Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Jaja, ezért gyanakszom szoftveres problémára. Talán egy teljes driver lepucolás, telepítés helyrerakná a dolgot.

[merlinw.org]

Rapid81
Kérdés, hogy a szervízben mivel próbálták. lehet HDMI-vel.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Ha memóriahibás lenne vagy túlmelegedne, akkor HDMI-vel is behalna. Vagy nemtom. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Nah, akkor az lesz, hogy még gyepálom a gépet hétvégén ezzel a monitorral és ha nem lesz gond, akkor tényleg az a gond, amit leírtál. Csak sajnos így nem lesz mire kötni a PS3-at hétvégén délután. 😄
MerlinW
Az csak csíkokat magyarázná meg. Az összeomlásokat nem :/ Valamint Evo azt írta, hogy a szervizben ment a kártya rendesen.

[merlinw.org]

Rapid81
Úgy hangzik, mintha a digitális-analóg átalakítója krepált volna be a kártyának. Ha garis, akkor ezt cserélniük kéne.

Olyant csinál, látszólag mindenféle logika nélkül, hogy melyik játékban (értsd: vannak olyan gépigényesebb játékok, amiben nem csinálja és vannak olyan kevésbé nagy gépigényû, amikben igen), hogy zúgó hang a fülesbõl és akkor vagy egyszínû monitor, ami után csak géprestart segít; vagy csak összeomlik a játék; vagy csak beszaggat, majd szaggat egy darabig és mentés betöltése után megszûnik a szaggatás; vagy játék összeomlás + grafikus kártya driver összeomlás. A zúgó hang szinte minden alkalommal van. Próbáltam vadiúj drivert, pár hónapos drivert, több, mint egy éves drivert. Mindegyiknél csinálja. Emellett VGA kábel esetében halvány, vízszintes csíkok látszódnak a monitoron. CSAK játék közben. HDMI esetében nem. Ahol vettem, ott azt mondják, hogy a kártyának semmi baja. Nem tudom milyen programmal/programokkal próbálták, terhelték, szal pont olyanokkal, ami kártya terhelésre valók és náluk nem volt gond.
MerlinW
Nem létezhet. A szóban forgó kábel kimenet, azaz maximum a monitorra (hdmi hang esetén hangra) van hatással. Tehát szoftverre nem. Az összeomlás még a vason belül történik, valószínûleg szoftver oldalon.
Ha kábelcsere után jó, az elsõ blikkre driver "fícsörnek" hangzik.

[merlinw.org]

Rapid81
A DVI-DSUB átalakító éppenséggel lehet xar, bár olyat még nem láttam. Amúgy az mit rejt, hogy "összeomlik"?

bon
Nem lehetséges.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Ok. Látom, lassú voltam. 😄
Ha valakinek még nincs meg: Május 8-ig ingyenesen "megvehetõ" Originen a Dead Space. Ha egyszer megveszed, örökre megmarad ofkorsz.
Köszi. <#worship>

Már, be is táraztam.
Kedves informatikailag nálam magasabb szinten járó fórumtársak. Létezik, létezhet, megtörténhet olyan, hogy egy grafikus kártya azért omlik össze néha néhány játékban, mert VGA kábellel + VGA-DVI átalakítóval van összekötve a géppel? Mert hihetetlen a dolog, de nálam mintha ez lenne a kiváltó ok. Legalábbis HDMI-vel nem csinálja (eddig).
Rapid81
"A programozás és a VCL-es legózás nem ugyanaz"

Attól, hogy odadobálok 2 gombot, meg 1 comboboxot, a program még semmit nem fog csinálni... Programozó vagyok. Tudom mirõl beszélek... Azért írtam, amit írtam, mert mindkét nyelvet ismerem kívül-belül... Épp ezért húzok a könnyebb megoldások felé.

Rapid81
Ismerem a C-t. Tanultam is. Nekem abban olyan megoldások vannak, ami szándékosan túl van bonyolítva és máshol 10x egyszerûbb és egyértelmûbb. Számos változó és iterációkezelés a lehetõ leglogikátlanabb módokon mûködik. A másik meg, hogy amire nekem kell, arra az említett programozási nyelvek 110%-osan megfelelnek. Nem akarok alacsony rendszererõforrás-elérésû programokat írni...

Pl. ütéseket nem lenne rossz ha nem gombokkal kellene kivitelezni.

Totti5
Mit szeretnél benne egérrel irányítani?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Fpocok
De az nem 2Ds?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Castlevania Mirror of Fate HD PC verzióban nincs egér támogatás, értsd nem lehet egérre semmilyen funkciót bebindelni, csak billel lehet nyomulni, vagy kontrollerrel. Bámulatos ez a fajt igénytelenség.

MerlinW
Ebbe nem lehet belekötni😊

[merlinw.org]

Moby
Hát izé...minden OOP szükségszerûen magasszint, hiszen a proci nem OOP-ben gondolkodik. Ráadásul az említett szkriptnyekvek szintaktikailag valóban c alapúak, de azokból pont az OOP hiányzik részben, vagy teljesen. Én ezt 25 év progmúltsl totál másképp látom ma már: nem az eszköz determinálja a devet. Az csak egy szerszám. A nagyonmély architektismeret az, ami számít. A hadznált eszköz legfeljebb a hatékonyságot tologálja, de aki érti hogy mûködik a proci, az a rizikós részeket megtolja asmmel, a többi meg rohadtmindegy. Ma már egy böngészõ elfuttat oprendszereket.

Adversus solem ne loquitor

MerlinW
Minecraft Java-ban íródott OpenGL API-ra építkezve. Tudom. Én JÁTÉKOKRÓL beszéltem nem kvarcjátékokról.

(ha érted miért gratulálok, akkor gratulálok)

[merlinw.org]

zorrobomber
Valahogy így vagyok ezzel én is. Wolfentstein várós 😊

arty
Én bírom a szép és primkó sútereket is, de azokat is, amikt írtál. Van helye mindkét félének. (a crysis jobb súter, mint a bio, de utóbbi meg másban jeleskedik - innentõl meg tényleg szubjektiv kinek mi 😊 )

Forza.

wantonly
Köszi! <#worship>
tomsolo
Pl. Minecraft.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

MerlinW
Lévén minden játék alapját C-ben írják.

[merlinw.org]

Sippie
akkor C-ben már írható crysis? <#idiota>
Scooter
Nekem épp elég a steam és a GOG. Sose foglalkoztam az origin-el.
Tinman
EJ topik szellemében, ki tud legolcsóbban Batman Originst szerezni?

10 Euro nyilván vicc, annyiért a Steam is tudja.

Na? :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

benőmenő
Ha Uplay-est akartál volna adni, lehet még meg is ver <#idiota>

A programozás offhoz:
Mi Java-t tanulunk középsuliban 3 éve, és talán már tudok kb. annyit, ami elég lesz érettségire. Aki foglalkozik vele otthon is meg már amõbát ír, meg robotokhoz ír vezérlést.
Fpocok
-75% minden batman játék steamen.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Múltkor akartam egy srácnak adni egy ajándék(!) C&C RA3 Uprisingot... aszonta' Originnel nem foglalkozik. -.-

Én nem értem ezeket... kicsit szaros a tányér széle már nem is esznek belõle <#schmoll2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Scooter
Engem se érdekel az origin, csak gondoltam hátha valakinek kell <#idiota>
MerlinW
A C-nél nem igen van logikusabb nyelv és emellett határtalan szabadságot nyújt. Nem hiába alapul a nyelvek 80%-a C-re (PHP, JAVA, Javascript, Perl, APS, Python, LUA, stb.)

ON

[merlinw.org]

MerlinW
A C mint logikátlan maszlag😊 Ne haragudj de ez netto baromság😊 Mondjuk ki, szimplán nem érted a nyelvet. Delphiben, Basic-ben és az egyéb magas szintû nyelvben sosem fogsz alacsony erõforrású gyors és komplex rendszereket írni. A valódi programozó titulus ott indul, hogy OOP C és ha szükséges assembly kódrészletekkel tweak-eli a folyamatokat. Egyébként Visual C# is ugyanúgy fogja a kezedet, mint a Delphi, emellett sokkal több lehetõsége nyújt az operációs rendszer és a hardverek piszkálásába. A programozás és a VCL-es legózás nem ugyanaz😊

[merlinw.org]

tomsolo
Titánfall bezzeg van, pedig fel se iratkoztam rá...

zorrobomber
Na ez nekem még sok speciel. Fele ennyi lesz elgondolkodok rajta 😊

Más:
2 hete nem játszottam egy percet se, de ma végre megjött a laptopom! Indiefos-time!! <#taps>

tomsolo
Mondjuk azon meg se lepõdök, hogy Origin nem látja Mass Effectjeimet, Shift-bõl meg csak a 2-t. Évek óta rá se nézek erre a szarra és szar.

tomsolo
3800 vót Deluxe, 3000 a sima

davidka003
Nekem egyik sincs meg, nem is ismerem õket de az alapcsomagot behúztam. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Tinman
Evoland-ért én ugyan nem adok 6 dolcsit, a többi meg mind vótmá' sajna.

Nem lenne esz rossz, ha nem lenne ismétlés :-(

zorrobomber
Még az eredetihez várok valami tuti akciót, DLC, ugyan 😊

tomsolo
Új DLC a M&M Legacyhez!

Rapid81
Utálom a C minden vállfaját. Tök logikátlan egy maszlag. Utálom a jobb kezemmel, hátulról vakarni a bal fülemet... Delphin kívül Basicben nyomulok Androidra, PHP-ban meg webre.

MerlinW
Delphi tökéletes nyelv kezdõknek. Szépen és egyszerûen bemutatja a logikát és az objektum orientált programozást. Emellett máig annak van a legjobb súgója. Aztán érdemes áttérni C alapú nyelvekre.

[merlinw.org]

Sippie
na de az már off, itten eredeti játékokról van szó kéremszépen 😛 😄

#201265: tény, mint a legtöbb szakma esetében is így van
MerlinW
Iskolában megtanulhatod az elméletet, de programozni ott nem tanulsz meg. Ahhoz elhivatottság kell, magadat kell képezned és programozni szabadidõdben sokat. Miután a szakma napról napra változik, folyamatos képzést igényel.

[merlinw.org]

Rapid81
Nem is 3D programozáshoz való, meg nem is azt csinálok benne, hanem felhasználói programokat...