.
Jaaaj, várós nagyon.

grebber
Változatosságról senki nem beszélt....itt most a horror (félelem ,ijedtség volt a téma) felőlem hupikéktörpikék is szaladgálhatnának ezekben ha befosok a jump scare-ektől

Atisz
Az idegbeteg emberek az állomáson, az átprogramozott androidok és a facehuggerek kellő változatosságot hoztak (és érdekes módon még a kötelező jellegű "na most elvesszük minden fegyvered" rész sem volt idegesítő).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
"hanem a világ is és a jumpok is procedurálisan generálodnak... "

Na látod, az valóban jó lenne.
Írom ezt úgy, hogy jómagam a horror stílust, amennyiben van választási lehetőségem, akkor kerülöm. Viszont, értékelném, ha ilyen irányba fejlődne a stílus.

grebber
"Az a baj az ilyesmivel, hogy azt is kiszámíthatónak, és megszokhatónak tudja érezni a Játékos..." Ja max 2. végigjátszásra amikor már tudod.

Mivel elsőnek nem is tudod honnan mikor mi ugrik a nyakadba vagy mikor vágnak be olyan hangot hogy összefosd magad.... Ezért jó a jump scare kiszámíthatatlan....és mint mondtam ide nem kell szörny meg zombi semmi elég akár egy hirtelen hang...
Valóságban is amikor megyek a sötétben elég ha hirtelen meglodul a lefolyóba a víz pl a tömbház pincéjében... szarom össze magam pedig itt semmi horror nincs csak kis sötét és hang egy nyugodt környezetben mégis ijesztő a hirtelenség...
Ezért is lenne jó egy ilyenre építő horror ami nem fullad ki a 2. végigjátszásban, mert ismered, hanem a világ is és a jumpok is procedurálisan generálodnának ..ó de fincsi lenne. Nem úgy mint az anno így beharangozott Daylight ami változott...ja, ugyanaz a kinézetű szoba nem a jobb oldali folyosón volt hanem a balon kurva változatos volt...ja nem<#levele>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.22. 10:05:43

IMYke2.0.0.0
"ha én csináltam volna végig fenntartom a parát ilyen elszórt jumpokkal"

Az a baj az ilyesmivel, hogy azt is kiszámíthatónak, és megszokhatónak tudja érezni a Játékos...
A pszichológiai terror erősebb, mint a jumpscare... --- (ami, valljuk meg: tiniknél még újdonság, felnőttek meg vagy kerülik, vagy már nem nyújt nekik "örömet"😉.

//S nehogy félreérthető legyen az összetett mondat: a zárójeles rész a jumpscare-re vonatkozik...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.22. 09:58:30

Szvsz a jumpscare a legócskább módja az ijesztgetésnek. Tudod, hogy jön, persze megijedsz mert hirtelen történik valami de azért az igazán jó horror az ami az atmoszférájával és a hangulatával ragad meg, nem olcsó vásári rémisztgetéssel.

Why so serious?

grebber
Számomra az is gyenge volt. Miután megjelent lehetett tudni végig ez lesz onnantól egy nulla volt. Az nem horror hogy ha tudod hogy hirtelen cselekszel akkor halál van... Hamarabb taktikai akció az a játék mint horror

#287973: Ha több nem volt arról nem én tehetek... ha én csináltam volna végig fenntartom a parát ilyen elszórt jumpokkal.

Atisz
Ha horror, még mindig Alien Isolation. Minden meg van benne, ami szükséges: nyomasztó hangulat, a "tökéletes organizmus", mint ellenfél és az illúzió, hogy felvehetjük vele a harcot...
Számomra az összes horror játékot veri és az a vicc, hogy nem is annyira hatásvadász. Az Outlast-nél egyértelműen nyomasztóbb, az Amnesiánál félelmetesebb és mellesleg kellően nehéz is (ha hard nehézségi fokozaton játsszuk). Ráadásul még a története sem csapnivaló.

IMYke2.0.0.0
Hagyd, úgyis meg fogja magyarázni...

Tinman
Az a gond, hogy szerinted(!) 2 jó pillanata van a játéknak... na most ezt lelőtted :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
i2k fenn van.
Régen rossz, ha ehhez valakinek a magyarázata kell.

grebber
Remélem i2k felébred nemsokára és tart egy magyarázó félórát... <#falbav>

Tinman
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.04.22. 08:30:42

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Nekem a horror = ijedés/félelem ezt pedig jump scare-el lehet a legjobban elérni lehet az egy hirtelen hang de ugye a legütősebb, ha az arcodba kurnak valamit. Sőt ha egyszerre teljesül a kettő....az már maga a kánaán. Outlastbe az elején volt amikor a könyvtárba benyitottunk és a plafonról lelógott a hulla meg hozzá volt ijesztő hang...meg utána még volt ,amikor a tolokocsiból a faszi hirtelen ránk ugrik aztán itt az ijedésnek vége is innentől egy gyűjtögetős walking simultorba ment át a game 😞

Imho rosszak a mapok. Silent Hill 1 pl...mendegéltél,rád ugrottak a szörnyek,beszartál levertek félhullára,mendegéltél tovább. Ott egy save spot,átalakul a map de menteni nem tudtál,zajok,kattogások...mész csak mész és befordul a boss a sarkon,fakk! De a boss nem bánt viszont a zajok durvulnak,kb 1 órája kúszol a földön se HP se Ammo,következő szoba semmi,tök üres...aztán berobban 6 szörny a semmiből már látod a Game Over feliratot és BUMM visszaalakul a világ ismét...lehet menteni. Hiába mentettél,mégse akaródzik elhagyni a szobát,minden kusza összevisszaság,ha kimész vajon vissza tudsz e jönni?
Na ez a jó horror game,amikor már magában a játékban sem bízol. Szerintem sokkal félelmetesebb az amikor azért nem nézel hátra mert nem vagy benne biztos azt látod e majd ahonnan jöttél vagy valami teljesen mást....hogy nézz így megint előre?
grebber
Sajnos ma egyik horror sem az... mindegyik csupán 1-2 jumpot lő el (amivel lehetne ijesztgetni) aztán kifujt <#rinya> Előbb akció/kaland game-ek ezek mint horror game-ek.

Tinman
Akkor mi az?

Tinman
Késő :-P Toltam a demóját. Ami zseniális benne az az art, de nem horror cím. Kb. ilyen Tim Burton jellegű helyenként erősen szürreális cucc. Jó. De nem horror. Ja és faék egyszerű feladványok jellemzik.

grebber
Nekem a horror az legyen ijesztő félelmetes. Sajnos ez nem volt az.

zorrobomber
Little Nightmares állítólag telitalálat lett, zseniál horror, jumpscare nélkül. Többet nem is akarok olvasni róla...

Tinman
Alapvetően egyetértünk. Szvsz mind a felsorolt játékok simán az elit ligában játszanak.

Tinman
80% alatt nem nagyon kapott... érthető. Nem feltétlenül az kell egy jó horror játékhoz, hogy 2 percenként befoss, azt úgyis megszokod. Jóval inkább kell hozzá egy nyomasztó, beteg légkör, az pedig az Outlast 1-ben vastagon ott van, a DLC meg csak hab a tortán. 8/10-nél kevesebbet én sem adnék rá az tuti.

wantonly
Az Amnesia: The Dark Descent nálam is az etalon, megismételhetetlen alkotás, hangulatban nem ér fel hozzá az Outlast, ez utóbbi viszont sokkal durvább, betegebb mint bármilyen másik horror játék amivel játszottam, főleg a Whistleblower. Szinte pihenő sem volt az egész játék alatt, nincs megnyugtató zene, hogy aztán újra nekiess a borzalmaknak, végig kíméletlenül nyomasztó. A SOMA sem volt egy rossz játék, de közel sem olyan parás, mint a korábban említettek.
IMYke2.0.0.0
http://collectorsedition.org - Brothers in Arms: Hell's Highway Limited Edition X360
(azaz: nem normál kiadásból van a kép)

Ettől még szép találat 😊

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

grebber
Ezért vagyunk mások szerencsére. Outlast első 10 perce amikor talán a 2 db jump scare elsül jó. Onnantól egy semmi sajnos.

kekeN7
(Day of Infamy)

Scooter
Ahogy mondod. Lehet benne tojni rendesen!
Jim Morrison
mótvá?
Reservoir Dogs: Bloody Days ebbű' mi lesz nem tudom, de szkeptikus vagyok screenshotokat elnézve.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
"Return to Castle Wolfenstein" Remastered - mondjuk Unreal Engine 4-el...
<#wow1><#finom>

Jim Morrison
eredeti MOHok + Men of Valor - 'biglájk'

szép idők emlékére még egy Army Men: RTS nek is örülnék felújítva. ezt csak így pluszba..

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

grebber
Mai best engine-ekkel elég sok game atomüber lenne.

Deadly Dozenek
Vietcongok
Az eredeti ős MOH-ok
Men of Valor

Jim Morrison
persze Ryse se rossz, de azért a 44-es D napot ha mai mottorral (nem pedig a cod4 buherált motorral)megcsinálnák, elég brutál lenne. Több száz NPC vel futni a parton. Dzsungel harc is jöhetne.

Pont azon agyaltam én is, hogy akár egy Cod 2 modern grafikával is marhanagyot ütne. Pláne ha átdolgoznák az egészet és nagyobbléptékű lenne.

Kolléga felvetése tetszik. Felújított Vietcongot a népnek!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Bizony, über brutális benne a partraszállás.

Totti5
Ryse-ban volt partraszállós csata hajókkal. Eléggé brutál.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10