Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.01.23. 17:27:53
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Ha viszont valamivel igazán szeretnél játszani (és mellesleg biztos vagy benne, hogy tetszeni fog - ami ma már hála a Youtbob-nak, 95%-os pontossággal belőhető - vagyis láttál róla let's play videót), akkor nem érdemes várakozni és ha jó élményt nyújtott, akkor nem fog fájni, ha néhány hónap múlva ott lesz a HB aktuális $ 1-s bundlijában.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
De ezek nem a játékélményem részei, ennek több köze van a készítők megítéléshez, mint a játékéhoz. A legtöbb esetben az olcsó játékot nem az menti meg, hogy legalább középszert kaptam fillérekért, hanem az, hogy a középszerűsége mellett volt valami, érdekessé tette. Lásd Remember Me, közepes játék, de gyönyörű Neo-Paris, bár - nem túl működő, de értékelhető - gimmick. A Dontnod ezzel egy érdekes fejlesztő lett, de az Infinity Wardtól nem azért nem lett volna érdekes, mert ők egy nagy cég, hanem mert ők sosem csinálhatták volna meg.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.22. 14:28:01
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Escape from Tarkov-al szemezgetek mostanában. Valaki próbálta már?
Nálam furamód akkor éri meg egy játék, ha jó áron tudok hozzájutni (jó ár = rövidebb időn belül nem lehet hozzájutni jelentősen olcsóbban) ÉS az elvárásaimnak megfelelt. Elvárások ... ez inkább a genre -vel szemben támasztott elvárás, mintsem magával a játékkal szemben. Tudatosan törekszem ugyanis arra, hogy egy-egy játékról a főbb vonalakon kívül ne nagyon rendelkezzek infóval - így a meglepetés ereje sokkal nagyobbat tud ütni, ergo jobb összkép alakulhat ki bennem mint amilyen a PR szövegek hatására lenne.
Egy pár példa:
- Bármennyire is istenítem a Yesterday Originst, nem tudok eltekinteni attól, hogy két hétre rá $1,5 -ért 8 (?) másik játékkal együtt lehetett bezsákolni, holott addigra már végigtoltam. Szóval az output az, hogy nem annyira érte meg, de nagyon tetszett.
- Egy Diablo 3 -mal játszottam több száz órát, mégsem érte meg nyitó áron venni. Most simán megéri a pénzét, mert egy jól összetett játékot veszel, viszonylag jó áron.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Persze, mindez csak a vásárlást és az első néhány órányi játékidő után derülhet ki...
Vettem már 12500 Ft-ért is dobozos játékot (2013, Tomb Raider) és nem azért dobtam rá a 10/10-et az első végigjátszás végén, mert ennyit perkáltam.
S vettem már 2.49 euróért is játékot (GITS Online - STEAM, 50% OFF, 2016 május), aminek a fejlesztők adtak végül rossz szájízt...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Ha valami rossz lett, az bánt, de nem azért, mert nekem pénzembe került. Sem ingyen, sem drágán nem szeretek csalódni.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.01.22. 11:23:51
Mennyire szokott zavarni titeket ha olyan játékért fizetitek ki a prémium árat, ami aztán csalódás? Engem még hetekkel később is bánt.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.22. 11:11:42
Ha jól szórakoztam / szórakozok vele, megérte. Ha nem, nem.
És nem veszem figyelembe, hogy mennyi időt játszottam vele.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.22. 11:04:49
Van olyan játék, amiért nem sajnálom a teljes árat, és megveszem akár az első nap (igen, ez lutri kicsit, de szerencsére felnőtt vagyok, el tudom már dönteni, hogy mi érdekel, és mi jön be nekem jó eséllyel), 1-2x előfördult, hogy pofára estem ezzel, de nagy többségében nem, és ilyenkor nem sajnálok egy fillért sem, amit költöttem. Ugyanakkor van olyan játék is, amit még akkor sem marok fel, ha ingyen van, mert nem érdekel, annak ellenére, hogy lehet, hogy jó játékról van szó.
Példa. Ott van a Hollow Knight, ami most röhejes 10 Eur környékén beszerezhető. A játék viszont annyira zseniális, hogy gond nélkül megér akár 50 dodót is az én szememben. Ugyanakkor hiába adnának egy új Battlefield címet 5 Euróért, annyit sem adnék érte, mert nem érdekel.
Szóval a kérdésednek ebben a formában nincs sok értelme 😄
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Nincs olyan, hogy neked más mondja meg neked mennyit ér egy játék. 😊
80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX
Nekem szoknom kell még, de a pályadesign, az all around design, a sztori, a hangulat parádés, csak na. Pacák. Amorf lények. Nem tudom 😄
Ennek ellenére mindenkinek csak ajánlani lehet, mert profi, ragyogó munka
1 - ott a legolcsóbb jelenleg az összes forrás közül
2 - STEAM-en a 4-szerese.
3600 Ft-ot vidáman megér.
Persze, 2019 decemberében is megveheted 50%-os engedménnyel a STEAM-en... de miért várnál addig?
Nem írok le semmit vele kapcsolatban, mert már a helyszín is hatalmas spoiler!
Nekem az első végigjátszásom 47 óra volt. A második is 41.
A két utolsó végigjátszásból a harmadik az kicsit hosszabb volt, a negyedik már egy cirka 6-7 órás öcsivment-run.
Nem centizgetem azt a bizonyost, csak jelezni kívántam, hogy mennyire el lehet benne merülni...
Közel 114 órányi akciót, és izgalmat -- még a 4. végigjátszásra is jutott utóbbiból, mert a játék TÉNYLEG véletlenszerűen adagolja a meglepetéseket (véletlenszerű ajtó-, széf-, terminál jelszavak, mindig különböző hangazonosító szavak, mindig máshol felbukkanó ellenfelek, a 4 végigjátszásból csak egyszer megtalálható Phantom etc.) -- és mellett kedves sztorikat, amik az ún. Transcribe-ok (leginkább diktafonnak nevezhetnénk, de több annál) és e-mailek, post it cetlik és feljegyzések, levelek révén kerülnek megismerésre.
A Transcribe-üzenetek dialogizáltak, azaz rendes hangfelvételek.
A szövegeket (a legutolsó megtalált cetlit is) érdemes elolvasni (megkeresni), mert
-- egyrészt megkönnyíti az életed a "helyszínen" (információk, jelszavak etc.)
-- adalékokat kapsz a háttértörténettel kapcsolatban
-- olvashatsz néhány érdekesebb történetet is (beleértve egy komplett szerepjátékot is).
A játék teljes mértékben a felfedezésre épít -- TÉNYLEG ajánlott minden helyre és tárgy mögé, alá benézni... nyilvánvalóan a szituációból adódó veszélyek mellett is... Azaz: ez nem az a bizonyos megyek-és-mindenkit-lelövök típusú játék.
Persze, hogy kell majd használnod az amúgy (elsőre szűkösnek vélhető, de meglepően "odaillő" és) erős arzenálodat -- a lőszer ellátásod meg a(z összetevő) keresések révén biztosíthatóak (mert a történetben rendelkezésre áll majd 2 érdekes szerkezet is, amit nagyon sűrűn kell majd használnod a szinteken).
A történet -- különösen első végigjátszás során -- meglepő fordulatokat tartogat, és a végén is okoz meglepetéseket... a játékban meghozott és véghezvitt döntéseidnek megfelelően.
Az achievementek tökéletesen működnek és akad köztük kifejezetten nehezen megszerezhető is.
Egy (szerintem) jó tanács: az 1. végigjátszásod során NE akard a fejlesztések nélküli öcsit megszerezni!
A játék az 1. végigjátszást és végjátékot követően a 2. végigjátszás során "új lapra" menti a játékmeneted, amit a "Load game" képernyőn fülek segítségével emel ki a számodra. Előnye: jól követhető, hogy éppen melyik próbálkozással játszol.
Sajnos, mint minden játéknak, a Prey (2017)-nek is vannak negatívumai -- igaz, jómagam ezt a listát nem tudom hosszan sorolni, mert mindösszesen ennyit vélek annak: a pályabetöltések mechanizmusa olyan és (később) sűrű. mint a Half-Life-szériában.
Végül: minden kis mókusnak erősen ajánlom a játék megvásárlását és (mivel úgy adja igazán magát, többszöri) végigjátszását!
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
...
Én itt leszek mindig. 😄
80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX