311803
  • Evoluti0N
    Ez a Cuphead valami kegyetlenül nehéz. Rég szívtam már ennyit játékkal. :D
  • darkSectorxxx #294002
    HINT....RDR auto aim van, mint Uncharted very easy. :D
    Szóval! Ideje a világ egyik, hanem legjobb játékát kipróbálnod, személy szerint állítom, hogy a létező legjobb összeségében és még a The Last of Us-t meg mindent beleértve....
    RDR-ben a kincseket, titkos ellenfeleket és elhagyatott eldugott helyszíneket fedezd fel, meg a minijátékokkal játsz, iszonyúan epic, azóta sem láttam ilyen játékot.
    A hangulata végett.

Killzone sajna nececs célozni, tedd nagyon easy-re és használd sokszor a Drónt, akkor nem vészes.

Infamous-ban szerintem nem annyira kell pontosan célozni, én is ütöttem inkább az ellenfeleket.

Silent Hill Collection = PC....nem kapsz semmi extrát.

GoD of War-okat kihagyhatod ha zavar valami, de a QTE én úgy tudom nem random, hanem fix, vagyis csak be kell tanulni. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.29. 19:08:19
  • IMYke2.0.0.0
    Még érdekes lehet:

//PSN Now PC - Uncharted 1 - 12 óra 12 p --- 39/60 kincs --- Nehézség: ~90%-ig Normal, majd Easy
    //PSN Now PC - Uncharted 2 - 10 óra 25 p --- 36/100 kincs --- Nehézség: Very Easy
    //PSN Now PC - Uncharted 3 - 08 óra 37 p --- 57/100 kincs --- Nehézség: Easy

Szóval: komolyabb nehézségi szint mellett hosszabb is lett volna az utazás, nem kérdés.
    A sztorivezetés, a párbeszédek, a "rendezés" remek volt. A szereplők szimpatikusak.
    A legrosszabb az egészben, hogy VÉGIG úgy éreztem mindegyik rész esetében, hogy ez az egész egér és billentyűzet után kiabál. A kontrollerrel lövöldözés gyakorlatilag "megöl" valamit az emberben, aminek pedig a játékélményhez nagyon sok köze volna...
    ...A célzás még a legkönnyebb fokozaton is förtelmes volt (a direkt bénán lövöldöző, és bambán bámuló ellenfelek ellenére is!), pedig már a 3. részre nagyon belejöttem (úgy éreztem).

"Mi a következő? :)"

Épp most jövök az "inFAMOUS"-ból --- első blikkre nem izgatott fel. Ja is itt béna vagyok a célzásban...

Amiket szinte biztosan kihagyok:
    - "Beyond: Two Souls" és a "Heavy Rain" kimaradnak a PSx Controller hiánya miatt.
    - God of Warok kimaradnak - nem akarok megőrülni és/vagy megőszülni.
    - "Red Dead Redemption" - a lövöldözés miatt

Amik közül valamelyikre talán ránézek, ha lesz rá idő és mód:
    - "The Last of Us"-hoz lehet, hogy még visszatérek
    - "Killzone: Shadow Fall"-ra lehet ránézek --- bár nem fűzök túl sok reményt a kontrolleres FPS-ezéshez...
    - "Catherine"
    - "Ni No Kuni"
    - "Silent Hill HD Collection"

Az Uncharted a narratívájával és filmszerűségével kényeztető, konzolra csalogató - holott, az ott lévő játékok túlnyomórésze nem ilyen. Azok már nagyobb falatok.
  • darkSectorxxx #294000
    ja ezt akartam mondani, hogy a The Lost Legacy a standalone az ami üt 7-8 órát, az alap 4 nekem 20 óra volt. :D
  • Evoluti0N
    És még mielőtt bármi mintát vélne valaki felfedezni és amiatt aggódna, h a 4. rész már csak 6 óra, nem kell ettől tartani. Az a leghosszabb. 15-16 órát simán bele lehet vinni. :)
  • darkSectorxxx #293998
    Karácsonyra lesz neki pro, akkor jöhet a Uncharted 4 + The Lost Legacy. :)
  • darkSectorxxx #293997
    30 óra tömény kaland! :D
    Mi a következő? :)
  • Jim Morrison
    oyoy jöhet 4.
  • IMYke2.0.0.0
    "Uncharted 3: Drake's Deception" ✔
    Sponsored by DarkSector Isti

//PSN Now PC - Uncharted 1 - 12 óra 12 p
    //PSN Now PC - Uncharted 2 - 10 óra 25 p
    //PSN Now PC - Uncharted 3 - 08 óra 37 p

• Tinman #293994
    #293991: Na igen.

#293992: Ha jól rémlik Totti azt mondta, hogy van pár NES, SNES cím ilyen virtuális áruházból Wii U + Switch-re. De amikor legutóbb néztem azért a kínálat nem volt túl acélos. A Nintendo akkora teszetosza lúzer, hogy az nem igaz! Ezt a masinát NET kapcsolattal kellett volna kiadniuk, akár 10k-val magasabb áron, de géphez kötött Nintendo accal és hozzáféréssel a virtuális áruházhoz, ahol Steam és tsai mintájára xy dolcsiért vehetnéd meg a játékokat és nem kéne itt 21 címmel égetni magunkat a gerinctelen Tinman-féle warezolásról nem is beszélve.

#293993: Nekem kirohad az agyam ezektől már komolyan. Attól meg főleg, hogy kereskedelmi mennyiségben spájzoltak be belőle sokan, hogy aztán laza 100%-os haszonkulccsal továbbadják. Nem tudom, hogy lehet egy cég ennyire a saját ellensége. Egy teljes év kellett nekik ahhoz is, hogy bejelentsék mégis újra gyártank NES Classic Minit, persze miután a kufárok lerabolták a fél világot az 50-60.000 Ft-os gépekkel. Őrület.
  • Totti5
    Nintendo is balfasz, hogy ezt szó nélkül hagyta. Bár a kérdés, hogy lett e komolyabb csatornákon jelezve nekik, mert szerintem nem. Szőnyeg alá söpörte mindenki. Ilyen esetekben a boltoknak kellene ( vagy nekik is ), de gondolom senki nem akar szopóágra kerülni a cseh-el, a boltnak meg mindegy mennyiért adja, úgy is elfogy.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.29. 13:37:00
  • zorrobomber
    Lehet hogy macerás lenne a régi licencekkel bíbelődniük, és valóban, így egyszerűbb.
  • ToxiMaxi
    Ezért is írtam, hogy : "az indok különböző de ahogy olvasom az érzés hasonló"
  • Tinman #293990
    Totti esete más. Továbbra is szereti a Nintendo-t, csak a kelet-európai forgalmazót nem. Viszont ennek a forgalmazónak a Ninentdo rákoppinthatna a fejére, de nem teszi. Konkrétan tosznak rá... és ez már viszont a Nintendo hibája.

Ahogy az is, hogy már megy is az ebay seftelés a konzollal, főleg, hogy kiderült a modolhatósága. Persze 700+ játék egyszerre nem tehető rá egyszerre, de 50+ simán, aztán ha megunod, lehet 2 perc alatt variálni.

Hmmmm...

Vajon ez nem szándékos? Ugyan azt a kiskaput hagyták nyitva ezen a konzolon is! Bezárhatták volna és mégsem tették! Nem lehet, hogy ez valahol az eladások felturbózásának egy ki nem mondott eszköze, hogy aki akarja modolja?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.29. 10:16:31
  • Tinman #293989
    Az a helyzet, hogy a nyugati piacon 44k nem tétel. Ha hozzávesszük a modolhatóságot, akkor hirtelen egy elég kényelmes retro eszközzé válik.

Nekem tétel 44k, de ez csak az én szegénységi bizonyítványom, de más ettől még röhögve keres 500k+/hó és neki sem tétel 44k.
  • ToxiMaxi
    Legalább most tudod milyen érzés az, amit egyes kiadókkal szemben érzünk és ezért nem vesszük meg a játékaikat. Tudom, hogy az indok különböző de ahogy olvasom az érzés hasonló.
  • Tinman #293987
    Próbáltam kintről beszerezni. Ne tudd meg mennyi szálat megmozgattam. A legvégén arra jutottam, hogy kb. 2-3.000 Ft-al lenne olcsóbb a szállítás miatt, így maradt az előrendelés.

Mennyi jár hozzá alapból? 20-21 cím? Vicc. Ha nem lenne rá modding, 10.000 Ft-ot érne kb.
  • zorrobomber
    Csak ismételni tudom magam:
    "Ez sajnos a kapitalizmus velejárója... amíg a rendszer nem változik, addig mindig lesznek megvezetettek."
    Pontosabban annyit hozzátennék, hogy ha jól fogy dupla áron is, akkor a Nintendo árazta alul.
  • Totti5
    Nem azért kerül 44kba mert ennyit ér. Azért kerül annyibe mert a CSEH forgalmazó úgy gondolta hogy dupla áron adja mint amennyiért a Nintendo adja és forgalmazza máshol a világon. Mert itt közép EUban ezt meg tudja csinálni, nem volt a dolognak kb semmi utózöngéje. Fele haszna megy a zsebbe + még amennyi a normál haszna van rajta. Rettentő felháborító és legalja, ezért is mondtam vissza és nem fogom megvenni, mert ezt a nyomorultat nem támogatom egy fillérrel sem többel mint amennyi az a Nintendo ajánlott fogyasztói ára. A legszebb az lenne ha rajtamaradna a szállítmány 90%a és akkor kétszer is meggondolná hogy szórakozzon e, de nem lesz, mert vagy veszed vagy nem játszod. És sokan veszik. Én nem és sajnos nem lesz ilyen gépem, hiába szerettem volna. Ha szembe jönne ez az ember leköpném, mert ez ennyit ér.
  • Tinman #293984
    Ez így igaz.

De maga a tájékoztatás az automatizálva kéne, hogy legyen. DPD-nél flottul működik. Nem kell, hogy a futár felhívjon (persze az sem rossz), de előtte nap egy mail/sms alap dolog kell, hogy legyen.

Mint kiderült KÉSŐBB kaptam a kézbesítésről szóló mailt, mint, hogy a főnököm átvette a csomagot. Vicc.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.29. 10:04:03
  • zorrobomber
  • Tinman #293982
    44k budget vanik

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.29. 09:59:12
  • Dzsini
    Apropó futárok: olyan munkaerőhiány van a futárcégeknél, hogy kb. mindenkit felvesznek, aki el tud kettőig számolni - és még be se indult a karácsony-előkészítő bevásárlási mánia. Aki külföldről vagy egyéb módon rendelne karácsonyra cuccokat, az kb. november elejéig intézze el, akkor számíthat arra, hogy a fa alá beteheti.
  • zorrobomber
    Legalább arról lehet tudni valamit, hogy ez is mókolható lesz? Jó a játéklista de azért há' izé... (44k-t sokallok ennyi játékért, az összes SNES címért viszont budget kat.)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.29. 09:51:11
  • Tinman #293979
    Az sajna hétfőnél előbb nem hiszem, hogy menni fog, 2x50k a melóhelyem. :-/

A DPD viszont nagyon korrekt szokott lenni. Na ők aztán minden mozzanatról tájékoztatnak, meg az SMS, teló, email mindenhová. Ha 6 db. helyzetjelentést nem kapsz összesen míg át nem vetted a csomagot, akkor egyet sem.
  • TBTPumpa
    2017 van, az igénytelenség hódít.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.09.29. 09:35:24
  • zorrobomber
    Inkább arról írj majd, hogy milyen (jó) a konzol.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.29. 09:34:04
  • Tinman #293976
    Megjött a SNES Mini-m.

A konzolokszervize jelzett ugye múltkor, hogy a 2. körben kapom a konzolt, de SZÓLNAK, ha beérkezik hozzájuk. Ez durván elmaradt.
    MA(!) jött egy email kb. 20 perce, hogy a futár MA hozza a terméket. Éppen írom a konzolokszervizének a levelet, közben repülőgépesből kiveszem a telóm, erre látom, hogy 10 perce(!) kerestek. Visszahívom a futár az (Fámafutár). Átvették már a csomagom. A főnököm volt oly gáláns és kifizette helyettem. Most ott van nála, én szabin vagyok.

Mi ez az új módi, hogy nem szólunk a vevőnek, csak odaállítunk a csomaggal? És u.e. eljátszották a cégünkkel pont 1 hete egy másik futárszolgálat (Royal) negyedmilkás csomaggal. Nyilván tartok/tartunk magamnál negyedmilkát. Aztán kértük, hogy akkor hozza vissza másnap, erre közölte, hogy majd ha a központban erre utasítják, akkor majd újra kihozza. Hát nem utasították a kérésünk ellenére sem! Erre visszavitte a csomagot a feladónak ez a kretén futárszolgálat. Azok újra leküldték, de megint senki nem szólt semmiről nekünk! Megint egy random nap beállítottak és megint nem volt senkinél negyedmilka... és igen... megint visszaküldték a feladónak. Őrület.

Egyetlen rohadt telefon, sms, vagy email lenne ELŐZŐ nap. Ennyi. Nem egy agysebészet és erre sem képesek.
  • Tinman #293975
    Nem lesz ez rossz...

Lust for Darkness

• zorrobomber
    Nyilván ez egy skála, és nem tudom a KI melyik oldalán áll, de biztos nem Fight Night, a karaktereket mindenképp tanulni kell.
  • Andule
    A H2re irtam a csontiknak, a 4ben en a full repulos vonalra mentem altalaban. Tudom h az ordog eros de jobban fekudt a stilusomhoz a sarkany a fear-jevel.
    Szellemek tudom h faszak pont a speci kepesseguk miatt, de ugye ahhoz fixen menni kell kozel es ugye legjobban az amugy eros lenyeket eri meg gyengiteni ergo a visszautesnel hullottak mint a legyek. Ugyanez volt az impekkel is, onnantol h bunyoba keveredtek karcsuak voltak ahhoz h me tomegevel pusztuljanak. (hasznosnak hasznosnak tudnak lenni persze (minden az tud lenni bizonyos korulmenyek kozt) de sztem gyengebbek mint a tobbi var hasonlo szintu egysegei)
  • kigyi
    Megvan az eredeti eredetibe :D Én is szerettem, de ezt a lehúzást. :(
  • 3Error #293971
    Húú, pedig régen mennyit játszottam vele...
    (pedig utálom a vidámparkokat)
  • kigyi
    RCT És azt mondja remastered.... Atari kapja be.... Amúgy nem tudom volt-e róla szó a WWII játszható.
    Utoljára szerkesztette: kigyi, 2017.09.28. 22:28:13
  • Fpocok
    Killer Instinct steamen miert fizetos? nem f2p a jatek?
  • Zóanagyvarázsló
    Azért ez nem csak kombómagolásról szól, nehéz és komoly ügyességet is igénylők tudnak lenni ezek a játékok. Attól, hogy meg sem próbálnak reálisnak játszani, mechanika van bennük. A jobbakban mindenképp. Én a 2011-es MK-val voltam úgy, hogy ez már nem nekem való, aztán rájöttem, hogy jobb a játék, mint valaha (ezen persze segített az is, hogy nem billentyűvel gyűrtem). Éppen ezt hatást kellett volna kiváltaniuk a KI-vel is, de én nem tudom, hogy miért nem sikerült.
  • Zóanagyvarázsló
    Ezzel az erővel bármelyik bunyós játékot át lehet nevezni másikká. Nem sikeres a játék, te pedig eldöntötted, hogy csakis azért, mert a szuper játék nem tetszik a gonosz, követelőző rajongóknak, akiknek kötelezően be kéne jönnie. Én nem értek a Killer Instincthez, de ez egy nagyon leegyszerűsítő magyarázatnak tűnik.

A KI mondjuk jókora hatrányból indult, a platform sem volt a legelőnyösebb választás, régóta nem volt élő franchise, hanem tipikusan az, melynek a hívei már felnőttek a legutóbbi rész óta. Mellesleg az egész inkább rétegműfaj/e-sport már, nincs az, hogy mindenki játszotta a Street Fightert és a Mortal Kombatot, a KI-t meg sosem játszotta, játszhatta mindenki. AZ MK is elsüllyedőben volt, nagyon kellett nekik a 2011-es reboot. KI Season One kritikai fogadtatása azéhoz képest erősen visszafogott volt. Nem rossz, de semmiképpen sem olyan, ami kiemelte volna a tömegből. Mert ugye a bőség zavara áll fenn lassan, Steamen pláne.
  • zorrobomber
    Ha valami más mint az előd, de egyébként inkább javára változik, azt simán el tudja fogadni idővel a nép. Pl. XCOM és a Civ 5 jobban bejöttek mint az elődök, a másság ellenére. Szóval ha ez a kicsit más cucc jobb/jó lenne, akkor fogyna az valószínűleg. Egyébként meg szerintem rossz időzítés is volt, van most bőven ilyen verekedős cucc, és egyik sem zavar sok vizet. Unalmas már az egész műfaj, legalábbis nekem az. Személyes vélemény: gyerekként még elment ez a "kiakirááály" játékmenet (=magoljuk be a kombókat és vitatkozzunk melyik karakter a legmenőbb király), manapság már inkább az easy to learn, hard to master cuccokat keresem. Pl. ilyen a Fight Night, ha már verekedős cuccokat kell felhozni. Ott nem a kombómagolás számít, hanem az ütőtáv, a ritmus, időzítés, ahogy a való életben is. Abban még a játékokhoz totálisan analfabéta feleségem is ki tudott ütni pár meccs után.
  • Totti5
    Hót ugyan azt csinálod ebben is mint a régiben is. 2D-ben verekedsz.
  • Totti5
    Mert az a fontos hogy tök ugyan az legyen valami ennyi év után? akkor nem kellene új rész, hanem pixelre pontosan lemásolni az 1-2őt és örülni a semminek.

Miért a Mortal ugyan az ma mint az 1-2? NEM
    Wolfenstein ugyan az mint a Wolf 3D? NEM

Semmi nem ugyan az, és ha valaki egy retró játék után ennyi év elteltével egy mai gépekre, igényekre kifejlesztett folytatás esetén nem képes elfogadni hogy kicsit más is lehet egyes elemeiben az egyszerűen buta. Persze lehet az ebet kötni a karóhoz, de akkor semmi mással sem k szabad játszani, mert MINDEN változik és semmi sem olyan mint régen. Mert valóban semmi sem olyan. Hála Isten az esetek nagy többségében. Ki kisebb ki nagyobb mértékben.

A rinya viszont határtalan és sokkal több. KI egy remek cucc, folyamatosan fejlesztik, nagyon komoly support volt mögötte megjelenés óta, brutál a tartalma ma már és a lehetőségek tárháza.

Persze ha minőségre a KI egy kontár, elfuserált, működésképtelen szar lenne ( mert ilyen is lehetett volna ) de erről szó nincs, éppen az ellenkezője.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.28. 15:43:51