Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.03.15. 18:05:46
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.03.15. 17:56:26
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Meh... el is döntöttem most, hogy megveszem konzolra Nier-t, anyjukat! -.-
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Pl. controllerrel egy Call of Duty játszható, de na... nem egészen arra való és a bill+egeresekhez képest borítékolható az örök hátrány. U.e. igaz egy Divinitis Original Sin-re is. Próbáltam controllerrel és szenvedős volt, bill+egérrel csodás. De egy Ori és a vakerdő' az mocsokjó controllerrel. (4k 60 frémmel néztem rá hétvégén a Definitive Editonra ezen a QLED-en és besírtam... de szinte szó szerint... csoda!)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ez igaz, de az is igaz, hogy egy megfelelő csapattal és minimális kompromisszumokkal remek portok is születnek a kicsikére.
-Metro Redux
-Hellblade
-Alien Isolation
Ezeket mondjuk én személy szerint PC-n játszom, de a lehetőség itt van.
Plusz ha kapunk még olyan LÁTVÁNYORGIÁT, mint ami a Breath of the Wild-ban tapasztalhatunk, akkor nem kell ide erős konfig...csak kellő kreativitás. Többnyire erről szólnak a Nintendo konzoljai, a KREATIVITÁSRÓL.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.03.15. 16:42:25
A hordozhatóságot szinte egyáltalán nem használom ki. Nyáron elvittem a nyaralásra, de sokszor ott is hanyagolva volt a konzol és inkább mással foglalkoztam (vagy inkább olvastam a Witcher könyveket 😄). Itthon meg folyton a dokkolóban van és a Pro kontrollerrel kockulok a 4K TV társaságában. 😊
Állítólag a Nintendonak még olyan 2-3 éves terve van a játékkonzollal. Meglátjuk, minden esetre én nem bántam meg a vételt.
Néha-néha szemezek a PS4-el, de az a szörnyű igazság, hogy gazdag nem igen vagyok, szóval be kell osztanom a pénzt. Így is van még egy középkategóriás PC-m, amikre szintén veszek néha játékot. Na meg beindult nálam egy Blu-Ray/DVD film gyűjtés is, szóval....elbaszott kis hörcsög vagyok, tudom. 😄
A billentyűzet szerepe a kommunikáció a géppel, a programozás, a szövegszerkesztés, a kommunikáció másokkal, etc. És mellesleg játszani is lehet vele. A controller ezzel szemben célhardver, játékra lett megalkotva és holt mindegy, hogy PC-hez, PS4-hez, vagy android telefonhoz van kötve. Nem mellesleg a MS 100 millió $-t fordított arra, hogy az XBOX controller tudja a dolgát... és qrvára tudja.
Az Ori controlleres cím. (A Moon Studios fejlesztő bagázs, az !!!Xbox Game Studios!!! szárnyai alatt tevékenykedik.)
Degradálás akkor történik, amikor ekével akar valaki wc-t merni... lehet, csak nem arra való. Ennek pedig semmi köze a PC-s élményhez, egy olyan világban, ahol a MS gyak. összemossa már a PC-t az XBOX-szal.
Nincs azzal semmi gond, hogy bill+egérrel erőlteted... a te dolgod, de ezt a baromságot, hogy PC + controller = "szaros konzol élmény", nem érdemes terjesztened, mert a valósághoz semmi köze.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Amúgy soha nem volt gondom a billentyűzettel. Egész életemben mindent bill. + egér párossal toltam és tökéletesen nyomtam a legtöbb játékot. Sose degradálnám vissza a PC-s élményt egy kontrollerrel. Nem sz*ros konzol élményt akarok, hanem PC-st. Még akkor is ha csak vért izzadva tudom megcsinálni. Viszont ilyen gondom sose volt. Jobb vagyok ezzel, mint más kontrollerrel!
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.15. 10:13:00
Egyelőre nekem is könnyebbnek tűnik, mint az első rész, sztem kevesebbszer halok, mint ott.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Persze később lehet, hogy keményít a dolog. Mindenesetre nagyon tetszik, bitang jó játék lett szerencsére!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
//szerk: akarom mondani: régies szóhasználattal...
//hint: de még a beszédhibás, régiesen beszélő karakterek szövegeit is helyesen szoktuk írni, és csak látványos betűduplázással/triplázással, köztudottan helytelen írással és aposztrófokkal utalunk a szó/ejtéshibákra...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.03.14. 14:25:48
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nekem nem volt bajom akadással, M.2-es SSD-n. Szerintem semmivel se kell komolyabb gép neki, mint a Blind Forest-nek. Bár mivel az aláírásomban lévő gépem van, így lehet, hogy nem érzem. A magfogalmazás a régies szóhasználat miatt van.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.14. 13:31:23
Illetve, mintha könnyebb lenne az első részhez képest, vagy csak én lettem ügyesebb 5 év alatt. <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.03.14. 11:45:16
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
//otthon ránézek majd én erre az Ori-mániára (GOG).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.14. 10:40:34
Ízlések és pofonok, ugye.
Sokan vannak, akik nem ugri-bugri játszani akarnak balról jobbra, hanem lövöldözni 3D-ben, estébé.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2020.03.14. 09:50:51
Igen, rajta a listámon régóta. Anal Crossing szerintem még korai... akkor vedd, ha nincs mivel játszanod. Ha van, akkor erősen ráérős.
- Nem lenne ez rossz, ha nem menne el a játékidőm 40%-a azzal, hogy "hol a pcsba vagyok"? Nem erti ezt a Deck 13. Ha nincs térkép az nem baj, de csak akkor, ha jól beazonosítható "tájegységek" vannak. Hátbzmg nekem itt a waste disposal, meg a core, meg az assemby akármi ezek mind industrial cuccok, mindnél domináns a textúra recycling, így a nehézség abban merül ki valójában, hogy újra és újra feltérképezed ugyan azt, az utolsó szögig, amíg be nem tanulod és csak utána mersz tovább lépni. Rohadt szar, hogy tudod, hogy mi a célod, mihez akarsz eljutni, de jön a szenvedés, hogy akkor az most melyik sarkon túl is volt? És elmész tök másfelé... ahol meghalsz.
- 2 boss ment le eddig, nem voltak nehezek, de a 2.-at pl. nem is értettem, hogy miért kell kinyírnom. Már jóval előtte átjutottam egy tök más helyszínre (funpark), biztos ott folytatódik tovább a reszelés.
- A szintlépésnek semmi hasznát nem látom. Tudok betenni még egy implantot? És? 70%-a szarrakás... ellenben még eddig mindenhol csak max 15-ös szintet igénylő overchargolható helyeket láttam. Aztán vagyok 42-es szinten.
- A drónnak automatikusan kéne triggerelődnie és nem nekem kéne a legdurvább kapkodásban még arra is figyelni. 90%-ban akkor jön elő, amikor már a final blow-t beviszem. Boss harcnál meg who cares, ugyanis a sok evade miatt az energiám nem teszi lehetővé, hogy effektíve drónozzak.
- Embertelenül drágák a páncél fejlesztések, cserébe szart se érnek.
Eleinte tetszett, de a sok órányi kóválygás eléggé elvette a lelkesedésem. Ráadásul nem értem azt se, hogy lenyomtam két security-t, azok nem termelődtek újra, de bezzeg az idióta, pajzsos görény szerelő robotok (hátulról sebezhetők csak) azok igen. Nyilván letolom, de elég fárasztó egy cucc ez így :-/
Doom-ról jut eszembe, hogy egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy kell-e nekem az új Animal Crossing. Videók alapján nagyon jó chill játéknak tűnik és igazából az emberek 98%-a isteníti, mégis tartok tőle, hogy lehet nem tetszene. :-/
Illetve van egy nagyon komoly PC-s Doom Eternal előrendelésem, kockás füzetbe ceruzával felírva. 😄
+ Szó szerint KÖTELEZŐ minden olyan gyerkőcnek, aki már játszik játékokkal. Irgalmatlanul kiváló húzások vannak benne! Ha ez nem fejleszti akkor semmi!!! Konkrétan EZ a mostani gyerekek Super MARIO-ja, sőt ez még annál is több! Ha ez az első játéka, akkor a lehető legjobbat adtad neki!
+ Olyan szenzációs art, ezzel a carboardcraft és DIY témával, amire nyugodtan lehet díjakat osztogatni. De neeem, nem érted... sok helyen napi használati tárgyak digitális másai vannak átalakítva (szardíniás doboz, fogkrém kupak, chipszes doboz, etc.) úgy, hogy abból kishajó, rakéta, vonat, vagy lift, meg még ezernyi dolog replikája jön ki a maga gyermekien naiv módján. LE-HEN-GER-LŐ!
+ Meglepően sok különféle, egyedi, és rendkívül ötletes pálya!
+ Nagyon jópofa boss harcok.
+ Tartalmas, változatos... mikor már azt hiszed mindent láttál, húz egy újabbat!
+ A vivid színvilágtól még ilyen rom hardver mellett is lerepül a hajad!
+ Ahhoz képest, hogy ez egy kiddie játék, abszolút jópofa sztorit kanyarítottak hozzá... nagy kár, hogy a hidden hills-et gyak. lehetetlenné teszik elérni a kicsik számára.
+ Tipikusan az a játék, amit érdemes akkor tolni, amikor egy kis megnyugvásra vágysz, holott nem altató, inkább csak szelíd. Nálam is akkor pörgött főleg, amikor már az esti filmbealvás lett volna a következő pont.
0 - A zenékkel nem voltam mindig kibékülve. Néhány helyen kiváló, fülbemászó, néhány helyen szándékosan kiddie prüntyögés hamis fuvolával, ami KÁROS! Ha beszélsz egy profival, aki egész életében gyerekeket tanít/nevel, azt fogja mondani, hogy a gyerek nem hülye, nem kell hülyének nézni és mindig a HELYES választ, a helyes tónust, a helyes dallamot kell neki bemutatni, pontosan azért, hogy a hibás dolgok helyett, a helyesek rögzüljenek benne. Én értem, hogy ez itt szerintük a koncepció része, de a célcsoport a gyerekek, és ahogy anno mi sem hallgattunk, direkt hamis SMB theme-et, úgy a mai gyerekeknek se kell hamis Yoshi's dal.
0 - Nem jár semmiféle bónusz, azért, ha adott pályán több 100 aranyérmét összeszedsz. 100-nál jár, annyit kb. véletlenül fel is szedsz. 200, 300, 400? Semmi. (Na én pont, hogy ezért adtam volna extra virágot, hogy a végén ne kelljen már grindelni vaze. Lsd. első negatívum...)
- A Hidden Hills + boss megnyitása valódi pain in the ass, ugyanis zászlókat kell gyűjtögetni, ládákat kell nyitogatni, csetreszeket kell összeszedni... wait... nem... itt virágokat kell összeszedni, de úgy, hogy az egész játékot a rejtett pályák miatt 2x újratolatja veled. OMG! Ezek így nem jutalom pályák, hanem büntetések! Ráadásul a saját szabályait húzza át egyetlen tollvonással a Crafted World, ugyanis a Hidden Hills 3 + 1 részből áll, vagyis, mint bármely más boss-os pálya... de bárhol máshol elég egyszer nyitni virágokkal az adott "pályapakkot" itt viszont minden egyes kis állomás 30 virágba kerül, hogy aztán a boss-t meg ÖTVEN virágért nyisd ki! Ez összesen !!!140!!! virág, amit azon felül kell felszedned, hogy ugye előtte az egész játékot ezekkel nyitogattad fel (használat után eltűnnek). Szóval, ha látni akarod az EGÉSZ játékot, akkor az endgame átmegy egy undorító grindbe, amibe már semmiféle élvezet nincs, csak vergődés, hogy jajj, hol a pcsba hagytam el 1 virágot, mert az az 1 is kell!
- Nincs lefele nézés. Komoly gondnak éltem meg, hogy x helyen volt lefelé felszedhető vacak és platform, csak oda kellett ugrani, y helyen, nem és halál. Hiába húzod lefelé a kart, Yoshi csak lehajol, de a képernyő semmit nem scrolloz lefelé. Ez egy platform játéknál WTF???
Bonus: - Switch Joy-con gondok. De vagy n+1x nem érzékelte a gomb lenyomását, miközben a gép tőlem 3 méterre a tv alatt/mögött volt. Ezen aztán segített, hogy még közelebb tettem, de lassan a fejemre teszem. Kibaxott szar konstrukció. A PS4, XBOX 360 controllerek JÓVAL messzebbről is kifogástalanul működnek.
Hibái ellenére ez a játék a NAT szerves részét kéne képezze és qrvára nem viccelek! Egyrészt rajzórán a gyerkőcök építhetnének kartonpapírból, meg egyéb vackokból a játékból megismert részeket, másrészt játék során folyamatosan fejlődni fog bennük a kreativitásuk és a szépérzékük is, ahogy a fantáziára, a reflexekre és a gondolkodásra is kiválóan hat a Crafted World. Egyszerűen a világ legnagyobb igazságtalansága, hogy gyermekek millióihoz ez a játék SOHA nem jut el, mert Nintendo túsz, vagy azért, mert olyan szegénységben élnek, hogy kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy nem tolhatják a Yoshi-t.
Ezzel a játékkal gyógyítani lehet! Viccen kívül mondom, hogy a kórházak gyermekosztályára el kellene helyezni olyan célhardvereket, amin ez a játék fut! Biztos vagyok benne, hogy rengeteg gyermek arcára lehetne mosolyt varázsolni. Nem is értem, hogy a Nintendo egy ilyen kampánylehetőséget pl. miért nem használ ki? Ott a Switch lite... a mennybe mehetnének!
9.5/10 instant alapmű.
Next PC upgrade: 2022
"Deep Silver's future games should be exclusive to the Epic Store on PC. This will likely include hits like Dead Island 2, which may actually release in 2019, as well as Volition's new top secret AAA project that's probably Saint's Row V."
De pont gyökérség.Ez kb olyan hogy te mindig a kövi hó 7-én kapod meg a fizetésed de mindig már 8-án ott pampognál hogy adják már oda a következő havit....
Egy cég akkor se menne csődbe, egyik se, ami fent van az epic szarjában ha nem lenne exklúziv és jöttek volna steamre 0 day sőt 100%-osan jobban jártak volna még ugyis ha levonom azt az 1-x milla epic lefizetősdit...
De számokat sosem kapunk és nem is fogunk így csak mendemonda minden...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.03.12. 09:11:53
" Epic küzdelmével mi játékosok járunk jól" Láthatjuk hogy közel sem. Csak veszítenek a játékosok. A Metro Exodus sikerét pl ez baszta szét konkrétan a köcsög epic exkluzivitás. Megdöbbenésemre nem is fogy steamen..lehet mindenki inkább a 300ft-os game passba letolta minthogy a férgeknek adják a pénzüket.
"már nem csinálhat meg bármit" Eddig se csinált "bármit" (és itt a bármi tököm tudja nálad mit jelent) mivel ők azt árulták amit a kiadók felraktak és úgy áraznak ahogy a kiadók mondják...
Az epic olyan a pc-s digitális game társadalomnak mint most a koronavírus csak a szennyet hordozza magával és romba dönt mindent
Lehet számolgatni, hogy mennyi pénzt fizettek az exkluzivitásokért, a heti ingyenjátékokért, a kuponokért, stb. - az egész Store indulást és az agresszív terjeszkedést a Fortnite hihetetlen sikere és bevétele hozta el (havi szinten 2-300 millió dollárt költenek a játékosok benne), régebbi jelentésekben látszott, hogy az Epic szabad tőkéje megsokszorozódott tőle - és ezt használták-használják fel a Store felfuttatására.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2020.03.12. 08:35:17
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként most jöttem rá hogy ironizálsz. Megnéztem a linkedet és aszerint nem is 250 hanem 680 millió volt az Epic összbevétele, ez elképesztően sikeres, nem is gondoltam volna, de kösz az infót.
De az egészben az a lényeg egyébként, hogy az Epic küzdelmével mi játékosok járunk jól. Egyrészt a Steam kordában lesz tartva kicsit, már nem csinálhat meg bármit, másrészt az elképesztő akciók miatt.
Én pl. pont tegnap este fejeztem be a Beyond two soulst, amit 4.99-ért vettem Epicen a téli vásárban, és még kaptam hozzá egy 10 eurós kupont, tehát tulajdonképpen fizettek nekem 5 eurót, hogy játsszak vele 😊
Az pont a nettó nyereség hanem MINDEN együtt ott van feketén fehéren ,egy egy az egybe leírták hogy a játékosok által elköltött pénz a nem saját (tehát nem fosnite és epic cuccok) tehát third party játékokra..
Szóval ezért rohadt nevetséges ez a szám...főleg úgy hogy ebből kb 50 game csak ott abban az ótvarban volt kapható sehol máshol..
Itt a kép lehet rajta tovább röhögni
Erre mondtam hogy ezt a kemény számot 2 db cím hozta ezt steamen úgy hogy az egyik ott van originen is a másik meg 300ft-os game passba..és nem 1 év alatt hanem 1.5 hónap alatt...Szóval ja látjuk az embereknek mennyire a játék számít....semennyire se. Ott játszanak ahol szeretnek és megszokták és nem ahova kényszerítik őket.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.03.11. 22:45:49
Why so serious?
Nekem az is gyanús, hogy a játékos társadalom igen szűk - de ilyen fórumokban annál hangosabb- rétege támaszt elvi problémákat egy-egy store iránt.
Ne vicceljünk már, pár éve a körömgomba tenyésztők nemzetközi szervezetének hírlevelére is azonnal iratkozott fel mindenki, ha a kattintásért egy ingyen játékot ígértek.. 😊