Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Gémer feladvány az OFF-ban 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
S ez bizony csakis játszva tapasztalható ki.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Egyrész, másrészt meg mindegy mit választasz, ugyanúgy fejleszthető tovább mindegyik....😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Ezek szerint még nem láttál Tinman-féle videót a témában:

Dark Souls (1): Prepare To Die Edition - karaktergenerálás = 10 perc 50 mp

Dark Souls II: Scholars of the First Sin - karaktergenerálás = 5 perc 17 mp

És tényleg nincs értelme többet foglalkozni a témával. A játék nem a karaktered nézegetéséről / közelről csodálgatásáról szól 😊

darkSectorxxx
Karaktergenerálás 6.5 óra? akkor télleg nagyon lassan mész benne. 😄
Nekem az az első 3-5 perc volt. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Scooter
A rohadt életbe. El lehet veszni a Dark Souls 3-ban a karaktergenerálásnál. 6.5 óra van eddig benne és még csak a karaktergenerálásnál tartok. Igaz ebben benne van az az idő is, amikor csak a kártyákat szedtem ki. <#alien>
A Stronghold nagyon jó játék volt amikor kijött.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

MarkBlade
Zseni vagy ezek azok. Szerintem ezek korszakalkotó játékok voltak.. mondjuk akkoriban sok ilyen volt 😊
Voltan
Ez akkor idekívánkozik: DOOOOOOOOM
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.10.24. 15:12:59

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
Mindkettő bitangul szólt a sima prüntyögős midi eszközökhöz képest, és hogy kinek melyik hangszerkészlet jött jöbban be... a GUS vs. AWE akkoriban vallási kérdés volt 😊
aztán a sor végén ott voltak a Roland cuccok a 16 és 32 megás hangszerkészlettel... ahogy annak "szólnia kellett volna"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Én Awe32 ISA-n hallgattam... le.pe.téz.tem. Mondjuk azon a zajkártyán minden úgy szólt, hogy csodájára jártak.

31-32.000 Ft volt akkor, amikor kb. fater 1 havi fizuja ennyi volt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Scooter
Ehhez a A.D. 2044-hez még nem volt szerencsém és nem is halllottam róla, de mivel a Stronghold HD érdekel, így elfér ez is mellette.
Dzsini
Ó, pedig egy Gravis Ultrasoundon a Doom muzsikája nagyon rendben volt 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Scooter
Stronghold HD and A.D. 2044 ingyenes a GOG-on! 2 napig!
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2017.10.24. 14:29:43
Atisz
+1

A Thief 1 a legjobb lopakodós FPS, szintén remek sztorival és hangulattal. Ne hagyd ki.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

41játék van most a kívánságlistámon. Tán lesz köztük valami jóárason. 😄
Erdekes mert bar en is c64en kezdtem olyan sok nev nem maradt meg bennem. Nyilvan amiatt is h masolaskor mindenki mas es mas cimet adott a proginak mivel az angoltudasa az ismeretsegi koromnek akkoriban egy Sesame Street szintjen see volt. 😊
De a pit stop megvolt, saboteur, last ninja, interkarate 1-2, barbarians meg egy rahedli mas cim de annyira melt nyomot nem hagyott bennem mint aztan az elso "modern pc-s" jatekok. Nekem onnantol datalodik a rajongas: warlords2, warcraft1-2, master of magic, heroes 2 lettek az igazi merfoldkovek de persze becsuszott jopar mas nev is csak azok pont h abban erositettek meg h csak ideig-oraig kotnek le, de nem hosszu napokra. (Pl a doom1-2 leporgott de semmire nem emlekszem belole csak h ido utan marha unalmas/monoton volt es viszonylag gyorsan felcserelte a zenejet/hangeffektjet a borzaszto minosegu mono kazettas magnobol uvolto F.O. System 😊 )
De ennyi eleg a nosztalgiabol szal csendben megjegyzem h a Satellite Reign iszonyu fasza kis cucc. Van egy idegesito bug ugyan de meg igy is atom elvezetes cyberpunk cucc. Nagyon sikeresen kapja el a hangulatot imho.
Dzsini
"Van-e olyan nagy cím, amire csorog a nyálam?" Hogyne lenne 😊

Atisz
Azért a Golden Axe aranyos volt és nem elsősorban a brutalitás jut róla az ember eszébe.

A Quake csupa kocka-pixel vér és lássuk be, hogy a TR is csupa állatkínzásról, meg kihegyezett karókba való leesésről szólt 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
Fogok-e költeni? Lehet.
Van-e olyan nagy cím, amire csorog a nyálam? Már nincs.
Izgalommentesen nézek elébe ezeknek a vásároknak már. Remélem, nem hangzik annyira szomorúan --- nem annak szántam.

Lassan indul a kollektív támadás a pénztárcánk ellen. Na nem a Steam Hallovány (Halloween) sale kapcsány mondom ezt. Azonban jönnek a hatalmas leárazások és közeleg a Black Friday is amikor egész jó dolgokat lehet ugye lőni.

A jó hír a dologban, hogy ezekben az időpontokban, illetve innentől kezdve folyamatosan várhatóak a Steamnél olcsóbb oldalakon is leárazások.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
S nem kérdés, hogy meg is fogja érdemelni. <#worship>

Atisz
Ha már mindenki nosztalgiázik, essen szó még 1 klasszikusról, egy remekbe szabott körökre osztott stratégiáról (még járni is alig tudtam, amikor játszottunk vele): a Warlords-ról.

A 3. rész is szuper volt, bár elvesztette az 1. rész egyik legnagyobb találmányát: hogy milyen katonát tudtunk képezni, az magától a vártól függött. Voltak olyan értékes várak, amik baromi erős egységeket tudtak gyorsabban képezni másoknál, így nyilvánvalóan ezek elfoglalásra prioritást élvezett.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.10.24. 14:16:43

Én ZX Spectrummal kezdtem, de vmi 4-5 éves voltam csak. Szal azt meg nem mondom már, h miket játszottam rajta. 😄 Rémlik egy Frédi és Béni játék, meg homályosan pár másik, de címek, meg pontosan mik voltak benne. Jah, tudom, volt egy Spectrum-féle Lode Runner is többek között. Ennyi rémlik. 😄
Áh: Ez a zene a videóban előhozta a nosztalgiát. Erre nem számítottam. <#rinya>
Az első férfinek aki megérti a gondolkodásukat teljes mértékben én megszavazok egy közösségi Nobel-díjat. :-)

Atisz
Gondolhatod, hogy én sem patch nélkül játszottam (persze lehet, hogy nem a legkésőbbivel) és bizony a probléma ott volt: ha erősebb ellenfeleknél elkezdted lengetni a 2-kezest, hiába találtad el, a hp csík csak nem akart lemenni. El kellett előle futni és újra elkezdeni csépelni, hogy sebződjön. Kis idő után meg lehetett szokni és már rutinból így játszottam, de így is zavaró volt.
Persze miután az ember beállt tűzvarázslónak, ez a kis hiba még inkább a háttérbe szorult.

Baldur's Gate ügyben jó hírem van: nem körökre osztott 😊))
Ugyan körök (round) és fordulók (turn) szerepelnek a leírásokban, teljesen valós idejű. Nagy élménytől fosztod meg magad ha kihagyod, mivel a szerepjátékok (egyik) legnagyobb mérföldkövéről van szó. Mind a sztori, mind a megvalósítás azóta is a legjobb. Az a vicc, hogy néhány fiatalabb (akár grafikafüggő) ismerős szerint is a legjobb, pontosan ezen paraméterek alapján.

A Fallout-ról meg annyit, hogy a Bethesda féle Oblivion klónok a közelébe nem érnek az eredeti 1-2-nek (a Tactics megint csak kerülendő), amiket szintén ajánlok kipróbálásra, annak ellenére, hogy a 256 színű grafika valóban riasztó (már '98-ban a megjelenéskor is az volt :/), mert hihetetlen élmény végigjátszani.

IMYke2.0.0.0

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.10.24. 14:01:34

Dzsini
az első: Paradroid
második talán: Omega
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.24. 13:56:45

MarkBlade
Bakker keverem. Nem tudom a nevét egy robottal kellett menni és megtámadni nagyobb robotokat és legyőzni őket egy logikai minigaméban amitől átvetted a szintjét meg a képességeit.
Meg volt valami tankos robotos játék is ahol gyakorlatilag az intelligenciáját le kellett programozni basic nyelven hogy mit csináljon. A csatába már nem szólhattál bele csak a menedzselésbe.
IMYke2.0.0.0
Golden Axe-t az egyik exem imádta.
Amikor az AMD K6-2 300-as maga volt skalpoló sebesség király, ő akkor is ezzel nyomta rajta.
S az az érdekes, hogy nekem meg azt mondta, hogy milyen brutális játékokkal játszom (Tomb Raider 1-3, Quake 1-2 stb.)...
Nők...

IMYke2.0.0.0
Death Rally --- a klasszikus!
Ezzel csapattuk melóhelyen, szimultán. Elképesztő móka volt. Sokszor pályázatírás helyett is 😊
Ja, és olyan gépeken, hogy sírva fakadnál, ha leírnám a konfigokat... 😊

Tinman
Archanoids? Azmiazazmi?

Archon? Az a sakkosharcos battlechess-like cucc.

Arkanoids? Az falbontó volt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MarkBlade
Engem a Death knight of Kryyn vitt rá az rpg vonalra. A stratégia meg a Defender of Crown. Archanoids meg érdekes logikai egyveleg volt..😊
Anno ezzel napokat elvoltunk.
Scooter
A Wizard of Wor-t már böngészőből is lehet tolni. Engem is odaszegez még ma is! Sokszor előveszem ezt a weboldalt. Viszont én társaság nélkül is vígan elvagyok vele több órán keresztül, persze a sör az a minimum.
Ha már nosztalgia C64 Commando
Tinman
Unokatestvérem (nő) az egyetlen, akiről biztosan tudom, hogy kvázi egy seggel végigtolta! Én soha nem tudtam végigvinni. Igen, a kis kék genyó elcsócsálta a lasztit :-D

Az úgy történt, hogy egyik reggel azt mondta, hogy ő úgy érzi képes rá végigvinni. Kb. reggel 8-9 lehetett. 11:30 körül RENGETEG extra élettel adta át a joyt (nem csalt, összeszedte a koponyákból!), azt mondta nagyon éhes már, tartsam a frontot. Gyorsan elszaladt a konyhába enni, alig volt távol 10 percet KETTŐ életem maradt.

Átvette, elég morcos volt. És baz... végigtolta!

Ő őrzi azt a C64-et + datasette cuccot, aminek még megvan a C64 szaga. Elmondhatatlanul irigykedem rá és sajna érzelmi okok miatt nem hajlandó semmiért megválni tőle. -.-

Tinman
Goldexnek hívtuk, de ja, az kimaradt -meg még sok más cím- az alábbi listából. :-)

Amúgy minap ránéztem a Knights of the Round-ra SNES-en. OMG!!!!!!!!!!

Nem kevés pénzt szórtan anno a játéktermi masinába mire letoltam, közben a kis gazdag snecik meg otthon tolták, ilyen minőségben, "ingyen". Vááááá ^^

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.24. 11:41:42

Talán 2 éve haverral úgy ráfüggtünk újra a Goldenaxe-ra, hogy kb egy seggel végig is vittük.

Dzsini
Azért a Krakoutban aki a kis kék bogyót kitalálta az nagyon remélem, hogy grillcsirkének képzeli magát... ettől eltekintve a zenéje máig benne van a fülemben (hátul fuvolán Ben Daglish, az eredeti zeneszerző)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.24. 11:36:20

Tinman
Ez annyira így van, hogy amikor begörcsöl a kezem a semmire se jó Dual Shock 4 ócskaságtól, nyargalok át NES Classic Minire és vigyorgó arccal Bomberman 2-öt tolok... de van ott még egy raklapnyi olyan cím, amikkel ÖRÖM most is játszani és nem a nosztalgia miatt, mert ahogy már írtam a Super Mario RPG-ről 2017-ben hallottam először.

Igen ez esetemben is igaz.

Első számítógépemen pl. ez pörgöt és imádtam. Prehistorik 2

Illetve ez volt a másik amit nagyon szerettem Civlization 1

Illetve még ez volt akkoriban az iszonyat menő játék Goldenaxe

Jah és persze szigorúan fekete-fehér monitoron. Mai fiatalok el se tudják már azt képzelni.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.10.24. 11:34:39

Voltan
Rengeteg ilyen van. A Wizard of Wor pl. a mai napig ode tud szegezni a monitor elé órákra, főleg, ha társaság is van, meg sör 😊

Ilyen szempontból meg tudom csak erősíteni amit Tinman korábban említett. Vannak játékok amelyek játékmenete annyira jó, hogy kiállja az idők próbáját is a játék.

Tinman
Kölyökkorom meghatározó játékai:

- Impossible Mission (1984) - "Another vistor, stay a while stay forever!" - És ezt mondta. Hangosan. Ki. Őrület.
- Pit Stop 2 C64 (1984) - kerékcsere, tankolás, kopó kerék! ^^
- Yie Air Kung Fu (1985) - epic zene, gameplay és küllem
- Uridium (1986) - epic zene és gameplay
- R-Type (1987) - pusztító minőség, bullet hell cucc
- Cauldron 2 (1986) - dettó
- Dizzy (1987) - alap platform cucc
- Interkarate (1987) - epic zene + 2 player gameplay is
- The Last Ninja (1987) - hadd ne írjak róla semmit :-D
- Krakout (1987) - minden falbontó cucc királya ez és nem az Arkanoid! Az Arkanoid kezdte el profin a műfajt, de a Krakout amit ott és akkor tudott, az színtiszta őrület és csak 1 év telt el a 2 cím megjelenése között!

Szóval, a Thief 1, a Baldur's Gate az nekem már az a kor, amikor már sok mindent láttunk... a BG konkrétan az RPG műfajba öntött újra lelket, mert ezek a classic dungeon crawler cuccok, már nem fogták meg eléggé a népet. Erre berobbant egy BG olyan küllemmel, zenével, tartalommal, hogy letépte a fejed. Ráadásul a Forgotten Realms világban. Fejlövés volt.

A Heroes 1-el melóhelyen szoktunk tolni (fősuli mellett én már melóztam). Etc.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.24. 11:32:51

Voltan
Az a Hunchback lehetett.

De mit csináltál te a Lipótmezőn?

grebber
Ez volt az <#taps> Ma már ilyeneket le se köpnék...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.24. 11:28:59

Next PC upgrade: 2022

Dzsini

grebber
Ezt az Aztec-ot akkor toltam amikor anno pesten lipotmezőn voltam.Ott toltunk sokat Commodorral meg volt egy game amikor várfalon kellett ugrálni és egyre nehezebb volt... Nem is mondom mindkettőben én voltam az isten ott <#banplz>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.10.24. 11:28:15

Next PC upgrade: 2022

Látjátok, ezekről még életemben nem hallottam. xD

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R