311803
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem az is szempont, hogy amit kiadnak, az jó legyen. Nem ismerem sem a régi, sem az új Killer Instinctet, de élből a rajongókra hárítani a nem tetszést, mint hibát, azért erős.

Pár éve meg azt hitték, hogy a körökre osztott X-COM már nem is lehet menő. Aztán a TPS-változat bukott el, a Fireaxis rebootja meg tarol azóta is. Pedig bőven lehetne sorolni, hogy az új miben változtatott rosszul, de szerencsére van bőven erénye is, egy élmény volt az Enemy Within.
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, a sárkányuk általában gyenge, legfeljebb kap egy randomfüggő képességet (a III-ban ők öregítenek, elfelezve az ellenség HP-ját,, ha bejön, akkor über, ha nem, akkor a világ leggyengébb sárkányai pofozkodnak melletted). A IV-ben jó a csontsárkány, de ott inkább ördögpárti vagyok, a gyakorlatban meg szokott nálam mindkettő lenni :) (Pedig célszerű az ördögöket maxolni, és megfelelő varázslatokkal felvértezve megindítani őket.)

Az V-ben a csontvázak viszont egyúttal íjászok is, és én senkit nem hátrahagyva mindig feltámasztottam őket. Végig brutális "sebzésdílerek" voltak (nem is a szellemsárkányok, szóval igazad van, szükség is volt rájuk), az ellenség a nekró képességek és a lassítóvarázslatok miatt amúgy sem került soha sorra, hogy meg tudja őket ütni. Egyszerűen mindig én jöttem :) Más váraknál viszont nekem is jobban ki szotkak kopni, de éppen az V-ben és éppen csontvázak használhatók (a zombikra vagy a szellemekre viszont a végjátékban már nem igazán volt szükség). Végre! Mondanám, de ja, annyira nem új a játék :)

Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!

Ravaszul kimentetted magad a régi orosz rajongói KB2-3 elől :)
  • Tinman #293961
    A KI fanok azért nem szerették, mert ez a KI már nem az a KI. Egyszerűen nem ezt várták.
  • Zóanagyvarázsló
    A csontváz onnantól kuka, hogy komolyabb lényeket támasztasz fel náluk, addig az elején jól jönnek. Az imp viszont inkább később válhat taktikai fegyverré, mert gyenge, de nem lassítja a sereget, lehet vele igény esetén röpködni, és a manaszívás azért képességét trükk. Na nem abban rejlik az ereje, hogy a hős töménytelen manáját csapolod meg a tiéd javára, hanem amikor ezzel a főnixek vagy az angyalok képességét már a csata elején kiüti, és cserébe az ördögök további jégdémonokat tudnak beidézni. De a nagyon hatékony dzsinneket is meg lehet velük gyengíteni.

Level 2-n a kutya a no enemy retaliation és a háromfejes támadás miatt nem rossz , hiába gyenge fizikálisan, de a szellem az említett öregítés (a megtámadott lénycsoport összes statisztikáját visszavágja időlegesen, mehet utána a következőt gyengíteni) és a repülés miatt jobb. Ugye a Death várral hozható össze a legkönnyebben a full "légierőre" építő sereg.

Fontos, hogy az elérhető varázslatokat is nézni kell. A három fejjel támadó kutya életszívással máris más értelmet nyer, és azzal erősíthetők az ördögök is (az egyetlen egység az egész játékban, aki a várvédőket az első körben eléri, és lelassítani is fölösleges ebből a szempontból, mert a teleportja ellen nem ér sokat). Az Order mellett talán náluk vannak a legjobb kombók, de ugye éppen velük játszottam a legtöbbet. A griffekben azt nem szeretem, hogy még az AI is igyekszik kerülni őket, ezért nem használható ki maximális szinten a potenciáljuk, de a first strike az valóban halálossá teheti őket.
  • grebber
    Most ,hogy van steam-re és eljutott mindenkihez legalább venni fogja akit érdekel... Bár érzésre 250k-nál több eladásra nem számítok...de majd a steamspy hamarosan megcáfol... De ez a 250k is több mint ha nem tettek volna semmit
  • Totti5
    A játék ami addig kellett amíg az MS nem csinálta meg, utána le volt szarva, mert Xboxot nem adott el, még a KI fanoknak sem, akik addig ríttak hogy miért nincs.
  • Zóanagyvarázsló
    Babárokkal pedig tarolnak. Mondjuk én azt kampányt nem játszottam, de egyik másikban is velük kell lenni több pályán, onnan ismerem őket, mivel magamtól mindig is kerültem a várukat, gyakorlatilag az összes részben. Necro, knight, wizard és inferno szokott a kedvenc lenni, mikor milyen néven futnak.
  • Zóanagyvarázsló
    GOG-on adták ki először digitálisan a 6. részt, kapásból hatos pakként, de UPlayen is így van fenn. Ezt sokan azért nem veszik észre, mert a VI logója alatt meccs a csomag, és a másik 6-os jelentése elvész, ha nem figyel az ember. Érdekes, hogy GOG-on Limited Edition a neve, márpedig a VI-ból annak idején LE-ként jött ki egy szebb kiadás, annak a lemezén is rajta vannak az előző részek a Classics mappában.

Én felbontottam a VII CE-jét, sajnos elég gagyi az a szobor, de ugye én kapásból kitiltanám őket a dobozokból. Aránytalanul drágítanak (itt nem, de olyan is a végeredmény), és gyakran miattuk lesz csak iszonyatosan nagy a doboz - miközben máshogy a tényleg jobb fizikai tartalmakat máshogy nem kapod meg.
  • Tinman #293955
    A küklopszok nekem sem favoritom, pont a lassúságuk miatt nem szeretem őket.
  • Tinman #293954
    Az 1. rész kivételével a 4. rész előttiek pedig ugye a legjobbak :-)

A 4. részben a vámpíros téma nekem is nagyon tetszett, azt a kampányt le is toltam.
  • Andule
    Csontiknak 1k folott van ertelmuk es egy haste-el megspekelve a masodik korben mar utnek. A konnyen osszehozhato nagy szamuk miatt fokuszal rajuk idovel az AI is.
  • Andule
    Orderrel iszonyu hatekonyan lehet kombozni igy ott a torpiken kivul minden leny ertelmes, dzsinik plane taposak; kuklopsz detto eros de dog lassu a terkepen, a teljes sereget fogja, ha a hos(ok) mar eleg eros(ek) nalam mennek a masodlagos seregbe es csak necces csatakhoz dobom be oket ismet; a griffek ubertapok, kivaltkepp egy first strike-al es a nightmare-ek is nagyon hatekonyan szal sztem h a vampir annyival erosebb igazabol egy karpotol is h a lvl1-2 egysegek a nekronal igazabol csak golyofogok (nalam mindig eszement utemben hullottak).
  • Tinman #293951
    WOW! Ezt nem tudtam!

Ez csak a GoG-on van így?

Nem gond amúgy, mert dobozosan és digitálisan is elég jól el vagyok látva Heroes részekkel.

Még egy ilyenem is van, még mindig bontatlan:

• Tinman #293950
    Igen, erről tudok, de nem csak ezért nem szeretem az élőholtakat. A nyilvánvaló pala-undead ellentéten kívül a lassú mumiákat sem csípen, a csontsárkányuk meg egyenesen vicc.

Cserébe viszont király a vámpír, ezt nem is vitatom.

"az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel,"

Ha rá vagy kényszerítve nyilván abból főzöl ami van. A 4-5. részben nyilván én is csíptem a kampányukat, megvolt a maga varázsa.

"A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más."

Ezzel sem vitatkoznék, nagyon hangulatos!

Igen, a parasztok rémesek, lassúak, gyengék, mire elérnének bárhová már rég halottak. Alapvetően én ezeket a low lvl egységeket eléggé kerülöm. Amint lehet egy szinttel feljebb lépek és nem vásárolok ilyen töltelékeket.

A KB Legendben nekem is szimpibb volt a leadership megoldás, mint itt. Sőt... jöhetnek a kövek, de én azt a játékot jobban szeretem, mint bármelyik Heroes részt. Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!
  • Tinman #293949
    De ha az A.I. ellen játszol nem foglalkozik a csontikkal első körben, hanem a távolsági sebzést tolókkal. Mivel a csontik sebessége átlagos, így nem kell tőlük tartani gyakran 2 teljes körig sem. Emiatt mire fenyegetést jelentenének, már rég halottak. Nyilván 1 körben elveszik egy erős egység "figyelmét".

Ha velem szemben állnak a csontik az A.I.-hoz hasonlóan én sem foglalkozom velük egy ideig, én is nyilván a távolsági sebzést osztókat ritkítom.
  • Zóanagyvarázsló
    A vámpírok szinte túl erősek 3. szintű lénynek. Ebben mezőnyben mondjuk a dzsinnek (amíg van manájuk, egyéb jóságok mellett 4. szintű lények tűzerejét hozzák) és a lomhácska küklopszok (területre ható távolsági übersebzés, amire így az ellenséges íjászok nem tudnak válaszolni, ők viszont igen rájuk) is eléggé odatesznek, de a többi vár jócskán és lény szerintem jócskán le van maradva.
  • Andule
    Meg most is jar (GOG). Kerdes h a 4 elotti reszekhez kinek most mar turelme. :)

Amugy a H4ben valoban baromi profin megcsinaltak a nekrot es plane a necromancy skillt. En sem vagyok egy nagy rajongoja a hullaknak de a vampir az egyik legerosebb leny es raadasul nem is csigalassu szal absz eletkepes.
  • Zóanagyvarázsló
    60 fps-nek és zoomnak tudnék örülni. Ki lehetne őket pofozni jól is.
  • Zóanagyvarázsló
    A Might and Magicből a hatodik rész mellé kapásból járt az előző öt is.
  • Zóanagyvarázsló
    Más seregeknél viszont a gyengék helyére be lehet tenni más erős egységet, élőholtaknál ez a morálbüntetés miatt jóval inkább limitált. A legtöbb Heroesban azért használhatók a csontvázak egy jó darabig, az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel, és Death várral én amúgy is full röpképes csapatra mentem: imp-ghost (gyenge, de ha aginggel turnzik az ellenség legerősebb csapatai között, azzal csatákat dönthet el)-vampire-devil/bone dragon. A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más.

A II-beli nekrós élményeim már kopottabbak, pedig elő szoktam venni, de a parasztok annyira rosszak, hogy szinte semmilyen más egységet nem hasonlítanék hozzájuk. A többiek legalább főseregen kívül használhatók (a fariyk repülnek+nem ütnek nekik vissza, a halflingek lőnek). A KIng's Bounty: The Legendben éppen azért is működött jól a leadership, mert ott az igazán erős lényekből jóval kevesebb lehetett, és elpusztíthatlan óriásoknak tűntek a kicsikhez képest, akik viszony számarányuknak megfelelően gyakran nagyobb károkat tudtak egységnyi idő alatt okozni. Lehetetlen taktikázni, hogy minőségre vagy mennyiségre épít az ember, vagy keveri valahogy a kettőt.
  • Andule
    Teny h ezek nelkul marha idegesito tud lenni. Masodik vegigjatszaskor belefutottam en is egy ilyenbe, vmi 8-9 hos volt csatarlancban aki gondoskodott arrol h legalabb 3 napon belul megkapja a friss egysegeket Roland.

A csontik meg azert jok mert elvonjak a figyelmet az ertekesebb lenyektol.
  • genndy
    Nem kellett. Modderek rég megccsinálták már (iNeed, Frostfall, Realistic Needs and Diseases, ...)
    Nem csodálkoznék különösebben ha a Beth simán ezeket belepakolná és kész.
  • zorrobomber
    Navégre, eddig kellett erre is várni...
    Skyrim Special Edition Getting New Survival Mode
  • zorrobomber
    Ez is igaz :)
  • Tinman #293939
    Amiket aztán egy fújással intéznek el a repképes lények, vagy egy normálisabb varázslat :-D

Jó oldalon se bajlódtam a parasztokkal, tündékkel, etc. értéktelenek. Pontosabban szólva a pályák elején okésak, de elég hamar felejtősek.
  • zorrobomber
    Pedig jó móka ahogy gyűlnek a csontik :)
  • Tinman #293937
    A szenvedés igazából az volt az utolsó pályán, hogy rendre nem értem oda időben a fő seregemmel kritikus részekhez. Nem mellesleg úgy vittem végül végig, hogy a Dimension door és a Town gate varázslatokat iszonyúan későn kaptam csak meg! Kb. akkor amikor már mindegy volt.

Archibald kampányán még gondolkodom. Nem sok kedvem van előholtakat terelgetni :-/
  • Tinman #293936
    Killer Instinct Steam-en :-D

Pedig valami konzol excluként kezdte :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.28. 11:29:09
  • Andule
    Amugy az 5ik resz sztorija nekem be is jonne (a Dark Messiah miatt olvastam rola) de komolyan annyira nem jon be a harc h keptelen vagyok tovabbvinni.
  • Andule
    Huhhhh, mondanam h autocorrect de ezt en baltaztam el ennyire xD

De az mondjuk szep ha a sereggyujtessel szenvedtel ennyire :D kovetkezore megnezheted a koronaval :D (+4 mindenre)
    Archi kampanya meg joparszor teli van olyannal h nem tul fair ahogy indulsz vagy aki ellen mesz. Pl rogton az elso palyan nekroval kezdessz wizard ellen, ergo ha nem sietsz akkor a foldbedongol lazan.
  • Tinman #293933
    Ja értem mit mondasz...

Sereget gyűjtöttem igen, de a 9. pálya végén hiába gyűjtöttem szvsz ütős sereget, elég komolyan meg lettek tizedelve, így csak töredékével tudtam átmenni a végső pályára.

(Tuti Roland a neve :-D)
  • Andule
    A campaign ha jol emlekszem Ronald oldalara akkor 8 aktiv terkepbol all (10 palya ossz az opcionalis arulassal es a vegen valaszthato korona vs sereg) ebbol az utolso elotti palyat mikor kezded van ket ut, az egyik h kiasod a koronat a masik h sereget gyujtessz. Utobbinal kvazi a legerosebb sereggel kezded az uccso kuldit.
  • Tinman #293931
    Teljesen egyetértek!
  • Shep
    Azért is ugrottam rá, mert ennyiért nem igazán kapni jó gamer széket. Amit kinéztem újat az is 45-50.
  • Tinman #293929
    Az k. jó ár! Grat!
  • Tinman #293928
    Pontosan így látom, így tapasztaltam és pontosan ennek szellemében is toltam őket végig. Csodás élmény volt.
  • Shep
    Apró szépséghibákkal használtan 35 volt. Ezt le lehet 150 fokban dönteni és még úgy is lehet hintáztatni, eléggé félemetes tud lenni :)
  • Tinman #293926
    A 3. részt annyira régen toltam, hogy szinte már csak a 2-4-5. rész emlékei élnek bennem.

Azért minap ránéztem 1 óra erejéig a 3. részre és kifolyt a szemem a gyönyörtől. Nagyon szépnek találom a 2. rész után, noha, nekem a 2. rész külleme is időtálló, azt is szépnek látom :-)

BG 1-2 számomra nem létezik Beamdog kiadásban. Sokszor kifejtettem már az ezzel kapcsolatos, a legendák farvizén kapálózó szánalmas bandáról, így újra nem fogom.
  • Tinman #293925
    Egyetértünk :-/
  • Tinman #293924
    Akcióban vetted, vagy használtan?

Nekem olyan 50-60k körül férne majd bele, többet nem szánnék rá, mert főleg "fekve gamer" vagyok :-)