Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkSectorxxx
😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

TBTPumpa
Ezt majd csak akkor, ha kipörgött a cseresznye a gyümölcsgépen. <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

darkSectorxxx
Inkább a rosszabbra készülsz te is mi? 😄 Mert akkor csak pozitív meglepetés érhet 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

TBTPumpa
1 dollár = 1 euro <#hehe>

darkSectorxxx
Euroban is 46-47.... 😊

darkSectorxxx
Hogy mennyi a 150 dollár?

MerlinW
38.000 (252 a dollár)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Yep.

par mp-re tamadt ingerenciam leirni neki h az egyik pluszokkal dolgozik mig a masik minuszokkal es ha ezzel gondja van akkor ne menjen olyan meloba ahol szamolnia kell ... de aztan elmult
Voltan
"De steam-en olvastam olyan kommentet h volt akinek tul bonyolult volt a Thac0 rendszer"
😄😄😄😄😄😄 Atyaúristen, ez már tényleg a hasznavehetetlen generáció.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Par hete volt szo a Sword coast legends-rol itt h olcso es h nem lehet majd kapni ezutan szal akkor behuztam es par napja vegig is vittem az alapmodult.
Kemeny 4 fontert korrekt ar volt ez igy de sztem ez 10nel tobbet sosem ert.
Szoval aki szereti a crpg-ket (es hajlando ADnD 5th edition-nel keszult cuccal jatszani) annak erdemes vele foglalkozni mert hangulatot tud azert hozni ez is. Wall of text:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mostani modern crpg mar tehat nincsenek tul nagy terkepek, elagazasok hanem van a kis ut amit kovetve kapja az ember az arcaba a rosszaarcuakat/questeket; nincsenek hosszu, tobb opcios parbeszedek tobb vegkifejlettel max A (jo), es B ("gonosz"😉 de hat ez pont igy volt mar a szeretheto DA😮-ban is szoval ezt kar lenne itt negativumkent emliteni. Meglepoen kellemesen el lehet vele mokolni, a Dungeon Crawl opcio pedig kifejezetten chill kikapcsolodas tud lenni arra az 5-30-X percre. Utobbinal valoban egy deka parbeszed sincs csak legeneraltat maganak az ember egy 1-2-sok szintes barlangot es mehet is a hirig. (Ebbol a szempontbol pl inkabb Icewind Dale)
Szvsz sikeresen hozza azt amit szerettek volna a keszitok, ezt a felhigitott mmo erzest de ez pont ugyanannyira az erdeme/"erdeme" az 5ik kiadasnak mint a jateknak. Nyilvan 4en tolva ez meg inkabb csak kijonne de egyedul is megvan magaban sot igy csak konyebb a jatek mert nem kell megbeszelni a taktikot minden harc elott. (De a moka faktor tuti ugy a jobb)
A tortenet elegge sablonos es igazabol semmi extra pedig sztem azert lett volna benne tobb potencial (azt a guildes vonalat rendesen kifejtve pl es sokkal kevesebb grandiozus misztik szal) de ebbol se lattam reg igazan jot szoval ehh. Nalam meg mindig BG1 az etalon ebbol a szempontbol. Osszefoglalva a pozitivakat: egy szorakoztato, szep grafos,klasszikus hangvetelu kozepesen jo crpg amibol azert nincs nagy domping manapsag.

A negativak pedig:
1. Elso korben ez a szarra higitott 5th Ed. Oszinten kicsit fajo latni h ennyire le lett butitva minden pedig soha nem pnp-ztem ADnD-vel. De steam-en olvastam olyan kommentet h volt akinek tul bonyolult volt a Thac0 rendszer es ez a plusszos mennyivel egyszerubb. (ugyanaz a mechanika pedig csak a masik iranybol)
Na mind1, a problem abbol jon h a jatek fixen meg van gyozodve rola h te mindent tudsz a szabalyokrol (oke, nem tul bonyolultak de azert megis) es a karakterlaprol kvazi lehagytak mindent ami alapjan latni lehetne pl h ki mekkora esellyel ut vagy nyomja el a varazslatait. A statok melletti plusszokbol meg a proficiency es fegyverbonuszokbol kell kalkulalni magunknak. Ez eleg gaz ugy h a jatek a harcra epul igazabol es az RPG erzest is csokkenti mikor egy epkezlab karakterlapja sincs az embernek.

2. Eleg nehez elkepzelni es az elkepzelt karakter szerint jatszani ha a jatek sokszor semmi teret nem enged ennek. A parbeszedek sokszor butacskak de a legrosszabb h neha kicsit ertelmetlenek mert mi nem abbol az iranybol kozelitettuk meg az utolso, lezaro mondatot mint ahogy az ironak logikus volt. Osszerakhato de szembetuno es szamomra gagyi erzetet is keltett. Tobbszor veszik el olyan opcio amire az ember meg rakerdezne szivesen de nem lehet mert jon a kommunikacio vege pedig semmi nem indokolja h miert ne lehetne meg visszakerdezni. (Mmo feeling ... Kknyit, megol, treasure, next)

3. Konnyu. Ha vki nekiallna akkor valassza batran a hard fokozatot mert nem kihivas a normal (mondjuk a hard sem). Az elso par szint lesz a szivas mig osszerakja az ember a bless+aid a papnak, rally a harcosnak es vkinek a Hunter's Mark kombot, de onnantol setagalopp az egesz, legfokepp azert mert mindent hozzankszintez a jatek ami azert ubergaz egy rpg-ben ... lvl3on lehet menni crawl-ra beholder-t olni. :S
A rogue-al lehet spammalni a hide+backstab kombot mig a tobbiek szepen nyomjak az alapskillekkel, ~utesekkel es igy marha gyorsan olheto minden, legfokepp a varazslok/papok. Egy ket varazslatot/skillt leszamitva az alaptamadasokkal jarunk a legjobban. En spec meglepodtem mikor neztem h a wizard dps-e volt a legnagyobb mert a spellek tobbsege rohejes damot tol mikozben nagy a CDje, plane h marha sokszor lovi el a gep a haldoklo/mar halott ellenfelbe a legjobb cuccokat. (Ez mondjuk nem t'om beszamit-e a kiosztott sebzesbe)

4. Es el is jutottunk a legidegesitobb dologhoz, a nem tul fenyes AI-hoz.
Boszen keresgeltem a BG-bol ismeros kis lampat h kikapcsoljam h a harcos/rugo mindenaron rohanjon utni az ellent, keresztul a stinking cloud/cloudkill-en mert h hold ground vagy egy szimpla stopp parancs sincs. Szinte mindig a legrosszabbkor lovik el a jol sebzo, ergo marha nagy CD-s, skilleket. Ertsd, a kovetkezo utestol halott golyofogoba megy egy disintegrate a varazslotol, egy arrow of slaying az ijasz papnotol es egy deathstrike a rugotol mig a sok hp-s fonok vigan elvan 2 centivel hatrebb. A legrosszabb h nem lehet megszakitani ezeket, tehat ha elkezdte akkor ha elmozgatom a karaktert se reseteli a CD-t hiaba bele se kezdett, el se sutotte a spellt. Ha kikapcsolom a tactics opciot meg csak allnak mint a faszent es meg csak vissza se utnek kulon parancs nelkul. Egy bossfight-nal oke a mikromenedzsment de a sarki pokra a fene akar mindennel vacakolni.
Na szoval ennyit errol.

A jatekban van ill lett volna potencial mert siman el tudom kepzelni h vki osszehegeszt vmi kis fasza modult a haveroknak es a szingli elmeny sem volt rossz (mint ahogy tan a negativumokbol lejon) de szamomra erzodott a reszletes kidolgozottsag hianya tobbszor is. Kar erte mert multiban ez valoban jo kis moka lehetne ennel hosszabb tavon is de azt hiszem ehhez az kellett volna h legalabb 3-4 evvel korabban jelenjen meg es kezdeskor is a 15 euros kategoriaban.
Jo ertelemben vett 6,5/10es cucc. (Legfokepp az AI es a 5th edition miatt)
TBTPumpa
Annyiba kerül egy Tracer/Widowmaker/Genji/Reaper szobor is a Blizzard sztórban. <#hehe>

IMYke2.0.0.0
Azt a hét-meg-a-nyolcát! Az a 150 dollár ott se olcsó...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TBTPumpa
Jól tippeltél - 150 dollár = 50 000 Ft

Voltan
Ez azért már tényleg a pofátlan kategória...
OK, nem mondom, szép csomag, de szerintem ez így egyben, mindent figyelembe véve max. olyan 50 ropit ér, és akkor már nagylelkű voltam.

A kép alapján nem tudom pontosan megítélni, hogy a könyvtámasz milyen minőségű, de ha tényleg olyan, amilyet a kép sejtet, akkor már ez önmagában pofátlanság 😊

A litográfiákat - értsd képeslapok kb - meg felejtsék már el, semmit nem adnak hozzá a pakkhoz, semmire nem jók, vacak szemét mind, legalábbis én még hú de lenyűgözőt nem láttam a műfajból. A 3 enciklopédia viszont valóban érdekes lehet.

ZsZso
És ma már gyártják is őket.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

IMYke2.0.0.0
Minden országban szépen kihasználják a szerencsejáték-függőket. Itthon is.

A japánok elég pénzdobálók, elég csak a pachinko gépek nyereségére és népszerűségére gondolni. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
Fanatikusnak kell lenni ehhez.
Hál istennek, jómagam nem vagyok az.
De tuti, hogy el fog fogyni az utolsó darabig.

Akkor a Dark Souls Trilogy Box-hoz mit szólsz? 450 dollár értékben kapható (köbö 114 ezer forint) és csak Japánban.
szerk.: Azokat a 3D nyomtatta könyvtámasztókat figyeld....nagyon komoly minőség. 😄

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.01.17. 19:56:10

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Jim Morrison
jobban jársz ha veszel egy 3d nyomtatót, aztán majd magad befested a modelleket :c

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
Brutálisan drága.

TBTPumpa
Ez 42 000 Ft (PC-s változat, konzolos verziók 50 000 Ft körül mennek:

TBTPumpa
Én 60 000 forintra tippelek. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.01.17. 18:34:45

IMYke2.0.0.0
Tippelek: 48000 Ft.

TBTPumpa

grebber
Szerencsére volt malac aki lecsapott a moslékra 0.5$-ért

Next PC upgrade: 2022

Az egy dolog, de gondolom ezt olvasni szintén elég elszomorító. A végén téged is annyira felidegesít hogy nem akarod többé ezt a topikot olvasni és lelépsz.

Voltan
Nem tudom, én itt még nem vesztem össze senkivel. Megsértődni meg végképp nem.
Viszont ez így tényleg nem lesz jó, basszus, elfogyunk.

3-4 éve én is csatlakoztam, aztán full ugyanezt tapasztaltam én is. Mindig ment a marakodás, pedig ez egy civilizált közösségnek kéne lennie ahol az emberek beszélgetnek egymással, játékokról. Most, egy fél éve talán, visszatértem, de semmi nem változott.

Voltan
Hmmmmgen... <#fejvakaras>

Micsoda indulatok feszülnek itt. Én még csak pár hónapja olvasom ezt a topicot de olyan "hét" még nem volt, hogy valaki ne sértődött volna meg.
Tinman
Kircsi! Megyek én is :-D

Szevasztok!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
A wall of text helyett elég lett volna annyit írnod hogy offoltál a spoilerben, és nem a játékról írtál. Amúgy te itt jogról beszélsz, meg hogy idegenek vagyunk, miközben simán csak kérdeztem valamit, te meg nem válaszoltál=bunkó vagy, így meglépem a régóta érlelt döntésemet, miszerint nyomok egy ratgab-ot. Van sok ember akit kedvelek, és részben ez rád is igaz, de túlsúlyba került a negatív kontent, és nem tesz jót nekem. Sokat próbáltam kontributálni, és nem érzem hogy bármit is kaptam volna érte cserében. Én tisztában vagyok azzal, hogy néha nyers és bunkó voltam, de mindig őszinte, az én értékrendem szerint sokkal többet ér utóbbi. A hangos többség mindig nyomta itt a beszéljünk szépen, peace love baromságot, miközben megkapom ugyanúgy a személyeskedést burkoltan, na, meghagyom ezt nektek. További szép napot, évet, és milleniumot mindenkinek.

ui.: fogalmad nincs róla hogy IRL milyen ember vagyok, a bizonyíthatatlan információ terjesztését kérem mellőzni
ui2.: most megtanulhatod, hogy néha a tartózkodásnak is következményei vannak (az részletkérdés, hogy örülsz e a lelépésem tényének vagy sem)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.17. 15:42:43

Tinman
Igen mond, amiből meg bajok lesznek... akár saját magának is csinálhat az ember egy jó tanáccsal komoly gondot.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Így van, nem érted.

Semmiféle baráti viszony nincs köztünk, sem az ügyféllel, sem veled. Itt 2 idegen fórumozó irkál, IRL meg egy szolgáltató és egy ügyfél dumál egymással. Egyik esetben sem tartozunk az alapvető emberi normáknál többel. Ennek szerves része, hogy a másik véleményét, vagy a véleménynyilvánítástól való tartózkodását mindenféle ellenérzés nélkül elfogadjuk. Akinél ez nem így működik, az végezzen self check-et.

Bonus: Minap tettem ki Steam friends listről egy tagot, aki kapott tőlem egy játékot még karácsony előtt és a többszöri belépése, online jelenléte ellenére sem köszönte meg 1x sem. IRL is ismerem, amikor kicsi volt a szüleim pl. felügyeltek rá párszor. Azért nálam is van egy határ...

"Ehelyett most is ilyen érthetetlen zagyvaság van idetolva"
"Igazán "nemes" hozzáállás fórumtársaiddal szemben. Mondjuk mit is vártam..."
"Várjá' a Very Positive értékelésű Hand of Fate 2 rage-jeid hasznosak voltak a társadalomnak, akkor most miért nem tárod fel a világnak, hogy mi
a gondod egy ugyanígy általában jónak tartott 8 euros experimental game-el? Taníts." -írtad.

Ezeket toltad azokra a hsz-eimre, melyekben tartózkodni szerettem volna. Ráadásul a hsz-eim ilyen "Nincs mit ehhez hozzáfűznöm." szintben ki is merültek.

Most sem tudod és nem is akarod megérteni, sőt tiszteletben sem tartani azt, ha valaki tartózkodni szeretne, helyette darabokra szedsz valamit, aminek egyben van értelme.

"jogom(milyen jog? véleménnyilvánítás? itt csak az van)" -> Éppen ezért a tartózkodás joga is él. Ez egy fórumbeli, közösségbeli jog, de lemehetünk az alapokig, hogy mit jelentenek ezek a fura karakterek, amik betöltik a képernyőt...

"mások előtt(a topik előtt?)"

A tegnap jelenlevő emberek előtt... ez most valami rossz vicc ugye, hogy nem látod az összefüggéseket a hsz-ek között?

"a háta mögött(kinek a háta mögött, ha szemtől szemben kérdezek? a fejlesztő?)"

Az úriember háta mögött. Szemtől szembe kérdezett az ügyfél igen, szemtől szemben -szerintem- végtelenül korrekten hárítottam, hogy nem akarok ebbe részt venni.

"hátrányosan feltüntetni (mit? az ízlésemet?)?"

Igen, hátrányosan, mert nincs vele kapcsolatban semmilyen pozitív tapasztalatom... ettől még másnak lehet. Meghagytam a tabula rasa opciót a számukra, hogy mind az ügyfél, mind pedig ő, ismeretlenül, mindenféle prekoncepció nélkül tárgyalhassanak. Fogalmam sincs a te ízlésed, hogy jön ide.

"Én aztán el tudom fogadni a negatív véleményt is, de az ilyen fellengzős, magas lóról kinyilatkoztatott, eltartott kisujjas álszentkedéssel nem nagyon tudok mit kezdeni."

Dehogy tudod. Totálisan képtelen vagy rá, viszont szép dolog, hogy hiszel benne, hogy képes vagy rá. Talán... talán ez már egy lépés előre. Semmiféle álszenteskedés nem volt abban, hogy: "Nincs mit ehhez hozzáfűznöm." + "A véleményemet inkább megtartom a "játékról".

Őszintén örülök, hogy IRL nem vagyunk barátok... ezért majdhogynem már hálát is érzek :-)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.01.17. 15:18:59

zorrobomber
Getting Over It with Bennett Foddy

Októberi Humble Monthy-ban volt, és csak utólag kapott Steam kulcsot, gondolom sokan nem is aktiválták.

Voltan
Melyik játékról van szó?

zorrobomber
Én még mindig nem értem. Az én értékrendem szerint egy barát (akkor is ha csak virtuális) őszinte. Ha azt mondja, hogy nem mondok véleményt, mert nagyon negatív, és nem akarlak ezzel megbántani, akkor oké, de ilyet sehol nem olvastam. Ehelyett most is ilyen érthetetlen zagyvaság van idetolva, hogy nincs jogom(milyen jog? véleménnyilvánítás? itt csak az van) mások előtt(a topik előtt?), a háta mögött(kinek a háta mögött, ha szemtől szemben kérdezek? a fejlesztő?) hátrányosan feltüntetni (mit? az ízlésemet?)? Csak egy véleményt kértem, egy apró indie játékról, ami a steam ismerőseim közül egyedül neked van meg. Én aztán el tudom fogadni a negatív véleményt is, de az ilyen fellengzős, magas lóról kinyilatkoztatott, eltartott kisujjas álszentkedéssel nem nagyon tudok mit kezdeni.

Btw, nem tudom te milyen környéken jársz, de errefelé a játék nagydíjra van jelölve az Independent Games Festival-on, úgy, hogy a Hollow Knight, meg a Cuphead csak honorable mention. <#wink>

szerk.: bocs, erre akartam #298380

szerk2.: le lehet amúgy zárni a témát, mert legalább most már annyi kiderült hogy negatív a véleményed, mert ugye még ennyit sem írtál le, max. csak sejtetted

szerk3.: a grand prize amúgy szerintem is túlzás neki, de jó kis játék
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.01.17. 14:34:22

Ez abszolút érthető és korrekt hozzáállás. Gyanítom a gond a megfogalmazással lehetett. Ha azt mondod pl.: nem akarok se rosszat se jót mondani, mert nem akarom se hátrányosan se előnyösen feltüntetni, akkor lehet kevésbé háborodik fel az illető. Mindenesetre ilyet ritkán hallani, mert általában mindenki mond véleményt.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.17. 14:21:17
Tinman
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mert egy a környéken nincs róla jó vélemény, nekem sem, de a korrektség érdekében akkor is úgy gondolom, hogy nincs jogom mások előtt, a háta mögött hátrányosan feltüntetni. Egyébként volt már olyan is, hogy a pozitív benyomásaim el kellett hallgatnom, mert pont azzal ártottam volna az illetőnek, mert ő mindenképpen tisztességesen minimális hátszél nélkül akart "nyerni".

Miért nem akartál véleményt mondani róla?
zorrobomber
Amit írásban óriási felháborodásnak érzékeltél, az valójában vszleg kb. a fele volt annak, amit a csóka művelt. Just sayin'

Tinman
Tegnap egy ügyfélnél jártam.

Megkérdezte tőlem, hogy mi a véleményem xy emberről(!). Azt válaszoltam neki, hogy:

"Tisztelettel kérem, hogy engedje meg nekem azt, hogy ne legyen véleményem."

Nem mondom, hogy felháborodott és átment Zorroba, de rezgett a léc.

Áruljátok már el nekem, hogy egy olyan fenti nagyon is korrekt mondat után, hogy a fenébe van az, hogy ennyi nekem nem jár? Ezt most nem csak tőled kérdezem Zorro, hanem a többiektől is.

Én látom teljesen rosszul??? De miért??

zorrobomber
Hogy ez miért nem akar soha feleennyi lenni legalább...

The Sims 4 - 19.39€

zorrobomber
A vicc, hogy ha jól emlékszem, én hamarabb találkoztam a Középfölde szerepjátékkal, és a könyvet csak utána olvastam, a szerepjáték hatására. A Hobbit már talán előtte megvolt. Összemosódnak az emlékek de biztos hogy nagyon közel voltak egymáshoz 😊

Voltan
"Próbáld elmondani és elmagyarázni az asztal körül kockadobálós szerepjátszást 😊 "

Been there, done that 😄

Dzsini
És a (számítógépes) játék ma már egyszerűbb, mert a mobiltelefonok meg a facebook miatt mindenki valamilyen szinten találkozott vele. Próbáld elmondani és elmagyarázni az asztal körül kockadobálós szerepjátszást 😊
(és képzeld hozzá, hogy a Gyűrűk Ura még nem volt a mozikban, tehát nem tudod felhasználni példaként)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Voltan
Igen, vicces, hogy amikor megkérdezik, hogy mi a hobbim, a mai napig van egy kis lelkifurdalásom, amikor szóba hozom a játékokat. Ez ilyen régi rossz beidegződés, de nem tudok megszabadulni tőle.
Meg persze mindig olyan érzésem van, hogy ha csak ilyenkor nem mondod azt, hogy T-rexeket vadászol miközben flightsuit-ban leugrasz a Csomolungmáról, akkor szar ember vagy 😄 A magam fajta - filmek-játékok-könyvek-társas-utazás-városnézés-barátok jellegű kockahobbikkal nem lehet labdába rúgni 😄 Persze ez is marhaság, de hát mit tehetek?

Persze járok edzeni is, de utálom, mint a fenét, azt már csak nem sorolom fel a hobbik között 😄

Scooter
Miért? Érdekel, hogy emiatt más lenéz? Én leszarom vastagon, hogy ki mit gondol. Szóval ha nekem ez a hobbim akkor egyáltalán nem izgat, hogy más mit gondol rólam. <#whatever> <#vigyor>