Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen. Mondjuk én valahol a két véglet között vagyok, engem csak a sztoribeli spoilerek zavarnak, játékmenetbeliek nem különösebben érdekelnek (random kép egy játékból vagy ami az Alien: Isolation kapcsán elhangzott).

Why so serious?

Tinman
Persze, de attól, hogy valaki egy offline sajtóban kretén, még nem kell átvenni a rossz szokását.

Az a szerző aki képtelen spoiler mentesen cikket írni, valójában egy béna szar.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ezt a fordulatot már anno az 576 KByte cikke elspoilerezte. És én sajnos megjegyzem az ilyeneket, kb 2011ben játszottam végig az FF VII-et életemben először, és még emlékeztem rá a 13-14 évvel korábbi cikkből. Pedig ha nem tudom akkor ütős csavar lett volna.

Why so serious?

Tinman
Az ilyenek miatt, mint pl. te, aki az év GoW spoilerét szállította egy alig pár hónapos játékról.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ez valójában most se vicces. Főleg a FF VII remake miatt, ugyanis itt is akadnak olyanok, akik még nem tolták, de szeretnék.

Shep
Na jó de ki a franc az az Aeris?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Eszméletlen ,hogy itt minden hónapra jut egy spoiler vita. Valahol azért mókás a dolog. Luke, Vader apja. 😄

Utoljára szerkesztette: Shep, 2018.07.29. 13:12:51

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

0day azért ez nem volt ennyire vicces 😄
Seth
"Aeris feltámasztható"

Mert meghal?? Neeeeee!!!!!! <#bdead>

PSN ID.: Beegabor

Gondoljatok bele,hogy nincsen internet,csak a nyomtatott gamer újságok meg a "cinkelt lapok" 😊 Az FF7 PC portjáról írt ismertetőben található ez a mondat (akkori neves újság) : "Aeris feltámasztható de csak a japán verzióban,no comment..." A játéktörténelem egyik legnagyobb spoilere,akkora kamuval megspékelve,hogy csak úgy csattan. Itt vannak elszólások,de szerintem simán belefér.
jarlaxxe
Most sértegetsz érvek helyett? hozam fel én is, hogy milyen szánalmas volt, hogy amig szar volt a neted nem lehetett képeket beszurni mert te nem engedted?
Az ilyen emberkék..aha

IMYke2.0.0.0
Hagyd, úgyis azt fogja írni, hogy ő nem érzékeny a spoilerekre... mert ide bármit csak azért is leírhat ugye.

Amúgy a játékokkal szemben az "instant" élményt nyújtó filmek és sorozatokkal kapcsolatos spoilerekkel az ilyen emberkéknek nagyobbat árthat(sz) egy fórum(on).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Több 10 ezer játék létezik már. Ha te már játszottál mindegyikkel, emelem kalapom. Csak írj le egyetlen játékot amivel még nem volt dolgot, nagyon szívesen elspoilerezem neked, aztán meglátjuk milyen érzés.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Pop-kulturális utalás pl. az "Örülünk Vincent?", vagy a "Tartsd meg az aprót, te mocskos állat". Ezekben semmi spoiler nincs, ahogy az ilyen utalások 99%-ban nincs... a Vaderes példa is úgy vonult be, az utalások sorába, hogy "Én vagyok ---hörrrrr--- az apád."

Na most ez így nem spoiler. Kicsit sem. Mert aki látta a filmeket az tudja, hogy mikor és ki mondta, aki meg nem, az meg nem mosolyog, nem érti, de a filmes élménye ettől még nem sérül... majd amikor látja az adott filmet, akkor majd talán beugrik neki, hogy korábban miért mondták neki társaságban.

Szóval, nem tudom miről beszélsz. <#nemtudom>

jarlaxxe
Nem valaki hanem egy-két emberen kivül valszeg senki...túltolod a témát, ilyen hozzállással ne menj társaságba mert ki fognak utálni, miatad gyak egy popkulturális utalást se lehet tenni mert a fene se tudja, hogy egyáltalán tudod e, hogy pl vader az luke apukája / ez harminc éve volt spoiler / és höbörögni fogsz

Ezt is rossz embertől kérdezed. De már kezdem megszokni.
A Colonial Marines után én is úgy voltam vele, hogy végre valami normális Alien játék. Nem olvastam a kritikákat, talán csak egy újságcikket. Nem tudom hogy ott szerepelt e ez a játékmechanikai dolog, valszeg igen. Talán még az Alone in the Dark-os hasonlatot is elsütötte a cikkiró. (remélem nem baj hogy ezt nem spoilerbe irtam, aki még nem játszott az Alone in the Dark-al, azoktól elnézést). Sokan egyébként pont ott húzzák meg a határt horror és fps között, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
utóbbiak az ellenfelek hordáinak lehenteléséről szólnak, mig előbbiekben meg sem lehet sebezni az ellenfelet. Pláne ha túlélő horroról van szó... bár akkor ilyen formán az IG saját játéka, amit azóta nem látok a store-ban sem, már nem az, hiszen ott meg lehet ölni az ellenfeleket, de inkább ne azon vitatkozzunk, hogy mitől tartozik egy játék ebbe vagy abba a kategóriába.
Próbálok egyébként visszagondolni és olyan játékokat felidézni, amiknek úgy álltam neki, hogy semmit nem tudtam róluk, esetleg olyat, amit valaki lespoilerezett előttem, de egy ilyen se jut eszembe. Bár én nem szoktam utánajárni minden apró részletnek, azért egy cim önmagában még kevés ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésem. Mondjuk jó példa (ismét) a Remember me, ahol egy in game videóból nem látszik az, hogy milyen semmirevaló harcrendszere-irányitása van a játéknak, ellenben látod hogy grafikailag és kb játékstilusban mit tud. És kiváló példa arra, hogy a többségi pozitiv megitélés ellenére is könnyeden ideggörcsöt eredményezhet.
Mondjuk ugyanez igaz az Alienre. Mert attól hogy bármit megnézel róla, még nem biztos hogy látni fogod, hogy
szét van scriptelve, hogy az alien viselkedése semmiféle logikát nem tud felmutatni és gyakorlatilag csak egy játékbeli elem arra, hogy a játékos vérnyomását felb*ssza.
Egyébként én is azt hittem, hogy csak egy alien lesz, ezért nem lehet megölni, hiszen mekkora öngól lenne már, ha a játék elején meghalna a monszta. Ugyanakkor meg nálam pont az rontotta el a játékélményt, hogy lövöm lángszóróval, puskával, hozzá vágom a robbanó gránátot, molotov koktélt és semmi baja, csak elmenekül fél percre.
Tinman
Erre én is. Nagyon is.

Tinman
Tök jó ha valaki ír, véleményez, dobozos játékokról képeket pakol. De tök nem jó, ha ezt spoileresen teszi, mert akkor inkább tényleg jobb, ha hallgat.

Ha pár év múlva erre jár valamelyikünk gyereke, és spoiler nélkül meg valaki éppen beteszi ide, hogy
Luke apja Darth Vader
és ő még nem látta a filmet (mert kicsi még hozzá), akkor elrontottuk az élményét. Éppen ezért gondolom úgy, hogy játékoknál, filmeknél a cselekmény, vagy a meglepetést tartogató játékmeneti elemek spoiler tag mögé tevése alapvető emberi tolerancia kellene, hogy legyen még a régi címek esetében is. Ne rontsuk el a másik élményét jelszóval!

Erre most jöhetnek a szélsőséges példák, hogy jó, akkor a Bibliáról se beszéljünk, mert kiderül, hogy Káin megölte Ábelt. Nagyon sajnálom, ha valaki tényleg nem érti...

grebber
Én sem játszok ,mégis kb mindent tudok azokról a játékokról amiket majd be fogok szerezni. Filmet pl addig nem ülök le nézni amíg nem tudok róla miről szól...
Lehet az én lelkem kárhozott el biztos így van de engem nem tud érdekelni ha ellövik egy film vagy játék végét.... Mi lesz más attól? Más lesz a története amit én nézek? Sőt az csak a dob a feelingen mert várom hogy épül fel a cucc ,hogy az lesz a végkimenetel amit lelőttek... Szóval 0 hatása van. Sőt pl a korábban említett szárnyas fosnál én örülnék a legjobban ha valaki elmondani miről szólt...

#302004: Dehogy lenne vége a játéknak...van belőlük több száz ezt a végén láthatjuk is<#eplus2>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.07.29. 12:01:27

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Mi köze van a játékdoboz képeknek a történeti vagy játékmeneti spoilerhez? <#wilting>

A játékbeli spoileres képet evidens, hogy tag mögé kell tenni. Fogalmam sincs mi olyan bonyolult ezen.

Scooter
Bocsi, tényleg. Nem szándékoztam senki élményét elrontani. Vita meg végképp ne legyen belőle!
Nincs részemről sértődés, de meggondolom, hogy ezentúl mit, mennyit és, hogy írok. <#szomoru1>
Eddig se voltam túl aktív itt és ezentúl se leszek jobban, mert van jobb dolgom, mint az életem 24 óráját itt tölteni. Inkább játszok, mint a vitatkozásokat olvassam. Ezért se szoktam ilyenekbe beszállni. <#miaz>
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2018.07.29. 11:53:39
Én konkrétan nem emlékszem, h kitől láttam spoiler tag nélkül bármilyen játékból is képet lájk evör ebben a topicban. Biztos volt rá példa talán régen valamikor. Mondjuk abban az esetben te konkrétan a játékdobozos képre ugrottál és még meg is jegyezted, h mi lenne ha te is teleszemetelnéd a topicot az eredeti játékaidról készült képekkel. Sokan mondták, h hajrá, erről szól a topic. A képeket azóta is várom. ¯\_(ツ)_/¯
Ahogy a bölcs dakota közmondás tartja, az újszülöttnek minden poén új. Ha én most elővenném pl Szisztemsákkot, nekem az teljesen új élmény lenne, illetve bárki bármit irna róla, az meg spoiler lenne. Mondjuk nem az én tisztem megitélni a spoilerek súlyosságát, de ennyi erővel pl az elmúlt pár napban is annyi spoiler hangzott el pl az AC-ről, azt még sem tette szóvá senki, mert a többség már vagy kipörgette, vagy nem érdekli.
jarlaxxe
És arról ki tehet, hogy te nem játszottál egy régi játékkal de rajtad kivül már gyak mindenki? ez hülyeség.

Scooter
Vigyázz Alien: Izöléjsön spoiler. Amúgy semmi olyan dolgot nem lőttem le amitől ne lehetne élvezni annak aki még nem játszotta.
Ó tényleg. Viszont játék közben mondtam, hogy nem lehet megölni. Nem a végén. Mivel ha játék közben megdöglene, akkor vége lenne a játéknak. Egyértelmű, hogy játék közben nem lehet megölni. Persze jöhet belőle másik 1000.
Tévedsz. Bár azon a képen tényleg játékok voltak, én minden képre értettem. Ezek szerint fél év után sem sikerült még megértened 😞
IMYke2.0.0.0
Nem fogod tudni megértetni ezt senkivel... sajnos.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hogyne létezne. Nem játszik mindenki mindent megjelenéskor.
Te játék dobozáról készülő képet akartál spoilerbe rakatni emberekkel, többek közt velem, egy olyan topicban, aminek Eredeti Játékaink a neve. És nem, nem hiszem, h egy játék doboza spoilernek minősül.
jarlaxxe
Túl van lihegve ez a spoiler téma.
Több éves játékoknál vagy filmeknél nem létezik spoiler, szvsz.
Persze ez a topik más tészta...

Vicces hogy felhozod ezt a tag használati egyszerűséget. Tudod miért? Mert az év elején én lettem lebaszva azért, mert szóvá mertem tenni, hogy a képeket miért nem lehet spoilerbe rakni! Szóval ezt most nagyon rossz helyre cimezted. És a napokban Error volt az egyetlen, aki ezt természetesnek veszi, mindenki más... de nem is folytatom, mert megint oda jutunk, hogy... holott épp most van szó róla, hogy a képek is tartalmazhatnak spoilert... Fuck logic!
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy 1. nem szoktam spoilerezni 2. nem én irtam pár hozzászólással ezelőtt, hogy magasról leszarom a másikat.
Tinman
Nekem GoW esetében valóban egy picit rontott az élményen.

Tudod milyen egyszerű a tag-et használni? Ott van minden egyes hsz szövegdoboz alatt, rá kell bökni egyszer és abba begépelni, amit közölni akarsz, vagy kijelölni az adott szövegrészt és utána megnyomni a gombot. Egyetlen másodperc! EGY! És a használatával nem székeled le a másik játékélményét.

Érdekes, hogy a pont a fórumozást hozod fel, ugyanis a külföldi fórumok jó részén elég szigorúan büntetik a spoilerezőket... 1-2 eset után repülnek.

Tinman
Rossz nyomon jártok.

Alien: Isolation -> Nyilván pár kép alapján még a spoiler fóbiások is látták, hogy horror és first person nézetben játszódik. Az viszont qrvára nem tudja SENKI aki nem játszotta végig és kerülte a spoilereket, hogy
az alien-t soha nem tudod megölni benne!

Ez egy valóban durva játékmeneti spoiler!

Pont olyan parasztság elsütni tag nélkül, mint a GoW 2018 kapcsán bequrni, hogy

!!!Komoly GoW spoiler!!!

Baldur lesz a főellenfeled. Miért? Mert simán lehetett volna Odin is, annyit pofáztak róla, vagy Freya.

Akkor miért fórumozol? Látod hogy mindig van egy ember, aki valamilyen okból ellő egy spoilert. Most akkor azért nem fogod élvezni az Élient, mert lelőtték a játék "lényegét"?
IMYke2.0.0.0
Mármint mi nem működik?

Az, hogy a STEAM-en megnézem
- egyáltalán milyen játékstílusban indul (nálam perdöntő)
- a promo képeket,
- s végül, ha eddig eljutva ténylegesen kezd érdekelni a felületes infók után, belenézegetek a fülszövegébe, hátha elkap valami belőle?

Film- és játék trailereket nem szoktam hobbiból nézegetni. Nagyon-nagyon-nagyon kevés ilyesmit nézek meg. S ahogy írtam vagy ezerszer az elmúlt 10+ évben: ha valami már érdekel, akkor nem spoilerezek el magamnak semmit a későbbiekben semmivel, és gyűlölöm, ha mások megteszik nekem.

Jim Morrison
de a többi játéknál, új címeknél gondolom ez nem működik 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
engem érdekelt, de nem tudtam, hogy milyen, megnéztem belőle pár percet. Akkor leesett, amit nem spoiler mögé írtál. Nem emiatt nem játszottam még vele 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

IMYke2.0.0.0
"akkor honnan tudod hogy akarsz vele játszani és hogy téged ez baromira érdekel?"

Onnan, hogy engem MINDEN Aliennel kapcsolatos film és játék érdekel - helyből.
Sajnálom, hogy ha ez neked nem kielégítő érvelés, de őszintén szólva nem is érdekel, hogy mit gondolsz erről.

Nem azért hogy Scooter-t védjem, de most komolyan felmerült bennem a kérdés, hogy ha még azt sem tudod, hogy az Élien Izolésün
horror és nem fps
akkor honnan tudod hogy akarsz vele játszani és hogy téged ez baromira érdekel? Mellesleg sztem az AvP-nek nagyobb volt a valós félelem faktora, mint ennek.
IMYke2.0.0.0
"Ó, bocsi, ha neked ez spoiler. Én nem vélem annak. "

Már a beszélgetésünkkor közöltem.

"Ezt mindenki tudja, ha olvasott róla."

Direkt nem olvasgatok olyan játékok után, amik HELYBŐL érdekelnek és kellenek!
90%-ban még trailert sem nézek meg ilyenkor!

"de berakom spoiler-be, nehogy valaki zokon vegye."

A sértődés helyett kicsit elmerenghetnél azon, hogy miért is kérjük ÉVEK ÓTA egymástól, hogy figyeljünk egymás játékélményére!

Shep
Újra játszom sokadjára a Max Payne 3-at és durva, hogy mennyire jól néz ki még mindig. Az animációk aprólékossága a legtöbb mai játéknak is példa lehet. A játékmeneten pedig továbbra sem fogott az idő, igaz az első két részen sem nagyon.

Scooter
Ó, bocsi, ha neked ez spoiler. Én nem vélem annak. Ezt mindenki tudja, ha olvasott róla. Én tudtam mire számíthatok és akkor is pont emiatt vettem meg a Complete-et, mert végre
nem egy átlagos darálós játék.
Remélem ebben nincs spoiler, de berakom spoiler-be, nehogy valaki zokon vegye.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2018.07.29. 10:20:44
Sziasztok
Nincs ötletetek mit csináljak a mass effect andromeda-val?Azt írja ki hogy missing online acces,nem csatlakozik és nem tudok multizni se így.Volt hogy előfizettem az origin acces-re de lemondtam így a deluxe nem elérhető.De azóta már újraraktam a gépet meg a játékot is de nem enged csatlakozni.Ötlet esetleg?

Kalózos témában nem nagyon csináltak jó filmeket. Viszont sorozatokban már igen. A Black Sails-t nagyon dicsérik.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Még a múltkori Tomb Raider témához elfelejtettem asszem hozzáfűzni a gondolataim. Az új filmet én is láttam. Nekem anno tetszett az Angelina Jolie féle TR, sztem abszolút illett rá az a szerep. A játékkal annyi kapcsolatom volt, hogy anno középsuliban fenn volt a gépeken az első rész és játszottam kb 5 percet, aztán inkább Quake-eztünk Terep 2-ztünk. Az újabb részek sem tudtak megfogni, bár valahol a tudatom egy hátsó zugában ott van a gondolat, hogy ha már ilyen szép kort megért, egy próbát majd kéne tenni valamelyik résszel... de egyelőre nagyon sok más van még teritéken. Az új film nekem tetszett, sztem teljesen korrektül volt összerakva, már a Hálivúdi viszonylatokhoz képest. A szereplőválasztással sem voltak problémáim, nyilván kiemelkedőt nem alakitott benne senki, a "főgonosz" tetteire meg rá lehet fogni, hogy "há de őrült wót". Engem csak egy dolog zavart nagyon, hogy megint a rabok felkapták a földről az automata gépfegyereket és lelőtték a zsoldosokat. Aha. Ez teljesen reális.
Alicia az Ex Machina-ban sem alakitott hűdenagyot, de nekem a film is tetszett és a szerepből sem esett ki. Szerintem. Ami már nézhetővé tette, de egy sci-fit én alapvetően inkább azért nézek, hogy olyan kérdéseket vessen fel bennem, amit más nem tud. És arra jó volt.
Mások is ezt mondták, ezért is hanyagoltam. Egyébként érdekes, hogy pl filmkinálatban ezen kivül nem nagyon tudok róla, hogy lett volna bármi komolyabb kalózos stuff, ami azért elég meglepő. Főleg ha a Black Flag sikerét nézem. Pedig nekem C64-en a Pirates! is kimaradt, és PC-n is egyetlen kalózos játékot tudok felidézni, amivel többet játszottam, pedig azért hajós játék abból a korból akadt elég sok. Az estig Humbli ingyenes Guns of Icarus-t még csak tréleren láttam, de el tudnék képzelni valami hasonlót kalózhajókkal is, illetve jól hangzott az UBI hajós multija is, de olyanom már van, engem igazából egy coop Black Flag érdekelne. De tudom, ez nem a Három kivánság.
Pedig a Karib tenger kalózai-trilógiában a második rész a legjobb. A harmadik részt meg se nézd inkább ha a kettő nem tetszett. A negyedik és ötödik részt meg hagyjuk. 😄

Az semmi. Az előbb 1 HP-val fenn bohóckodtam az árbóckosárban, leestem és túléltem. xD
Egyébként meg lyuhtube-on láttam már olyat, hogy valaki toronyugrott egy "lavór" vizbe, ehhez képest a leap of fate semmi. Meg ahhoz képest se, amit előzőleg irtam.
jarlaxxe
Azon nem akadsz fenn, hogy a hapsikám 30m magasságból fejest ugrik egy 1m széna kupacba és vigan tovább sétál?