Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A legelső boss az teljesen komolytalan volt. Meg se tudott sebezni, pedig akkor még azt sem tudtam, hogy melyik az eleje, meg melyik a hátulja a játéknak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Visszatértem egy kicsit a Resident Evil 0-hoz, de kár volt. Az item managment kreténségét csúcsra járatják a játék 2. felében, de annyira, hogy a "just fck yrslf" mondatot fennhangon kántálva léptem ki belőle.
Hogy egy játékban az domináljon, hogy gyakran nincs nálad az ami kéne, mert korábban le kellett, hogy tedd egy másik tárgyért ami kell, az megbocsáthatatlan. Felveszem az egyik key itemet, de le kell raknom a molotov koktélt, hogy 3 perccel később a térkép másik felén összefussak olyan mobbal, amit gyak. csak moltovval lehet kicsinálni. Tehát go back, letesz egy tárgy, felvesz molot, kinyír mob. 1 perccel később pont az a tárgy kellene amit letettem, de ha HP regent tettem volna le az is kéne, meg ha ink-et az is. Tehát megint go back, tárgy felvesz, regenerál, elment, megy tovább, amikor is kiderül, hogy a 10 percre valahová letett shoti kéne, mert az a szar 2 helyet foglal, lőszer nem sok bele, de most épp az kéne, de nagyon. Szóval go back ezredszerre, de persze a mobok közül jönnek újabbak a már letakarított útvonalra, így az egész egy frusztráció tengerré válik.
Seriously? Ez nem gaming, ez így egy vicc.
Én értem, hogy nagyon valótlan egy common láda, ami a save pontok mellett elérhető és benne vannak a cuccok akkor is, ha azokat 30 perce tettem le egy tök másik helyen, de OKKAL van ez így a RE részekben, mert ez így teljesen szétbarmolja a hangulatot, a játékélményt, meg úgy kb. mindent!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Nyugika van. Marad a lemezes, mint alternatíva...
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Next PC upgrade: 2022
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2018.11.23. 20:40:28
A következő generációban még lesznek "igazi" konzolok, már csak azért is, mert nem tart még ott a "netflixing", és főleg nem az észak-amerikai netkapcsolatok, ahol kéne. Addig pedig nagyobb szerepe lesz a hardvertúszoknak, és nem válnak teljesen szolgáltatástúszokká.
Az időleges exkluzivitás nyilván egy köztes út, de én nem vagyok róla meggyőződve, hogy a legjobb választás a hagyományos modellben. A brandépítésben nem segít annyit, szoftvereladásokban meg második körben nem menne el annyi, mint elsőre. Mármint általában, mert például a GTA V-tel szépen "lehúztak" két konzolgenerációt és a PC-seket is.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Igen, valószínűleg rohadt drága (idő- és emberigényes) a portolás. Még PC-Xbox között is, ahol mindenki azt hinné, hogy "dehát az végképp ugyanaz".
Lehet God of War így exkluzív, vagy mondjuk fejezettel rövidebb játék több platformra, alacsonyabb részletességgel, fél évvel később. Mert a több pénz beletolásának is van egy határhasznossága.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy jött a DMC is, meg NioH is, persze az se Sony, tény.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.23. 17:35:35
Így van, de ettől nekünk ez még nem jó. És úgy gondolom, hogy timed exclukkal nekik is lehetne még jobb.
De onnantól fogva, hogy stremelhető minden, onnantól fogva főleg nem lesz majd érdekes az exclu, hiszen streamelhetem majd bármire, bármikor.
Osztom, hogy fontos, hogy bekerüljön a user az ökoszisztémába, de miután egy fejőstehén azon a platformon jól megszedte magát, mi a bánatért nem hódít meg újabb területeket? Ennyire drága a portolás? De hát a mai konzolok is már PC-k...
Ez az egész zártság olyan, mintha a Netflix kizárólag US területen működne csak és a cég nem is szeretne terjeszkedni, mert nem szereti a profitot. Igen, a terjeszkedés, jelen esetben a portolás valóban költségekbe kerül, be kell fektetni, de egyrészt lehet befektetni a zárt platformon beérkező profitból, másrészt befektetés nélkül nincs üzlet.
Az exkluzívok a platform identitásának a megteremtéséről, a marketingeléséről szólnak, és arról, hogy behúzzák a tömegeket. Szerinted is az exkluzívok miatt jutott a Sony abba a pozícióba, amibe. Márpedig akkor szerinted megérte nekik.
Az egész nagy üzlethez képest aprópénz amibe egy-egy exkluzív kerül, vagy amennyit éppen közvetlenül hoz. És ezen több platform sem segítene sokat, ráadásul úgy a riválisok szépen lecsípnék a 30%-ukat, és valószínűleg még azok sem mind a te gépedre vennék a saját játékodat, akik amúgy is vettek már hardvert.
A jövőt tekintve pedig úgyis a streamelős paltformokra játszanak, nem véleltenül öl ebbe sok pénzt a Microsoft, nem véletlenül van ott a PS Now. És az MS sem a tökéletes jó fej, mert a sonystákat és a nintendósokat igenis kirekeszti. A Microsoft Windows-osokat meg nem. Az más kérdés, hogy ez egy szabadabb állapot, és számunkra releváns PC-vel kedvező. Annak aktuálisan különösképp örülök, hogy egy olyan szuper játék, mint a Sunset Overdrive végre normálisan minőségben élvezhető, nemhogy Win 10-en, de régebbi OS-eken és Steamen is.
Mert a tömeguser nem fog DF-et nézegetni, meg pixel / fps vadászni, hanem kedvenc játéka lesz.
És a kedvenceihez megveszi azt a vasat, amivel a kedvenceivel játszhat. Mittudomén ha Forzás, akkor valami Microsoftost (nekik mindegy, hogy Windowst veszel vagy Xboxot), ha God of Waros, akkor Sonyst, ha Zeldás, akkor Nintendot.
Marhára nem az a fontos, hogy azon az egy konkrét játékon konkrétan mennyit keres (vagy mennyit nem azzal, hogy nem adja oda más vasaknak). Az a fontos, hogy onnantól az a vas, amit megvett a konkrét játék miatt már állandó vásárlási lehetőséget ad (és havidíjas plusz szolgáltatásokat és mikrotranzakciókat és mindent). És ha nem tudod mindet "fenntartani", akkor a kedvenceidre fogod szűkíteni. Az a cél, hogy a te kedvenced Microsoftos / Sonys / Nintendos legyen. Mert akkor nekik fizetsz minden egyéb vásárlásból is.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A linkeden mintha nem írná az ürge, hogy mennyit keresett az eladott gépeken a Sony. Mert azt értem, hogy a Pókon keresett, de a gépen mennyit?
Említi a cikk a GoW-ot is. Erről is írtam korábban, hogy na akkor MOST kéne beharangozni, hogy jön a GoW X-re és PC-re is. NioH esetében volt így, hogy Sony excluként kezdett, aztán egyszer csak be lett jelentve Win-re is.
És ez mind szép és jó, de mennyivel lennének jelentősebbek ezek az összegek, ha jönne más platformra is? Nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy nekünk költség és kifejezett kellemetlenség ennyi gépet "etetni".
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.23. 16:23:02
Meg tudod erről győzni a befektetőket, a vezetőséget úgy, hogy az eddigi gyakorlat nem ez volt? Hány új PS4 eladást hozott csak a Spiderman? Közöttük lesz olyan, aki a következő játékát is PS4-re fogja megvenni. Nem azért, mert csak arra van, hanem azért, mert neki úgy kényelmes. És máris bekerült az ökoszisztémába, fizeti a PS Plust. Erről érvelt Evoluti0N is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.11.23. 16:16:48
A Sony is valahol ezt az utat szereti járni, de ahhoz, hogy versenyben maradhasson bukik a hardveren, aztán majd a kiegészítőkön, szoftvereken, ingame szarokon behozza a lemaradást. Hogy ez mennyire működik náluk úgy, hogy úsznak a pénzben arról jó lenne, ha Dzsini hozna egy szép grafikont, mert én nem találok.
Gyanítom, hogy pontosan úgy nem akkora deal ez a Sony-nak, mint a telefonjaik vergődése... mert hogy utóbbi üzletág veszteséges, azt határozottan tudom.
Ráadásul nem mindegy, hogy egy épülő játékot fejlesztek párhuzamosan több platformra, vagy majd utólag próbálok portolgatni.
Az Elite-es példával nekem az a bajom, hogy rétegjáték. Egy God of War nem az, egy Detroit nem az, egy Spiderman meg főleg nem az... és mégis rabok.
Hoz ennyi plusz bevételt? A játék biztos, hogy nem, nem játszik kb. ugyanannyi játékos a konzolokon, mint PC-n. A mikrotranzakciókból származó bevétel viszont hoz annyit, hogy belefér.
Ergo a játékokon kell megkeresni még a hardveren elvesztett hasznot is. Már pedig úgy azt nem is olyan egyszerű, ha zárom az ajtóm és csak a saját romomra vagyok hajlandó kiadni.
Ha egy játék jó, akkor az tarolni fog minden platformon. Ha rossz, akkor megjelenhet vastüdőre is...
Megmondom mi lenne a tuti: Timed excluk. Van ilyen, igen. De nem elég gyakori. Egy Bloodborne pl. miért nincs PC-n, ha DaS 3 és Nioh is vanik? Hát mert a Sony meg a megállapodásai... így a From egyik legjobb játéka egy Trabant belsejébe van zárva. Agyrém.
...csakhogy a Sanyiéknak és MiSkáéknak a fejlesztési és fenntartási költségeket is rendezniük kell, továbbá éhező emberek százezreinek kell adnia fizetést, meg részvény-jutalékot etc.
Szóval, nem vehetik át a Máltai Szeretetszolgálat helyét 😞
Most az, h mivel keresne többet a Sony: Azzal, ha kiadná a játékait PC-re is, és arra is vennék az emberek, de kevesebben vennének PS-t, vagy azzal, h csak PS-re mennek el a játékaik és többen vesznek emiatt PS-t, de ugyanakkor a játékokból esetleg kevesebb fogy, mert nem jönnek ki PC-re. Erre a választ valszeg ők tudják a legjobban. Brand építés folyik ezerrel, meg felhasználó hűség, amit exkluzívokkal lehet legjobban megtartani, felépíteni, építeni.
A From harcoskardosmeghalszn00b játékai eleinte PS only címek voltak. Még a DeS is az volt. Aztán jött a DaS és az már egészen a Switch-ig jutott... biztos azért, mert nincs benne píz. Van benne. K. sok. Egy jó játék minden platformon kaszál.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Egy hűséges és/vagy japán és/vagy Sony-termék rajongó (és/vagy) szemszögéből, aki megvette a PS-eket évekre visszamenőleg, vagy most, az aktuális generációba lépve a PS4/Slim/Pro mellé tette le a pénztárcás voksát: igenis jó az exkluzivitás, mert kiváltságosnak érezheti magát. Egy olyan klub tagjának, ahová csakis az arra hívatottak (megfizette a belépőt a hardverrel és előfizetéssel) léphetnek be, nem holmi jött mentek az utcáról...
A Sony ráadásul erre rá is fekszik. Keményen.
Szerinted a mai világban a Sony még meddig képes brutális összegekért meggyőzni a kiadókat, hogy hát pls. mondjatok le pár millió dollárról, megpróbálom én zsebből kifizetni, csak másra ne jelenjen meg a játékotok, mint az én gépemre? Ebbel előbb-utóbb beledöglenek.
A Halo 1-2-t amúgy én PC-n toltam végig. A többi Halo szerintem nem mostanában fog jönni a platformra, mert nem egyszerű átportolgatni már a kész cuccot PC-re. Egyszerűen nem éri meg nekik. Ellenben a jövőbeni nagyobb X nevek esélyes, hogy továbbra is jönnek majd PC-re, mert egyszerűbb menet közben eleve úgy fejleszteni, mint utólag átportolgatni.
A következőket keresem PC-re:
- GTA 3 H&H 92 Kft kiadásában, magyar borítóval, fekete-fehér kézikönyvvel.
- GTA Vice City Automex kiadás, magyar borítóval.
- GTA San Andreas, magyar borítóval, Városkalauz nevű, magyar kézikönyvvel. Két kiadás létezik, egy sima műanyag tokos és egy papír díszdobozos Premium Games kiadás.
- GTA EfLC CNG.hu kiadás, magyar borítóval, magyar kézikönyvvel.
- GTA IV The complete edition CNG.hu kiadás, magyar borító, Útikalauz nevű, magyar kézikönyvvel.
Ha esetleg valakinek van ezek közül eladó, keressen meg kérem, hátha meg tudunk egyezni!
Why so serious?
Eközben PS4-en a PS+ sosevót' ennyiért és fix pár címet kapsz havonta. Az egyetlen ami miatt a PS4 népszerű az az excluk, amik meg valójában szoftver túszok egy olyan platformhoz kötve, ami nem, hogy a 4k-t, de a FHD-t se képes tisztességgel kiizzadni magából.
Ha a PS4 excluk konzol excluk lennének eszem ágában nem lenne PS4-et tartani, így rá vagyok kényszerítve ha tolni akarom velük.
Bármennyire menő dolog utálni az MS-t, számomra tök egyértelmű, hogy jelenleg ők a rokonszenvesebb bagázs konzol fronton. Az X1X hardver meg ennyi pénzért kiváló deal!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.11.23. 12:34:54
csak a kontrollert kell még szoknom.. nagyon 😄
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2018.11.23. 12:09:49
Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy az önfeladásban is vezető szerepet töltött be a kádárista nómenklatúra, akkor belegondolva csoda, hogy egyáltalán élünk.
De persze már 29 éve véget ért a kommunizmus, szóval itt lenne az ideje annak, hogy végre felnyíljon az emberek szeme. Sajnos azonban amíg a multinacionális cégek érdekeltek abban, hogy hülyék maradjunk és kilométeres sorok állnak a MacDöglesz előtt, addig nem sok jóra lehet számítani.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R