311803
-
Végignéztem a speciális menüt is, meg a medálokat.
Lenn még mit feloldogatni, de majd tényleg a PS4-el.
Megyek, megnézem azt a puzzle-t a God of War 3-ban. -
Ez it a gond hiába nyomom előbb a gyenge net és a delay miatt későn veszi be a Psnow ez it a gond :D -
"Még mindig nem a Valve áraz..."
Hol írtam azt, hogy ő áraz?! -
Megcsinálom neked ha kell, ha szabad a cucc. :) Csak szóljatok rám.
Hacsak nincs más aki éppen ott van psnow előtt. :)
Viszont ha nem random a qte, hanem FIX gombokat kell nyomni, akkor csak jegyezd fel miket kell nyomni és nyomd előbb. :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.22. 19:33:15 -
Aki már játszott a God Of war 3-al korábban az legyen már olyan szíves megcsinálni nekem a Guitar Hero QTE Puzzle-t mert nekem a netem miatt ez kilöve, szóval ha lenne valaki olyan vállokozó szellemű és el vinné a Következő save-ig azt meg köszönném ! :)
-
Többször nem is kell végigvinned, majd csak PS4-en a szuperior változatot! :D
Teljesen nextgen irányítással....:D -
NM, jöhet a 2.3. része. :) -
"de elég visszatekinteni az elmúlt 2 év eseményeire és vásáraira, hogy láthassátok a tendenciát"
Ezt nem értem..... Még mindig nem a Valve áraz...az akciók mértékét továbbra sem a Valve határozza meg... Az meg hogy pl hogy digit boltokban pár euróval olcsóbbak a cuccok az is érthető...
Tehát a gond forrását nem értem. -
Uncharted: Drake's Fortune: PSN Now PC - ✔
(végül megfogadtam a tanácsot, és Easy-re lett állítva - bár, most, hogy tudom miként kell célzás nélkül... mindegy, több végigjátszás nem fér bele.)
Köszi DarkSector Pisti!
-
Azért reméljük, nem így lesz. -
Mert ez az monopol helyzet csak fokozódni fog - s közben a Valve egyre több korlátozást fog bevezetni a "mi érdekünkben", közben szép lassan ki lesz nyírva minden alternatív beszerzési forrás, és az árak nem lesznek annyira differenciáltak a szuper legális helyekről (értelemszerű itt is nyomásra).
Persze, lesznek majd továbbra is "leárazások", mert szezonális vásárok --- de elég visszatekinteni az elmúlt 2 év eseményeire és vásáraira, hogy láthassátok a tendenciát ---, de a mézeshetek elmúltak, az az asszonyka már elkezdett csípőben kerekedni, már nem akar önként és dalolva lecidázni téged, és egyre több pénzt kér tőled a "kényelmedért". -
Miért? -
Zóanagyvarázsló #293751 Mitől tartasz ennyire? -
Én darkSector névvel....
-
"de nem látom annyira sötétnek a jelent."
Én a JÖVŐT látom sötétnek. -
Zóanagyvarázsló #293748 A Steam konkurenciája a kisebb PC-s platformok mellett a konzolok. Mert ugye lehet egymástól tanulni, és valamennyire csak versengenek a játékosok kegyeiért, a kényelmükön és a funkciókon keresztül is.
Az azért látszik, hogy hatnak egymásra. Fokozatosan gyorsult az összes PC-s platformon a letöltés (de konzolon is), a Steam átvette a refundot a többiektől (GOG-on és Originen volt már), a GOG csinált saját klienst, és jó pár feature-t átvett. A Steam a hegemóniája nincs lépéskényszerbben, de egyre jobb szinten vannak a különböző platformok, és pár évvel ezelőtt a steames élményem sokkal rosszabb volt a mostaninál. Erősebb verseny nyilván hozhatna nagyobb lépéseket, de nem látom annyira sötétnek a jelent. -
Zóanagyvarázsló #293747 Idéztem, hogy mire reagáltam. Az egész komment úgy hangzott, hogy szinte kötelező a Steam, ha indie játékokkal akar játszani, pedig éppen erre megfelelő konkurencia lehet a GOG. Persze függ ez az áraktól, az egyéb szolgáltatásokhoz való viszonytól, és a konkrét játékoktól is. A ToxiMaxi által soroltak közül csak a Dungeon of Endless nincs GOG-on.
Azt tudom, hogy te iseztél, de nem a te gondolatmenetedre reagáltam. -
Nesemmi. Mármint a karakterszám.... :) -
Na ilyen nincs a játékban --- vagy én vagyok béna ---, azaz: gombkiosztás és annak átállítási lehetősége.
Lenne ilyen, akkor tudvalevő volna még egy magamfajta bénának is, hogy melyik gombbal mit kellett volna kezdenem már az eleje óta...
//szerk.:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.22. 16:45:22 -
Letoltam. Zavarba ejtő kérdés... ez konzolon olyan egyértelműen kézre állt, mintha most azt kérdeznéd, hogy lehet kinyitni IRL egy ajtót amin kilincs van. Tutorialról nem tudok, az a játék eleje :-)
Ezt átnézve ez teljesen valid, PS3-on tényleg így volt. -
Nem spoiler - itt jöttem rá:
-
//Településünkön két napon át nem volt közvilágítás (= vak sötét minden utcán), és így az üvegkábel erősítője sem működött (arról a hálózatról kapja a naftát a falu elején) = nem volt gyors internet szerda óta. Helyette kénytelen voltam a 6 Mbitesről létezni itt is, STEAM-en is.
A PSN Now-n belül ez utóbbival is megpróbáltam játszani (azaz, lassabb nettel, mint wesker24 Laci!!!), és hát katasztrófa volt - a jobb sarokban jó ideig ott volt a megszakadást jelző ikon, majd 30 másodperces üzenet után le is dobott a kliens.
//Ma visszakaptam a gigabitet, és így újra benéztem az Unchartedbe. A lényeg*:
Rájöttem, hogy Drake képes CÉLZÁS NÉLKÜL is legyakni az ellenfeleket!
Elég, ha a teste a célpont felé néz, és a bal vállgomb használata nélkül, a jobb vállgombbal tüzelve ELSŐRE lenyomtam az IZÉKET!
//Nem kapok szikrát!
//Tehát: A kérdésem azokhoz, akik KONZOLON annó végigjátszották:
Az Unhcarted: Drake's Fortune-ben létezik egyáltalán TUTORIAL, és GOMBKIOSZTÁS ÁTTEKINTÉS?
A PSN Now verzió = konzolos? Vagy ki van herélve?
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.22. 15:58:00 -
Andule #293741 Szoval The: the Awakening.
A tortenet ott kezdodik h volt egy vilag, ez Thea, ahol az istenek aktiv figyelme alatt, eros magikus jelenlet mellett eltek emberek, tundek, stb aztan egyszercsak hirtelen jott a sotetseg, az istenek eltuntek es mindenkinek hirtelen nagyon rossz lett. Ez az a "vilageges" ami utan most kezd magahoz terni a vilag (ismet kisutott a nap) es benne egy kis falu annak par lakojaval akiket viszunk mi a jatek soran. Az h egy istenseget iranyitunk az erosen fals, a tortenet igazabol a tulelokrol szol es kb mi dontjuk el h mennyire akarjuk a jatek elejen kivalasztott istenseget kovetni avagy sem.
Korokre osztott a jatek es egy kor egy adott napbol olel fel par orat igy egy teljes nap tobb korbol all. Nappal viszonylagos biztonsagban vagyunk (a szornyek alt nem tamadnak meg maguktol), kevesebb felszel lehet mozogni a terkepen mig az est leszalltaval a latotavolsagunk fokozatosan lecsokken, majdhogynem megszunik es mozogni kezdenek az alakok az arnyakban. Ebben a vilagban kell boldogulnunk ugy h az elejen meg siman azzal kell szorakozni h legyen eleg kajank a faluban es a felfedezo/gyujtogeto csapatban h aztan raallhassunk a hasznalati targyak gyartasara, elsore vmi gyengebb minosegu cuccra majd kesobb egyre jobb es jobb dolgokra, kozben "kikutatva" a ritkabb nyersanyagokat es a tovabbi epitmenyeket. Leirva kicsit hulyen hangzik de sztem pont annyira mintha osszefoglalnank egy civet egy mondatban. :) A lenyeg h a falu es annak kozvetlen kornyezeteben tudunk alapbol gyujtogetni ha mashol is akarunk akkor kikuldunk par arcot (gatherer-t ha okosak vagyunk) a kivant alapanyag 1 hexas kornyezetebe. Kell a kaja mert anelkul beindul az ehezes ami automatikusan generalja a seruleseket mindenkinek akinek nem jutott az adott korben. ha elfogy a hp meg nincs minden veszve nem automatikus a halal, de medic nelkul eleg jo esely van ra normal fokozaton is. Ha taborozunk akkor kell tuzelo is ami minden lehet ami eg, ha tobb mindenunk van kivalaszthatjuk mi legyen az pontosan es mi ami meg veletlenul se. A kulonbozo kajakbol tudunk fozni is vmi jobbat ami elsodlegesen abban nyilvanul meg h kevesebb sulya van a krealmanynak ill nem elhanyagolhato szempont h minel tobb fajta kajank van annal tobb bonuszt kapunk. min 10 eltero etelnel mar tobbet mozgunk, tobb hp-ja lesz az adott csoportnak, jobb statjai, stb. Miutan tulvagyunk eme kezdeti celokon johet a targyak gyartasa vagy hasznalati celra vagy a research pontok miatt. Ez a legfobb modja ugyanis h vmi fentebb emlitett ujat kikutassunk (ritkan quest-ek is adhatnak). Tkp ez az alap "gazdasagi mechanizmus".
Tehat amikor van kajank mar eleg vagy csak proba szerencse alapon kikuldunk egy felfedezocsapatot felkereshetunk kulonbozo pontokat; a foszalhoz tartozoakat vagy csak siman vmi szornytanyat h ne lokje ki magabol a dogoket. ha itt gyozunk akkor kaphatunk targyakat es alapanyagokat egyarant. A harcnak viszont tobb fajtaja letezik. Igaz h mindig ugyanaz a kartyazosdi lesz de nem mindegy h pl a torpbandat szoparbajban akarjuk legyozni (social) vagy csapdaba akarjuk oket csalni (hunting) netan vmi merget akarunk kotyvasztani (herbalism) vagy csak a jo oreg ussd, vagd nem apad stilusban (combat) akarunk gyozni felettuk. Mindegyik harc masfele skilleket kivan es marhara nem egyertelmu h aki jol forgatja a kardot az a nyelvet is. Tapasztalataim szerint a kozelharc tobb cuccot ad gyozelem eseten viszont ebben az esetben a serulesek valoban sebesulesek lesznek amibe akar bele is halhat a karakter. (nem feltetlen kell h elfogyjon az osszes hp-ja, eleg ha sok a begyujtott wound). minden mas esetben megusszuk ep borrel a dolgot meg akkor is ha az adott harcot el is bukjuk. (mivel kvazi az kepzettsegproba). A kartyas harc viszonylag egyszerunek hat, a lenyeg h ki jon elobb es mekkorat sebez az utana levo ellenbe. egy fordulo 2 korbol all es akarmennyi fordulo lehet de ketto kozott ujrakeveredik a meglevo pakli. alapbol van egy main hand-unk es egy off hand-unk. a main hand-bol tudjuk lehozni azokat a lapokat amikkel azonnal tudunk is tamadni mig az off hand-bol tudunk trukkozni az adott emberhez tartozo skilleknek megfeleloen (pl egy 5os tactic skillel normal csataban az elso helyre kuldhetjuk a legutolso 5os vagy az alatti szintu emberunk) de le is hozhatjuk ugyanugy mint main hand eseten de buntibol ezek a lapok nem tamadhatnak a fordulo elso koreben csak a masodikban, ok viszont tamadhatok. Velemenyem szerint a rendszer pont annyira taktikus es gondolkodtato amennyire kell de nekem ez bevallom egy klasszikus boardgame-et juttat eszembe s valoban nem egy heroes2-t (ahol 8adjara jatszuk le ugyanazt a csatat mert tudjuk h kepesek vagyunk nyerni veszteseg nelkul ugy h a gep se menekuljon el a varazstargyaival). Igazabol maga a jatek felepitese (elejen kaja kell, alap felszerelesi targyak, majd ujabbak es jobbak krealasa, a tobb fajta megkozelitesi mod a csatak 90%hoz, a jatek azonnal veget er ha befejezzuk a main Q-et, a terkep csak egy terepasztal amin mozgunk, a rahedli random encounter, stb) is sokkal kozelebb all egy mai modern tarsashoz mint egy tbs-hez de szvsz ez nagyon is elony. az h ez 4x strategia lenne az netto baromsag. Nincs ugyanis semmi terjeszkedes benne, a felfedezes nem jelent igazabol sok elonyt viszont annal veszelyesebb, a kutatas lenyegeben csak azt adja vissza h egy magahoztero vilagban egy az orok sotetseget eppenhogycsak tulelt falu lakoi ismet felfedezik maguknak h mibol erdemes jo kardot "kovacsolni", ilyenek. ez abszolut nem strategiai jatek, plane nem ebbol a megkozelitesbol hanem (ismetlem magam,de) szvsz egy szgepre tokeletesen atultetett tarsas es ebben szamomra az elso ami jol es idegeskedes nelkul visszaadja annak hangulatat. Ugye irl ha leulunk tarsasozni a haverokkal igazabol maga az esemeny, a tarsasag a lenyeg es alt sokadlagos h ki is gyoz. a parti lejatszasaval meg 10-15 percig mindenki hangosan, izgatottan magyarazza h "nekem meg ez a lap/2 kor/stb kellett volna es vegetek, en arra mentem ra h epitsek es katonai ero a beka segge alatt volt de a feletol mast se huztam csak mil. powert ..." stb. Egy az egyben atultetve ugyanezt meg csak frusztracio lesz mivel ugy szocializalodtunk h a gepet le kell gyozni, punktum. (Talisman-t kb 3-4szer probaltam ki es eleg volt h soha tobbet ne piszkaljam)
Roviden talan ennyit a jatekrol. Lehetne meg belemenni a nuanszokba h ritkabb es dragabb anyagokbol felepitve ugyanazt az epuletet tobb es eltero bonuszt ad ugyanugy mint ahogy egy kardnal, pajzsnal is igaz vagy h a felfedezo csapat miert ne csak harcosokbol alljon, hogy a vilag szvsz marha hangulatos es epp elegge egyedi amit sokban segitenek megismerni/megerteni a random talalkozasok amik viszont igenis vegzetes kimeneteluek lehetnek ... de folosleges. Ez a jatek egy strategiai kontosbe bujtatott (asztali)rpg elemekkel fuszerezett tarsasjatek a jofajtabol. Aki erre vevo annak tetszeni fog.
Negativumkent azt viszont en is meg tudnam emliteni h egy ido utan visszakoszonnek a a random encounter-ek (30 ora alatt volt 3-4 amivel ismet talalkoztam) es nemelyik aranytalanul eros negativ hatassal van ha elbukjuk. (neha van olyan opcio amivel total kikerulhetjuk az egeszet de neha ez skill fuggo h feljon-e) Normal fokozaton jatszottam es irgalmatlanul sokszor mentettem, per pill elkepzelesem sincs mennyi ido es tapasztalat kell egy sikeresen befejezett jatekhoz "Real Thea" fokozaton. (kvazi ironman) -
ToxiMaxi #293740 Bundle-t talán ha egyszer vettem. Többnyire a Steam indy review-k top játékait nézem meg, aztán ha valami megtetszik irány a youtube ott megnézem, hogy van-e WAB vagy WTF videó róla, ha nincs akkor a legfrissebb review videókat megnézem. Ha még mindig ok, akkor irány egy kulcsos oldal és ha ott számottevően olcsóbb mint az alap Steam ár, akkor még alszok rá 1-et (hátha elmúlik a vásárlási láz) és megveszem. Persze még így is bele lehet futni olyan játékba, ami csalódás x óra játék után de többségében azt kapom, amit vártam.
Viszont olyan gyakrabban van, hogy a vásárlási láz miatt veszek valamit :). Csak mert kell valami új (ezért próbálok aludni rá 1-et, hátha elmúlik). Mondjuk ehhez képest az évi átlag 10-15 játék talán nem sok (asszony másként gondolja de ezért mondom mindig azt, hogy ez már régen megvolt csak újra elővettem :) )
Persze ezt úgy kell érteni, hogy 10-12 indy olcsón és 2-3 drágább ebből is talán 1 az ami 0day
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.22. 13:27:44 -
Na igen, de olyan indie címeket veszel, amik feltételezem igényesek, és nem amiket 1 dolláros bundliban fosnak naponta tízesével. Meg eleve könnyebben is megtudod venni őket, hiszen drasztikusan olcsóbbak.
Ahogy én is írtam szerencsére akadnak kivételek, de jelenlegi helyzet ezen a téren még mindig nem rózsás és úgy látszik nem is nagyon akar apadozni a szeméthalom. Végül is... amikor 2 ember fél évnyi munkájával belapátol pár 1-2 milliót, akkor már megérte. -
A Dungeon of the Endlessnél az Amplitude stúdió 2016 óta a Sega tulajdonában van, úgyhogy ők "már" nem indie (az DoE még ezelőtt jelent meg). -
ToxiMaxi #293737 Én manapság több indy címet veszek mint AAA játékot és kevesebbet is csalódok bennük. Igaz, ahogy olvasom évi kb. 10-15 játék itt szinte semminek sem számít. Össz-vissz egy olyan indy cím volt, amit refundoltam. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs tele a játékpiac ipari mennyiségű hulladékkal de pont a review rendszer az, ami segít kiszűrni a jót a sok rossz közül. Pl. War of Mine, Limbo, FTL, Dungeon of the Endless (soundtrack a kedvencem). Igazából ez a lista is lehetne hosszabb de hirtelen ezek jutottak eszembe. -
Mi olyan 3-5%-os árréssel dolgozunk 27% áfa mellett, teljes felelősséggel és több évnyi garos vállalással. Miért? Mert kénytelenek vagyunk rá, mert n+1 konkurencia van, küzdeni kell a vásárlók kegyeiért.
A Steam-nek semmi ilyen problémája nincs. Az elavult röhejes GUI-ja ellenére is 100 milliók verik el ott a pénzüket, mert nem is nagyon van rá máshol lehetőségük.. meg achievmentek, meg eladható kártyák, ládák, meg cloud mentés.
Nincs konkurenciája és ez NEKÜNK a legrosszabb. -
Egyéni elbírálás kérdése, és általában nem lehet nyilvánosságra hozni, de 20-30% között jár a legtöbb esetben.
Cserébe egy olyan felületet nyújt, ahol 10 ezer helyett 10 millió potenciális vásárló elé kerülhet a dolog. És ahogy írtad is - amíg erre csak ők képesek, ők mondják meg, hogy mennyi a belépőjegy.
(amúgy esetleg a Facebook vagy az Amazon tudná őket megszorongatni, ha komolyan nekiállnának ennek a piacnak - mindenki más már rég túl kicsi)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.22. 11:32:20 -
Na az biztos.
Mennyit nyúl a Steam? 30%-ot? Vicc. -
Az indie játékok jó része kínkeserves nyűglődés, egy kiizzadt, pénzre vágyakozó fércmű, vagy simán csak fake game. Nyilván van számos pozitív példa is, de jóval több a negatív!
A Steam-nek egyértelmű szerep jutott abban, hogy a piacot színvonaltalan, olcsó, FB like-ért a Steam-re került szeméthalom áraszthatta el. Nem véletlen, hogy az általad említett Greenlight megszűnt. Már nem csak az embereknek volt ugyanis tele a töke a retronak behaluzott hulladékok garmadájából, hanem a Valve is felismerte a problémát. Nézd meg az új Sonic Mania-t... az retro, az egy jó követendő példa a retro stílusra. Mert attól, hogy valami ocsmányul néz ki, mert nem volt pénz motort licencelni, meg grafikust bérelni, attól az még nem lesz retro, csupán csak egy csúnya és rossz játék.
Régen azért néztek ki a játékok úgy ahogy, mert a hw egyszerűen annyit tudott, volt egy nagyon is szűk hw limit. Mára a határok drasztikusan kitágultak, jóval kevesebb rondább játéknak kellene léteznie. Mert lehet ma is igényes retro címet készíteni, de ezt lázat/stílust rengeteg fejlesztő hányadék módon kihasználja.
A Steam sikere pedig faék egyszerűségű: Jókor voltak jó helyen. Ők voltak az elsők akik felismerték, hogy a fizikai adathordozónak leáldozik. Anno amikor a Steam-en erős izgalmi állapotban volt 5 játék, már akkor a saját AAA+++ játékukat csak azon keresztül lehetett játszani, aztán szépen lassan jöttek a fejlesztők, kiadók hiszen a digitális piac is piac és "felrobbant" az egész.
A többiek későn kapcsoltak, esélyük sincs már behozni a lemaradást. Jó az a piacnak, hogy az asztali gépeken zömében még mindig a Microsoft termékek az egyeduralkodók? Nem.
Jó az, hogy az Intel mellett csak egy AMD van? Nem.
És az, hogy a GPU piacon az nVidia mellett is csak az AMD van? Nem.
Az árak a plafonon... és a fenti cégek legalább nem egyedül uralják a piacot. A Steam gyakorlatilag egyedül pöffeszkedik a trónon, értékelhető konkurencia nélkül. A kulcsos oldalakat most hagyjuk, idő kérdése és azoknak annyi lesz, ezt borítékolom.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.22. 11:28:44 -
Viszont talán több jut a készítő zsebébe, ha ott veszed, és nem a Steamen... -
ToxiMaxi #293731 Ha árversenyre képesek késztetni a Steam-et az jó de ha ugyanannyiért árulnak mindent, akkor sokra nem mennek. -
Szerintem nem :)
Valóban nem "csak" a Steam forgalmaz, de a Steam IS forgalmaz mindent - és emellett akár a GOG, akár mások is. Olyan Indie játékot elvétve találsz, ami új, komoly eladásokat produkál, és nincs Steamen (is). -
Zóanagyvarázsló #293729 Szerintem most valamit elnéztél, én másra reagáltam. -
A hangsúly ott van, hogy "is". -
Zóanagyvarázsló #293727 Ezeket szinte csak a Steam forgalmazza.
GOG-ra is eljutnak a jobbak szinte mind. Egyre több már day1. -
És egy Indie meg hülye lenne bárhova máshova menni - esetleg a Steam mellett valahova máshova is, de nélkülük névtelen marad.
(a Desura, ami dedikált indie-platform volt ha jól rémlik talán 1-2 évig bírta...) -
ToxiMaxi #293725 Steam az első számú indy platform és pont emiatt és a nagy nevek konzervativizmusa miatt a közeljövőben nem látom, hogy a Steam mellé bármi is felnőne. Őket nem köti semmi olyan baromság, hogy csak a saját játékaikat forgalmazzák, függetlenek.
Greenlight miatt meg a kicsi fejlesztők is hozzájuk jönnek. Én nagyon szeretem az indy játékokat, megvan bennük az a régi báj, amit akkor éreztem, amikor elkezdtem anno kb. 20-25 éve játszani számítógépes játékokkal. Ezeket szinte csak a Steam forgalmazza.
Visszaél a monopóliummal a Steam ez igaz de nincs is nagyon alternatíva. A többi nagyra törő cég pont a saját korlátoltsága miatt nem fog hozzá felnőni. Elmúlt években a megvásárolt játékaim 80%-a Steam-es. Csak az MMO-k nem azok.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.22. 11:15:07 -
Én is ilyen parázós fajta vagyok, de ez annyira jó egyéb téren is, hogy muszáj letolni :-)
Tipp, ami nekem bevált: Fényes nappal tolni és semmiképpen sem fülessel, lehetőleg nagy kijelzőn, 3-3.5 méteres távolságból, hangerő nem túl hangosra, pont annyira, hogy ne ess a padlóra.
Alapvetően nem a hirtelen ijesztgetéssel operál, bár olyan is van benne, hanem lelkileg nyomorgat... a hangulata néhány helyen olyan, hogy egy árva bekapcsolt lámpának is örülni fogsz.
Ja és ez egy LOPAKODÓS cucc! Keményen az és ezen a téren is jobb, mint a 2. rész, ahol a holt sötétben mozdulatlanul voltál, de akkor is kirángattak. Itt nincs ilyen.