311803
-
Hát annyit nyilván nem adtam volna érte de amennyibe került annyit szerintem te sem sajnálnál érte, ráadásul nekem már esedékes volt egy új szék, ez meg pont kapóra jött. -
Köszi, tényleg nagy dolognak éltem meg. Nem húztam végigjátszást semmi mást ennyi ideig. :-)
Nem ástam semmit :-)
Helyette módszeresen, egyesével aláztam porba az egyes hero-kat, várakat. A gond az volt, hogy mivel nem csalok, gőzöm nem volt merre vannak az ellenséges várak és ez a genyó A.I. rendre kiszámolta, hogy éppen mikor vagyok olyan távol a saját váramtól, hogy pont előttem érjen oda és nyilván nem tudtam ott túlságosan ütős sereget otthagyni, mert így is NYOLC hőssel kellett mennem. Eleinte ment 4-el, de amint kezdtem a térkép 40%+ részét felfedezni már nem volt elégséges a 4 hős. Főleg úgy nem, hogy szinte fosta kimagából a hősöket, folyamatosan nyomás alatt tartott.
Pénzből is alig jöttem ki, mert a Tax Lien-t választottam (körönként 250G bukó) a 3 rossz közül.
Archibald kampányát még nem próbáltam... a gonosz oldal nekem soha nem szokott menni. Láthatod most is ott figyel a Paladin a végső ütközetben. Nem véletlen. Elvi kérdést csináltam abból, hogy Pala az kell. Minden játékban mániám.
Bevallom férfiasan az 5. részt megjelenéskor toltam végig, vagyis 11 éve. (Atyaég... mintha fele ennyi ideje történt volna ^^)
Ami megfogott benne az egyrészt a szépsége, hangulata és története. Ráadásul elég jól ráéreztem arra, hogy milyen úton kell vele járnom, így 1-2 nehezebb helyzettel eltekintve végigszántottam a játékon. A kiegeket nem toltam le sajnos soha, de ami késik nem múlik. -
93k? Az derék
-
Nagyon olcsón vettem ma egy ilyen széket. Brutális, hogy mennyire kényelmes.
leírás
-
Andule #293919 En nem erre gondoltam, nekem maga a jatekmechanika nem tetszik benne. Grafikailag nekem nincs vele bajom meg most se (tbs-nel amugy is sokadlagos szempont)
A 4est a 2-3 utan nekem elmeny volt ujratanulni, taktikailag atvarialni de az 5 visszatert a 3-hoz pici kavarassal. Na nekem ez a pici kaszalta el az egesz jatekelemenyt -
Csak hogy legyen ilyen vélemény is: nekem már megjelenéskor sem tetszett a H3 esztétikája. Csúf valahogy minden egység, akkoriban visszalépésnek tűnt a kettőhöz képest. Persze emellett hozzám nőtt és szerettem, de valahogy mindig a kettő maradt az etalon rész. Grafika szempontjából az 5 nagyon ízléses volt, és ahhoz képest hogy 3D, szerintem nagyon jól öregedett, tervezem is tolni még.
szerk.: azt hogy a 3D iszonyatosan praktikátlan meg alapvetően adnám, csakhogy szerintem ebből a szempontból is jó munkát végeztek... igen, elvileg sokkal rosszabbnak kellene lennie, de sosem volt az 5. részben ilyesmivel gondom, hogy nem tudnám hova lépek, vagy mit csinálok...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.27. 17:57:43 -
Az 5 a 3d áldozata lett.
Manapság már inkább ronda ahogy az kinéz és mellé még iszonyatosan unpraktikus.
A harmadik rész kampány térképe az etalon nekem. Nagyon könnyen átlátható és nagyon stílusos a grafikája. A 3d-s részek legfeljebb akkor mutatnak jól amikor megjelentek, cserébe tízszer nehezebb őket átlátni. -
Andule #293916 En ezt a BG1-2, ID1-2 remastered verzat absz nem ertem. Fokkal nem nez ki jobban, GOG-os verza bamulatosan szalad win7-8-10en es kb ket (ingyenes) mod megoldani h a kettes rendszerevel fusson egy osszekapcsolt BG1-2 ill nagyobb felbontason. -
Baldur's Gate 1-2 dettó, nevetséges amit a Beamdog a steam-es verziókban az átvezetőkkel művelt (hidden object szerű félanimált állóképekkel helyettesítették a kétségkívül ódon, ámde baromi hangulatos kis cutscene-eket). -
Szerintem is a 2. rész a legjobb (tisztában vagyok vele, hogy a 3. az sokak véleménye szerint, de ez szerintem csak azért van, mert ennél kapcsolódott be a sorozatba a játékosok nagy része) és én sem játszottam sohasem végig (ellenben a 3. résszel).
és
Ez tényleg így van. Gyakorlatilag tényleg ugyanaz a verzió, de ez itt elvi kérdés: nagyon jól tudjuk, hogy Oroszország a "csalók" hazája (játékszoftverek "okosvásárlási" szokásait illetően - ami egyébként nem az oroszok hibája - mert miért is kerül kevesebbe náluk ua a játék, mint máshol?) és nem vonható egy kalap alá az EU tagállam Magyarországgal Lengyelországgal és Csehországgal. A Bethesda mégis folyamatosan tolja a biciklit, amire én levélözönnel és vásárlási bojkottal válaszolok (ezen 2 megoldást ajánlom mindenkinek, akinek hasonló elvei vannak).
Sajnos tényleg így van, nagy lelki erő kellett a 3. befejezéséhez, amikor az ellenfélnek már több pakknyi 5000+-os sárkányhadserege volt... (persze ha az ember "rush" üzemmódba kapcsolt, akkor nem multiplikálódott ekkorára a mennyiség, de akkor hol a játék szépsége, ha ennyire időre játszunk egy körökre osztott stratégiánál?) -
How X-Com's creator is reinventing his masterpiece in Phoenix Point -
Andule #293912 Btw a H2-3-4 kiegjei mind arrol ismertek h igencsak tultoljak a kill factor-t, mar mar a nevetsegesbe hajloan. Nyilvan ettol a nehezseg is tud emelkedni de vhogy sztem nem az igazi mikor behozni lila, aproszarnyu sarkanyokat amik ugy tamadnak mint a hidra, van 1000 hp-juk es gyorsabbak mindennel. -
Andule #293911 Gratt :)))
Jol sejtem h a koronat astad ki es nem sereget gyujtottel? :DDD (utobbi az easy mod)
Amugy sztem Archi kampanya nehezebb tud lenni, nekem legalabbis a 6ik, 7ik palya egett be orokre annyiszor mentem neki mikor elosszor toltam a sztorit. (Ehh, lassan 20 eve :) )
Amugy a 2 pont amiatt nehezebb mert nincs wait es mert finoman szolva nem epp tokeletesen balancolt. :)
A 3 az mar majdnem perfect, a 4 az total mas strategia mint az elodok (en mondjuk pont ezert imadom de a tobbseg ugyanezert utalja sajna) az 5 viszont nekem volt annyira mas h meg most is hanyok tole, sy. (Nemreg tettem vele egy ujabb probat, elkezdtem a campaign-t de egyszeruen nem tudom megszeretni) -
Én azt szándékosan kihagytam. A régi részekből feltétlenül a GoG-is a superior verzió.
Lol tényleg a Clash of Heroes-t is végigtoltam már, de annak ugye semmi köze a Heroes sorozathoz, univerzumhoz. Nem rossz cím, de cirka 30 óra gametime-ot egyszerűen nem ér meg.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.27. 08:21:37 -
Darun #293909 Megnéztem a HB-s vásárlási listámat. Volt a Humblin egy Might and Magic bundle 10 ojróért 2015 augusztusában. Tartalmazta a teljes HoMM sorozatot (első rész, második gold, IV CE, az ötödik részt és mindkét DLC-t, 6 Gold, valamint a Might and Magic VI. és X. részét, ezeket uplay-re, a HoMM 3 HD-t, a Dark MEssiah-t és valami Clash of Heroes-t meg Steamre) És ez tiz euró volt. Itt nem is azon gondolkodtam, hogy megvegyem e, hanem hogy vegyek e másodpéldányt is. -
Az Origin meg a Uplay nem akarja felhőbe menteni a játékállást. Upaly esetáben gondolkodik, de nem csinál semmit, ha kiléptem a játékból.
mi lehet a gond? -
Köszi a válaszokat, mindenképpen meg lesznek vásárolva. Durván. -
Kicsit fapad valóban, 1-2 funkciót nagyon hiányolok belőle a mai napig, de eléggé kimagasló játéknak tartom. Ha nem tartanám annak, 2017 vége felé lépdelve ugye nem az lett volna a legnagyobb gaming gondom, hogy a "jó" kampányt tisztességgel lezárjam. A csalós hajóval rusholós módszertől a gyomrom fordult fel és azzal van tele a YT is pedig.
A 4. részt is folytatni fogom, mert örök emlék a bukásom. Rendesen belém égett. Jó oké, nem erőltettem annyira, mint most a 2. részt, de pár próbát tettem aztán tovaröppentem. Fiatalság bolondság.
Szóval, bármennyire is betegesen hangzik korájhéttel 1070-el, meg PS4 Pro-val, most még akkor is a 2. kiegjeinek letolása jön, majd a 3. rész + kiegek és úgy jöhet a 4. rész. De mivel erősen érzem, hogy a 2. rész kiegjeivel "kiheroesozom" egy időre magam megint, így a 3. rész csak jövőre jöhet. A 4. meg utána, ha megérem. A későbbi részekről még csak álmodni sem merek egyelőre. -
Zóanagyvarázsló #293905 Nagyon szerettem a 2. részt, de azt mindig rühelltem, hogy nincs venne wait, még akkor is, amikor a 3 előtt nem tudtam, hogy az mennyire jól jön :)
A 4 barbár kampánya eléggé speciális, mert a végén arról szól, hogy a hősöd egymaga legyakhasson mindenkit, nem a seregről. Én sem erőltettem amúgy, de haver éppen annak ugrott neki, nála láttam. -
- Heroes of Might and Magic 2: GOLD ($ 9.99) -> $ 3.29
- Heroes of Might and Magic 3: Complete ($ 9.99) -> $ 3.29
DISCOUNT – DEAL: - $ 13.40
Order total: $ 6.58
Hát így lett meg nekem GoG-on. Egyébként egy évben legalább 3x kap ilyen akciót, szóval, ha úgy gondolod, hogy spórolnál garantálom neked, hogy 1-2 hónapon belül megint lesz ilyen áron. Mondjuk ha belegondolunk, hogy brutális mennyiségű játékidőt és felhőtlen szórakozást ad, akkor tök 8 mennyi van odaírva... meg kell venni és ki kell élvezni.
Az 1. részt anno túl sokszor toltam/tuk le. Abban amúgy sincs sok mélység, elég egyszerű játék, nem vettem meg és nem is fogom. A 2. résztől viszont keményen kell taktikázni és előre gondolkodni, de nyilván a 3. részben csúcsosodik ki az egész durván, minden Heroes fanatic azt tartja a legjobbnak és ezzel én se nagyon tudnék vitatkozni.
Most a Heroes 2 Gold által adott kiegészítőket tolom, azok is fincsik. Látok egy elnagyolt átvezetőt, amit kb. már én is össze tudnék dobni annyira statikus és mégis úgy érzem, hogy megéri érte küzdeni, amikor megjelenik szinte iszom minden bitjét... meg nyilván az oda vezető út, a kihívás is kiváló. Régen rohadtul tudtak játékot készíteni és hiába vannak modern játékok, ezek bőven 95%-ban már nincs meg az a baj, mint régen és nem, nem én öregedtem meg, mert a Planescape-et is csak pár éve toltam le és életem legjobb játékának tartom.
Heroes 2-ről amúgy 20 éve is sejtettem, hogy ez pont az a játék, ami 40 év múlva is teljes értékű tud lenni és nem tévedtem. Állnak halomban az AAA címek én meg melóból hazaérve alig várom, hogy folytathassam a játékot.
A 4. részt majdnem végigtoltam, de a barbár kampány kifogott rajtam... pontosabban szólva ott elvesztettem a türelmem/érdeklődésem. Az 5. részt is végigjátszottam, nekem az személyes kedvencem, nagyon élveztem. A későbbi részeket nem toltam. -
Mondjuk a GOG-ról:
-
Ezt a csodát (valamint az első és harmadik részét) honnan lehet manapság legálisan beszerezni? Az egyetlen sorozat, ami leültetne a pc elé. -
Humble THQ Nordic Playstation Bundle Encore
10.000 db körüli limitált számú kulcs. Magyar accra nem beválthatók. -
Rony94 #293900 Asszem túlélem. (mindent angolul tolok :D) -
Megjelent a Pinball FX3 - szebb, jobb, újabb, és az összes régi megvásárolt pályát az FX2-ből átveszi. -
Nem tartalmazza a magyar nyelvet. -
Ha tudod add el őket és vedd meg a Dishonored - Definitive Editiont. Ez tartalmaz mindent. G2A-n olyan 1800-2000 ft körül kapni már. Steamen talán 10 euróra volt leárazva előző vásáron. Elvileg tartalmazza a magyar nyelvet is. -
Atisz üdvözletét küldi!
- The Knife of Dunwall normál tempóban 5-6 óra játékidő.
- Dunwall City Trials 7-8 óra.
- The Brigmore Witches 6-7 óra.
Na most a DLC-k cirka 20 órát tolnak az alapjátékhoz. Viszont jók.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.26. 16:24:36 -
Rony94 #293895 Elmehetnek a büdös picsába ezzel a régiózással! Mi a tökömért kell régiózárat rakni egy kibaszott SINGLEPLAYER játékra? Most konkrétan a Dishonored-ra gondolok. Még régebben kaptam ajándékba az alapjátékot. Minden rendben. Karácsonyi vásáron be akartam húzni a két sztori DLC-jét Steam-en keresztül. Azt írta hogy nem tehetem meg, mert nem rendelkezem az alapjátékkal. Hogy micsoda???
Aztán most pár hete megvettem a két DLC-t Humble Bundle-ön, próbálnám beaktiválni Steam-en, erre azt írja először az alapjátékot aktiváljam.
Most tartok ott hogy szarok a DLC-kbe. Minek az nekem? Úgy is csak pár órásak, én úgy gondolom. -
Heroes of M&M 2 Roland kampány lepergett. Na ez gaming karrierem egy történelmi csúcsa azt bizton állíthatom!
Tényleg KETTŐ évtizede kezdtem el vele játszani, de nem is azért maradt félbe, mert meguntam, vagy elakadtam benne, hanem azért, mert mindig belemerültem, aztán relatív sok időm elment vele és a végjátéknál, vagy előtte 1 pályával jött valami ütős cím és az jobban elkapott.
Minotaur King minősítést kaptam, ami a 3. legjobb, 656 ponttal. Tudom lehetett volna jobb is, de biztosra mentem mér az utolsó pályán, amit életem során n+1x kezdtem újra, mert ott MINDEN apró lépésnek brutális következményei vannak.
Erősen győzelemre állok, 1 kör és nyertem :-) Hatalmas kő gördült le most a lelkemről :-)
Ja és a rohadékja még a legeslegvégén is megszívatott ugyanis maximum NÉGY hajó köthet csak ki Archibald szigetén! A stratégiám az volt, hogy szépen meggyengítem a gyengébb hősökkel és Rolanddal a földbe döngölöm. Ez hellyel-közzel össze is jött, de az egyik töltelék, viszont nagyon erős seregem egyszerűen már nem tudott partra szállni, így Rolanddal kellett 4.-ként.
Annyira brutálisan erős volt Archibald (ATK és DEF 14-en!!!), hogy cirka 45 sárkányával a legerősebb egységeim is egyetlen fújással a másvilágra küldte... a 100+ Minotaur King-et konkrétan egy fújással megfejezte, majd a jó moral miatt kapott még egy szerencsés kört, még egy erős egységet a porba fújt. Beteg.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.26. 12:23:15 -
Az Atarira megjelent cuccok 99%-a pontosan olyan, mintha valaki programozni tanulna Basic-ben.
Túlságosan öreg, túlságosan 1 bites, túlságosan kevés. Ez nem NES, ahol ott van a SMB, Bomberman, meg Metroid, meg Zelda, amik még ma is teljesen vállalhatók!
Teljesen egyértelmű, hogy 1977-ben(!) amit az a masina akkor tudott gaming témában az nagyon is rendben volt! De túlságosan a kezdetek, Pong szintű cuccok és hiába jó a Super Space Invaders, amikor azóta már ilyen überállat remake-ek is készültek belőle:
Ha retrózni akarsz és közben jól szórakozni, annak szinte csak jobb módja van manapság...
-
A kinézetből (is) adódóan valószínűleg főleg Atari 2600. Na most meg lehet-e fogni egy olyan piacot vele, mint a (S)NES Classiccal? Mert részben bizonyára ez a céljuk.
"tons of classic Atari retro games pre-loaded, & current titles from a range of studios" - néhány mai jó kis indie játék is rákerül, ami fut Linuxon (mostanában bőséggel vannak ilyenek), akikkel meg tudnak egyezni a régi Atari címek közül, azok mind + egy (remélhetőleg) jól beállított emulátor és kezelőfelület + kontroller.
Plusz "you can access games you've bought from other content platforms" - tehát mondjuk Steam telepíthető rá, és ami onnan linuxon megy, és ez a vas elbírja...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.26. 11:09:55 -
Csak a lényeg maradt le: milyen játékok?
Atari-Atari, de érted... -
Ataribox részletek
összefoglalva:
AMD+Radeon alapra épített, Linuxos gép (egyedi felülettel), telepakolva klasszikus (és mai?) Atari címekkel + appok + böngésző + streaming + (ami még egy Linuxtól elvárható) - nyílt rendszer.
2018 tavasszal jön, 249-299 dolláros alapáron.
Tehát egy kis, tévéhez kapcsolható Linuxos gép, Ataris cuccokkal és kinézettel, meglehetősen drágán ahhoz képest, ami benne lesz. -
Ahh, kössz hogy szóltál. 20 gb csak. -
ratgab #293888 Uraim: Akit kicsit is érdekel a dolog a Call of Duty WW2-nek Pc-s open bétája lesz szeptember 29-től, ami már előtölthető.Találkozunk a multiban.
Részemről nagyon kíváncsi vagyok mennyire tudnak újra WW hangulatot teremteni a srácok (PS4-en nem próbáltam a kontroller miatt..nem tudok vele még mindig lőni megfelelő mértékben). -
Na jó, de ez a paradicsom baromi jó ízű...
Basszus ne féljetek már tőle, nem annyira durva! Egy jó hangulatú izgalmas stealth játék pár horror elemmel. Hangot nem maxra tolva, füles mellőzésével, fényes nappal egy nagyon kellemes kalandjáték :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.26. 08:22:54 -
GameRoom, Playnite, Razer Cortex Launcher, Gamer Desk
Egy gyors keresés (nem túl bonyolult kérdőszavakkal) ezeket dobta fel, nem ismerem egyiket se, nem próbáltam egyiket se. -
nxs #293885 Outlast-ot behúztam pénteken,de minek... "ingyé van jee" és tuti van több is innen-onnan. Paradicsom mellé sem veszek szárnyasbetétet hiába adják ingyen. Hörcsögrák... -
nxs #293884 Fiuk,lányok nincsen valami 3rd party cucc amivel össze lehet kapcsolni Steam,GoG,Ubi,etc platformon megvásárolt játékaimat? A lényeg,hogy lássam az összeset egy fedél alatt,leginkább a már meglévő de nem használt/befejezett játékokat szeretném rendszerezni.
Megoldható vagy ha csinálnék ilyet milliárdos lennék o.O ?