Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Nem, azért mert kipróbálás nélkül ítélkezel, és kizárod a lehetőségét is annak hogy tetsszen. Pont az a jó a játékban, hogy itt nem csak a reflexek számítanak, az max. a top10-ben kell, előtte elég egy kis figyelem és sunnyogás. Amúgy persze, nem görcsölök rá én se a kérdésre 😊

Scooter
Egészségedre, ha neked izgalmasabb. Nekem inkább 1 horror. Azért vagyok vénember, mert utálom a full multi játékokat? (Érdekes kombináció). Amiben kocka fiatalok lealáznak, akik a nap 24 órájában előtte ülnek. Köszönöm, de nem kérek belőle. Ezért nem is értem, hogy ilyen cím, hogy nyerhet. Én sose ismerek el egy olyan játékot aminek nincs single player része, de ez én vagyok. Sose voltam társasági ember, akit egy multi klán összekovácsol. Egyedül a World of Tanks-ot kedvelem, de ott se maradtam meg klánokban amikbe felvettek. Sose szerettem a kötöttségeket játékokban (időhöz és csatákhoz) és megfelelni meg sose akartam senkinek és nem is tudok, meg nem is akarok! Öntörvényű vagyok és az is maradok. Volt klán amiből én léptem ki és volt amiből meg kidobtak (inaktivitás miatt, mert nem számoltam be, hogy mikor mit csinálok és miért nem vagyok). Az SG-nek ehhez viszont semmi köze, mert ezt csak a multi játékokra értem.
Amúgy nem szidom a játékot se. Másnak nyugodtan tetszhet, de engem nem érdekel a játék és nem is fog.
zorrobomber
100szor izgalmasabb, mint bármelyik horror cím amivel játszottam 😊 Márpedig bár nyilván lehet a leírást valamennyire félelmetesként is értelmezni, én az "intense"-t inkább izgalmasnak fordítanám, hiába ott van az elején az "exciting" is. Mindig szeretném azt hinni hogy ez egy igazi "gamer" topik, aztán rájövök hogy begyöpösödött vénemberek gyülekezete. Baromi jó játék, középszar kivitelezéssel. Lehet szidni a fejlesztőket, de a zsáner, és maga a játék, még a jelenlegi formájában is minden elismerést megérdemel.

Scooter
Sose gyengültem el még online címektől, de nem is próbálok ki olyanokat amik csak arról szólnak. Nem az én világom. A Starcraft-ot is egy egészséges ALT+F4-el bezárom ha a sok kockától nincs sikerélményem.
Scooter
No igen, csak pont a leírás alapján ez az egy cím lóg ki. A többi kőkemény horror, ez viszont nem sorolható közéjük. Egy sima FPS lövölde. Én kipróbálni se akarom, mert single player része nuku. Nálam az ilyenek nem játszanak.
Tinman
The Evil Within honosítással az alapjáték és az első DLC végigjátszható, de utána angolra vissza kell állítani mindent + file integrity check a Steam-en belül és letölt 176 MB-nyi módosított állományt. Utána folytatható a 2. és a 3. DLC is. Mentést nem érinti, a honosítás más módon nem távolítható el. (Ha fent a honosítás a 2. és 3. DLC azonnali crasht okoz mihelyst megpróbálod elindítani.)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.01.04. 09:25:04

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Most ti komolyan nekiálltok komolyan venni egy olyan szavazást, ahol egyrészt "többmillió légy" szavazhat, másrészt semmilyen számot nem látni a szavazatokról (hányan szavaztak, milyen arányban, stb.)?

Értem én, hogy uborkaszezon van, de ennyire? 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fpocok
Én is így voltam vele.
Aztán kipróbáltam.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Scooter
“Mom’s Spaghetti”-ben a PUBG nyert. Röhej. Egy online szemétdomb. No comment. A másik 4 cím is sokkal jobb! Én a Resident Evil VII-re szavaztam.
Scooter
Én is arra szavaztam.
“Even Better Than I Expected”-be, hogy a manóba került be a COD?

A sok loot ládával, random spawn-al ,ugrás közbeni lövéssel, távirányított bombával, mikropöcs méretű pályákkal és még sorolhatnám. A műfaj megcsúfolása az egész.
Atisz
Vicc az egész 😊

Kár, mert komolyan is lehetett volna venni. Kicsit olyan Rotten Tomatoes szagú.

A 2 Witcher, meg a Warframe nyert csupán ami (szerintem) megérdemelt (egyébként én is ezekre a jelöltekre szavaztam 3 kivétellel 😊)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

FEARka
Ha valakit esetleg érdekel G2A-n a Batman: Arkham Knight 4,4 euro körül van, a Season Pass pedig 2,65 euro.

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

3Error
<#eljen>

Zenében fogós a Nier és a Transistor, nehéz volt dönteni. Mondjuk én ott is a Nier-t jelöltem. (pedig a sokszori végigjátszás után már néha fárasztott <#vigyor3>)

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

zorrobomber
Nekem annyi hozzáfűznivalóm van, hogy a Cities Skylines apró hibája talán pont a személytelenség, és a Maxis-féle megfoghatatlan báj hiánya. Félreértés ne essék, ettől még jó játék, de ezt a kategóriát egyértelmű volt hogy a Stardew Valley nyeri. Receptre kéne felírni minden rosszkedvű embernek.

“No Apologies” nekem kimaradt, ez csak számomra egyértelmű hogy Mount & Blade 😊

A HuniePop meg ööö...(új lap, gugli, vágólapról címet bemásol, 2.49€.??.. <#vigyor5> <#hehe>)

Eh. TR nyert. Pedig 2B popója mindent visz.
MerlinW
Pedig a Transistor zenéje mindent ver😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
The STEAM Awards - 2017.12.21-2018.01.04

Choices Matter”
============
* Divinity: Original sin II
* Life is Strange: Before The Storm
* The Witcher III: Wild Hunt --- erre szavaztam --- EZ NYERT
* Dishonored 2
* The Walking Dead: A New Frontier

“Mom’s Spaghetti”
============
* Resident Evil VII
* Alien: Isolation --- erre szavaztam
* PUBG --- EZ NYERT
* Outlast 2
* The Evil Within 2

“Labor of Love”
============
* Team Fortress 2 Jungle Inferno
* Path of Exile: War of the Atlas
* Warframe: Plains of Eidolon --- EZ NYERT
* Crusader Kings 2
* Titan Quest: Anniversary Edition --- erre szavaztam

“Suspension of Disbelief”
============
* Saints Row IV --- erre szavaztam
* South Park: The Fractured...
* Rocket League --- EZ NYERT
* Goat Simulator
* Wolfenstein II: The New Colossus

“The World Is Grim Enough Let's Just All Get Along”
============
* Cities Skylines --- erre szavaztam
* To The Moon
* Stardew Valley --- EZ NYERT
* ABZU
* Slime Rancher

“No Apologies”
============
* Rust
* Mount & Blade: Warband
* The Witcher: Enhanced Edition --- erre szavaztam --- EZ NYERT
* HuniePop
* Gothic II: Gold Edition

“Defies Description”
============
* The Stanley Parable
* Doki Doki Literature Club! --- erre szavaztam
* Garry's Mod --- EZ NYERT
* Antichamber
* Pony Island

“Cry Havoc And Let Slip The Dogs Of War”
============
* Middle-earth: Shadow of War
* Total War: WARHAMMER II
* Just Cause 3 --- erre szavaztam --- EZ NYERT
* Broforce
* Red Faction Guerrilla Steam Edition

“Haunts My Dreams”
============
* DARK SOULS III --- erre szavaztam
* Sid Meier’s Civilization VI
* Counter-Strike: Global Offensive --- EZ NYERT
* Dota 2
* Factorio

“Soul Of Vitruvius”
============
* NieR:Automata
* Hellblade: Senua's Sacrifice --- erre szavaztam
* Rise of the Tomb Raider --- EZ NYERT
* I am Bread
* Bayonetta

“Whoooaaaaaaa, Dude! 2.0” ---- kimaradt?!
============
* Hotline Miami 2: Wrong Number
* Antichamber
* The Evil Within 2 --- EZ NYERT
* Luna
* CPU Invaders

“Best Soundtrack”
============
* NieR:Automata --- erre szavaztam
* Undertale
* Cuphead --- EZ NYERT
* Transistor
* Crypt of the NecroDancer

“Even Better Than I Expected”
============
* Assassin's Creed Origins --- erre szavaztam
* Call of Duty: WWII
* Cuphead --- EZ NYERT
* Hollow Knight
* Sonic Mania

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Nekem is volt még némi kis tárcapénzem Steam-en, szóval berántottam énis a Dead Cells-t, és a Planet Coaster-t, remélem, jóak lesznek
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.01.03. 20:13:46

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Scooter
Ha már én hülye a Megaton Edition-t kihagytam. Pedig írták, hogy eltűnik steam-ről anno. Nem is értem, hogy miért nem vettem meg. Pedig tuti, hogy volt a megszűnés miatt olcsó akció rá.
genndy
<#eljen>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

<#eljen>
zorrobomber
Megvettem, G2A-n, köszi a tippet (eredetileg walletből húztam volna be). Hétvégén biztos tolok majd pár menetet. Elvileg februárban jön a full release.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.03. 15:04:52

Igazából 9.49 eur nem egy ökör ára (G2A). Nem minden a WAB meg WTF de eddig abban, amit ajánlottak nem csalódtam, talán csak a spellforce 3-ban de azért szerencsére nem kellett fizetnem.

Viszont, ha megveszed kíváncsian várom a véleményed.
zorrobomber
Ez a zónás dolog az egyetlen ami az én fülemet is megütötte, de igazán még nem értem teljesen a dolgot... utánajárok majd.

zorrobomber
Mint mindenhol, ebben is az arany középutat kell keresni. Jelen esetben van egy jellemzően dícsért játék, ami nem biztos hogy rosszabb élmény mint a Settlers 3, viszont más (kevesebb időt kell beleölni), és az élmény faktor meg nagyon sok mindentől függ. Pl. attól is hogy játszottál -e a Settlers sorozattal, mennyi időd van, mennyire szereted a komplex játékokat, stb. Ezeket mind figyelmen kívül hagyja, és csak a saját szemszögéből beszél róla. Amivel nincs gond, tudom értelmezni (ráadásul én is játszottam a Settlers-el, és imádom a komplex játékokat, viszont időm nagyon kevés van).

Egyébként az én gyermekem most az aranykorban van... már szinte mindennek örül, mindenre rácsodálkozik, pl. ma reggel a párnahuzatom mintájára, amit eddig én kb. észre se vettem.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.03. 13:54:26

Scooter
Nem kérdés. Mielőtt megírtad volna, már behúztam. Ennyiért ajándék!
Azért azt tegyük hozzá, hogy jogosan. Milyen game desing az, hogy nem építhetsz csak 2-3 épületet egy zónában? Ha több nyersanyag van ott, akkor miután az egyik kimerült lebontod és építesz olyat, ami még nincs. Abban is igaza van, hogy sok mai játék le van butítva, nincs benne mélység.

Amúgy ha neked tetszik a játék, akkor nem kell senkire hallgatni. Vedd meg és majd megtapasztalod, hogy érdemes volt-e.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.03. 13:51:44
IMYke2.0.0.0
Gyerekként sem tapsikoltál felhőtlenül minden játéknak - már akkor is van értékítélete a homo sapiensnek (még ha nem is olyan "fejlett", mint egy felnőttebb / idősebb / "intelligensebb" példánynak...)
Felnőttek meg kialakult egy olyan túlélési ösztönre alapuló értékítéleted melynek egyetlen fő mozgató rugója: IDŐ... és aminek megfoghatatlan mértékegysége az élmény faktor.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jó, ez az ember a Witcher 3-at is a porig rombolta. Mit vársz? 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

zorrobomber
Belenéztem másik videójába, a Rising Storm 2-be, és teljesen félreértelmezi azt a játékot is: Dying Simulator-nak hívja (mert könnyen lehet halni benne - ami igaz), és azt mondja hogy arra ösztökéli a játékost a játék, hogy kempeljen. Na, én ezzel szemben Survival Simulator-nak mondanám inkább, úgy hogy közben arra bátorítja a játékost, hogy kimozduljon a fedezékéből. Nem a K/D arány dönti el a játékot, hanem az, hogy ki hal meg kevesebbszer, és közben foglal területet, amihez ugye nem árt mozogni... Sajnos nálam is ennyi volt a WAB pályafutása, nem szimpi a csávó. <#nemtudom> <#vigyor5>

zorrobomber
Én szeretem azt hinni, hogy sosem tapsikolok vakon egy játéknak, de néha hiányzik a másik oldal, a "felhőtlen gyermekkor", amikor tudtam úgy élvezni valamit, hogy nem láttam egyből az árnyoldalát (ráadásul ez csak egy képzelt árnyoldal, objektíven egyik játéknak sem lehet az hibája, hogy nem pont ugyanolyan mint egy másik játék).

Másrészt, véleményem szerint nem szabad egy olcsó indie játékra kivetíteni az egész játékipar "hibáját" (miszerint lebutított játékokat csinálnak). Lehetne nézni a jó oldalát is, hogy egy apró indie fejlesztő legalább csinált hasonló játékot mint a Settlers 3, úgy hogy közben sikeres is, miközben ezt a feladatot (sok kis rizikósabb projekt) az EA-nek, vagy akármelyik más mammut kiadónak kellene felvállalnia (Ubinál mondjuk ott van legalább az Anno sorozat).

Mindehhez annyit még hozzáteszek, hogy nem Tinman-t pártolom az objektív újságírásért indított kampánya során, szerintem igenis van helye az ilyen szubjektív véleményeknek. Világosan kommunikál, szóval félreérteni nem lehet, és tény hogy a Settlers sorozat eleje páratlan a maga nemében. Korrekt videó, ami nekem nem segített sokat a vacilálásban (amit már a videó nélkül is megtettem).
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.03. 13:18:38

genndy
Nekem megvan, most a vásárban megvettem. Az új pályák nagyon jópofák, jó nehezek is, bár csak egy fejezet a World Tour (asszem 7+1 db).
Az összes régi fejezet benne van egyébként, viszont a két DLC-t (a beaches meg a Washingtonos) nem láttam, az lehet hogy a Megatonban benne van. A motor kicsit turbózott, jobbak a fények, de ha nem tetszik bármikor vissza lehet kapcsolni a régi motort ("C" vagy "V"😉. Egyébként teljesen jól fut, 1500-ért simán megéri.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
Elérte a célját: rágódsz rajta és nem vakon tapsikolsz a játéknak.

zorrobomber
Most akkor hol van az objektív újságírás?? Totál megértem a csávót... de mi van ha nekem mégis tetszene a játék?? Mert miért ne tetszene? Ez alapján a videó alapján olyan problémák vannak vele, amik nem értem önmagukban miért problémák? Minden ellenérv az, hogy a Settlers több embert kezel, több foglalkozás van benne, stb. Miért játszik mindenki az Angry Birds-el, miközben ott a Kerbal Space program?? Hisz végülis ugyanaz a játék, állatokat lősz a levegőbe, csak a Kerbal sokkal jobb, hisz "mélyebb"! <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.03. 12:52:34

zorrobomber
Lehúzta... hát mondhatjuk úgy is hogy lehúzta, valahol egyetértek vele, de más szemüveggel nézem. Amúgy azt mondta hogy Worth a Buy.... Az a baja vele, hogy sokkal kevésbé "mély", mint a Settlers 3 (elhiszem neki), végig ahhoz hasonlítgatja. Teljesen elfogadható személyes nézőpont hogy neki az kell, és nincs most olyan játék, de szerintem meg az is, ha manapság valakinek akinek kevesebb ideje van játékra, mint anno, elfogad és tud élvezni egy kevésbé mély RTS-t is. Meg nem hasonlítgatja máshoz, hanem csak simán játszik vele. Nem lettem sokkal okosabb, mert baromira nem önmagában értékel (vagyis de, egy félmondat erejéig, hogy ja, amúgy jó a játék, élvezi). Itt a videó amúgy:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.03. 12:48:46

Dzsini
Inkább a grind része olyan (a térképgenerálás, hogy minden meccset más fegyverekkel/cuccokkal kezdesz), a harc itt sokkal taktikásabb, nincs (legalábbis egyelőre nem láttam) bullet helles ellenfelet - jeleznek támadás előtt, megvannak a patternek, stb.

De grind bőségesen van benne, egy-egy fegyver megnyitása (nekem most az elején) 20-60 bigyó (részletekben fizethető), és az első zóna végére 9-12-t sikerül összeszedni általában (ellenfelekből esik, meg néha van kincsesládában), a második 15-20-at ad, stb. Ha pedig zóna vége előtt halsz meg, ugrott az összegyűjtött adag. De minden alkalommal kicsit tovább sikerül jutni, úgyhogy megvan a haladás érzése is 😊 (meg kényetelen vagy megtanulni minden fegyverrel bánni, mert ki tudja épp mit kapsz)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.03. 12:31:28

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Ja értem, a Rogue Legacy kicsit kevésbé jött be, egyrészt kicsit nekem grind szagú ez a fajta progression, másrészt ott a mozgás is korlátozottabb (tudom hogy később jönnek be plusz opciók), miközben több harc van és bullet hell-esebb jellegű.

Dzsini
Annyiban hasonló, hogy itt is meghalsz ezerszer, itt is más és más a térkép mindig 😊

Annyiban más, hogy sokkal jobban szól arról, hogy újra és újra nekifutva újabb dolgokat unlockolsz (fegyverek, stb.), amivel a játék eleje egyszerűbb lesz - mert nem egy rozsdás bökővel kezdesz neki. Minden ellenfél és boss jól tanulható, dodge-ugrik-visszaüt jellegű a harc, jó kis reflex-edzés, fáradtan nekipróbálkozva úgy darálnak le, hogy öröm nézni.

Van benne egy adag metroidvania is, mert egy-egy bosstól el lehet tanulni új képességeket, amivel akár a játék elején is több irányba tudsz elindulni - persze a fő vonal ugyanaz marad, de lesz (jelenleg) 2 ág, amin lehet haladni, aztán az első "főboss" az, ahol tegnap este sikerült először keresztülpofozkodnom magam. És ahogy az acsi listát nézem ez talán félpálya lehet (?), a következő térképen egy villanás alatt kivégeztek.

Ha játszottál a Rogue Legacy-val, akkor engem leginkább arra emlékeztet, minden új leosztás kicsit más.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.03. 12:07:00

IMYke2.0.0.0
Spoilert nem néztem: Human killed: 2 (nem főbb szereplő).

Szerintem ezek öntudatlanok lehettek.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.01.03. 12:03:12

zorrobomber
10-es skálán mennyire Spelunky klón? 😊 Najó, asszem erről is muszáj lesz pár videó néznem.

zorrobomber
Úgy hallom hogy a WAB, ebéd után megnézem, de... még mindig nem bírom a hangját a fickónak... sebaj.

Northgard-ot én is nagyon nézegettem, de asszem WAB vagy WTF lehúzta, pedig jó kis Settlers-es feeling-je van
Dzsini
ez az utolsó devblog bejegyzés - ez alapján idén (a youtube videóban beszél arról, hogy a keretekkel úgy néz ki kész vannak). Kb. addigra lehet, hogy el is jutok a jelenlegi tartalomban az 1 végigjátszásig 😊

zorrobomber
És ebből mikor jön az 1.0? Még mindig nem sikerült elköltenem a wallet pénzem (pedig a sale-re tartogattam), és bár nem muszáj... de jó lenne. A Northgard-on is vacilálok, mert elvileg az már közel van a launch-hoz (asszem 2018 első pár hónapjában kéne jönnie).

Dzsini
Én nem vadászgattam, megvettem Steamen, mivel az akció végével pár napon belül alapár emelés is jön (17->20eur), és a karácsonyi mókából jött vagy 3-4 euronyi kártyapénz.

2-3 euro kedvezmény miatt nem fogok keresgélni, úgyse vásárolok gyakran.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.01.03. 10:44:30

Scooter
Van akinek megvan a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour? Tényleg annyira szar, mint amiket írnak róla. Sajnos a Megaton Edition-t már nem kapni steam-en. G2A-n látok még belőle, de 6500 Ft-ot nem ér. Ezt az újat meg tudnám venni 1560 Ft-ért, csak tényleg nem tudom, hogy megéri-e. A régi kiadásnak jobban örültem volna, csak sajnos azt visszavonták.
Dead Cells most hol a legolcsóbb?

Amit én találtam az 10.81 eur a G2A-n
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.03. 09:46:40
Seth
Ja egy jótanács, a "Before I Give You The Key" főküldi amolyan point of no return ,szóval azelőtt csinálj meg minden mellékest, különben párat automatikusan bukni fogsz

PSN ID.: Beegabor

Seth
Nekem olyan 45 óra körül volt a végigjátszás, sikerült senkit nem a túlvilágra küldenem 😄
Milyen karakter halt meg?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
elvileg az "irányított" emberek, ha szét is robban a fejecskéjük, nem a te hibád ,azt nem veszi annak, leteszteltem, csak ha tényleg halálos fegyót használsz ellenük vagy agyonütöd őket a csavarkulccsal .Akit meg tudsz ölni az esetleg a "szakács", vagy a fontos NPC-k, de ezt max direkt tudod, véletlen aligha 😄

Ja amúgy számomra 9/10 játék, nagyon élveztem. Baromi jó volt egyre mélyebbre menni az egyes helyszíneken, kinyitogatni széfeket, elolvasni, meghallgatni az emaileket,audiologokat. Remek sztorit ,karaktereket (még akik már nincsenek is az élők között, de mégis a jegyzeteikből,audiólogjaikból megismeri őket az ember) és helyszínt alkottak, le a kalappal, kár hogy nem lett sikeres
Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.01.02. 22:39:22

PSN ID.: Beegabor