Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
El se tudom képzelni, hogy lehet nem így élni --- könyvet, verset olvasni, festményt, állóképet, szoborkompozíciót etc., filmet, színházi előadást nézni, vagy szórakoztató médiummal játszani...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Futottam én már full vak sötétben ahol kb a talpam alatti/előtti 1-2 métert láttam és sasoltam a semmit mikor mi következhet be HIRTELEN = nem vagy felkészülve rá = váratlanul fog érni valami = jump scare.... Nos a szaros Alienbe ha már ez a menő "horror" nektek VÉGIG tudod hogy márpedig ott az lesz hogy jön akkor mi a szartól féljek?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.22. 11:53:35
Next PC upgrade: 2022
Adversus solem ne loquitor
Én ha leülök egy játék elé az első pillanattól tisztába vagyok vele, hogy az nem valódi esemény ezért nem is vetitek bele valós élményeket.
Ilyen helyzetekre gondolok, mint:
* a faluban/városban élő vérengző / híresen mérges házőrző kiszabadult (direkt el lett engedve), amikor ő épp arra sétált / futott / kerékpározott / családjával bandukolt / lerobbant az autója etc., és az eb úgy rontott rá(juk), hogy egyértelmű volt: ha nem fut(nak) az életé(ük)ért, akkor szétmarcangolja (őket)... mert a gazdinak se híre, se hamva
* a falu/város olyan szegletébe sodorta a sors, ahol hírhedten dühös, szemétláda cigányok élnek, és nem restellnek senkit sem bántalmazni egy 20 Ft-osért sem... és mit ád isten: épp arra sétált / futott / kerékpározott / családjával bandukolt / lerobbant az autója etc. --- futsz, vagy kapsz, és nincs Superman a közelben
* legendásan ijedős lett az ismerősök, szülők, barátok meséi által, és a sors úgy hozza, hogy késő este kell elhaladjon a város/falu szélén lévő, amúgy kivilágítatlan útszakaszon lévő temető mellett... és a csillagfényes csendben még a fűnek is nem természetes a suhogása... és akkor hirtelen egy vad a közelben rálép egy száraz ágra...
estébé...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
De kb. olyan, mint a csöcs. Az is működik, bármit el lehet adni vele, és nem kerül semmi erőfeszítésbe. Olcsó, primitív.
Egy nyomasztó hangulatot, torokszorító feelinget kialakítani már sokkal nehezebb. Ezért zseniális egy Silent Hill, vagy egy Amnesia.
A jumpscare a legtöbb horror jellegű alkotásban jelen van, stíluselem, és ha jól bánnak vele, akkor nincs is semmi gond. A gond ott van, ha kizárólag azzal operálnak, mert az egy végtelenül hitvány, lusta, trehány, bazári megoldás.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ja és ezek ugye nem is horror játékok...
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Jó példa erre, hogy múlt hónapban pont a evil withint toltam mikor bejött a muter a szobába és kb öt percig szörnyülködött, hogy minek játszok ilyen brutál játékkal...belölem meg már semmi félelmet nem vált ki az ilyen hangulat.
A jumpscare viszont az ösztöneid miatt reflexböl megijeszt.
Nem. Naaaagyon nem. A jumpscare a legalja. Jó horror nem is operál vele, vagy csak minimálisan. De minek is álljak le magyarázni valakinek, aki nem tudja mi a különbség a félelem, a szorongás és az ijedtség között... <#rolleyes>#rolleyes>
Érdekes, mostanában teljesen rá vagyok kattanva az ilyen sidescroller játékokra. Inside, Shantae, Hollow Knight, most a Little Nightmares.
Jaaaj, várós nagyon.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Na látod, az valóban jó lenne.
Írom ezt úgy, hogy jómagam a horror stílust, amennyiben van választási lehetőségem, akkor kerülöm. Viszont, értékelném, ha ilyen irányba fejlődne a stílus.
Mivel elsőnek nem is tudod honnan mikor mi ugrik a nyakadba vagy mikor vágnak be olyan hangot hogy összefosd magad.... Ezért jó a jump scare kiszámíthatatlan....és mint mondtam ide nem kell szörny meg zombi semmi elég akár egy hirtelen hang...
Valóságban is amikor megyek a sötétben elég ha hirtelen meglodul a lefolyóba a víz pl a tömbház pincéjében... szarom össze magam pedig itt semmi horror nincs csak kis sötét és hang egy nyugodt környezetben mégis ijesztő a hirtelenség...
Ezért is lenne jó egy ilyenre építő horror ami nem fullad ki a 2. végigjátszásban, mert ismered, hanem a világ is és a jumpok is procedurálisan generálodnának ..ó de fincsi lenne. Nem úgy mint az anno így beharangozott Daylight ami változott...ja, ugyanaz a kinézetű szoba nem a jobb oldali folyosón volt hanem a balon kurva változatos volt...ja nem<#levele>#levele>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.22. 10:05:43
Az a baj az ilyesmivel, hogy azt is kiszámíthatónak, és megszokhatónak tudja érezni a Játékos...
A pszichológiai terror erősebb, mint a jumpscare... --- (ami, valljuk meg: tiniknél még újdonság, felnőttek meg vagy kerülik, vagy már nem nyújt nekik "örömet"😉.
//S nehogy félreérthető legyen az összetett mondat: a zárójeles rész a jumpscare-re vonatkozik...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.04.22. 09:58:30
Why so serious?
#287973: Ha több nem volt arról nem én tehetek... ha én csináltam volna végig fenntartom a parát ilyen elszórt jumpokkal.
Számomra az összes horror játékot veri és az a vicc, hogy nem is annyira hatásvadász. Az Outlast-nél egyértelműen nyomasztóbb, az Amnesiánál félelmetesebb és mellesleg kellően nehéz is (ha hard nehézségi fokozaton játsszuk). Ráadásul még a története sem csapnivaló.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Régen rossz, ha ehhez valakinek a magyarázata kell.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.04.22. 08:30:42
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Na ez a jó horror game,amikor már magában a játékban sem bízol. Szerintem sokkal félelmetesebb az amikor azért nem nézel hátra mert nem vagy benne biztos azt látod e majd ahonnan jöttél vagy valami teljesen mást....hogy nézz így megint előre?
(azaz: nem normál kiadásból van a kép)
Ettől még szép találat 😊
Reservoir Dogs: Bloody Days ebbű' mi lesz nem tudom, de szkeptikus vagyok screenshotokat elnézve.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
<#wow1>#wow1><#finom>#finom>
szép idők emlékére még egy Army Men: RTS nek is örülnék felújítva. ezt csak így pluszba..
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Deadly Dozenek
Vietcongok
Az eredeti ős MOH-ok
Men of Valor
Kolléga felvetése tetszik. Felújított Vietcongot a népnek!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.