Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voltan
Hehe, bizony. Baldur´s Gate, Half Life 1 ? Ezek még gyakorlatilag új cuccok 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

zorrobomber
Jaja én már akkor is igazából Spelunky-ztam 😊 (csak még nem tudtam és pár sok fokkal szarabb volt)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.10.24. 11:17:23

Dzsini
"Ti kölyök korotokban olyanokkal nőttetek fel, mint Baldur's Gate, Half-Life 1, Thief, Heroes of Might and Magic, Fallout 1"

Ööööö... nem. Sokunknál egy bő évtizeddel mellélőttél 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mert 2004 környékéig nem volt semmilyen számítógépem. Ezután vettek a szüleim egyet és kb. számomra a 2004-es, 2005-ös grafika volt a KEZDET. Plusz okés hogy már 23 éves vagyok, de ebben a topikban szerintem az egyik legfiatalabb is. Ahogy Tinman is írta, ez egy alapmű, mint ahogy a Baldur's Gate is, ennek ellenére egyikkel se játszottam még, az utóbbi valszeg ki is fog maradni örökre, a körökre osztott harcrendszertől a falra tudok mászni (ne egy rohadt % döntse el hogy most eltalálom-e az ellenfelet vagy sem), ez számomra már nagyon gagyi és idegesítő.

Pár éve még azon voltam hogy a Gothic-ot is inkább passzolom, mert egyszerűen túl régi már, azt gondoltam biztos nem olyan jó már a gameplay meg a sztori hogy megérje a "szenvedést". Most meg kattant bennem valami és vágytam erre a játékra, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz belőle.

Úgyhogy ja, 23 év már eléggé sok, de mégsem vagyok az a korosztály ami ti vagytok. Ti kölyök korotokban olyanokkal nőttetek fel, mint Baldur's Gate, Half-Life 1, Thief, Heroes of Might and Magic, Fallout 1, szerepjátékos könyvek stb.
Én meg olyanokkal, mint: FEAR 1, CoD 2-4, NFS Underground 1-2, Most Wanted, Left 4 Dead, MoH Aliied Assault, No One Lives Forever stb.

A ti játékotok túl régiek számomra és kész csoda ha mégis kedvem támad az egyikkel játszani. (bocs a regényért)
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2017.10.24. 11:06:42

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

grebber
Gothicnál az a jó hogy ha csira is az ember ki lehet használni sőt mindig ki is használtam azt pl hogy az Orkok nem tudnak mászni 3 centis pallóra mert oda nem jöhetnek utánunk és csak pár perc futással összeszaedtem magam mögé vagy 60 db-ot felmentem a pallóra és agyonnyílaztam még azt is akit nem akartam....Nagy monsztákkal szintén valahova tuti mindig beszorultak azt csak ezer nyíl bele azt szevasz <#eljen>
El is kezdem majd megint őket. GK-ra adós vagyok úgyis egy végigjátszás élménybeszámolóval.

Next PC upgrade: 2022

Tinman
" csak néha bebuggol a harc és olyankor sebezhetetlenek lesznek az ellenfelek"

Hát pár 100 óra belement, de az életben nem jártam vele így. Igaz nem is Day1 toltam, hanem kb. 1 évvel a megjelenés után.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atisz
Nagyon jó kis játék volt, remek sztorival és az irányítás is megszokható, csak néha bebuggol a harc és olyankor sebezhetetlenek lesznek az ellenfelek... persze ez még 1 ok arra, hogy mágusnak is felcsapjon az ember, az tűzlabda alapfokú használata pl. nem kerül manába (szintén bug miatt 😊)

Egyébként én is kb. 5-6 éve játszottam végig és kifejezetten tetszett a grafika, remekül megcsípték a középkori hangulatot.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Scooter
Nem értem ezt, "elkezdtem a Gothic első részét...23 éves fejjel". Mi abban a gond? Én 38 éves fejjel elkezdek bármilyen őskövületet, ha tetszik és valamiért kimaradt. A kedvenc 1991-es Another World-ömet is bármikor előkapom és végigtolom újra, de persze bármit, ami elmaradt és megtetszett azóta.
Tinman
Toljad végig. Akkora alapmű, mint egy Baldur's Gate.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Mint minden létező játéknál... na vajon mire?

Csesszétek meg, elkezdtem a Gothic első részét...23 éves fejjel. A grafika igazából mindegy, sosem azt preferáltam RPG-knél. Na de ez az interakció gyerekek, beszarás. Ctrl + Fel = Ez az item felvevő gomb. Mire erre rájöttem.... 😄

Fogalmam sincs meddig fogok eljutni a játékban, de ha majd lesz valami, talán majd elmesélem.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Mit vársz rajta? Már rég megjelent.
grebber
Tuti vétel a Gothic fanoknak.Én is várom már nagyon!

Shep
Hát az Elexből nekem elég volt egy gameplay video. Ugyanaz a hulladék karakter animáció, béna átvezetők, kabaréba illő narrációval és Fallout 0,5-ös hangulattal. Nyilván sokaknak bejön, majd ez is de én nem tartozom közéjük.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

darkSectorxxx
😛

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Csak azért imádkozom, hogy ne legyen egy akkora trágya, mint a Gothic 3, amit soha nem voltam képes végigtolni, mert rendre ilyen arcot vágtam:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem volt semmi ellenséges a megjegyzésemben (még az ömlengést sem pejoratívan értettem), tényleg furdalta az oldalamat, hogy mi a csapda, hogy dicséred a játékot, majd a beárazás lesajnálóan hangzik a végén. A véleményedet pedig azért olvastam el, mert érdekel, de mivel én még nem játszom vele, nem tudok mit hozzáfűzni.

Rendben van, hogy ne ugorjunk egymás torkának, támogatom, de más véleményére is nehéz reagálni, ha azt a safe space-e megtámadásának érzi. Nem kell mindent támadásnak venni.
Kár ide bármit is írni...Minek is töröm magam.

Adjál érte akkor 200 eurót mit bánom én. Már a véleménybe is képesek belekötni az emberek komolyan mondom semmi értelme ide járni.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.23. 19:44:38

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Jó, de ömlengtél a játékról, és az lett a tanulság, hogy megrögzött rajongónak 30 eurót megérhet. Ha egy játékkal játszom, jó, élvezem, akkor hiába döcög, azért nem ilyen kisujjeltartósan árazom be. Az egyértelmű, hogy egy PB-játék nem AAA, és egyébként sem való mindenkinek. Na mindegy, csak furának találtam.

Viszont ha én AC-ért 45 eurót adok, helyeztessetek gondnokság alá!
Én abból indulok ki, hogy 50 eurót egy játék sem ér csak nagyon-nagyon indokolt esetben. Teljes árat nekem pl a Warhammer 2 érte idén és semmi más. Nagyon ritka az olyan játék amit teljes áron is teljes szívemből ajánlok. Az indiek 20 euró körül ha tényleg nagyon jók igen.

Én egyébként 28-ért vettem. Annyit simán megért.

AC Originsért is 45 eurónál többet nem vagyok hajlandó adni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én bekapcsolt monitornál is meghaltam vagy 5x.

Bevallom, a Shadow of Mordor-hoz még nem volt szerencsém, pedig itt csücsül a Steam profilomon és tervezem is kijátszani, de tényleg ennyire faék egyszerű a harcrendszer hogy még kikapcsolt monitornál sem lehet meghalni?

Plusz a másik kérdés hogy a Shadow of War-ban fejlődött-e a harcrendszer vagy ugyanolyan mint az előző részben?

Voltan
Annyira bőven van jó, nagyobb, színesebb, szagosabb.
Kétségtelen, hogy rá lehet unni, de kis szünet után jó visszacsöppenni bele.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ha van annyira jó, mint a Mordor, akkor tetszeni fog. Az is bejött és ebben még több a fícsör.
Tehát letehetetlen számodra a játék, mégiscsak nyomott árat ér rajongóknak is? Mi ér teljes árat?
darkSectorxxx
Pontosan! Egy jó játék kéne hozzá, de nem kapott!!! <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.23. 17:33:21

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Gratula! Jó játékot hozzá.

darkSectorxxx
Gratula. 😊

Nyerhettél volna valami játékot is. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.23. 17:07:51

wantonly
Grat! <#wink>
Evoluti0N anyázása kezdődik....3...2...1... 😄

"Congratulations Rastafunrise,
You won a new game!

Middle-earth™: Shadow of War™ Gold Edition" <#taps>
MarkBlade
Köszi mindenkinek!
Jim Morrison
köszi a tippet, ránézek!

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Quantum Break

Nekem ez is nagyon bejött. Erősen sztorira mennek, lineáris pálya, gyönyörű graf, mondhatni Remedy a PC-s naughty dog. Látványos harcok, az idővel szórakozás jópofa, de mindenből épp annyi van, hogy még ne unjon bele az ember. Itt-ott már kicsit túlzónak éreztem a sok képen ugrálást/villódzást, de amikor megáll az idő és minden borul stb nagyon látványos, el lehet nézelődni.

Ha a saját gépemmel is meg tudom majd hajtani biztos beszerzem, újabb végigjátszásnál más választást hozok a döntési pontoknál.

a grafika habár nagyon szép volt, főleg a közelik, egyik kicsit homályosnak éreztem (ultrán)

meg jó volt, hogy a falon lévő képek, stb tűélesek voltak, nem csak egy pacni mint régen.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.10.23. 12:37:30

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Ott a legolcsóbb is ~12600 Ft.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MarkBlade
TW warhammer 2 hol lehet most olcsón beszerezni nem tudjátok véletlenül?
zorrobomber
New Order-t toltam az előbb, a warez-től már irtózok. Pedig szoktam leszedni, "demózni", de jellemzően 2 perc után shift+del-t kap, magam sem igazán tudom miért.

példa a szkriptelt cuccokra: igen illúzióromboló amikor a robotkutya(?) elől menekülsz, becsúszol valami kis izé alá, és csattog utánad a foga. Na ott meghaltam, aztán a következő alkalommal véletlenül futás helyett kúszni kezdtem, csigalassúsággal, és pont ugyanúgy 2 centire csattogott a fog. Nem lepődtem meg, de ettől még gáz. Mondjuk tudom hogy valakinek nincs gondja ezzel, de úgy sokkal nagyobb élmény, amikor nem huzalozva van egy ilyen vagy ehhez hasonló esemény.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.10.22. 20:56:38

IMYke2.0.0.0
CDKeys - XCOM 2 Digital Deluxe Edition - 17,09 euro = ~5260 Ft

//A legolcsóbb eddig a WinGameStore-ban volt, 19,06 euróval.

Letöltötted valahonnan a 2009-est? Sajnos már nem lehet kapni. Habár nekem a modern is eléggé bejött de az se volt rossz.

zorrobomber
Huh, hát szerintem a 2009-es jobb, legalábbis abból nem rémlenek ezek a szkriptelt hatásvadász jelenetek. Most léptem ki belőle, szóval friss élmény és a robotos, futuronáci tematika sem igazán jön be, az okkult viszont annál inkább. Emiatt is nagy bánatom hogy nincs meg előbbi 😞

Elex update: 5 napja jelent meg azóta 21 órát tettem bele, pedig megvettem pont aznap vagy előtte a Surge-öt (bitang jó az is), illetve a Shadow of War-t (a kis Piranha bytes játék miatt csak 60 percem van benne).

Mondhatjuk, hogy az Elex bizony egy vérbeli PB játék és bizony nagyon jó visszatérni ehhez a recepthez. A harc tök olyan, mint a régi részben, csak talán egy picivel dinamikusabb (akinek nem áll rá az agya az szívni fog mint a torkos borz). A jetpack nagyon sokat dob amúgy a szokásos PB harcon és játékmeneten is ugyanígy harcban is használható és használandó a jetpack, illetve a felfedezésnél hatalmas segítség (egyébként a teleportálási helyek is, mert hogy az Elex világa iszonyat nagy).

A modern és a középkori keverése meglehetősen jó. Az Elex világa egy poszt apokaliptikus világ ahol a technológia, a mágia és a szabad szellemű rablónépség ugyanúgy megtalálható. Ennek tükrében előfordul, hogy a karddal felszerelt berzerkerek a technológiaguru clericekkel csapnak össze. Főhősünk is használhat mágiát, technológiát, lőfegyvereket, pszí képességeket, ahogy különböző drogok vagy íjakat, fejszéket is akár. Nem tudjátok elképzelni mekkora változatosságot és ízt ad ez a dolog a játéknak.

A világ hatalmas és tele van tennivalóval. A küldetések többféleképpen végződhetnek és számtalan módon teljesíthetőek. Képességeinek nem csak a tevékenységünkre, de a beszélgetésekre is kihathatnak. Egyébként a képességek nagyon ötletesek és egytől-egyig használhatóak. A PB játékoknak már megszokott pakoljuk ki a várost ha senki nem figyel most is működik és bizony meg lehet így gazdagodni. Azonban amit megkeresünk a rabláson azt el fogjuk költeni a tanítóknál és egyéb dolgokra az biztos.

A játék kifejezetten nehéz főleg a különböző lények tudnak seggberúgni. Alapvetően vannak könnyebb területek ahol lehet boldogulni, de olyan, hogy kipucolunk egy területet az ellenfelektől olyan max magas szinten fordul elő. Mindenhol vannak olyan lények, amik feltörlik az emberrel szó szerint a padlót, így érdemes lesz magas szinten visszatérni ezekhez és jól bosszút állni rajtuk a korábbi sérelmekért.

Hogy ajánlanám-e 50 euróért az Elexet? Annyiért nem, de ha megrögzött PB rajongók vagyunk akkor 30 eurót már megérhet. 15 euró körül kifejezetten ajándék lesz ha egyszer leárazzák annyira a kulcsos oldalak.

Így van. Nem vagyok nagy puffogtatós, de a Wolfi New Order bitang jó volt. Én is nagyon élveztem végig.

wesker24
Hamár a Wolfenstein New Ordert letoltad akkor a Wolfenstein Old Blood-ot se hagyd ki az a Wolfenstein New Order Előzménye (Prequel) ami szintén csak igen jó lett.
Jim Morrison
Kölcsönkaptam egy GTX 1060-at (6GB-os), ami hd7850 után nagy ugrás. Produktivitás 0 lett az biztos.

Wolfenstein the new order le is pörgött.
Nem voltam vele tisztában, hogy ilyen jóra sikerült a single player campaign. Persze, hallottam hogy jó, de fogalmam se volt mit várjak. Elejétől a végéig lekötött, változatos helyszínek, stealth és loud együtt. Ráadásul jól is néz ki, amit végre élvezhettem is. Szuper lett.

// Következő: Quantum break. Act 1 et már végigtoltam, egyelőre minőséginek tűnik.

zorrobomber
Egyébként pont azt néztem, hogy elég veszélyes állatkert, sehol egy rács.

Dzsini
A Playanywhere erről szól. Pár éve meghirdették, hogy nekik mindegy, hogy milyen dobozzal játszol - lényeg, hogy Win10 futtassa (az X1 alatt is az van).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darkSectorxxx
Igen, fogalmazhatunk így is. 😊

Okés, kösz. Akkor röviden teljesen egybegyúrták az Xbox-ot és Windows 10-et. 😊