Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.05.01. 13:29:32
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(Honnan vették ezt a 67.99-et ráadásul GBP-ban... 50 EUR-ról fog indulni megjelenéskor)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.30. 21:54:42
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Tovább toltam (jóval tovább) a Gears of War Judgement-et és hát... izé... tetszik. Nem tudom ez most Totti hatása-e és túlvilágról cibálja a fülem, de értem mit szerethetett benne.
+ Állejtős küllem... egyszerűen nem hiszem el, hogy 30 frémmel erre az X360 úgy képes, hogy játék közben gyak. NEM hallom a konzol hangját!
+ Iszonyúan pörög! Pontosan azért tud jobb lenni, mint a GeoW 3, mert nem hagyják 30 mp-nél jobban lenyugodni a kedélyeket.
+ Minden egyes pályán alapvetően darálnod kell, de hogy?! Hát a lehető legváltozatosabb módokon..
+ Változatos helyszíneken.
+ Az egész játékmechanika iszonyúan jól működik! Szinte filmszerű csaták és helyzetek vannak, de igazából te irányítod a harci eseményeket, mert ahová odateszed magad ott garantáltan megváltoznak a harci történések.
+ Easy, Normal, Hard fokozat... igen ám, de ha van kedved, akkor MINDEN pálya elején eldöntheted, hogy a sztori egy valódibb arcát megismered, ami mindig keményebb. Hol alig látsz, hol majd elfúj a szél, holt tele lesz a pálya sniperekkel, hol 4 perc után mérges gáz ömlik be, etc. és mindez opcionális! Ha egy adott pályán nem tetszik, skippeled.
+ Az "Aftermath" extra kampányt a teljesítményeddel tudod megnyitni! Ha elég ügyes vagy csillagokat kapsz... ez jár killért, headshortért, kivégzésért, társaid felsegítéséért, stb. ... nagyon jól működő rendszer! Persze, ha easy-n tolod és kihagyod az összes részletesebb/nehezebb történést, akkor valószínűleg nem tudod megnyitni az extra kampányt. Normál játékosnak ez nem gond, nekem kb. a játék felénél szólt is, hogy megnyílt az extra kampány.
+ Az egészről VASTAGON lerí, hogy vérprofik állnak mögötte és nem véletlenül van azaz érzésed, hogy baromira egyben van ez az egész.
+ Bug-ot egyet se láttam eddig, pedig olyan 80% körül járok.
+ Sokan morognak a mai játékok A.I.-a iránt... hát itt normalon is fel van adva a lecke. Bekerítenek, elvetődnek a lövéseid elől, rád küldik a kicsi dögöket, a nagy meg távolról soroz és a saját csapattársaid se bénák! Jó, nem mondom, hogy néha nem lőttek bakot, de alapvetően ebben az 5 éves játékban különb A.I. van, mint amit az elmúlt 10 évben kb. bárhol láttam ^^
+ Eleinte szentül hittem, hogy ez egy szar GeoW lesz (sőt talán a legszarabb), mert sok tower defense elem van benne, de aztán rá kellett jöjjek, hogy attól, hogy 1-1 pályát dob be, attól még az egész egyben van, mert logikus sorrendben jönnek a helyszínek és a tennivalók, így az egész egy kerek sztorit mesél el.
+ Amikor felpörögnek az események, néha keményen belecsapnak a húrokban, elég frankó ilyenkor darálni a metál nótákra.
+ Ez már ugye nem Marcus és tsai. sztorija, de pontosan ettől érdekesebb és jobban is működik, mert az a vonal már k. elfáradt. Nem egy epic sztori, inkább spin-off érzés, de egy ilyen darához bőven fasza. Az meg külön jópofa, hogy az egész egyfajta visszaemlékezés, mert egy tárgyalás része...
- Nekem a GeoW szoldzsák cammogása, még mindig komoly gond. Ha futok szart se látok rendesen, ha normál mód haladok "sitting duck-nak" érzem magam, amin a vetődés csak némileg segít. Elég röhej, hogy úgy vetődünk, mint egy balerina, de a kocogás már komoly gond.
- A fegyver reload-ot mese nincs, meg kell tanulni. Az viszont rohadt nagy bünti, hogy ha lekéstél a szűk idősávról, akkor elbaxa a töltést és ott állsz 4 ellenféllel szemben besült puskával és hiába nyomkodod a második fegyó gombját, mert ha elkezdted a reload-ot, akkor egészen addig nem enged váltani, míg újra nem töltötted az aktuálist. Ez életszerűtlen... ha jammel a fegyó, rögtön nyúlok a másikért és nem állok le ott baxtatni miközben charge-olnak felém.
Soha nem gondoltam volna, hogy a tényleg frankó GeoW 2 után én még komolyan veszek egy GeoW játékot, de ez kiharcolta az elismerésem. Nálam ez akkor is 8/10, ha a sajtó másképp gondolja... bár azt is megértem, hogy aki a témával kel és fekszik, annak ez most némileg kevés, főleg a kevéske multi pálya és a teljesen átvariált single kampány miatt.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.04.30. 18:42:05
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A gond az a harcrendszerrel, hogy hosszabb kombók bevitelére nagyon nincs is lehetőséged! Már normal fokozaton is elég sokan körbeálltak és ütöttek ahol értek... már pedig ha evadelek, akkor megszakad a kombó. Ergo a 3-3-3-as combók működtek remekül... mert utána már úgyis evadelni kellett.
A skillekre írtam, hogy jellemzően a megszerzésük után kellett használni rövid ideig, aztán utána csak nagyon ritkán. Persze a játék vége felé már aktívabban kellett szinte mind használni, mert direkt úgy voltak kialakítva a harci szituációk.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Anno végigtoltam... legszarabb játékaim egyike volt:
http://tgamet.blog.hu/2011/04/26/bullett_witch
Phantasmagoria-t nagyon kedveltem és nem csak én. Eredetiben vettem meg az akkori Compfair kiállításon 10k-ért, csak én vagy 4x végigtoltam, utána meg ismerősökkel még kb. ugyanennyiszer. 2018-ban már lehet, hogy foscsi, nem vitatom.
Beyondot nem rég vettem meg HU store-ból majd adok neki esélyt, de most Geow pörög... ennek kapcsán ki is jelenthetem, hogy megtaláltam az egyik legszebb és egyben legszarabb Geow-ot is! Konkrétan egy tower defense FPS lett. Iszonyú sok benne az olyan helyzet, hogy be vagy tolva egy kis pályára és támadd meg xy pontot... hogy a köv. epizódban meg azt védd. Nem mondom rémálom, de azt hittem a Geow 3-nál laposabb Geow már nem lesz... tévedtem.
Annyi különbséggel, hogy én menet közben felraktam hardra a nehézséget és úgy már értelmet nyert a pressenek variálása a kombókban.
Bullet Witch - igazi hulladék,egy pozitívuma van,hogy elkészült a Bayonetta
Dark Rose Valkyrie - brutálisan szar port,a játék maga jó (IF visszahozta a stat osztogatást...Spectral Souls nosztalgia beindult,jöhetne egy új rész rothadjanak el)
EDF 4.1 Shmup - minden EDF cucc jó,na de 6 map összesen,pofátlanság.
Csalódott vagyok elvtársak...
Nálam a "legrosszabb ever" a Beyond: Two Souls, amit végig játszottam, nem pontoznám, de ha mégis, nem biztos, hogy nagyon verné a GoT-odat. (Azt nem ismerem, a TWD és a TWAU volt meg rendesen a Telltale-filmek közül, azok - annak - jók.) Mára mondjuk már minden sokat kopott a QD-től is, ez egy ilyen műfaj.
Szerk: most nézem, az ingyen kulcsoknak köszönhetően 1-2 ezer ember játszik, ami valszeg visszaesik 0-ra jövőhétre.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.28. 21:46:05
[merlinw.org]
Én még nem terveztem telepíteni a kicsikét...
//<#szomoru1>#szomoru1>
Nyilván láttam róla képeket anno, de mozgásban azért más.
Ami viszont könnyfakasztó, az amikor a headshotot számolja és játék közben összeveti a barátokkal, ezzel is ösztönözve a játékost arra, hogy ügyesebb legyen... és feldobta Tottit is. Komoly üresség érzés...
Most jönne és totál bevédené a Judgementet és ajnározná a multiját, én meg megírnám neki, hogy horda mód ebben már nincs benne (butítás) és nyamvadék 8 multi pálya került a játékba...
Totti gyere, oltsál le! <#shakehead>#shakehead>
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.04.28. 19:13:03
Ill. ezt muzsikát is nehéz elfelejteni szvsz :
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Telltale GoT teknóban szerintem a legalja... azok az arcmimikák, az a "painting" filter, az siralmas. A sztori nem is lenne annyira rossz, de valójában csak vergődés és mindegy mit csinálsz kőkeményen megy arra a sztori, amerre a script húzza. Sokan szidták a végét, de nekem nem azzal van bajom, hanem jóval inkább azzal, hogy szerintem ezt a Telltale nem fogja már folytatni, pedig ahogy befejezték az visít a folytatás után.
Ezért szidtam már anno is az epizodikus baromságot, mert míg egy tv sorozatnál nem katasztrófa kivárni a köv. szeptemberig, vagy ne adja ég tavaszig, úgy a Telltale nem tartja a tempót, inkább belekap mindenbe!
Cirka 4 éves játék a TT GoT és fingunk sincs róla, hogy lesz-e S2... rebesgették, de aztán csend. Helyette jött a Batman, meg az a hulladék Minecraft, amik qrvára ráértek volna később is! Faszé' nem lehet rendesen csinálni azt, amibe belekezdenek! Retkek! -.-
A Remember Me boss harcait azért tartom különlegeseknek, mert egy részükhöz nem kevés fantázia kellett és baromi jól is néz ki a végeredmény. Az, hogy a DaS-ba levered a 4. sárkányt az ki szerint különleges ugye...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.04.28. 17:56:31
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.04.28. 16:25:54
Az baj...
...ott van mindjárt az aknamező közeli robot...
...a díjbirkozó...
...a helikopter(es csóka)...
...a mádám...
...az M.I...
//Szerk. és spoiler: és a listám még csak nem is volt teljes.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.28. 16:21:40
Most az 5 a skála alja, vagy csak a közepesnél rosszabbnál nem játszottál soha? <#fejvakaras>#fejvakaras>
A boss harcok életem talán legérdekesebbjei, legkülönlegesebbjei voltak, noha nem voltak nehezek, de ott is látszott, hogy iszonyú mennyiségű munkát beletoltak ebbe a cuccba.
Én elvoltam a játékkal, és bár egyetértek a hibáival, bossfightokra viszont alig emlékszem.
- Divinity Original Sin EE - 8.5/10, remek harcrendszer, érdekes történet és helyszínek, változatos ellenfelek, kiválóan balanszolt, nem bugos. A hibáíról már (s)írtam itt eleget.
- Wolf Among Us - Játékként: Értékelhetetlen. Interaktív képregényként, tekintettel az egyediségére, hangulatára: 9/10
- Game of Thrones S1 - Játékként: Nagy büdös nulla. Interaktív képregényként: 5/10 és ezzel a létező legfosabb interaktív movie ever!
- Remember Me - 7.5/10
Remember Me-ről csak annyit, hogy talán még nem is játszottam olyan játékkal ahol ennyire igényesen odafigyeltek volna a környezetre. 5 éves cím, de maxon ez még ma is elég impozáns. Persze ennek is megvan az árnyoldala... cserébe a gameplay, az enyhén szólva sem túl acélos.
Az 1 gombos platform elemek rendkívül vérszegények benne, ahogy a combo téma is csak elsőre látszik bonyolultnak! Valójában HÁROM rövid és faék comboval normal fokozaton pusztulgurul MINDEN!
A boss harcok életem talán legérdekesebbjei, legkülönlegesebbjei voltak, noha nem voltak nehezek, de ott is látszott, hogy iszonyú mennyiségű munkát beletoltak ebbe a cuccba.
Ebben a játékban szinte minden pazarul néz ki, minden igényes, stílusos, igazi eyecandy a szemnek, aztán jönnek a harcok, ahol maréknyi uncsi ellenfél váltogatja egymást egy olyan harcrendszerrel, amitől nem lesz élvezetes a játék. Nem a Remember Me az a cím, melynek a csatáit soha nem fogjuk elfelejteni.
Nagyon "mozis" az egész és ez egyrészről kellemes, lehet elmerülni a kavalkádban, de valójában csak egy nagy darab édesség az egész. A script problémáról pár napja írtam, később is szembesültem vele még párszor, hogy sajna arra mentem, amerre a script megette a visszafelé vezető utat, így maradtak el dolgok, amit még megnéztem volna. Kár.
A puzzle feladványok is fájóan egyszerűek voltak és gyakran éreztem azt, hogy ha megkapok egy képességet, azt még a köv. 2 percben kell használnom, aztán utána a játék végéig szinte soha. Mire minden képesség megvan, lepereg a credits.
---
Na most arra gondoltam, hogy mivel a Gears of War összes részét eddig letoltam, kivéve a Judgment-et, meg a most 200 Ft-os Geow 4-et, így leporolom az amúgy vadi új XBX360-am és letolom a Judgement steelbookom, aztán átreppenek Win10-es SSD-m alá és folytatom majd a Geow 4-el, meg szerintem lesz még a 200 Ft-ból annyi időm, hogy a Halo Wars 2 is lemenjen, mert a Halo Wars 1-et anno letudtam és nem is volt rossz.
Nekem a ma hajnali 2 körül kért kulcsom fél hatkor érkezett meg, az e-mail szolgáltató tanúsága szerint. Szóval, várni kell rá.
A játék STEAM-es oldala.
//Hopp: "Come get a code for Quake Champions and play right now (all gone!)"
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.28. 11:31:56
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
1. "MiniNinjas" kód, majd "SUBMIT"
2. Máris 0,00 a fizetendő:
Pár perc és megjön.
//Csak érdekesség képpen less bele a Kokkoku-ba. (nem rossz, az eleje még érdekes is, később már kicsit unalmas, de az ending az sokkolt az első résznél - jó értelemben <#nyes>#nyes> - mindent vártam, csak azt nem amit láttam)
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2018.04.26. 16:13:58
Egyébként ha jól tudom ezek standard 12-es besorolásúak, szóval nem hinném, hogy az a korosztály érintett.
Én még mindig várom őket. <#wink>#wink>
//Sajnos semmiféle komolyan vehető infót nem találtam, hátha Te tudsz valamit: akkor most lesz a Gantz:0 CG-animációsnak folytatása?
Az Osaka arc-ot ráadásul eléggé összecsapták a végén...
//Ennek a folytatásában reménykedem.
//Elkezdtem az animét, de az rettentő trágya... 😞
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.25. 19:11:40
Nyilván én is akkor... <#vigyor3>#vigyor3>
A (saját sztandardom szerinti) minőség hiánya már jobban zavar. Próbálom is szóvá tenni, ha szórakoztató ipari termékről van szó.
//Szerk.: "Please Stand By"-t 2017-ből például tudom ajánlani mindenkinek.
Dakota Fanninget imádni lehet a(z autista lány) főszerepben, aki Star Trek rajongó és ír egy saját forgatókönyvet egy hálivúdi script versenyre, de valahogy el kell juttatnia oda időben...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.25. 18:07:55
Why so serious?
...egyszerűen csak elviselem a töménytelen mennyiségben dőlő hálivúdi szart...
...ellenben kétpofira próbálom és tudnám zabálni az ázsiai könnyed és kevésbé könnyed témájú filmeket.
Sajnálatos módon, a hálivúdi szarnak jobb a píárja, a terjesztése és a visszhangja, míg a jó kis szórakoztató ázsiai filmek ritkán, lassan és/vagy alig szivárognak Zeurópába, hivatalosan.
Ellopni is nehéz utóbbiakat, mert nem sikk mindegyiket feltölteni 'orrentre.
Why so serious?
Ami a filmeket illeti, ugyan ez megy a játék piacon is. Bár nyilván nem mindenki olvasta az összes hozzászólást és ráharapott arra, hogy "hú, ez az előbb belénk akart kötni, de most fogást találtunk rajta és visszakötünk". A játékok ugyanabban a helyzetben vannak, mint a filmek. Bár az okok szerintem mások. A játék piac sem igazán tud megújulni, ezért vannak a hatszázmilliomodik részes játékok (akár a filmek). Anno a Srekk kapcsán olvastam, hogy bár az utolsó rész ratyi volt, de bevételt termelt, ezért terveznek még egy részt. Vagyis: a "sz@rt" is eladjuk, amig van rá kereslet. És ez nem feltétlen a gyártó/forgalmazó/fejlesztő hibája. Ő is pénzből él, nyilván azt az igényt próbálja kielégiteni, ami a piacon felmerül. Ha ez egy látvány film/játék történet nélkül, akkor azt csinálnak. És lehet mondani, hogy Hálivód/EA/Illuminátik átestek a ló túloldalára, és tényleg eladják nekünk a "sz@rt" is, annyiért amennyit nem szégyellnek kérni érte. De ha pl egy Far Cry 5-ért senki nem fizetne annyit, amennyiért adják, akkor meddig tartaná a játék az eredeti árát? És miért csökkentsen a kiadó, ha annyiért is viszik. (most csak mondtam egy aktuális cimet, nyilván az is teljesen szubjektiv dolog, hogy kinek mennyit ér meg egy adott játék) A különbség persze az, hogy mig régen a játékok a hc gémereknek készültek, ma már a kazuároknak (nagy többségében), mig a mozifilmek régen se a mozifanatikusoknak készültek. Sőt, megkockáztatom, hogy régen (10-20 éve) arányaiban többen jártak moziba, mint ma. Viszont talán nem csak én gondolom úgy, hogy azok adják a kazuár játékos réteg nagyját is, akik beülnek a huszonhetedik Bosszúállók vagy akármilyen más végtelenitett film(sorozat)ra. Mert aki egy filmtől nem vár mondanivalót, az a játéktól is max fél-egy óra kikapcsolódást vár, nem azt, hogy közben az élet nagy kérdésein kelljen töprengenie. De vehetjük a nem éppen könnyed, mélyebb tartalmú játékokat/filmeket is. A LiS-el sztem elég sokan játszottak, nagy volt körülötte a felhajtás. De a játékosok hány százaléka értette meg a játék lényegét? Akik azon voltak kiakadva, hogy miért nincs a BtS-ben időmanipulálás, és hogy igy már annyira nem is jó a játék, azok biztos nem. Ahogy azok sem, akik azért rinyáltak, hogy legyen olyan befejezés, hogy Arcadia Bely és Chloe is megmenekülhessen.