Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Nem hiszem ,hogy az ubi, mert ps4-es cuccok is eltűntek, remélhetőleg csak átmeneti!

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

IMYke2.0.0.0
Mintha az arculatváltás betett volna egy kicsit az adatbázisának...
...de az sem kizárt, hogy Jubiék odaléptek kicsit...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Az allkeyshop-al mi történ? Szinte csak DLC-k meg ezer éves szarok vannak fent rajta, még egy FC5-sincs ami azért fura.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Mivel látom hogy a többségnek nem sikerült értelmezni amit irtam, igy ezt a témát skippelem kedves Sanyi. Részemről ennyi.
Igen. Eleinte még okés, de ahogy többet játszol, úgy lesz egyre hosszabb a töltési idő. A DLC-ket meg ne is kezd el az ajánlott szinthatár előtt. A "legszebb" egyébként az, amikor valamelyik DLC pályán bevillan, hogy megtámadták az egyik settlement, védd meg. Megvéded, visszamész, negyed óra múlva megint. Volt olyan, hogy egy hétig nem kaptam egy értesitést se, aztán meg egy délután hármat is.
Én a F3-t se untam, igaz hogy már van vagy 4-5 éve hogy játszottam vele. És rám elég nagy hatást is gyakorolt, mivel ez volt az első open world fps amivel játszottam. (amikor kiléptem a vault-ból öt percig bámultam a tájat, nem hittem el hogy az nem egy átvezető)
Te Gizi itt nem ingame képekről beszélünk hanem a kézzelfogható drágaságról,erről szól ez a topik (ha nem akkor én járok rossz helyen).
Csak halkan jegyezném meg nincsen telefosva 12000*80csilliós képekkel....az a kurva 3 kép oldalaként férjen már bele.
wantonly
Nekem eddig 100 órám van benne, de még egyszer ennyi biztos, hogy lesz, ha nem több, mert még sehol sem tartok. Viszont az F3-mal ellentétben ezt nem untam meg a közepén. A bázis építéssel még alig foglalkoztam, felfedezni való is van még bőven és sok küldetés. A fősztoriban alig haladtam és a story DLC-ket még el sem kezdtem. Nagyon sok mindent lehet benne csinálni amivel repül az idő. Mondjuk a töltési idővel is repül, iszonyat néha mennyit tölt! Igaz, nem SSD-n, hanem 7200rpm-es WD Black-re tettem, de az mi, hogy néha 1-2 perc amíg kimegyek az ajtón? Komolyan elővettem a stoppert. Nálatok is?
Furcsa mód nekem is nagyon bejött,és sok ilyen cím van még ami hatalmas bukta nálam mégis a hangulat jóval az átlag fölé emeli.
Kevesebb mint 50 óra. Egyébként teljesen én se értem, mert a NV sokkal szerteágazóbb volt, tartalmas DLC-k voltak hozzá, még is alig 100-al több órám volt benne. Ráadásul kb olyan 400 óra után kezdtem el csak úgy futkározni a pályán, hogy felderitsem azokat a területeket, amiket még nem sikerült (elég sok ilyen volt, főleg a déli részen) De pl a belvárosban rengeteget kóboroltam illetve volt olyan is, hogy Az Erődből csak úgy átugrottam a szomszédban táborozó raiderekhez, aztán a közelben lövöldöztek a szupermutik, akkor oda is oda mentem hogy összeszedjem a loot-ot, aztán megint hallottam lövöldözést... És ezt az 500 órát úgy, hogy nem épitettem várost-vaultot, csak leszórtam az épületeket ahol volt hely, szóval arra minimális időt forditottam csak. Sztem a craftolást sem vittem túlzásba, de azért 2-3 robotot összedobtam, meg minden PA-ból is volt egy (Az erőd udvaron volt egy PA sor a bejárattól egészen a rádióadóig) Szóval nagyon sokszor csak úgy barangoltam, felfedeztem, aztán sok helyre később még egyszer vissza kellett menni valamilyen küldi miatt. Meg vannak ezek a végtelen ismételhető küldik (kisérd el a BoS irnokot, hozd el ezt/azt a ketyerét, törd fel a számitógépet), ezekből is csináltam kb 20-30-t biztosan.
Tinman
Ehhez minden pixelt meg kellett számolni... kétszer :-D

..és még csak kis sem maxoltad ^^

Mondjuk a fürdés, hajmosás, kutyasétáltatás, vacsi ebből mennyi lehet?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Az 500 óra nyilván nem a végigvitelhez kellett, ebben benne van a sok lődörgés/grindelés/stb. Viszont a F4-el csak egyszer játszottam, kb 500 óra körül zártam le a fő történetet, de a NW DLC-vel nem végeztem. (a többivel igen). A F:NV-ban több mitn 600 órám van, de azt kétszer végigvittem (új kari, összes DLC és abban is benne van az acsik utáni rohangálás is)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ennyit a barokkos túlzásról. F3-ról sajnos nincs statisztikám, mert az még nem Steam-es volt, hanem korongról futott (asszem az volt az utolsó nem Steam-es játékom) De sztem 100 órám abban is legalább volt (inkább több), de akkor nyilván hazudok.
A logikus valóban az lenne, de miért adnák olcsóbban, ha egyszer többet is elkérhetnek érte? Szerintem ez kicsit olyan, mint a háliwúdi filmek. Csinálnak valamit, ami teljesen középszerű és egyébként a kutya nem nézné meg, de megvesznek egy szinészt, aki miatt garantáltan sokan beülnek a moziba és már is a siker.(pl John Wick, ami Reeves nélkül egyszerűen eltűnt volna a többi "lövünk oszt cső" akciófilm között, vagy a Barry Seal, amire talán Tom Cruise neve becsábit pár embert). Hány olyan ember van, akinek már rég elment a kedve a CoD/Bf/AC/stb vonatoktól, aminek 2-3 kötelezően meg kell jelenni és vagy sikerül valami újat letenni az asztalra, vagy nem.
Kár hogy nincs olyan Steam-es statisztika, hogy átlagosan hány órát tesznek bele a játékosok egy-egy cimbe. Kiváncsi lennék a top 10-re.
Tinman
A topik célja alapvetően továbbra is az, hogy érdekesebb kiadás fotója ide nyugodtan bekerülhessen. Oks, hogy téged ez pont nem érdekel, de minket meg ugye igen, hiszen 9 éve alapvetően ezért járunk ide, csak közben millió egyéb, az eredeti játékokról szóló téma is rendre idekeveredik, ami szerintem tök rendben van.

Remember Me egy kissé nekem is csalódás, noha szeretem a francia stúdiók nézőpontját, mert gyakran érdekes és egyedi világokat képesek kreálni. A játékmechanikai húzásai, mint a "nem tudsz visszamenni 1 métert, mert script volt", a "gyártsál kombókat" és a néha értékelhetetlen kamerakezelés azonban árnyalja a képet rendesen. Most jégre is tettem, majd talán holnap folytatom, mert felhúzott a tegnapi kreténsége, hogy nem mehetek 1 métert vissza, mert egy 2 méteres akadály állja az utam és nem kapaszkodik rá fel a csaj.

A Fallout 4 GOTY-ra az 500 órát barokkos túlzásnak veszem tőled. A kimaxolósok szerint is max 250 óra. Nekem a F3 Goty kimaxolása 140 óra körül volt és aki nálam lassabban halad, az hazudik. (Minden vackot kipróbálok, minden helyre benézek, többféle lehetőséget kipróbálok, etc.)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Részben teljesen egyetértek veled.

Ezzel viszont nem nagyon: "azért nem olcsók a játékok mert nincs bennük semmi tartalom, semmi megújulás"

Pont, hogy ettől kellene, hogy olcsóbb legyen, hiszen kevesebb tartalom, kisebb költségek... bejáratott IP/engine/fejlesztői eszközök dettó kisebb költségek.

Tinman
Igazából ha visszanézed nem én voltam a témaindító, csak sodródtam az árral. Szvsz nyugodtan lehetne egy Day1 AAA játék ára 75.000 Ft is, mert úgyis tudom, mire tényleg végleges lesz, addigra 3k-ért vihető belőle a fullos Gold Edition és akkor még türelmetlen is voltam. Na meg ha 2x ennyit élnék se lenne elég időm minden játék végigtolni

benőmenő
A Grid2 taknyoncsúszós/driftelős irányítására soha nem tudtam ráérezni, az Autosport pedig még mindig árkád, de már nyomokban mintha gépjármű terelgetésre emlékeztetne. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom a filléres Logitech Momo kormányommal.
Online 1000 óráim nincsenek, a Grid 2-ben 2 órám van. Az Autosportban 82 óra, viszont a kariernek a felét se csináltam meg, online meg tényleg csak pár time triallal szórakoztam, szóval van benne tartalom bőven.
Ami nagyon tetszett az Autosportban, hogy tényleg versenyhétvégék vannak, szabadedzéssel, időmérővel. A Gran Turismoban pl. ki nem állhatom amikor 20 autót kell megelőzni 2 kör alatt a random libakergetőn.
Akinek anno a ToCA Racedriver játékok bejöttek, nem kérdés melyiket ajánlanám a 3 Grid közül. Még az ai is az a kemény túraautós, de azért nem akkora rémálom egy open-wheel verseny mint a Race Driver 3-ban.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.04.23. 17:22:27
IMYke2.0.0.0
Én, aki mindkettővel játszottam -- GRID 2: karrier ~40 óra, online 2000 óra és nőni fog, Autosport: kicsi karrier (~1-2 óra), és kicsi online (~10 óra) -- behányok az Autosport nyújtotta
- menürendszer túlbonyolítástól
- a multiplayer szándékos lassításától
- a multiplayerbeli autó osztályok külön-külön fejlesztésétől (több ezer játékórával számoltak a Codie-nál gondolom)
- és a már-már játékost szívató antifizikáig elmenő "realizmussal".

A GRID 2 a maga direkt árkádos fizikájával és a driftelős játékmenetével milliószor szórakoztatóbb, SZÁMOMRA. Ha nem így lenne, akkor már 1000+ órám lenne az Autosportban.
Uff. Szerintem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ma 7 éves a STEAM fiókom... a STEAM / Valve ráadásul lufikkal köszönt érte a webes felületen 😊

Én arra gondoltam, hogy nekem azért drágák mivel nincs benne tartalom, ha lenne újítás és tartalom, akkor azt mondanám, hogy ennyit megér de rég találkoztam ilyen játékkal, amire azt mondhatnám, hogy igen ez megérte az árát azt kaptam amit ígértek és a játék is szórakoztató van benne tartalom hosszú ideig elleszek vele.

A profitmaximalizálásban abszolút egyetértünk. Sajnos a nagy csapat és komoly fejlesztési költség sem garancia lásd SW:TOR. Inkább én az indie játékokban vélem felfedezni azt az újítási szándékot, amit várnék.
Prince23
Értékeltem Steamen egy régi autós játékot, vannak hibái, sőt. de azért összességében szerintem mégis veri az előző részt.
Grid Autosport steam vélemény

MerlinW
Nem. Egyébként ízlések..., nekem az egyik kedvenc játékom, 4x is végigjátszottam.

"felőlem akár szólhatna ez a topic csak képes posztokról is (és akkor nem is kéne ide járnom),"

Hát, ne járj ide. Senki sem mondta hogy kötelező idejárnod. Hiányozni sem fogsz senkinek, ha a lelki épségünkért aggódnál.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.23. 16:00:31

[merlinw.org]

Nem annak próbálták eladni?
Voltan
Remember Me, mint AAA-s játék? 😄😄😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Látom nem sikerült megérteni a problémámat. Engem nem érdekel, ki hány képet rak fel, felőlem akár szólhatna ez a topic csak képes posztokról is (és akkor nem is kéne ide járnom), engem az zavar, hogy egy egyébként engem baromira nem érdeklő játékról készült képeket kell lapozgatnom, ha vissza akarok keresni egy kommentet. Tudom, spoilerbe rakni majdnem kétszer annyi időbe telik, mint átgörgetni rajta, de érdekes módon más topicocban ez menni szokott. Nyilván ha mindenhol máshol is ezt látnám, nem tenném szóvá. (WoWs-ban raktam fel régebben pár csatajelentést, de mivel mások is spoilerbe rakták, én is, és nem tört le a kezem, nem ette meg senki a kajám és a bankszámlámról sem húztak le pénzt érte)

A Remember Me volt az utóbbi pár év első olyan játéka, amit menet közben töröltem le. Eleve nem szeretem a tps-eket, de gondoltam a történet majd kárpótol érte. aztán jöttek ezek a "jrpg"-s verekedős részek, aztán még gyártsak kombókat is, közben meg még platformer is a játék és ha nem pont a 33. pixelnél nyomom meg az ugrás gombot, akkor instant halál... és a célzásról még nem is beszéltem. Amikor rámjön 5 ellenfél, próbálok egyet becélozni, de vagy a kamera ugrál össze-vissza, vagy a célpontot választom ki rosszul. Van az az aknamezős rész, én ott adtam fel. Eleve utálom a boss harcokat, amikor az ellenfél csak a bal heréjén keresztül sebezhető, de akkor is csak az után, hogy leverted róla a kis kék bizbaszokat és minden elkezd zölden villódzni, de mire becélzod a balheréjét, persze már visszanöveszti a bizbaszokat és kezdheted az egészet elöltől... Hát kösznem. Inkább letöröltem. Máig nem értem, hogy lehet egy AAA cimet, ami alapvetően verekedésről meg ugrabugráról szól ilyen ratyi irányitással kiadni. Mondjuk a platformerektől még anno a PoP meg a Lion King elvették a kedvem, A Tomb Raidert már ki se próbáltam.

Ami az árakat illeti, szerintem azért jócskán benne van az is, hogy megnövekedtek a kiadói költségek. Egy normális cimre azért nem kevés reklámpénz elmegy, a fejlesztés sem olcsó, ráadásul évekig elhúzódhat. A digitális terjesztés ugyan csökkenti ezeket valamennyire, hiszen a fizikai tartalmak legyártása sem lehetett éppen olcsó. Talán ti irtátok, hogyamit darabszámot régen sikerült eladni egy játékból, és hatalmas siker volt, azzal ma sok esetben még a költségeket sem tudják fedezni. Pedig a játékos bázis sokkal nagyobb lett, hiszen 20 éve szinte még csak hc játékosok voltak, most meg már lassan több a "gémer", mint a nem gémer. De a piacon is látszik, hogy hatalmas változáson ment át.
A Fallout 4-t én is kiadás környékén vettem meg, szerencsére volt rá valami kuponom vagy mi, a DLC meg le volt árazva. Ennek ellenére a DLC igen csúnya lehúzás volt, az áremelés meg iszonyat pofátlan húzás, hiszen ténylegesen csak 2,5 tartalmi DLC volt benne, a többi csak ilyen "neszesemmi fogdmeg jól" (és ezért elkérték egy egész játék árát). De még úgy, hogy drágán vettem meg is jól jöttem ki, hiszen a több mint 500 óra játékidő (egy végigjátszás) elég jó ft/óra arányt adott. És sokszor én is felkapom a fejem arra, hogy mi pénzt elkérnek egy-egy játékért De egyrészt mindenkinek más elvárásai vannak egy játékkal szemben, Van aki pl jól el volt a No Mans Sky-al, a többség meg háborgott, hogy egy összedobott játékért hogy voltak képesek elkérni annyi pénzt (én nem játszottam vele, igy nem is foglalnék állást abba, kinek volt vagy kinek sem igaza). Biztos benne van a magas árakban az is, hogy az emberek többet hajlandóak áldozni... vagyis van egy ilyen réteg is, akik nem alacsonyodnak le a F2P vagy indie játékokhoz, mert "az ingyé van/olcsó, akkor biztos gagyi is". Aki day1 akar játszani, az nyúljon a zsebébe, aki meg türelmes, az általában be tudja szerezni rövid időn belül töredék áron is a játékot.
És visszaemlékezve, régen a GS-ben volt mindig különleges kiadású játék. Már 15 éve is elkértek simán 20-30k-t egy gyűjtői vagy különleges kiadásért. Ha figyelembe vesszük az inflációt, a mai árak sincsenek annyira elszálva. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az akciós játékokat (igaz hogy kicsit régebbieket) pár ezerért be lehet szerezni, amik dobozosan, 15 éve sem voltak olcsóbbak.
MarkBlade
én pont hogy mostanság kellemeset csalódok az UBI-ban.. persze nem mondom hogy tökéletesek... DE.. a játékok általában jók amit kiadnak. Minden évben adnak ingyen játékot is / többet is/ nem kis neveket. Játékaik pedig ha kicsit türelmes az ember hamar ésszerű 10k alatti árba kerülnek. A nagy nevek között még ők a legnormálisabbak..
És +1 figyelnek hazánkra és magyar felirat kerül a játékaikba.
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2018.04.23. 13:34:51
wantonly
A gondolatmeneted szerint nem pont fordítva kellene lennie? Tehát, ha ugyanazt kapjuk egy sablon alapján, akkor kevesebb munka, fejlesztési költség lenne, ami olcsóbb árakat eredményezne. Szóval most profitmaximalizálás zajlak, minél kevesebb munkát fektetnek bele, de többet akarnak. De azt aláírom, hogy egy komoly játékhoz most nagy csapat és sok idő kell, ez növeli a költségeket.
Én inkább azt mondanám, hogy azért nem olcsók a játékok mert nincs bennük semmi tartalom, semmi megújulás. Teljesen általánosságban mondtam és igen vannak kivételek. De ahogy te is írtad régen valami újat, egyedit kellett letenni az asztalra, most meg a biztosról húzzák az ezernyi rókabőrt. Persze a kérdés az, hogy tényleg el lehet adni marketinggel mindig ugyanazt, nagyon minimális változtatással csak a sablonokra rámenve? A válasz sajnos igen. És igen nekem is el tudtak ilyet adni, át tudtak verni. Ezért is van például az Ubisoft, COD..etc a bann listámon.....ameddig bírom.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.23. 12:11:43
Kövezzetek meg én szeretem ha valaki belinkel egy szép dobozos játékot,ha már hobbi adjunk az érzésnek...akinek nem tetszik bekaphatja! 😊
Legyen az gyűjtői vagy csak a régi Garfield első 100 példánya,esetleg Galaktika.
Utoljára szerkesztette: nxs, 2018.04.22. 22:08:24
3Error
<#eljen>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

IMYke2.0.0.0
Nagyon nem értem, hogy mit akarsz ezzel napok óta...
Mintha sajnálnád a játékfejlesztőket és a kiadókat, és legalábbis azt szeretnéd, hogy 30000 Ft-os nyitónapi árakkal induljanak a szebb jövőért, mert hát a nextgenes GTA 7 legyártásához biztosan az kell...
Jáááj....

Tinman
Tehát olcsók a játékok, mondom én...

IMYke2.0.0.0
Tegyük hozzá, hogy most márt 10-ból 9-en egyáltalán nem vásárolunk dobozos játékokat/gyűjtői verziókat...
...a meglévőket meg már megmutattuk egymásnak sok évvel ezelőtt...

Tinman
Mivel dobozos játékot már nagyon ritkán veszünk... egy +1 sort belinkelni, meg semmi értelme.

Tinman
Ez hibás koncepció. A 2. végigjátszás az elmaradt dolgok pótlásáról szólhat, amiket nem vett észre az ember, de itt a k. élet rakja farba őket, látom, hogy arra kellett volna előbb mennem, de sehogy nem engedi, csak ha az EGÉSZ fejezetet előröl elkezdem (kizárt). Komolyan mondom néhány játékfejlesztő, mint életeben nem játszott volna semmivel, mielőtt leül játékot készíteni. "What were they thinking?"

Amúgy esélytelen, hogy 2x végigtoljam... ezek a combofétis cuccok csak egy nagyon alap szinten mozgatnak meg. Amikor már 7 combos baromságok vannak, amiből van 10-féle legalább ott én elalszom a kreténségen. Az engem nem szórakoztat. No meg zsáknyi remek játék van, nem érdemel ez tőlem 2. végigvitelt, noha a hangulata és egyes megoldásai jópofák. Csak hát itt is a gameplay, az ami többnyire harmatos. (1 gombos mászás x5, cutscene, kicsi harc, cutscene, 1 gombos mászás x3, cutscene, nagyobb harc, 1 gombos mászás x3, miniboss.)

Tényleg ez a topik lényege. 😄

Mikor először idejöttem vagy 4-5 éve, még teli volt dobozos játékokkal a topik. Ma már csak eszmecserék mennek, meg vitatkozások néha. Kép kirakása szinte már OFF topiknak számít, annyira ritka. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Faterom magánfuvarozóként hazahozott havi 20-30 ezret - egy gombóc fagyi 5ft volt. Akkor matekozzunk...ha most van ahol 250ft 1 gombóc akkor egy magánfuvarozónak mennyit kéne keresnie havonta?
Lehet így is számolni,van értelme...nem sok.
IMYke2.0.0.0
Én többször is végigjátszottam. Nekem bejött a játék.

Annyira azért nem volt jó, hogy kétszer vigyem végig. 😊 Gyűjtögetős szarok is csak azért kellettek mert upgradeket adtak, amúgy nem szoktak érdekelni annyira.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2018.04.22. 15:39:23

Why so serious?

grebber
Emiatt soha nem 1 végigjátszásos egy ilyen game...

Next PC upgrade: 2022

Remember Me ebből a szempontból borzalmas, amikor van két ugyanolyan leágazás, egyik valami collectible, a másik amerre a sztori visz, de nem tudni melyik melyik. Aztán ha a sztori felé mész akkor meg nem enged vissza. Maga a játék tetszett de emiatt a marhaság miatt pofátlanul guide-ból lestem ki ilyeneknél merre kell menni előbb.

Why so serious?

Tinman
Remember Me

A jó k. anyját annak, akik ennyire betegesen scriptel egy játékban!!!

2 irány van, messziről nézve, mind a 2 irány után lehet olyan esemény, amelyik után esélyes, hogy nem tudok visszamenni. A rövidebbet választottam. Naná, hogy elbaxtam! Próbálok visszaugrani, de ilyen 2 méteres magasságot már nem fog meg ez a nyomorult bige. Ok, semmi pánik. Ellenőrzőpont visszatöltése: Aha... pont oda dob ahol voltam, mert volt egy kisebb átvezetés.

Ezt így hogy képzelik amúgy? Mennyire kell ehhez gyökérparasztnak lenni, hogy a játékomban BÜNTESSEM azt, aki kíváncsi a munkámra?

Tinman
Na most ha te előállítasz valamit és nem az üdvhadsereg számára gyártod, akkor valószínűleg mindent megteszel azért, hogy abból a legtöbb profitot kihozd úgy, hogy annak ára elfogadható legyen a vásárlóid részére. Egyébként igen, biztosra veszem, hogy nagyon sok fejlesztő kerülni veszélybe azzal, ha Day1 30 euro körül indítaná a játékét. Ennyivel akkor lehet valódi nyereséget termelni, ha iszonyat jó terméket alkottál. Ahhoz viszont jellemzően sok pénz kell (vannak kivételek), vagy vaskos hitel, szóval ez egy ördögi kör. Amikor meg már nem megy a szekér annyira, lehet akciózni, később bundlizni, hogy minél többet kivegyél a befektetett melóból.

A From mocskolódásai az már egy újabb level, amikor a hypetraint megülik és fejik a róka csecsit' amennyire csak lehet.

(20$ a F4 GOTY-ért baromi jó ár volt.)

Dzsini
Szerintem másik irányból kell nézni - a jelenlegi árak egyszerűen azért vannak, mert ennyiért is el tudják gond nélkül adni. A mostani gazdasági helyzet bőségesen keresletvezérelt (rengeteg az elköltésre váró pénz, szó szerint bármit el tudnak adni), tehát nyugodt szívvel emelhetik az árakat, növelhetik a kiadott dolgok számát, vezethetnek be újabb és újabb pénzköltési lehetőségeket (dlc, mikrotranzakció, lootboxok, stb.).
Ezzel együtt pedig, mivel nagyobb a bevétel, nagyobb költségeket is vállalnak - több fejlesztő, nagyobb csoportok, több reklám, mert jut is, marad is.

A türelmesebbek és szűkebb pénztárcával rendelkezők pedig szintén jól járnak, hiszen az új dolgok megjelenése magával hozza a régi dolgok gyors elértéktelenedését, és az akciózás korábbi beindulását. Ma már azért nem ritka, hogy kevesebb, mint 1 éven belül komoly kedvezményeket látni egy-egy terméknél.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wantonly
A kérdés az, hogy azért van ez a folyamat mert a kiadóknak/fejlesztőknek létszükséglet a megnövekedett fejlesztési költségek miatt, vagy mert még többet akarnak lehúzni? Vannak a necces esetek, amikor többször eladják nekünk szinte ugyanazt, pl. Darks Souls II alapjáték és a Scholar esete. Ha teljes áron kellene játékokat vennem a boltban és nem lehetne olcsón vásárolni, negyed ennyi játékom sem lenne.

A Fallout 4-et, ha már említetted, 20$-t vettem meg a GOTY-t, viszont utólag belegondolva a sok bug ellenére is minden pénzt megért, régen élveztem már így játékot, majd írni fogok róla egy ajánlót is, ha így munka mellett egyszer be tudom fejezni. 😊
Tinman
Ja hát azt nem kell bemutatnod, hogy lassan Szomália szintjén tendálunk... ettől még a játékok Day1 globális árazása elég baráti. Attól, hogy mi szerencsétlenek vagyunk, attól még egy luxuscikknek lehet korrekt árazása.

Tinman
Ha jól megnézed éppen a drágulási folyamat szerves része a Season Pass és DLC üzletpolitika. Aki nem bír várni, az mocskosul a zsebébe kell nyúljon. Egy Fallout 4 esetében, ha emlékszel rá ez úgy nézett ki, hogy volt az alapjáték 59.99 Euro, a Season Pass egy rövid ideig akciós volt hozzá, majd 49.99 Euro-s cetlit kapott. Ez bizony 110 Euro, ami cirka 34.000 Ft. De igazából ez a türelmetlenekre vonatkozik, a legtöbben várnak kicsit, aztán vesznek egy Goty-t vagy bevárnak egy 50%-ot és máris kevésbé fáj.

Az előállítási költségek szerintem csak növekedtek. Eleve a fejlesztői bérek világszinten is kilőttek a Holdba, a bérleti díjakról, licenc jogokról már nem is beszélve.

Régen se volt túlárazva... ott eleve az is nehézség volt, hogy sokszor úttörőt kellett játszania egy fejlesztőnek, hiszen sorba jöttek az olyan IP-k, melyek korábban nem léteztek. Egyedi motorok, egyedi megoldások, nem is túlságosan sok lehetséges melós, akik oda mentek ahol többet fizettek nekik... akkor is aranyat értek, meg most is, bár már többen vannak. És igen, az adathordozó és a csomagolási költségek is nyilván megnyomták az árakat.

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0

Csak szólok...

//Szerk: a 300003 ismerete, áttekintése kell a megértéshez...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.22. 10:16:10

IMYke2.0.0.0
Tényleg meghatóan szomorú lett a vége... 😞

//A platformer elrontása miatt nem tudnék neki adni 10/10-et, ha pontozni kellene.

wantonly
Szerintem így nem lehet összehasonlítani! A játékok nagyságrendileg más mennyiségben és módon készülnek napjainkban. A mostani árakon látjuk nagyjából, hogy mennyiért éri meg nekik, tehát ezen az áron biztosan/valószínűleg nyereséges. Tehát régen vagy túl volt árazva (mint luxus-hobby termék), vagy valamiért még nagyobb volt az előállítási költsége, vagy nem lehetett olyan könnyen eljuttatni az emberekhez ahogy manapság. Floppy-n terjeszteni nem ugyanaz, mint a mai Kánaánban. Viszont azt gondolom olcsóbban is tudnák adni (ha akarnák), egy bőrlehúzós teljes árú + dlc-s + mikrótranzakciós játék szerintem egy valagnyi pénzt hoz.