Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Augusztus 7-én kikerül Early Accessből a Dead Cells
spoiler mögött trailer:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

GOG-on most épp 40% kedvezménnyel, 15 euro. Rohadt nehéz, ezerszer meghalós-újrakezdős, végtelenségig tanulós - jó szórakozás.

Egyéb híreinkben hamarosan (még idén) megjelenik a Gods & Glory bővítmény a Hollow Knighthoz, és véglegessé-teljessé válik a játék (3+1 ingyenes bővítés járt hozzá 2017 februárja óta, ezek szervesen beépültek a játékmenetbe), úgyhogy akinek még nincs meg, és bele szeretne kezdeni, kezdje el vadászni a kedvezményeket. Az utóbbi évek legszebb, leghangulatosabb (és legnehezebb) játéka volt számomra. Launch trailer és a bővítések trailerei spoiler mögött:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.16. 19:06:10

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
"Pedig jó színésznő."

Ezt nem hiszem. Az Zoszkár díj ráadásul nekem nem biztosíték. Azt manapság már mindenféle jött-ment megkaphatja, PC-okokból is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
Pedig jó színésznő.

A videojátékból készült filmek mondjuk tényleg halálra ítéltek, ráadásul elég szar belőni a célközönséget is.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Mintha én mondtam volna 😄DD

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
Egyedül Lara Croft tud lázba hozni - 1997 óta. Meglátjuk, meddig tart ki ez is. Mert ugye minden elmúlik egyszer...
Amúgy meg vannak fellángolásaim (olyan témák, történetek, néha komplett sorozatok iránt, amikkel mindeddig nem játszhattam valami ok folytán, vagy még újak és érzek bennük valamit)... de én is öregszem, és egyre válogatósabb vagyok.
Felröppen egy cím a gépre, belenézek, és vagy fennhagyom egy ideig, vagy azonnal megy* az uninstall neki.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.16. 18:04:46

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Én már nem nagyon tudok nagy lelkesedéssel várni játékot (vagy filmet). Viszont lehet pont emiatt csalódni se nagyon szoktam, mert ami előzetesen szimpatikus azzal nagyon jól el tudok játszani.

Nekem ő valamiért tetszik. Mondjuk én se neki adtam volna a szerepet de azért különösebben nem zavar.

Why so serious?

zorrobomber
Arról nem is beszélve hogy kontroller híján milyen esetlen volt a kezelése... mondjuk én már akkor is utáltam 😊 A Mordor kezelése picit jobb és az animációkon is csiszoltak kicsit az elmúlt 20 évben. El vagyunk kényeztetve, az a nagy igazság 😊

IMYke2.0.0.0
Én töretlen lelkesedéssel várom az új Larát.
Csak akkor hánynék, és sosem telepíteném, ha ilyen lenne a főszereplő modellje:

Régi szép idők. 😄 De igazából arra próbálok rávilágítani, hogy a "régen minden jobb volt" hozzáállás szerintem abból ered sokszor, hogy nem a játékokra gondolunk vissza könnyes nosztalgiával hanem a saját gyerekkorunkra. Vagy legalábbis 33 évesen én már nem várom annyira az új Tomb Raider-t mint tettem azt 20 éve. És nem feltétlenül azért mert szarabb lesz meg csúnya játékipar.

Why so serious?

Scooter
<#nemtudom> Nem ismerem.
Dzsini
Mondjuk 1998 híresen az egyik "legjobb év" volt 😊
csapjuk még hozzá a konzolrészleget meg még néhányat: Metal Gear Solid, Resident Evil 2, Zelda Ocarina of Time, Crash Bandicoot, Spyro, Sonic Adventure, Banjo-Kazooie, Tomb Raider 3, Xenogears, Mario Party, MediEvil, Need for Speed III: HP ...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Ez jobb mint a Shadow of Mordor? 😊

Scooter
zorrobomber
Elég korrekt kis év volt <#vigyor1>
StarCraft
Warhammer: Dark Omen
Unreal
Commandos: Behind Enemy Lines
Fallout 2
Grim Fandango
Half-Life
Baldur's Gate
Thief: The Dark Project

15-20 éve is évente 2-3 játék volt igazán jó. Meg mondjuk még 3-4 amivel el lehetett játszani. De ha mondtok nekem 1998-ból húsz instant klasszikust akkor szívesen hallgatom mert akkor pár kimaradt. 😄
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2018.07.16. 17:08:31

Why so serious?

Teljes mértékben egyetértek!
kigyi
Anno a Batman AK esetén is így volt simán vissza lehetett kérni a zsetont szó nélkül vissza is adták. Én nem kértem vissza (mondjuk azon kevesek közé tartoztam akiknél nem szaggatott a játék).

No Man's Sky marketingje jó volt. Csorgott is rá a nyálam, de nem rendeltem meg, mert mindig jelzett valami vészharang, hogy ne tedd valami bűzlik. Jól tettem kihagytam bár most már rendbetették, de már nem kell ennyirét majd olcsón behúzom.

Battlefield 1 beta jó volt tetszett előrendeltem kifizettem megkaptam majd jött néhány javítás és szétcseszték az egészet. Alig van benne pár órám hatalmas csalódás számomra. Battlefront 2 na az gáz eddig 4-7 óra között vagyok valahol vele ennyit bírtam játszani összesen.
Most ott tartok, hogy a BF5-öt nem vagyok hajlandó megrendelni és haver sem.

Egy ideig úgy gondoltam kiégtem nekem valami bajom van, hogy nincs kedvem játszani aztán rájöttem nem a kedv nincs meg hanem a játék hozzá. Egyszerűen annyira leült a piac, hogy nem jönnek ki olyan címek amiért a monitorra szórnám a pénzt, hogy tessék itt van vigyétek megérdemlitek.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Dzsini
Az Amazon nagyon régóta működik közvetítői felületként is, persze biztos voltak, akik ezzel nem voltak tisztában - de mindig ki van írva, hogy melyik esetben nem az Amazon az eladó.

zorrobomber
No Man's Sky? Azt tudom, hogy azóta rendbe hozták a játékot de az egy tipikus példa, amit előtte csináltak. Masszív marketingelés és az emberek tömeges félrevezetése. Volt is egy hír róla, hogy a steam még a megadott 2 hetes refund időn túl is visszafizette a játék árát.

"Aki megszívatja a játékosokat, annak pedig vissza fog nyalni a fagyi, a piac nem felejt, szvsz."

Dzsinitől idézve:
"A Battlefront 2 környéki "balhétól" az Electronic Arts részvényei 2017 novemberétől estek pár százalékot, és februárra ennek nyoma se volt, a BF2 eladásai rendben vannak. A piac már rég elfelejtette, rég volt."

A piac birkákból áll, arra mennek, ahol a legtöbben bégetnek. Haver is megvette a Battlefront 2-t mégis most minden érdemi infó nélkül előrendelte az új Battlefieldet, mert lesz benne a BR.... pedig nem egy buta ember. Én se tanulok, mert a Post Scriptummal lehet megint beleválasztottam.

Van kínálat, vannak jó játékok de a szemét aránya is sokkal nagyobb. Én is változok és az igényeim is. Mindenesetre várok már egy olyan játékra, ami tényleg tartósan a monitor elé szegez abban a napi pár órában, ami még van rá és nem a hibáin idegeskedem.
zorrobomber
Hát... kész szerencse, hogy az embernek nem több, hanem kevesebb ideje lesz ahogy az idő múlik, simán lehet találni jó címeket, már csak azért is, mert az indie is kicsit élesebb fókusszal (ami nem is feltétlen baj), de tolódik sokszor az AAA irányába, pl. Ghost of a Tale (link után historical low ár), Cuphead, No Man's Sky, Hellblade, Kerbal Space Program, The Witness, Inside. Pár éve ki mondta volna meg, hogy ilyen indie játékaink lesznek? 😊 Biztos velem van a baj, hogy nem érzem ezt a bizonyos sötét időszakot... <#nemtudom>

Aki megszívatja a játékosokat, annak pedig vissza fog nyalni a fagyi, a piac nem felejt, szvsz. A Hello Games következő játékát se irigylem pl. Aztán persze lehet a készítők már rég elhúztak a Ferrari-val a naplementébe, ki tudja <#nevetes1>

Én ezt az időszakot egyébként sötét időszaknak élem meg. Annyira lecsökkentek hirtelen a mai játékoknak a minősége, hogy éves szinten már csak 2-3 játék lesz igazán jó, a többi vagy egy rakás szar, vagy egy olyan középszerű valami mint mondjuk a Shadow of Mordor (ha már ennyire aktuális jelenleg).
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.07.16. 09:48:04

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Játékoknál szerintem az is a probléma, hogy a fejlesztésnél teljesen eltolódtak a dolgok, tehát már senki sem tud/akar kész terméket letenni az asztalra, hanem minél hamarabb ki akarja adni és majd DLC formájában érkezik hozzá a tartalom. Hiába van nagy verseny mégsem látni azt, hogy ez arra kényszerítené a kiadókat, hogy minőségi, tartalommal teli játékkal álljanak elő. Vedd meg early-ben és majd megígérjük, hogy jó lesz.

A nagy kiadók pedig totálisan a biztos bevétel irányába mentek el. Semmi újítás. Nagyjából mindenki a FIFA sorozat példáját követi, kiadni ugyanazt nagyon minimális változtatással. PUBG sikerén felbuzdulva, most majd minden nagynevű lövöldében lesz Battle Royal játékmód. Én személy szerint annak nem örülök, hogy a játékok szavatossága nagyot csökkent, a játékmenet teljesen lebutított lett és kizárólag az Indie címek hoznak be új ötleteket.

Nem is látszik a fény az alagút végén. Sok játék van de a mennyiség a minőség rovására megy.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.07.16. 09:26:18
wantonly
Ugyanez van a filmeknél.

A Bosszúállók olyan filmeket előz meg az IMDB listáján, mint a Hetedik, Terminator 2, Vissza a jövőbe...
Moby
Na nem jobb a folytatás sem. Pont a héten futottam azzal is. 1 órát volt a gépen.

Adversus solem ne loquitor

Atisz
Ezt már rengetegszer megbeszéltük, hogy a steam rendszere nem pont szerint osztályoz, csupán azt jelzi hány embernek tetszett a játék, azt nem, hogy MENNYIRE.
Egy játék, ami "aranyos", vagy éppen "nem szar" ugyanabba a thumbs up kategóriába esik, mint pl. egy Deus Ex, Unreal, Dead Space, Bioshock, Witcher, Half-Life 2 vagy más, mára már klasszikussá vált, (szinte) mindenki által elismert alapmű, így a kapot % egy torz eredményt mutat.

Ezért kéne a steamnek egy pontozásos rendszert is bevezetnie, de gondolom nincs rá igény 😛

Atisz
A sorozatokat nem tenném a számítógépes játékpiac mellé, ami azért még mindig egy különc hóbortnak van elkönyvelve (az "e-sport" meg smartphone elterjedés által okozott boom ellenére), míg sorozatot - rajtam kívül szerintem - mindenki néz.

Hogy személyesen hogyan próbálom kinyilvánítani a véleményem, nos az úgy néz ki, hogy 2016. januárjában vásároltam utoljára teljes áron egy bizonyos Resident Evil 0 nevű játékot. Azóta pedig HB, Fanatical és G2A. És ÉREZHETŐEN kevesebbet költök játékokra, tehát nem forgatom vissza a megmaradt összeget.
Természetesen nem megyek bele a "régen minden jobb volt" refrénű siratódalba, mivel véleményen szerint régen is rengeteg olyan cucc ért el sikereket, ami ma konkrétan a köpedelem kategóriába tartozna, de az tény, hogy azért nem készült ennyi silány termék, mint manapság.
Ma is rengeteg jó játék van és az igazság az, hogy ahhoz hogy az ember (mármint én) nem vesz teljes (de még -50%-os) áras terméket az is hozzájárult, hogy léteznek az említett csomag oldalaknak, ráadásul egyre nagyobb akciókkal.

A gondom a hype-vonattal van, másrészt meg ezzel az "erre van igény" szlogennel, ami konkrétan nem igaz (kb. az 50-60-as évek óta, mióta létezik marketing, mint tudomány). Emlékszem amikor az egyik "nagy" magyar (?) kereskedelmi televízió programigazgatóját megkérdezték, hogy miért nem vetítenek operaelőadást? A választ találjátok ki 😊
Persze azt nem mondhatta, hogy na igen egy operaelőadásnál ki kéne pengetni a közvetítési díjat minden estére, míg egy "valóság"show-nál elég csak 10 marhát összeszedni és bedobni 20x30 méter alapterületre 3 fal közé, hogy hónapokig biztosítva legyen az "igényes" szórakoztatás. De azért ennyire ne nézzünk már hülyének senkit...

MerlinW
Ettől függetlenül RT áll a legközelebb a valósághoz. Főleg úgy hogy ketté van választva a szaki és személyes értékelés. A pontszám meg ugye mindig relatív volt. Sok embernek nem tetszik a 10/10-es film, mert nem a stílusa, stb míg sok ember imádja a 2/10-es trash filmeket - bűnös élvezet, mindenki nézi őket😊
Aztán ott van még a film és a néző szellemi színvonala közti szakadék, stb.

Pl Solo példa. 360 "szakember" 71%-nak tetszett, 36 ezer néző 64%-ának. Ez alapján tök egyértelmű, hogy egy átlagos, szórakoztató moziról van szó.

RT nem pontszámoz ezért jó, én szeretem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.07.15. 20:04:14

[merlinw.org]

grebber
Sajnos sok a hülye aki pontszám alapján cselekszik..

Next PC upgrade: 2022

zorrobomber
A legtöbb nagy költségvetésű filmet az elején kamuprofilokkal bombázzák 9-10-es pontszámokkal. A biznisz az biznisz, biztosra kell menni 😊

Húú, akkor RottenTomatoes-ra ne nézz fel, az katasztrófa. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
"A Shadow of Mordor például "very positive" ami olyan 70-80% között lehet. Az én szememben egy csöppet túlzás. "

Ez a helyzet még mindig jobb, mint az ájemdíbín (imdb) uralkodó helyzet filmek terén... az ott kérlek szépen totálkár.

Na ez azért nem teljesen ilyen egyszerű. Steam-en ha rámész egy játék bolti oldalára, ott írja hogy "Mixed", "Mostly positive", "Overwhelmingly positive" stb. Ezekkel már lehet kezdeni valamit.

A Shadow of Mordor például "very positive" ami olyan 70-80% között lehet. Az én szememben egy csöppet túlzás. Inkább mondanám egy 55-60%-os játéknak.

Mondjuk a két választási lehetőség tényleg gáz.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.07.15. 17:18:56

zorrobomber
Nem 9/10-re értékelték, hanem Recommended/Not recommended van. Vagyis azt gondolják, hogy a "nem rossz", vagyis a 6/10 az még simán Recommended. Azért választotta ezt a steam, mert jóval könnyebben ráveszi magát az ember, cserében az értelmezési tartomány jóval nagyobb, és ha már megvettél valamit, akkor az önigazolási elv alapján könnyebben hajlik az ember keze a kicsit jobb felé... Ha meg kettőből kell választani, hát akkor istenem, legyen a jobb... 😊 A steam-nek nyilván az a jó ha sokan értékelnek, és lehetőleg minél pozitívabban, hisz ingyen reklám... szóval jól van az úgy, csak nem nekünk <#hehe>

Nem az emberek hibája, hanem a rendszeré. Egyszerűen nem szabad kizárólag az értékelésre támaszkodni.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.07.15. 16:56:33

Elég nagy baj van annál, aki szerint a 9/10 az "nem rossz". Nálam a "nem rossz" az a 6/10. És ez nem egy szubjektív dolog, egyszerűen rengeteg ember nem tudja értelmezni az értékelési rendszert.

zorrobomber
BATTLETECH - 26.49$

zorrobomber
9/10 mondja azt, hogy "ajánlom" ezt a játékot. Sokan ezt szerintem úgy értelmezik, hogy "nem rossz". Ami valószínűleg igaz is a játékra. Belekötni lehet, meg azt mondani hogy nem jön be, de konkrét, objektív hibát találni benne már nehezebb, össze van rakva rendesen. Nézegettem pár negatív review-t, ez nagyon találó, és jellemzően erről szól a többi is csak pepitában:
"It's just a hack 'n' slash simulator with some story"

Igen, ez lényegében ennyi, de ha valaki "igénytelen", és ennyire vágyik, akkor miért ne érezhetné magát jól vele? Ha valaki meg full igényes, és minden ujjára 60 végigtolt CRPG jut, akkor szerintem ne a steam-re mutogasson, hogy milyen szar a pontozási rendszere, hanem mondjuk járjon utána a témának. Aztán ez nyilván meg is történik, szóval egy felfújt lufi ez a műháborgás (megint).

Dzsini
Ott az Origin Access, a Microsoft Game Pass, a Playstation Plus - az pont ez.
És valahol a Humble Monthly (és bizonyára van még sok hasonló) is erről szól - egyszer beállítod, aztán elvagy, házhoz jön a játék, neked csak nyomni kell az indítás gombot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.15. 16:12:43

genndy
Brutális <#guluszem1>
Ráadásul a Netflix mostanában nem csak a sorozatait, hanem a filmjeit is rohamtempóban gyártja - mondjuk olyanok is... bár a költség szempontjából valószínűleg nincs különbség, mert egyik filmjük sem 200 milliós szuperprodukció, kb. annyiból készülhet mint egy sorozat. Egész egyszerűen csak darabra sok, illetve egyre több és több amit gyártanak.
Annyiban kicsit sántít a hasonlat, hogy egy Netflix előfizetés az "csak úgy van", egyszer beállítja az ember aztán vonódik, ha nézi ha nem. Előfizus MMO-knál jó a párhuzam, de egyébként a játékot meg kell venni (elmenni a boltba/digitális áruházba), ha már megvan akkor játszani vele, a mikrotranzakcióban is végigböngészni a skineket, melyik tetszik, melyiket vegyem meg, kiegészítők, Season Pass, epizódok, szóval valahogy 'jobban oda kell figyelni' a költésre - és mégis milliókat vernek el rájuk. De a trendet látom, értem, máshogy nem mozoghatna ennyi pénz, csak úgy hogy van aki miből költse.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
2011-ben (mikor STEAM-re regisztráltam) még álmaimban sem jött elő, hogy valaha is 1000+ cím lesz a fiókomon. S ezek nem filléres bundli-szökevények, mint grebber fiókján...
Szóval, a vén gémerek is folyton bevásárolnak - nem kellenek ehhez újoncok.

Az évek során regisztrált második fiókomra kerülnek a bundli szökevények, meg a duplikációk. Már azon is 130 cím van...

Dzsini
Egész sokáig bírtad, nekem talán 2 órám van benne 😊 (2 darab teljesítményt értem el)

Dzsini
találtam 2018-as listát - ezek a számok egészen döbbenetesek
Amikor még egy Netflix is +73%-ban van év/év alapon (úgy, hogy rohamtempóban gyártja a sorozatait, tehát költekezik is lendületesen), akkor képzelheted, hogy a szórakoztatóipar többi részében mi folyik.

Nem érdekel senkit, de azért benyőgöm ide: 7 óra játék után törölve lett a Shadow of Mordor. Én próbáltam megszeretni, de nem sok mindent találtam ami tetszene nekem. Sajnos engem nem kapott el ez a game. 😞

Az a szerencsém hogy ezt még egész olcsón szereztem be annak idején.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.07.15. 15:51:10

genndy
Aha, na ez így hihetőnek hangzik, kösz a felokosítást <#eljen>

Aztán ilyenkor megint ott tartunk, hogy páran kijelentik mi az "igénytelen", mintha amúgy ez nem lenne totál szubjektív. Mondjuk amúgy gamer és filmes körökben messze a legnépszerűbb a "régen minden jobb volt" hozzáállás. 😄 Én meg csak nézek mert pont leszarom kinek mi a 9/10-es játék. Ha valakinek az a legújabb Call of Duty, lelke rajta. Csak furcsállom, hogy a gamer piac haldoklásáról regélnek nekem folyton miközben még mindig évente találok 3-4 játékot amit bármikor újra tudok játszani. De persze ez is szubjektív, valakinek meg hányingere van a mostani kínálattól.

Why so serious?

Dzsini
Egy része Kína (látszik, hogy a Tencent milyen tempóban vásárolja be maját mindenhova), egy része a világ többi interneten épp emelkedő része (Dél-Amerika, Oroszország, stb.), egy része meg az elmúlt évek gazdasági helyzete, ami minden piacot folyamatosan pörget (mivel a banki kamat és az infláció nulla, így nem éri meg félretenni, el lehet költeni mindent) - a 2008-9-es válság óta minden száguld felfele (az Amazon értéke egy év alatt több, mint 40%-ot emelkedett), ki tudja meddig.

Lesz ez még így se (legalább 4-5 éve jósolják a következő fél évre az krízist, egyszer be fog jönni), de amíg így van, addig örüljünk neki, és tanuljunk meg válogatni kedvünkre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.15. 15:43:45

genndy
Ebben nekem az az érdekes, hogy óriásira nőtt a gamer piac, gyakorlatilag hetente jelenik meg AAA (vagy annak szánt) költségvetésű/tartalmú játék - és mégis mindennek van felvevőereje, mindegyik megél valahogy, a drága alapárával és a mikrotranzakcióival együtt. Mondjuk ami nem, az meg gyorsan ki is hal (talán leginkább az egy kaptafára készülő lövöldözős-fejlődős MMO-k, meg nem számolom ide a Steamre ezresével felhányt filléres indieket), de mégis, szerintem sokkal több az új ami igenis életben tud maradni, ekkora konkurencia mellett is. Ennyire gyorsan növekedne a játékosközösség is? A friss gémerek szerintem inkább mobilos, esetleg kézikonzolokon játszanak, én meg inkább a konzol/PC-táborra gondolok. Vagy ha megjelenik valami új, arra átcsoportosítódik valamelyik régi közössége? (ezt el tudom képzelni, mert nem követek mindent, de nem tűnt fel hogy hetente lőnék le népszerű játékok szervereit, tehát ezért gondolom azt, hogy vlaahogy folyamatos a növekedés a játékostáborban is - de honnan ez a rengeteg ember?).

Dzsini
Ez a jelen helyzetben azért nem teljesen igaz, mert a gazdasági környezet sok éve olyan, hogy gyakorlatilag végtelen szórakozásra elköltendő pénz van a piacon, ami "menni akar valahova" - ez hozza azt, hogy naponta százával jelennek meg új sorok a Steamen, ez hozza azt, hogy mindenbe bele tudják tolni a mikrotranzakciókat, hogy mindenhez lehet DLC-ket adni, lehet előfizetéses rendszereket meg mindenféle új fizetési módszert kitalálni, mert olyan óriási az anyagi háttér, hogy az égvilágon mindent el tud látni. Mindegy, hogy azt valaki igényesnek vagy igénytelennek tartja, ez most egyáltalán nem arról szól.

Mindegy, hogy te vagy akár egy hangos közönség mibe nem nyugszik bele vagy mi ellen ágál, a pénz annyi, hogy ez fel se tűnik. Úgyis van más, aki elkölti a pénzét, és valahol te is elköltöd (ahol meg mások nem). Választék van, és ez nagyon jó.

ui: A Battlefront 2 környéki "balhétól" az Electronic Arts részvényei 2017 novemberétől estek pár százalékot, és februárra ennek nyoma se volt, a BF2 eladásai rendben vannak. A piac már rég elfelejtette, rég volt.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.15. 15:09:52

Atisz
Ezen azért nevetek, mert a marketing alapja az, hogy igényt, keresletet generálsz. Tehát el kell tudnod hitetni, hogy pl. egy vödör fekáliára szüksége van a vevőnek, mert az tulajdonképpen hasznos a növényeknek, amik az oxigén előállításában pótolhatatlan szerepet töltenek be, stb.

Azt, hogy alapból igénytelen játékokra van igény, nem hiszem el (mert az ember alapvetően nem igénytelen, sőt). A fejlesztők és a kiadók lusták, illetve akarnak minél több pénzt, minél kevesebb munkával elérni (ezt el is hiszem), de ebbe én vevőként nem nyugszom bele és vásárlói igényeimet csak úgy tudom békés úton a tudomásukra juttatni, hogy nem veszek teljes áron a hulladékból, amit előállítanak.

Ez meg kinek jó? 😊
(tudom, Humbli meg Fanatical - sajnos itt is állunk jelenleg)

IMYke2.0.0.0
<#schmoll2><#szomoru1><#szomoru1>