Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Lehet, hogy csúcsgépe van, de játszani azt nem tud --- igen, mindezt csak a linkelt videója alapján.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Végülis technikailag működik, de azért nem gyengén pofátlan...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Például ha nem nézek oda, fogalmam sincs, milyen alaplapom van, vagy pontosan milyen ramom - ezeknek ritkán van jelentősége, de néha kellhet. A procival, GPU-val, ram mennyiségével természetesen tisztában vagyok.

Egy időben kértem hardware tanácsot itt is, máshol is, akkor vált megszokássá, hogy ezt rakom ki, így egyszerűbb.
Azelőtt WH40k idézet volt. Mondjuk majdnem olyan modoros, mint a coelho, de az mindegy.

Bármit változtatok a konfigon mindig körbekérdezek, mert nem vagyok szaki, kell a segítség. Ehhez pedig jó, ha ott van.
A közeljövőben pl. vinyót tervezek még venni a gépbe, akkor az lesz a kérdésem hogy elbírja-e a táp. Valszeg láma kérdés, de biztos ami biztos. 😊

Moby
Nem, bár nem tudom definiálni a rongyrázást. Azt gondolom azért tetted ki, mert
- egyrészt büszkve vagy rá. Jó cucc, lehetsz is. Jó érzéssel tölt el, hogy jó cuccod van, ezt a közösséggel is megosztanád.
- másrészt ezzel egyúttal pozícionálod magad amikor ilyen érintettségű témáról van szó.
Ez a nemtudod megjegyezni a konfigodat egy ökörség, és csak komolytalanná válsz az ilyenek által, illetve a témát és az egész beszélgetést azzá teszed. Ne tedd.

Adversus solem ne loquitor

Voltan
Szóval úgy érted, hogy rongyrázásból írtam ki a konfigot. Értem.

Totti5
Pro egy jó gép, és sokkal több jó játék van rá mint nem jó. Mivel nekem 2. gép sokat nem megy, de a Rachet, Titanfall 2 elég meggyőző volt frém / image kvaliti szempontból a gépen. FF15 is, amíg szét nem baromlták a japók. Sajnos a fejlesztők ellen nincs semmi ami védene, de ez mindig is így volt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Moby
Tehát jól tippeltem, informális jelleggel van ott 😄 Azthiszem minden értek.
Nem, köszönöm, nem kérek idézetet. Ma nem rendelek 😊

Voltan
Mint ahogy mindenki, te is.

Voltan
Nem.
Azért van az aláírásomban, mert nem tudok fejből minden alkatrészt. Ha pedig hardware jellegű kérdésem van, akkor nem kell kutakodnom, hogy milyen tápom van, hanem ott le van írva. Valamint kizárólag a játékokkal illetve hardware-rel foglalkozó topikokat látogatom itt, mivel a többi halott, azonnal látja mindenki, hogy milyen a konfig, nem kell kopipésztelni.

Szóval ezzel mellényúltál, de ha akarod, szívesen beteszek egy idézetet egy általad választott szerzőtől helyette.

Moby
Gondolom ezért is szerepel a konfigod az aláírásodban 😄 Informális jelleggel, hogy ne kérdezzék meg kétszer ha úgy adódik 😊
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.05.03. 10:01:33

Dzsini
... mert nem tudják, hogy az én kis világom az egyetlen, ami valóban általánosítható, és mindenki, aki ettől eltér rosszul csinálja 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.03. 10:02:05

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Moby
Nagyon mást nem lehet erről írni. Ez is ilyen ciklikusan felbukkanó kérdés, általában valami konzolos téma szokta előhozni, ott hangzik a legtöbbször ez az ár/érték izé, aminek keretében mindenki a saját kis világát próbálja meg alltalánosítható formulává gyúrni 😊

Voltan
"Ez attól függ, hogy számára a "büszke lehet rá, beszélhet róla" mekkora örömforrás a befektetett forintokhoz képest 😊 "

Zéró. Nulla. Semmi. Nada.

Tinman
Ehh... csak ismételtem látom.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Moby
Ezt én nemtudom, de ez alapvető része ennek a hobbinak is. Az ilyen jellegű topikok ahogy ez is eléggé népszerű. Azaz "jó róla beszélni", játékokról, gépekről, stb., még úgy is, hogy hasznosítható információ kevés hangzik el adott esetben. A mértéke nyilván eltér egyénenként, de elválaszthatatlan része az élménynek.

/a haszonelvűség részével egyetértek. Ezért is álltam bele. Tőlem, bevallom nagyon idegen. A mozgatórugó, a motiváció viszont itt is közeláll.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.05.03. 09:50:51

Tinman
Ezt most nagyon nem állja meg a helyét.

A 4k-nak abs. van értelme és létjogosultsága, mert ha egymás mellé teszel egy FHD és egy 4k kijelzőt és nem látod a különbséget, az komoly baj! Ott a szemednek már elég jelentős problémái vannak. Egyszerűen a nagyobb pixelsűrűség részletgazdagabb és élethűbb képet ad.

A gond számomra azzal van, hogy egy gyengécske hardvertől várja Sony azt, hogy 4k kijelzőket meghajtson. Teljesen irreális elvárás. Megy ja... de hogyan?

Nem csak vetítővászon esetében látszik a 4k javára a különbség, hanem már jóval kisebb kijelzőn is. Nézz meg egy 10"-os tabletet FHD és 4k kijelzővel... zongorázni lehet a különbséget. Részemről én évek óta 100 centi felett gamelek, jelenleg 127 centi mellett. Jobb lenne 4k kijelzővel? NANÁ! De nem tudom a foslassú PC-mmel úgy kihajtani, ahogy szeretném. Kéne egy 1080TI és akkor lenne miről beszélni, mert a 1070 még csak karcolgatja a 60 frémes 4k-s hevönt.

"De egyébként még ha lenne is nagyon szignifikáns különbség, akkor is, az alá pakolandó hardware iszonyatos ára már olyan ár-érték arány deficitet eredményez, hogy rohadtul nem éri meg. Nagyon-nagyon nem."

A minőségnek ára van. Volt. És lesz is.

Szerintem.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Ez attól függ, hogy számára a "büszke lehet rá, beszélhet róla" mekkora örömforrás a befektetett forintokhoz képest 😊 Ha neki kevesebb, mint neked, akkor már másképp látjátok a dolgokat.

(és persze az egész haszonelvű dolog eléggé nehezen körvonalazható, és nem egyedüli-kizárólagos mozgatórugója az emberi döntéseknek, de jól el lehet szórakozni vele saját és mások döntéseit, véleményét figyelve)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Moby
Ezen alapelvek mentén viszont nem kell megfelelnie még az itt felhozott alapelvárásoknak sem. Azaz az sem lenne gond, ha valóban nem lehetne látni a különbséget a fullhd és a 4K között, hiszen az élményt így-úgyis megvette. Átélheti, büszke lehet rá, beszélhet róla, stbstbstb.
Mindazonáltal úgy gondolom azért szerencse, hogy szabad szemmel is jól látható különbség van köztük, ellenkező esetben én nagyon szomorú lennék 😊

Voltan
Hát ennyi. Nekem az a fontos, hogy ne kelljen 1080p-ben kompromisszumokat kötnöm, ezt egy darabig még a 1070-es kiszolgálja, egyelőre nagyon elégedett vagyok a konfigommal. 1080p alá azért ma már nem adnám.
Nem lenne hatalmas teher felhúznom egy 4k-s konfigot, hálistennek, de pillanatnyilag úgy ítélem meg, hogy az számomra sokkal drágább, mint jobb.

Dzsini
Utilitarista szemmel: ez egy szabadidőt pénzért élményekké konvertáló gép. Mindenki eldönti, hogy milyen gépet (és ahhoz milyen játékot) vesz (a bevételének mekkora részét fordítja erre), és hogy az abból származó élmény neki megfelelő-e azért a pénzért, amit erre áldozott, hiszen ezzel a szemmel nézve a cél a legkisebb befektetéssel a legnagyobb haszon (élmény) szerzése, és azt fogja figyelni, hogy az újabb befektetett forintoknak mekkora számára a határhaszna.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.03. 09:37:25

Moby
Nekem "megérné" a 8K is, csak sajnos nem engedhetem meg magamnak 😊

Voltan
Az, hogy mi éri meg, és mi nem, az mindenképp szubjektív, nem?
NEKEM 700 ezret nem ér meg ez a móka

Moby
A vérkonzolosok csinálják ugyanezt. "Felfelé" mindenki a az árral próbál relativizálni. Nem srácok, ez nem így működik. Nincs olyan, hogy megéri. A legjobban az éri meg, ha nem játszol, és másra költöd el a pénzt. Ez csak egy hobbi. Luxus ha úgy tetszik. A minőségnek meg ára van. És nincs plafon. Van aki már 8K-ban tolja, TitanXP 4xSLI-vel (tényleg, és ez csak az egyik konfigja). Mindenki addig tolja a mutatót, amíg oké neki. És mindig lesz, aki szerint az már hűdenagyon nem éri meg.

Moby
Nekem pl. megérte 😄 Bár nem tudom mit jelent ez pontosan, de leolvad az agyam a látványtól ahányszor eléülök. Ez nemtudom hogyan forintosítható, egyszerűen bedobtad a saját preferenciáid, ami mögé valamiféle pénzügyi relativitást próbálsz becsempészni alátámasztásul 😊

Voltan
Nem a kijelző áráról beszélek. Hanem a kijelző + az alá rakandó vas ára (PC-ről beszélek). Úgy már egyszerűen nem éri meg.

Láttam én is 4k-n futó játékot, persze, szebb, igen, de nem annyival, hogy megérje a dolog.

Fpocok
"Csak mert szabad szemmel max. akkor látod a különbséget, ha egymás mellé raksz egy ugyanolyan képátlójú 1080p, meg 4k monitort"

Egyértelműen látható. Miről beszélsz?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Moby
>Csak mert szabad szemmel max. akkor látod a különbséget, ha egymás mellé raksz egy ugyanolyan képátlójú 1080p, meg 4k monitort.

WOT? 😄

/ezt az ár/érték arány őrületet értelmezni sem tudom 😄 Árérték a mire? 4x annyi képpont. A négyszeres ár ezesetben indokolt? Namert nincs annyi.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.05.03. 09:15:33

Voltan
Egyébként most őszintén, a 4k-nak mi értelme van? Csak mert szabad szemmel max. akkor látod a különbséget, ha egymás mellé raksz egy ugyanolyan képátlójú 1080p, meg 4k monitort. OK, persze ilyen vetítővászon nagyságú képernyőn már számít, de ki játszik olyanon?

De egyébként még ha lenne is nagyon szignifikáns különbség, akkor is, az alá pakolandó hardware iszonyatos ára már olyan ár-érték arány deficitet eredményez, hogy rohadtul nem éri meg. Nagyon-nagyon nem.

Szerintem.

Tinman
A telós példa csak arra lett volna, hogy azt sincs sok értelme 4k kijelzőre kötni, meg szerencsétlen PS4 Pro-t se, amikor FHD-ben küzd az életéért.

"Mind az Xbox One, mind a PS4 halk rest módban."

Előbbiről nem tudok nyilatkozni, de utóbbi gyalázatos. Pedig nekem a bal fülem eléggé gázos, a jobb meg gyakran random dobog... és mégis zavaró. A PC-hez képest feltétlenül. A rest módnak a 0 dB működésről kéne szólnia lásd pl. a 0 dB-es VGA kártyákat.

Az Xbox játék alatt is rettentő csöndes. PCm hangosabb pedig televásároltam csöndes dolgokkal jó drágán. Amúgy nekem nappaliban vannak a konzolok és nem ott alszok, de ha egy szobába lenne akkor sem lenne gond. Halk mindegyik.

Fpocok
Scooter
Valakit esetleg érdekelne a QuestRun, az jelentkezhet PÜ-ben!
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2017.05.03. 08:34:38
Atisz
A Deadly Tower of Monsters nagyon jópofa, az tűnik a legjobbnak a listáról.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

3Error
<#eljen>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

zorrobomber
Curious Expedition elvileg jóság

Mindegy már megoldottuk, de kösz a felajánlást.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

kigyi
Tudsz, vettem már többet is. (limitált, de többet is lehet)

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

3Error
Szerintem igen. Ha esetleg szenved, akkor egy másik HB fiókkal biztos. Egy programos bundle-t két példányban vettem meg, különböző e-mail címekre és nem volt gond.

//Ha meg szórakozik, írj és megveszem neked/helyetted és jó lesz. <#wink>
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2017.05.02. 21:07:13

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

IMYke2.0.0.0
Az UnderRail érdekelne - a többiről gyújtásom sincs.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hát ebből kb a Crashlands ami érdekelne...Skipperino.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

genndy
Humble Very Positive Bundle
1$:
Super Mega Baseball: Extra Innings
The Deadly Tower of Monsters Special Edition
They Bleed Pixels

BTA:
Hacknet
Crashlands
UnderRail

10$:
Stephen's Sausage Roll
Curious Expedition

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

darkSectorxxx
😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Totti5
Nem értem és nem tudom hogy jön megint ide a telefon.

Nekem 1080p-t tud, még sem veri a 360at, sosem tette és sosem fogja...

Minden fut most is, és régen is köhögött nagyon sok minden. Én még emlékszek a 360 első éveire h milyen frémmel, popinnel jöttek a címek. Nem kívánom vissza azt a korszakot. Hál isten ez a gen minőségibben rajtolt el. Az meg szinte biztos hogy jobban fut sok minden, több frémmel mint előző genen. Több játék lépett előre 30-ről 60ra.

Xboxon hamarosan reklamálhatsz majd, mert az MS hamarosan bevezeti a pénzvisszafizetést a digit játékok esetében ( béta teszt alatt van már az inszájdereknek ).

Mind az Xbox One, mind a PS4 halk rest módban. Az Xbox játék alatt is rettentő csöndes. PCm hangosabb pedig televásároltam csöndes dolgokkal jó drágán. Amúgy nekem nappaliban vannak a konzolok és nem ott alszok, de ha egy szobába lenne akkor sem lenne gond. Halk mindegyik.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.05.02. 19:41:23

Hülye kérdésem lehet srácok? Ha veszek egy játékot Humblebundle store-ban, akkor abból tudok több példányt venni vagy csak 1-et?

Tinman
Rá lehet kötni a telómat is 4k tv-re, csak minek? Ez a gond.

A másik gond, hogy 18-20k-ért veszel valamit, ami köhögve fut el a vason. Régen azért IS vett a nép konzolt, mert borítékolhatta, hogy a rajta futtatott játékok becsülettel le vannak tesztelve és a lehetőségekhez képest optimalizálva is. Ez elmúlt. A konzol is PC lett. Egy gyenge PC, kifejezetten drága játékokkal.

PC-n szinte mindig tudok mihez nyúlni. Vagy modolok, vagy init turkálok, vagy hw-t cserélek. Konzolon van ami van és fogadd el, reklamációnak helyen ugyan van, csak eredménye nem lesz.

A letöltést én nem tudom este, hogy oldod meg, mert aludni NEM lehet a gép mellett. HANGOS. Úgy értem az én PC-mhez képest zavaróan hangos. Igaz a VGA kártyám árából 2 db. sima PS4 vehető lett volna. Viszont nem értem, hogy rest módban, letöltés közben mi a tökömnek kell a ventinek mennie? Értelmes mérnök ezt úgy oldja meg, hogy a proci sebességét leviszi a tenger mélyére, mert a letöltéshez rettentő kevés erőforrás kell, így erősen borítékolom, hogy totálisan felesleges a ventinek ilyenkor zörögnie.

Totti5
+ a HDR.

darkSectorxxx
Ja a 4k az igen az kammer de nem arra értettem. 😄
Ennek ellenére azt mondják sokan akik élőbe látták pl a Horizont, hogy egy arra érdemes tv-n brutális, de még így sima ps4-en is, hát még úgy.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.05.02. 19:28:26

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Totti5
135ért kapsz egy olyan konzolt ami rá lehet kötni 4K TVre és jobb mindegyik másnál ami nem tud 4Kt. Innentől kezdve ebbe semmi kamu sincs. Ami rendesen megvan csinálni 4KTVn le fog mászni a képernyőről, ami meg nincs az is szebb lesz mint HD Tévén, de itt is vannak olyan címek amik perfektek és amik nem. Mindig is volt és mindig is lesz MINDEN konzolon.

Küzdeni mindig fog, hisz nincs két egyforma fejlesztő. Vannak akik jobban értek hozzá vannak akik kevésbé. Vannak akiknek több a pénze, ideje, vannak akinek kevesebb. Vannak aki igényes és van aki igénytelen. Mindig is így volt. A PCt verő csúcs 360on is volt egy rakat cím ami nem volt 720p. Fix HWn a megkötések mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezt nem lehet kiküszöbölni. PCn sem tudod, mert ott sem mindig csodálatosan tökéletes, csak könnyebb átugrani a fejlesztő gyenge munkáját egy erős hardwerrel, így kevésbé jön elő ez a gond ( de előjön ott is ).

Xről, PSről és Nintendóról és steamról is minden lejön. Értem én hogy letöltés közben izgatottság a tetőfokára hág és grafikonokon figyeli az ember hogy merre mászik a diagramm, de ha Én ( ami lehet egyedi eset ), letöltök sok gigát, már pedig egy mai teljes értékű cím 15-40GB közt lehet, azt éjszaka teszem, vagy munka közben. Mire felkelek, hazaérek ott lesz a gépen ( rest módban persze ). Indítom és játszom... Aki nem tudja menedzselni ezt... nyilván egy 1 day játékot nem aznap veszem meg, hanem 1-2 nappal pre order és már le van töltve. Max day 1 peccs marad, ha van. Nincs ebben nagy ördöngösség.

Persze lehet valakinek instant jön rá 30 GB letöltás és 1 órán belül akarja játszani... hát ez van.

Tinman
Arra gondolok, hogy akkora ordas kamu a PS4 Pro ezzel a 4k-val, mint ide a Voyager 1. Miért? Mert ez a szerencsétlen mocskosul küzd az 1080p-vel is rengeteg játéknál. Melyek ezek a játékok? Hát nem a 200 MB-os indie címek, ha az AAA darabok.

De konkrétan ez a szerencsétlen a PS Store-ba is bericcen, a letöltési sebességek, meg gyalázatosak. Olyan messze van ez a X-es konzolos Live-tól, hogy őrület. Jah a design nem rossz, de kb. ennyi.

Tudod én semmi mást nem várnék el, csak azt, hogy a Sony kötelezze arra a fejlesztőket, hogy ne csak odaokádják azt a szerencsétlen játékot, hanem tegyenek azért, hogy az egyik pillanatban az 54 frémből ne 27 legyen, mert rohadtul gáz. Na nem mintha a fix 30 tényleg fixen meglenne mindig. Nekem erre őrületesen érzékeny a szemem/agyam idegrendszerem és ki is készül tőle, ha sok a varia.

Ami nem szar azok az excluk... abból van egy raklap, amitől elcsöppenek. Nintendo Switch betegség -> fos hw, meg egy marék must play cím.

Mi lenne a megoldás? Timed excluk. Legyen 2 évre only PS4 exclu az a Nioh, vagy az a Bloodborne, de utána kerüljön már méltó helyére PC-re, mert kb. a szívem vérzik...

darkSectorxxx
Meg verseny 2 helyen megy, adatokban és tartalmakban, a 2 nem metszi egymást.

Totti5
Így van. Nvidia meg jövőre kiad 260ért egy új kártyát. Ezzel nem lehet versenyezni, semmilyen szinten. Szerencsére a vásárlók nem is akarnak látva a jelen gen őrületes eladási számat. Akár PS, akár Xbox akár Switch.