Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
...de az sem kizárt, hogy Jubiék odaléptek kicsit...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Én a F3-t se untam, igaz hogy már van vagy 4-5 éve hogy játszottam vele. És rám elég nagy hatást is gyakorolt, mivel ez volt az első open world fps amivel játszottam. (amikor kiléptem a vault-ból öt percig bámultam a tájat, nem hittem el hogy az nem egy átvezető)
Csak halkan jegyezném meg nincsen telefosva 12000*80csilliós képekkel....az a kurva 3 kép oldalaként férjen már bele.
..és még csak kis sem maxoltad ^^
Mondjuk a fürdés, hajmosás, kutyasétáltatás, vacsi ebből mennyi lehet?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ennyit a barokkos túlzásról. F3-ról sajnos nincs statisztikám, mert az még nem Steam-es volt, hanem korongról futott (asszem az volt az utolsó nem Steam-es játékom) De sztem 100 órám abban is legalább volt (inkább több), de akkor nyilván hazudok.
Kár hogy nincs olyan Steam-es statisztika, hogy átlagosan hány órát tesznek bele a játékosok egy-egy cimbe. Kiváncsi lennék a top 10-re.
Remember Me egy kissé nekem is csalódás, noha szeretem a francia stúdiók nézőpontját, mert gyakran érdekes és egyedi világokat képesek kreálni. A játékmechanikai húzásai, mint a "nem tudsz visszamenni 1 métert, mert script volt", a "gyártsál kombókat" és a néha értékelhetetlen kamerakezelés azonban árnyalja a képet rendesen. Most jégre is tettem, majd talán holnap folytatom, mert felhúzott a tegnapi kreténsége, hogy nem mehetek 1 métert vissza, mert egy 2 méteres akadály állja az utam és nem kapaszkodik rá fel a csaj.
A Fallout 4 GOTY-ra az 500 órát barokkos túlzásnak veszem tőled. A kimaxolósok szerint is max 250 óra. Nekem a F3 Goty kimaxolása 140 óra körül volt és aki nálam lassabban halad, az hazudik. (Minden vackot kipróbálok, minden helyre benézek, többféle lehetőséget kipróbálok, etc.)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ezzel viszont nem nagyon: "azért nem olcsók a játékok mert nincs bennük semmi tartalom, semmi megújulás"
Pont, hogy ettől kellene, hogy olcsóbb legyen, hiszen kevesebb tartalom, kisebb költségek... bejáratott IP/engine/fejlesztői eszközök dettó kisebb költségek.
Online 1000 óráim nincsenek, a Grid 2-ben 2 órám van. Az Autosportban 82 óra, viszont a kariernek a felét se csináltam meg, online meg tényleg csak pár time triallal szórakoztam, szóval van benne tartalom bőven.
Ami nagyon tetszett az Autosportban, hogy tényleg versenyhétvégék vannak, szabadedzéssel, időmérővel. A Gran Turismoban pl. ki nem állhatom amikor 20 autót kell megelőzni 2 kör alatt a random libakergetőn.
Akinek anno a ToCA Racedriver játékok bejöttek, nem kérdés melyiket ajánlanám a 3 Grid közül. Még az ai is az a kemény túraautós, de azért nem akkora rémálom egy open-wheel verseny mint a Race Driver 3-ban.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.04.23. 17:22:27
- menürendszer túlbonyolítástól
- a multiplayer szándékos lassításától
- a multiplayerbeli autó osztályok külön-külön fejlesztésétől (több ezer játékórával számoltak a Codie-nál gondolom)
- és a már-már játékost szívató antifizikáig elmenő "realizmussal".
A GRID 2 a maga direkt árkádos fizikájával és a driftelős játékmenetével milliószor szórakoztatóbb, SZÁMOMRA. Ha nem így lenne, akkor már 1000+ órám lenne az Autosportban.
Uff. Szerintem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A profitmaximalizálásban abszolút egyetértünk. Sajnos a nagy csapat és komoly fejlesztési költség sem garancia lásd SW:TOR. Inkább én az indie játékokban vélem felfedezni azt az újítási szándékot, amit várnék.
Grid Autosport steam vélemény
"felőlem akár szólhatna ez a topic csak képes posztokról is (és akkor nem is kéne ide járnom),"
Hát, ne járj ide. Senki sem mondta hogy kötelező idejárnod. Hiányozni sem fogsz senkinek, ha a lelki épségünkért aggódnál.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.23. 16:00:31
[merlinw.org]
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A Remember Me volt az utóbbi pár év első olyan játéka, amit menet közben töröltem le. Eleve nem szeretem a tps-eket, de gondoltam a történet majd kárpótol érte. aztán jöttek ezek a "jrpg"-s verekedős részek, aztán még gyártsak kombókat is, közben meg még platformer is a játék és ha nem pont a 33. pixelnél nyomom meg az ugrás gombot, akkor instant halál... és a célzásról még nem is beszéltem. Amikor rámjön 5 ellenfél, próbálok egyet becélozni, de vagy a kamera ugrál össze-vissza, vagy a célpontot választom ki rosszul. Van az az aknamezős rész, én ott adtam fel. Eleve utálom a boss harcokat, amikor az ellenfél csak a bal heréjén keresztül sebezhető, de akkor is csak az után, hogy leverted róla a kis kék bizbaszokat és minden elkezd zölden villódzni, de mire becélzod a balheréjét, persze már visszanöveszti a bizbaszokat és kezdheted az egészet elöltől... Hát kösznem. Inkább letöröltem. Máig nem értem, hogy lehet egy AAA cimet, ami alapvetően verekedésről meg ugrabugráról szól ilyen ratyi irányitással kiadni. Mondjuk a platformerektől még anno a PoP meg a Lion King elvették a kedvem, A Tomb Raidert már ki se próbáltam.
Ami az árakat illeti, szerintem azért jócskán benne van az is, hogy megnövekedtek a kiadói költségek. Egy normális cimre azért nem kevés reklámpénz elmegy, a fejlesztés sem olcsó, ráadásul évekig elhúzódhat. A digitális terjesztés ugyan csökkenti ezeket valamennyire, hiszen a fizikai tartalmak legyártása sem lehetett éppen olcsó. Talán ti irtátok, hogyamit darabszámot régen sikerült eladni egy játékból, és hatalmas siker volt, azzal ma sok esetben még a költségeket sem tudják fedezni. Pedig a játékos bázis sokkal nagyobb lett, hiszen 20 éve szinte még csak hc játékosok voltak, most meg már lassan több a "gémer", mint a nem gémer. De a piacon is látszik, hogy hatalmas változáson ment át.
A Fallout 4-t én is kiadás környékén vettem meg, szerencsére volt rá valami kuponom vagy mi, a DLC meg le volt árazva. Ennek ellenére a DLC igen csúnya lehúzás volt, az áremelés meg iszonyat pofátlan húzás, hiszen ténylegesen csak 2,5 tartalmi DLC volt benne, a többi csak ilyen "neszesemmi fogdmeg jól" (és ezért elkérték egy egész játék árát). De még úgy, hogy drágán vettem meg is jól jöttem ki, hiszen a több mint 500 óra játékidő (egy végigjátszás) elég jó ft/óra arányt adott. És sokszor én is felkapom a fejem arra, hogy mi pénzt elkérnek egy-egy játékért De egyrészt mindenkinek más elvárásai vannak egy játékkal szemben, Van aki pl jól el volt a No Mans Sky-al, a többség meg háborgott, hogy egy összedobott játékért hogy voltak képesek elkérni annyi pénzt (én nem játszottam vele, igy nem is foglalnék állást abba, kinek volt vagy kinek sem igaza). Biztos benne van a magas árakban az is, hogy az emberek többet hajlandóak áldozni... vagyis van egy ilyen réteg is, akik nem alacsonyodnak le a F2P vagy indie játékokhoz, mert "az ingyé van/olcsó, akkor biztos gagyi is". Aki day1 akar játszani, az nyúljon a zsebébe, aki meg türelmes, az általában be tudja szerezni rövid időn belül töredék áron is a játékot.
És visszaemlékezve, régen a GS-ben volt mindig különleges kiadású játék. Már 15 éve is elkértek simán 20-30k-t egy gyűjtői vagy különleges kiadásért. Ha figyelembe vesszük az inflációt, a mai árak sincsenek annyira elszálva. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az akciós játékokat (igaz hogy kicsit régebbieket) pár ezerért be lehet szerezni, amik dobozosan, 15 éve sem voltak olcsóbbak.
És +1 figyelnek hazánkra és magyar felirat kerül a játékaikba.
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2018.04.23. 13:34:51
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.23. 12:11:43
Legyen az gyűjtői vagy csak a régi Garfield első 100 példánya,esetleg Galaktika.
Utoljára szerkesztette: nxs, 2018.04.22. 22:08:24
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Mintha sajnálnád a játékfejlesztőket és a kiadókat, és legalábbis azt szeretnéd, hogy 30000 Ft-os nyitónapi árakkal induljanak a szebb jövőért, mert hát a nextgenes GTA 7 legyártásához biztosan az kell...
Jáááj....
...a meglévőket meg már megmutattuk egymásnak sok évvel ezelőtt...
Amúgy esélytelen, hogy 2x végigtoljam... ezek a combofétis cuccok csak egy nagyon alap szinten mozgatnak meg. Amikor már 7 combos baromságok vannak, amiből van 10-féle legalább ott én elalszom a kreténségen. Az engem nem szórakoztat. No meg zsáknyi remek játék van, nem érdemel ez tőlem 2. végigvitelt, noha a hangulata és egyes megoldásai jópofák. Csak hát itt is a gameplay, az ami többnyire harmatos. (1 gombos mászás x5, cutscene, kicsi harc, cutscene, 1 gombos mászás x3, cutscene, nagyobb harc, 1 gombos mászás x3, miniboss.)
Mikor először idejöttem vagy 4-5 éve, még teli volt dobozos játékokkal a topik. Ma már csak eszmecserék mennek, meg vitatkozások néha. Kép kirakása szinte már OFF topiknak számít, annyira ritka. 😄
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Lehet így is számolni,van értelme...nem sok.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2018.04.22. 15:39:23
Why so serious?
Why so serious?
A jó k. anyját annak, akik ennyire betegesen scriptel egy játékban!!!
2 irány van, messziről nézve, mind a 2 irány után lehet olyan esemény, amelyik után esélyes, hogy nem tudok visszamenni. A rövidebbet választottam. Naná, hogy elbaxtam! Próbálok visszaugrani, de ilyen 2 méteres magasságot már nem fog meg ez a nyomorult bige. Ok, semmi pánik. Ellenőrzőpont visszatöltése: Aha... pont oda dob ahol voltam, mert volt egy kisebb átvezetés.
Ezt így hogy képzelik amúgy? Mennyire kell ehhez gyökérparasztnak lenni, hogy a játékomban BÜNTESSEM azt, aki kíváncsi a munkámra?
A From mocskolódásai az már egy újabb level, amikor a hypetraint megülik és fejik a róka csecsit' amennyire csak lehet.
(20$ a F4 GOTY-ért baromi jó ár volt.)
Ezzel együtt pedig, mivel nagyobb a bevétel, nagyobb költségeket is vállalnak - több fejlesztő, nagyobb csoportok, több reklám, mert jut is, marad is.
A türelmesebbek és szűkebb pénztárcával rendelkezők pedig szintén jól járnak, hiszen az új dolgok megjelenése magával hozza a régi dolgok gyors elértéktelenedését, és az akciózás korábbi beindulását. Ma már azért nem ritka, hogy kevesebb, mint 1 éven belül komoly kedvezményeket látni egy-egy terméknél.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Fallout 4-et, ha már említetted, 20$-t vettem meg a GOTY-t, viszont utólag belegondolva a sok bug ellenére is minden pénzt megért, régen élveztem már így játékot, majd írni fogok róla egy ajánlót is, ha így munka mellett egyszer be tudom fejezni. 😊
Az előállítási költségek szerintem csak növekedtek. Eleve a fejlesztői bérek világszinten is kilőttek a Holdba, a bérleti díjakról, licenc jogokról már nem is beszélve.
Régen se volt túlárazva... ott eleve az is nehézség volt, hogy sokszor úttörőt kellett játszania egy fejlesztőnek, hiszen sorba jöttek az olyan IP-k, melyek korábban nem léteztek. Egyedi motorok, egyedi megoldások, nem is túlságosan sok lehetséges melós, akik oda mentek ahol többet fizettek nekik... akkor is aranyat értek, meg most is, bár már többen vannak. És igen, az adathordozó és a csomagolási költségek is nyilván megnyomták az árakat.
http://blog.camposanto.com/post/173170027579/campo-santo-news
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.04.22. 10:46:50
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Csak szólok...
//Szerk: a 300003 ismerete, áttekintése kell a megértéshez...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.22. 10:16:10
//A platformer elrontása miatt nem tudnék neki adni 10/10-et, ha pontozni kellene.