311803
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy írtam, a Subject jó cucc - és nyilván, a változásokat az alapjátékhoz képest láthatod majd, de tényleg nem barmoltak el semmit [általánosan nagy betegsége ez a játékiparnak amúgy], igaz, "erősebb" karakterrel néha játszi könnyednek tűnhet a dolog, de az csak a felszín. Maxos (20-ig lehet upgrade-elni a fegyvereket, páncélt és gyűrűket - némelyiket max 10-ig) felszereléssel is lehet esni-kelni (magasabb szinten, hát még Hardcore-on persze ára van).
  • IMYke2.0.0.0
    Végigjátszottam - már ahogy ezt "végig" lehet ugye, hiszen amolyan rougelike FPS, és magadnak emeled a kihívásokat, a sztori csak körítés (ha akarod semmit sem olvasol el, komoly-sorsfordító döntések nincsenek), bár rossznak nem mondanám (a "lore" az tulajdonképpen olvasgatásból rakódik össze - mik is, amikkel harcolsz etc.) - Normal, majd Hard nehézségen, és a Hardcore-t átugorva Apocalypse-be vágtam bele, amikor jött a legutóbbi patch. Azóta kicsit pihentetem - Soulcalibur 6, és Saints Row 3 Remaster mellett.

Egyedül tud nehéz lenni, de koopban kifejezetten nehezedik a cím - ezt viszont MerlinW és DarkSector Pisti videói alapján tudom -, ahogy egy koopra kiélezett cím esetén már-már "kötelező".

A Reroll az Adventure módé - amit ráadásul azonnal el tudsz érni, amennyiben a szükséges DLC-kkel rendelkezel - a Subject 2923 kifejezetten kellemes DLC, érdemes megvenni.
  • MerlinW
    Subject jó lett, megéri. Mondjuk szerintem a corsus is. A survival nagyon jó, csak rá kell érezni. Ott kezdődik a valódi odafigyelős "souls like" játékmenet (meg hardcore-on).

A környezet valamilyen szinten random generált. Egyébként ahogy egyre több cuccod van, megnyilnak a build lehetőségek, amelyekre szükséged lesz nehezebb fokozatokon. Teszem hozzá hard-on megkapsz mindent, a többi szint csak for fun van a játékban. Továbbá hardcore mód és a survival mód jutalmak a játék legerősebb itemjei.

Emberre válogatja, nekem csaknem 200 órám van a játékban, kimaxoltam szinte mindent és még mindig nem unom. Hangulatos, fun a gunplay és mindig van valami új amit ki akarsz próbálni. Főleg miután az új DLC behozott vagy 40 gyűrűt meg trait-eket elemental sebzésekre. Ha más nem, mindig beugorhatsz random emberekhez coop-ozni.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.29. 13:55:01
  • wantonly
    Akkor ez sokkal komplexebb mint gondoltam. Nem unalmas a játék egy idő után a sok reroll után? Értem ezt arra, hogy bár szerintem szép a játék, de a környezet kevésbé változatos.

A Subject 2923 DLC megér 2000-et? Van benne pár loot is ami nem tudom mennyire hasznos és a másik DLC-ben is, de az a survival mód annyira nem hatott meg.

Képzeljétek annyira balfék voltam, hogy megvettem egy gyűrűt (majd jó lesz valamire) aminek az volt a tulajdonsága, hogy 15% plusz sebzés nekem, de +300% az ellenfeleknek és nem vettem észre, hogy egyből fel is húzta a karakter. Nem értettem miért halok meg folyton. Ráadásul bejött valaki public-on egy nehezebb résznél, biztos totál hülyének nézett, hogy maximum 1 percet tudok életben maradni.
  • MerlinW
    Adventure mód az ahol fejezetenként tudsz rollolni. Egyébként a játék lényege hogy újra és újrajátszd. Egy végigjátszás során a játék 20%-át, boss-ok, mellék területek, eventek ~20-25%, itemek ~5%-át láthattad maximum. Emellett a boss-ok nagy részének van alternatív ölési módja, amelyek alternatív cuccokat dobnak (fegyverek, mod-ok, trait-ek, stb)

Szóval nyugodtan reroll-olj, mindened megmarad, quest itemeken kívül.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.29. 13:17:47
  • wantonly
    A reroll az tulajdonképpen egy new game, azaz minden eddigi haladásom elveszik csak a karim marad meg vagy csak az adott fejezetet is tudom rerollolni? Mert kipróbálnám magasabb nehézségen is, de nem akarom elölről kezdeni.

Olvastam most, hogy a world stone-nál lehet emelni a nehézséget, de gondolom ez a reroll lehet. Nem néztem még. Az elején nem mertem kapásból kipróbálni a hard-ot. Most találkoztam az első boss-al és elég simán ment, szóval kezdek belejönni. Te végigjátszottad?

Az annyira jó, hogy lehet távcsöves puskával lövöldözni. :)
  • Rony94
    Amúgy egy email címre küldött kuponkóddal 46.8 euróra redukálódik a Nier ára Green Man Gaming-en.
  • Rony94
    Csak annyit kérek a PC-s verziótól, hogy külsős program nélkül is működjön a Full Screen mód.
  • IMYke2.0.0.0
    NieR Replicant™ ver.1.22474487139...
    Coming 23 April, 2021
  • IMYke2.0.0.0
    Remnant az elején nehéz valóban - aztán felfegyverkezel rendesen fegyverrel, páncéllal, és skillekkel és a Normal szint vicces.
    Az igazi móka az, hogy a karidat átviheted magasabb szintekre, a Világ újrapörgetésével (reroll), és akkor derül csak ki igazán, mit tudsz - Hardcore, Apocalypse.
  • IMYke2.0.0.0
    Látnok vagy, mert én mindig félreugrálásokkal próbálkozok - és rendre bevisz az aktuális boss egy kombót ilyenkor, mert persze, hogy odateleportál valahogy (nem mindegyik - az igazán első kifejezetten lassú).
    Szemléletváltás kell akkor.
  • darkSectorxxx #311105
    Sekiro addig nehéz, amíg nem tanulsz meg védekezni, a probléma az, ha abban is dodge-olni akarsz.
    De védekezés mellett a Sekiro egy vicc.

Valamint rövid stb és a Sekiro-ban van egy trükk, amit sokan használnak is, ha jó gyorsan nyomogatod a védekezést akkor is kivédi az ütéseket.
  • wantonly
    Nekem mindegyik Dark Souls részben volt kínszenvedést okozó boss és mindegyikben voltak nagyon nehéz részek, de mivel már ismerjük a trükkjeit, ezért talán már egyik sem okozna akkora kihívást mint elsőre.

A DS II-ből emlékezzünk meg a Darklurker opcionális boss-ról. Emlékszem, hogy Tinman egy hét szenvedés után gyűrte le, mondta is miután megölte, hogy "nem érzek semmit..." . Én azt fel is adtam. Talán az 50. halál után mondtam azt hogy hagyjuk. Ugyanakkor a második részben indíthatunk pl. dark mage build-et, amivel egy vicc a játék, a boss-okat fél percen belül meg lehet ölni, ezért is kezdtem azt újra kard+pajzs kombóval. Szóval, mindegyik nehéz, de a kiforratlansága miatt talán még mindig az első részt mondanám a legnehezebbnek, nem feltétlenül a boss-ok miatt.

Ugyanakkor nem mondanám, hogy a DS I+II+III vágigjátszása után sem, hogy mennyire ügyes vagyok. A Mortal Shell például nagyon nehéznek tűnt nekem, már az elején is szenvedtem, igaz nem próbálkoztam túl sokat, nem ismertem ki igazán.

A Sekiro-ban már az első boss-ok is kifogtak rajtam. Nekem ez tűnik eddig a legnehezebbnek.

Most a Remnant-ot kezdtem el, ez is nehéz még normálban is, jönnek az ellenfelek hordában, de azért ez nem DS szintű nehézség, a halálnak sincs olyan jelentősége. Amúgy meglepően jó, addiktív játék.

A Nioh még várat magára, félek az sem lesz könnyű menet nekem, ez talán jobban hajaz a Sekiro-ra.
  • Fpocok
    Nem éreztem clumsynak. Viszont a pályadesign tényleg kritikán aluli.
  • MerlinW
    Surge azért nehéz mert "clumsy". Én gagyinak neveztem, de nem ez a jó szó rá. Nem játszottam végig, mindig tök kényelmetlennek éreztem az egészet. A pályadesign meg borzalmas.
  • MerlinW
    Sekiro-val az a baj, hogy miután megtanultál vele játszani, maga a harcrendszer egy idióta QTE. Nem szerettem. Viszont a harcon kívül minden más csillagos ötös.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.28. 22:30:39
  • Fpocok
    Dark Souls1 volt nekem a legnehezebb.
    Utána The Surge első végigjátszás.
    Utána Nioh.
    Utána összes többi DS.
  • IMYke2.0.0.0
    Vitaba szallok:

Dark Souls 1-el elobb jatszottam, es a Sekiro megis rohadt nehez a szamomra.
    Sot, perceken belul egyikrol masikra valtva is erzem a nehezseg-kulonbseget.

Nioh, DS2, DS3 is telepitve, de azokkal meg varok.
  • Rony94
    Az a baj, hogy mindenkinek az a legnehezebb, amelyikkel legelőször játszik.

Én anno láttam a Dark Souls 2 cinematic előzetesét, ami nagyon felhájpolt, így nekikezdtem a DaS1-nek. Nekem ez volt a legelső Souls-like játékom. Ha 2020-as szemmel nézzük, a DaS1 a könnyebbik kategóriába esik, de én személy szerint ezzel szoptam a legtöbbet. (az egyik boss egy teljes hétvégémbe került, ki lehet találni hogy melyik :D)

DaS2 és DaS3 papíron nehezebbek, mégis azokat már könnyűszerrel kijátszottam, mert megvolt a Souls-os rutinom.

Szóval szerintem ez nagyon szubjektív. darksectorral egyetértek.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2020.09.28. 19:03:11
  • darkSectorxxx #311097
    Lehet kezdetben amikor még ritkaságszámban mentek ezek a játékok, a régi élményetek nem ez... de nem szabad így ítélkezni, mert nekem a BB volt az első akkor mondhatnám azt a legnehezebbnek én is.

Most kérdezték 2020-ban, és aszerint írtam a saját véleményemet, hogy többszöri végigjáték alapján, illetve a gyengébb részekre azért mondtam hogy gyengébb mert kb vakon elsőre lezuzhatók a boss-ok.
    Mobok minden souls játékban ha sokan vannak akkor erősek csak, ha egyedül akkor könnyűek, illetve kikerülhetőek....

Ha valaki nem játszott soha még csak hasonlóval, akkor a legnehezebb értelemszerűen az amivel elkezdni. :D
    Egymáshoz képest kb így vannak.
    Igazából pici eltéréssel azért sokban egyezik a véleményünk, nekem is, Merlin-nek is, hogy a Mortal nagyon a gyengébbek közé tartozik, és a stílus legnehezebbje a NioH sorozat.

és ezek a kacsacsőrök nem minden cím közt jelent ugyanakkora eltérést, csak az a lényeg hogy míg a Mortal shell egy durvább H&S nehézség, a másik végén a NioH 2, az ami kb próbára teszi az ember idegszálait és kétséges az hogy ha belekezd valaki akkor eljut egyeltalán a végére.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.28. 17:23:01
  • IMYke2.0.0.0
    Aze' az a Dakszoszos kijelentesed szemoldokrangatoan kicsit sem vicces...

Persze, a klonok utan mar nagy a melleny...
  • IMYke2.0.0.0
    Code Vein es a Remnant is az ingame terkep miatt frusztralo - egyik ezert, masik azert.
    De neheznek tenyleg nem nehez az elso.
  • darkSectorxxx #311094
    Persze mindenkinek kicsit más értelemszerűen, amit írtam is allul, de a NioH 1 semmiképpen se tartom könnyebbnek, mint egy BB.
    Egy BB-be sokkal egyszerűbb akár low-os karival összevissza kerülgetni a boss-okat.

NioH-ban vért kellett hugyozni mert annyira gyors játék és az ellenfelek is piszok gyorsak és eszméletlen nehéz sok bossfight benne, számtalan helyen szar a hitbox is.
    BB-ban a nagyon húzós boss-ok jórészt opcionálisak, és a főellenséggel meg se kell küzdeni igazából. :)

Emlékszem pl a békára, a kis csajra a toronyban, akkor az a hülye szamuráj egy barlangban.... csakis trükközéssel tudtam azokat is megölni, már majdnem hogy feladtam, meg ott volt akár az a másik szamuráj, ami nem elég hogy támadt egyfolytában még egy nagy sziklát is időre le kellett verni....
    Meg a mobok is szerintem durvábbak, gyorsabbak, hamar bedarálnak.

BB ehhez képest szerintem egy lassított felvétel.
    FPS értékben, majdnem hogy szószerint. :D

Mortal Shell-ben! MINDEN egyes bossfight olyan hogy csak akkor halsz meg, ha direkt akarsz, kb annyira buták a boss-ok, a primitív move set miatt, hogy kész vicc, és sok a stamina is.
    Én a Code Vein és LotF-ben láttam nehezebb bossokat jóval.
    Ellenben Mortal Shell-ben az a csoda ha meghalsz véletlen egy boss ellen. :) De télleg....

Dark Souls 1 kész komédia, hogy majdnem egy karddal és meztelenül futottam le, elsőre.
    Mindenkinek kicsit más, de a Mortal Shell-t tartom a legegyszerűbbnek.

A lényeg igazából amiben egyetértünk, hogy a NioH sorozat a legnehezebbek közt van, én konkrétan emlékszem hogy a NioH 1 demoja után könnyítettek a végleges játékon kicsit, annyira nehéz lett, a NioH2 demojában meg az első boss-t se tudtam megölni....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.28. 16:55:25
  • MerlinW
    Szerintem meg:

Code Vein < Mortal Shell < Lords of The Fallen < Sekiro < Dark Souls 3 < Surge 1+2 < Dark Souls 1 < Dark Souls 2 < NioH 1 < Bloodborne < Nioh 2

Mortal és LoTF "csukott szemmel" játékok, ha egy Dark Souls-t is végigjátszott valaki. Code Vein meg minden csak nem nehéz. Inkább csak idegesítő.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.28. 16:05:42
  • darkSectorxxx #311092
    Azért tegyük hozzá, hogy ez nem azt jelenti, hogy bárki "szar" lenne.

Ezzek nagy része egyszerű ritmusjáték, bárki megtanulhatja, a legtöbb souls játék nem tudás kérdése, hanem türelem. Ha Meg akarod tanulni a játék ritmusát, akkor meg tudod, idővel. Ha viszont elfogy a türelem, és valaki feladja, az tök érthető, de nem azt jelenti hogy nem tudná megcsinálni...

Van 1-2 durva játék, de a legtöbbje meglepően egyszerű tud lenni.
    Pedig mindenkiben az van elültetve hogy jajj souls játékok, azok irgalmatlan nehezek. Hát addig míg nem tanulod meg a ritmust, de utána....... :)
  • grebber
    Azta ez így egy helyen megdöbbentő mennyi gamehez vagyok béna balfasz

Gametimeban a Lords of The Fallen-en jutottam legmesszebb de ott a várban a boss lehetetlen számomra. Ha csak ő maga lenne nem volna gond de amikor lehetne verni halomra jön a csatlósa és megdöglök.. Néztem tonnányi yt videót róla de nálam olyan dolgok sose történnek. Pl egy videoban a csávó valami csinál a szobroknál aminek hatására a boss odamegy hozzá és lehet verni ezerrel. Nos nekem ilyen sose jtt létre...

Mindegy nyomorék szar vagyok ezekben ez már tény és soha fog sajnos változni
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.27. 19:44:39
  • darkSectorxxx #311090
    Sokkal!

*******************************************************************************************************
    Mortal Shell < Dark Souls 1 < Dark Souls 2 < Sekiro < Dark Souls 3 < Code Vein < Lords of The Fallen < Surge 1+2 < Bloodborne < NioH 1 < Nioh 2

Én amiket eddig próbáltam, így éreztem nagyjából egymáshoz képest.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2020.09.27. 19:30:16
  • Rony94
    Másabb. Nagyon fast paced. Inkább Sekirohoz hasonlítanám.
  • Anonymusxx
    Igaz hogy nehezebb mint a Dark Souls?
  • wantonly
    [Steam] Nioh: Complete Edition ($14.99 / 70% off)
  • Zóanagyvarázsló
    De tényleg háborúzott a játék történetének idejében, az alaphelyzet valós történelmi eseményeken alapszik, nem azon, hogy már akkor cseh király lett volna. Az már egy más kérdés, hogy a narratíva a megvalósításában valóban sántít, azon van mit lovagolni, de az alapokat kár megkérdőjelezni.
  • Atisz #311085
    +1
  • Atisz #311084
    Ez a Trianon-fóbia ami megmérgezte a közép-kelet-európai országok hozzánk fűződő viszonyát és ettől, hogy egy kis aktualitást is belevigyek, például folyamatosan sérülnek a pozícióink az Európai Unión belül. Az a vicc, hogy sértett félként nekünk kéne felháborodottnak lennünk jogosan, ehelyett mégis mindig mi vagyunk a pofozózsák. Ez nem igazán politika, hanem tény és szerintem éppenhogy beszélni kell róla, mert anélkül örökre velünk marad.
  • Rony94
    Ezen felesleges most politizálni. Ahány nemzet, annyi nézet van.
  • Probatbicol
    Ez marha jó, köszi !

Mondjuk az ilyeneknél kicsit aggaszt hogy bárki szerkesztheti, és mint tudjuk vannak országok amelyek hajlamosak az ipari méretű történelemhamisításra. Nehogy átmenjen az egész ilyen Rizikó szerű területfoglalós játékba :). Bár biztos megvan erre a protokoll hogy ezt elkerüljék.

A lányomék pont tegnap tanulták a 907-es pozsonyi csatát, leellenőriztem, jó a térkép, megnő utána Magyarország területe.
  • MerlinW
    Biztos baromi régi, de nekem új :)

Töritérkép 50 millió poi-val :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.24. 21:24:42
  • Atisz #311080
    Igen, csakhogy cseh király még később, 1419-ben lett és a huszita háborúkban lesz belőle valódi aktor a Cseh Királyság történelmében, tehát a játék által szuggesztált 'gonosz magyar király vs. szegény csehek' alapfelállást továbbra is megmosolyogtatónak tartom.
  • Zóanagyvarázsló
    A játék cselekménye 1403-ban kezdődik, Zsigmond 1411-ben lett csak német király (bár lehet érvelni 1410 és 1414 mellett is) és 1433-ban a Szent Római Birodalom császára. A korabeli német államszövetség már akkor sem volt túl centralizált, nem mondanám, hogy Zsigmond valaha is elsősorban annak volt az ura. Egyébként Magyarországon volt az udvara, és a nemzetközi pzícióját az ország javára is felhasználta.
  • Rony94
    Igen, erre gondoltam én is. Az elmúlt pár évben a Bethesda nagyon hajtott azért, hogy az emberek megutálják őket. :D
  • Atisz #311077
    Ha a jövőben ettől kevesebb szar játékkal fognak előrukkolni (mármint a Bethesda), akkor ez akár egy jó hír is lehet.