Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scooter
Lehet, hogy nem kacsa, csak győzd kivárni. Lesz abból még 2025 vagy 2030 is. <#eplus2>
TBTPumpa
Megerősítették, hivatalos a dolog, 2021-ben jöhet is. <#idiota>
Viszont a Metro: Exodus csúszik, valamikor 2019 elején érkezhet.
Crash Bandicoot N Sane Trilogy (PC-Steam, XBox, Switch) pedig 1,5 héttel korábban jelenik meg (július 10. helyett június 29.).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.05.16. 09:10:41

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Az Unreal-t pletykálják. Ha ez igaz, semmi akadálya nem lesz hogy ez is moddolható rész legyen.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

grebber
Remélem full az alapoktól csinálnak egy új enginet vagy licenszelik az UE4et és elfelejtik a régi katasztrófa enginet amit használtak

Next PC upgrade: 2022

Ainz
EZT...NEM....HISZEM....EL!!!!! Életem Half-Life 3-a a játék, a széria a kedvencem az összes létező játék közül és....és egyszerűen....én ezt nem tudom elhinni. Most jelenleg túlcsordulok a boldogságtól. Ha mégis kiderülne hogy kacsa az egész én seppukut fogok elkövetni! :')

https://www.stalker2.com/

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Brutális árak!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

genndy
Groupees - Interplay 35th Anniversary Limited VIP Bundle
Benne MDK, MDK2, Kingpin, Star Trekek. Csak 500 db van belőle.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

genndy

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Tinman
Tegnap lejárt a 14 napos Xbox Game Pass W10 alatt. Az automatikus fizetést már korábban kikapcsoltam, nem is vont le semmit.

Ma indítom a ReCore-t. Tökéletesen indul. Pálya betölt. Játék megy.

WTF?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
+ Shrek 😄

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Borderlands + Destiny + Quake.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Gameplay Trailer a tegnapi Rage teaserhez:

BorderlandsMadMax
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.05.15. 17:32:05

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MarkBlade
Nem csak nyelvben..stilusban is..
OFF: Skót angolról ne is beszéljünk. Kellett egy év mire olyan szintre jutottam, h gond nélkül megértsek mindenkit. Pedig előtte is nagyon jól ment az angol. Amikor pedig az angolul szintén jól beszélő és a munkahelyén naponta kommunikáló öcsém kijött látogatóba és hallott skótokkal beszélgetni, meglepődve fordult hozzám és kérdezte, h honnan a fenéből értettem, h mit beszélt a másik fő. 😄
Atisz
Gondolom ha előfizetsz a monthly/havi pakkra, akkor ennyivel olcsóbban (ez kb. -30%) teheted meg.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.05.15. 16:48:15

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Az "egy kicsit bennmaradok délután" szerintem elég érthető, nem ragoznám tovább ha lehet és végképp nem hasonlítanám össze az audió anyaggal járó szinkronszínészek utaztatásával, időpont-egyeztetéssel, a stúdió- és utómunkálatokkal.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Annyi a különbség, hogy a lengyelek már az európai uniós csatlakozás előtt több, mint 60 évvel elárasztották Londont (amikor Németország lerohanta Lengyelországot), mivel a lengyel emigráns kormány ott működött.
Persze nem ebből adódóan beszélnek feltétlenül jobban angolul, de meg merem kockáztatni, hogy a volt kommunista országok közül náluk van a legtöbb aki igen.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.05.15. 16:41:50

Voltan
Vagy mondjuk úgy, azoknak az aránya, akik jól beszélnek itthon angolul jobb, mint a lengyeleknél a tapasztalataim alapján. Azt nem zárom ki, hogy kint talán arányaiban többen beszélnek egy alap szinten, ezt nem tudom megítélni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

akyyy
Humble-n megvettem az Elite Dangeroust, mert most ocó', oszt most van ott olyan, hogy $4.38 Off Monthly kupon. Ez mire jó?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Atisz
Trianon nélküli, egészséges nemzettudatú ország (egyébként ugyanúgy p0wned kategória - bár a tatárjárást megúszták - mint mi, ha a történelmüket nézzük). Ennyit jelent 100 év különbség.

Voltan
"Én csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam"

Napi szinten dolgoztam lengyelekkel multinál, és voltam kint többször is. Semmivel sem jobb ott a helyzet, mint itt, sőt. Olyat, aki igazán jól tud angolul, alig találni. Más nyelveken rosszabb a helyzet. Persze lehet, hogy mindenki, aki jól beszél angolul, kiment mosogatni Londonba 😊

TBTPumpa
Én az Overwatch-ban, az oroszok is érdekesek. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.05.15. 16:06:57

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

IMYke2.0.0.0
Ne is mondd... :_(

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

3Error
Én a brit angolon röhögök mindig... Sok esetben egy szót sem értek belőle. Pl.: mint ebben ~00:42:00-től... <#idiota>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Dzsini
Eurostat, 2011-es adatok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MerlinW
Engem anno (~15 éve) az auswitz-i látogatásomkor egy 15-16 éves kislány kijavította az angol nyelvtani hibámat😊

[merlinw.org]

Voltan
A lengyelekről beszélsz? Csak mert tapasztalataim szerint messze nem beszélnek annyian angolul. Sokat dolgoztam lengyelekkel is, és rosszabb az angol helyzet náluk, mint nálunk. Legalábbis ez a személyes tapasztalatom.

MerlinW
Meg az is, jah.

[merlinw.org]

Dzsini
Voltam kint tizenpár éve, tapasztaltam első kézből 😊

hostelben szálltam meg, ott voltak helyi meg világszerte hátizsákos utazók, egyik este azt játszottuk, hogy az angol akcentus alapján megpróbáltuk kitalálni, hogy a másik honnan jött - szórakoztató játék 😊

MerlinW
Leszállok a témáról, de nézz rá pl. a svéd, norvég, szerb játékokra. Nem kell megmagyaráznom, egyszerűen csak tudom hogy működik a biznisz, benne élek😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Hallanád, ahogy azok a lengyelek beszélik az angolt... 😞
...én hallom, GRID 2 online...

grebber
Ethan Carter láttán most már mindig csak a WITCHFIRE várása jut az eszembe, kegyetlenül várom már....

Dzsini
Egy olyan országban, ahol a szinkronizálás évtizedek óta nem szokás, és a gyerekfilmeken kívül se a tévében, se a moziban nincs szinkron, maximum alámondás(!) - ebből adódóan 40 százalék fölött van az angolt problémamentesen beszélők aránya (a többi pedig németül/oroszul beszél jól), míg nálunk a 20-at karcolgatja.

IMYke2.0.0.0
Értem én, hogy úgy érzed meg kell magyarázni a jelenséget, de nem tudod...

Erős sejtésem: szinte bármelyik országból származó indie játékban ott lesz a fejlesztő cégecske/személy anyanyelvének feliratozása és/vagy szinkronja... kivéve Magyarországot.

MerlinW
40 milliós ország, jobb gazdasággal.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0

Malakai
Ja, mert ugye az íróknak minimális a munkája, mint tudjuk, egész nap csak lopják a napot, ezért nem is kapnak pénzt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Atisz
A felirat/leírt szöveg költsége minimális és jórészt tényleg a jófejségen múlik (ha tényleg magyar a fejlesztőgárda nagy része), "egy kicsit bennmaradok délután" alapon.

A szinkronmunka az, ami abszolút nem elvárható és joggal hagyják ki... de ugye nem erről van szó, hanem az előbbiről.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.05.15. 12:33:25

Malakai
Egy vegyes csapatnál, amikor a belső kommunikáció és a termék elsődleges nyelvezete is az angol, akkor igen, még ha magyar is az író, akkor is valószínűleg angolul írja a jegyzeteit, vázlatait. Ráadásul a végleges szöveg és egy jegyzet között sok a különbség, ha még utóbbit magyarul is írja, előbbire akkor is plusz munka átírni, külön a nyelvezetet fejleszteni (mégiscsak fantasy).

Szóval de, az idő, energia, pénz, hogy beletegyék a magyar nyelvet, ezt a pénzt, amit itt összeraknak pedig egy sikeres startra próbálnák gondolom fordítani, hogy egy kész játékkal jöjjenek ki. Hány indie fejlesztő is bukott már el a harácsolás után, mert nem látták át, mennyi pénz is megy el?

Azon meg ne lepődjünk már meg, hogy profitorientált egy fejlesztőcsapat, akik főállásban dolgoznak a játékon.
Szerintem itt is már elhangzott párszor, hogy a fejlesztők/kiadók sem segélyszervezetek.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.05.15. 10:31:42

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Szomorú valóság? Igen, csak a profit. A játékfejlesztés az egyik legkockázatosabb befektetés. Nem igen van helye hibának.

[merlinw.org]

MerlinW
" Ezek szerint, ezek az emberek már nem is magyarul írják le a fejlesztés során a gondolataikat, nem magyarul írják meg a sztorit, és a dialógusokat..."

Egyetlen fejlesztőcég sem magyarul dolgozik, legyen az játék vagy akár webfejlesztő. A szakma nyelve az angol. Sajna nem sajna ez van. Magyarul maximum a dokumentáció és egyéb olyan dokumentum készül, ami a megrendelőnek megy amennyiben az magyar.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.15. 10:23:25

[merlinw.org]

grebber
Ezt én sem értettem soha...Ha egy japán cégről beszélünk még érteném hogy nekik + pénz lenne mert felkéne venni olyan japókat vagy magyarokat akik oda vissza tudják a japó vs magyart... de itt magyarokról beszélünk... mi lenne plussz költség???
Ez kb ugyanolyan hogy melóba 5-en vagyunk tengernyi munka... beteg/szabizik 2 ember már csak 3-an vagyunk de a munka egy dekával sem kevesebb...akkor a cégnek nem kerül többe semmivel, mert mi több munkát csinálunk 3-an 5 helyett....
Ez a fing reszelgetése és a szokásos magyarázkodás a gyökérség leplezése semmi más.

De ezek is megérik majd azt a 2 eurot amiért bundleba behuzzuk majd <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.05.15. 08:38:08

Tinman
Tök egyszerű... 1$-t kapnak majd érte humbliban/indiegala-ban. Ennyit érnek. Setöbbet.

Csakaprofitazisten.

IMYke2.0.0.0
"Magyarul kiadni a játékot max gesztus, de anyagilag sosem érte meg senkinek."

Tinmannel értek egyet.
(Egyszerre keserű felkérdezés és még keserűbb kijelentés) Ezek szerint, ezek az emberek már nem is magyarul írják le a fejlesztés során a gondolataikat, nem magyarul írják meg a sztorit, és a dialógusokat...

MerlinW
Üzletileg teljesen érthető. A felsorolt nyelvekből egyenként 100x annyit adnak el, mint magyarból. Megjelenés után úgyis megcsinálják, vagy megcsináltaják. A magyar Neocore is megjelenés után pakolta be a magyar nyelvet a Van Helsingek-be és valószínűleg a Warhammer játékukkal is így lesz.
Sőt a Zen játékokban sincs magyar nyelv (Pinball FX, stb) és nem is lesz, pedig az is 100% magyar cég. Magyarul kiadni a játékot max gesztus, de anyagilag sosem érte meg senkinek.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.15. 00:23:37

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Már 65 ezer felett járnak...

A kép tanúsága szerint lesz is Nyelv csomag... csak magyar nélkül...

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.05.14. 19:11:49

Atisz
20% körülbelül. Szerintem mióta Orbánék vannak, kicsit javul(hatot)t az eredmény, de azért nem tenném erre sem az életem.
Számomra érthetetlen, hogy a magyar pirospaprika miért nem első számú exportcikk, amikor lenne rá igény (az igaz, hogy más népek nem szórnak annyi pirospaprikát az ételükbe - egyes dél-amerikai nemzeten kívül - mint mi és ezért nem is használnak fel annyit), mint ahogyan a szarvasmarha hús sem (ami bár emelkedik, még sincs sehol ahhoz képest, mint amennyire keresett).

Atisz
Jaja, 2015 óta egyetlen játékot sem. Sőt továbbmegyek: dobozosan sem vettem. Mióta vannak a humble meg bundlestars/fanatical féle giga akciók, ahol konkrétan 1$-ért akár 2-3 minőségi játékot is kap az ember, abszolút nem szól semmi érv az online vásárlás ellen.

Atisz
Én naiv vagyok és szerintem annyira természetes, hogy ha magyar a csapat, akkor legyen magyar nyelv is a játékban, hogy ezt csak elfelejtették feltüntetni. Minden csapat törekszik arra, hogy minél több nyelven fusson a játéka, mert minden egyes extra nyelv + potenciális felhasználót jelent.
Ha (szinte) full magyar gárdáról beszélünk, akkor az angol mellett ez a legtermészetesebb, hogy magyar nyelven is fusson a játék (már csak azért is mert szinte mindenki az anyanyelvén gondolkozik és értelemszerűen rengeteg elképzelés ezen a nyelven születik is meg), még akkor is ha Baldur's Gate vagy Planescape Torment kaliberű és mennyiségű szöveggel állunk szemben (és itt természetesen csak a leírt szövegre gondolok, nem a brutálisan sok pénzbe kerülő szinkronmunkákra).