Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
MEGVETTEM TEKKEN7-et PCre. Kiváncsi leszek.
Életemben egyedül a Tekken3-mal toltam. Ha lett volna I2 pcre, azt veszem.

Parasite Eve 2, best game EVER!

TBTPumpa
Marketing, marketing, marketing.

Gyakorlatilag azt mutatják most, hogy milyen NEM lesz a játék a megjelenés pillanatában.
Napszak változás, open world móka, mellékküldetések, izgalmas, filmes sztorimód 3 főhőssel, sok verda és testre-szabhatóság?
Kicsit túl sokat akarnak egyszerre, eddigi tapasztalatok alapján csak azt tudom mondani, hogy ez nem fog sikerülni.
Az évenként érkező Forza játékok mellett nem tudom mekkora létjogosultsága lesz egy gyorsan összedobott kötelező NFS játéknak.
Míg a Forzákat egy autó megszállott és imádó banda készíti, addig az NFS-eket egy olyan csapat, akiknek kiadták az aktuális feladatot az EA berkein belül, hogy az idei negyedéves statisztikák is jók legyenek a befektetők és részvények miatt.
A Forza sem tökéletes, de közel áll hozzá, nem összehasonlítható egy középkategóriában mozgó NFS játékkal.
A címválasztás is nagyon jó. Ahogy olvastam nem kevés autós DLC lesz hozzá, szóval itt maximum a játékosnak lesz Pay, de erősen, ha a teljes kollekcióra vágyik.
Az elmúlt évek EA játékainak trailer videói is jók voltak. Szép grafika, hangulatos videóba vágva (Captured by engine) - NFS 2015, Dragon Age Inquisition, Mirrors Edge Catalyst, Mass Effect Andromeda, aztán a végeredményt pedig nem kell ecsetelni senkinek sem.
Ugyanez lesz most is. Érdekes, hogy 1 héttel az E3 előtt jelentették be, gondolom az EA Play-en mutatnak majd valami játékmenetet is belőle - valószínűleg új hasonló sztoris Trailer nem lesz, maximum leadják majd ugyanezt (történt már ilyen korábban, pont az EA-nál), mert úgyse látta még senki. <#idiota>

Kívánom, hogy legyen jó, de az elmúlt évek EA játékait nézve (és az NFS játékokat nézve) nagyon meg lennék lepődve, ha ez valóban jól sikerülne. Lehet kövezni!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.06.03. 19:08:06

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Voltan
Ja, amúgy nagyon szeretem a játékot, félre ne érts 😄 Szinte rögtön megvettem, és nem okoz csalódást, a hangulat, és a kis apró történetmorzsák, a pályadesign mind parádés! Az év egyik legjobbja. Tudom, ez a szövegem alapján nem volt épp egyértelmű 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

zorrobomber
<#eljen>

zorrobomber
Jaja, eleve idézőjelbe akartam tenni csak lemaradt 😊

IMYke2.0.0.0
"Legend of Zelda “Open-World May Become the Standard”"

"A recent interview with Hidemaro Fujibayashi – Legend of Zelda: Breath of the Wild‘s director – has revealed that the title’s open-world elements could become “standard” for the Zelda series, certain to be regarded as a welcome change considering the raving reviews Breath of the Wild has garnered.

A quote from Fujibayashi during the interview regarding the game’s open-world design:
We can’t really say much at the moment but there are lots of things in this current game design we still want to explore. If, as a result of that exploration, we feel positive we can provide our audience with new experiences it’s possible this design could become the standard.

While this no doubt has some diehard Zelda fans overjoyed, many are hoping that this new potential direction doesn’t dramatically increase the wait time between titles – Legend of Zelda: Breath of the Wild can be played via Nintendo Switch or Wii U now."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
És persze a "végigvittem" szó igazából... mondjuk úgy eljutottál a normál befejezésig 😊 Gratula hozzá, most jön a neheze. <#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
A végére már inkább olyan érzésed van mintha sakkoznál, kicsit randomizált táblával. Mindenre tudod mi a megfelelő lépés (vagy legalábbis van róla egyfajta elképzelésed). Kell hozzá valami zen állapot is; a győztes meccs előtt közvetlenül szintén eljutottam a bosshoz (az volt a második alkalom, utána rögtön a harmadik), de nem volt bombám. Anélkül is meg lehet csinálni, de gyakorlat kell hozzá (ami nekem még nincs). A következőn runon szerencsém volt, jött a sok bomba+jetpack+iránytű, ezekkel (és a 99 óra tapasztalattal) már mondhatni gyerekjáték 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.06.03. 10:04:30

zorrobomber
Ja, és a győztes menet eredménye:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

IMYke2.0.0.0
Riszpetto. Nekem nem lenne türelmem hozzá.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zorrobomber
Asszony pezsgőt bontott hogy végigvittem, azt még nem tudja hogy vszleg ez lesz az első játék ahol ránézek az achievmentek-re. Mondjuk jó eséllyel ez nem most rögtön lesz.

Megszerzett acsik:

Hátralévők:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.06.03. 09:53:58

IMYke2.0.0.0
S hogy meglegyen az egyensúly --- igaz, most nem tapasztalatból ---, a játékaikat (általában) a DLC-k teszik csiszoltabbá.
Az Endless Space 2-nek az örliből való gyors kihozatala sem segített rajta... de, bizonyára, ezt "jól" megfontolták, leginkább a piac diktálta okok miatt.
Jönnek majd hozzá a patchek és a DLC-k, és lesz olyan magasságban mint a (szerintem!) kiváló első rész, ez szinte biztos.

És, hogy kicsit alátámasszam a lentebbieket elég sok időt töltöttem mostanában az Endless Space 2-vel és hát eléggé vegyes szájízzel kapcsoltam ki legutóbb is.

Az optimalizáció rémes. 100+ kör után az én átlagos gépemen 1 számjegyűre rogy időnként az fps, amit tulajdonképpen nem is értek. A játék maga egyébként nem rossz, habár ennél sokkal jobbak is vannak a hasonló stratégiai játékok között.

Van jó néhány egyensúlyt totálisan megbontó feature benne, amivel kb. godlike módba emelheted a civilizációdat....Ez annyira nem jó dolog.

Összességében nem nagyon tudom ajánlani a játékot jelen állapotában. 5 max 10 eurót ér, de talán még jobban is el lehetne költeni ezt az összeget.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Na akkor a Sniper Ghost 3 fölött elsiklottam teljesen.

Na várjál már egy kósza percre. Ki mondta, hogy engem zavar...Én úgy látom, hogy inkább téged zavar (konkrétan nagyon úgy tűnik, hogy nem tudod elviselni, hogy nem adtam neked igazat hanem visszakérdeztem) , hogy az ellenvélemény mellett én leírtam, hogy én hogy látom. Én el tudom viselni az ellenvéleményt, nem én akarok megint elmenekülni a topikból, hanem te. Egy valamit kéne megértened. Én a Prey-el kapcsolatos meglátásaidat nem támadásnak vettem és a válaszaimat se annak szántam. Semmi személyes nincs ezekben. Te leírtad hogy látod, én meg leírtam én, hogy látom. Te ezt láthatóan nem tudod elviselni. Ez a kötekedés közelében sincs még:-) Még el sem kezdtem (warez kártya még a pakliban van..Az már kötözködés lenne, de most nincs kedvem ehhez).

Amikor azt írom, hogy én tőled nem sok pozitív véleményt olvastam az meg had legyen már személyes tapasztalat. Évek óta rontjuk itt mindketten a levegőt és ez az eszmecsere is lezajlott már párszor. Megannyi negatív véleményt olvastam már tőled, amit én úgy érzem szívesebben leírsz mint a pozitívat. Persze lehet tévedek, vagy rosszul emlékszem, de ha felmerül a neved nekem mindig ez az első gondolatom. És sajnos mindig sikerül alátámasztanod. Hozz ezentúl pozitív véleményeket és akkor talán megváltozik (nem kell ajnározni....egyébként itt senkinek sincs érdeke ajnározni semmit...Egyikünk se játék értékesítő, vagy viszonteladó...Leírjuk, hogy mi az ami tetszett és mi az ami nem tetszett. Ezt jobb helyeken eszmecserének hívják....mások meg kötözködésnek...)

Egyébként ahogy nem jó, hogy egy adott játékról csak negatív vélemény van valahol ugyanúgy nem jó ha csak pozitív van. Ezért én mindig igyekszem ha olyan játékról van szó, amit ismerek egy negatív vélemény mellé egy pozitívat is írni, hogy ne csak az érem egy oldalát ismerje meg aki olvassa ezeket. Mert nem hiszitek el még mindig sokan csak passzív szemlélők. Én meg nem vállalom fel, hogy azzal, hogy csöndben maradtam amikor szólni kellett volna valakit megfosztok egy esetleges kiváló játékélménytől, mint amilyen szerintem pl. a Prey.
Tehát ami szerinted kötözködés az az ellenvélemény ellenvéleménye.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Saját mentális egészségedet tekintve ennek rendkívül örülök. :-) Kár olyannal foglalkozni ami nem szórakoztat. Én se CSGO-zok, mert nekem az a játék egyszerűen nem jön be. Sokan szeretik én béna vagyok benne....Ennyi. Nincs ezzel semmi baj.

Shep
Amúgy azt nem tudom honnan vetted, hogy amit lehúzok azt végig is szenvedem. Mass effect pocsék volt, letöröltem, Bayonetta szintén, ezt is. Ellenben a Sniper Ghost 3-al ami meg nagyon is jó játék lett, sőt meglepően jó.

Nem, egyszerűen csak leírom ,hogy nekem mi nem tetszik benne, hogy legyen ellenvélemény is, ne csak az ajnározás és, hogy, mint most is leírjátok ,hogy csak lassan indul be és még adni kell neki egy kis időt,volt már rá példa, hogy tényleg így volt és kár lett volna kihagyni az adott játékot, hogy ez téged zavar, hát az a te problémád, bár legalább adok neked lehetőséget az újabb kötekedésre. Az a probléma, hogy te mindig csak kötekedsz, ha valaki jót ír azért, ha rosszat azért.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.06.03. 08:53:43

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nagyon szívesen. Még mindig nem bólogatos kutyákból áll az itt fórumozók többsége...Szerencsére. Bocs, hogy van véleményünk (tőled még mindig nem olvastam egy pozitív véleményt se semmiről by the way).

Leírod, hogy nem jött át, de most őszintén ez rajtad kívül tulajdonképpen kit érdekel már ne is haragudj. Ilyenkor mit vársz? Tömeges bólogatást? Steamen 89% ajánlja a játékot szóval valószínűleg kevésbé valószínű, hogy egyetértő hangokra találsz. Prey hater oldalra írtál volna valószínűleg megértő fülekre lelsz.

Ez a folytonos megsértődés rendkívül gyerekes nem gondolod? Ha nem bírod az ellenvéleményt akkor olyan közlési formát kell választani, ahol erre nincs lehetőség. A fórum sajnos olyan felület ahol előfordulhat, hogy valaki visszaszól.

Shep
DE már letöröltem 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ez jó indikátora, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Én egyszer sem pazaroltam így lőszert. Az ellenfelekkel kapcsolatos kifogást még meg is tudom érteni, de ettől még a játék egyáltalán nem üres. Végig iszonyat nyomasztó hangulata van számomra és a felfedezés szabadsága nagyon tetszik.

Amit sose értettem és most sem értek Shepnél: Valamit leszedek kipróbálni (semmi gond nincs vele), nem tetszik (semmi gond nincs vele), leírom a véleményem (még ezzel sincs semmi gond, de ilyenkor azért óhatatlan, hogy más ellenvéleményt ír, főleg amikor egy olyan játékot kritizál, ami azért nagy többségben tetszik a játékosoknak) akkor utána miért nem törli az egészet a fenébe? Miért küszködik vele továbbra is ? Ilyenkor mindig olyan érzésem van, hogy valami perverz mazohizmus van a háttérben. Mi szükség van arra, hogy magadra erőltess valamit ami nem szórakoztat, amit unsz és ami idegesít....Törölje és haladjon egy olyanra amivel van is értelme foglalkozni.

Shep
Na ugye, akkor ezek szerint nem csak én lövöm halomra a számítógépeket, és találom bénának a mimices bohóckodást.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.06.03. 08:37:15

grebber
Azért ne nagyzoljunk.... Volt az a bundle kemény 2 euró is feevel....

Next PC upgrade: 2022

Kár hogy a SuperHot még a télen 4 vagy 5 eurós bundliban volt G2A-n. Mondjuk nem bántam meg, csak maga az is megért volna ennyit, el lehet vele szórakozni. Ráadásul akinek anno tetszett a Mátrix trilógia, az még akár Neo-nak is érezheti magát benne.
Most nézem ennek a Survive the Nights-nak a bemutatóját. Ez már régebben is volt nem? Vagy keverem valami másik hasonló játékkal?
Voltan
Én értem, hogy mi a problémája, vagy az is lehet, hogy nem 😊
Engem pl. eléggé zavar, hogy csak pacák ellen küzdünk. Értem, értem, tudom, hogy ez a lényege, és még csak most jutottam addig,
hogy embereket manipulálnak, és most kezd érdekes lenni. A gond a számítógépekkel pedig az, hogy én is csomószor rálőttem a monitorra,
ahelyett, hogy visszamentem volna a menüben, nem tudom megszokni, és ezzel értékes muníciót veszítek. Tudom, tudom, de nem vagyok hajlandó kontrollerrel játszani egy fpst.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Kicsit lassan indul be a Yakuza szerintem. Kellett egy kis idő, mire megtetszett. Az elején húztam a számat kicsit, h biztos meg kellett-e ezt venni, de aztán alig tudtam letenni és belevittem majd 100 órát.
Shep
Leírtam ,hogy nekem nem jött át ami nektek igen, persze most már emlékszem miért is nem írok ide túl gyakran. Kösz, hogy eszembe juttattad!

Shep
Nem erőltetem, csak adtam neki még egy esélyt, mert itt írták, hogy majd beindul.

Szeret játékokat fikázni azért....

Amúgy elkezdtem Yakuzzázni...Egyelőre nem kaptam rá nagyon, mert sok időm nem volt rá, de mindenképpen fogom folytatni.

Ebből te is érzed, hogy a játéktér azért üres amiért. A mimikektől én kvázi frászt kapok mindig, mert szó szerint bárhol és bármik lehetnek. DS-ben jobban volt megoldva totál szubjektív dolog...Nekem a Prey-ben is ugyanolyan jól van megoldva.

Lopakodás(ha nem olvasok utána én is kihagyok rengeteg alternatív útvonalat vagy lehetőséget....Ergó a lehetőségek ott vannak, csak max elsétálsz mellettük). Lopakodás része a legjobban a Dishonoredra hasonlít ami egészen kiváló volt.

Térképbújás: Ha gond, hogy kicsit gondolkodni is kell vagy térképet értelmezni akkor elhiszem, hogy zavar.

Hiba: Kb. Fpocok türkös problémaköre....6000. fontossági helyen van a játékmenettel kapcsolatos dolgok sorában.

Miért erőlteted még mindig, amikor ott van kismillió másik játék, amiket gondolom, h élveznél?
Shep
Attól ,hogy van az a pár mimic még üres, jó értem ,hogy üresnek kell lennie de azért egy DS-ben ez jobban meg volt oldva. Neked jó a lopakodás nekem nem. Ja hát nekem gond, hogy a játékidő nagy részében a térképet nézem, mindig is utáltam az fps játékokban a térképeket, az számomra nem élvezeti faktor, hogy a térképet bújom. Szerencsére tört, ha megvettem volna, mert tervben volt akkor most mérges lennék a kidobott pénz miatt. Igen, fontos hiba, ha ott a rohadt mutató akkor lehessen már egérrel kezelni, főleg, hogy állításuk szerint ez alapvetően egy PC-s fejlesztés.

Tök üres? Hogy érted? Mimikekről semmi észrevétel vagy fel se tűnt, hogy van ilyen a játékban?

De a lopakodás pont jól van megcsinálva....Millió egy helyen ki tudod kerülni az ellenfeleket.

Térképet bújni kell, mert eltévedsz...Jah, hogy már az is baj, hogy nem tolja a játék eléd a nyertél feliratot?

Tompa hangok: Ez most eredeti játék vagy tört, mert nekem eredetiben marhára nem tompák a hangok.

Egérgomb...Hát ez tényleg nagyon fontos "hiba".
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.06.02. 23:06:37

Shep
Próbálkoztam még ezzel a Prey-el ,de egyszerűen nem találok benne semmit, idegesítő, hogy tök üres minden, az a fantom majom mindenhol ott van, ami nem lenne baj ha a lopakodás érdekes lenne, vagy jól lenne megcsinálva, de hát nem így van. Állandóan a térképet kell bújni, mert amúgy rohadtul nem tudni merre kellene menni de sokszor még így is eltévedek. A hangok nálam olyan tompák, ráadásul a hónapok neveit viselő operátorok mondandói alig hallhatóak. Biztos jó játék annak aki megtalálja benne azt amit nekem nem sikerült, de hát ez van.

Ja, a kedvencem a számítógépek kezelése, ott van az egér mutató de nem, nem lehet az egérgombot használni ilyenkor az f-et kell nyomkodni, ezelőtt 13 vagy 14 évvel a Doom-nak sikerült ez a problémát megoldania, ezeknek nem.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.06.02. 22:54:53

grebber
Stellarisom van akit érdekel privátba elér hátha meg tudunk egyezni.

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Egyedül az Ashes of the Singularity az, ami érdekelni tudott volna, ha megvettem (előfizettem) volna a csomagot.
A Maize baromi rövidnek tűnik... bár kissé érdekel.

//A Tiny Echo nem is látható a STEAM-en

genndy
És az e haviban:
Stellaris (ez volt a húzónév)
Plague Inc: Evolved
Superhot
Ashes of the Singularity: Escalation
Brigador - Up-Armored Edition
Shoppe Keep
Maize
Tiny Echo
Kevin Eastman's Underwhere Issues 1-2 (ez valami képregény)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
Következő havi:
https://www.humblebundle.com/monthly - "DARK SOULS II: Scholar of the First Sin" (STEAM adatlap)

Totti5
Ezekben rémesen balfasz béna vagyok. Killer Instinct megvan több verzióban, de meh... az is amúgy egy dúrván tartalmas cucc.

Inkább várom hogy legyen már egy Fight Night, az való nekem! ( 2 UFC jött az elmúlt években, de az birkózós ketrecharc, nem "igazi" Box... )

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.06.02. 18:14:49

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dzsini
... és már 5 éve nincs új Soul Calibur és Dead or Alive rész, pedig azok is illenének a listába.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.02. 18:12:23

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Totti5
Tekken keleten nagyon népszerű, ugye a 7 játékteremben, Árkédon jött ki először, ami sokat elmond mekkora siker odaát. Esport anyag amúgy. Előző részek egyik jellegezetessége hogy habár teljesen egy árkéd cucc ( levegőben hullaverés kombó stb stb... ), a karakterek teknikái, mozdulatai valódi harcművészeti stílusokról lett mintázva. Tekken valszeg egy kicsit hagyományosabb anyag akárcsak az SF is, de ezek a műfajcsúcsait képviselik mechanikában. Mortal és Injustice is szép utat járt be, s ezek pedig a lehető legmodernebb, legtartalmasabb, és naprakészebb, újító és fejlődő anyagok mindenkinek aki kedveli a bunyút.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Máshol ezt írtam:

"The Crew + NFS 2015 + Fast & Furious = NFS 2017."

<#vigyor>

IMYke2.0.0.0
Azért, mert hullámzik a 'zára... 😊

3Error
Óóó, a lekvárfőzés 30 fokban, csak és kizárólag nyári konyhában/kis melléképületben végezhető ám ! <#idiota>

NFS: Payback? <#szomoru2>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

zorrobomber
Miért kell sietni? Amúgy délelőtt behúztam. Holnap délelőtt lekvárfőzés, délután meg vietkongok lekvárrá géppuskázása lesz a program <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.06.02. 16:39:46

Baromi sokan fogják megvenni és pont a harcrendszere miatt.

Prince23
Nem meggyőző... évek óta... talán a Hot pursuit remake volt legutoljára, ami hozta az elvárásokat, de az sem volt egy Most Wanted stílusu...

Dzsini
Need For Speed: The Crew

Fpocok
MEGJÖTT!

Fpocok
Annyira, de annyira tolnám az I2-t de jelenleg nincs mivel. Három hét múlva megyek ki megint... lehet még idén lesz alkalmam tolni vele.
Tekken? Gondoltam rá, hogy helyette ezt szerzem be, de akárhányszor rányomnák a buy gombra... nekem nagyon idiótának tűnik a játék, mind a grafika stílusa, mint a harc terén.

IMYke2.0.0.0
Tessék sietni!
Rising Storm 2: Vietnam (STEAM) - 9,89 euro (~3050 Ft)
Need for Speed (2015) (Origin) - 8,89 euro (~2750 Ft)

darkSectorxxx
Ég és föld a 2 játék, szinte frankó ellentetje egymásnak.

A legfontosabb dolog ami elválassza őket, hogy a Mortal egy iszonyat pörgős, gyors játék, kombók is.

Míg a Tekken egy "lomhább", megfontoltabb cucc, a komból is ennek megfelelően mennek, Mortal-ban pl sokszor nem vagy elég gyors a kombók beadásához, míg Tekken-ben sokszor még szüneteket is kell hagyni.
Egyikről nagyon nehéz a másikra áttérni, ha komolyabban játszod.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.06.02. 13:58:16

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT