Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
DaS2-hőz is GeDoSaTo való.

[merlinw.org]

DasIsFuck
Csak az első rész van meg, de köszi a tippeket😊

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

IMYke2.0.0.0
* Dark Souls: Prepare to Die Edition --- használható a DSFix
* Dark Souls II (+ DLC-k) --- használható a DSFix
* Dark Souls II: Scholar of the First Sin (javított kiadvány, összes DLC-vel) --- nem ajánlott semmiféle buhera a softban miatt!
* Dark Souls III (+ DLC-k) --- nem igényli. Bár a GeDoSaTo-t bevetheted, ha akarod. Tutorial-szerűség hozzá.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DasIsFuck
Nekem épp most lett olyan gépem, amin már tudok is vele emberi körülmények között játszani😄
Majd ha lesz normális videókártyám megnézem DSfix-el, mert úgy azért már szebben néz ki, illetve pár feature-t használnék belőle, pl eltüntetném a kurzort😄

darkSectorxxx
Ezzel egyet értek, sok játékkal vagyok így, csak mások nem hisznek nekem. A steam controllerrel is így voltam, csak rá kellett néznem, meg hallani 1-2 infót, azt ennyi. Nem boszorkányság. Akkor azt mondták nem tudhatom, míg nem próbáltam ki, most kipróbáltam, csiszre ojan érzés játszani vele mint amit elképzeltem, max az lepett meg, hogy az abxy milyen kis területen helyezkedik el.

Játékokból is elég egy gameplay az e3-on, és tudom, hogy pre-order, vagy nem....

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Hát nem egyszerű az élet.... 😞

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Elnézést. Valóban, 2.95 font a posta... Ha jól emlékszem, de lehet a kontrollerre nem számolták fel, már nem emlékszem. 😊

zorrobomber
Egyszer nekem is eljön ez az idő <#eljen>

DasIsFuck
Végre volt lehetőségem játszani a sok éve a steam könyvtáramban porosodó Dark Souls-al, úgy 6 órámba telt míg legyőztem az első velem szembe kerülő Black Knight-ot😄

zorrobomber
Én is pont erre gondoltam, az 5€ körüli ár már erősen bundliérett kategória.

szerk.: és ez se volt még ilyen olcsó Steam-en:
TRANSFORMERS: Devastation - 7,99€
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.12. 12:36:56

Scooter
Egyre csak olcsósodik a The Way! A végén még tényleg bundli lesz hamarosan!
Voltan
Erről nincs szó, mert azért nem csak a két véglet létezik.
Én is tudok félretenni, hálistennek, nekem is van tartalék a bankszámlámon, tavaly én is segítettem anyagilag anyósoméknak lakást venni egy komoly összeggel.

És eléggé verem a fogamhoz a garast állítólag, nem is élek nagy lábon, de azért a hobbijaimra költök, veszek játékokat, többet is mint amennyivel játszani van időm, évi néhányszor Day1 közeli időben is. Minden évben elmegyünk valahová nyaralni, belföld is, külföld is megesik. Járok moziba, veszek könyveket, néha étterem, stb. Szóval ilyenek. És még így sem mondanám, hogy elverném a pénzt, sőt.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Ha valakinek nincs szüksége valamire nem fogom elverni... Hidd el nem telne 2 percembe elkurni azt a sok sok pénzt amit megkerestem 12 év alatt. Értelme ? ZÉRÓ
Eredménye? Átlag magyar életmód = napról napra, sírva, epekedve várva mikor jön a követekző pénz... KÖSZI NEM!

Next PC upgrade: 2022

MerlinW
"és absz nem költök semmire sem a rezsin kívül"

Jaja a legjobb dolog a sírba vinni a vagyont 😄

[merlinw.org]

Scooter
Machinarium 2.99€! Nagyon ajánlott fasza kis kalandjáték, főleg ennyiért!
zorrobomber
Apropó Factorio, történelmi mélyponton van az ára (megjelenés óta) Humble-ön:
FACTORIO (-10%) €20,00 €18,00

Megjelenés dátuma: 2016. febr. 25.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.12. 10:00:58

Tinman
Oks, akkor végül is nem baj, hogy a játékosok egyértelmű kisebbsége kivár. Még elenyészőbb kisebbsége a végletekig kivár, de nagyon nem ez a jellemző. Ergo nincs gond, dübörög a szekér.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Véletlenül sem szeretnék megint valami változást triggerelni itt, úgyhogy bocs, de visszavonulót fújok, maradhat minden a régiben. A review-it szoktam néha olvasni, igen.

Tinman
Na igen :-)

Tegyetek le most Witcher 1 valamelyik boss harca elé, úgy elfogok vérezni, mint a huzat. Pedig Day1 kezdtem el tolni és hamar ki is végeztem.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az megvan, hogy az általa letolt 30 perces játékokról rivjúkat ír? Ott találsz érveket is rendre, be is szokta linkelni. Az már más kérdés, hogy egy 30 perces 90%-ban instant katasztrófára ítélt játék rivjúját mennyire jó olvasgatni, hiszen úgysem tolod, nem érdekel, az egész fake games jelenséget elítéled, etc.

Az a vélemény, hogy "szar" az szerintem se sok, de ha nem floodolva van, hanem néha elsütve, akkor engem nem zavar.

Viszont ha ez sok embert zavar, akkor tessék ellene tenni. Csináljatok egy szavazást. Mindenki voksol. Az eredmény tükrében a házigazdát közösen megkéritek, hogy amint lehetősége engedi minden olyan hsz-t gyaluljon, mely önismétlésnek tűnik. A sors furcsa iróniája, hogy az ezzel kapcsolatos viták is rendre önismétlők. :-/

Igen, nem egyenlő a világgal, mert ez egy mikro közösség.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.12. 09:47:14

IMYke2.0.0.0
"Te most azt feltételezed, hogy a játékosok nagy része türelmes és a végletekig kivár."

Nem, nem feltételezem.
Reagáltam arra, amit írtál: "Tehát miért baj az, hogy ha valaki ezt kivárja?"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zorrobomber
Itt felteszem a kezem és azt mondom: igazad van. Bevallom nekem ez még alapjáték közben is meg-meg szokott esni hogy valamire nem emlékszem (annyira sok játékba kezdek bele, és hagyom félbe), pl. a Witcher 1-et évek óta húzom, és minden egyes alkalommal rácsodálkozok hogy mi az istenért nincs healing potion-öm... <#nemtudom><#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.12. 09:32:50

zorrobomber
Nem tudom, én itt inkább az olyan véleményeket szeretem, amik mögött értelmes, érvekkel alátámasztott tartalom van, pl. a te review-jaid ilyenek. Vállalom hogy elfogult vagyok, és inkább szeretném látni a te, vagy akárki más konstruktív véleményét, mint egy jellemzően negatív, megkeseredettnek tűnő ember állandó szarozását. Ez a fórum nem egyenlő a világgal, nincs is régóta teljes szólásszabadság (nemrég még a gifek élből törölve voltak, pedig ma már létezik csak gifekkel kommunikáló robot) beleférne ennyi kontent faragás. szerk.: és nem arra gondolok, hogy törölve legyenek a hsz-ei, hanem hogy ne védjük már a szólásszabadság eszméjével.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.12. 09:33:55

Tinman
Ott mentésem igen, de bevallom neked töredelmesen: feledékeny vagyok. Eltelik fél év és már azt se tudom ki van kivel, kijövök a gyakorlatból, holott a DLC content általában mindig nehezebb és feltételezi, hogy az alapjáték a kisujjadban van.

Tinman
Tegyél különbséget, én is azt teszem:

1. Ezer éve gamer, lát pár képet, videót és kimondja, hogy SZERINTE szar a játék. Ez 1 pont. Egy voks. Ha lesz 19 mellette, aki meg azt mondja, u.e. infók alapján, hogy remek játék, akkor 19:1 vagyis egyértelműen érdekelni fog az adott cím.

2. Kiplatinázta. Iszom minden szavát és leszarom azokét, akik ellenében képek/videók alapján ítélnek! Egy kiplatinázás felér legalább 10 olyan véleménnyel, aki ugyan tapasztalt, de soha nem tolta az adott címet.

És abs. nem védek senkit sem, nekem van egy saját nézőpontom, azt osztom meg. Nem nagyon érdekel, hogy ki van a nickek mögött, ezért is gyűlölöm ha személyeskedés megy. A véleményre kell reagálni és lehetőség szerint nem az adott személyre.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.12. 09:20:04

zorrobomber
Steam cloud korában fölösleges a story expansion-ös cuccokat nulláról elkezdeni, ott a mentésed. Ha meg mondjuk egy nagy újrajátszási faktorú játék, pl. az XCOM kap egy kiegészítést, ott természetes, hogy ha fan vagy akkor több kampányt tolsz le.

Ez nem mondvacsinált indok 2 kedvenc játékom alól is úgy húzták ki a talajt, hogy nem hallgattak a felhasználókra. Az egyiknél egy pofátlan fizetős dlc-t is elsütöttek, amolyan EA-s módon. Ezért én így bojkottálom a céget. Mert másképp nem tudom büntetni őket. Tudom csepp a tengerben de vannak olyan elvek, amikhez érdemes ragaszkodni. Hogy ez meddig tart, azt majd az idő megmondja.

Nincs olyan játékuk, amivel játszanék. Ha lesz is a jövőben biztosan lesz alternatívája.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.12. 09:19:46
zorrobomber
"Ha egy filmek elmondják a végét már meg se nézed ?"

Megnézem, úgyhogy megnyugodhatsz, nem vagyok beteg ember. Igen, amúgy ez is kényszeres viselkedés, ez is nézőpont kérdése, hogy minek hívod.

Tinman
Rendkívül spoilerfóbiás vagyok.

Mégis könnyen elkerülöm a spoilereket. Már meglátom, a játék nevét és ignorálom a többi tartalmat. Az a gond, a korai vásárlással, amit már sokszor megbeszéltünk:

- gyakran nem teljes, jön még hozzá 2x annyiért tartalom
- bugos*
- a mi pénztárcánkhoz mérten túlárazott, elég csupán pár hónapot várni és sokat szelidül az ár

Nem egy játék volt, amivel beszívtam a pre-ordert a fentiek miatt. Nem is a pénz szokott aztán bosszantani, hanem az, hogy letolom, és jön hozzá 1 év múlva új tartalom. Oké... most toljam újra? Kinek van rá ideje, amikor annyi jó cím is van?

Bugos* = Vettem egy csúcs sport órát. Imádom! Minap jött ki hozzá a 9.4-es update, amit OTA módon lehet frissíteni. Ez már ugyan nem javított drasztikus dolgokon, de elképedve láttam a korábbi verziók dátumát és update listáját, hogy bizony rendkívül komoly hibákat javítottak alig pár hónapja is! Ebben az a durva, hogy ez a kit sok évig majdnem negyedmilkás cucc volt és most, hogy érkezik az utódja, most lett barátibb sok helyen az ára. Hw ügyben mindig is rendben volt, de a sw terén ez is lábonlőtte gyakran saját magát. És ez egy Garmin, nem egy maláj random valami, vagy egy indie fejlesztő vacka... ezt a hw-t komoly sportolók, olimpikonok használták és még itt is, még ebben az iparágban is képesek 3/4 kész terméket kipakolni a placcra. Gyalázat!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.12. 09:15:55

zorrobomber
Azt érezteti mindenki mással, hogy ő felettük áll, mert mindenkinél jobban tudja mikor "kell" egy játékot megvenni. Holott ennek van egy olyan oldala is, amit már többen leírtak, hogy ha mindenki kivárja az ingyen Witcher 1-et akkor nem lett volna se Witcher 2, se Witcher 3. Azt is többször leírtam, hogy igen, a rendszer rossz, és a marketingesek a hibások, nem a fejlesztők. Rengeteget ismerek, olyat is, aki játékot fejlesztett, és ők többnyire tényleg élvezik ezt, és csak azt akarják hogy a userek is ezt tegyék. És ez egy olyan kérdés, hogy igen védhető az ő álláspontja is, meg az enyém is, innentől kezdve már csak egyéni hangulat kérdése hogy melyik oldalra állsz. Én a játékok oldalára állok, te meg grebber pénztárcája felé húzol. És nem vagyok álszent, én is behúzom az ingyen stuffot, mert érdekel minden, max nem annyira mint amit közel teljes áron veszek.

grebber
Attól hogy életemben nem toltam a Mass Effect 28-at de már a 0. percbe valaki lelövi hogy a végén úgyis meghal xy meg ez meg az lesz, akkor miért ne tudnám magam beleéni? Azért ,mert te azt mondod ? Hagyjuk már...
Addig a pontig ugyanúgy le kell tolni azt az izgalmas/szar 20-30+ órát míg oda eljutok és epekedve várom hogy milyen módon fog bekövetkezi az amit írtak...Szóval ez nem beleélés kérdése...
Ha egy filmek elmondják a végét már meg se nézed ? Ugyanmár ez lenne a világon a legnagyobb faszság...Aki ezért nem tud valamit átélni/beleélni magát az számomra beteg ember

zorrobomber
Mert nem tudod már milyen az amikor igazán beleéled magad egy sztori-orientált játékba. Mondjuk tény hogy nálam is elég régen fordult ez elő... talán a Mass Effect 2 volt ilyen.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.12. 09:05:03

zorrobomber
Te most csak viccelsz ugye? Máskor azt mondod hogy csak annak a szavára adsz, aki kiplatinázta a játékot, most meg védesz egy olyan embert, aki annyi alapján ítélkezett, hogy hányan játszanak egy nyilvánvalóan rövid szavatosságú játékkal. Első kézből tudom, mert az előzményt (amivel igen, én játszottam) nagyon élveztem, kb. ~20 óra erejéig, de néha-néha azóta is előveszem.

grebber
Engem nem zavarnak az előre lelőtt dolgok...sosem zavart.Érteni sem értem ez hogy zavarhat másokat.

Ugyanis az ami le van írva és az amit te ingame átélsz nagyon nem ugyanaz...Far Cry-t is hiába játszottam végig már 6-7x és tudom kívülről ki hol merre áll mikor jön elő mégis le tudnak lőni és meg szoktam hallni...

Totti5
De kivel szemben? Ubinak van 18 fejlesztő csapata a világ minden táján. Van több 100 külsős bedolgozó. Minden játékot mások csinálnak, max ha olyan nagy és olyan a megjelenés besegítenek, de ezek különálló más földrészeken elhelyezkedő studiók... Nagy számok törvénye alapján a hiba mindig becsúszik valami ami nem jó vagy nem olyan jó és nem tetszik. A fejlesztőt büntetni, mert egy olyan kiadó mögött áll akik minden erőforrást megadnak neki hogy a munkáját a legprofesszionálisabban megcsinálja megint csak butaság.

De a végén csak a júzer szív, ha van egy játék amit tetszik, de nem vesz meg valami mondvacsinált előítéletek miatt. Ha valakinek jó hogy nem játszik, de szeretne...
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.12. 09:00:13

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Semmi baj nincs azzal hogy ha valaki vár. Akkor van baj ha a tömeg vár s eköré valami pozitív ideológiát is gyártunk, hogy várni jó, mert... közben meg ha a tömeg vár a fejlesztő megszűnik létezni.

ui : term. nem neked ment, egyel lejjebb.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.12. 08:52:37

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dzsini
Plusz azért ehhez hozzájön a sokakban létező spoilerfóbia is - ma már egy új játéknál nagyon nehéz elkerülni azt, hogy (ha van benne) a komoly fordulatokba, eseményekbe belefuss akár nem ilyen célú oldalak olvasása közben is (ha jól rémlik pont az Indexen is volt spoileres Mass Effect cikk címoldalon, kiírva a leadbe a dolgokat).
Ezt egy módon tudod könnyen elkerülni, ha megveszed korán a játékot, és így mire "tele van a net", addigra te is túl vagy rajta.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Nagyon kevés ám az annyira türelmes gamer, hogy kivárja az 1 dolcsis, 5-6 év múlva eljövendő árat.

Te most azt feltételezed, hogy a játékosok nagy része türelmes és a végletekig kivár. Ezzel nem értek egyet, nagyon nem ezt látom.

IMYke2.0.0.0
"Tehát miért baj az, hogy ha valaki ezt kivárja?"

1 kiadók mit néznek?
2 ha nem dől a lé, mi történik a címmel?
3 ha a "türelmes" (inkább sóher) júzer kivárt, évekig, majd olcsón / ingyen bezsebeli a címet, tetszik neki, és a cliffhanger után dühös, mert nincs folytatás, ki a bűnös / hibás?

Tinman
Ha 30+ éve benne van valaki a gaming industry-ban, annyira nem lehet tufa, hogy pár kép és videó alapján ne lássa messziről, hogy az adott produkció fekália-e vagy sem.

Ha sokat jársz étterembe, a kaját még ki sem hozták már megmondod mire számíthatsz és bizony ez prekoncepció egy tapasztalt embernél be is szokott jönni. Van kivétel? Igen, de ritkán.

Tinman
Nyilván amit mondtam csak egy utópisztikus lázálom, soha nem valósul meg.

Viszont nem nagyon van hathatós természetes szelekció a piacon jelenleg, mert az a helyzet, hogy a szar játékokat is megveszik sokan, sőt ami még rosszabb, hogy néha valamiért fel is plusszolják. Vagy trollkodásból, vagy FB like-ért kapott kulcs miatt...

Tinman
Nem értek egyet.

A Witcher 1 siker volt? Igen. Vettük? Igen. Jó volt? Igen. Szakmai elismerés? Igen. User elismerés igen?

Vihető volt ingyen? Igen... De előtte is fillérekért ment.

Tehát miért baj az, hogy ha valaki ezt kivárja?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.12. 08:38:07

grebber
Elég nekem az az 1 munka bőven a pénzem úgyis csak a bankban ál minek legyen bent több <#ejnye1>

Én nem büntetem magam, egyszerűen megszűnt a bizalom. Egy utópisztikus világban más is így tenne és a kiadóknak ezért jobban oda kellene figyelnie a minőségre.
Scooter
Egészségedre. Nem csináltál rossz vételt. Nagyon jó kis old school kalandjáték! Még én se vittem végig, és regen is kimaradt, de nagyon állat!
zorrobomber
" Az elköteleződés a hobbi irányába önmagában rengeteg mínusz bevétel neked."

Amíg játszol, addig dolgozhatnál is, kvázi bukod az órabéred játék közben.

zorrobomber
"Ingyen játék nem lehet szar? Dehogynem."

Csak az alapján szarozta, hogy nem játszanak vele. Ilyen erővel az összes sétáló szimulátorát is skippelnie kéne, de persze nem ez az első és egyetlen önellentmondása. Egyébként teszteltem és utólag leírtam (asszem) hogy tényleg szar szerintem is, de biztos van aki tudott szórakozni vele.

Dzsini
És legyen egy "játékhatóság", ami ezt betartatja minden céggel, kiadóval, magánemberrel, aki szeretné a saját szellemi termékét árusítani? És ezt minden ország gazdasága fogadja el maga felett állóként?

A világ kereslet-kínálat alapon működik, és amíg van, aki megveszi így is, addig így fogják eladni. Te annyit tehetsz, hogy nem veszed meg, és megpróbálsz másokat a saját nézetedre téríteni.
lazán kapcsolódik (egyébként a csatornán van még sok, a témával foglalkozó videó, érdemes lehet szemezgetni)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.12. 08:31:19

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
De nem is a száz emberé, hanem adott cég marketingeseit (meg az összes többit) lehet hibáztatni.

Tinman
Az a tesó, aki rendre lehúzza... mert a memóriám még jó.

Nem tudom... mennyire jó dolog, hogy azt hagyod, hogy egy családtagod rendre lehúzzon?