Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem - ez vásárlós oldal. STEAM-re, például.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Most vittem végig a Rise of the Tom Raider főszálát, van még mit bogarászni, de keresek valamit hosszútávra. Subnauticára gondoltam...
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Hint a GMG Summer Sale-hez: kosárba kell tenni a kínálatból kiszemelt címet (kivétel a Pre-Order címek!) és a kosárban már az engedményes árat fogod látni.
A "Prey" esetében: 5,27 font = ~1920 Ft. Nevetségesen alacsony ár a játékélményhez képest.
A "Mooncrash" DLC-t is érdemes mellédobni (igaz, hozzá nem ad kedvezményt) - 10,39 font = ~3780 Ft.
A kettő együtt ~200 órát is adhat az alapos játékosoknak.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2018.07.18. 10:42:17
https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
1.1 - Foundation
Bázisépítés, óriáshajók, növénytermesztés, automaták, kreatív mód.
1.2 - Pathfinder
Járművek, felfedeznivalók, rengeteg új anyag, kereskedelem, stb.
1.3 - Atlas Rises
Rengeteg új single story, új biomok, helyszínek - és elkezdődött a multiplayer beépítése
és most jön a Next, amiben láthatóan lesz teljes multi, meg még valószínűleg csomó minden
Én az Atlas Risest már nem próbáltam mélyebben, mert igazából a legjobb lenne újrakezdeni az állásomat, és az egész sztorit elkezdeni. Igazából sajnos első megjelenéskor egy erősen Early Access állapotú játék volt - működött egy motor, egy csomó minden, de még egyáltalán nem volt feltöltve mindazzal, amit a Hello elképzelt - a Sony erőltette a megjelenést miután felkapta őket és beléjük tolt egy vödör pénzt - elég katasztrofálisra sikerült az indulás. Jelenleg úgy látom, hogy ha az Atlassal jelennek meg először, akkor sokkal több minden rendben lett volna (elégedetlenkedés lett volna úgy is, mert a trailer - mint mindenhol - itt is hazudott bőségesen). Jó kis survivalos-építős-kalandjátékos dolog lett, a végtelen univerzum egy gimmick, de azon túl most már el lehet vele szórakozni, és a Next teljeskörű multijával már valószínűleg sokkal több játékos lesz boldog.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezek ugyanis a nagyobb updatek kiadásánál megjelenő trailerek, ahonnan megtudhatod mi változott.
Azóta fejlesztették elég sokat, tudsz mesélni róla, hogy mostanság milyen? Mert a listán rajta van továbbra is, de az ára még mindig kissé magas, viszont nem tudok szinte semmit a közbeni fejlesztésekről. Adnál egy kis overview-t?
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: ZsZso, 2018.07.17. 20:10:52
Erről a "minden jobb volt"-ról, már írtam a #301702-ban, akkor is volt silány cucc bőven és akkor abba még bele sem kezdek, hogy ma pl. egy Command & Conquer-rel ma pl. akkor sem ülnék le játszani, ha pisztolyt szorítanának a fejemhez (na jó, a bárgyú, de élvezetes videókért azért mégis 😊) mert annyira igénytelen és kezdetleges volt (korszakalkotó sem volt, mert Dune 2 meg Warcraft már létezett).
A Baldur's Gate-tel kapcsolatban a Tyranny-t amolyan felemás megoldásnak tartam, hiszen a PIllars-nak egy meglehetősen lebutított klónja (ráadásul ugyanazon gárdától), míg a Torment "folytatása" nálam pont a világ mellőzése miatt maradt ki (tudom-tudom, én vagyok a hibás, mert ettől még létezik, ez részben jogos). A Wasteland 2-től vártam sokat, de baromi nagy lebőgés (félbe is hagytam), tulajdonképpen egy Fallout Tactics klón.
A Divinity-ből láttam részeket, ott az problémám, amiket te is említettél... bár az Icewind Dale (mármint az 1. része, mert a 2. az egy...) nálam bűnös élvezet volt, minden primitívsége és alacsonyabb rendűsége ellenére kedveltem. Volt benne végülis egy minimális mennyiségű szerepjáték, gyönyörű volt a helyszín, a zene és a végére ki is kerekedett belőle valami, tehát tetszett. Az a baj, hogy még ilyen jellegű próbálkozásokat sem nagyon látni.
De ugyanakkor örülök, hogy mennyire jó FPS-ek vannak pl. a piacon, továbbá a horror játékok elterjedése is örömmel tölt el (már nem a youtuberek által propagált - többnyire - ipari hulladékok). A GOG-nak (Torrente felügyelőt nem is említem) köszönhetően meg egyre több játékkal lehet retrózni, tehát nem kell panaszkodni. Azon csodálkozom, hogy egy NOLF (a már említett No One Lives Forever) pl. még mindig "elérhetetlen", noha a motor kiválósága miatt egy mai rendszeren is képes futni (szerintem, ha az install sikerül, mert sok játék ott vérzik el). Vagy akár olyan FMV klasszikus, mint pl. a Hardline, bár legalább a Phantasmagoria (1. rész) megvan. Szóval lehet régi játékokkal is játszani, nem mindig a jelenben kell keresgélni.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.07.17. 12:52:43
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
OK, így már azért más a leányzó fekvése.
Direkt nem olvasgatok már utána, nem sok kedvem van a spoilerekhez.
Mert ugye Kul Tiras már ott is szerepelt... Ennek már 15 éve.
Na meg azt is öröm látni, hogy az évek alatt mennyi minden változott, nemcsak a WoW-ban, hanem a játékpiacon is.
De ahogy nézem már a Blizzard is áttért a játék, mint szolgáltatás szemléletre. Nincsenek már dobozos kiegészítők (a World of WarCraft Battle for Azeroth is a leggyengébb gyűjtői kiadást kapta eddig a Blizzard történetében), inkább csak folyamatos eventek az egyes online játékukban (Hearthstone - augusztusban új kiegészítő, Overwatch új skinek, játékmódok, új karakterek, illetve 1-2 héten belül a nyári event, Heroes of the Stormban szintén az evenetek váltják egymást). Inkább csak a Diablo 3 és StarCraft 2 van hanyagolva, de ezekből ugye már nem is lehet többet kihozni. SC2 lezárásra került, Diablo 3-nál nyitva hagytak pár dolgot, de gondolom az majd csak a negyedik részben lesz megválaszolva, mert biztosan lesz negyedik rész egyszer. Plusz ugye a régi veteránokat egy új projektre állították át 1-2 éve, pletykák szerint új IP lesz az is. Viszont egy WarCraft 4-nek én is tudnék örülni, de ma már a LoL és Dota 2 korában nincs létjogosultsága a "klasszikus" RTS játékoknak.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.07.17. 10:21:33
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
És nem állja útját se tenger, se part
Persze nem biztos, hogy jót tesz neked,
Ha kiszolgálják az ízlésedet"
Ebből nekem pont az jön le, hogy az akkori nyugati kapitalizmus mellékzöngéjeként létrejövő liberális töltető együttesek/nóták kezdik meghódítani a keleti régiókat, vagyis terjed a populáris stílus. Már pedig az akkori keleti együttesek, melyekre még nem hatott a nyugati popkultúra, meglehetősen egyediek, eredetiek és ötletesek voltak! Ergo Ákos nagyon is jól látta, hogy nem biztos az, hogy ez egy szerencsés folyamat, hogy az egyediséget elmossa a populárisabb stílus. Mondta ezt Ákos persze önirónia nélkül, amikor a Bonanza Banzai egy keleti Depche Mode klón volt :-D
És itt jön képbe az akkori gaming scene! Aki emlékszik azokra az időkre, az nem csak gyerekkori nosztalgiából fogja megerősíteni azt, hogy akkor minden jobbvót'. Igazából nem volt minden jobb, de rengeteg egyedi és nagyon erős produktum látott napvilágot, gyakran csak azért, mert az alkotók imádták azt amit csinálnak.
Egyértelmű, hogy van igény a BG kaliberű játékokra, meg az is, hogy ezeket kb. lassan egyik kiadó se meri bevállalni, mert mocsok sok munka, fejlesztési idő, aztán alapvetően a réteg akiket kiszolgál egyre soványabb.
Valahol egyébként a Divinity Original Sin is a BG nyomdokain jár, de persze inkább az IWD-féle harc orientált vonalat követi és ne feledkezz megy a Tyranny és a Torment: Tides of Numenara-ról sem, mert azért ezek se piskóták.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Robotos-A.I. film meg már nem izgat fel.
A film is nagyon jó szvsz, elgondolkodtató, nem az a tipikus popcornmozi.
A MacDonald's-os példád remek (én is ezt szoktam felhozni), nem is tudok rá nagyon mit mondani. Azt szokták mondani, hogy a MacDonald's "kifutási" ideje kb. 15 év, vagyis ennyi idő alatt eszmél rá egy ország, hogy egy szemétről van szó és szemetet nem fogyasztunk. Nálunk 1988 óta van jelen a MD, tehát pont 2x annyi idő telt el és a lelkesedés töretlen. És még csak azt sem lehet mondani, hogy olcsó (mert ha jól akarsz lakni, annyit hagysz ott, hogy annyiból már egy közepes árazású étterembe is elmehetsz) vagy, hogy csak a fiatal korosztály jár. Talán még mindig a nyugat (amit itt a MD jelképez) iránti rajongással magyarázható mindez, nem tudom.
A szuperhősös mozik diadalmenete egy külön mise, most nem is húzom fel magam rajta.
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.07.17. 08:09:45
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
(bár érdekes, hogy jelenleg tologatom a Rise-t és emlékeim szerint az előző részben helyesebb volt Lara arca...)
(mondjuk személy szerint én lehet, hogy ezt választanám leginkább, hiába "műbb" :

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Egyébként az ő esetében a PC azt hiszem kizárható (bár lehet, hogy a zsűri félvérnek nézte😄).
Ahogy azt is, hogy egy kicsit biztosabb lábakon állva hasonló (ha nem jobb!) minőségű produktumot kapunk, mint volt a Hellblade (mondjuk erősebb témát már nem nagyon tudok elképzelni ennél -- remélem, meglepnek).
A végére hagytam a legfontosabbat: Szeretet/lélek. Sokan azt mondják ez csak bullshit, de nem igaz! Én magam is ismertem olyan programozót, aki imádta játékprogramozást, olyan grafikust, aki élt-halt a munkájáért és amikor ilyen emberekből pár összeáll, abból legendák születnek. És születtek is!
Ezzel szemben manapság, a "hogyan keressünk a lehető legkevesebb energiával sok pénzTET" mentalitás a jellemzőbb. Szerencsére vannak kivételek, de azokat sajna konzolos irányban érdemes manapság keresni. (Nyilván PC-n is akad.)
Én évente több, mint 3-4 játékot találok, amit akár újra is játszanék (csak idő nincs ár), de ettől még valóban tele van nem kívánatos folyamatokkal a játékipar. Anno a nagy játékipari crasht pont egy hasonló szeméthalom áradás előzte meg, mint ami a Steam-en évek óta felütötte a fejét. Persze most más a helyzet, ezt az óriás már nem fog csak úgy összeroskadni, mert millió lábon áll és brutál pénzes cégek is ott vannak mögötte.
Már pedig manapság ez eléggé jellemző. Bejött a Battle Royale stílus 1-2x? Jó, akkor ömlesszük a népre. Volt számos indie siker? Boldog-boldogtalan ontja magából, aztán kb. minden 500. ér valamit.
"az ember alapvetően nem igénytelen"
Tömött sorokat látok délben a mekinél, tömött sorokat az n+1. Transformers résznél a moziban és lám a Mordor is milyen szépet ment. Mondjuk, hogy annyiszor nem volt leárazva játék mint az, az is biztos. Fanatical-nál pl. tuti nem volt olyan hónap, hogy ne lett volna :-D
Valahol egyébként a kiforratlan műfajok és 3D miatt könnyebb AAA innováció mellett a jó middle-shelf játékok hiányoznak, amelyekkel régen tele volt a piac a nagyobb kiadóktól és fejlesztőktől is, bár ott vannak az általad említett pótlékok. Jim Sterlinggel ebben legalábbis egyet tudok érteni.
Persze nagy bőség van, nagyon sok a szereplő manapság, és igenis vannak jó játékok. Sötét korszaknak nehéz megélnem a mostanit, amikor a korábbiakhoz képest sikerült jobban visszahozni a kalandjátékokat az életbe, az RPG-k is kaptak új impulzusokat, a körökre osztott - és bizonyos más - stratégiák is visszatértek a minimálgrafikás rétegjátékok közül, és még 3D platformereket is kapunk. Nem vagyok mindentől elájulva, de egyáltalán nem annyira rossz a felhozatal, sőt éppen korábban mentek igazán borzasztó évek. Ennek mértékét nyilván az egyénileg preferált műfajok és konkrét játékok is befolyásolják, de mondjuk 2012-13 előtt tényszerűen több műfaj volt érdemi képviselők nélkül, mint mostanság.
Szóval pár plusz név:
Might and Magic VI: The Mandate of Heaven
Caesar III
Suikoden II
Myth II: Soulblighter
Battlezone
Descent: FreeSpace – The Great War
Sanitarium
Rainbow Six
A Settlers 3-at nem merem mondani, nehogy túl kevés legyen. Az is vicces, hogy az egész lopakodós műfaj abban az évben született meg 3D-ben, a Thief és az MGS mellett akkor jött ki a Tenchu: Stealth Assassins is.
"Resident Evil 2"
Standard: -18% - £44.99 helyett £36.89 (~13560 Ft)
Digital pre-order bonus:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Deluxe Weapon: ""Samurai Edge - Chris Model""
Deluxe Weapon: ""Samurai Edge - Jill Model""
Resident Evil 2 / Biohazard Re:2 Wallpaper Pack
Wily Numbers: Instrumental Stage Tracks
A suite of 8 alternative instrumental piano arrangements for the stage themes.
Deluxe Edition: -22% - £52.99 helyett £41.33 (~15150 Ft)
Digital pre-order bonus:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Deluxe Weapon: ""Samurai Edge - Chris Model""
Deluxe Weapon: ""Samurai Edge - Jill Model""
Resident Evil 2 / Biohazard Re:2 Wallpaper Pack
Wily Numbers: Instrumental Stage Tracks
A suite of 8 alternative instrumental piano arrangements for the stage themes.
+
Leon Costume: ""Arklay Sheriff""
Leon Costume: ""Noir""
Claire Costume: ""Military""
Claire Costume: ""Noir""
Claire Costume: ""Elza Walker""
Deluxe Weapon: ""Samurai Edge - Albert Model""
""Original Ver."" Soundtrack Swap
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.16. 20:46:30
Most inkább a Death's Gambit a várós részemröl.