Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy zseniális, még jobb, még tartalmasabb, még őrültebb és még látványosabb.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.07.28. 10:02:09
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Ami nagyon érdekelne az a Vanquish. Érdemes kiadni azt a 20 dolcsit úgy,hogy igazából én annyira nem szeretem a TPS-t,vagy minden amit a PG csinál az arany? (Nier-t csak azért dobtam mert "demo" alapján igazuk volt azoknak akik azt mondták szar a port)
Előre is köszönöm.
( remélem gémernek nem nevezed magad ezzel a hozzáállással )
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.07.28. 08:27:02
Next PC upgrade: 2022
Nekem totálisan mindegy hogy egy ma megjelent game-et csak 2 év múlva veszek meg és esetleg akkor játszom csak. Nekem az egyetlen lényeg az ára, amit ingyenre tudok kihozni. A bundlek ilyenek erre jók.. 2-3 év alatt min. 1000 játékhoz jutottam hozzá total free.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.28. 02:34:33
Igazából én is kíváncsi voltam a számokra és jé ott volt az orrunk előtt (én is most találtam meg az adatokat).
Az elv egyébként olyan, mint mikor rászoksz a cigire, vagy a drogra vagy bármire. Az első adag kvázi ingyen van, aztán már fizetsz is érte...Akár 60 eurót is egy Elexért.
Ki van ez találva. Marketingesek nagyon ismerik az emberi pszichológiát és tökéletesen tudják, hogy mire hogy reagálunk. Még akár annál is jobban, mint ahogy önmagát ismeri az ember.
Na de mindegy. Túltárgyaltuk.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.27. 21:59:17
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.27. 14:29:18
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.27. 14:07:22
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.07.27. 12:08:49
GTA V legolcsóbban hol jutok hozzá?
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Számomra egy 50%-os leárazás (ami azért - valljuk be - nem akkora bukta a kiadónak sem: a teljes árat 2 fogyasztó "dobja össze"😉 pár hónappal a megjelenés után az ideális és ez az az ár, amit jó érzéssel ki is fizetnék egy számomra nagyon tetsző címért.
Az ilyen lelkiismeret furdalásos dolgokat (jaj, mi lesz a kiadóval, fejlesztővel) azért kerülném el, mert ennyi erővel a német állampolgároknak is lehetne kollektív empátiarohama, mert átlagosan 4-5x többet keresnek mint egy magyar ember (a fősodratú média meg még sulykolja is belénk, hogy ők a legnagyobb nettó befizetők az EU-n belül, haha) és ez nagyon messzire visz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egy ideális világban a 2 kéz a kézben járna :/
A Friday 13 fejlesztése nem korábban indult (Slasher Vol. 1: Summer Camp néven), mint a Dead by Daylight-é?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.26. 23:58:12
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nem is értem hogy hogy nem keverted ide a konzolos kb 0 day eladásokat...
Az a múlt.. Ez a jelen.. Ha csak ennyi pénz lenne benne amit fekvázoltál nem csinálnák ezek a pénzéhes görények remélem ezt te is érzed.
Az a 252 ezer db Homefront 2 nem a bundle előtti nap fogyott sőt az se véletlen hogy a bundle előtt már 12 euro volt a fullos csomagja már nem veszik az emberek drágán ( csak a hülyék) ez egy oltárit bukott game lett. Itt meg majd jön a zseton mivel egy kiadó egy helyre megy az meg majd leosztja.Ezen belül ki milyen alamizsnát lát mát nem téma hisz a bundle elérte a célját ,halott játékokból eladtak ismét többszázezer dbot..
A promora visszatérve abban biztos vagyok hogy aki most szerzi be ezeket a cimeket ennyiért az nem fog fejvesztve rohanni Elexet venni 60$-ért .....nem véletlen most jutnak hozzá ezekhez..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.26. 17:52:30
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
De hisz most látom ott is vannak a bevételi adatok a humble bundle lap alján....Eladott mennyiség, összbevétel, átlagos vásárlási összeg. Akkor számolgassunk, mert látom máshogy nem foglak meggyőzni (nyilván így sem, de remélem mindenki számára kiderül, hogy a teóriád nettó marhaság).
Jelenleg 41 850 db-ot adtak el a Saints Rows bundleből (legőrdítesz majdnem a lap alján megtalálod az adatokat). Teljes kifizetett összeg 212 658 dollár. Átlagos vásárlási ár 5.08 dollár.
Osszuk el játékonként akkor ez 15 000 dollár bevétel játékonként, amiből humble levesz mondjuk 10 %-ot, kiadó levesz 20%-ot... Legjobb esetben 10 000 dolcsi marad a fejlesztőnek játékonként ami úgy durván 3 millió ft játékonként. Egy 2 hetes bagóért árulásért....Egy nagy fejlesztőcégnél ez lófasz összeg.
Ezzel szemben csak összehasonlításképpen ha van a világon 20 ember (ennyi még akkor is van az 50 millió steam felhasználóból ha a világ legfosabb játékáról beszélünk) aki megveszi az összes játékot teljes áron steamről akkor már megkeresték ugyanezt az összeget! De gyanítom az általad 0 eladásnak titulált játékokat is megveszik páran még drágán is.Azt a 252 000 eladott Homefront 2-t se humblebundleon vették meg abban is biztos lehetsz.
Számoljunk csak kicsit szürke árakkal: 2000 Ft-al számoljuk az egyszerűség kedvéért a Homefront 2 252 000 db-os eladási számát (ennél sokkal drágábban is megvették nagyon sokan...én asszem 4000-ért vettem). Az tudod mennyi ezzel az egyszerűsített számmal számolva? 540 millió Ft. Nem 3....540!!!! A teljes bevételnek ezzel az egyszerűsített számmal számolva (aminél jóval nagyobb bevételt generált ez a bukott játék) a 3 millió tudod hány százaléka? 0,5....0,5%...Valószínűleg rohadtul nem a bevétel miatt éri meg bárkinek is bármit felrakni a Humble-ra. Ingyen pénz? Hát persze. Összes bevételhez és kiadáshoz mérten van jelentőssége? Kb semmi.
Telltale bundle: 107901 db eladva, átlagos eladás 9.08 dollár. 21 játék van benne. Összes bevétel 976.620 dollár. Játékonként 46 000 dolcsi a bevétel...Fentebbi számítás alapján marad ebből valami 32 000 dollár játékonként 9 600 000 millió Ft.
Telltale játékoknál 66 db-ot kell eladni darabonként mindből, hogy kijöjjön ez az összeg. Tisztában vagyunk az arányokkal? Mert ez szerintem is nagyon durva. Kb vihar egy pohár biliben ez az összeg.
Csak a Walking Dead első részét 2,3 millió játékos birtokolja. Nagyon rosszindulatú leszek a játékkal és azt mondom legyen 1 millió aki bundleból vette, mert hogy sokszor volt már bundleban...Tehát számoljunk 1,3 millió ténylegesen fizető játékost. És ne is az alap 23 eurós árával számoljunk, hanem átlag 1000 Ft-os áron az egyszerűség kedvéért. Ez így konkrétan annyi nulla, hogy ki se tudom írni...Tehát ez 1300 millió Ft (direkt így, hogy könnyebb legyen az összehasonlítás). De tudod mit? Csak a te kedvedért felezzük meg és mondjuk azt, hogy csak 650 000 ember vette meg 1000 Ft-os áron a játékot még az is 650 millió Ft. Ez így nagyon-nagyon-nagyon durván lebutítva is csak a teljes bevétel 1,4 %-a....És abban biztos lehetsz, hogy ennek a bevételnek 3-4 akár 5x-ösét is megkereste a fejlesztő csak ezzel a játékkal. Sőt ki tudja akár sokkal többet is.
Remélem sikerült végre rávilágítanom, hogy a bundle teóriád mekkor orbitális faszság! Ha ebből se fogod fel mennyire bagatel apró összegekről van itt szó az összes bevételhez képest akkor már nem tudok a témában mit írni.
Utoljára: A bundle minden formája kőkemény reklám éspedig a legolcsóbb formája. Jófej vagy a játékosokkal és burkoltan arra sarkalod őket, hogy a többi termékedet is vegyék, várják és nagyobb összeget is kiadjanak érte. Nem az ultimate bevételgenerálás eszköze. Sose volt az és sose lesz az. Nagyon jól alátámasztja a Saints Row bundle is, hogy bizony ott van az Agents of Mayhem kvázi teljesen áron. Ergó ezeket akár tekintheted előrendelői bónusznak is, mert semmi többek.
Jó ez nekünk játékosoknak? Naná! Jó a fejlesztőnek? Hát max a reklámértéke, de a bevételértéke csapnivaló. Mégis olcsóbb, mint ha bármilyen reklámkampányba is belekezdenének.
Na és akkor elérkeztünk ahhoz a ponthoz amikor megkérlek próbáld meg beadni nekem(érvekkel), hogy hol éri meg bevétel szempontjából bármelyik bundle is bármelyik fejlesztő vagy kiadó cégnek? Segítek...A fenti számok minden elárulnak. Esélyed nincs innentől kezdve ezt bemesélni! További jó hülye teóriagyártást kívánok a bundle-ökkel kapcsolatban, mivel tudom még az észérvekkel is képes vagy vitába szállni és ezt sem fogod elfogadni.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.26. 17:31:27
Parasite Eve 2, best game EVER!
Felőlem promozhatnak Elexet ugyanúgy ott lesz egy következő 1$-os csomagba ahol az összes Risen rész végezte.....szóval engem nem mozgat meg a promo hogy derohadjó lesz 60 $-ért ha 1$-ért lesz
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.07.26. 16:56:59
Meg ezek: "Egy ilyen eldobható FPS-t a 0day vásárlások tesznek sikeressé, és semmi más." Bundle a téma minek kevered ide a 0dayt az kit érdekel itt a bundleknál? Csőves játékokat adnak el fillérekért hogy jöjjön zseton minél több mert bolti áron már alig fogynak....
Látom megjött a ratgab mester is aki máig nem érti miről szól ez<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.07.26. 16:45:54