Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
És még csak azt sem lehet mondani, hogy "na de nem is neked gyártják", mert 40+ évesek is beülnek ezekre, ugyanakkor éppen a célzott 12-16 körüli korosztály az, akiknél láthatóan annyira nem jön be.
Hogy ne lenne ötlet? Annyi történelmi filmet lehetne csinálni, (ma már) klasszikus(nak számító) sci-fikkel együtt, amennyit nem szégyellnek. Hollywood elkényelmesedett.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Az Overwatch-ot hogyan jelentették be? Egy nagyon fasza Cinematic-al, olyan karakterekkel, akiket szinte mindenki megkedvelt első látásra (főleg Tracer-t). Aranyos, vicces, lelkes, halál laza, jófej csajszi, aki minden problémát meg akar oldani és még az angol akcentusa is imádnivaló. Ilyen karaktert melyik másik videójátékban láttunk? És ő csak egy a sok közül. Mindegyik karakterben benne van a "kedvelhetőségi" faktor.
2014 végén bejelentették, fokozatosan elkezdték felvezetni a karaktereket és pályákat (univerzumépítés), majd ezt még megspékelték a történet orientált Animációkkal és képregényekkel.
2016 májusára, mire a játék megjelent, már mindenki mindent tudott a játékról, pedig a nagy többség még egy percet sem játszott vele.
Már akkor eladta a Blizzard a játékot, amikor az még meg sem jelent.
Én is a karakterek miatt imádom a játékot, de az összes Blizzard játékkal így vagyok. Emellett ügyesek, mert játékmechanikában semmi olyan nincs, amit itt-ott ne láttam már volna korábban, de így összehozva és tökéletesre csiszolva semmilyen más játékban még nem láttam. Tökéletes egyveleget alkot az, amit ez a játék tartalmaz. Zökkenőmentes, minden a helyén van. Manapság nagyon, de nagyon ritka az ilyen alkotás.
Netkód hibátlan, átlag 10 perces meccsek - nem kell 40-50 percig előtte görnyedni, mint egy LoL vagy Dota 2 előtt. Matchmaking nagyon gyors, pillanatok alatt talál játékosokat minden módban. A játékra épített Overwatch League pedig olyan grandiózus esport esemény, amilyet még soha nem láttam. És még lehet elemezni a játékmódokat, pályák felépítését és változatosságát, a különböző játékmódokat, PVE kalandokat és a korrekt jutalmazási rendszert (lootbox, de szintlépéskor illetve Arcade játékmódban kapsz ilyeneket, de csak skinek és hangsávok, semmi P2W vagy bármi olyan, ami felborítaná a balanszot, vagy szétzúzná a közösséget).
Nem azért lett az év játéka számos helyen, mert Blizzard, hanem mert olyan elemeket is tartalmaz, amiket anno csak a klasszikus FPS-ektől (Quake 3, Unreal Tournament) kaptunk meg és mára már el is felejtettük őket. Érződik, hogy egy veterán csapat dolgozik az Overwatch-on (World of WarCraft Vanilla/BC fejlesztőcsapata).
A játéknak persze vannak hibái, de melyiknek nincsenek? PS4 fronton sincs tökéletes játék, csak ott gyúrnak a magasabb minőségre is, hogy eladják a konzolt/fenntartsák az érdeklődést a konzol irányába. Blizzardnál nem kell már ilyen, a múlt és a cég neve már eleve bizalmat ad a játékosnak. Blizzardnak nem kell semmiféle konzolt eladnia, mint a Sony esetén (a minőségibb játékokra értve).
Én is reménykedem benne, hogy a Blizzard egyszer még rendesen odateszi magát, de PC-s fronton erre már csekély esélyt látok. Szerintem a PC már nem akkora piac videojáték-fejlesztési szempontból, hogy megérje teljesen arra koncentrálni.
Új WoW kiegészítő jöhet, főleg a Warfrontok miatt. Ki ne szeretné a WarCraft 3 kampányához hasonlóan egy hőssel játszani, egységeket kiképezni, fejleszteni majd gyakni az ellenséget?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.25. 15:12:14
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A bannerben volt is utalás a spoileres dologra:
Azt lett végül is, a közösségünk által megs(z)avazva, hogy ne legyenek már szabályok - felnőtt kisfiúk vagyunk.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Amúgy off topikba illett volna ám ezt is...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.04.25. 14:01:55
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Furán az ENberek.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az OW nem azért jó, mert a WoW jó (én gyűlölöm utálom!), hanem azért, mert beletették a melót, meg a lelküket is keményen... megfoghatóbb: beletették az igényességet, az apró részeltekkel történő foglalkozást, meghallgatják a játékosokat, relatív gyorsan reagálnak a problémákra. Az OW egy jó játék és ezen az sem fog semmit se változtatni, hogy nekünk kettőnknek nem jön be/nem a stílusunk!
[merlinw.org]
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
//Időszerű lenne már, hogy Dark-nak megérkezzen a Robocop szerkója és élőben is lássuk a felsorolt helyeket... <#vigyor3>#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2018.04.24. 20:50:50
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Láttam az Incifinci War bemutatóját is. Tök jól nézett ki. Wót benne sok robbanás, Vazsembör, zűrhajók és mindenidők leggagyibb Pókemonembere. És ennyi. Megnéztem a Dragon Ball-ból összeollózott trélert is, és ennyi elég is volt a Bosszúállókból. DragonBowl Z Incifinci War Ennél már csak az Avengers of Oz volt ütősebb. És akkor itt ragadnám meg az alkalmat: nekem az Avangers és a Dragon Ball is kimerül ebben az alig 2 perces trélerben. Ismerem a DB-t, ezen nőttem fel én is. A tréler alapján simán azt mondanám, hogy ezt látnom kell. Érzem hogy hiv. Aztán eszembe jut, hogy gyerekkoromban hetente történt benne valami emlitésre méltó, pedig minden hétköznap adták. De ma már inkább taszit a "Songoku 23 részen át fut Kájtómesterhez" és a "7 részen át kámeháme"-val végtelenre nyújtott anime sorozat. És a Bosszúállók pont ennyire hoz lázba.
Tudom, ma már a lehetetlennel határos dolog eredeti ötlettel előállni, vagy újat mutatni, ráadásul ha még is felmerülne benned az ötlet, a kiadók azonnal búcsút intenének neked, hiszen nincs is jobb a kockázatmentes bevételnél. Adjuk ki a 2768. Marvelhősről szóló mozit is... És sokszor a tréler többet ér, mint maga az egész film. És ez akár a játékokról is elmondható.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
...most már tudom 😊)
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Next PC upgrade: 2022
"Humble Capcom X SEGA Playstation Bundle - List of available countries.
Keys for the Humble Capcom X SEGA PlayStation Bundle are redeemable on a PSN account registered to any of the following countries:
(US) United States
(CA) Canada
(MX) Mexico
(BR) Brazil
(CL) Chile
(AR) Argentina
(PE) Peru
(CO) Colombia
(PA) Panama
(CR) Costa Rica
(EC) Ecuador
(GT) Guatemala
(SV) El Salvador
(PY) Paraguay
(HN) Honduras
(BO) Bolivia
(UY) Uruguay
(NI) Nicaragua
Note: All keys will expire 4/17/2021"
A középszerben az a gáz, hogy még hibát sem akar benne keresni az ember, mert az is érdektelen. Az, hogy sok ember szórakozik vele, rendben van, de az idők próbáját kötve hiszem, hogy kiállja pl. egy Overwatch.
Szuperhősös filmek dettó - óriási anyagi siker, igény van a folytatásra, bla-bla. Hadd ne kelljen már odatennem egy Keresztapa vagy Titanic mellé (vigyázat, azok is baromi nagy sikerek voltak 😉)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.04.24. 19:49:39
//** = a DS 1PtD megvan.
Forrás
Why so serious?
Thx
[merlinw.org]
Nem azért nem írtam le ilyet egy címmel kapcsolatban sem, mert nem lehetett/ne ráaggatni egyikre-másikra, hanem azért, mert úgy gondolom és érzem, hogy SZUPER (mindenek felett álló) játék nem létezik. Egy ilyen jelző azt feltételezi, hogy univerzálisan mindenek felett álló, tökéletes és hibátlan szórakoztató termékkel van/volt dolgom / dolgunk.
S ilyen nem létezik a Földön, míg a szabad vélemény nyilvánítás révén mindenki leírhatja, bepötyögheti fórumokba, "felénekelheti" videóra a(z akár direkt ellen)véleményét...
Szubjektíven? Úgy igen, úgy létezhet és létezik mindenkinek a saját kis miniuniverzumában a "szuper" játék... a következő, 1-5-10 év múlva esetleg beköszönő "szuper" címig... Ezt nem is vitattam.
Én tudatosan nem "SZUPER"-ezek egyetlen címet sem.
A Tomb Raider (2013) nálam / nekem 10/10-es élményt nyújtott, az új résszel egyetemben. Az én miniverzumomban lehetne SZUPER is... de nem az, egyik sem, mert nem tökéletesek.
És ha már szóba került a játékidő és hogy egy játék mennyire jó vagy sem, illetve a Blizzard is... Két féle jó játék lehet. Az egyik, amibe rengeteg időt tolunk bele. Valami miatt szeretjük és rengeteget nyúzzuk. Biztos hogy több száz órám volt anno a Dawn of War-ban (A Dark Crusade-et minden frakcióval legalább kétszer végigtoltam, de volt amivel többször is, illetve ugyanezt a Soulstorm-al is eljátszottam) Még az 1000 óra környékét is meg merem kockáztatni. A játék a maga nemében tökéletes volt. A grafika egyszerű, még is szép, változatos, az egységkezelése megfelelő volt, a frakciók jól kiegyensúlyozottak voltak (bár az eldák kicsit táposabbnak tűntek a többinél, de minden fajnak meg volt a maga játékstilusa), tudott könnyű lenni, de nehéz is (amikor 2 kapitánnyal támadott az ellenfél, azért voltak durva dolgok, meglepő módon pont a Birodalmi gárdisták voltak, akik többször is megszorongatták a Necronjaimat, illetve komoly fejtörést okoztak még az Űrgárdistáknak is) Pont tegnap gondolkoztam fűnyirás közben azon, hogy nekem mik voltak a legnagyobb játékélmények. RTS-ben pl az abszolút primet az Earth 2150 vitte. Azt is sikerült kitolni minden frakcióval, imádtam azt a játékot. Nem sokkal mögötte futott be a Warcraft 3, gyönyörű volt annak idején, de igazából a történet fogott meg, illetve hogy a hősöket lehetett fejleszteni, meg varázstárgyakkal tápolni. És a W3 mögött meg rögtön harmadiknak ott volt a DoW. A Blizzard sztem sem tudott azóta nagyot dobni. Látom hogy mennyire sikeres a WoW, még mindig, de engem hidegen hagy. A Diablo 2-t anno középsuliban próbáltam, de még a Sacred 2 is jobban tetszett, a sivatagos pályánál abba is hagytam. A SC2-bőúl eddig a terran és a zerg kampányhoz volt szerencsém, a történet most is jó volt, tetszettek a fejlesztési lehetőségek illetve hát ugye az átvezetők <3 De maga a játék tényleg kicsit középszerű volt. Ha nem lett volna mögötte az az univerzum, ami, lehet nem fecséreltem volna rá időt. Engem a multi része soha nem is érdekelt. Az OV sem fogott meg, ez a fajta csapatos lövöldözés már a Quake idején sem tudott megfogni. Anno még voltam CSLAN-on kétszer, azt imádtam, meg suliban az osztálytársak ellen, de ezek a Quake klónok nem az én világom (akkor már inkább a Battlefield). Illetve a másik oldalon ott vannak azok a játékok, amikkel nem játszunk sokat, az a pár óra viszont minőségében teljesen más. Amikor nem csak mész és lősz, vagy kommandirozod a sereged, hanem ott vagy benne a játékban. Ilyen volt a Gone Home, a Life is Strange, a Wolf among Us... Ez utóbbiban a két végigjátszással is csak 18 órám van (keveslem, bár az igaz, hogy ez egy interaktiv mozi volt, a csatangolásra/nézelődésre alig volt lehetőség). A LiS-ben szintén, a BtS-ban 13, a Gone Home-ban 110 perc. Ez utóbbi nagyon kevés, a hangulata miatt még is úgy érzem, illik a LiS mellett megemliteni. Ha órára bontom le a játékra költött összeget, nem jön ki szép szám, de ezek a játékok olyasmit adnak, amit manapság nagyon kevés játék (és amit meglepő módon a Mad Max-től is megkaptam, egyszerű, még is nagyon jó története van)
A Remember Me-be 5 órát toltam bele (sokkal többnek tűnt, annyira szenvedtem vele), a sokak álltal istenitett Skyrimmel 38 órán át birkóztam, mire végül azt mondtam, nekem ez nem. Illetve ha már csalódások, akkor szerepeljen itt a Valkyria, ezzel 99 percig kinoztam magam, utólag nem tudom eldönteni melyiknek van ratyibb harcrendszere, ennek vagy a Remember Me-nek.
Az Alien Isolationt most gyűröm, de már vagy két hete nem vettem elő... erősen rezgeti a lécet. Oké hogy nem lehet megölni az alient, végülis ez egy horror, nem egy shooter, de amikor elszalad előttem két civil, utánuk az alien, aztán az ajtó mellett megáll, felém fordul (el voltam bújva egy ágy mellett) és megesz, akkor azért a CA-s fiúknak is a fejébe húznék egy CRT monitort. Arról nem is beszélve, hogy oké horror, meg kifinomult érzéke van az aliennek, de mi az, hogy ezen a hatalmas bázison "véletlenül" pont mindig ott van, ahol én, de hála a scriptnek néha akkor se vesz észre, ha mögötte futok, máskor meg elszalad a szekrény előtt, amiben rejtőzök, aztán a köv pillanatban kikap belőle!? Egy horror nem attól lesz horror, hogy logikátlan f*szságokkal vágjuk tele. Idenyugtatónak inkább elkezdtem a Shadowrun Hong Kong-ot. (a Dishonored 2 van még váróslitán, de tudom hogy amellett nem lesz szabadidőm, ezért egy darabig azt még hagyom)
És ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, azért egy hardcore játékos igényeit elég nehéz kielégiteni, hiszen mind mást várunk egy jó játéktól. A kazuár rétegnek bedobnak egy LoL-t, PUBG-t, vagy nem tudom milyen mainsteam játékok vannak még (Meincraft, hogy stilusos legyek?) és el is vannak vele. Anno az Earth sorozat sem aratott túl nagy sikert, pont az összetettsége miatt. Azóta meg ugye az RTS műfaj is szinte teljesen kihalt (lehet hogy a DoW-nak is a 3 volt az utolsó dobása)
A kiegészítők (és nem DLC-k) akkoriban valóban jobbak voltak, de az áruk is húzós volt: a LoD ha jól emlékszem 5-6 ropi volt, ami azért nem kevés. A legjobb kieg nálam a Baldur's Gate 2: ToB, ami egyébként felfogható 3. résznek is és minden benne van, amivel egy kiváló játékot tökéletessé lehetett tenni.
Nem a "szuper" szón lovagoltam, hanem azon, hogy az eltöltött idő nem feltétlenül egyenesen arányos a minőséggel. Én számos szuper játékot fel tudok sorolni amitől nem idegen a szuper, mint jelző, nem kell ódzkodni ettől a szótól: Dead Space, FEAR, Far Cry 3 + Blood Dragon, Fallout 1-2, No One Lives Forever 1-2, Alien Isolation, Thief, Unreal Tournament 1., stb-stb. és igen, nekem, felhasználóként részletkérdés, hogy mennyien játszottak bármelyikkel is (szerintem baromi sokan, de mind1) és hogy mennyire volt sikeres egyik vagy a másik, a lényeg, hogy mind nagyon-nagyon tetszett és SZUPER volt velük játszani 😊
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.04.24. 11:55:43
1 - nem írtam le soha az életben egyetlen játékkal kapcsolatban azt, hogy "szuper". Olyan játék nem létezik. Ahogy hibátlan sem.
Olyat viszont biztosan írtam, hogy "imádtam minden percét", vagy hogy "remekül elvoltam vele", meg "egy pillanatra sem bántam meg a beleölt x,xxx Ft-ot" stb.
2 - ha utálnám / utáltam volna, akkor 1,000,000%, hogy fel nem telepítettem volna az első végigjátszás után. Helyette vagy 15-20 alkalommal végigjátszottam a megjelenése óta. Megvan DVD-tokos, eredeti kiadásban az alap + a LoD, és az egyik legértékesebb folytatásnak tartom a gémer karrierem során.
Még úgyis, hogy az alapjátéknak voltak gyermekbetegségei, és a Lord of Destruction kellett (meg azután is pár patch) ahhoz, hogy feljusson a csúcsra.
De én minden fázisban kitartottam mellette. Nagyon szép emlékeim születtek vele.
Te már az eredményt írod le, a ténymegállapítást, hogy sokan játsszák. Én meg pont arról írtam, hogy középszerű játékok érnek el indokolatlan sikereket a hírnév és a publicitás miatt. A World of Warcraftot szinte mindenki kipróbálta, ma is x millióan játsszák -> ebből következik hogy az Overwatch is biztosan jó. A PUBG-ot nincs olyan youtuber aki ki ne próbálta volna -> az x millió követő is ki fogja próbálni, annak ellenére, hogy semmivel nem jobb pl. a H1Z1-nél (ami pedig immár ingyenes is).
Eltöltött idő = szuper játék? Nem feltétlenül. Ennyi erővel minden multiplayer játék (amivel esténként nyomsz 1-2 kört) óriási.
Mondok egy jobbat: most 150 órám van a Dark Souls 3-ban, de elég lesújtó a véleményem róla. Tipikus üres, japán játék. Most már végigjátszom, de megtanultam, hogy ilyen jellegű játékhoz többet nem nyúlok, amikor ennyi jó RPG van a piacon. De hogy félreértés ne essék, nem tartom középszerűnek, mint pl. az Overwatch-t.
Van olyan próbálkozásom is, ahol a 128 Player MOD-dal játszottam... őrület.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.24. 11:05:15
De nálad így is mocsok sok a ~450 óra. Netszerte 250 óra körül beszélnek a játékosok a maxolásról. Nekem akkor ez lenne 300. Na ennek se holnap állok neki az is biztos.
Az Overwatch nem az én stílusom, de valami 35 millió ember tossza, sok minden igaz rá, de a középszar nem.
Legyünk őszinték és lássuk be, hogy a Blizz bármihez nyúl: Tarol.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legyünk őszinték, a Warcraft 3 óta nem volt nagy dobásuk.
Persze ez erősen szubjektív, de hát mi nem az?
A hírnév a meghatározó: A PUBG is "csak" egy erős közepes játék, ha nincs a sok let's playes youtuber, a játékosok döntő többsége átsiklott volna felette.
Akkor már csak a szar Blizz játékokat kell felsorolni.
Kezdem én:
1. Öööö
2. Hmmm...
3. Hát a...
4. Khmmm...
5. Well...
[merlinw.org]